Genom årtusenden så har............

........vi samarbetat -o se hur långt vi kommit. Idag tar vi o strider inombords eller mer inom gruppen.......
Inte mot andra riktiga fiender utan vi vänder oss mot varandra som då ger våra motståndare öppet mål.
Förr då vi samarbetade o kom fram till lösningar som gjorde att vi utvecklades o gick vidare för att komma ännu högre -som idag har blivit en utopi.
 
ALLA ska idag ha rätt att få tycka o tänka o det Ska bli på just deras sätt, fel sätt eller Mitt sitt typ.
 
Förut då hade Mannen veto o kunde bestämma: 'att såhär blir det....' som baserades på de ord han fått höra från olika parter o vägt in sina åsikter/kunskap. Ibland blev det mer som andra ville o ibland som han ville -men de beslut som fattades grundade sig inte på egen vinst, girighet, som det blivit idag. Då alltfler blivit egoister o beslutar i egen vinnings skull. Förr då var det mer att säkra tillvaron, att få mat  o att skydda sig. Idag får vi detta genom Pengar o vi tror att Pengar gör oss trygga o lyckliga -nu börjar det falla isär......
Men båda hävdar att de ska tillgogoses, mot att kunna låta båda få det varannan gång typ. Att vi tar det med ro o låter den andra få njuta ett tag -för att det sen blir min tur....
 
Vi hade mer en Plan förr att vi Tillsammans skulle ha en bra o trygg tillvaro, idag är det att isolera oss o dra åt sig max med Pengar o skita i andras misär.........bara Jag klarar mig.
 
Man och Kvinna hade ett bättre samarbete förut -även om mannens Ord vägde tyngre för han var fysiskt starkare, så beslutade han i sin grupps/familjs välmående. Idag härskar egoismen.
De pratade ihop sig vad som var bäst många gånger. Jag tror/tycker, vad tror/tycker du?..
Men nånstans på vägen fram tills idag så har det balllat ur, när exakt vet jag inte. Men idag samarbetar vi inte som förr för länge sen. Utan vi ska kapa åt oss mest makt själva, för det är en typ av Makt vi suktar efter.
Vi upptäckte efter Livets Väg att vi kan få Makt via Pengar. Inte att kunna eller vara Rätt o Klok, utan hade du tillräckligt med Pengar så fick du Makt. Ute i samhället iaf.
Inom varje familj var det andra saker, mannen hade makt förut då han var starkare o kunde hävda sin Makt så, annars.......... Så fick han bestämma.
Idag får de inte utöva det medel som gav Mannen makt, det kunde vara våld eller att antyda att det kunde bli våld om han inte fick som han ville. Men det går inte idag, då vi kommit på att våld är fel o de som våld utövar -de låser vi in.
Då skiftade det mer åt Penga hållet....o då Mannens Makt baserades på muskler som inte fick användas så blev det kraftigare att kunna planera, tänka o framför allt kunna motivera varför/hur och när, att kunna Prata.
Sen så fick -o kunde Kvinnan- slå ihop låren o vägra det som Mannen vill mest av allt -sex. Som gav Kvinnan mer Makt, att få mannen att sitta fint o be -snälla.....
Vilket gjorde Mannen ännu mer frusterad, om Kvinnan vägrade mannen sex, o som då heller inte kunde tvinga sig till det utan fick hålla med Kvinnan för att få sex. Resultatet är att Kvinnan regerar.
Sexet blev o är ytterligare ett medel att få Makt. För det har åxå drivit oss dit vi är idag -att vi män vill befrukta oss....eller inte att ha barn så utan att få känna berusningen som sex ger.....som resulterar i barn..... :)
Efter tidens axel så har då mannen hållit med kvinnan för att få det mannen högst önskar. Men nu kommer nästa 'fas' i 'utvecklingen'. Då Kvinnan vägrar går Mannen till andra, så de gör otrogenhet fult o olagligt, som då ger Mannen möjligheten att köpa sex av de som håller tyst.....att köpa Horor, som åxå sen blir olagligt. Mannen söker sig då till tidningar o filmer för att själv få detta Rus...........som åxå börjads försvinna..........före internet tiden. som idag åxå börjar på att begränsas.
Jag hörde att porr har högre omsättning än tre stora världsledande företag.........
Det bara styrker mina tankar -att Makten idag ligger hos Kvinnan........som förr låg hos Mannen.
Det är Kvinnan som regerar o styr det mesta, inom familj o samhälle......det har iaf börjat på rejält.
Nu har Mannen -en del iaf- idag fortfarande mer Pengar o kan därigenom hävda sin Makt.
Men det vanliga mannen på gatan har inte det, som åxå gör att alltfler kommer slå sina sambos/fruar, att en del män blir inlåsta o ännu mer frustrerade.....
Eller så blir slagen allt hård o grövre misshandel uppstår för att få Makten igen.........som de sen förlorar då hon tar sig ur detta.
 
Jag menar vi måste kliva ur våra bubblor -o fundera på varför vi prompt skall bestämma o ha Makt. Mot att sätta oss ner o samarbeta. Att prata ihop oss vad vi vill o varför, sen utveckla det samhälle o familj som vi vill ha. Det som ger oss trygghet o mat på bordet samt det fritidsliv vi önskar -vad Mannen vill......det vet vi ;)
Inte att hävda att Jag ska o Jag vill....utan ge och ta det vi själva vill oat glädja andra göra det de vill.
Att Leva Tillsammans mer än att sitta i varsin bubbla o tjäna max Pengar i därigenom få Makt.
 
Att Mötas mer o få en bättre tillvaro -Tillsammans, än denna vettlösa Kamp Om Makt.
Våra Barn sliter mkt ont av denna Kamp då föräldrana är kilda. Hur den ena föräldern kämpar för att vara bättre än den andra. Att den ena ger mer än den andra, som barnen snart inser o trycker på 'rätt' knappar för att det de vill ha. Som sen kan resulterar i denna hets att få mer/mestMakt senare i Livet.
Man blir inte Lycklig av ett fett bank konto, utan samvaron med våra närmaste ger oss Lycka. Att äta ihop, att utvecklas ihop, att knyta rep ihop -för Mäniskan är ett flock djur o kommer så att förbli.
Vi har haft samma typ av hjärna i 40 000 år!!! minst........
Så samma delar av hjärnan triggas av 'rätt' aktivitet. Att Umgås, utceklas samt göra saker ihop, inte sitta o glo på fin teve, bil, dator eller en fett bank komto -det ger oss inte en Lycklig Själ.
 
Men vi glöömer allt detta i vår fixerade jakt på Pengar -för att få Makt...........som delvis triggar den del av hjärnan som ger oss Lycka.......delvis.......

Är det bara jag som.......

....funderar på Döden rätt ofta?
Dels är jag rädd men set det som en befrielse -inte att jag kommer till Valhall eller himlen.......bara att få komma från den här skiten vi kallar Jorden o att leva....
Det känns så ibland.
Men Döden är en schizzo tanke, bra/dålig, trygg/osäker.........för vi vet ju inte nånting så.
Logiskt o rationellt så borde vi bara försvinna.....men då det finns saker som händer gör att vi kan hoppas på mer efteråt -så hoppas o tror vi.
Det känns lite långsökt. jag tänker på Thommy tex, han borde väl om nån göra nånmting för att visa mig att det fins nått efteråt -eller så kan de inte göra nått......utom att bara leva i sin dimension....
Men då jag är äldre o kommer allt närmare Döden -som Alltid funnits med mig o er- då trillar det bort alltfler bort från min tillvaro.
Så finns Döden närmare.
Jag brukar fundera på om jag tänkte på döden så mkt Förut. Då jag ser mina barn så förstår jag att man har inställningen att man är odödlig.......nja, eller....man vet om det men det är så långt borta man inte lixom berörs av det.
Men jag är nog mer nyfiken än förut iaf :)
Sen att Livet här idag inte är så tillfredställande så känns det rätt lågt.
Så jag får göra/hitta på eller iaf försöka göra Nånting -än att bara sitta i Dödens väntrum.
Så........det är därför jag håller på o är kvar ;)

Pånåttsätt så.........

.......har jag gett upp litet, det känns som om vi brutit punkten som är point of no return.
Nu är det flera olika delar av samhället.
En del i att man ska ha offerkofta o därigenom tjäna sig en hacka -inte att arbeta eller vara smart eller åp nått annat sätt förtjäna pengar...
Eller i hur Alla ska få hävda sin Rätt o vägra ge med sig.....in i Döden...
Samt att det krävs att du ska -men får inte.....i hur man ska baktala o nedvärdera andra så man själv framstår som bättre...
 
Men sen tänker jag på miljön först o främst. OM vi Alla samarbetar kan vi förhindra det som pågår ui vår omgivning just nu. Men då det är vissa underbegåvade som intalar sig att det som händer nu är naturligt -jo det är naturligt att temperaturen ökar/minskar med tvåtre grader....men det är på några hundra år -inte femtio som det är idag
 
Jag undrar vad som är otydligt?
Eller ska Pengar regera -även om det tar död på oss?
Allvarligt...
Läs detta:

Koldioxid når rekordnivå

Publicerad 10 maj 2013

För första gången på fyra miljoner år är koldioxidhalten i atmosfären över 400 miljondelar (PPM). – Alarmerande, säger klimatexperten Pär Holmgren.

Det var igår, den nionde maj, som den rekordhöga mätningen på 400 ppm gjordes, som alltså är högst koncentration av koldioxid mätt i atmosfären sedan man började mätningarna 1958.

– Vi håller på att skapa ett förhistoriskt klimat, med enorma och möjligen katastrofala risker för mänskliga samhällen, säger Bob Ward, chef för Grantham-institutet vid ansedda London School of Economics som är inriktat på forskning om klimatförändringar, rapporterar TT.

Entydiga bevis

Sedan 1958 mäts halten koldioxid i atmosfären på en bergstopp på Hawaii. USA-myndigheten NOAA mäter framför allt förhållandena över Stilla havet, från vulkanen Mauna Loa, och det är där man uppmätt rekordnoteringen.

– Det spelar ju ingen roll för klimatet här och nu i dag, utan det är ju mer att det är en väldigt tydlig tröskel som vi passerar. Vi passerade 300 i början av 1900-talet och i dag så ökar det med drygt 2 miljondelar per år så tyvärr är det ju en ökning som dessutom accelererar, säger Pär Holmgren, meteorolog och klimatexpert.

Koncentrationen av koldioxid i atmosfären har stadigt ökat sedan NOAA började mäta, men de senaste tio åren har ökningstakten accelererat.

– Bevisen är entydiga – det är den kraftiga ökningen av koldioxidutsläpp från förbränning av kol, olja och naturgas som orsakar denna ökning, säger Pieter Tans, forskare på NOAA, i ett pressmeddelande.

Ökar hundra gånger snabbare

Koldioxiden står för två tredjedelar av växthuseffekten trots att den bara utgör 0,04 procent av luften. När mätningarna startade uppmättes cirka 317 ppm. Då hade 180 år av industriell revolution redan fått halterna att stiga från cirka 280 ppm.

Om den snabba ökningstakten som skett det senaste decenniet fortsätter, så kommer koldioxidhalten att kanske passera 500 ppm redan till mitten av det här seklet.

– Det går ju helt enkelt åt fel håll just nu, säger Pär Holmgren.

Under de senaste 800 000 åren har mängden koldioxid i atmosfären pendlat mellan cirka 180 ppm under istider och 280 ppm under varma perioder. Men dagens ökning är mer än hundra gånger snabbare än den ökning som skedde när den senaste istiden slutade.

– Vad som händer nu är fortfarande en öppen fråga, det beror på klimatet och är fortfarande något vi kan kontrollera. Knäckfrågan är fortfarande hur mycket vi kommer att fortsätta att förlita oss till fossila bränslen som energikälla, säger forskaren Ralph Keeling.

Måste ta bort gjorda utsläpp

Om uppvärmningen ska hållas under 2 grader som är målet, måste halterna ner igen till 350 ppm menar många forskare, alltså en nivå vi redan har passerat. Det anser ändå Pär Holmgren är realistiskt.

-Ja det är fullt rimligt om vi skulle ha ett helt fossilfritt samhälle, och dessutom på sikt utvecklar teknik som kan ta bort de utsläpp  som vi redan har gjort. Men ju längre det går desto svårare kommer det att bli, och desto mer pengar kommer det kosta och desto mer avancerad teknik kommer vi att behöva.

– Grundproblemet med klimatförändringarna är att de är så långsamma och tröga, så vi kommer inte se full effekt av de utsläpp vi har gjort fram till idag förrän om i storleksordningen ett tusen år. Det är därför som det faktiskt är väldigt skrämmande och alarmerande att vi passerar ytterligare en gräns nu.

Koldioxid når rekordnivå

Publicerad 10 maj 2013

För första gången på fyra miljoner år är koldioxidhalten i atmosfären över 400 miljondelar (PPM). – Alarmerande, säger klimatexperten Pär Holmgren.

Det var igår, den nionde maj, som den rekordhöga mätningen på 400 ppm gjordes, som alltså är högst koncentration av koldioxid mätt i atmosfären sedan man började mätningarna 1958.

– Vi håller på att skapa ett förhistoriskt klimat, med enorma och möjligen katastrofala risker för mänskliga samhällen, säger Bob Ward, chef för Grantham-institutet vid ansedda London School of Economics som är inriktat på forskning om klimatförändringar, rapporterar TT.

Entydiga bevis

Sedan 1958 mäts halten koldioxid i atmosfären på en bergstopp på Hawaii. USA-myndigheten NOAA mäter framför allt förhållandena över Stilla havet, från vulkanen Mauna Loa, och det är där man uppmätt rekordnoteringen.

– Det spelar ju ingen roll för klimatet här och nu i dag, utan det är ju mer att det är en väldigt tydlig tröskel som vi passerar. Vi passerade 300 i början av 1900-talet och i dag så ökar det med drygt 2 miljondelar per år så tyvärr är det ju en ökning som dessutom accelererar, säger Pär Holmgren, meteorolog och klimatexpert.

Koncentrationen av koldioxid i atmosfären har stadigt ökat sedan NOAA började mäta, men de senaste tio åren har ökningstakten accelererat.

– Bevisen är entydiga – det är den kraftiga ökningen av koldioxidutsläpp från förbränning av kol, olja och naturgas som orsakar denna ökning, säger Pieter Tans, forskare på NOAA, i ett pressmeddelande.

Ökar hundra gånger snabbare

Koldioxiden står för två tredjedelar av växthuseffekten trots att den bara utgör 0,04 procent av luften. När mätningarna startade uppmättes cirka 317 ppm. Då hade 180 år av industriell revolution redan fått halterna att stiga från cirka 280 ppm.

Om den snabba ökningstakten som skett det senaste decenniet fortsätter, så kommer koldioxidhalten att kanske passera 500 ppm redan till mitten av det här seklet.

– Det går ju helt enkelt åt fel håll just nu, säger Pär Holmgren.

Under de senaste 800 000 åren har mängden koldioxid i atmosfären pendlat mellan cirka 180 ppm under istider och 280 ppm under varma perioder. Men dagens ökning är mer än hundra gånger snabbare än den ökning som skedde när den senaste istiden slutade.

– Vad som händer nu är fortfarande en öppen fråga, det beror på klimatet och är fortfarande något vi kan kontrollera. Knäckfrågan är fortfarande hur mycket vi kommer att fortsätta att förlita oss till fossila bränslen som energikälla, säger forskaren Ralph Keeling.

Måste ta bort gjorda utsläpp

Om uppvärmningen ska hållas under 2 grader som är målet, måste halterna ner igen till 350 ppm menar många forskare, alltså en nivå vi redan har passerat. Det anser ändå Pär Holmgren är realistiskt.

-Ja det är fullt rimligt om vi skulle ha ett helt fossilfritt samhälle, och dessutom på sikt utvecklar teknik som kan ta bort de utsläpp  som vi redan har gjort. Men ju längre det går desto svårare kommer det att bli, och desto mer pengar kommer det kosta och desto mer avancerad teknik kommer vi att behöva.

– Grundproblemet med klimatförändringarna är att de är så långsamma och tröga, så vi kommer inte se full effekt av de utsläpp vi har gjort fram till idag förrän om i storleksordningen ett tusen år. Det är därför som det faktiskt är väldigt skrämmande och alarmerande att vi passerar ytterligare en gräns nu.


Ok jag undrar hur.............

.....de som tror de hör andar gå i trappor, rum m.m tänker. Jag menar en Ande behöver inte gå, o kan knappast få ljud som ljud som låter som fotsteg. Har de fötter o skor? skulle inte tro det.
Sen har vi alla någon nära som dött som borde kunne peta på kulor till bingolotto som skulle ge oss nån miljon så vi fått ha det bättre ;)
Varför sker inte sånt? Ok de 'lever' i en annan dimension, men OM de kunde så skulle de säkert peta till så vi fått njuta litet då vi är på jorden.
Tror ni inte det? ;)
 
Annars så har vi haft ett Val -jag får alltmer känslan att det inte gått rätt till.
Ju mer jag läser på nätet ju mer fel ser jag. T.om att det blivit polisanmälningar som blivit gjord....före Valet var slut.
Polisen har kommit dit konstaterat o fått dem -valförättarna- att ändra sig.
Eller de som räknat rösterna, då har en del fått sluta -för att de fuskat ......
Nu finns det bra mkt mer som är felaktigt, men som iaf acccepteras........märkligt.
Den Naiva Svensjuen fattar iunget eller vill inte förstå.
Om jag ligger i rättegång så hänvisas det ibland till 'Praxis'.......i talmansfrågan så finns det just en sån -Praxis, som säger att tredje största partiet skall ha platsen som andra Talman.
Vad händer?
Jo, de frångår denna Praxis, o tillsätter en från ett annat patri.
Grattis.
Det är Demokrati i Sverige 2018.
 
Jag har börjat förstå hur jag tappar förtroende i olika föreningar/klubbar jag är med -som började före Valet med.
Hur jag lixom ses förbi o bli nonchalerad.
Det tär mig på mitt Inre -min motivation skjunker då jag förstå hur j-a meningslös jag är.
Jag har försökt hjälpa till, förstår nu att det inte är bra, om jag gör fel eller har fel eller nått så förstår jag att det kan va därför jag stängs ut.
Jag har försökt föra en konversation om hur vilka Krav de har på mig -o har inte fått nått svar.
Sen då de kommit på att jag ska göra eller betala så får jag höra det så nära dagen D -att jag har stora problem att lösa det. Som om de nästan vill jag inte ska klara det så de kan kicka ut mig -SÅ känns det.
Mitt j-a Liv har blivit så att jag inte kan åpverka mitt eget Liv så mkt som andra kan, jobba mer o tjäna mer. 
Det kan jag inte göra, utan jag är helt beroende av att Staten ger mig pengar......som d har alt mindre med o drar in det ena efter det andra -de ger t.om de amställda högre lön ju fler de får att förlora det som de haft förut.
 
Jag kan inte påstå jag lever flådigt, ingen semester iår, inte köpt mkt varor mer än däck til hojjen o drivaxlar till bilen -för att jag behöver o vill åka. Jag har inte köpt ett plagg på länge....eller annat till mig så.
 
Jag har fått höra att en ljugit på mig i byn -som ger mig mindre med jobb med. En rent förtal, men.......vem vill vittna o de jag hört de från -ska jag be dem? o få dem med i denna dåliga sidan av befolkningen?
Nä jag gör inte så......jag vill inte dem nått illa........för de skulle få det sämre o jag skulle åxå missta dem.....
Moment 22 :)
 
Så min motivation blir allt lägre.............who fucking cares?

Undrar hur det.......

.........egentligen är tänkt att människan skall fungera för att vilja ha barn?
En hund känner via lukten att en tik löper o är mottaglig för att bli med barn -att para sig.....
Många fåglar har spel för sig, spänner ut fjädrar, springer runt o kacklar.
Älgar brunstar m.m.m.m.
 
Men hur är det för Människan -vilka signaler o på vilket sätt var det så att det skulle bära till att göra barn för säg 1-2000 r sen.........hur?
Sa de att: nu anser jag det är dags? eller pissade kvinnan på en stubbe så mannen kunde lukta/se hon var mottaglig? eller sprang männen runt o spände sig o lyfte/kastade saker som gjorde att hon särade på låren?
eller lockade hon med sin uppenbarelse o visa vad hon har att erbjuda som gjorde att hanen såg detta o tände till?
 
Det vore intressant att få veta..........för det Måste ha varit nått som fått den mänskliga Hanen att vilja befrukta honan, inte med den eftertanken att få barn ........o få stå för det i ett par deccenier sen.
Utan nått som gett däggdjuren människan viljan att få uppleva det rus som uppstår vid samlag.
I de flesta djurarter så är det ett genus som vill mer än det andra -o i människans värld så finns det inget belägg för att det var Kvinna som tog initiativet. Att hon må acceptera är mer naturligt -även om det inte krävs.....så borde det vara det mest logiska o naturliga. Att en visar intresse o den andre accepterar..
 
Det måste finnas nått vi missat -varför.......eller så förnekar vi bara.

RSS 2.0