Mentaliteten börjar..........

..........alltmer avta.
Jag kämpar med fingrar o tår för att iaf behålla det jag har. Det blir alltsvårare att orka med bara. Jag gör jobb köper mtrl, o får kanske betalt,jag har märkt att jobb i byn har avtagit rejält o jag fundrar på varför, nått har jag klantat o  glömt typ -en mänsklig variant mao. Men kunder idag anser inte att de ka behöva påminna mig, för de har ju ringt o beställt. De förstår inte att ibland så kan jag inte skriva upp det o saker händer som gör att det trillar bort ur RAM minnet ;) 
Om de skulle tänka efter själv om de aldrig glömt något -vilket jag är Helt övertygad om att Alla gör ibland.......glömmer bort saker.
o är det då något som inte påverkar deras närmiljö så.......blir man inte påmind. utan då man möter/ser/åker förbi så kan det komma fram........justja.....så skäms man. Frågar ofta o tycker det är bra de anlitat någon annan o fått det löst.........
 
Men då jag gjort jobb vill jag ha betalt, inte vänta en månad o vara tacksam att få fortsätta........orkar bara inte.
Så jag 'flyr' på mitt sätt, försöker få lite luft med att göra saker jag gillar -billiga saker......men att få distans.
 
Men jag får allt mindre med ork, vet att jag måste fortsätta med den skit i kallar Livet för att få kunna göra nånting nånstans.
har gått på pumpen -ekonomikt- mer än en gång, blivit blåst på rätt stora summor som de idag inte berörs eller fattar det. Utan de jag möter som blåst mig de ler o tror det är Ok .då jag helst skulle vilja ge dem en rak höger.
Eller stämma de företag som är sjuka i huvet -eller de som jobbar åt dem har störda små hjärnor o drar in på pengar för andra för att klättra i kariärstegen.
 
Orka !!!!

Motivation är något som............

...............är rätt så viktigt, eller det ÄR viktigt.
Har man för låg eller ingen motivation så har man svårt få något gjort. Motivationen kan vara att det är något man antingen vill eller måste göra.
Pånåttsätt har jag oerhört svårt att få något gjort nu.........har ingen som helst motivation -utan får tvinga mig själv......hela tiden. Skulle bara vilja ge faan i Allt så.......
Så tar jag mig i kragen o gör nått så går det inget bra eller så får jag höra hur värdelöst det är eller hur dåligt jag gör det. Så jag får saker gjorda -mot min vilja :)
Det underlättar inte, ok om det är seriöst o det finns argument -då kan jag köpa det- men då det mer bara är kommentarer utan att kunna stödjas, pånåttsätt, så blir jag bara trött.
Jag kan inte påstå jag stör många medvetet men förstår att det retar folk lite allmänt sådär.
 
En sak jag missat i t.ex den gången jag blev dragen inför rätt av exxet -som barnen sen vann. Så har någon jävla avföda gjort en orosanmälan mot mig. Att jag inte kunde ta hand om mina barn eller att det var nog mkt kemikalier på väggar o golv, då jag inte skurat tillräckligt eller nått......
Jag hörde det säkert men registrerade det inte .......eller så har jag bara glömt det.
Det var bara så mkt då att det var inte så svårt att missa det........
Oavsett vad så känner jag mig bara så trött.......
 
Jag tycker jag har försökt göra ett 'bra' Liv, för mina Barn o mig själv.......o hade visionen att få ha en familj o goda Vänner. Jag har några vänner som bor för långt bort, o som inte det inte är så enkelt att umgås med.
O familj har jag ingen egen, det är rätt tråkigt att sitta helt själv kväll fter kväll.
Det är de kvällar som barnen är här som är bäst, sen de få gånger jag får besök......nu äre iaf sommar o det är bättre förutsättningar.
Sommaren ja, jag hade sett fram emot den o att få åka hojj..........som inte funkar så bra nu. Har besällt en till sensor -som ska komma......snart.......
 
Jag har saker jag vill o kan göra, det kostar bara för mkt. Jag har då så låg lust att ta mig för att göra nånting. Det är väl det som det största bekymret är......motivationen :)
 
Annars så hade jag planer o förhoppningar i hur jag skulle kunna göra med barnen o gården -o misslyckats med både och.......eller firman eller kraftstationen eller fordonen eller..........ja det mesta.
Jag funderar på vad jag lyckats med o kommer fram till att dt är hur barnen blivit -men det beror nog inte på mig....om fler får uttrycka sig.....
Fast jag frågar inte andra så mkt i mångt o mkt.
 
 

Dotra mi...........

.......fyller 15 idag :)
Så Dagen började vid 8 för att få i sig nått o recept på smörgås tårts fyllningar...
Sen vid dörren på affärn vid 9, o hämta sonen. Sen hem o 'bara' göra en smörgåstårta............joru.
Jag hade en tid att passa, 1100.......så det blev snävt o stressit....1020 klar o in i duschen. Upp o en grattis sång presenter utdelas, hon verkar nöjd -bra!!
In i bilen 1053.....jorå det går......in i Kyrkan, för det är en begravning av en bekant kl 11 prästen tar emot säger det är lugnt.......1,15 kvar.....phui...
Så sitter jag där o minns Ulf, o det fälls tårar...........det jobbigaste är att säga Farväl vid kistan...tänker på thommy hur det var då. Men det känns fortfarande overkligt, att Thommy gått vidare.......o nu är det Ulf ett par år äldre än mig.......ser hans bild på kistan o jag blir innerligt brörd.
Hur orättvist Livet är -de var otroligt snälla o gjorde inte många förnär, tvärtom så berikade sin tillvaro med den de var. Thommy med att retas o att garva o Ulf med sin vänlighet o kluriga kommentarer.......
Nu är de borta!! o kvar går dårar........såna som jag..
 
Ok nu är det över hem o möter barnen på gårn in med dotra o skjussa na till dags föreställningen på en musikal hon är med -dock inte på scen iår...
Hem o förbereda för årets ved, barnen messar att de kommer hem. Så fram med vildsvins köttet för att grilla.....
De hämtas o jag får höra dotra ska iväg en timme tidigare -ok........så fram med muttrar till det bord jag vill vi ska använda.....börjar skruva, på med grillkol o tända eld bort med et gamla o dit mmed det nya bordet...
Sen in i bilen, skjussa dotra o sonen för han ska åka moppe hem o på byn sen.....
 
Sen hem o börja med veden efter koma attack i soffan där jag dog en halvtimme -lite mkt idag..
Sen ut o in med ett lass o det funkar bra.......grett....
In ochock vila o vänta på Towas samtal.......sen blir det lugnt.........men vilken dag.
Hoppas att huvet håller ihop imorrn, för det kan bli knas såna här gånger.....
 
Så Sängen känns nog extra mjuk snart.......

Jag kämpar på för.............

........att hålla näsen över vattenytan -så känns det.
Utåt o det vanliga nomala Livet -det fixar jag, men inte utan att anstränga mig.
Men det går lixom bara sämre o sämre.
Det är nått jag gör fel -det har jag förstått. Dels i byn sen socialt annars åxå -jag vet dock inte vad.
Om jag är odräglig, messersmidt, negativ eller bara jobbig...........men nånting är det.
Jag märker o känner jag inte får så mkt hjälp så heller -mer tvärtom, att jag motarbetas...
Om jag har ett mål att måla en låda blå, men ska först bygga lådan -så kan jag få brädor o mtrl .....men ingen hjälp eller råd.......så löser jag det o må då ha blå färgen så får jag ingen....jo en färg får jag ...dock röd.
Så känns det.
Sen kan det gärna vara så att någon ljuger om saker jag gjort eller orsakat...
Jag o en jag jobbar med pratade om det o garvade -idag är det lättare än då snacket höll på. För en annan företagare sade att jag lagt ner o inte har kvar f-skatte beviset..........o varför?? Jag har mina aningar men är för att stjälpa mig? Personligt eller.......fatar det bara inte. Vi är inte ens konkurrenter..
Sen pratas det vitt o brett om att gynna flretag i Stugun, men vad gör de själva? Jo de köper och anlitar företag från andra kommuner för o i deras företag-men vi ska fortfarande anlita/köpa av dem...........
Logiskt? Nä knappast så mkt....
 
Nu går det fler lögner på by med -som jag hört från säker Källa........det som påstås, så jag förstår om folk tar avstånd från mig så..
Men jag kan inte ta tag i det just nu -men så fort det går så........sen skiter jag i hur o om det påverkar mig o mitt. Ha inte så mkt att förlora.
Men Lögner om hur jag är o vad jag gjort -det tar jag bara inte......
Sen finns det små lögner som inte gynnar mig, som jag vill reda ut med den som säger detta. Men det må bli läge först....
 
 
Jag finner det hela tragiskt.......mkt tragiskt.
 

Det var då väl.........

.........själva faaan.
Hojjen strular fotrfarande, den började i em då den var het o sen den stått ett par timmar o var varm så var det tillbax igen.
Kanske lite mindre o jag tog mig hem...........men va faaaaan är dt freåga om.
Som hojjen uppför sig nu så tror jag mig kunna förstå vad som kan vara fel -eller vilken sensor det kan vara.
Nämligen den enda som är kvar som är obytt ;)
Sen de fel so uppträder kan beror på det som denna sensor ger indikation på -då jag vet hur jag kan få den att iaf. som kan lura denna sensor .....typ.
 
Jag har goda förhoppningar på att det är denna......om jag hinner få hem den till helgen är tveksamt. Jag vill provköra hojjen med...
 
Vi får se hur det blir.........sprit i mängder eller ännu mer bensin  :)

Nu har premiärturen för.......

.......sommaren på hojjen skett.
Efter de år jag haft bekymmer o bytt saker eftersom o inte fått till det så verkar det snurra rätt nu iaf.
Jag körde först  lite över 4 mil med ett par stop -inget fel. Sen starta jag efter 5 min stillatående erfter färd -allt ok.
Sen samma sak en gång till -nästan- med noll misständningar....
Jag säger inte att det är helt ok -än, för det törs jag inte då jag trott det förut med :) men det känns mer rätt än förut iaf :)
Både logiskt o känslomässigt vid färd. Jag må ta nån lägre tur innan jag menar på det är helt ok.
Men mkt bättre o bra känns det iaf :)
 
Sen så har jag lyckats att laga vedklyven med -själv ;). Det kändes bra för min självkänsla så. jag har aldrig öppnat o kolat på hydralik o hade räknat md att lämna in den....men öppna lugnt o försiktigt o kollad hur de satt o vilken fun ktion sakerna hade o lura ut hur det skulle sitta ihop -o satte ihop det så o fungerade ;)
 
Jag kände mig lättad o glad -faktiskt. Jag trodde inte jag kunde laga den själv.....men rätt var det är så...
 
Hur det nu än må vara så kan så 'små' stunder lyfta mig litet -ibland behöver jag det bara mer.
Det som är det största 'motståndet' är att jag må lyfta mig själv, i vardagen hemmavid -även om mina barn o 'min' familj gör det så har jag svårt att ta det på allvar. Litet tar jag åt mig men jg har litet av den instäållningen att mina nära o kära kan ju inte säga ur det är -utan att de 'måste' berömma o stötta..........typ.
Även om jg oftare får höra hur fel jag gör, så hör jag det lättare än det beröm jag får........för det må de ju säga för de är från min familj........
Moment 22 ;)
 
Om jag får beröm av en  helt obekan tsom inte känner till min skada så blir det mer opartiskt o äkta -pånåvis.
Jag tänker så, o känner samt reagerar så -även om jag hör vad de närmaste säger s är det inte lika 'tungt' som då den okänd har en positiv utsago...
 
SÅ konstig är jag ;)
 
Förresten så har jag nu fått förstå att jag inte skulle klara av mitt bruna bälte nu -vilket jag själv skrev om häromdan.....min sensei o jag pratade häromdan o han frågade mig hur jga kände. Jag sa som det var: jag tror inte det är läge för mig nu då jg inte är på topp o helt med på alla tekniker .o han höll med.
Det är iaf en bekräftelse att jag hade rätt i min tankar o funderingar -även om resultatet var ett negativt besked -så hade jag iaf Rätt :)
Det kanske styrker mig mer än det bruna bältet..... :)
 
Det mesta som sker i Livet har något gott i sig........trots allt.
Min olycka t.ehar gett mig ett rikare o annorlundare Liv än de som lever efter Mallen......
Jag får tänka på det oftare bara.

Då sommaren är på.......

.......väg att komma så har vi gradering i karaten. Jag hade tänkt gradera iaf.
Men det har inte varit nån trevlig o bra säsong.
Bukspottkörteln gör för lite av de hormoner jag behöver för att kunna träna på så hög nivå som jag vill. Körteln brukar funka som vanligt om den inte utsätts för nån fysisk skada så den har inte sänkt produktion av åldern ;)
Men jag har fått lära mig att signalerna kommer från de område där jag ar en av mina skador i huvet :(
Jag har ju skrivit om jordgubbskrämen -som ger olik densitet o då kan det uppstå skador inne i hjärnan, vid hypofysen tex. O den ger signaler till sköldskörteln, som verkar vara för svaga, o då blir det lägre av några hormoner jag behöver för min träning.
Det är en sak, så jag har hållit på att knapra piller för att okmma fram till den mängd jag beköve för att funka bättre. Så in till läkaren en gång i månan typ.......o justera........knapra, mäta, justera -o det är inte klart än.
Så det har varit struligt, sen jag haft lätt att ta åt mig förkylningar med. Sånadär små, över 40 i feber en helg o små snorig o krasslig. Då har jag ätit Ingefära för att inte bli sjuk -o det funkar rätt ok. De har funnit i kinesmuren spår av just Ingefära, kanel o citrusfrukt, så det tar jag -men jag tillsätter alltid honung o olika frukter beroende på humör o vad jag har tillhands ;)
Men till saken -min kondis har inte varit på topp o är det inte nu heller. Sist jag fajtades så var jag övertygad om att jag skulle svimma.......total andnöd -då jag inte har spärren att tagga ner utan att ge Allt.......
Nåväl, jag har brottats med detta inombords nu o som det känns idag så blir det inget nytt bälte till sommaren.
Först pg.a ovanstående sen har jag nån teknik som jag inte känner mig 'hemma' med, dåligt tränad o då Kraven är högre = svårare. Sen de tekniker jag vill träna på har jag inte fått göra det heller...
Jag har varit dit utanför den tid vi har den gemensamma tiden för träning -flera ggr o bättrat på de jag velat....men det brukar bli bättre då sensei visar o förklarar..
 
Tråkit är det -men jag vill hellre säkra o lyckas bättre o lättare nästa säsong..........tror jag :)
Jag bestämmer mig på fredag, o idag är det tisdag. Så ett par träningar till så jag får känna efter o tänka litet..
Jag får se -men just nu känns det som jag avstår. Vaknar helt tjock i huvet o tät näsa....så....fredag väntar jag till.

Ok det var ett tag............

........sen jag skrev nått här -om vägen tillbax.
Ibland undrar jag varför o  om jag ska ta vägen tillbax.
Då jag se/hör/läser om hur folk är o gör som är ok idagens samhälle så tvekar jag.........
 
Då det är ok att lura folk -då de gör det för att tjäna Pengar eller få fördelar pånåttsätt......då verkar det vara accepterat. 
Inte för mig dock.
Jag ger blanka fan i vad deras syfte o mål är -om det utnyttjar, bedrar folk så skall de tas bort ur den del av samhället där de kan få börja om.
En sosse kvinna som lurat staten -alltså vi i Sverige- på pengar, o sattes av ett tag men är nu tillbax som minister.
Jag vet det finns fler i den yrkeskatergorin som borde försvinna, men inget händer.
 
Jag vet hur de med fetplånbok o rätt kontakter kan få möjligheten att skaffa sig mer Pengar gynnas......
 
Jag gillar inte den väg mänskilgheten börjat gå.
I vinst syfte är det mesta ok, oavsett om det tar ihjäl folk i förtid. Se på mat o mediciner, piller som läkare skriver ut o får pröjs av läkemedelföretaget.....eller resor mm.
Hur alltför många politiker bli påkommen med fingarna i sylt burken, då de sett till att få egna fördelar av statliga/kommunala pengar/tjänster.
Set antalet bedragare som ertappas idag skulle kunna fylla en egen tidning ........
Hur jag ser o förstår att vissa gör Allt -o litet till- endast i vinst syfte.
Hur jag ser o vet att den som byggt den fritidskåken inte gjort det vitt nånstans -överhuvudtaget. Har kanske jobbat över för mkt, o tagit ut det i mtrl. Lejt hantverkare svart o har då en kåk som är värd flera miljoner och 0:- i lån....
Hur fastighets ägare begär in offerter från företag på jobb, visar det för banken -får lån o lejjer svart o far utomlands för pengarna som är 'över'. Men huset har iaf fått en rejäl värdeökning.
 
Hur banken kan styra bostadsmarknaden o hålla ett konstant litet underskott -för att hålla priserna upp o få ut högre inkomster på högre lån.....o som då gör miljard !! vinster.
 
Hur svin till män har kvinnor stående i kö, o de som fostrats o är vänliga anses vara mesiga o neggas.
Hur män i Sverige idag nonchaleras i alltmer i samhället.
 
Hur företagare för allt svårare att anställ/sparka vem de vill
 
Hur hitkommande som jobbat fem år i Sverige åker ut då deras semester ersättning är för låg, medans de som begår våldtäckter inte utvisas.
 
Hur företag blir större o större o tränger ut de småföretagen pga att de har högra rabatter samt fler 'ben' att stå på o kan med låga priser konkurrera ut de små.
 
Hur det idag blivit de anställda som indirekt styr många företag.
Då de som har firman inte själva ska få besluta vem de vill ha, utan kvotering, fack som via utbildning kan 'visa' vem som bäst är lämpad, OM de inte de gör som facket vill = domstol.
 
Sen då det är för hög niva på bidragen jämfört med att arbeta så behöver folk inte jobba. Utan kan ta bidrag o jobba svart.......
 
Hur riksdagsmän tycker att folk borde ha en årsinkomst som buffetr -då de harfullt upp med att ha en månadslön som buffert.
 
Jag skulle kunna göra denna lista mkt längre -men orkar bara inte.

Igår så for jag och.........

...........några träningskompisar till Timrå på träningsläger, eller träningsdag...
Vi for arla på morronen 0730 ca åp en lördag !! :)
Vi kom fram gick ner i källaren fick en känska av vår gamla Dojo :)
Dagen blev sen intressant lärorik........men jävligt jobbig.
Dräkten var helt genomblöt sen. Jag gav det jag hade o kunde, men det sista passets sista timma var det inte hög fart åp -för min del.
Jag var heklt slut.......men gjorde alla övningar...med lite lägre tempo bara.. :)
Sen efter det dusch o in i bilen för hemfärd o jag satt o pratade -som vanligt........hm undrar hur less de är på migg j-a babbel..
Men men satt där o surrade  o känner jag börjar få kram i höger bak/innan lår typ.............rejäl kramp. Öppnar bilbältet -jag sitter i baksätet- o trycker mig upp i taket för försöka räta ut benet...då börjar jag få kramp i det andra benet, i samma muskel..
Smärtan är olidlig, o chauffören stannar på parkerings plats så jag får kravla mig ur o stå räta på mig....efter ca 5 min så släpper det, i med den sista deccilitern vatten o in igen.....
Sen satt jag jävligt still o lyckades undvika mer kramper iaf.
 
Det är skönt att jag får känna jag brukat o tagit det min gamla kropp kan ge ;)
Det var litet roligt då han jag tränade mot den sista timmen sa att 'vi i vår ålder har det inte lika lätt.....' typ, o jag frågade när han var född. Han var tio år yngre än mig o tyckte det var tungt. ;)
Sen att han trodde vi var jämngammal det kändes..........bra ;)
 
Men det var ett bra läger som var fysiskt jävligt jobbit, vi fick däremot ta vatten pauser som gjorde det bättre......fast det var mer syre vi behövde :)
 
Jag kände igen mkt men en hel del nya saker har jag tagit till mig...... ;)

Helt otroligt hur..........

.........det är idag.
Folk ringer o vill ha jobb gjort sen kan de inte betala -vem ska betala det jobb som utförts samt köpa det mtrl som jag monterat upp? Ska jag göra det? Är det min uppgift att se till att hålla folk o företag med el i deras fastigheter?
Det verkar så.............blir så j-a trött. 'Jag har betalt ett förskott......' på 25% av en faktura som förfallit....förskott??
En person som dessutom har ett välbetalt jobb i de högre kretsarna....
Så hur ska jag kunna betala förfallna fakturor själv då jag fått 25% i 'förskott'?
Tror ni att de jag köper av väntar? Elektroskandia, elgiganten, telia, skatteverket m.m
Jag blir så j-a trött att jag tror jag går köper mig ett brännbollsträ o driver in det, eller så stänger jag bara av strömmen.
 
Men jag försöker göra saker för att få distans till Skiten.
Så i  helgen som var åkte vi till Norge o slogs med svärd :)
En kurs i vikingstrid typ.
En trevlig tillställning, bodde i ett långhus som var otät med många sprickor i panelen :)
Första natten blev det inte många timmars sömn, men andra natten var jag merföreberedd o sov bättre.
tredje natten var det t.om plats i det hus med eld o täta väggar :)
 
Vi hade träning på dagarna o fick lära mig en massa, jag tyckte det var intressant o roligt,
Lite svårt bara då det kom in vapen o sköldar som var efter vikingatid o jag inte hade skydd med mig så.
Det var endast fajt med stål svärd. Så andra dagen var det lugnare för mig :) Jag lät de som hade skydd fick göra mer. Sen var fajten litet mesig, då de räckte att markera att mankunde komma åt huvet -hjälmen- tex.....
Inte att det var hugg som vikingarna gjorde utan en dutt var ok -mesigt :)
Jag hade hellre använt träfejksvärd o riktig vikinga svärds fajt så...
 
Men god mat, ett får jag fick hugga i med mitt vassa vikinga svärd :) Sen Mjöd o samtal natten igenom...
Så tillvaron där var trevlig. ;)
 

RSS 2.0