Nu förstår jag att............

.........jag kommer få höra mest klagomål på det senaste valet jag gjort.
Vad det är kommer att visa sig.
Men jag har mina Åsikter o står för dem.
Jag får se hur mkt det blir, men jag är mest fundersam på hur det blir för mina barn.
Jag har deras stöd, men undrar om de förstår vad det innebär.
Jag ska prova hålla dem utanför så gott det går.
Jag tror iaf att Sverige behöver -o kommer att få- ett nytt styre o förändring.
Som det blivit i Sverige -det gillar jag inte. Vi tar inte hand om det vi fått av våra förfäder o ska förvalta o överlä,ma det till våra barn.
Svensken förut var Viking o sa ifrån. Idag är det mest mesar som håller med -för de vill inte synas, o kan inte försvara sina åsikter o tankar.
tills jag är överbevisad så har jag mina åsikter.
Det har kommit fram en del saker jag sett komma o som jag befarat -nu är vi snart där.
Hur de inte låta svenska folket själva få avgöra vilka de tror på.
Jag vill iaf inte ha rädslan att det går åt h-e med Sverige -trots jag innerst inne är Jämte ;)
 
https://www.aftonbladet.se/a/On7avA
"DEBATT. Årets klimatutveckling illustrerar med all oönskad tydlighet att den jord vi alla lever på nu genomgår en planetär mutation i realtid. Tyvärr följer utvecklingen vetenskapligt framtagna prognoser och framtidsscenarier. Att vi skulle få mer av extremväder, även i ett land som Sverige, är inget som förvånar den som följt klimatforskningen.

Men nu har två mycket oroande aspekter alltmer uppenbarats. Klimatförändringarna sker både snabbare, och med större kraft och omfattning än vad man hittills antagit. I takt med att isen smälter allt hastigare i Arktis och jetströmmarna slingrar sig råder nu febril aktivitet bland klimatforskarna. Det är på jordligt allvar nu.

Att vi skulle kunna klara av att uppfylla Parisavtalet, med dess målsättning om högst 2 graders global uppvärmning, framstår som orealistiskt. Enligt vanligt förekommande bedömningar får vi nog räkna med, åtminstone, 3 grader.

Vi vet redan i dag, alltför väl, vad cirka 1 grads ökning kan innebära. Det handlar naturligtvis inte om att det blir lite varmare utan de jordliga planetära konsekvenserna. Till dessa hör att jordbruket kastas mellan störtregn och långa torkperioder som resulterar i sjunkande spannmålsskördar för en växande befolkning. Vetenskapligt baserade framtidsscenarier om 4, 5, eller 6 grader är tyvärr inte heller svåra att finna.

 Det spelar ingen roll om det handlar om migration, identitetspolitik, flygskatt, sysselsättning, sjukvård, skola, entreprenörskap på landsbygden, äldreomsorg, grön teknologi, eller vad man nu råkar omhulda.Utifrån vetenskapligt grundad kunskap om jord- och klimatsystem så råder det inga som helst tvivel om att en rad omfattande omställningar och genomgripande åtgärder behövs."

Så har tre............

......dagar gått då jag haft huvudvärk av o till, mer o mindre........det åsså en orkeslöshet som jag inte kännt på länge. Så funderar man varför, är jag sjuk på nått sätt, på väg att bli förkyld elller är det 'bara' det inre som gör att det är mest uppförsbacke.
Vad gör jag?
Jo, jag köper apelsiner o citroner, o gör en ingefärs smoothie, jag dricker mer vatten, idag (lördag) såg jag till att mobilen var avslagen så jag fick sova imorse. Jag somna vid 4 snåret o sov till 9 nångång då jag gick ner o sov i soffan till 1230 ca........
Äter frukost med smoothien o drar i mig två alvedon o försöker komma igång.
Efter en timme ca så går jag upp i garaget o sätter dit bakdäcket på hojjen.
O det går bra!! hör o häpna :)
Jag har lyckats med en sak nu iaf o det känns bra. Men jag fick tvinga mig upp så, o imorrn så ska jag tvinga mig upp i garget o byta drivaxel på bilen.
Ska ta sovpiller nu o börja morgon dagen med smoothie igen.
Hoppas o tror att det går bra imorrn med :)
Jag får lixom beta av en sak om dagen typ....minst iaf....
Jag har även bestämt att jag kommer rensa mer i garaget o däromkring.
Det är för mkt prylar o det tar bara kraft att se hur saker står typ.
Så det kommer rensas ut litet, som ger mkt plats...
Snöslungan skall göras om litet o förbättras t.ex. Men först v70in o sen in med en vedklyv o repa den. Oljan far hejvilt.......o dte har blivit ett antal oljeklädstvättar nu......
Nåväl -det om detta.
Jag känner jag får nya krafter då dagen idag gått bra. ;)

Jag har pratat en..........

...........del med min son, o förstår mer i hur o vad jag ska göra innan jag kliver av.
Pånåttsätt så känns det bra då jag får mer motivation att göra nånting om dagar o i Livet.
Annars så har det kännts som att simma motströms.
Jag sover annars urdåligt -har otroligt dåligt samvete av en anledning, samma som som gör att jag har stress inombords allt oftrare nu. Vakna 5 i morse o kunde inte somna om........
Jag har mkt svårt at påverka denna bit i mitt Liv, jag kan inte tvinga folk att anlita mig o jag får det inte att gå ihop annars typ.
Jag försöker o försöker att lixom placera där det ger störst återvinning eller som sänker vissa bitar -med det kräver att jag kan utveckla det jag har först.
 
Därav denna press o stress.
Mitt inre är ständigt vaken känns det som, vilket gör det är svårt att slappna av o känna Frid.
Jag VILL göra saker med o för mina barn med, men kan inte -idag känns det som jag misslyckats totalt. Litet bättre blev det sen jag satt o prata med Holger igår.......att det inte var/är så illa jag tyckte själv. Towa träffar jag oftare o vet litet mer vad hon tänker o vill, det ger mig åxå bra vibbar.
 
Lite förenklat så är det rätt tungt nu.........på de flesta plan, orkar inte räkna upp dem. Det vore lättare att berätta vad som går/har gått bra iaf...........
 
Mina barn ger mig det som jag får nånting av idag -så enkelt känns det. Jag har svårt att känna glädje o få känna min skapar lusta annars så -jag gör det jag måste o får tvinga nog att göra det.
Jag har tröttnat helt enkelt.......
Gnälla o klaga -det orkar jag iaf :)

Jag vill inte att............

.........kvinnor skall förnedras o tryckas ned -punkt ett.
 
Jag menar dock att effekten av att kvinnor gav sig ut på arbetsmarknaden var att lönen sjönk.
På 60talet kunde en familj på två barn, mor, far o barn klara sig på en lön. Bostad, mat, kläder, semester m.m trots hon var hemmafru. Nu har vi betydligt mer saker i våra hem idag, men rent fakta mässsigt så klarade de sig på en lön.
Idag gör du inte det. De måste ha två löner.
Det är INTE Kvinnans vilja utan effekten av att kvinnan började jobba.
Om en man gjorde ett jobb för 100 kr i timman o kvinnan ville in o jobba o gör samma jobb för 90 -så får hon jobbet.
Om han då Måste jobba så sänker han med sin lön, o marknadskrafterna är igång o företags ledarna njuter.
Samma effekt kommer vi att få med hitkommande -dra in deras socialbidrag så gör de jobb mkt billigare än svensken. Se på hur det är i USAs inland -där de inte haft löneökningar på 40 år ca -fakta.
Resultatet är att båda måste jobba.
 
Ta det med banklån som har liknande effekt.
De vet hur mkt vi kan betala av vår lön för att bo. Lägger upp det på så många år, så det max belastar dem, men de klarar av det. Sen om huset kostar en eller 8 miljoner ger inte så stor skillnad.
Det kallas marknads ekonomi.
Jag har inte svaret på hur det skall ändras men fel blir det.
 
Samma som då det är så att Alla i en enhet ska få tycka/tänka o bestämma, så blir det mest förvirrat. Mot att En bestämmer o att denne ser vad andra vill o gör som de vill åxå.
Ska Alla hela tiden få lägga sig i beslut i familj eller samhälle -så kommer inget att hända senare i Livet.
Att en i familjen beslutar -man kan turas om med, eller om det är Kvinnan som det blivit mkt idag -det spelar ingen roll. Men bättre att en beslutar än två st, det är svårt att demokratiskt kunna avgöra om man är två. Att välja en partner som accepterar släppa ifrån sig vissa beslut vissa gånger samt att den andre gör detsamma -låter båda bestämma o finna sig att göra det partnern vill.....eller finna sig i. För mig så är det att göra min partner mer nöjd med Livet om hon får göra saker som hon gillar o blir trevligareatt Leva med ;)
Har jag berättat jag är Singel förresten? ;) Då det inte är vanligt att finna någon med dessa filosofier -utan som blir kränkt, varje gång, jag ska bestämma något.......för hon bestämt de sista fem gångerna -det hör inte hit.
 
Idagens samhälle så har det bara börjat -effekten av denna bakåtsträvande väg vi stannat upp på o fått Livet att  börjat backa.
Jag har varit med om en skilsmässsa o vet hur samhället väljer sida angående barnens väl o ve.
Jag läser om att de ska ha in fler kvinnor i brandförsvaret o sänker kravet från en minut till tre att hugga sig igenom en dörr vid brand -för att fler Kvinnor ska klara av det.
Berätta det för den som står innanför vid full brand.............att de får vänta i två minuter extra för det är en kvinna som skall hugga denne fri....
Det är bara ett exempel av så många andra.
 
Hur pojkar i skolan inte fär leka som pojkar vill, herrepåtäppan typ, då det inte är ok enligt PK folket -trots att pojkarnas DNA vill att de ska brottas m.m med varandra. Se på hur majoriteten av andra däggdjur vars barn gör det deras gener vill -brottas o lära sig försvara sin flock. 
'Vi är intelligentare...' låter det då, men kan jag tänka bort mitt skägg som mitt DNA vill odla? eller kvinnors mens, kan de tänka bort det? skulle inte tro det.
Vårt DNA styr oss mkt mer än vad vi tror. Nu kan vi tänka o begränsa oss mer -javisst. Men det ligger inom oss att vi gör/tycker/känner saker vi inte kan styra med Tankar.
Det är inte svårare än så......
 
Nu har den 'intelligenta' Människan kommit på att åsikts frihet skall bort, att endast PK åsikter o beteende är rätt. Du får under inga omständigheter tycka annat än det som är PK i vår 'demokrati'..........
Idag hyllas det att Alla ska få vara självständiga -trots vi innerst inne är ett flockdjur. Vill man vara i flock så ifrågasätts man av andra mer än att man vill vara själv. Hur de hyllar kvinnor som 'är som en man', trots att manligt beteende fördöms......Om det utförs av en man.
Hur de försöker vrida på historien o att det egentligen är Kvinnor som kommit med bra ideer, som män framför, men har samme man gjort fula saker är det Hans Val på hans vilja.
Hur de börjar försöka säga att Gud inte är man utan kan vara en Kvinna -men Ingen har försökt göra Djävulen till Kvinna utan denne får fortfarande vara just......Man.
 
Jag ser på teve hur det är i total majoritet av Kvinnor i rutan, kvinnor eller hitkomna män, för deras kvinnor får inte. Hur det ställs frågor på en dagisnivå som gör en matt eller hur en reporter som knappt kan svenska ska göra repotage, som borde textas, vilket kan innebära att reportern inte kan ställa svåra frågor då språket är för svårt. Utan det blir mer ett fint väder repotage.......
vafan kom igen, de som tittar kräver mer än luddiludd teve i rosa skimmer -ge oss nått att tänka på, att få utveckla vår tanke värld av, att lära os, att reagera på. Inte att sympatisera med nån som vi knappt begriper.
Hur många kvinnor i slöja har ni sett i ett repotage på nyheterna?
 
Lite förenklat så vet 'marknaden' hur de ska göra för att pressa löner o höja priser.
Vi låter dem intala sig att det är Kvinnans frigörelse.
Vi kallar det mångfald....
Men Målet är att hålla lönerna nere -även om Ulven klär sig i fårakläder o gör det för en god sak.
Så blir Målet uppnått, det ser bra ut men begränsar folk att få Leva -då lönenivån sjunkit.
Så vilka välkomnar hitkommande eller kvinnans frigörelse?
Jo, de som tjänar Pengar på det.
Självklart så skall vi hjälpa flyktingar o låta kvinnor jobba, men då det ställs en grupp mot nästa så skapar det konkurrens som har annan effekt än 'bara' frihet....
 
Det låter så bra och sägs utföras i goda syften -fast vi är egentligen totalt lurade.
 
 
 

RSS 2.0