Så har snön kommit o...........

......jag hoppas den blir kvar ett tag, då den ändå är här.
Hoppas ett par helger till iaf :) så jag o ungdomarna hinner göra nån vinter aktivitet.
För vi har inte haft nån tur med det på ett tag -jag får hoppas bara.
 
Idag så har det varit en såndär innestädar dag, det är skönt efteråt men svårt o komma igång. För ett par veckor sen så skulle Holger dammsuga sitt rum o tänkte göra det med dammsugaren som vi har haft här uppe -så var den borta ! Hör o häpna, en hel dammsugare helt väck. Vi leta i alla rum häruppe men ingen dammsugare. Det känns rätt knepigt, för den är ju rätt stor.......slang o alltihop -men helt borta är den.
Nu finns det två alternativ:
1 Att Folk har varit hit o lånat den -för det händer rätt ofta.........att just Folk lånar saker ;)
2 Jag har fått för mig den är kass o jag slängt den eller flyttat den till nått annat hus -för jag gör  ju så åxå. Flyttar saker o kan inte erinra mig om att jag flyttat det sen.........o inte helller varför alla gånger. 
Men det kändes väl rätt bra -då :)
 
Så den kan vara i läkarvillan då jag faktiskt städade där för festen i höstas......men ingen klocka ringer i huvet om det.
Vi får se -det kommer ske uppföljning då den kommit fram ;)
 
Annars så har helgen varit lugn, tränade hårt i fredas då vi bara var tre st. En stationsträning på tre med intensiva övningar  -det tar det :)
Två svartbältare åsså jag :) men jag gjorde så gott det gick -jag var krasslig på morron ,förkylning, o tänkte ta det lugnt.......nu blev det inte så :).....tvärtom t.om o jag tänkte inte backa o ursäkta mig ;)
Hursomhaver så är detskönt efteråt.
Annars så har jag provkört en robot dammsugare för klubben till Dojon, så nu är det renare hemma här än det varit på många år ;) skämt åsido. Så fungerar dessa dammsugare bättre än vad jag trodde den skulle göra. Jag har gamla golv höga trösklar etc, men den gör faktiskt mkt rent....
Blir intressant o se hur den klarar Dojon.
De som fanns förut var undermåliga men denna klara större yta o högre differenser i höjd.
Vi får se.
 
Nu har dotra mi kommit hit o jag märker att det som inte är vad det borde vara. Det är en svår balansgång detta, att fråga men inte tränga sig på. Hon håller på att distansera sig från föräldrarna nu, o jag är rädd det kan ta fel väg bara. Jag får följa henne nogrannare ett tag nu...
 
Nä nu är helgen slut ;)

Jag saknar..........

..........att kunna få ha en hund. Det vore mkt trevligare hemmavid o att få ta sig ut o gå i skogen bara.
 
Igår besiktigade jag bilen, som fått en jävla stor obalans i nått bak däck,höger tror jag. Jag har synat o sparkat på det för att få det o släppa, körde över mittremsan igår med för jag tänktre att BBBRRRRR et som orsakats av slipad asfalt i mitten eller lite högre fart kunde få det att släppa -inte det....
Men in på besiktningen, rätt intressant då det är den första besiktningen med denna bil för mig.
Lite allmänt sådär inte mkt, varnings triangeln måste de se -viktigt.........den låg ovanpå alla tusen saker jag har i jobbet.........
Men nu kommer det intressanta, kården åp högerbakdäck var framme o vi såg att däcken lixom svällt, slitbanan hade släppt......trots det är Pirelli, vars kvalitet jag härmed ifrågasätter.
Jag såg det var illa o besiktningsmannen satt jag skulle vara glad om jag tog mig hem. Jag berättade jag har 5 mil, o hans varar 'det kommer aldrig att gå.......'
Han tyckte jag skulle gå till en däckfirma i stan som han hade numret till o kände till -en polare alltaså ;)
Jag sa att jag är lokalpatriot o ville en däck firma i Stugun skulle få byta istället.
Så efter träningen så smög jag hem i åtti typ -o tog mig hem :)
Däck av den dimonsionen jag har fanns inte så det var tvunget beställas -så nu har jag sommardäck på ;) det går det åxå......OM man tar det lugnt.
 
Men innan jag var iväg med däcket idag till däck firman så var det tvunget att skottas snö -då det kommit rätt mkt.
Skönt jag har en snöslunga....tadamm tadamm tadamm..... spankulerar ner o fyller soppan o drar........den vill inte starta.........av.......nån..............jävla anledning. Jag drar o drar, ser mig om efter start gasen, ser ingen 'den är säket i garaget...' obörjar dra igen.....va faan.....den tänder inte ens -andfdd så kollar jag soppa kran -jo den är öppen då jag t.om ser blankt vätska i förgsarn...så jag drar.......o drar.....o drar.
Men det var då väl själva helvete !! utbrister jag o jag det jag kan för nu jävlar..........ska startlinan gå av.....
Jag känner mig som en byfåne då jag står där med ett handtag en snörstump mössan halv avtagen andfådd o glor........
Jaha............men jag Måste skotta......ok, nu är det som det är. Jag får lufsa upp i garaget o hämta verktyg, åp väg upp så undrar jag vilken storlek den var på...bulten...hmmm...10 eller 13. Jag tar litet olika, hittar ingen led 10 så jag tar spärrskaftet o 10 o en led på 13 + 12.
Går ner igen......pust, 'det är varmt o gå varm klädd i snö.......' tadam tadam....japp nuså. Ner åp golvet, svalt, fram med verktygen....o inngen passar. Då har nån jävl ingenjör  petat dit en 11 mutter.....11 !! hur jävla ofta är det varken 10 eller 13, utan 11....på en startmagnapull åp en snöslunga!!....aaarrrrrgggghhhhhh -ok, jag måste hämta...puls puls.....
Påvägen tillbaks är det ännu varmare.......tadam tad.....inte samma inspriation längre......
Men ner på sidan o botr med den, leta rätt på tråden få ut den spänn magnan o knyt fast -klart !!..nja så farligt var det inte...
O nu ser jag start gasen ligga bredvid på golvet på det bord den ska vara på -grett :)
Spraja på det o dra nu, så startade den efter några gångers sprajning o drag....så startade den... ;)
så var det 'bara' att köra den tills det är klart.
Helt ärligt så var jag helt blöt av svett då det var klart......jag har nog en förkylning på gång.
Igår på träningen så var jag helt blöt av svett, bara efter uppvärmningen...........
Så det blev en j-t fuktig träning igår..........allt var genomblött -fast det var en lagom träning.
 
Jag må göra nått åt det iaf -att motverka förkylningen........så jag köpte blodpudding till middag som intogs med broccoli.....nyttigt o bra.
Sen gjorde jag en sån där frukt dryck, av hobung, citron, kanel o ingefära. De har hittat sånt i kinesiska muren, dvs de använde det för några tusen år sen.......o jag tror på det.......faktiskt.
i fjol då jag skulle gradera så tog jag det varje dag före graderingen, den blev bara starkare o strakare.... o efter graderingen så slutade jag......o blev sjuk......
Så nu vet ni det -att det fungerar :)
 
Nu är det efter jobb rekningen kväll o jag 'lite' matt............skulle haft en hund att sitta i soffan med nu.....eller en homosapiens hona......eler har jag råd med det?
Nä en varm mugg the får bli kvällens.........åsså ingefärs drickan förståss ;)

Ojdå, jag såg...............

..........nyss jag inte klämt iväg det senaste gnället från mig ;)
Datorn stängdes väl ner o jag inte tänkte på att jag inte fått iväg det bara.....
 
Min dörr står alltid öppen, kaffet kokar snabbt och vardagsrummet är alltid varmt (men kanske inte så välstädat 😉). Om någon av mina vänner behöver prata eller bara behöver lite sällskap, är ni så välkomna, när som helst. Det är inte bra att lida i tysthet! Jag har saft i kylen, kaffe i skåpet och jag kommer alltid att finnas där för dig/er.... 
Du är alltid välkommen!! 
Jag finns här! 
 
Jag la ut det på min FB sida, då jag sett det hos en kompis. Jag tyckte det var fint iaf.
Nu är det så för mig att skulle en person jag tycker om be om hjälp så skulle jag göra det som jag kunde typ.
Det har kommit hit nån mittinatten o begärt sovrum för de inte kunnat åka hem, av olika orsaker -inte ofta men det har hänt...
Jag vet åxå att jag nångång inte kunnat fast jag velat, beroende på vart jag varit eller med vem jag varit........
Har de bekymmer nog så finns jag kvar o de vet mitt nummer -är det tyst så har det väl rett sig. OM inte jag tar kontakt o frågar efter ett par dar då jag är hemma igen eller är själv.
Det är lite svårt att t.ex gå fest med andra för att de vill ut o jag hary mina barn..........en planerad fest är lättare. Då mina barn är större nu o kan var själva en kväll.
Sen så är det ibland inte genomförbart av nån anledning som jag inte kan styra över.
 
Jag önskar det vore mer av humanism. Att vi kunde hjälpa varandra mer så, o då inte att gräva eller bära.
Mer av att finnas för varandra.

O Livet det...............

..............fortsätter det -men snart är det över ;)
Oavsett vad o när så kommer jag att Leva fram tills den dagen.
Jag har via min far sett att röra på sig är bland det viktigaste man kan göra. Att motionera är bra men att röra sig räcker, om det är mkt nog :)
Så jag kommer fortsätta att träna så länge det går, sen blir det väl mer att ut o gå typ. Får väl köpa mig nån hund med så jag har nån o gå med -men det måste  ske sen sonen flyttat ut o att jag kan få botr den de gånger han kommer hit o hälsar på. Jag har ju ingått i ett avtal där jag inte får ha pälsdjur på min tomt.....men, det gäller väl bara tills han är 18.........kansk.
Träningen ja, jag känner mig j-t taggad o känner jag får mer stryk nu, det hänger väl ihop med graden kanske. Men har rätt många blåmärken på armarna :)
Jag känner pulsen ökar litet då jag tänker på att försöka gradera till våren. Må öka konditionen mer o träna rätt sekvent fram tills dess....vilket är roligt o skönt............efteråt ;)
Jag kommer allt närmare mitt Mål -men det innebär inte att jag kommer sluta att träna utan jag tränar så länge kroppen håller, även om jag nått mitt mål........eller OM jag når mitt mål :)
Vi har börjat få en större skara som tränar rätt så mycket o som gör det roligare. ;)
 
 
Helgen som var hade vi vårt Midvinterblot på Österhus, vilket var roligt. Det är nått speciellt att vara på Blot. Nu var vi tre som sov där både fredag o lördag men två till sov där på fredagen. Trots det så var det bara två stycken som eldade, både fredag. Samma två, jag o en till........de andra bara sov......vilket stör mig litet.......hursomhaver, så får det inte mig att tappa modet.
Jag kan ju sova då jag kommer hem. :)
Det var kallt -som det alltid är då vi har midvinterBlot, varmare två dar före o dagen efter. Han har humor Oden :)
Sen så sköter sig varghirden bra tycker jag -iaf kärnan- som dricker frisk men har hunöret uppe o hjälper gärna till.
Det känns bra att få tillhöra en sån Hird :)
 
Jag o Holger har börjat fokusera på han Atraktor med. Han har lixom tappat suget o vil köpa en ny -som fungerar.
Nu har vi bestämt att vi ska göra ett seriöst försök o försöka få till det. Jag tror det kommer gå bra, fast det är inget vi gör på en kafferast :)
 
Sen har jag blivit Prospect på en Hojj klubb -om jag inte nämnt det förut ;).
Det är vanliga män i min ålder ca o de är familjefäder som gillar åka hojj o festa.
Det gillar jag med :) inte att Klubben kommer före barnen, utan mer då man kan typ....
 
Jag kan offra mer för de jag gillar som gillar mig -än bara få slita för de som utnyttjar andra..
 

Denna hetsjakt -jag finner inget bättre ord- på.........

.................män idag saknar motstycke, eller svenska män ska väl mer skriva.
Det är totalt sanslöst hur de kommit på att begränsa männens vilja som mest kommer av vår DNA stege.
Kvinnors DNA vill att de ska visa sig snyggare än andra kvinnor -o det får de förståss. Nu vill deras DNA stege mer än så, barn, pyssel i hemmet osv, men av vad DNAt vill........nä o det gäller inte Alla -men majoriteten.
Medans det som vårt DNA vill att vi ska göra -det får vi inte.
Pojkar få inte brottas på rasterna på skolan, även om det ligger i våra gener att lära oss att försvara vår flock. Vi har gjort så i flera tusen år -o att lära om sig på 20 år är helt omöjligt.....
Hur våra gener vill att vi skall föra våra arvsanlag vidare, därav våra Kåta Lustar. Som idag -förut iaf- gjorde det acceptabelt att köpa en hora o rensa ur det som störde vår vardag -då frun vägrat stadigt i tre månader...........för det har hon Rätt till. Det stoppades.
Men vi får varken utöva våra inre lustar med andra som vi vill -då har frun rätt till hus o bil .m.m. då hon skiljer sig......
 
Vi får inte dricka fritt heller -inte ens på helgerna då samma Vapen dras fram då med -skilsmässa. O har man turen att vara singel så kommer snart PK kärringarna ett sätt o stoppa det med. för roligt ska män inte ha, bara roligt åp kvinnans villkor ;)
För vi tycker det är roligt o vårt DNA gillar det -så det måste stoppas.
Nu har de lagt ca 23054% skatt på spriten, stoppat vår möjlighet att ta in sprit från europa........
Förresten så har de t.om pratat om o lagt förslag att svenska män inte får åka utomlands o köpa sig en kvinna -fast det är lagligt där så tyckte de att den svenska Lagen gäller för svenska män -överallt.
Sen att kvinnor far till Afrika för att få injektioner av spermier -det är ok det :)
 
Nu har det åxå funnits förslag om att stoppa mäns nöje att få åka mc......för det kostar så mkt då det blir olyckor. Har nån bett dem att se på vad sportandet kostar?.......nä skulle inte tro det.....men sport är ju hälsosamt det, o det medför inga kostnader alls? Påverkar miljön noll? .....knappast, men Ingen vill ta i detta ....nångång.
 
Nu har det nästlat in sig kvinnor överallt, de ska t.om sitta i styrelser, 50% enligt vissa. Oavsett om det finns 3% av dem i just den yrkeskategorin..........så alla kvinnor ska hamna automatiskt i styrelsen..........då det inte finns nog många i företaget så måste alla sitta i styrelsen......enbart där......
Det är Jämlikhet det...... ;)
 
Att män ser på porr på datorn o mobil har de inte kommit åt än. Men på mackar o butiker så är det borta. Jag har hört om en kvinna som hade hand om tidningarna i en butik -där hon vägrade sätta upp p-tidningar......så de sluta ta in fler 'då ingen köper dem....'
Undrar vad som skulle hända om en man inte utförde det som han var anställd för till 100%? Kicken mest troligt.....
 
Att hugga sig igenom en dörr vid en brand skulle ta en minut förut, nu har det förlängts till 2 minuter 'för att det ska kunna vara möjligt för kvinnor att bli brandsoldat..........' säg det till den som brinner inne.........
 
Snart så ska väl män tvingas skvallra om andra män med -för att kvinnan anser det vara normalt.....
 
Lönerna skall vara exakt likadan för de som har samma arbete o samma utbildning -vilket t.om jag tycker är ok. Men då de som har högre frånvaro o producerar mindre så ska de ha lägre lön. Det kallas marknads ekomonomi. ;)
 
Kvinnor anser de har samma förutsättningar som män -förutom själva könet dårå. Men se på bodybilding tävlingar -är de lika stora?........skulle inte tro det va?
 
På de jobb där det tunga tråkiga skall utföras, vem får göra det o vem får göra fin jobbet tror ni?
 
Kvinnor i armén, grattis...jag tror inte att de som fått sin vän skjuten o som som inte vet om de får se morrondagen nalkas, de bryr sig knappast om vad det är för text i en bok nånstans i Geneve. Utan de lever för stunden o våldtar de kvinnor som de tar ttill fånga -punkt......
 
De vill att svenska mannen ska finna sig Allt o foga sig efter deras nycker.........så de kan försörja henne då hon kommer hem med barn med en man, som inte är från Sverige, men som var man nog för henne............då.
Sen förstod hon att dessa män hade mer rätt än vad hon ville........så då drar de hem för att få försörning av en hunsad svensk fd Man........
 
Vi kan inte -under vilka omständigheter somhelst- att styra vårt DNA med tankar, hur smarta vi än må vara så kan män inte få skägget att sluta växa med att tänka rätt.....det är omöjligt, raka os det kan vi göra, men inget mer....
 
Nu kan jag fortsätta ett par tre fyra sidor men orkar inte -jag tror ni förstår hur jag resonerar,
Vi ÄR olika -ingen bättre eller sämre än nån annan. Då Naturen har 'tänkt' vi ska komplettera o hjälpa varandra.....
O Mannen skall o vill hylla den Kvinna han älskar, o hon honom...........kanske. :)
För mitt i allt kaos de orsakar så är de ljuvliga -Kvinnorna :)
Sen är det bättre än män på mkt med, att virka -finmotorik- att göra flera saker samtidigt, ett större verbalt centrum i hjärnan o pratsammare.....oftast ;) m.m
De kan åxå så mkt bra som behövs.......som Män inte klarar av........

Något som jag..........

.........tänker ibland som gör att jag undrar om även detta är rätt.
 
Det med arbetslösherts ersättningen, självklart ska den finnas men i många fall är den för hög.
Jag får känslan att det finns de som hellre lyfter detta o finner det ok. för de har så mkt tid över åt annat.
Jag vet att några får högre arbetslöshets ersättning som är högre än för andra som jobbar. Det känns inte bra.
 
Socialbidraget eller ekonomiskt bistånd, här kallas det normal belopp -som de döpt om det till.........av nån anledning- är på 4700:-, fattar jag det rätt är det tillägg på ca 2500:- per barn.....
Men då ska hyran vara betalad, om jag tolkar det rätt. Det är knappast i klar text direkt heller, för de kallas samma sak olika saker på myndigheter. Vad som ingår i Förbehållsbeloppet hittar jag inget om.....
"I förbehållsbeloppet ingår dels din boendekostnad, dels ett normalbelopp som ska täcka dina vanliga levnadsomkostnader. I normalbeloppet ingår bland annat kostnaden för mat, kläder, hygien, telefon, ........."
Nu är detta inte KAS utan vad existens minimum säger.
 
KAS -hette det förut iaf om de inte bytt namn på det med- är ju olika beroende på vilket fack man haft, vad man jobbat med samt om man har nån tilläggs försäkring.
varför kan inte KAS vara åp samma sätt som spcialbidraget?
Jag menar de är väl mer angelägen att jobba då. Är ersättningen så hög att de inte märker så stor skillnad så skulle nog fler inte känna sig motiverad att jobba......
Utan då leva på andras inbetalningar, antingen via skatten eller facket/försäkringar. för det är knappast deras egna pengar de har på sitt 'konto' typ..........
 
Det är synd om dem som förlorat sina jobb o så -men jag tror de är mer motiverade om ersättningen vore lägre.
De flesta har svårt att påverka sin arbetsplats, men att inte vara lat är väl en förutsättning. Nu vet jag åxå att svenskar har överlag en hög arbets moral o gott rykte.
Men det finns nån enstaka procent som INTE är lika peppas att jobba.....
 
Sen är jag fundersam på hur regeringen idag tänker -S- för de ska öka skatterna ännu mer.
Det är nära (?)  nu att en anställd tjänar mer, har mindre ansvar o mer fritid.....
Fortsätter detta på samma sätt som pågår idag så kommer det inte finnas nått företag kvar......
Då är Sverige illa ute -verkligen illa.......
Småföretagen har rätt många anställda, om de tröttnar så blir de stora företagen ännu större, reggar sig utomlands o jobbar i Sverige.
Det är inte svårare än så.....

Ska det verkligen..........

........vara som det är idag?
 
Jag tänker på vår dyrkan till Mammon -Pengarna.
Allt går ut på att tjäna pengar. Att sno åt sig maximalt, oavsett om man lurar någon eller bedrar många.
Bankerna är de största o fulaste i denna nisch.
Hur de kan trixa med siffror o 'gå back' -ber om hjälp av skattebetalarna via sina små horor som kallas riksdagsmän- får hjälpen, vänder det hela o går idag med miljard vinst. Då kan de börja dela ut åt de som är aktieägare.
Vad kan vi som befolkning göra åt detta? Inte mkt då de som är valda o har förtroende att bestämma rätt men som har börjat gå i deras -o sina egna- intressen.......
 
På varje kanal i de flesta program så handlar det om att tjäna Pengar.
Att köpa/sälja o göra vinst.
Inte att jobba o göra bra jobb o tjäna på detta sättet -utan att köpa billigt o sälja dyrt.
Att tillämpa marknads krafterna helt enkelt.
De som måste sälja -av någon anledning- är mer angelägen om att sälja än den som köper, som inte behöver köpa då det kommer fler OM just denna affären går omkull.
 
Jag ser o förstår hur de med mkt pengar kan skaffa sig mer, att det är ok för dem att träda över Lagen -då de tjänar Pengar.
Bert Karlsson som kommit på att ha bostäder på hjul då de inte kräver bygglov. Är det via allemansätten så måste de flytta dem varje dag. Är det temporärt så är det åxå under en viss tid. Men under tiden kan han tjäna rätt bra med Pengar -via våra 'ärade' politiker som styr över de skattepengar som vi vanliga betalar in.
 
Nu finns så mkt mr att kunna skriva om detta, men jag känner att det sätt som Människan idag gör o lever efter inte kommer göra det bra i framtiden.
Vi fördömmer o tar botr slaveri -men tillämpar mkt av det idag. Ok folk har mkt 'frihet' så, att få välja vilket arbete de ska jobba med eller vart de skall bo -eller nä förresten, idag är det heler inte ett fritt val att välja. Va man ska bo, då regeringen lägger Allt i storstäder o försvårar alltmer för folk att kunna bo o leva på landet, OM du inte är tät npg. Då andra jobbar åt dig o dina förtjänster o du kan dra nytta av att folk Måste jobba för det lägsta möjliga beloppet.
 
Som skrivet var det finns mkt mer inom denna nisch........

Kan någon förklara för............

.........mig hur det fungerar idag angående.det mesta.
För ju mer jag ser ju mer förvånad blir jag.
Hur de sätter fast vissa grupper för ingenting o andra får göra litet hur de vill.........
Jag är för att de ska få en möjlighet att starta om sina Liv efter de blivit fällda för ett brott -men som det är nu känns det bara......konstigt.......
Jag försöker släppa det men det blir bara nya saker-hela tiden.
Ju mer jag ser ju mindre förvånad blir man dessutom -vilket innebär de kan göra litet hur de vill, de som styr.........
Hur de med rätta kontakterna bara kan ta timeout o komma tillbax, för att begå nya fadäser, brott?
Hur ett förslag som gynnar dem kan beslutas snabbt i drivas igenom snarast, medans annat får stå tillbax o segas på med i flera år, eller att tjänster som de själva har nytta av läggs till, förbättras o förlängs. Medans sätt för vanliga husägare att kunna få ner kostnaden, som skapar mer jobb åtgätdas så det ger mindre effekt..
Eller hur kungens polare fått en lyxlägenhet o företaget skickat tvetydiga fakturor...
 
Jag brukar fundera på vilken värld de lever i bara...........för det är knappast samma som vanligt folk.
Sen att alltfler tröttnat -det fattar de inte heller.
Men vänta tills Val -det blir intressant o se hur det blir då.
Men.........så fega många är så blir det inte så stor förändring är jag rädd.
Den ena sidan lovar mer bidrag till ännu fler med hjälp av högre skatter så företagen flyttar utomlands o den andra vill sälja ut Allt så statskassan ser bra ett par år. Mot att ha kvar mkt somstatens (folkets) företag m.m.
 
Jag tror det blir sämre framöver då alltfler blir egoister..........o inte ser andra o kan dela med sig.
Hur Allt ska hamna i stora städer där det är bostadsbtrist. hur bankerna styr så de får stora förtjänster av denna situation......
 
Hur less folk är -men inte kan göra så mkt.

RSS 2.0