Då mitt Liv inte...........

......är som andras -avolika anledningar i olika ämnen.
Så har jag ett rärr bra o omväxlande Liv.
Meka moppe med Holger i söndas, lagar alltid maten själv, bakar ibland -på kvällen kom han med byxor som hade hål o ville jag skulle laga, fram med symaskinen klipp till o sy dit, klart !
Låg sjuk igår, såg på Exodus på kvällen med Holger -en film om Moses- sen jobbat idag, som är ett varierande jobb med jag har. Sen efter middan idag så tömde jag pannan o bytte elpatronerna till värmen i huset -det tog sin tid men nu ska det fungera bra att resa iväg...jovisstja, jag satte dit en kulventil med så jag kan stänga ackumulator tankarna på sommaren då jag bara eldar för varmvatten.
Imorrn så jag o holger till en dietist för att få tips o råd angående maten, som bör vara 'rätt' för hans diabetes. På kvällen sen så ska jag ha ungdomar i karate, som jag o två till är ledare för.
I helgen blir det fest o nästa helg en kurs i hur man kan/bör göra träning för ungdomar bra o rolig...
På torsdan o fredan så skall jag jobba på Jamtli i kassan för vår vikinga förening.
 
Det är trevligt det händer saker så.......är lite trött men bra då jag inte har ork att fundera för mkt....
Igår natt så tittade jag sist på klockan vid 2,30 o vaknade 5,55 o kunde inte somna om........
trots jag har fullt upp så har jag ibland svårt att sova.......jag tänker inte på det jag gjotr o ska göra -mer på mina brister jag tycker jag har. På vad jag missköter med barnen -enligt mig- för det är så mkt mer jag vill än vad jag kan göra o har gjort.
Jag känner mig otillräcklig o är rädd de inte ska få ha en bra uppväxt -sen vet jag att de har det strulit med lämningar, hämtningar, ångest för att de vill vara hos den andre föräldern...
Jag vill så mkt mer.......o bättre för mina Arvingar :)
 
Men då jag har dem hos mig nu är växlar Livet rätt mkt  -vilket är toppen ;)

Jag förstår inte..............

....detta heller.......
Hur vissa kan sätta sig fast i ens inre så otroligt hårt -o länge.....mest länge sen........blir som inte av med na,...
Undrar bara varför...........annars har jag träffat andra som fått mig att må bättre -men vissa(a) bara hänger kvar..
Utan att jag ens hört talas om eller sett na........så kommr ho fram i mina drömmar om natten. 
Fattar det bara inte..........
Jag fascineras av hur vår hjärna fungerar -då den gör det ;)
Även om det kan kännas konstigt, det pratas om att i drömmen så reder vi ut det vi inte kan dagtid -då våra tankar är för logiska......kan så vara. Men............ibland så undrar jag :)
 
i flera årtusenden så har människan farat för Ragnarök -att jorden ska gå under........som vi idag vet är mest i våra huvuden. Jag börjar alltmer fasas över hur det går för Människan än Jorden, för den kommer finnas et tag till......OM ingen totalt oförutsett hjänder. En gigantisk meteroit tex.........men annars snurrar det på rätt bra.
Människan har funnits i rätt lång tid, hur länge är svårt att säga -men vi vet att universum är ätt gammalt........eller bara jorden, ett antal miljarder år -o vi lever i åtti :)
Fattar ni hur otroligt obetydliga vi är för universum. Det är som att tro att Sverige är bästa landet på jorden o att om alla var som vi så vore det kanon ;)
Vi bör nog tagga ner litet.......
 
Sen att det hände så otroligt mkt med Gud förr. Jag menar, Moses, jesus o alla änglar som flög runt o messade till folk. Ok nu drog sig gud tillbax så vi skulle få försöka styra vår värld själva..... ;) så Han realaxxar väl litet nu bara.
Jag tror att gud finns o fanns för att folk skulle tro åp framtiden........nu vet jag inte vad man ska tro på. Vår Gud idag är ju internet o allt vad det bringar till våra Liv. Men vi får inte tro Allt på nätet eller fääjsbook.
Då det tydligen är en massa skunartiklar som florerar, som det inte gjort då de tecknade ner bibeln. Det var inga rykten o lögner då -bara Sanningar.......kom igen.....
 
Försök lev det Liv DU vill ha -utan att belasta andra....men sköt dina skyldigheter.
Det är väl inte så svårt att komma ihåg ;)

Nu idag så var..........

...........jag o Holger uppe i garaget o meka ;)
Det är trögt då jag inte helt oförkyld, i med tabletter så går det..
Vi bestämmer vad vi ska göra o jag förväntar mig att Holger ska ropa på hjälp eller fråga mer än vad han gör :)
Han kan bara han vill.....orkar o har tålamodet. Det är väl där som det är svårast...eller som han har svårast med -tålamodet.......
Men det går framåt så sakteliga -nu vill han byta bort o köpa en som redan fungerar o jag vägrar o menar han må göra den här klar själv först.....eller själv, vi förståss :)
Men idag då hr vi skruvat med moppen o rengjort så den ska gå bättre o han upptäcker han kan, så skiner han som en sol  :)
Att upptäcka vad man kan o se resultat -det kan vara bra.......
Jag hoppas innerligt att det ger mer smak, att ge sig på genomföra o se att det blir nått i slutändan.
Men jag är glad jag inte förlorade fingret idag iaf ;) det blir väl som vanligt -ett rejält R :)
 
Dotra har haft magsjuka :( o kämpat med det.......så hon kommer inte idag utan sen i veckan, imorrn eller åp tisdag -vi får se.
För mig så går det som vanligt, mindre än vad jag både vill o hoppas.........men det går sakteliga framåt det med.
Så jag önskar att vi får det bättre framöver -alla tre ;)

Att vara helt............

....ärlig idag är inte bra, utan man ska vara som Alla andra, foga sig för strömmen o i princip vara osynlig. Inte tycker Fel eller för mkt, då stängs du ut från föreningar eller andra uppdrag.
Jag har Åsikter om mkt o inte alltid PK -det händer....kanske nångång.
Jag har fått rådet att tagga ner då jag just kan bli utestängd o att bli förbigången av de som är PK -det har hänt, det vet jag.
Men det jag tycker Privat tar jag inte med in i på ett ställe där jag ska jobba med/för andra.
Jag lämnar åsikterna utanför........ av olika anledningar.
Om jag är med i en vedhuggar förening så är det ointressant vilken bil jag tycker är bäst ;)
I jaktlaget så har vi sagt att vi lämnar politik utanför -OM det inte motförmodan skulle påverka vår Jakt.
Jag kan t.ex inte som ledare o säga åt de som är under mig att xx partiet är bäst.
Utan jag får hålla dessa åsikter för mig själv.
Får jag skriva o stå för dem på FB? -tydligen inte........o varför det förstår jag inte.
De åsikter jag har så  har jag belägg för varför jag tycker just det jag skriver.
Men idag så får man inte tycka 'fel'.......av nån konstig anledning -ändå så säger vi att vi lever i ett fritt land......
 
I Usa har det varit protester mot det val som Trump vann -varför?
Då det varit val o han vann -vad är problemet?
Då S 'vann' valet sist så är det inte på sin plats att Alliansens medlemmar demonstrerar mot resultatet....för en sida har fler röster (nu har Usa nån konstig räkning med elektroner m.m men det får de själva reda ut, nu har de ett sätt som valet genomdrvs på -de får ändra till nästa val annars)
 
Jag menar man får acceptera det val vars resultat kommit fram...
 
Jag respekterar de som har andra åsikter än mig som i sin tur har belägg för det o inte är det 'för att papa var det....'
Utan som kan motivera -litegrann iaf- varför de tycker nånting.
Det är inte min uppgift att vända dem så de tycker som jag, men jag kan tycka de har fel ;)
 
Så slappna av o låt folk få uttrycka sina åsikter o tankar.........

Vissa ämnen är inte............

..........lämpliga att ta upp här -det har jag förstått.
Att män/kvinnor är olika det vet vi alla -innerst inne.
Ingen är sämre/bättre än den andra -vi är bara.......olika. Att vi kompletterar varandra, inte då bara kön då två av samma kön kan vara varandras bästa halva.....alltså att det är mer personligt än färg/kön/ekonomiskt situation..
Att det är mer personligt då det finns män som är bättre på saker som annars kvinnor kan vara bättre på o tvärtom.
Vi får inte fastna i mallar vad som är Rätt o Fel, utan låta var o en få Leva sitt Liv.
Att vi kan få göra/vara o Leva som vi själva vill -så länge man håller sig inom Lagen. Att Ingen tvingas in något de inte vill. Men att vi hjälper andra som ber om hjälp -inte att vi tvingar oss på dem o säger vad/hur/när det ska göras eller vad som är Rätt att göra -för det är bara vad just vi tycker.
Jag gillar Volvo men Alla andra behöver inte tycka de är bra, jag vill bo i Mörtån, det tycker en del andra är fel -medans jag låter dem göra sina egna val av bil/bostad Liv etc...
Jag kan Tycka att de som flyger till Thailand ettpartre gånger per år gör fel -för det påverkar mig mina barn...
Men var de bor/jobbar med/val av partner..........det ska jag inte lägga mig i...för det påverkar inte mig...
Om en vän/kompis  ber mig om hjälp att flytta till Långtbotristan så hjälper jag denne att uppfylla sina Mål -inte vägra för att det är mot min tanke om vart dt är bra att bo/leva/göra..........typ ;)
Att låta vi Alla göra våra Val.
 
Nu har t.ex Usa haft sitt Val o Trumpen vann -det är deras Val.......inte vårt...
Acceptera vad de fått för resultat -även om det nu påvrkar oss så kan vi inte lägga oss i. Anser vi att de gör fel Val i hur de belastar miljön, så får vi sluta gynna deras ekonomi, att inte handla deras varor eller åka till deras land.
 
Om Pelle o Lisa köper atciiatchii som bil är det deras Val -vi kan tycka det är bättre om de köper en svensk bil -om det fanns nå ;) - istället. Men inte att kommentera sdet varje gång vi möter dem utan säger det bara om de frågar.
Jag tycker vi bör stödja de som lever, fins i vår närhet. Att jag köper mjölk av bonden i byn mot att köpa från Brasilien -för att det är billigare.
Det är min Åsikt. För då det inte kommer mjölk från Brasilien så vill jag det ska finnas mjölk iaf......att den som kämpat förut har ansvar att leverera.......
Om jag köper min limpa av en bagare i stor stan kan jag inte räkna med att den lokale bagaren skall kunna levera.
För det har jag åxå sett, hur folk anlitar de stora företagen från de större kommuner till lägre pris -indirekt för att de har lägre skatt, men att de vill att det skall finnas ett lokalt företag då det är bråttom, eller det är helg....
Ok jag köper åxå en del saker i stan, men det är för att de lokala inte anlitat mig -men jag är förutseende nog att köpa så jag har tillräckligt hemma. Har jag inte det så får jag vara utan tills jag fixat det då jag kan....
 
Jag önskar att folk inte vore så gnidna o giriga, utan hellre kunde ge sin bybo litet extra....

Många har åsikter..........

.........men är för fega för att stå för dem.
Jag har åsikter men står för dem, oavsett hur 'fel' de kan tänkas vara.
Jag får mess från folk som inte törs skriva vem de är -patetiskt.
Det är som att skicka lappar på förskolan.........
Sen så drar de egna -helt skeva- slutsatser, vilket visar de inte kan lägga ihop ett plus ett o få två utan det blir ofta högre...o fel.........
 
Ska jag skriva ut varje betydelse jag åsyftar eller vad jag menar -som att prata med små barn- så får det vara.
Jag får höra jag är negativ, att jag ska skaffa mig ett liv...
Men jag är hellre negativ här o släpper det än att sitta o gnälla vid marbordet eller framför teven, inför barnen......
Sen att jag ska skaffa mig ett liv.........den möjligheten är jag fråntagen, o oerhört svår att få tillbax...som några inte förstått -tydligen.
Att messa negativa saker till någon som inte kan svara/konstatera/reagera på -dvs som inte går att ventilera om, det fyller ingensomhelst funktion.
Som att sitta framför teven o skrika de är dumma i huvet eller att skicka anonyma lappar......som i förskolan.
Det ger inte personen klaget sker på så mkt.
 
OM Någon skulle fundera på att fråga mig direkt istället för att skicka dolda anonyma mess -så vore det en annan sak.
Mot att sitta o kommentera hur jag gör, är o varför, då det är som kallas fördommar....då de inte har den blekaste vad de talar om.
Vilket är värst för mina barn? att jag klagar här eller för dem IRL?
Vissa saker kan jag nämna, men jag tömmer ur 90% här.........

Jag tycker ibland att............

.........det blir konstigt.
hur vissa bara får saker i knäet. De råkar (?) vara på rätt ställe vid rätt tillfälle o får därigenom en chans många skulle vilja ha...
De jobbar på ett företag o gör det halvbra, så flyttar/dör/avgår vdn o de får jobbet -då de varit där just då. 
Eller så har de rätt släkt o får en tjänst som innebär liten närvaro o hög lön -oftast politiskt tror jag.
Eller så säger de upp sig för deras jobb 'är för jobbigt' o 'råkar' finnas på rätt plats för att få ta över en tjänst/företag som precis blivit ledigt.
Nu innebär det Alltid att dessa personer blir rika o lite drygare än förut, även om det händer de bara blir rikare -gärna mijlonärer...
Så vet jag att det finns de som kämpar, jobbar o är seriösa som blir lurade, eller så tar någon annan på sig Äran för deras jobb...
Med dessa får bara jobba o slita utan att få nånting extra......jo mer jobb då de är bra.
 
Nu finns det förstås tvärtom, naturligtvis.......men att detta förekommer får mig bara att konstatera att det finns ingen Kraft som tillämpar Rättvisa........
 

RSS 2.0