Ett konstaterande till som...............

...............knappast är så upplyftande.
Jag haren känsla att Livet har gått mig förbi..........inte allt men mkt....
Allt jag missat typ, alla möjligheter samt det som jag förstår o ser andra har, familjer, stugor händelser m.m.m..
Jag har haft mkt mig mig själv jag o först nu på slutet jag kunnat göra saker, men upptäcker hur andra knutit sina band klart o gör det som de brukar göra med andra.
Först smällen som tog några år sen mitt försök att då starta o driva familj som tog några år det med, inte bara dåligt men svårt göra något utöver det basala, penga brist :) Att vara själv med två barn gör det tungt o rätt svårt ekonomiskt då kärringar får allt stöd som finns. Vi upptäckte att exxet fick bostadsbidrag som jag inte hade rätt till -för stort hus, så vi skrev dem hos exxet för att hon fick det........men som gör att jag inte får barnbidraget nu fast min son är skriven hos mig nu .......så nu går barnbidraget till hans mor då hon inte vill släppa det-logiskt?
Skit i det ...........
Men mitt Liv har iaf inte kunnat ge mig som jag ser många andra har så, jag är inte avundsjuk o menar inte att de inte ska få ha -men jag ser vad som fattas mig.
Nu har jag lagt de hundra lappar jag kunnat på annat än att 'bygga upp' min tillvaro så -men det hänger åxå ihop med att jag mest varit solo hela tiden. Prova en sambo ett tag -gick inte som jag tänkt mig.....bor inte vid HM o nån pub så att få hit en vettig kvinna utan fiberpäls o skoterskor är svårt........
Så.............jag står kvar o stampar. Nu kan jag bo såhär då jag kan göra mkt själv o sänka kostnader, sen att hus en bit från puben o HM gör det billigare än de centrala boenden som finns -det hjälper till......sen trivs jag bo ensklit då jag inte stör nån......bara de som inte vet min ryggsäck innehåller kan irriteras på hur jag gör o lever.
Hade en dröm att bygga upp läkar villan,  men som jag knappt har det ekonomiska utrymmet att måla ens -är o förblir det nog en dröm, tyvärr.
Då jag i princip blev lurad på den ersättning jag hoppats på för min j-a skada jag fick -som jag har resten av Livet. Som är i samma niva en våldtagen kvinna får efter en våldtäkt -en gång......ok det är inte rolit o släpar säketr efter ett tag emotionellt men.....min defekt finns jämt o alltid -tills jag dör...........
Sen att låna av banken för att bygga är inte möjligt då bankerna inte lånar ut då marknadsvärdet på hus på glesbygden är så låga att de knappt täcker tomt priset o grunden på ett hus......
 
Vi bor ju i ett så jämlikt o bra land så..........
 

Nu ska vi.............

........fundera litet på hur män o killar är, för att jag vet mer om dem än kvinnor/tjejer o känner igen mig i en del.
Nu har dagens PK Kärringar kommit på att män/killar ska infogas i en foglig massa där de inte får synas o höras åsså ska de skämmas för vad mannen stod för 820 år sen. Så ska det vara.............pjhui
 
Min tanke o övertygelse är att dagens man inte har så stora skillnader på hur vi var för lääänge sen. Vi får fortfarande skägg, blir arga o dessutom kåta ibland.
Jag menar detta påfund kommer av naturens Lagar.....inget vi idag kommit på för att vi är kränkta eller vill synas/hävda oss.......utan att det bara är så.
 
Se på dessa hatade fotbollshuliganer -som inte har riktigt full koll på det lag de sympatiserar med- utan mer att de Får gapa o skrika i grupp.
De får inte köpa horor i Sverige, inte dra till en annan man som våldtagit deras käraste eller ens höja röster i en debatt på fikarummet -då är han manschavounist (eller hur det stavas :) ) en förhatlig rest från forntiden som slår sin fru, våldtar då tillfälle ges o gärna knarkar..........typ
Då de unga män (?)/ killar går på fotbolls match så får de leva ut det inre litet, ett behov mer.
De får:
Supa öppet på stan.
Skrika åt andra att de är dumma i huvet, slå dem om de kommer nära nog.
Spänna sig o hävda deras -lag? - är bäst.
Slå sönder saker för att visa hur starka de är.
Dessutom för de göra det i den miljö de trivs bäst -flocken, en kvarleva sen grottmänniskans tid, att hojta o gapa i flock. Mot fiender eller djur som kan skada deras familjer.
I djurens värld -därmed naturens plan- är att valpar ska bråka med varandra för att lära sig försvara flocken, se på hundra o katter m.m hur de 'slåss' då de är små. Den Intelligente o kloka människan får inte göra det för människan behöver inte slåss fysiskt heter det idag..............jo berätta det i ett tal för DNA stegen ni........
 
Detta sätt att i grupp få utlopp för vad som inte anses vara rätt, humant o smart idag, det tar de igen i en grupp. Lite som facket, att gå ihop flera stycken så är det svårt att stoppa dem -gärna gömma sig i huva, ansikts skydd o solglas ögon.
Nu kommer det öka med fler grupper som gärna gömmer sig i mörka utrymmen centralt i våra städer, de som gärna går en bit til åp kvåldsstegenl o rånar. misshandlar o våldtar i grupp.
Lite förenklat så stöder det min teori om att det finns saker i våra DNA stegar som vi inte kan tänka bort -som får en del av sina utlopp i grupp. Denna del är godkända då samhället lägger ned stora pengar på att skydda......oss.......dem....nån från deras 'fotbolls' intresse. De andra som inte är ok som samhället åxå lägger ned stora pengar på att bekämpa dessa gruppering i mörka utrymmen......o vem betalar?
Jo det är den i mitten, som varken rånar,, våldtar eller dricker öl öppet o gapar sitt lags namn på bussen på väg till denna mass psykos -det är de vanliga som pröjsar dessa 'aktiviter' som våra gener vill få oss att göra.
Vi som kan besinna oss o sköta oss -vi för betala, men vi får inte höja rösten i fika rummet, köpa en hora utan ska lära oss att höra på var kvinnliga partners pladder om vem som sa vad på kursen/jobbet/tjejfesten...sen är det oss de skäller åp då andra män kommer hit o våldtar etc, för vi är ju män o då män gör såhär är det vårt fel. vi som stöttat kvinnan att få rättigheter på samma nivå som just männen -de är de som ska skämmas o får skäll...
 
Nu finns en mystisk grupp till som är mkt svår att se. De som har miljoner / miljarder o som kan göra litet som de vill. För de är ju 'samhälls nyttiga' o bidrar med skatt till dessa utgifter. Låt de få våldta den kvinna de äktat o köpa sig ur knepiga situationer -offtast utomlands dårå...
 
Men märk väl hur detta sätt att få utlopp har olika 'nivåer' i samhället.
 

Socialism.......

.....funkar bra i teorin. Då det delas ut bidrag för enkelt, så kommer det sluta med att alla vill ha men ingen vill betala in pengar.
Jag delar en text från FB:
 

Socialism i klassrummet!

En lärare i samhällsekonomi berättade på en föreläsning att han aldrig tidigare underkänt en enda skolelev innan han underkänt en hel skolklass. Anledningen till detta var att alla i den här skolklassen var övertygade om att socialism fungerade. Man trodde att under ett socialistiskt styre så var ingen fattig eller rik – alla var jämlika och lyckliga.

Så läraren sa – Okej, låt oss göra ett experiment! Alla betyg ska från och med nu bli jämlika. På alla prov ska ett genomsnittsbetyg räknas fram och sedan gälla för alla – så att ingen enskild elev underkänns eller får högsta betyg. Eleverna tyckte det lät utmärkt.

Efter det första provet blev det genomsnittliga betyget B. De studenter som inte pluggat inför provet blev väldigt glada medan de som pluggat väldigt hårt blev upprörda och kände att det var orättvist.

Inför det andra provet så struntade de som inte pluggade som vanligt i att plugga. De som tidigare pluggat hårt beslutade sig för att plugga lite mindre – i hopp om att någon annan skulle göra det. Det andra provet gav ett genomsnittligt betyg på D. Nu var hela klassen upprörd!

Det tredje provet gav ett genomsnittligt E i betyg. Och så fortsatte det. Stämningen i klassen gick från dålig till usel. De hade varken ro eller lust att lära sig. Man skyllde det dåliga resultatet på varandra. Ingen tog ansvar för sitt eget lärande eftersom ingen ville plugga för någon annan. Det slutade med att hela klassen underkändes.

Läraren förklarade sedan inför den nedstämda skolklassen att socialism kommer alltid att misslyckas. De mänskliga behoven kommer alltid att fälla ett socialistiskt maktstyre. Detta eftersom en individuell ansträngning måste stå i relation till en individuell belöning. Så när belöningen försvinner så försvinner även engagemanget och viljan att anstränga sig.

Läraren berättar nu denna anekdot för varje ny skolklass han ska undervisa – och han har inte underkänt en enda elev sedan dess.


Vad var det som.............

....de sa på teve häromdan.
Att 1% äger 95% av  Jordens tillgångar?
Jag har hört att 5 ägde 90 ca sist -är det 'utveckling' detta?
Klart folk ska få tjäna pengar om de är duktiga, men...........har de ärvt det mesta så de kan bygga vidare? eller är det endast genom egna ideer o arbete? Knappast.
Jag förstår det kommer at gå till en gräns då det kommer ske nånting så det kommer förändras -bättre/säme?? ja det får vi se då.
 
Sen diskussionen om antalet flyktingar har jag tröttnat på, det spelar ingen roll vad vi röstar på eller vad vi tycker -de gör som de vill iaf. Nu till sommarn så må de pressa fram 5000 nya platser för at de som tagit på sig ha platser börjar få säsong åp sina anläggningar........Grattis....
 

Gina Dirawi har skaffat livvakt, och säger om hoten och rasismen.........ok
http://nyheter24.se/…/825820-gina-dirawi-har-livvakt-jag-ko…):

– Med julvärdskapet så var det första gången i mitt liv då jag gick ute på gatan och när typ en vit man gick förbi mig så kollade jag lite extra, jag typ aktade mig. 

Vad man än tycker om Gina Dirawis julvärdskap och att hon helt oförtjänt syns överallt, så är hot förstås alltid förkastligt. Med det sagt: Dirawi behöver inte livvakter.  Den kritik hon fått beror inte på hennes mörka hår eller mörka ögon, och bara att hon antyder den saken visar precis varför hon inte ska stödjas. Hon valde ju själv att hamna i offentlighetens ljus....

Sverige är på väg in i en ny form av kulturkrig, med ett nytt kulturetablissemang ivrigt påhejat och uppbyggt av vår kära 68-vänsterpräglade public service.

Jag undrar vart vi är på väg.......

Jag får ju inte skriva Neger eller säga det, jag har funderat åp vad jag kan säga. De säger ju afroamerikaner i Ärade Landet i väster -USA.......så afrosvensk kan vi då säga.. Det känns konstigt men jag ska prova det :)

Nu har tränings säsongen inför våren kört igång iaf...jag 'är inte helt frisk men ska softa igång iaf....


Nu rensas det.........

..............litet på FB -igen.
I en tråd så skrevs det att tjejer skulle föra dagbok på de gånger de blivitt kränkta -ok. 
Men..........bör inte en sån anklagelse få flras fram av båda parter?
Sen så var det inte säketr vad denne skulle göra med den informationen..........nähä...
Nu är jag helt med på att man sa inte tafsa på kvinnor så -o det är fel att det händer. 
Jag ska erkänna, en gång på en fest så skulle jag gå till baren o passerade en kvinna som jag klappa på rumpan då hon dels stod o täckte halva gångdelen , 80-100 cm. Sen var jag glad o uppspelt o det var en kvinna jag pratat o skojjat med mkt innan det här.
Nu blev det ett j-a liv.......men de män jag gjort likadant med har inte reagerat så mkt...mest garvat typ -oavsett det så bad jag om ursäkt sen jag förstått hur fruktansvärt jag betett mig. Tänk att jag inte låstes in :) men henne kommer jag inte röra mer -eller umgås som förut...o att det hände var fel även om jag ijte gjort dylikt på 17 år.
Så är det inget jag är stolt över, en impuls att skojja -inte för at ha sex.
 
Men det har ballat ur för många idag..kvinnor dårå. Som skall enhändigt påstå saker som Ingen vet nått om. Om de går ut o i garderoben blir rörd på sin kropp för att en man ska ta på sig jackan o det är trångt o han inte ser o råkar vidröra en kvinna då han trär armen i ärmen.........så kan ju hon få det som att hon blir tafsad på. Eller om hon står i baren o en man går förbi o som inte ger henne en blick -o hon blir förnärmad, men går hem o påstår han tafsade på henne.....ensidig utsago.
Vad jag förstår så är det ok att komma med saker som är helt ostyrkta pånåttsätt av vemsomhelst.
 
Sen kan ju vi som inte tycker det är ok säga ifrån till den de ser gör såhär.
Jag tycker man ska respektera andras personliga 'sfär'......sen om den är olika är en annan sak.
Jag har en tanke jag kommer att driva hädanefter :) jag kommer få skäll, starka kommentarer iaf.......men jag känner mig missförstådd, o kommer undvika vissa saker hädanefter.
Sen tror jag att de tankar de har om att inte bli tafsade åp är rätt, men samtidigt så kommer det bli en konstig värld att leva i -det flockdjur vi nu är.
I Sverige får man inte köpa horor, eller fara utomlands o göra det heller, man får akta sig att röra en kvinna t.om........för hon kan uppfatta det som om man tafsar på henne. Man törs knappt visa intresse för kvinnor om man möter någon som verkar ha Det -hon kan ju känna sig...........nånting.......
Det blir väl snart olagligt att röra dem då man ska dansa med, om det guppar till så mannens han åker ned åp rumpan kan hon känna sig påtafsad......
Sen om man vill krama en kvinna som misstat en husdjur eller närstående kan åxå bli fel -för det är hur hon tolkar det o inte vad tanken var för.
Läs Lagen så får ni se -det är hur det uppfattas som styr.
Men de här som nu rensats bort vill bara missuppfatta, kanske, för då jag messar om att deras 'arbetsätt' att föra ned saker inte är riktigt ok. Inte själva saken, ämnet, i vad män nu gör, utan att de anser det är ok o att det är fakta....trots det inte finns nånting som styrker det hela. Utan att de fritt kan bara påstå saker....
Det var just Det jag var emot, inte att män tafsar, jo jag är emot just det, men sättet i hur de ska samla in uppgifter....
Sen är jag då kvinnohatare, manchovonist, misshandlar kvinnor m.m..mm. trots att jag i tråden, flera ggr, skrivir hur fel jag anser själva ämnet är. Att män tafsar o hur vi kan göra för att få bort det.
 
 
Jag är rädd att det svenska samhället kommer bli en ännu kallare tillvaro att leva i.........
Att det ens är lagligt att påstå saker utan att kunna styrka det är konstigt........
Jag läste en blogg förut där hon angav namn på mannen o berättade allt han 'gjort' slagit, våldtagit, misshandlat m.m. nu fanns det ingen dom eller ens försök till åtal -men får man då påstå saker rakt ut sådär då?
Med namn som verkligen pekar ut en person.......utan dom.....det kändes konstigt. Jag säger inte att hon ljuger, men är det verlkligen ok?
Vi kan Alla påstå saker ur tomma luften, o utan att ställas till svars.
 
Jag vet att Alla burreblutter slår sina barn.
Jag vet att Alla Nifilska kvinnor tvingar sina män att råna.
M..m.m.m
Får man komma med dylika påståenden? Knappast om det gäller hitkommande flyktingar -men att påstå saker om svenska män, t.om med namn, det är ok.........
Det känns..........konstigt.......

Det är inte bara........

.........PerAlbin torp som ruttnar upp.
Jag tror att de flesta av oss som blir lite äldre ser tillbax nångång o undrar vad vi gjort typ.
Det jag hjar gjotr är två underbara barn. Annars är det inte mkt.
Flummat runt o filosoferat o snackat -men det har inte blivit så mkt.
Har för lite pengar, för få kontakter o för lite ork.......
Jag är helt övertygad om att jag hade andra intentioner då jag var 24, för det förändrades rejält vid 25...
Jag har fått en andra chans, som jag inte kunnat utnyttja son jag hoppats på.
Jag har haft visioner o förhoppningar på att kunna ha en familj o att kunna jobba mer. Åka på semester med familjen, till fjälls o utomlands typ........
Tro mig jag har försökt o fått igenom litegrann...........mkt litet av mina Mål -men det jag kunnat har jag gjort.
Jag får försöka se det så istället.
 
Inte fastna i skiten utan 'bara' ta mig ur.
Nu ska jag bara säga att det inte är lätt.
Kliver man upp litet så kommer bara nästa skitlass.
Folk som lovar saker, sviker o sen får det till mitt fel.
Folk som kliver på en eller som blir irriterade över OM jag hade rätt -då det dras fram andra kort i leken bara.
Jag tar väl åt mig för mkt, men det är så ibland. Människan är ingen maskin utan varierar litet under Livets gång -rätt naturligt anser jag.
Hursomhelst, så har jag väntat på att det ska vända litet, att uppförsbacken blir nedför....snart......nångång.
Men, jag måste nog inse -det kommer aldrig att hända.
Den tur en människa får har väl en viss mängd -o min är förbrukad....
Även om jag ser o hör hur totala elaka/slöa människor får allt -o litet till......som egentligen inte förtjänar det,
Så har jag åxå settt att de som förtjänar at ha det bra för ännu mer skit än vad jag fått o kan föreställa mig.
 
Det finns Ingen Gud som ger de som förtjänar det, eller nån övernaturlig filur som ger någon nått -alls.
Utan det bara händer för en del o andra inte.......spelar ingen j-a roll hur du är o vad du gör.
Antingen har du bara tur eller inte -thats it.

Jag har säkert........

...........skrivit om detta förut -jag vet jag nämt det iaf :)
Men det är hur lessen i Själen jag blir då jag ser hur hus på glesbygden står o förfaller.
Det finns ett antal sk. PerAlbinTorp som idag ruttnar upp.
 
Tänker tillbax till den tid då det stod klart att flytta in i, eller då de sovit där första natten typ.
De hade köpt marken, byggt huset o laggårn o var klara o började sina Liv på denna plats.
Jag ser dem framför mig, en man o en kvinna med ett par barn som tyckte de gjotr något bra för hela familjen, Han byggt o arbetat på marken då hon rensat o städat gjort mat o tagit hand om barnen. Vilken stor arbets insats de båda gjort -för att de o barnen skulle få det bra. Hur de sträckt på sig o sagt/tänkt att 'här kan barnen klara sig länge på'....eller liknande.
Så kommer det nya politiska beslut o allt skall urbaniseras så barne ndrar till stan 'där det händerä o att det går att shoppa kläder o gå ut på pub etc........
Kvar bor kanske föräldrarna som förstår att deras slit inte är mkt värt -de dör o kvar står Huset o ruttnar upp.
Kanske barnen säljer marken så de kan byta bil och/eller -i bästa fall- har kvar huset som fritidsbostad...
 
Jag tror att förr så lixom byggde de för att deras barn skulle få det bra, trygghet typ. Antingen med bostad o arbete som ovanstående exempel, eller genom att bygga upp vårt samhälle med bra skola, vård omsorg etc. för de erterkommande att kunna leva i.
Idag så står många fastigheter på landet o förfaller o många ungdommar -som endast jobbat några få år- vill ge bort det som våra förfäder jobbat upp o som velat vi skall få ärva typ, det samhälle som de byggt upp.
 
För de som vill ha o bara får bostäder, barnbidrag, utbildning etc -klart de tar emot......
Vi måste förstå att våra förfäder har tänkt att de efterkommande generationer skall kunna förvalta o lämna det vidare sen -inte skänka bort allt arbete de lagt ner på helt okända.
Jag tycker att vi ska helt klart hjälpa andra, men att ge bort för mkt som sätter oss på bar backe är nog inte vad våra förfäder tänkt sig skule hända. Att hjälpa de som behöver det finner jag som helt naturligt, men ska vi behöva hjälpa ett helt land? världsdel? en hel religion? gränsen måste dras nånstans, ok en famil, mor, far o barn -thats it. Inga mormödrar eller farföräldrar, halvsyskon, kusiner etc.
Men, vi är väl bara bortskämda o ratar det hus som de tänkt ska ge våra familjer en god uppväxt eller som tror att det löser sig .......även om vi drar på oss utalndslån för att ge bort mkt åt hitkommande människor -vars föräldrar inte gjort ett smack för det vi har idag......
 
Det blir intressant att se hur det utvecklas i framtiden -om jag har rätt eller fel då jag anser det är tokigt att ge Alla rätt att få vara o göra som de vill -medans vi som ska betala bara får se på.....ifrågasätter man så är man Nazist.
 
Jag försöker iaf hjälpa mina barn att kunna få en bra framtid -även o det inte blir här utan detta säljs bort eller has kvar som fritidshus........det spelar inte mig nån roll vilka val de gör då jag ligger i marken o ruttnar :)

Så har årets............

.......första dag passerat.
Min son fyller 15 som firades här av mina föräldrar o bror -syterns familj var sjuka. :(
Oavsett så känns det bra att se honom växa o vara glad -trots han haft så många motgångar i ivet........trots sina få år. Nu är han inte ensam om det o det går j-t bra för honom......eller han gör det bra.....inget som sköter sig självt lixom.
Själva Nyåret var bra, vi spelade spel -Risk ett nytt spel vi fick i Julklapp- o åt en mkt god tre rätters middag.
Ugnsgrilljerad baugette med räkröa i, sen helstekt älgkalv filé med rotsaks gratäng för att avslutas med en skogshallon smothie...till Allt detta tog jag ett glas vitt till lagningen o förrätt o en god Öl till middan.
Det var jättegott o vi varvade med spel därimellan för det blev så mastigt....
Sen skålade in nyåret i sparkling rosé o sköt en raket :) för att spela Risk till 3 ca :)
 
Imorse så sjöng jag o Towa för Holger o gav honom hans present.
Tog det lugnt sen o fick främmande... :)
Åt tårta o sen for de till sin mor o kvällen blev ensam o tråkig.
 
Men det är ju det är...
 
Gott Nytt År på Er :)

RSS 2.0