Idag blev det..........

.......en liten tripp med Hojjen, mest troligt den sista för året då det är så pass kallt. Men det kommer nya sommrar o år -för andra iaf :)
Oavsett så är det lite mkt tankar jag haft senaste tiden o intensivare nu på slutet.
Jag hör vad folk säger o vad de frågar -o jag har allt mindre svar att ge.
För........jag känner mig alltmindre 'hemma' nånstans nu så, har lixom ingen plast -känns det som. Jo jag bor bra o det är mitt Hem......men jag menar i det sociala Livet har jag Ingen plats.
Jag bli förbigången -nonchalerad- på alltfler ställen känns det som. Det jag försöker blir lixom inget bra bara....utan jag känner inte jag är 'med'.....jo att dricka prata skit o skratta det får jag o det är väl ok.
Men jag vill som in mer i det aktiva i klubbar o föreningar....hos släkt o vänner.........
Jag vet väl inte, men dt känns som o jag inte tas på allvar, i vad jag kan prestera..eller hur jag ska asäga.
Ser andra får göra saker som jag kan göra lika bra o ibland bättre, men ok, de må åxå få göra nånting för gruppen typ....men varför ge sig på o negga mig -det kommer att smälla snart då är jag rädd.......då åker jag väl ut för gott...
 
Sen ser jag hur de har fester o sammankomster, o t.om de som kommit ill gruppen efter mig får komma dit.......o jag hör inte ett dugg. Hur de träffas o visar bilder på hur skoj de har det på fejjan -ginge dt så skulle jag gå ur den sidan helst. Då det gör mest ont at se hur mkt som händer i andras konpisars Liv o här sitter jag...
Hur jag t.om känner mig off för mina barn.......det finns mkt att skriva om det.......men jag orkar bara inte.
Det kommer bara nya saker -hela tiden. Jag vet bara att hade jag orsakat de fel som händer för dem -ja d skulle det låta annat..........så ÄR det o har blivit. Jag får väl sitta o vänta på avbytar bänken jag..
 
Nu vet jag att ser man procentuellt är det inte många procent som är åp middagar, pubar, fester, kalas m.m. men det är if nångång det händer nått.........för andra.......
Jag känner iaf att jag blir mer o mer trött på Allt själv...........så Är det bara......
 
Tack o hejj

Skulle man se på hur.............

.............Människan levt genom tiderna o ställa sig frågan hur vi kunnat komma såhär 'långt'....så är det flera saker att väga in..
En sak är vår drift o hur den påverkat....t,ex mannens 'begär ' att få komma till. Att befrukta kvinnan.. som vi inte förstår varfö så utan bara vill ;)
Våra 'hormoner' kanske åxå gör oss stridsbenägna -för att försvara vår familj/flock. Som kan idag medföra att de blir vilsna då de inte får slåss som dera kropp villl
Idag ser det annorlunda ut -i samhället typ- inte så mkt har förändrats inombords. Vi kan fortfarande inte öka/minska skägg växandet.....utan det bara finns för Män -o inte så mkt att göra nått åt det.
För det är just våra hormoner som sköter om det.
 
Kvinnor har åxå hormoner -OM Ni inte märkt det :) -som gör att de har mens, mindre muskler etc...
De kanske åxå har 'hormoner' som gör att de vill vara med barnen mer o på ett annat sätt än män.
 
Att människan har genskaper som våra hormoner, hjärnor har 'förstämplat' i sig för vår överlevnad...
 
Män vill 'erövra' o betäcka o Kvinnor vill synas o vara vackrare än hon bredvid -om det nu finns nån hormon för det vet jag inte.....men jag tror det. För de har sitt sätt att baktala-göra ner andra kvinnor bara........för att framstå som bättre själv.
Medans Männens hormoner startar av olika saker, bla av att se en vacker Kvinna.....mkt hud typ..
Nu får inte männen lixom göra det deras hormoner o kropp vad de vill -erövra då vi ska vara 'smarta' nog att begränsa våra djuriska Luster........att tänka bort skägget mao..
Medans Kvinnan har 'rätt' att klä sig som hon vill, att hon får göra det hennes kropp o hormoner vill........OM det finns såna ämnen som styr detta.
 
Intressant.............
 
Nu pratas det om att kvinnor var med på vikinga räder o att de var med o krigade, nått som de tycker -tror- höjer deras...'status' i samhället idag. För det är av en anledning de vill prompt vara med som Krigare.. ;)
Att det finns gravar med kvinnor som begravts med vapen -det vet vi. Men det innebär Inte att de Var med i striden...
De har kunnat vara med för att ta hand om skadade eller få r at vakta båten, fixa maten eller fö att de ville med bara...kolla gubben sin kanske ;)
Det säga att Vikingarna stal, dödade o våldtog.......vad gjorde isåfall de kvinnliga Krigarna då?
Tittade bort eller förhindrade de våldtäkter, så det var i smyg det förekom bara?...
Eller gick de botr för att inte vara med -även lämnade gubben sin så han kunde våldta...knappast ;)
 
Ok ta fram bevis så accepterar jag det, jag tror att det säker fanns någon kvinna som stred......någon..
Som det fanns män som ville vara någons mans kvinna.......det förekom säkert då med.
 
Men det knepiga o motsägelsefulla är att de själva -kvinnorna- vill vara delaktiga i det som de idag fördömmer...
 
Kvinnans roll var stark under vikinga tiden -det vet vi, men mannens var starkare då han hade 'veto', hans ord var det som blev det som styrde. OM det sen var hennes ide/ttanke som han sade -det vet ingen, men det var säkert flera saker som kvinnan indirekt styrde på gården, o hon gjorde det bra, t.om bättre än mannen :)
 
Men jag finner det konstigt hur det ska tolkas o resoneras idag......

Det som hänt genom Historien är........

............fascinerande.
Hur de har saker som liknar varandra -trots  de aldrig kunnat haft kontakt med varandra.
Att de tillber Gudar eller en Gud, fast de är olika Gudar.........varför??
Är det så att Människan har en inre önskan, förhoppning, att Allt inte ligger i deras händer eller att det gfinns ett Liv efter detta? Att vi ser saker vi inte förstår o tror det ligger en tanke bakom Allt?
Utom vår förmåga att kunna påverka...
Lite som dagens Sverige -där de skyfflr undan allt obekvämt på andra........en mänsklig egenskap bara..
De hade slavar-trälar eller vad de kallades i Asien o Inka kulturen -för i Alla samhällen från förr fanns det en elit -idag kallas de affärsmän eller politiker :)
Där de anser -själva iaf- att de Är eliten av mänskligheten, som tillbeder EN Gud -Mammon. Se på ersättningar skatter o hur de kan tillskansa sig ännu mer pengar-pensioner........giriga helt enkelt.
Men, "De syr inga fickor på svepningen", som jag hört av min gamla jaktledare :)
I all strävan att bli just rikare så har det skett 'utveckling' dit vi är idag.
Jag är tveksam att kalla det intelligent utveckling, idag där vi är smarta nog att fatta vi har alla samma värde arier som neger eller asiat...oavsett vem vi tillbeder o hur vi lever så är ingen mer värd än någon annan. Kanske bättre än någon annan men inte mer värd. Jag menar att de som är bättre så menar jag ödmjukare o vänligare -rättvisare helt enkelt- mott Alla mot bara de som kan ge dem med pengar......
För det är detenda vi förstår idag, värdet av Pengar o vad vi kan skaffa os genom dem. Unga fklickor på horgator eller fina hus eller skog son gör att vi kan få mer pengar o förbruka Tellus resurer fortare....

Är det Rätt?
 
Som vi lever idag så hyllar vi det iaf......o kallar oss inteligenta........giv mig styrka........
Mot att hjälpa varandra djur som människor att få kunna leva ett Liv i harmoni typ. Nu äter vi älg tex o älg äter i sin tur växter som rovdjurets magar inte kan tillskansa sig så mkt av......
Men älgen lever ett fritt Liv tills de blir skjutna t.ex............de har ett Liv i frihet dock, nåt inte ett år o andra i flera år...
Lever den intelligenta Människan i frihet?
Är vi inte tyvingade av olika saker som vi bara måste göra?
Kan jag gå ut o fälla en älg för att ge mina barn mat?
Nä se det går inte, då vi Måste se till att arbeta för att få en liten del av de rikas fabriker-företag  som kan ge oss matt på bordet o tak över huvet. Att det sitter vissa från eliten -enligt dem själva iaf- som äger träden som växer 100 m från mitt hus o de själva bor i Örebro så äger de även träden o de som lever däri...
 
Jag finner Ingen Logik idet hela.
Som att bankerna o dess aktie ägare styr alltmer -dolt. De äger fastigheter som vi måste hyra-köpa för att bo i. Lånar de ut mindre pengar så finns det färre faastigheter o priset stiger så de får låna ut mer pengar o bara får större förmögenhet.........
Logiskt? Frihet?
 
Hur stora företag slås ihop eller köps upp för att ta bort de små företagen som kan vara mer personliga.......
Att äga skog, mark o djur så långt bnort att de inte ens sett vad de har.......
Förr i tiden så fick varje man som kunde bygga sitt boende vartsomhelst, o driva jordbruk för att ge sin familj...
Men det var bara mark i sin närhet........idag funkar det inte så. Då de Rika har räknat ut att de blir ännu rikare om de klumpar ihop de lägre människorna i stora städer så de 'förslavas' att det inte går att bo nån annanstan. De bygger krogar o serverar sprit så de lägre kan få fly undan sin miserabla Liv ett tag.....
Sen stiftas det Lagar för att de lägre ska hållas på plats -men eliten får göra litet hur de vill då de har nog med kapital att köpa de som bestämmer....utåt sett.........
 
Nånstans på vägen mot Ragnarök -jorden undergång- så har det halkat ur.........när o var vet jag inte.
Jag konstarerar det bara är fel på det Liv Människan levter idag...
 
Vart tog humaniteten vägen? respekten för andras Liv o vilja?
När kom vi på att vissa är mer värda än andra -då vi är samma ras, homosapiens?
Hur kan vi idag acceptera att några kan köpa andra Liv?
Vart har vår intelligens tagit vägen? Har vi supit bort det o gett de 'högre' större vinster?
 
Jag vet vart vi är på väg, som alla civilisationer före oss........alla har gått under......så kommer även denna att göra.
Om det är via temperaturförändringar som de med mkt pengar bidrar till för att få ännu mer pengar -o vi lägre bara hänger med.....eller om det kommer ske en EMP -snälla Oden ge oss....- eller uppror.
för till slut så får människan nog o anarki kommmer råda.......så har Historien upprepat sig....gång på gång.
Frågan är dock hur långt det måste gå nu innan Folket säger ifrån.
Idag då det -iaf i Sverige- är ok att ta andras hus o bo i bara då slänger bort sina ID-handlingar, o de som lever på den skatt vi betalt in......inte kan göra nått...
Idag då det är andra än de som byggt-skapat nått som blir miljonärer.....som spotify. Där de som har sidan tjänar multum på andras arbete, musikernas, o lägger ut deras verk på sin sida i själva drar in storasummor på att visa reklam för storamulitnatiomella företag som får sin inkomster från oss.......som lyssnar på spotify (nu har jag VÄGRAT installerare spotify av just denna anledning)
Frågan kvarstår? Vart är Logiken idetta?

Dagarna går o jag...............

..............hänger med än. Har förberett dagen idag med att möta en person i rätten -som sköts upp........igen.
Konstigt hur det kan bli, jag får en beställning, gör jobbet o hör ingenting........förrän efter sista fakturan anlänt hos dem då jobbet är klart..........
Tråkigt, men jag varken gläds eller deppar -utan tar det som det blir bara ;) gör det som krävs bara.
 
Sen har det kommit fram att Holger har haft det struligt med sin diabetes nu på slutet. Hans hormoner stökar till det rätt mkt nu. Det är litet uppförsbacke ett tag nu tills det lägger sig....
Jag hoppas fortfarande att de kommer att lösa diabetesfrågan om ett tag.....så det går att lösa det så de slipper ta sprutor så ofta.
Jag minns då jag var ensam med holger första gången på sjukhuset då vi fått beskedet, hur jag fällde tårar men lyckades hålla mig för att brista ut helt........jag förstod att det skulle ta tid o att det skulle bli jobbigt....då det är nått de måste sköta hela tiden dygnet runt, året runt...........
 
Annars så är det rätt tungt nu.........
Jag har mått bättre, vet det kommer bli bättre ........snart, efter.............nånting. :)
Ska finna nått jag gillar att göra typ........så blir det ett bättre Liv.......igen.
 
Jag vet att vissa saker är mer störande än andra -som får mig mer ur form än mkt annat.......
Det kan vara små saker som gör att jag tar vid mig mer än vad jag borde -nu är det inget som är lätt att styra....
Utan det är bara att hänga med ett tag till ;)
 
På hösten förut så var vi på forum  i vemdalen, som avtagit med åren......men som kunde lyfta en litegrann så.
Eller att jag var ut med vänner sådär -det sker heller inte nu..........eller bara att träffas så...jo, om jag far till folk så sker det -inte annars.
Såg på teven hur ett par hade svårt att få släkt o vänner att stanna kvar hos dem, o de kom på att det var för att det spökade hos dem...........kanske är lika här ;)
 
Sen har jag en fundering på jobb etc, o har sett hur det varit komkurrenter hos de jag trott 'stöttar' mig..........ser jag att de anlitar konkurrenten igen så kommer jag stänga den Dörren.........rätt länge.......
Då jag berättat för dem hur det är o varit förut för mig.......
 
Jag får uppleva alltmer sånt nu........t.ex då jag skulle till Malou. då det lät bli ett längre repotage än vad som gjordes. De hade sett min blogg o ville lägga ut adressen, jag vet inte hur det blev med det. Men det blev iaf ett kortare inslag än vad hört från början. En kvinna som hade en kortare eller mindre minnesförlust fick mer tid efteråt :) men............. hon var ju Kvinna :) vad nu dt kan göra det annorlunda, positivare eller verbalare eller om de trodde jag var en bitter Man då de läst mitt klag här......
Vem vet?
 
Jag har iaf ett tungt hjärta nu..........men oroar mig intet........vet det går över.
Jag har inte orkat skriva så mkt här heller nu.......OM ni märkt det :) för att sakna mitt gnäll är det nog få som gör....

Frågan om varför..........

......jag känner jag tappar alltmer tro om Människan är för mig alltmer klar....
Men jag märker åxå vilka som är bra åxå, de hyllar jag........de andra vill jag bara klappa ner då det inte går att prata med fågelholkar....för de är på samma IQ nivå typ...
Det är inga att bry sig o för att bort dem så är det bäst att veva till dem bara -så de håller sig ur vägen.
 
Jag kommer att bli alltmer ensam bara -det har jag åxå förstått :) sen om det kan vara mig det är fel.....det Vet Ingen.....kanske. Så de andra är rätt o jag fel bara........
Vet inget o får inget veta.....så det är som bermuda triangeln, mystiskt :)
 
Ju mer jag ser-läser-hör o förstår ju mer skeptisk blir jag....
Men samtidigt kommer jag åxå fram till vilka som är bra o som får mig att tro det ska gå bra iaf.
Ingen Gud som avgör eller beslutar så eller att deras samvete skall åberopa -kopplas in....de som inget fattar, utan de får väl leka i sin sandlåda o hålla sig ur vägen bara.
De jag inte kan välja bort som jag måste ha att göra med -en tjänsteman i beslutsprocessen t.ex- är det bara låta vara o inte ge sig in i nånting utöver det man måste....
 
Jag känner fler o fler ggr jag inte orkar diskutera ens att prata med de som har på samma nivå som en tandborsta helt enkelt........
Släpper det allt oftare så får de tro göra presis hur de vill bara........hummar o går bort bara...
 
Det är ju bättre än att smälla ner dem iaf ;)

Ok vad ska jag...........

........skriva nu för klagdå? :)
Mer än att jag tappar mer o mer tron på folk i allmänhet....o mig själv...
Det finns stunder jag undrar vart mänskligheten är på väg -hur det kommer se ut om 10-30-50 år typ....
Det som jag ser tendenser av idag bådar inte gott...........alls.
Hur det blir fler o fler egoister o folk som lurar andra för att tjäna pengar -skiter i vem o hur typ......bara de tjänar på det själv........
 
Hur låg människors nivå på medmänsklighet sjunkit -de flyktingar som kommer hit verkar fan i mig inget bättre.
Då de inte är nöjda eller ens tacksamma de får mat o husrum o Fred -så klagar de på ..........mycket...för mycket.
'Vi vill integreras...' heter det då de gentligen vill pippa de villiga kvinnorna från Sverige.....o får de inte medgivande så hänvisar de till sin 'tro' där det är ok att tvinga sig till det -då de svenska kvinnorna visar för mycket hud -vad det nu är, att inte sno in sig i en svartsopsäck. Som gör att de måste stanna för de får stryk-fängelse i hemlandet.......säger de..
Herregud...........
För många så är det inte att läsa svenska eller att börja jobba typ.....utan nått helt annat.
Hur de hugger ner oskyldiga, en mor o son på ett Ikea varuhus......o får stanna........ge mig styrka.
Helt klart ska vi hjälpa dem, men behöver de bli svenska med borgare -med alla rättigheter de då får- mot att bo här tills deras krig är över -ok tar det mer än säg 5 år så kan de få bli medborgare . Men vadan denna brådska?
 
Eller dessa 'affärsmän' som köper ruckel o tjänar miljoner på att flyktungar får bo i denna skit -som ingen svensk kan tänka sig bo i......
Hur det fifflas med allehanda bidrag o 'möjligheter' för att förskansa sig mer Pengar.....
Vart har vi hamnat?
 
Då fina (?) ungdommar knullar i teve på Paradise -i hopp om att tjäna Pengar.....då jag inte kan se nån annan tanke med att förnedra sig så mkt....karriär som nånting annat i den nischen kanske.
Elller att skratta åt dem som försöker 'slå igenom' via musiken på Idol...
 
Det finns ett helt knippe med teveprogram som har sama förnedrings taktik -vilket inte känns bra. Att aktieägarna som får högre utdelning då andra förnedras. Vad är skillnaden mot att driva en gladiator arena, som de gjorde för tusen år sen. Har vi inte utvecklats mer?
Men detta sätt att tjäna Pengar accepteras......
 
Jag skriver det igen -snälla Oden sänd en EMP så vi Alla måste starta om o samarbeta. Så vi värdesätter andra o deras kunskaper o där de själva få känna de bidrar med något...
 
 

Faktiskt så är det..............

......så att jag inte vet -den här gången.
Vad fan håller jag på med o varför??
 
Ser hur de flesta lyckas med vadsomhest -o jag klara inte av nånting tror jag.
Har haft en jakt vecka o har haft mkt tid at tänka...o som får mig att förstå en del saker.
Hur jag inte är att räkna med -litet enkelt sagt..........skrivet ;)
Att jag lixom blir förbigångenm på allt fler ställen -o jag vet inte varför.......jag försöker göra o blir bortträngd eller ifrågasatt. Att påstå jag har fel i grundkunskaper i el t.ex.........som om jg inte vet att + polen är röd på bilar......typ..
 
Jag blir bara alltmer trött...........
 
Tur jag har att hålla på med iaf -så jag inte fastnar i tankar.......som kan uppstå då jag har tid att tänka... ;)
 
Sen blir jag tröttare o tröttare på fääjsbok, hur totalt falska människor kan vara...
Skriver nått de inte står för då man frågar dem rakt i ansiktet..
 
Jag sitter o funderar hur jag ska förklara..............men det är ett svårt ämne först o främst -sen mer känslor än raka fakta.
Jag ser t.ex filmer där de slutar Lyckligt förståss, nu är dt film o inte Verkligheten -jag vet- men förstår hur andra Lyckats i Livet med familj, hus o hem arbete m.m..........o ja hankar mig fram o får inget avslut som jag vill eller önskar.
 
Sen är jag 'rätt' känslig i vissa ämnen -även om de klär in det i 'skämt'.........
Det trappas bara upp inombords.......o jag vet hur det kommer att gå om de inte slutar -vi blir osams...
Hur jag förstår i att folk törs blåsa mig men inte större företag.........undrar hur jag ska reda ut det?
Jag har ett par tankar som inte bör skrivas här ;) men jag blir bara trött. Hur sinnesjukt less jag blir bara.
 
Nä Rättigheten borde träda i kraft snart eller ett EMP över hela jorden -så blir allt bra igen.....
 
Annars så var jaktveckan bra :)
Trevliga jaktkamrater -mest....fick inte fälla nån själv men det är inget Krav heller. Vi fick för få iaf....men men -det kommer fler helger framöver :)

Då Jag vet......

......väl vad jag vill o inte så är det rätt enkelt o gå vidare?
Jag kan anpassa mig o gör det, men varken säljer mig eller vägrar -utan jag tror på kompromisser..
Som då när jag hade sällskap o små barn. Jag lät mamman sova extra länge o jag tog barnen på morgonen....
Jag har o hade förmånen att kunna göra så, jag var dessutom hemma så jag laga middagen i princip varje vardag. Eller så är jag så j-a illa att inte ens det kan väga upp :)
 
Så ser jag på kompromisser, den som har tid gör det som måste göras, sen om man städar tillsammans så går det fortare o man får mer tid tillsammans.......
Men är man för praktiskt så är man 'kall'.........fast man är praktisk för Förhållandet .....jobbar för det som var Vi...
Men tydligen så värdesätts inte att vara praktisk -o har mer tid för romantik...eller romantik o romantik -man har möjlighet att ha mer tid Tillsammans enkelt sagt...o kanske då Romantik ;)
 
Men pånättsätt så värderar inte det i dagens samhälle utan Mannen skall det klagas på honom o han ska hunsas o skämmas, så han blir den Mes .....som ingen vill ha...
Så att då göra ett par barn med en Riktig Man från Södra Europa o upptäcka hur bra det egentligen var med en Mes hemmifrån. flyttar då hem o förväntar sig att de ska kunna få träffa någon, eller så har de rätt via bidrags Sverige att ha bil, bostad .m.m.m
 
Vem har drivit igenom detta tror ni?
Kvinnans väg äro outgrundlig............ :)
 
Jag högaktar Kvinnan för mkt o lät mig 'användas' för jag trodde det var så de ville ha mig, som hjälpsam o vänlig. Jag har inte i min vildaste fantasi ens kunnat tänka mig att ens tvinga dem till nånting, utan har t.om skjussat henne -jag hade då- till fotbolls träning t.ex.....eller köpt resor m.m för att Hon velat ha det m.m.m.
Men pånåttsätt så är det fel -att vara snäll o hjälpsam verkar vara fel....då de Dårar till män (?) beteer sig som totala idioter får ha kvar de kvinnor de har....o har fler på 'kö'.
De kan hålla på med sitt o skita i henne totalt -ändå är hon kvar. Han kan supa helg efter helg eller t.om fara bort -för att supa......o som är ok....för hon fixar barn m.m o lixom ser bort......
 
Förstå min förvåning o tanke då jag inte fattar hur det står till i många kvinnors hjärnor...
Jag har förstått jag gör fel -men hur lätt är det att ändra sig? att gå emot sin naturliga personlighet? ska jag börja spela en teater för att få dem att stanna?
Skulle inte tro det va........att låtsas vara nån annan -det går ett tag........knappast i längden.
Det är väl litet därför jag inte försöker o inte gör det bara för att ha nån en stund eller ett tag :)
Sen har jag förstås sidor som inte är bra - det finns Ingen som är perfekt...
 
 
Jag tror det är att de säger ett gör annat o vill det tredje :) vilket kan var förvirrande ibland, då vi män inte fattar vilket val vi är, det första, andra eller tredje :)
Har roligt först för att sen välja nån med fetplånbok o bara intyga att det just Han som är den rätte ;) o de faller...
För d idet fallet är det just de jag talar om då jag vill ha känslor o Liv i mitt förhållande -inget avtal att.....
Jag vill göra saker.....inget tispextra på lördan o få krypa till efter trefyra öl -gärna folk öl :)
 
Men teori o praktik ;)
Det ordnar sig.........kanske ;)

Det är intressant att..........

.........fundera litet på vilka som följer min blogg :)
För jag är inte direkt positiv här men jag vet att det finns ett gäng som följer den iaf så -jag tror att det är de som känner mig o ingen Ulrik från Finspång direkt :)
Jag framstår väl som en bitternisse så, men det som vet hur jag är vet det inte är så.
Är det för att jag bär en 'mask' eller för att får ur mig mkt av det inre o svarta här -som gör att jag kan vara vänligare IRL.
 
Jag -säker många fler- vet hur en del blir då de druckit t.ex, det ska gråtas o förklara hur otroligt svåra problem de har.
De kanske åxå skulle skaffa sig en blogg, o sitta nykter o beklaga sig -o de som vill läsa läser bara :)
 
Nu vet jag att jag har fler saker än bara gnäll, men saker jag fundrar på som jag bara vill berätta om...
 
Nu har en ny sak kommit upp då jag kör bil.
 
Jag tycker att bilägaren ska få betala den böter som deras fordon drar på sig då de kör 100 på en 70 väg -o blir tagen med fart kamera.
Jag blir ofta omkörd-ser hur dessa j-a Mabi bilarna -hyrbilar. tror det är fri hastighet....140 på 80 väg typ.
Skulle de fotas så blir det inga böter idag...
 
Fan kräv dem på de böter de orsakat. Jag menar det sår väl att den xx/xx 2015 klockan 1315 så körde bil med reg nr XXX xxx i en hastighet med 100 på 80 väg.
Så bötes beloppet blir då x000 :-
Jag är HELT övertygad om att de har enn hyrkontrakt med en person den tiden åp det fordonet -antingen så kan hyrfirmanstå för det eller krävar hyrespersonen. Ok det var inte han som körde -tvinga honom betala iaf så får han i sin tur kräva den han lånat ut den till....elerstå för det.
Samma vid rattfylleri, ta av den bilen bara, är det nån annans bil -sorry du lånade ut den...o är ansvarig för att ditt fordon framförs säketr.
'Den blev stuken av en på festen.....' tråkit kräv denna då, är det uppenbart me sönderslafgnen ruta o tjuvkoppling -ok låt det då passerar för de har nog med utgifter iaf. Att man har krav på bilägarna att hålla koll på sina bil nycklar till det vapen de går till....för Bilen blir just ett vapen för de som kör rattfull.....
 
Så ta bilen eller bötes summan på bilägaren så får de göra hur de vill sen.....betala eller kräva -stämma...
 
 

Jag fick ett..........

.........mess idag som gav mig en bra benämning åp min blogg.
 
Klagomur :)
 
Detta är väl just det för mig -min klagomur..... ;)
 

En lite fundering om..........

.........vilken skillnad de är på de religioner vi berörst med i Norden.
Nu tänker jag på de två största Asatron o kristendommen.
Hur olika de är.
 
I Asatron så var vi mer polare med Tor o Oden o alla de andra gudarna. Vi hamnade i Valhall o drack Mjöd varje dag o var ut o jagade eller tränings krigade till Ragnarök. På em åt vi opp djuren vid gillen -som sen vaknade upp o levde om igen typ.
Lite förenklat-det är därför ett djur har tre ben för att en slog sönder märgpipan för att äta märgen, o det benet inte kunde växa ut mer..
Hursomhaver så var det så för att komma till valhall så skulle du dö i strid -helst. Inte dö i ålderdom på gårn -då kom du inte dit. Så många Vikingar ville dö i strid o var helt orädda i strid......som inte deras fiender förstod alltid. Då en Viking kunde ge sig i slag med fler än de själva o ge allt vad de kunde..medans de som de mötte tvekade o var rädda hamnai Helvetet...kanske :)
 
Men Kristendommen är mer att vi ska akta oss så vi inte hamnar i Helvetet o vi ska hållas i schack via Skräck -för att hamna där...det vill vi bara inte, stekas över en eld typ...
'Betala till kyrkan så slipper du det -kanske,........'
'var kristen nog så klarar du dig -kanske.......'
Att hota oss till Lydnad -så bekvämt...............nä knappast...
 
Vad är rätt o fel?
Det Vet Ingen -så låt var o en tro på vad de vill.........
Så länge de inte åsamkar andra skada...om de inte förtjänar det.
För det ska finnas ett Rättighet att ge dårar EN smäll om de inget begriper.....men man får räkna med att få en smäll själv ibland då med :) då man inte är överens med Alla Överallt :)
 
Det är litet sånt jag funderar på med -varför vi vill se Rambo eller Pirates of Carrabean m.m. ofta filmer från förr -då det var ok o fritt att slå ihjäl någon som var elak....
Att det -iaf för män- känns vara 'rätt', det har med gener o göra tror jag. Att vi vill slåss för vår klan o bekämpa andra, eller grann mannen som vill ta din vackra kvinna :)
Är ni med? Att såna filmer tilltalar mäns inre behov typ...o kvinnorna med. Då de åxå var friare än idag, då de må opp då klockan ringer o släpa sig iväg att gno en hel dag. Mot att som i dessa filmer kliva upp då de vaknar o göra frukost, för att  sen de få i väg gubben att skaffa mer ved eller kött.......o sköta om barn o familj så...
Nu är det en generalisering o alla kvinnor män är inte så -idag, men förr var det enkelt.
De visste sin upgift o plats, både man o kvinna o så var det bara, acceptera o lös uppgiften typ.
Hur mkt enklare det var då -på det sättet, ok tungt o jobbit men......lite att bevisa vad man kunde o lite att bråka om..........
Idag-Kvinnor Kan.......grattis....ni behövde inte bevisa ett smack förr...
 
Eller alla dessa dokumentär serier de visar på satelitkanalerna.
Folk i fängelse hur de gör o lever eller då de tas på vägen på fyllan i bilen -eller då de ska göra större bröst eller rätta ut näsan med operation .m.m.m..
Då det Alltid är teveprogram från utlandet, Svensken pallar inte vara med på såna program....tydligen. De blir väl kränkta, det är nån åp en kanal där de tar svenskar då de visar dörrposter, fötterna-skor då de går o förvränger rösten totalt på den kriminelle.........
 
Vikingarnas Land -joru.... ;)
Det har blivit ett Kärring samhälle då man inte ens får höja rösten till sina barn då de håller på att bränna ner huset man bor i. Då Allt ska ske så demokratisjt o pedagogiskt att vi inte får .törs- göra nånting. T.ex då vi ser en inbrotts tjuv i vårt hus så ska vi berätta hur det känns o att denne ska vänta till Polisen kommer ...om en time o en kvart. Du får ju inte hålla kvar dem -de kan ju ta illa upp o bli kränkt...
 
Vms Lanmd har det blivit?
Vikingarnas eller Käreringarnas....jag har då tröttnat..........fullständigt åp hur det är idag.
Ok ta  dem med intelligens, men då många av de kriminella är som djur förstår de bara ett språk -kroppens....
 
För innerst inne är vi djur med de behov djuren har -hur smarta vi än kommer att bli ;)
Att äta, föröka oss o för människan att berusa sig o att kunna prata med andra....

Det tål att............

...........skrivas igen.
Jag tömmer utr mkt här jag inte vill belasta andra med.
Är det bara klag o gnäll -så är det bara sluta läsa :)
 
Jag möter olika människor på olika ställen.
Det gläder mig jag -om jag- kunnat ge nån nånting.
Jag vet vi är Alla olika med olika glädje ämnen o bekymmer.
Jag försöker att se dt som är possitivt -i allt -tro det eller ej.
Men det positiva tar jag med folk då jag pratar med dem......oftast, klart jag gnäller lite men det gör väl Alla? :)
 
Min livs situation är bara lite ovanlig så, inte unik, bara ovanlig.......tycker jag :)
Men det är det fler som tycker o har det säkert med.
Ingen är ju som nån annan -egentligen..........kan påminna eller var lik, men likförbannat så är vi Alla Olika...
Så att höra med fler i liknandesituationer kan kanske ge oss själva något -vilket jag tycker är en förmån att vara människa -vi kan dela o jämföra o lära oss av andra...
 
Jag störs mkt av folk som missuppfattar saker rejält......då de är få o helt ute o cyklar. Jag känner att jag inte ens får prata -iaf inte kommer att få det lätt att få prata med en nu.
Denna har läst en sak jag gillat på fäjsboken, o har betsämmt sig om hur jag är............o dissar mig totalt.........
Jag gillade inte för att jag höll med utan för att tysta den som skrivit inlägget -jag vet inte, om et bara är jag som göra så...
Nu gjorde jag så o ibland händer det. ofta är det gför at verifier att jag läst det o ibland för att jag Håller med o brukar skriva mer sen men ibland är det nån som jag vet skojjr elller som jag vet är helt bäng i huvet -o jag håller med.
Ett sätt att avsluta diskussionen lixom.
Jag har pratat med fler som är på fäjsboken som gör likadant..........
Så om jag är unik -nej knappast......
Det jag tycker är synd är de som tror att min -allas- totala Livsfilosofi skriver ner på tre rader på fäjsboken eller på 45 rader här -de har själv svåra problem.
Ok jag skriver mkt vad jag tänker, känner o vill här...men det är bara en liten bit av min filosofi o Sanning.
De som känner mig Vet det, de som tror saker som inte har en bokstav rätt o dissar mig ja de har en låååååååång väg att vandra..........
 
Hoppas jag får reda ut det med denne..........hoppas men går inte o hänger mig om jag inte får........
Så jag tänker på de raka härliga Människor som kommer fram o säger 'Du, jag hörde-läste om dig att.....' o öppnar för en dialog :) eller som frågar'Pehr, menar du verkligen att....' eller'....håller du verkligen med ....'
DET gillar jag.........

RSS 2.0