Sömnen som vi...........

............alla behöver är i olika nivåer, tydligen.
Jag behöver mer sömn ibland i mindre andra gånger mer -som de flesta kan jag tro.
Men det kommer dagar, tider som jag verkligen känner jag är orkeslös-fullständigt. Det som håller mig uppe är mina visioner samt saker som triggar mig, inte att slås i huvet på att jag tycker fel.
Vad jag förstår är Averige ett land där vi får tycka, tro på vad vi vill...
Sålänge det inte påverkar andra så är det ok -för mig - att tro på en ölburk om du vill det.
Men de som tvingar sig på andra mot deras vilja -de ska stoppas.
Tyck som Mig, tyck det som är Rätt.
Så känns det alltmeridag då folk ska försöka vara så PK de bara kan. tycker du eller -hujedamig- säger annat, ja då ska du straffas......iaf neggas att du är en dålig människa...........mycket dålig.
 
Jag blev kallad rasist för att jag sa negerboll. inte fråga vad jag tror på eller varför jag skrev/sade det -utan bara attackera mig för jag är en dålig människa o rasist -för att jag inte sa chokladboll som DE anser vara rätt....
Jag bad om ursäkt o skrev att jag inte skulle säga det mer -men fick jag en ursäkt eller nån respond på att jag blev 'rätt'? näru, utan min rasist stämpel hänger väl kvar än idag för den som påstod jag är rasist...
 
Så fungerar det i många trånga o små hjärnor....
Tyck som mig -tyck rätt.......
 
Jag låter var o en få tro på vad de vill. Ingen ska tvingas in i nått de inte gillar. Som Jehovas, gillar du inte samma tro som barn så kan du stängas ute -vad har då barnen för val? Att 'tro' o få vara med sina föräldrar eller att inte tro o få leva sitt Liv själv.... De jag pratat med som tydligt tagit avstånd från denna del av Kristendommen har förlorat kontakten helt med sina föräldrar....de som velar har sina föräldrar kvar -litegrann- för att föräldrarna vill få tillbax dem.
Min son är odöpt, för att jag inte tror på Gud så. Jag blev döpt o att inte konfermera mig var det inte tal om....
Jag ville ge min son möjligheten att få välja själv. Nu vill han konfirmera sig o må därför döpas före -det är ok för mig, för det är HANS val. Sen vad jag tror är ointressant, då han må få leva sitt Liv på sitt sätt. Det är bara för mig att acceptera...vilket jag gör -utan problem.
 
Jag har min tro o mina filosofier jag :)
Han må få ha sina, sammanfaller det med andras så ok......
 
Idag så gör de flesta det av fel orsaker, för att få saker -inte för att de tror på det.
hur många går i kyrkan söndasgarna sen? För de ska ju göra det då de är konfirmerade o visat vad de tror på, o bör då leva efter den trons ideer...
Ni vet väl själva ni som komfimerat er, o som peppar era barn att göra dt -hur ofta ni går i kyrkan för den tron ni visat ni tror på.
Att leva i lögn, kallar jag det.....så Ärade ni anser er vara ni kristna....även jag då jag inte var stark nog då att inte säga nej -till nått jag inte tror på.
Jag ser kyrkan som en myndighet där man bokförs då man föds, firar skolavslutningar. gifter sig o sen begravs på, en plats där ena anhöriga kan gå sen o tänka, ära, en sen man är död.
 
Snacket om att tro på någon Gud känns fel -iaf för mig....

Då jag gillar att.........

..............prata med folk -överallt, så får jag höra många olika sidor o aspekter. Dvs de jag tror på o gillar...
Är det så att de verkar vara mytomaner eller bara elaka så får de vara...
 
Men jag hörde en intressant sak härom dagen -om Döden...
Hur en man som hade en fågel i sin närhet hela tiden som hade flugit till makan i familjen då denne dött -liknande iaf. Jag får höra mer om det vid tilllfälle.
En vän till mig har besökt ett medium som hade sagt saker Ingen kunnat veta om o som vännen inte kunnat förklara om så....
Så det är något som händer efter Döden som vi aldrig kommer att förstå.
Säg att någon nära mig som nu ser hur jag lever mitt Liv o 'bestraffar' mig för det Liv jag lever -är det möjligt åxå?
Att det inte bara är bra saker folk i Livet kan få?
för man hör ofta hur folk berättar att de får stöd o hjälp från 'andra sidan' -men sällan tvärtom...
Jag tänker rätt ofta på Döden så, är räd för den då jag tror det tar slut typ..........även om jag hoppas åp att dt är nått mer som händer.
Nu har jag skrivit om dt förut så..........
Men Döden fascinerar nog oss alla -på olika sätt, var o en har sin tro, då det övergår vårt lilla intellektualitet att kunna förstå........
 
Men att man har en tro är bra, o kyrkans väg att få folk att tro att är man snäll så går man 'vidare'..
Många har sagt de upplevt -fått bevis- på att de levt förut. Men Ingen har nånsin sagt de var Hitler i sitt förra Liv. nån har sagt de varit soldater i tyska armen.......men det var ju beordarade....
Enligt den teorin att de goda lever vidare -vart hamnar då Eva Braun?
Som lixom inte är helt elak -bara kär i 'fel' man o stöttar honom därmed?
 
Jag tror inte de som är Döda kan påverka så mkt fysiskt i vårt samhälle o Liv. Då skulle de elaka försvinna, men de finns här mittibland oss ;)
Däremot kan de påverka våra tankar o fantasier kanske -litegrann iaf..kanske.. ;)
Som kanske får oss på bättre tankar.
 
Men om de Döda finns runtikring oss -det är en annan sak. Sen om de är den de var förut eller 'bara' en sjjäl. Det är en annan sak. Om de själarna 'stannar' vid de som de gillar. Det både tror o hoppas jag....åxå :)
Det är väl litet därför det inte går så bra för mig -hela tiden.......
Men jag var väl inte 'klar' att gå vidare. Jag har funderat på varför jag inte var 'klar', barnen? eller nått annat? OM vi nu har nått syfte eller funktion i Livet så ;)
 
Det konstiga är att många jag ser o anser är snälla o Goda som inte får hälften av vad de Onda får...
Det har jag inte 'löst' -än :)
Är det för att det vi värderar här på jorden idag -pengar- knappast spelar nån roll i Livet efter detta..
Eller.........

Nu har det varit............

.......lite mkt, men det blir så på sommarn. Jobb/fix  på dagarna rep för Arnljot på kvällarna sen syr jag för vikinga vecka på nätterna...
Är rätt trött bara, men det är ju saker jag gillar o göra så det är ett Val jag gör o trivs med :)
 
Nu har jag fått ny batteriet till Hojjen har laddat det några ggr o hoppas det ska funka bra sen nu. Vill ju fara på en veckas semester med den sen.
Det är 'lite' roligt att hela sommaren är planerad fram till barnens skolstart inte mkt över så att spontan göra nått..jo litt inom de planer som jag har lagt -men inte mkt att 'flexa' på..
 
Nu är det som det är, mkt är ett val o trevligt med sen kommer det en tid i höst med så :)
Men det är alltsvårare hinna med det man vill göra.
 
Det är intressant i att folk inte förstår att det är min ventil att få skriva av mig här. Att jag inte vill ta det i 'ansiktet' på folk, för då har de inget val.
Här kan de välja att läsa mitt gnäll eller inte.
Sen då det känns bättre i Livet så blir det mindre gnäll :)  men om jag inte mår bra eller det inte går så bra.
Jadå gnäller jag här....
Sen tror man att jag är så bitter io negg till allt jag tar upp här ute bland folk -så misstar man sig....
Som skrivet var -den här sidan är min 'ventil' -mest för gnäll o klag. på Livet jobbet kärleken m.m
Sen alla mina åsikter -de står jag för........tills jag överbevisas. Men mkt är skrivet med 'knorr' för att tydliggöra Saken, ämnet.......
 
De som känner o umgås med mig vet mer hur jag är IRL, även om jag gråter mig till sömns, så gråter jag inte ute bland folk om de frågar hur jag mår idag ...typ ..
Det är kanske därför dey är som det är, att de som läser här inte törs prata med mig för de tror jag brister i gråt eller klappar till dem...........inget av dessa två händelser har någonsin skett.
 
Som skrivet var: jag tömmer ur skit här få att må bättre bland folk.
Men det är inte bara gnäll, skäll o skit här...........tror jag iaf ;) utan bara det som jag vill få ur mig -mot att gå o bära det inombords. Oftast är det borta, iaf känns det lättare sen jag rensat ur mitt RAM minne. Sen kan samma sak komma tillbax senare, samma vecka, månad eller år.
Jag tror fler kan må bättre av att ladda ur sig såhär -de får göra hur de vill. Detta är iaf mitt val.
jag har pratat med folk som sagt det med att ibland orkar de inte läsa mitt gnäll o nästa gång så gör de det o kan t.om hålla med :)
 
Jag vill vara ärlig, men tror folk skulle undvika mig mer om jag tog Allt med dem IRL,
Livet är rätt 'variabelt' tack o Lov :)

På många ställen så................

..............ser jag saker som får man att reagera o fundera litet.
Jag tänker då förståss på histiorien o det spel som en del av homosapiens har.
För att Männen är dåliga o värdelösa o att det är just de som krigar, våldtar, stjäl o dödar -det har jag förstått. För så låter det ofta.
Nu har Kvinnorna kommit på att de åxå -minsann- har varit sköldmöer, samurajer m.m genom tiderna, dvs att de har åxå minsann krigat o varit .....bra??.
Nu hör jag det alltoftare på vikinga föreningen, Arnljot samt på teve o tidningar...att Kvinnorna inte är mesiga utan att de åxå har varit med i krig..........
Ok...
Men har de åxå då dödat, slagit ihjäl barn andra försvarslösa Kvinnor o våldtagit?....njae inte riktigt så....utan det dåliga det är det Männen -fortfarande- som har gjotr det dåliga, o kvinnorna har som gjort det som är bra i Krig. Vunnit stora segrar, offrat sig för sin Herre-Kung typ....
Medans då Männen verkar ha gått runt som elaka människor med vaggande gång, grymtandes o slagit ihjäl alla barn de sett o våldtagit Alla Kvinnor de kommit åt o bara vara elak...
 
Jag tycker mig få en klart justerad o skev bild av Historien...
 
Sen undrar varför de åxå vill kliva in i den 'bubblan' att de -åxå minsann- varit med i Krig....varför?
Då de är ivriga på att fördömma just Krig, men tar gärna åt sig rollen som den som offrat sig för den Goda Saken eller att det var tackvare dem de vann Kriget -de Goda...
Historien skrivs av vinnare -det vet vi idag....o det är väl så Kvinnorna kan börja på att göra. Få ner det som de vill o ha det då de är dagens stora vinnare....
Det är den som säger 'NEJ' är den som bestämmer, inte den som har ideer o visioner.
Om Någon, i ett hem eller arbetsplats, kommer på att de ska göra något -vadsomhelst- o den andre säger nej....så blir det inget, man får inte tvinga andra men att vägra -det är ok. Byter initivtagaren sak o får nej i gen, så tröttnar denne efter ett tag. Den andre i det förhållandet tycker sen att Livet är tråkit o söker sig iväg till nästa, är öppen först, byter o sen säge de nej igen..... tröttnar o byter.. De tröttnar sen för att de 'gör ingenting' eller gör inte som de vill...
 
 
Där har ni orsak-anledning till vem som bestämmer idag.
För att Mannen har nått som -idag- är fult, att ha ett inre driv, en lust, att föröka sig (mer njutbarheten det innebär än att ha att tahand om ;) ) så är vi idag där vi är till antalet.
Nu är vi förståss alldeles för många -då det är Mannens fel osv....vi tar det med så....
Men det är idag nej sägaren som regerar....inte som förr, den som var starkast.
 
Nu tycker inte jag det är bra o rätt att den som är starkast ska få göra som de vill. Men det borde -idag- kunna ske med mer logik o samarbete. Att föräldrar tar mer ansvar för sina barn, inte drar till nästa befruktare då det är trååkit i Livet då 'det inte händer nåt' eller 'att de inte känner nått'. Utan drar vidare lixom.....
Kvar står då den som kanske velat mest eller som velat se till att sin familj har det tryggt o därmed blir 'tråkig'...
Fast dennes tanke var att ge sina barn en trygg uppväxt......som sen får Nej!! på de saker som denne vill förgylla sin familjs tillvaro med.
Som velat göra saker men som 'inte är rätt'........enligt nej sägaren....
 
Men jag hoppas o tror det finns bra Kvinnor åxå..........nånstans......... ;)

Nu.........

......funkar bloggen igen. Jag har inte kunnat skriva på ett partredar.....fick upp överskrifts rutan men inte rutan där allt gnäll ska vara :)
Det är stunder för oss Alla där det är värre än vanligt.
'En Olycka sker sällan ensam' heter det ju.
För min del så blev det bara för mkt typ, inte med olyckor men det 'toppades' med att det inte funka så bra bara.
Nu har det iaf inte ökat, varken mina mörka tankar eller olyckorna. Det är litet så att de jag klamrar mig fast vid som får mitt inre att lyfta -det är oftast nått jag verkligen behöver. Då Hojjen klappa ihop bara av ett skitfel, så blev jag såå less.
Nu har jag börjat vända trenden  o fixat det som felade -både tror o hoppas jag. Nu får jag se det imorrn hur det är med den saken....men det är mest bara tekniska fysiska saker....
Inte mitt Inre...jo det hänger litet ihop med det, då jag ler inombords då jag åker på Hojjen så......en skön frihets känsla.
 
Annars har jag fått skjortan klar till Holger som tyckte den var ok....
Nu ska jag 'bara' göra saker till mig -extra kläder- samt sy tältet, vilket jag tror inte är så svårt -vad sa vi? optimist ;) 
Men om jag inte var det så skulle inget bli gjort...
Min dotters hylla vid hennes säng har jag gruvat mig för -den är inte lätt att göra så. Inte bara att fästa upp ett hyllplan med konsoller typ.......det.......äh svårt o förklara -även för mig :) Men det är i ett hörn o som en trekant...typ....tror det blir rätt ok nu då jag filurat ett tag o kom åp hur jag skulle lägga upp jobbet ;)
Det ska mest bara slutföras nu......vilket inte är lätt men..........genomförbart.
 
Idag shåppa jag i stan o mötte ett par tre bekanta o surrade litet......känner hur jag saknar mkt då jag ser o hör hur de har det....barn, familj, jobb, semester, stuga, hund  etc.........
Jag har som delar av Allt så.....inte ett helt 'pussel'.......det största o viktigaset bitarna har jag....men inte det runtomkring......som de jag mött nu har........de flesta iaf...
 
Nu är det som det är o jag får va glad över det...
Det kommer över mig ibland sådär bara......jag är inte helt medveten om vilken tur jag haft.
Som fick en andra chans........även om vissa dagar, veckor inte är så j-a roliga jämt......så kommer jag Aldrig slösa botr den. Utan ta den tillvara på mitt sätt......
Jag stör mig på då folk hintar/säger om hur dåligt de har det........
Då skulle de se som verkligen har det kärvt....åp sjukhus o tappat sina båda lungor eller hjärtat eller cancern som ställt deras Liv på kant.....
För DE har det tufft, de har int sån stor Ångest över att de inte har råd att köpa nyaste Volvon.......
Många får kämpa lång tid bara att ta sig ur sängen på morron....
 
Man kan ju bara tänka tanken mellan varven -o vara tacksam för det man nu har....inte vad andra Får...

I dubbelmoralens anda i.............

.............landet <sverige så tror jag att jag kräks.
Man får -inte överhuvudtaget- ens nämna EN bokstav o personers ursprung, färg, klädval, kön eller ålder, Oavsett vad så kan de bli kränkta, t.ex om någon har misshandlat, våldtagit eller mördat nån så vore det ju fruktansvärt mot förövaren om det kom fram nånting om denne -men offret får inte en tanke på hur dennes tillvaro förändrats.....resten av Livet.
Att det visas i teve om hur de från andra länder tas fast för rattfylla, omoraliskt beteende mot äldre, fylla ellr vad det nu må vara de är ok, men den som visar en svensk göra samma sak kan åtalas.
För VI Svenskar är ju såååååååååå bra o har inget somhelst att skämmas över -eller??
vi tar ju in människor från utlandet som vi inte har bostäder åt, ok hjälp dem i krig då det är krig i deras hemland. Låt dem få bo där dte går att bo, inte att de ska ha rätt till varsina rum nya sängar o möbler, ha rätt till utbildning o sjukvård, pensioner m.m.m.m.m.
Låt de bo här tills deras krig är över -passar det inte dem så skickas de tillbax bara.
Är det så j-a illa att bo i Grytan så det är värre än kriget i hemlandet -åk hem!!
Vi ska vara så diplomatiska att det inte liknar logik alls längre.
Att Staten vet bäst vem som ska vara -vill vara-hemma med barnen via Lagar....
Att Staten ska ¨åxå via Lagar tvinga in ett genus i näringslivet, trots det finns de som är bättre.......men har fel kön.... Men denna Lag ska endast användas i de yrken/positioner där de fäktar med pennor, dvs styrelser m.m. inte där det är majoritet Män -de tunga o skitiga arbetena. Där gapar ingen om jämlikhet eller 50/50...utan där för männen harva på bäst ska eller vill.
Konstigt för det gäller bara de finare platserna, i det fysiska där är det ok man är annorlunda för könet i fysiken. Men där beslut ska fattas där är vi likadana o de som har rätt kön får jobbet -inte för att de är bäst......de har rätt kön...
Sen att Kvinnor har högre sjukfrånvaro som innebär -enligt den ekonomiska världen som idag hyllar mer än nånsin- att de med hög sjukfrånvaro får lägre lön. Men det ska inte gälla Kvinnorna -bara mänen.....för de är bara dåliga......
 
Män har länge fördömts för att de är just de som Krigat i världen. Nu har de funnit att även kvinnor varit med o krigat....
Hur blir det då? Så klart är det bara männen som gjort det onda o de kvinnor som krigat har visat att Kvinnor kan......utom det dåliga då förståss......som männen gjort o är Dåliga Människor
 
Att de ens orkar.......

Hur jävla.....

..........roligt är det att ha 1,95 mB i nätuppkoppling?
Det tror faan det att Telia vill att Alla ska ha mobilt jävla nät, då det via kabel så  in i helvete sakta.
Jag har pröjsat 10000 :- typ för att de skulle koppla in fibern i septembr 2014 -joru.........
Vi skulle ju få fiber innan det skulle förläggas i städerna -kyss mig i arslet j-a byråkrater. Nu håller de på att 'förhandla' eller vad det nu kallas för att det är nå bokstav i kontraktet som är i storbokstav mot liten............eller vad det nu hakar sig för de totalt sinnes slöa jävla pappersvändare som sitter på sina feta rövar o dricker kaffe o 'har möten'. 
Här sitter vi på landsbygden o betalar dyrare elpris -trots jag bor ca 4 km från ett kraftverk som leverar det billigare till Ståkkhålmare.
Jag betalar samma pris på internätet fast kan slå på kaffe sen jag knappat in en sida o vill den ska synas -kommer tillbax o den laddar fortfarande....men samma pris som de i städerna har. Som hinner både öppna o läsa hela j-a tidningen innan ja ens fått upp första sidan.........
Tror fan det att ingen jävel vill bo härute mer, bensinen vill de ju höjja flera tio så vi absolut inte kan bo kvar.
Men att skattebelägga de som flyger utomlands för att supa o sola -det gör de inte........
 
De pratar om att göre en helg dag åt muslimerna i regeringen -sossarna...........
Men de skiter i hur vi på landet har det -det är väl för att det finns fler röster att vinna av muslimer o storstads bor -sen fördömmer de soim de själva jus är...Horor. Som höjjer sdina egna löner med flera tusen o drar in på ROT pengarna....det som vanliga människor har nån nytta av...
 
Tror jag det att det finns länder där de gör uppror o revolt mot de som styr....

Hur jävla.....

..........roligt är det att ha 1,95 mB i nätuppkoppling?
Det tror faan det att Telia vill att Alla ska ha mobilt jävla nät, då det via kabel så  in i helvete sakta.
Jag har pröjsat 10000 :- typ för att de skulle koppla in fibern i septembr 2014 -joru.........
Vi skulle ju få fiber innan det skulle förläggas i städerna -kyss mig i arslet j-a byråkrater. Nu håller de på att 'förhandla' eller vad det nu kallas för att det är nå bokstav i kontraktet som är i storbokstav mot liten............eller vad det nu hakar sig för de totalt sinnes slöa jävla pappersvändare som sitter på sina feta rövar o dricker kaffe o 'har möten'. 
Här sitter vi på landsbygden o betalar dyrare elpris -trots jag bor ca 4 km från ett kraftverk som leverar det billigare till Ståkkhålmare.
Jag betalar samma pris på internätet fast kan slå på kaffe sen jag knappat in en sida o vill den ska synas -kommer tillbax o den laddar fortfarande....men samma pris som de i städerna har. Som hinner både öppna o läsa hela j-a tidningen innan ja ens fått upp första sidan.........
Tror fan det att ingen jävel vill bo härute mer, bensinen vill de ju höjja flera tio så vi absolut inte kan bo kvar.
Men att skattebelägga de som flyger utomlands för att supa o sola -det gör de inte........
 
De pratar om att göre en helg dag åt muslimerna i regeringen -sossarna...........
Men de skiter i hur vi på landet har det -det är väl för att det finns fler röster att vinna av muslimer o storstads bor -sen fördömmer de soim de själva jus är...Horor. Som höjjer sdina egna löner med flera tusen o drar in på ROT pengarna....det som vanliga människor har nån nytta av...
 
Tror jag det att det finns länder där de gör uppror o revolt mot de som styr....

Dagen efter gårdagen har...........

........ett underbart väder ;) Morronkaffe åp trappen igen -i soooolen.......skönt.
Fokusera o ut o kolla Hojjen o den kontakten som skulle orsaka det hela.
Den sitter skyddad o har inte om den fått nån driftstörning........men rengjorde så gott det nu gick. Den sitter som i arslet åp en orangtang så den går junte o få isär enkelt. Men rengjorde o spraya litet så....men fast laddaren stått åp hela nattten var det inte full kräm på den. Samma som på kllipparn o tror jag må byta batteri laddare -den är ju ca 25 år denna :)
 
Kontentan: Ingen Hojj idag i detta ljuvliga väder.......... helvete vad jävla typist i satans jävla ap jävla arlse...
 
Sen är det ju stängt i hela j-a Ösd som har laddare med...........orka !!
 
Så det får bli bil o åka o repa för Arnljot idag.........det är resan in som inte blir som jag hoppats......
Allt pga av servicen eller laddn ingen eller j-a EU..............
Jag får försöka lösa det -snarast!!!!!!!!!

Midsommar afton 2015........

..........blev en lugn dag.
Vaknade tog kaffe på trappen i morronsolen vid 10 ca.
Kvickna i o efter suttit vid datorn en stund så skulle jag fara o handla. Så jag tog Hojjen o for till stan tanka o tog ett varv o kika litet. Det är rätt lugnt på stan missommar afton......
Handla bröd o smör typ o då jag kom ut kom en A-lagare fram o ville se o prata litet. De är få som är stökiga så. Han ville prata lite Hojj o kanske få litet mänsklig kontakt.
Sen for jag hem o grilla sen jag servat hojjen, bytt olja i motorn o växel lådan. Sen bluddra den o gick inte o köra -jag blir sååååååå trött. Fick höra det kunde bero på en stick kontakt som är glapp typ. Spänningen blev låg på batteriet så det blev säkert lägre än 10V så digiboxjäveln stör ut driften......
Så det vara 'bara' gå i o grilla. Grilla älgfilé potatis sallad o en starköl.
Blev rejält mätt så det blev varken sill eller jordgubbar -inte ens en snaps ;)
Sen satte jag mig o sydde vikinga skjortan till Holger -så nu är den klar. Ett par snören som skall till bara, vid ärmarna, för att sluta dem ovanför händerna. Hoppas han gillar den.
 
Så var min midsoommar afton 2015 ;)
 
Jag vill inte nån ska behöva 'offra' sig o ta hem mig så, bar för att jag inte har nån o umgås med en sån här kväll. Är det inte för att de vill umgås med mig utan av barnhärtighet -ja då kan det likagärna vara.
Det är iaf skojj o se hur andra grillar, dricker snaps o äter sill m.m. Att de har det bra iaf :)
Men visst är jag lite avis....vet inte på vad riktigt. Folket eller festen så..........jag gruvar mig till nästa år då jag fyller jämnt............ser inte fram mot hur det är under det året ens....
En bekant ska gifta sig o de har haft svensexa -jag har inte hört ett smack, ok om jag fått frågan o kunnat stuva om dagar eller svarat nej -men får inte frågan ens.........ser  o hör hur andra hyllas så.......som både kan o förtjänar det.
Men inte ens där får jag frågan, jo jag fick en förut i en förening. Som var helt fel tydligen, då de som som var i valberedningen had tänkt byta ut -i princip hela styrelsen, kupp typ- o jag visste inget om det utan blev rätt glad jag iaf fick frågan. Nu var det starka känslor o det blev starka ord, o jag kom knappast mer in i gruppen.....
Jag gav upp litet o kommer mest bara att vara med sen, ett läge i passivitet typ. Det är inte läge att försöka där på ett tag .....
 
Jag vet inte riktigt vad som blir fel -men fel blir det , så mkt vet jag iaf......
Jag blir 'lite' låg då jag fundrar på hur Livt är o vad jag gör o inte gör, får o inte får.
Vill bara mer än detta, men vill inte tränga mig på eller bara för medömkan -det känns som jag kommer neka hädanefter mer bara för att......
Nu är det en kort sammanfattning, har mkt mer än dessa små funderingar :) även positiva.
Det är väl kvällen o helgen som gör det tungt bara.....
 
Jag menar -midsommar är ju festen o familjens tid så -jag har varken eller oavsett om jag har barnen eller inte.
En dörr till som stängs.........
Det är inge roligt iaf......

Tänk till............

.........litegrann före.
 
Idag så blir det alltfler byggvaruhus kedjor som har hantverkare som utför jobb på fastigheter.
Smart -då de endast köper varor hos kedjan själv o dessutom får intäkt av den arbetstid som deras hantverkare utför.
Priserna samt kvaliteten blir nog därefter i framtiden. De är billigast då det tar mer av de andra som vill köpa dessa varor av dem. Markandskrafterna har därmed satts ur spel.
Så är deras sätt att ta bort konkurrenterna som endast har ett företag där de endast jobbar som hantverkare.
 
Jag ser alltfler byggvarubutiker som startar med detta -konstigt att dte är ok....
Men smart av dem som har butiken.
Det blir sämre för kunderna i framtiden, ett år eller 5 det vet vi inte men det kommer att ske.
De höjjer bara priserna för de hantverkare som inte är anställda hos dem själva......svårt att konkurrera med de som köper material till halva priset. Sen kommer de att säga att de inte gör så, men inget de måste bevisa....
 
Snart kommer det märkas -o då är det försent.
 
Det är likadant med dessa stora varuhus, eller köpcentras, mat eller järn affärer, klädbutiker m.m.
Som säljer Allt -som de tjänar bra med pengar på. Ska du ha nån speciell vara så blir det antingen dyrare eller omöjiligt att få tag -då som var specialister inom just det området försvunnit............som blev tvungen att lägga ner då folk köpt 'vanliga' varor som de stora kedjorna säljer ............. som ger dem goda intäkter...
 
Att folk inte tänker på det -då de vill spara hundralappar -just nu....

Att folk lägger ut då............

.............det är för att skydda djuren, det är bra. 
T.ex att de visar bild på de som 'tar hand om' era hundar men som egentligen gör dem illa, utnyttjar dem på olika vis. Plågar dem för eget nöje m.m Det tycker jag är bra.
 
Men får t.ex jag lägga ut bilder på fruntimmer som är sjuk i huvet som lurar män på pengar eller saker, Nä se det går säkert inte, men för hundens bästa -det är ok.
 
Nu vet inte jag helt hundra för jag har inte provat lägga ut nån kvinna så .........än :)
Men jag har endast sett att de lägger ut om de -både män o kvinnor- som gör djur illa, även om jag tycker det är klar majoritet att det är just kvinnor........hursomhelst.
Så är det egentligen ingen skillnad, för djuren fattar inget beslut utan dess 'ägare'  gör det. Som i ett förhållande -motparten, i det här fallet en man- fattar ju ett beslut vid ett möte eller dejt om att det känns ok o går vidare o lämnar hunden eller inleder ett förhållande.
 
Nu förstår jag att det även finns män som jobbar i bedragar branschen, med det är oftast i att få fysiska förmåner mer än ekonomiska ;) Även om de förekommer o då mest för äldra Kvinnor o yngre män, som naturligtvis åxå förekommer o motsatt genus perspektiv :) Men de som är i 'samma' ålder o då med mål att tilllskansa sig bättre ekonomi.
 
Nu får de säkert inte föra statistik om vilken genus som har flest fällda bedragare, då det säkerligen belastar den ena sidan mer, o då vi lever i Landet PK så........finns det ingen statisk på genus förhållandet.
Som i vilka som sitter i fängelset -som jag tidigare berört. Som jag Vet de inte för statistik på.
Dvs vilka som sitter inlåsta o var  de kommer ifrån från början, var de eller deras förä'ldrar är födda.
Det borde vara så att är det 5 % av en grupp i samhället så bör det vara nästan samma procent i fängelset, dvs 5 %. I vissa grupper som har få procent i samhället har betydligt högre i % på fängelserna.
Men den statistiken får de inte föra, som i ovanstående resonemang, procentuellt av genus i bedragarskalan.
Återigen så nu så tror jag åxå att bedragare i affärer så företräds den andra delen av homosapiens genus mer än i den emotionella världen :)
Så ser man bara bedragare rakt av är det nog rätt jämnt ut -kanske. Men just i att lura av andra pengar o spelar på medmänsklighet eller förvirrad kärlek så är jag övertygad om att Kvinnan ligger i topp.
Män söker, möter o hoppas, blir lurad skäms o tar banklån o säger inget.....medans Kvinnor gapar i högan sky o redogör för hur Otroooligt Kränkta de har blivit. Då de blir utsatta för något som de anser inte vara jämlikt.
 
Så jag undrar om Män kunde börja lägga ut namn o bild på de kvinnor som lurat dem?
OM de nu ens får.....men att skydda de som inget har att göra med beslutet -det är ok...
 
Jag bara undrar :)

Här går man nu...........

.........runt o gör som det man vill o kan för att få dagarna att gå -det känns rätt meningslöst så.
T.om vädret verkar ha gett upp :)
Jag är sen med veden men det har knappast torkat så mkt den här....årstiden i år. Det torkar mest o bäst före missommar -normalt.......men iår skulle nog veden få fuktskador o mögel tror jag :)
Hursomhelst så är jag glad jag får hjälp, har intye gjort så mkt ensam utan min far o min son har hjälpt till -den första mer än den andra :)
Snart är det klart för vintern iaf, o jag kan koncentrera mig på annat -för jobben tar aldrig slut.........
Har saker jag verkligen vill sen -inget jag måste iaf ;) det är ju bra....
 
Jag har fortfarande svårt att finna nån motivation bara........det spelar justsom inte så stor roll vad jag gör eller hur eller ens om........det är för barnens skull då...det känns som omdet kvittar annars.
Jag önskar innerligt att det blir värme snart så jag får ut o åka Hojj iaf....
DET får mig att må bättre, om det blir bra så o inte som ifjol då jag fick vända hem efter en natt :)
 
Sen vore det trevligt få åka till de jag känner åxå, inte bara fara solo så....nu surrar jag litegrann med nästan vemsomhelst men det blir inga 'tyngre' filosofier lixom :)
Men det blir som det brukar planer o en massa tankar......
Som jag skrivit flera ggr nu......må ju ha motivation först..
 
Men jag må få igen verandan mer då det blåser som det gör nu. Det drar rakt igenom lixom, får jag opp en vägg o räcke -till o börja med- först så får jag se om det räcker eller om jag må sätta igen mer.
Jag var på ett jobb idag där det var mer ett extra rum än veranda, snyggt var det iaf.........rummet :)
Sen vill jag få till morronplatsen med.....med plattor tex. Så jag kan sitta där på morron o dra kaffet i morron solen.
Det längtas jag............åxå.
 
Det är alltmer jag längtas o allt mindre jag får :)
Men vad gör det om hundra år?

En tyngd till har.............

.........tagits bort från mina axlar, deklarationen är färdig o skall lämnas in i tid. Jag slapp fara in till stan o hämta papper ifa, det var ju bra. Jag fundera på att åka Hojj till revisorn men det blev nästan regn o bråttom så det blev bil.
Det känns skönt dock att det blev rest moms -de har nämligen särat moms o skatt nu- så jag må betala in moms pengar trots min firma gått back igen.
Nu har jag snart gått back så jag är millionär -minus dårå  :)
Men det är inte så lätt vända på det då det är svårt få jobb. Jag har mina tankar på varför.
En sak är att jag inte snackar skit om mina konkurrenter, bara för att få mer jobb -jag har skrivit det flera gånger nu :)
Men jag gör det bara inte, sen om mina konkurrenter gör det om mig -det är deras sätt o deras samvete.
Jag mår bäst av att ha rent samvete.
 
Nu på mornarna så ligger jag oftast o planerar litet. PÅ semester dagen o vad jag måste göra....
Jag prickar av saker eftersom o det får mig att må bättre. Först graderingen som jag fokuserade på sen reda ut jobb innan bokföringen som avslutas med deklaration....
Det låter inte mkt men för mig är det rätt stort o mkt :)
Nu är det iaf över för den här gången o jag känner mig lättare i sinnet o tanken.
Nu ska jag 'bara' avsluta saker på mitt hus o för vintern. Men det ska faras på en semester med innan sommarn är över.
Sen Arnljot vill jag åxå göra så bra jag kan.
 
Men Livet känns friare nu iaf så :)  det är ju bra.
Nu ska det bara göras saker här hemma. Snart ska bara först......

Äntligen har........

.........jag fått klart med både tid för att slutföra o fixat bokföringen klart.....
Nu ska det 'bara' sammanställas för att plitas ner på papper av den hjälp jag får...
Hoppas bara jag får med alla papper, jag har inte koll på läget så. Jag må plita ner på papper vilka papper jag må ha med mig så.
Imorrn så ska jag deklarera............upptäcker nu en inkomst uppgift som jag lagt bort-inte fått, mest troligt har jag försnillat den :(
Så jag måste lösa det på fm imorrn.......jag tänker ringa o höra om de går att undvika att fara till Ösd att hämta det i dagens digitala värld..........men det är säketr nån paragraf ryttare som kommer på att det inte går........
Jag hoppas det inte är o blir så iaf.....
Hoppas...........
Men det blir nog bara bra..........
 
Annars så har jag planer för sommarn. Först o främst Arnljot, det är rep kvälls tid, vilket innebär att dagarna är fria.
Då vet jag inte riktigt vad jag ska göra på dagarna. Vill åka Hojj o ha det trevligt, eller meka med bilen t.ex.....
Eller nått........jag vet inte riktigt vad bara.
Jag vill finna min motivation att vara kvar o fortsätta livet.
Jag känner ingen riktig anledning att ens försöka mer så......ska man bara gå här o vara utan få uppleva nått som förgyller vardagen.
Det är mina barn som förgyller min tillvaro mest bäst o starkast. Sen att få åka på Hojjen det gillar jag åxå, att jaga är rätt ok. Att bli berusad är en bra känsla det med, men att sitta solo o dra i sig är inget nöje så :)
Yran lär starta snart så får man läsa höra se hur skojj de har där......
 
Det är så det blivit o det får vara som det är o inte vad det borde :)
 
Jag har börjat tröttna bara -rejält, dvs mer än förut.
Jag bara vill umgås med folk utan nåra komplikationer, tänk att bara få vara..........o gärna med andra.
Att få slippa fundera på vad man ska säga, göra o vara med så -basic bara få ungås.
 Att få säga fel, att inte komma ihåg, att få skratta utan baktankar, att göra saker utan att det ska redovisas/ifrågasättas.
Bara att få vara...
 
Hur j-a jobbit det är att behöva tänka på att uppföra sig så :)
Hemmavid med barnen är det mkt enklare, då bestämmer Jag ribbans höjd. Min son sa en sak för ett antal år sen 'pappa här kan jag vara mig själv.......' inte behöva prestera på skolan eller att få slänga upp fötterna på soffbordet m.m. att få slappna av lixom :)
För jag ger faan i vad folk tycker o tänker om hur jag har det här hemma o vad jag gör.
Däremot så ska man kunna sköta sig ute bland folk.
 
Jag känner jag är en Sökare nu så.......vet vad jag vill men finner det inte, vet inte ens vart det kan finnas. Utan far runt som en dammtuss o spanar för att ser, uppleva, höra det som jag vill o gillar....
Under tiden så har jag ett antal förpliktelser.......som jag måste göra........o som inte tynger mitt inre men som tar min kraft att orka göra annat...
 
 
Pånåttsätt så vet jag hur jag är o mår, har dock ingen genial lösning at ta mig ur det :)
Men det går över , det brukar göra det...
 
Jag skulle vilja tända en eld öppna en flaska Mjöd o bara känna Lugnet värmen o friden -ett tag..........

Dagen efter dagen.............

............före idag kallas Nationaldagen. Mina barn skulle kommit hit igår men då det var sol o finvär så stannade de kvar hos sin mor o grillade för att sen gå på byn.......så jag blev solo igår.
Jag hade inte så mkt att göra så jag tog Hojjen för att lämna en faktura till en Kund, han var inte hemma -men det blev en tur iaf på några mil i finväre. Sen for jag till Annalena o Lena o prata litet...överen kopp :)
 
Jag har en stor oro då jag inte kunde få till bokföringen i slutet av Maj som det var tänkt -av olika anledningar....
Så nu önskar jag innerligt att konsulten som hjälpt mig genom åren har en timme till övers i år så jag kan lämna in  den i tid.........
Det blir väl dyrt annars......Sverige Sverige fosterland............
 
Sen är det nu flera kunder som vill betala senare i sommar än nu då fakturan förfaller. Så jag må betala -ur egen ficka- allt material som jag monterat hos dem. Det konstiga är väl att det är flera o inte bara en, för det klarar jag bättre -då det är en typ.....flera så faller det bort rätt så mkt pengar. Jag oroas inte utan är övertygad om att jag kommer att få pengarna -det blir bara litet sent.......o ROT 'lönen' kommer ännu senare......
Jag förvånas att folk beställer jobb o inte har pengar då det ska betalas........ok om det är akutsaker som kommer till. panna, kylfrys som pajar som man Måste ha....
Jag får helt enkelt 'bara' tänka botr det....
 
Jag saknar motivation mer o mer att hålla på med Jobb o att ens engagera mig i nått mer alls.
Jag har förstått att jag inte är bra på att göra jobb -vore jag bra o duktig så skulle jag ha mer jobb helt enkelt, det är så arbetsliver fungerar. Nu är det 'liiite' speciellt i bygden där jag bor. Jag har pratat med fler företagare som flyttat hit o har förstått att de har det inte lätt att 'komma in' o utföra sina tjänster. En jag pratade med köpte en maskinpark för xx hundra tusen som han inte fick använda -trots att han var med på Ragunda Kommuns lista att priset var rätt o skulle bli anlitad -så var det byssbor som fick i princip Alla jobb.........ok att de båda skulle bli anlitade men det fungerar inte så här. Så han var tvungen o flytta, så förvånas vissa att hitflyttade lämnar bygden.
Vad ska man säga?
Även hitflyttade måste köpa mat abv pengar de jobbar in......
 
Men men, nu är det som det är..........Livet, o snart är det över :)
Jag hade i min fantasi inte trott att mitt skulle bli bättre än såhär -ärligt skrivet..........så Trodde jag verkligen inte det......utan hade för mig att ärklighet skulle premieras...
Jag finner inte ord på min besvikelse........jag har som kommit fram till att Livet inte går i repris o att min resa snart är slut.
Jag befinner mig på utförsbacken -logiskt sett- på Min Resa....
Jag vill bara så mkt mer -men som jag varken får eller kan.
Dagens j-a system fungerar inte för det Liv jag önskat att få, eller det Liv som jag kunnat få.... Jag vill Ingen nått onte utan hälper gärna släkt o vänner -vad har man för det? hånleenden o att få bli utnyttjad......
Vad är det för j-a moral folk har idag? Att kan de trycka ner nån för att höja sig själv så gör de det. i min arbetsbransch så är det ännu tydligare -underleverantörsarnas värld. För kan det överhuvudtaget anmärka o påstå saker om konkurrenter -rena lögner- som kan höja dem så gör de det...........o många tror dem.
Inte lämnar dörren 'öppen' som jag gör. Jag påstår Aldrig att den andra gjort olagligheter -om det inte Är det- utan menar på att det är deras lösning o jag har andra. Så får kunden välja vilket sätt de föredrar  nästa gång -vilken de anser gjort jobbet bäst. Jag är yrkesman o de med, så det gör ytterst sällan fel eller aldrig egentliga -OM det är yrkesmän med ansvar, vilket 99,995 av elinstallatörer är. Men nu finns det en sätt att 'arbeta' på som Kan ge dem mer jobb. Att ljuga o påstå saker som De vet är lögner, men som 'vanligt folk' inte vet nått om...
Jag har t.ex fått göra jobb som de 'etablerade' inte skulle göra, då det inte går att göra bra. Men jag anser att Alla måste få hjälp. T.ex den gången där elmätaren låg på backen o skulle monteras upp, där snickarfirman lagt ner den o elverket sett det o anmärkt på det. Då anlitade de mig, inte den firma där chefens kompis driver, som de anlitar annsr, både före o efter detta...för detta jobbet var så otroligt nära olagligheter man kan komma...typ.
 
Det är en klarare paralell i min bransch än hur Livet är ute i samhället -även om det har samma tendenser.
Det är en anledning som gör mig att tycka det borde finnes en rättighet att få klappa till folk. För de kan ljuga o bedra o gör det. Även om förtal är olagligt är det svårt att bevisa....
 
Kärringarnas värld har vi nu kommit in i. Den värld där det värderas högt att kunna vara verbalt geni -som inte hyllar o respekterar ärliga människor, där människor erkänner det gör fel ibland. För de 'är inte att lita på' -då det är just dem vi Kan lita på. De som inte skyller på andra eller annat, utan de som tar sitt ansvar sträcker på ryggen o -med klar otydlig stämma- säger att 'Jag gjorde fel' o rättar till det......
Så hyllar vi istället de som ljuger o skyller på andra -DET är kärringarnas värld....
 
Jag har sett mer i yrkeslivet tex, där en konkurrent påstod jag gjort ett fel som skulle funnits i två år........som ALLA i elbranschen vet att det finns ingensomhelst möjlighet att det felet kunnat finnas utan det märkts...
Jag är helt övertygad om att andra varit in i elanläggningen o gjort saker som orsakat det fel som de fick.Min konkurrent fick iaf chansen att höja sig -o tog den........
Eller i politiken, Idag får den förra regeringen stå för att det går dåligt Idag........ett halv år efter de bytts ut. Nu hävdar dagens regering att så ÄR det -o vi Vet inte utan några tror o andra inte...
 
Vad kan ha orsaket detta? De är inte en sak, men en av dem som tror är:
Män vill EN sak -om o om igen, varje dag varje år ........Livet igenom. Så då de känner att om de håller med vissa eller står för saker som de andra -som har det Alla män vill ha- hedrar o vill ha. Så har hela samhället ballat ur. Barnen i familjen bestämmer -punkt, då det är så PK att vara diplomatisk.
Säger barnet nej till att städa sitt rum så Får Du inte tvinga dem -det är olagligt. Utan du måste lura eller genom belöning få dem att göra det. 'Städa rummet så får du godi/glass/pengar.......'  om du inte lyckas motivera dem utan de vägrar i sten att städa rummet......så får du städa det själv.
De har rätt till mat kläder osv iaf -oavsett hur litet de nu gör eller inte gör.......förr då var det inte så. Utan gjorde de det inte så fick de en örfil eller ingen mat, så får man inte göra idag.  O då majoriteten av barn idag växer upp med sina föräldrar på två ställen så spelar de ut föräldrarna mot varandra -dumma är de inte. Utan de gör som Kärringarna gör idag ute i samhället, falskspel o lögner kan föra dem långt.......de utan Heder.
 
Att en del av genus har rätt att låta den motstående delen att tillfredställa dem -som i sin tur få utföra deras instinkt o vålmående vill- för att i sista stund resa sig o säga 'NEJ' som den andra Måste respektera -trots allt blod runnit ur den del av hjärnan där Logik finns o runnit till den del där instinkt regerar -den del som fört mänskligheten hit där vi är i mängd idag. För mkt är bra, bostäder mat m.m.m. som är bra genom att vi kunnat tänka ut o göra saker som gynnar vår ras expansion.
Men den del av vår hjärna som många Tror att det går att styra, att ändra instinkter vi har inom oss -som är helt omöjliga att få bort med logik o tanke. Men som kanske kan gå att sänka-ibland......
Jag kan inte med tankens kraft få mitt skägg att sluta attt växa, tex........
Mer eller mindre med hormonpiller, javisst -men ska vi tvinga i Alla piller för att de ska bli samma allihopa o helt 'Rätt', PK?
Eller ska vi acceptera saker vi inte kan förklara, o sluta hylla de som håller med det andra genuset för att de tror de ska få mer .........av det som de andra har. Som de förut bara kunde ta för sig om de ville det. då det var andra saker än det verbala som styrde?
Vi kan logiskt förändra våra Liv, men vissa saker kan vi inte påverka intellektuellt utan vissa saker bara är o finns -acceptera !!
Mitt skägg växer som det vill -oavsett vad jag vill, mer eller mindre...

Är ni med? Skägget är en symbol för det så, påverkar våra Liv åren igenom -oavsett vad vi TYCKER.
 
 

De dagar som...........

.............jag har svårt att lixom kunna motivera mig att göra nått ä de värsta.
Finns det olika saker att välja på är det bättre men så typist nu på försommaren då Alla ska göra Allt överallt hela tiden..........åsså är man med i olika föreningar o klubbar, o kan bara vara på en plats åt gången..
Det är bara att hoppas de förstår.......de som saknar en......OM det finns nån som gör det ;)
Men det är så mkt bättre än att inte ha nått o göra :)
 
Jag har sen igår känt ett 'darrande' i hjärt trakten......blir ju orolig så....vet junte om det är hjärtat eller bara bröstmuskeln som är irriterad :) det kommer att visa sig.. :)
 
Annars så är det en press angående bokföringen -det är bara så mkt innan jag kommer igång.....
Jag vill iaf mer -varje gång än vad jag orkar o kan ;) oavsett om det är vad jag måste o vill.
Men först det jag måste sen hoppas jag att det finns ork över till det andra med.
Igår så tog jag Hojjen till Hammarn för att prata med en kund som inte betalat i tid, vi redde ut det o jag fick ut en sväng med Hojjen så -underbart, Jag menar sol, frisk luft o en variation i vardagen....
Det är ibland små saker som lyfter dagen, veckan, t.om året....då det är 'bara' att gå inombords o tänka på de stunder som varit bra :)
Det kan vara då jag hörde batrnens ljuva skratt åt nånting roligt som hänt eller den dagen då solen sken o jag satt o tog mitt kaffe på verandan.....eller den ljuvliga Dagen då jag gled fram på Hojjen -nu finns det såååå mkt mer men det är bara några exempel...
Man får se det istället för att se det som är kasst, dåligt o jobbigt bara.........försöka iaf :)
 
Annars har jag konstaterat en annan sak.
Jag får ju en såndär konstig känsla-tanke-upplevelse ibland. Jag har skrivit om det för -en dröm liknande känsla, fast jag är vaken. Ett tillstånd so läkarna trodde var epelepsi anfall typ, som jag testades för -som det nu inte va.
Så har jag en egen teori -som omväxling :)
hjärnan producerar ju en rackans massa hormoner för det ena o andra. En hormon är endorfin -typ- ett stress hormon kan man säga. det kommer av ljuset vi utsätts för o det är därför vi blir piggare o orkar mer då det är ljust ute. Det är oftast på våren jag får dessa drömliknande tillstånd.....så jag tror det har nån koppliong till ljuste o endorfinerna...mer eller mindre samtidigt med andra som gör att det är i obalans lixom .som då ger mig denna känsla-upplevelse. Denna känsa är inte obehaglig mer njutbar på ett sötsurt sätt....
En ljuvlig obehags känsla......jag har lätr ig att rida ut den i vaket tillstånd mer o bättre nu -är mer erfraren så ;) 
Jag har helt enkelt accepterat att det Är så, då läkarna heller inte kan ens förklara vad det kan vara -så låter jag det bara få finnas....
 
Sen om dessa 'drömmar' vill säga mig nått -det har jag inte lurat ut.....än :)  Jag har däremot lätr mig känna då de kommer, den stund för att 'kopplas ur'. Är det i sällskap så kan jag ibland bara dra mig undan eller hålla tyst..men den känslan jag får före den har jag mer nu på våren. Så jag det är därför jag har den tror det är nått hormoniellt som just är under våren. Kanske nått Alla får -mer känslor- under våren bara, men mina ter sig annorlunda.
Det är varken farligt för mig eller andra, då jag har märkt att det inte syns då jag får dessa 'spel' :) utan jag kan dölja det. Bra dåligt? det vet jag inte, det är iaf Mitt val. ;)
 
Vi är alla olika, o vissa mer olika än andra ;)

Jag gillar att se...........

.........på teve dokumentärer.
E ikväll om ungdomar i Tanger som vill till Spanien för att jobba o tjäna pengar -att skapa sig en framtid.
Lustigt att det är endast via pengar det går -ok lättare men det borde kunna finnas annat som kan ge dem en framtid......
 
Sen har jag under rätt lång tid sett hur gäng kriminaliteten i USA växer o utvecklas.....för jag är Övertygad om att det kommer gå käpprätt åt h-e i slutändan. Men när det vet jag inte, men s långt borta är det inte.
Det är verkligen skrämmande, vapen o knark utan att de kan-vill-får begränsa vapen tillgången......o knarket flödar fritt...
Sen de som säljer detta har lixom ingen framtid heller så. Utan de vill bli rika o oåtkomliga genom ...pengar.
Annars kan de räkna med att få en status i fängelset -OM de dessutom är tuffa nog...
 
För mig som bor i det diplomatiska Sverige -nästan kommunistiskt enligt några i USA- så känns det såååååå långt borta....nästan overkligt.
Jag känner mig 'rätt' nöjd att få växa upp i fred o att kunna ha den möjligheten att utbilda mig till nästan vad jag vill.......
Man har det rätt bra....
 
Men tanken kommer upp varje gång jag ser det från USA -o jag undrar hur länge detta ska hålla på...
Det är i princip krig.......mellan Polis o krimiella.......medborgare-stat....
De i Tanger de vill 'bara' ta sig ur det land där de vuxit upp i -som inte ger dem bättre möjligheter...men det är lite mer logiskt tycker jag.........
På nyheterna i Sverige idag -Aktuellt- så pratade de med en kvinna som flytt ett muslimskt land för att få växa upp utan slöja o göra de Hon vill.
Idag har det även där börjat på att urholkas.......de skriver 'Hora' på vanliga bilder med vanliga kvinnor i vanliga kläder. Men för dem är de Horor som inte bär burka-slöja m.m.
Jag ser en oroande utveckling där med -stoppa det innan det gått för långt.
De ger ju sig på Poliser o brandbilar som ska rädda dem från brand rån eller vad det nu må vara.
Då Polisern gör en utryckning dit så måste de ha en patrull som bevakar bilen som den patrullen lämnar för att gå ut  o lösa uppgiften........
 
Det känns inget bra.........

RSS 2.0