Jag längtar mesta bara..............

.............bort -så.
Det finns några ljuspunkter i mitt Liv men det är betydligt färre än vad som är positivt.
Det största o bästa är mina barn, oavsett vad folk tycker o tänker om hur jag är med o mot dem -så är Sverige fritt nog att göra som jag vill. Då jag har dem själv varannan vecka så kan INGEN säga åt mig vad jag bör o ska -så länge vi följer Lagen.
Vi gör saker som VI vill, sen får folk tycka o tänka vad de vill.
Om andra gjort saker mot oss förut så........varför ska vi då inte få göra det mot andra?
Ge mig EN anledning-orsak.....
Jag Vet att jag ibland förlorar på 'affärer' eller saker som jag gör med andra, men jag bryr mig inte. Då det tar mer energi att reda ut det o jag tror även att de mår illa i själen de som lurar andra medvetet -det är inte min sten o bära. Vill de ha det Livet o leva med det i sitt samvete så är det inte min sten o bära......
 
Jag må lära mig att stäng dörren mot de som bara belastar.
Ibland rent fysiskt ta avstånd o ibland bara tänka bort dem.
 
Jag är hellre ensam helt i mitt Liv än låter andra ta min energi.....eller som påverkar i vad de vill o hur de vill ha det -vilket de får i SINA Liv. Så borde de låta mig göra som jag vill i mitt Liv.
 
Nu är det inte nått speciellt som har hänt eller orsakat mina tankar, bara mängden genom åren.
Men som jag tidigare skrivit o vill så borde det få vara ok att dra till folk som bar är dumma eller rent ab korkade o som påverkar mitt Liv.
Det är folk överallt som blir kränkta eller tar illa vid sig o som ska ses om hela tiden. Nu är det oftast ett genus vi talar om. Tex på FB så tar folk illa vid sig att andra visar bilder på andra människor från andra tuider o de får svårt att sova, beakta, det är inte m,ot dem själva utan bilder på helt okända utlagt av nätbekanta -i högsta fall- som får dem att må dåligt.
Det är som att män i Sverige får skämmas för vad sakersom sker i mulsimska länder, eller Krig i Syrien -det är som Alla Mäns fel.........att dårar till män tar sjukt dåliga beslut......
Är det Kvinnor i Sveriges fel att småflickor säljs av kvinnor i Thailand -för det förekommer...
 
Man måste i dagens samhälle sklija på vad som är relevant för den de möter i vardagen....att det kanske inte hänger ihop med genus. Att t.ex män i västerlandet misshandlar o våldtar...det är inte Alla mäns fel....
Utan det är mer varje persons fel i hur det blir............
 
Så att var o en får stå för sina beslut o handlingar genom åren som gått............
 
Jag borde åxå fatta beslut på vad o hur jag ska göra, men det är inte läge för det nu -att fatta tunga beslut för min framtid helt enkelt. 

Nu har lägret........

......passetat o gått förbi. Det gick bra, inte några stora missöden. Bara små saker. Så det gick bra o barnen verkade nöjda.... Hoppas det blir fler läger i framtiden.
För barnen.
Vart jag är då vet vi inte.
 
Jag får tankar jag inte vill ha ibland, att jag tänker saker jag inte egentligen vill typ, o tycker det är bra jag har saker o göra för att få bort tankar o saker att göra. Jag har det mest bara vimsigt ibland, o då jag inte har nån rutin eller krav lixom så är det svårt......det spelar som nigen roll känns dt som.
T.om på träninigen ibland så har jag svårt finna motivationen eller att jobba eller att ens kliva oppp ibland -men jag gör det. Kliver opp o gör saker 'bara för att.......' inte för att jag känner jag vill eller behöver...........
 
Jag skulle vilja ha o göra mer saker i mitt Liv.......
Ser hör förstår att saker sker som jag inte kan vara med på typ.....eller får(?) då de har sitt fö sig typ.
Jag låter det vara........orkar inte ens vara ledsen över dfet mer så......har t.om funderat på att vända kakan o bju hit folk...... Men är rädd få kommer......så det blir nog inget med det heller.
Jag tar hellre stryk i träningslokalen än privat att bli dissad......nått jag gör är fel det är det.......vet bara inte vad....än
Hursomhellst så får det vara som det är........skiter i vilket -då solen går upp imorrn iaf :)
Vad gör dt om hundra år typ.........nånting vad vi gör o är.
Det vårt eget Liv just nu vi levr o kmmer att göra. Ingen annans eller annan tid typ -ingen Himmel att komma till.
Vi är här o nu det VET vi -sen kan man to o hoppas på en massa annat.......
Jag låte det vara det åxå.........
 
Ska försöka se göra o uppleva nya saker iaf......hur det nu än må vara så har jag inte gett opp :)
Utan låter de o det att passera om det i nte passar mig eller dem. De får vara i fred helt enkelt. :)
 
Tycker de jag är en idiot så är det bara låta mig vara så låter jag dem att vara.........
Det är inte svårare än så :)
 

En del gånger så..............

........känns det mest fysiskt tungt. Som ikväll på träningen, det var uppförsbacke hela tiden. Fick kämpa bara för att genomföra kändes det som. Nu var jag visserligen trött fysiskt då jag kom dit o funderade på sen jag bytt om hur det skulle gå. En jobbig dag i dag på jobbet, så är man redan trötti musklerna då man kommer dit blir det inte enkelt. Sen de man möter sitter på kontor eller pluggar -som är jobbit på ett annat sätt. En som tränade, som åxå är hantverkare,  mkt förut har som börjat på att skära ner på träningen...........men vi pratade förut o kom fram till vi hade liknande bekymmer. Att ibland kan man vara trött i kroppen redan då man kommer........
Hursomhaver så det så idag -men dit for jag o träna gjorde jag :)
Nu efteråt är man rätt mör.
Nu skade sovas, opp imåra tidigt för att hinna dit o förbereda Tränings Dagen......
Jag upptäckte jag bara var tvungen att tvätta dräkten först, inte ren alls.....
 
Så jag hämtade mina barn o det känns mkt bättre igen.
Jag saknar Ztoj ibland så, inte bara på hösten utan även som sällskap -för han var det påsittsätt. Kom o glodde ibland eller ville gå ut....jag kunde släppa honom ut lös med faktiskt.......
Men men.............. :(
 
Jag har tusen tyngre saker jag tänker på -som jag inte förstår ............än :)
Men det tar jag en annan gång då jag är för trött nu :)
 
Jag kom fram till idag att jag har saker jag vill o måste göra här hemma i sommar. Samtidiogt som jag vill åka Hojj på några trippar i sommar -att få komma ifrån. Till vem eller vart jag ska fara till det får jag se. Det beror på tid så mest..........tyvärr.
 
Nu är nog tvätten klar så jag får gå ner o ta ut dräkten :)
 

I Måndags så........

...åkte jag Hojj in till stan för att träna.
Då jag for mot Lillänge området o tog vägen som går mellan djursjukhuset o körfältet. Så small det till i vänster fotpinne, ett metallklang ljud.Jag vände för att kolla vad det var o en kille var där o tog bort en metallstav, reflexstång typ på 1,5-2 m som sitter påmonterade på stolpar.Han berättade det var två pojkar som låg gömda o kastade ut den mot mig, det var vid 2015-2030 tiden.
Jag undrar vad det är i huvet på såna. Hade den farit i framhjulet, vilket inte är så långt ifrån -3 dm kandke- så hade det blivit värre.....
Hur kan två små pojkar ens komma på tanken, att plocka loss det o kastade det på en motorcykel........eller bil.Busat o kastat snöboll typ det har väl det flesta men det här..

Hade det hänt o jag fått tag i dem så gjorde jag väl mig olycklig....då de hade nog blivit kränkta av mina skälls ord i hårda nypor.

Nu är det mkt inför ett träningsläger jag o en kvinna ska ha i helgen........alltså, vi ska hålla i ett för barnen :)

Det kommer någre från Sundsvall med, vilket känns bra.

Annars är det från Karate klubben o Ju Jutsun. Två svartbältare ska hålla i ett varsitt pass o en brunbältare ska köra slut på dem som avslutning.

Tror det blir bra, men det är litet att knyta ihop bara -intressant o roligt med. 

Sen har jag varit lite trött på slutet så, nu har jag gjort en ny cvitamin boost dryck med Ingefära. Började ta den igår -efter dagen med huvve värk- o jag märker hur det vänder o jag blir mkt piggare. Jag får nog vänta ett tag till att sluta boosta mig så :)

I övrigt som boostar jag mig med att åka Hojj. Det är som bara roligt o åka Hojj nu så -även om det är svalt på kvällarna, så är det värt det :)

O mer färder blir det :)

 


Att ha känslan att...........

.........nått är fel eller nått man har glömt -dem känns igen kan jag tro :)
Jag har den känslan nu iaf -att jag lixom missat nånting jag lovat, blivit erbjuden eller liknande.
Jag kommer inte på vad men är det nått så kommer jag åp det elle så dyker det opp :)
Det är ingen bra känsla o jag hoppas Innerligt att är det nått jag glömt att de har hört av sig...jag har ju mobil :)
Men men......
 
Idag var det rätt bra väder så det blev Premiär tur på Hojjen ;) ljuvligt
Vill köra o checka av lixom att det känns bra, det är nått med överföringen till bakhjulet, det är som 'knyckigt' det kan vara bara att dra fast det litet till. Bytte ju däck ifjol o jag får väl dra efter litet.....för det känns inte ok då jag tvärnitar heller...liknande knyck då..
Men det löser jag :)
Annars så är det en mkt bättre känsla nu då styret är bytt o högre. Det förra innebar jag var tvungen att luta mig litet framåtneråt så. Nu kan jag sitta rak i ryggen, mer rakt iaf 
Sen känns det som jag har mer koll eller känsla då jag kör nu. Roligt var det. man sitter o ler som ett barn på Julafton.
får se hur vädret är imåra om det går o åka te stan på träning med Hojjen -hoppas på det..
Det blir som trevligare då det går o köra så om dagarna.
Har provat göra nytta med men det tar emot ;) men jag fick litet gjort ;)
 
Jag VET dock att det är nått jag inte lyckats få till än, jobbar på det. Jag tänkte på liknande ifjol, att jag skulle lösa det mer -o litet har jag löst så, men det är rätt mkt kvar. Hurskajagskriva?? ..... för att åka skidor må du ha pjäxor...o för att skaffa pjäxor må du åka på affärn, men ett däck har punka på bilen o för att lösa det må du byta däcket men din domkraft är botra..så du må leta fram den först. Är ni med?
Det är som en kedja varav det ena ger det andra.....som i sin tur kräver det tredje osv...det räcker med att en länk inte funkar så brister Allt........
Vore det bara en länk så vore det toppen -nu är det inte det. Utan jag får lösa varje länk eftersom tills Allt funkar....o på vägen så känner jag att blir trött o må vila...vilket skjuter på Målet ett tag.
Nu gör detta att både ork o tid blir som begränsat, jag vet vad jag vill men innan jag får ta itu med det må andra saker lösas..............pjui
Men.............det ordnar sig det med :)
 
Jag har varit krasslig i halvförkylning länge nu jag vilket gör att jag är mest less bara....har ingen motivation att ta fram det lilla extra så..
Vilket gör att jag går på halvfart på träningen t.ex -har inte det sista peppen bara.
Det är lika med mkt nuså, saknar motivation bara....
Men får jag däng på träningen så brukar jag tända till -synd det behövs sånt bara :)
Sen kommer nog sommaren göra sitt........o Hojjen förståss ;)
 

Jag har nämnt det.........

........förut men det kommer nya saker -hela tiden.
Det har sänkts krav för brand.......personerna då man säkert inte får skriva brandman längre.
Nu är på förslag att ändra uppkörningskraven för Mc så att Kvinnor kan ta det lättare.
Varför inte ha två prov ett som förut för män o ett enklare för Kvinnor -nä.....höj kraven fär män o det räcker om Kvinnor kan sätta sig själv på Mcn.......
Det låter bra.........
Sen undrar nan varför det sker olyckor på vägarna......kan det bero på att kraven på att framföra en Mc inte är vad det borde vara -för att Alla ska kunna ta.......
 
Eller körkort, kvinnor behöver inte kunna nått alls om bilens teknologi -det är ju bara fråga en man. Bara de kan låsa upp starta o tanka -det borde väl vara nog. För vem behöver -egentligen- veta hur o varför saker funkar?
Eller högskolan o arbetslönerna, sänk kravet för kvinnor för att få godkännt på proven o de får högre utbildning o därmed högre lön.......
För det pratas ju om Jämlikhet, o det är ju dit vi är på väg..........
Herreminje..........jämlikhet joru :)
 

Det jag skrev om............

............nyssens var det om tredjevärlds kriget -det är globalt. Jag tror det är större risk att det kommer att bli nån typ av revolotion från vanligt folk före. Som den franska var för ett bra antal år sen. Men det är ju på liknande sätt idag, de 'högre' i samhället för -o får- göra mer o mer samtidigt som de Lilla Människan kläms åt mer o mer.
Mer skatter, lägre lön, de 'högre' får göra saker som myndigheterna har överseende med osv......
Att till slut så tröttnar folk o säger ifrån.
Jag gillar det inte men som att SD blev inröstat i riksdagen är bara ett tecken. Folk har tröttnat o vill ha förändring, o tror att SD kan ge dem något av det -o vad händer??
Jo de etablerade stänger ut SD med olika samarbets sätt över parti gränser -o folket ger SD ännu mer stöd.
Det är bara början på folkets sätt att säga ifrån.
Svenska folket har helt enkelt tröttnat bara,  vill ge invandrarna skulden o bara ett parti är emot det. Nu då de etablerade ser hur SD får stöd så börjar de svänga de med i sina åsikter o mål med invandringen -horor. För det är just vad de är, horor, som säljer sig för att få mer röster för att kunna sitta kvar o tjäna mer pengar.
Se på vårt föregångsland USA -vars väg jag INTE vill gå- som har alltfler skandaler samt hur korrumpterat det är där.
Hur stora företag bara säger åt de som styr hur de vill ha det annars flyttar de från USA o många blir arbetslösa -är det nån skillnad mot hur Sverige börjar på att bli?
På vilket sätt de största företagen får göra skattelättnader? får de inte det så flyttar de o då blir xx antal tusen arbetslösa -som politikerna inser att den ekvationen inte går ihop.
Det finns hur mkt som helst -även lokalt. Den med rätt kontakter får köpa o driva företag som ger rätt pengar, Campus, Verköslott, Ragundas fastighets affärer, hur google ger dem som gett dem pengar företräde att presentera sina sidor m.m.
Det är bara se hur det är er egen kommun -vilka är det som får köpa/jobba? jo släkt-vänner åt de som sitter på 'rätt' plats..........
 
Det är den Värld vi idag hyllar o accepterar.......
 
Så jävlit är det......

Det tredje världskriget..........

.......är nog inte så långt borta. Ser vi på vad som utlöste de två förra sista så är det inte långt kvar.
Ser man på hur det är i världen idag. Hur det ballat ur då vi ber till marknads krafterna alltmer.
Jag har iaf känslan att maxtaket är snart nått så, vad man kan tjäna på människan. För det är så det är, att det mängden som förbrukar vilket ger de få promille en god vinst. tills människor inte kan konsumera längre, att de inte har råd helt enkelt, utan bara slutar med det -o Hjulet stannar........kaos utbryter o nån kommer på vilkas fel dt är o då vi ta bort dem. Sen är det den sidan som vinner som ser till hur det blir då, o vilken del av Historien som kommer att synas ;)
 
Men det jag mer funderar på är hur det lixom idag är så oerhört fokuserat på pengar o vinster.
Jag menar en bank som har niljarder slänger ut folk på gatan i USA för att de inte klarar av att betala det som banken föreslagit dem att köpa -resultatet blev då KK o huset är bankens. Som tar hus för några hundra tusen för att 'statuera exempel'. Jag bara väntar på att samma saker börjar ske här.
Att de vräker ut folk o tar deras bostäder -som iåförsig är deras säkerhet. Det var väl det Borg ville undvika då staten tog över SBAB, o deras lån på fastigheter i Stockholm.........för att undvika Kaos........
 
Sen det religiösa  motsättningarna som finns som en del förstärker för att få chansen att tjäna ännu mer Pengar -d är heller inte att underskatta. De som är fanatiker -det spelar ingen roll om det är en Gud eller en bandyboll de har fixerat sig på..........de ska bar bekämpa Alla som inte är som dem själva.......
Det är bara att välja orsak till vrför de vill, men det verlar vara allt lättare att iaf hota med Krig så.
Det pågår så många olika krig här o var att man inte har koll längre på vart eller varför -utan man rycker på axlarna o tycker det 'verkar tråkigt'........
 
O då är det illa.......

Jag gillar höra.............

.....på radion ibland -då jag inte lyssnar på ljudbok. Att höra om saker man inte kommer i komtakt med annars. Inte bara nyheter utan saker som andra gjort-gör-tror-vill osv.
Det berikar mig o mitt inre.
 
Jag tänker ibland på den Väg jag vandrat. Hur mitt Liv blivit o hur jag hamnat här o vad jag gjjort genom åren.
Jag minns hur j-a jobbit det var i början att ha två små barn själv o inte ha full ork. Dotra var ju ett år o sonen 3 typ, då jag blev lämnad. Det var bara att gilla läget o lösa det efter bästa förmåga. Jag har hört att -en iaf- kunde vakna mitt i natten för att förfasas jag var själv med två små barn :)
Hur jag undvek att dra in ved då de var vakna, utan jag gjorde det sen de somnat, tvättade kläder plockade ihop m.m Då jag hellre ville vara med dem av säkerhetsskäl samt att jag fick känslan de behövde det. Nu har det förändrats ;) nu Får jag inte vara dem nära o dotra mi ber mig tona ner mig då vi är på stan ;)
Oavsett det så visst var det en rätt jobbig period, som Alla nångång har det i sina Liv -så det är inget unikt.
Sen att jag blev störd inombords av personer som lixom 'visade' sig eller la sig i. Jag hade mitt system o sätt som fungerade för mig, svårt att taxa om till att göra det efter nån annans tanke o plan. Men visst var det av omtanke, men hade det andra laget lämnat planen så var det så, o jag träna på mitt vis med mitt Lag.
 
Jag minns åxå dagis personalens 'attityd' eller beteende så. Jag menar att jag inte klädde mina barn dåligt, visserligen hade jag inte råd med de nyaste o finaste kläderna -men de var inte dåligt klädda. T.om barnen kom hem o sa att de mer eller mindre blivit tvingade ta på sig saker de själva inte ansåg de behövde. Det kan ju åxå vara ett sätt att lära sig att gå ut i regn i gympaskor inte är så bra........
Men självklart blev de fel ibland -att jag vimsat till o glömt nått......konstigt vor det annars.
Men då hade jag bra med jobb i byn så det kunde spela på en kvart eller två då jag skulle hämta dem. Jag ringde oftast -90%-  o berättade o det gick bra. Men mot slutet så iblan jag kom dit så satt mina barn bredvid varandra på en bänk då de andra fikade -för 'det var sagt en tid o det är den som gäller..'
Nu skedde det i en by där det bor ca 900 personer...........jag är Helt övertygad om att vore det deras kusin barn eller barnbarn så hade de aldrig gjort så. 
Nu blev det som det blev o jag var ibland tvungen att åka från jobb fast det var jättelitet kvar, 30 min typ. Vilket knappast gynna mig o miff företagande :)
Oavsett dt så var det som det var med jobb o barn, det ena gjorde det bättre för det andra o det andra gjorde att jag ville göra det första.
 
Sen att det gått runt rena o skära lögner -det stör mig mer, vilka som är kvar vet jag inte. Men jag vt jag ibland får stå för saker jag inte orsakat, men att de skyller på mig som inget får höra o kan försvara mig.
Det är så det kan fungera i små byar. snacka skit o kommer man säger ingen något. Utan de får fritt fabulera vadsomhelst. kvinnomisshandel, alkoholproblem kass i mitt yrke m.m.
En kund sade jag gjort ett dåligt jobb o ville jag skulle stå för ett fel som uppdagats. Nu hade de dessutom tagit dit konkurrenten i byn att besiktiga felet. Vad tror ni? att han skulle hylla mig o mitt jobb? o försitta chansen att få negga mig i sätta sig själv i bättre dager.
Hurdetnuänvara så for jag dit o tittade -fotade det jag såg o hur det såg ut. Nu hade det varit in nån i centralen som inte var elektriker -för de vet hur man tar bort vissa saker. Som satt kvar här. Sen det fel minkonkurrent sade jag orsakat det hade visat sig rätt fotr -inte hållit i två år. Sen det han påstått han gjort det skulle åxå synas om det varit åtgärdat -o där syntes det inget........
Jag försökte få min försäkring att träda i kraft, dvs jag intygade fast jag visste att så inte var fallet. Men de har åxå folk som fattar el o att det inte skulle funkat i två år. Så det gick inte......
Nu fick jag skäll av kunden att han inte skulle prata gott om mig som elektriker iaf -oavsett hur det nu än var.
Tack för den.
 
Jag har nog nämnt det förut men det är ett lysande exempel åp hur de kan sparka på en som är lägre typ. Jag har mina sidor o brister, men inser att jag inte får det enkelt att resa mig ur detta sladder. Försöker jag jag så minns de inte eller inte inte vad jag pratar om.
Fegisar.
 
Lite förenklat så gör allt sånt här som pågår mig trött, j-t trött.
Nu har jag kommit in en svacka i Livet så. Jag vet det kommer att vända -så småningom. ;)
Det vet jag åxå, det tar bara olika lång tid. :)
 

Nu är det dag två med...............

.........huvudvärk, hade känningar i fredags o oroade mig o var ut o rörde mig lite lagomt sådär på stan med mina barn. Nu är det 'bara' vanlig värk o inte i bucklan då hade jag legat bara -nu vilar jag mellan varven.
Jag vet att en gång så var det liknande men jag for på träning med våra juniorer o ledde det med en till ledare. hjursomhelst så blev det bättre då, så jag tänkte både i fredas o lördas att jag rör mig lite lagomt så går det över. Jag hade iaf en plan...
Jag får mer känslan det är nån förkylnings värk typ.
Idag så gjorde mina barn lunch åt sig själva o middag åt oss alla...
Jag älskar verkligen dem. De är snälla ini benmärgen bara. de lurade t.om ut att göra mat åp det vi hade hemma o det var hur gott som helst.
Så jag går upp en stund vilar en stund o sover en stund. Längtar bara till morron dagen då jag hoppas det gått över...för man måste hoppas -varje gång.
 
Idag har det kommit ca 5 cm blötsnö. Det är bra för det löser upp isarna som ligger kvar. Det är det positiva, men det tar emot då det känns längre botr att få ta ut hojjen. Vägarna var ju i princip torra....
Idag har vi inte varit utanför dörren, jag för jag inte orkat-kunnat o barna för de inte vill :)
 
Nu är den iaf så gott som klar. Hojjen, ska bara byta transoljan så är det servat o klart....nä vänta nu motoroljan med. Jag vill heller köra motorn varm så att avlagringar släpper o far ut sen att oljan töms mer då den är varm -inte mkt kvar då...
Jag har iaf bytt styre som inte var så enkelt jag trodde det skulle vara, att byta vajarna är inte svårt. Bara mer jobb än vad jag trodde, men löser ju det mesta så :)
Jag längtar tills jag får ut o svänga. Planerar att ta en tripp vid kusten iår, nu har jag ju fixat så det är skönare att köra. Har funderat på att skaffa nytt tält, men det får bli ett annat år.
 
Jag hoppas morgon dagen ger mitt huvud en bättre dag iaf :) jag Vet det släpper -det tar bara lite olika lång tid. 
 
 

Ibland så kan jag...........

...........tänka litet -på hur snett det är i dagens 'intelligenta' värld.
Jag menar t.ex att i USA där har Indianerna få rättigheter -vilket är fel.
I Sverige så ska de ge Lapparna mer rättigheter 'för de var här först'......
Ok Indianerna anser jag var där först -i USA........de var som överallt där.
Lapparna här kom norrifrån o i Skåne har de inte varit -det vet vi.
Men har Lapparna rätt till hela Sveige o Indianerna bara små delar i bergen?
Nu är det som det är USA o Sverige två skilda världar. Men det borde finnas nånting som är lika för alla.
Nu är det inte så -ok.........
Me om jag ser på Sverige så -vad säger att lapparna var först där de nu var först?
Arkeologi eller sägner?
Måste det finnas bevis? eller räcker det att se hur isentinade?
Att leva på en is som är såg mer än fm är rätt svåtr -5 m på det tunnaste stället. Även om lapparna kunda fara över is med renar osv så Måste det funnits n ånting för dem att äta.
Nu tinade isen söderifrån, men åxå väster ifrån vid Jämtland. Över trönderpasset där for det in varmluft som tinade isen i Jämtland-Härjedalen.
Skulle jag vara same o ha renar skulle jag börja går från Pajala, längst söder ut från Finland, De måste kommit däårifrån, iaf mellan Pajala o Kiruna. O gå ett ca 100 mil o hoppas finna en dal där det tinat så pas så att renarna kunde beta....ok de kunde rekat. Men att driva ren i hundra mil utan mat o vatten -det är rätt svårt -tom för dem.
Min tanke är iaf att de kom hit norrifrån till fots med sina renar efter att trönderna dragit in hit.
Sen vart gränsen gick där de möttes först det är svårt att säga.Men det måste funnits förutsättningar för ren att få mat under den tid de flyttade söder ut -helt klart...
 
Men i dagens Sverige då Allt ska vara så diplomatiskt så får man lixom inte använda det vi får lära oss i skolan att använda -Logiken.
De kan ta fram vilka bevis de än må komma på så kan vi ALDRIG knäcke frågan -vem var här först?
Jo i Kiruna var de först o klar tvåa i Skåne, varför måste det bestämmas vem som  var när o hur.
Går det inte att samarbeta idag?
Jag menar vi är rätt intelligenta o kan föra diskussion. Jag VET att markägarna i Härjedalen Inte vill stänga helt för samerna. De vill ha en dialog så att de inte släpper renar på hyggen där d nyss satt plant för fler hundra tusen...utan de vill berätta för samer vart det går bra att låta renarna beta.
Det är inte svårare än så.
Men istället så vägrar samerna för att de 'har rätt' 'då de var här först' påstår de.
Men det är omöjligt att bevisa.........visst kan de hitta fornlämningar från nån som varit här men varför skjulle det bevisa det var de första...
 
Mer samarbete o möt varandra istället.
Det vinner de alla på. Skogsägharen får sin nyplanterade hyggen i fred o renarna får sitt bete annorstädes.
 
Men det är väl här som på alla andra ställen. Var o en tror de är ensamma o att de vet bäst. Mot att berätta vad de tycker-tror-vet så kan andra fylla på-ändra om det är fel. Så kanske de TILLSAMMANS kan komma fram till det bästa.
Det är ju det som är vår ras förunnat, att kuna konversera o samarbeta för allas bästa.

Påsklovet är något som.............

......inte är vad det borde vara. Så känns det. Jag saknar Påsk känslan -åxå. Men då jag är övertygad om att barnen har det bättre att inte vara hos Pehr den helgen så får exxet ha dem. I år var de till en stuga o fiska, nära fjällen var de iaf.
Jag var o tränade i år igen, men vet lixom inte riktigt vad jag ska hitta på då denna helg är.
Har lixom ingenting att hänga upp det på vad jag gjort förut så. Jag vet vad man borde göra så, fara till fjälls åka skidor, skoter, skidor o gömma Påskägg m.m.m
Men då dt inte känns vara nån j-a mening så är det inte lika lätt. Jag gör det för mina barn......så att de ska få nån känsla så iaf. Då är det bättre de får fara iväg med exxet -igen, då det är tredje året på raken för henne nu.
Jag hoppas jag ska ha mer känsla för denna helg nästa år, vi får se. Jag vet med stor sannolikhet vad som skulle göra det bättre...men inget jag nog har då heller.
Men men, nu är de här, ingen snö så att åka skoter hemmavid -det kan jag glömma. 
Fiska vore trevligt, men gör det knappast annars heller o jklart tveksamma isar så........
Utförs åkning går inte heller här o till fjälls så må de ha pjäxor, resa dit, lift kort, mat mm så var det över -den tanken.
Jag har som kört fast i att skapa aktiviteter så. Det kan hänga ihop med hur meningslöst alllt tycks vara...
Rätt roligt en sak iaf, o det är det otroliga gensvar på folket i byn då jag var hos Malou -ca två personer har kommenterat det :) Nu spelar det ingen roll heller egentligen, men tycker det är lite komiskt bara. Sen är ju jag inte från byn heller :)
Ju mer jag funderar på min närvaro där o hur det blev så är det inget jag är stolt över så. De hade ett program nån dag senare om en kvinna som glömt sitt sista barn.....en kvinna........det är väl det som är skillnaden mest.
Oavsett det så är det rätt svårt att svara på frågor hur jag kände o tänkte på nånting som hänt för 23 år sen. Jag menar om du t.ex varit utomlands för säg bara tio år sen. Vad tänkte o kände du på den resan?
Det är inte så lätt.........jag vet dock vissa tankar o känslor, men tänkte o kände mer då det skedde, höll på typ. Det mesta jag tänker, känner idag om det var hur förvirrad jag kände mig -hur världen utanför mina tankar bara rusade på. Hur fort allt gick o jag knappt hängde med, utan jag klev på det rusande 'tåget' o bara löste det eftersom. Så att sitta o filosofera var det inte tid för...... nu har jag mer tid, mkt mer tid.
Det är väl därför jag trasslar in  mig i funderingar o känslor. Det är det som gör det så bra att träna, jag får som bort funderingarna mer då. Som alldeles efter smällen, det var annat än att tänka på, än mig o mitt inre.....
 
Helt ärligt tycker jag att jag har försökt. Men måste se den krassa verkligheten i ögat. Jag kommer aldrig att lyckas bra med att driva företaget, varför vet jag inte riktigt -anar några saker som jag tänker på då jag gör jobb. Men det verkar inte räcka. Det kan vara så at jag helt enkelt bara är en dålig installatör.
Jobbig anlita om jag pratar för mkt eller har för höga kostnader........jag vet inte. Men tycker jag har bra priser -förutom på en del mtrl, då de stora har fan så mkt högre rabatter. Det är så det ser ut, ju mer du köper ju högre rabatt får du, desto svårare har de små att kunna konkurrerar med mtrl priserna. Antingen så får de stora större vinst eller så sänker de så de små får noll i vinst på mtrl.....
Det är inte svårare än så.
 
Så idag är det fler saker som får mig att tänka o känna än 'bara' det vanliga..........
Men lite förenklat så känner jasg mig så vingklippt både i jobbet o privat  under ett Lov.
Jag vill så mkt mer än vad jag kan......så jag känner mig rätt misslyckad bara.

Så var jag där igen.........

..........rasisten o kvinnohataren Pehr.
Jag blir så j-a trött. Jo jag har har åsikter om folk som neggar vårt levnads sätt i vårt land -oavsett vart de kommer ifrån. Vi har demokratiska val i Sverige, de val som svenskarna gjort skall gälla. De ska inte stänga ut det parti som fick 13% av rösterna. Anser de etablerade det är fel så har de inte skött sitt jobb -att ta fram deras dåliga förslag samt ideer, tankar. Sen vågar de inte ha nyval......patatetiskt.......
 
Men då jag ser läser saker som någon gör o jag reagerar så skriver jag om det, här eller på fejjan.
Hur 'reportar' skriver artiklar om revotionerande saker som är PK som jag reagerar på o ifrågasätter.
Nu reagerade ja på en sak o gjorde en jämförelse. Ensak som sker som Ingen talar om...
Så får jag detta i ett privat mess:
"Jag känner inte dig så väl och kan kanske ha missförstått väldigt mycket av sånt du skrivit, men i mina ögon så framstår du som rätt kvinnofientlig och främlingsfientlig."
Nu vet jag åxå att jag kan vara enkel i huvet o säger vad jag menar -utan att linda in det. en del uppskattar det o andra inte.......
 
Men är det några jag hyllar o älskar så är det kvinnor, sen finns det kvinnor som är totala lögnare, i yrket eller privat. Att komma på vem som är vad är omöjligt att se, före det uppdagas.
Men då jag mött ett antal som inte varit ärliga så blir jag alltmer reserverad. Jag har allt svårare släppa in obekanta, visst kan jag först släppa in dem en bit. Men släpper de inte in mig så stänger jag 'dörren'.
 
Främling fientlig är jag inte heller utan tycker vi ska hjälpa andra i nöd. Sen förstår jag -mattematiskt- att vi inte kan ta hand om alla som råkar ut för krig. Utan att det tar stopp nångång, o då jag förstår att ungdommar inte hittar bostäder i sina studieorter, som ska ta emot ett visst antal flyktingar så undrar jag hur de ska gå att lösa. Då en student kan bo i en källare med kokplatta o dusch i nästa rum.
Som inte är ok för en familj eller ensam kommande flykting.
Så jag tror det är en svår nöt att knäcka. Sen de som kommer hit o får mat o husrumklagar på att det inte ligger centralt. Då de vill 'umgås' med svenskar o lära känna, dvs de vill knulla svenska kvinnor, som de får göra det med- Sen gifta sig med en oskuld från deras eget land........
Rätt eller fel, det vet jag inte men jag ser, vet, hur tjejer haft killar utifrån som upplevt detta. Att de blivit lämnade dem efter en tid -men sånt får man inte säga.....
Sen vet jag inte många killar som gjort detsamma med de döttrar som kommit hit......jag skriver bara Fadime -ett exempel. I hur lätt de har att få ihop det med svenska killar/män...
Sen  så är det män i övre medelåldern som far österut o tar hem thai tjejer, som tror de får ett bättre Liv här. Vilket många får......ett bättre Liv, sen de som får det sämre med.
Men Ingen tvingar dem att följa med hit -om de inte blir köpta, OM det nu förekommer....vilket är fel.
Det är åxå svårt säga rätt-fel åt. Men jag har åxå förstått att många män inte orkar med en kvinna som hela tiden ifrågasätter o påpekar hur de är o gör. Men en thai tjej är oftare mer ödmjuk. Så Livet med den partnern blir lugnare att leva med......
 
jag vet o förstår att även jag har mina sidor -o försöker påverka de jag klarar av. Men det är mkt lättare om jag har nån som tycker nått är fel -mot at sitta själv o filura ut vad jag bör förbättra.
Jag är övertygad om att vi alla har nånting vi kan förbättra -genom hela Livet....
 
Nånstans får jag en känsla att min 'buss' har gått.
Att jag inte kommer att lösa hälften av det jag vill o hoppats på -o det tynger mig........varje dag.......
Jag tänker åxå på Thommy såna gånger -vad han trott o hoppats på . Som han nu aldrig kommer att lösa eller ens få chansen...........
Det känns orättvist, då det går runt totala idioter o har det hel bra.
Hur orättvist det är ibland -Livet......
Jag har haft min chans -som jag försuttit. En del av det är mitt o andra saker är andras.....
Men nu är det som det är o Livet går inte i repris...........o min buss har gått........
Så jag får satsa på det jag kan-vill o klarar av. Saker som håller mig uppe -mina barn först o främst...

Morgonen idag innebar.........

........att kliva ur sängen var inte så lätt -men lättare än vad jag trodde.....det var inte så farligt som jag befarat.
En rätt lugn dag idag så, pysslar lite allmäntm, drar in ved, eldar tvättar litet kläder -ska städa ihop mer under dagen. Har vart upp o slagit på värmen i garaget med -tänkte upp dit en sväng......
Jag känner jag bara måste komma igång lixom -med Livet.......det känns som det är på 'paus' nu bara.
Som jag bara Är går runt o bara gör saker för att få tiden o ghå, inget jag verkligen vill lixom......bara rullar på. Folk frågar o jag svara o hakar på  om jag har tid........jag känner inget engagemang.
Som om det inte spelar nån roll vad jag gör hur eller om jag gör nått......
Jag saknar bara motivatio så nu...........har t.om svårt att göra saker för min egen glädje åxå. Då det inte spelar nån roll....
Jag har ett uppdämt 'behov' att få uttrycka mig verbalt med folk, o de stackarna jag möter får nog ont i huvet o öronen  :)
Då jag satt o åt idag framför teven så var det en diskussion med ett par.
De har en son tillsammans är gifta och tydligen bara han som jobbar -från USA förståss. Vilket kan förklara en del saker, men det kan inte försvara hur de -hon- tänker.
Oavsett det så har de en total misär i förhållandet, har har legat med ca 10 det sista halvåret. Hon tycker det är illa, men inte ETT ord om separation...........
Ok, åsså sitter jag här i min j-a soppa. Var gift o vi hade två barn gjorde det jag kunde så att ha deras mor kunde stanna hemma så länge som möjligt, men jag var ändå hemma mer än borta...........o vad fick jag för det? Jo skilsmässa.........
Så ser jag sånt här på teve o kan 'bara' konstatera att jag måste ha ett gravt fel jag inte ser eller förstår. För det är inte bara i förhållanden i USA det är på detta sättet -bara tydligare i landet 'over there'.....
Det är inte svårare än så........
Här har vi Lyxfällan t.ex där männen visar NOLL ansvar, men deras kvinnor stannar kvar............
Sen att jag blivit så negg jag nu blivit -det förstår inte folk, utan jag ska lixom ta 'mitt ansvar'........ja vafaan gjorde jag inte då? Jo det jag kunde o vad hade jag för det??
Nu är det som det är o visst så har det sina fördelar -idag....men den känslan är svår att tabotr. Fråga den som blivit våldtagen, då jag tror det har suina likheter -varför??
Svar kommer man aldrig att få.......
Sen på teven pratades det om den verbala o psykiska misshandeln den mannen hade begått.... ok....nuskavitänkaefter.... vilket kön har det totala övertaget i verbalförmåga samt den slugheten att misshandla psykiskt? Är det män i majoritet?........... skulle inte tro det, För detta är inte olagligt, att verbalt-psykiskt  misshandla någon i Sverige. Hur skall dettta kunna bevisas? Att kränka det är inte ok -det Vet vi iaf...men detta?.... svårt att bevisa o då att fälla i en domstol.
Men har nångon klappat till den andre så är det på ett helt annat sätt. Vilket de oftast gör efter de förlorat en diskussion.....då är det helt klart olagligt.
 
Nu ska inte jag egentligen ge mig in i dessa hårklyverier men jag har en uppfattning........
Jag kommer Aldrig att försvara fysiska handgripligheter Men jag har exx som gått tillbaks till de män (?) som tidigare åsamkat dem fysiskt smärta -t.om skaffat barn med dem- o det efter vi separerat...
Så kommer det igen  -tankarna- då det inte funkade för oss men det funkar med denne. Som de vet att de fått fysiska smätrotr av förut, o jag som inte ens har det i mitt sinne.........
Så............felet på mig är nog rätt Stort ;) det är litet så det känns.......
Sen att jag har åsikter o inte skäms över dem utan kan motivera vad jag tycker o tänker, men jag är varken rasist eller anser att vissa är bättre än andra.
Även om jag kan anse att vissa Kristna Muslimer eller vad de nu tror på har o gör fel ibland. Så är det för vad de nu gör o inte vad de tror på eller är..........
Om det nu är så obekvämt så är det bara säga till så håller jag unden dem.....
 
Det vore kanske bra för dem med om de åxå hade rätten att klappa till andra så ;)
 

Så har träningslägret på............

.............tre dar genomförts. Lägret i sin tur är inget fyspass i tre dar -även om vi tränar.
Men tanken är att det inte ska vara som ett vanligt fysträningspass utan mer för huvet o alternativ i tillämpning i fajting så. Från tio på morron till 17 med en timmes lunch o en timmes teori efter -för att få maten o sjunka.
Sen så det är intressant o höra med.
Sen har det uppdagats saker jag själv reagerat på.
Då vi tränat en 45 min så rinner svetas av mig o jag är helblöt av svett, åsså vrider jag åp huvet o ser den bredvid mig som knappt är varm -typ. Jag blir glad då jag ser nångon framför som åxå har fått sin dräkt våt av svett. En av våra ledare sa det med en dag -att han saknade kämpaviljan o glöden i att träna så. Att de mer bara lägger fram händer o fötter utan att riktigt utföra tekniken med styrka -o han menar att då blir man inte varm........
Utan det måste vara lite 'skärpa' i det man gör -annars är det ingen mening lixom.........o jag håller med.
Men hursomhaver så gladde det mig inre iaf -att jag hade mina tankar i rätt riktning. Att de finns de -alltfler- som nte kämpar på riktigt.
Nu får de göra hur de vill för mig iaf......jag kör så gott det går -nu har jag helkass kondition -men har åxå hört att mår man inte bra så blir konditionen bara sämre........kan bli sämre iaf.....
Jag har som tanke att må bra o visst vill jag få -förtjäna- högre bälten.
Men då jag känner hur jag mår i kroppen efter dessa tre dar så känns det avlägset......jag måste komma på sätt att få bättre kondition än att få det genom att springa.......
Men, jag kommer att köra på så länge jag orkar o kan...
 
Annars  så är det väl tredje året jag är utan mina små under själva Påsk helgen. Nu får jag dem på onsdag -tror jag- o har dem sista delen av deras Påsklov iaf.
Nu har de farit o flängt o är rätt trötta -de brukar vara det o jag ämnar inte tävla o försöka över träffa den andre parten i Målet så.........
Utan vi gör väl det som vi anser vi orkar o vill göra......
Nåra funderingar har jag iaf
Sen får jag försöka boosta opp mig mer tills de kommer hit -är rätt matt nu iaf så efter dessa tre dar.
Så dt är skönt jag får vila litet innan de dyker opp. Jag gar svårt att finna motivation annars idag.
Vilkt gör att mitt flås påräningen blir lägre -enligt vissa teorier.
Jag har Mål tills sommar kommer iaf, i både träning o hemmavid........träningen får komma först o det  andra sen. Sen hoppas jag att det blir ok att semestra iår med så, men det får vi ta sen.
 
Var sak har sin tid så :)

Nu har någon myndighet..........

.......kommit på att affärer som ligger avsides så skall de kunna få birdag eller stöd upp till 300 000:-, eller myndighet o myndighet det är regeringen.
Vart man handlar mat är ett fritt val, vilka man vill stödja, eller så sköter marknads krafterna om. Att de som har bra läge, mkt folk so, ger god vinst o stort utbud.
I elbranshen där är folk tvugna -enligt Lag- att ha en behörig Installatör som gör eljobbet i deras hus. Oavsett var de bor hur långt dt är mellan elföretagen....
Dvs att bor du långt botr från staden så får du betala stora summor att bara få ut dem, nä att Lagen tvingar Dig -om du bor avsides- att lägga ut stora pengar på att följa Lagen.....
Men det talas det inte ett ord om, att företagen ska kunna få stöd så att folk i glesbygd kan anlite en behörig installatör. Jag har sett elinstallationer som är mkt farliga o inte gjort enligt föreskrifter på ett enda sätt.
 
Så jag undrar hur de kan komma på att ge dessa glesbygds affärer bidrag så -för deras priser är idag bra mkt högre än de större städer. Så de går runt typ, sen kan kunder välja hur de nu vill. Att köpa varor till högre priser o ha kvar affären eller köpa billigare i närmsta stad.
Bor de i hus på landet säg 4 mil från en större otr där det finns elinstallatörer -vad har de för val?
Att bjuda hem en elektriker som ojbbar svart o buda honom på mat o dricka eller ta dit en elfirma vitt o betala för det -för att Lagen kräver det...........
 
Vilken av dessa fall vore bäst att stödja?
Maten eller installatörs frågan?
 
Sn har jag åkt på jobb då de haft problem under tex Julaftonen, men då de ska göra större jobb då tar de en större firma från Östersund -som har bättre pris då de köper mkt mtrl o då har höga rabatter -därmed ett bra pris till kund. Är det då ett större jobb så har de lägre reskostnad -procentuellt- än små service jobb på en timme. Säg en timme dit jobb en timme sen tbx en timme, dvs tre timmar totalt. Då vill de hellre ringa den lokala installatören en timme -den gången är de billigare o snabbare......då passar det...

Jag erkänner jag är.........

.....litet avundsjuk på hur en del har det ekonomiskt :)
Men jag undrar lite så, hur det kan bli o vara sådär.
Jag menar, de som lägger ut på tuben o blir miljonärer eller de som visar sig naken -tjejer förstås- o kan köpa miljon lägenheter i NewTork eller nånstans.
Hur det finns de som ärver efter sin förälder o blir heltät.
Sen att de egentligen inte gjort så mkt alls själva.
Hur det idag kan bli, det finns de sliter ut sig -fullständigt. O får ihop under ett helt Liv vad dessa får åp ett år, ett halvår eller bara på en månad.
Jag får som känslan det är konstigt bara.
Jag menar att de som t.ex visar upp sitt kön o sen kan leva gott resten av Livet......det har blivit så knepit.
Marknadskrafter, ångrar sig -whatever........de lever ju gott.....t.om har det rätt bra.
Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad som är att det blir sådär.
Ok om de vill bli rika o inte har någre speciella egenskaper-förmåga-kunskap så är det ett lätt sätt att bli just rik.
O vem skulle säga nej till dessa gigantiska summor de nu får -det är väl bara det som de gör som känns avigt :)
 
Det har idag lixom blivit det enda Mål vi vill, förstår o drömmer om -att bli rik.
Unga fräscha tjejer låter suger daddys göra vad de vill med dem -bara de får det som de pekar på. Men de fördömmer Horor....
Jag har varit inne på det här förut -Pengarna.
Hur bakvänt det har blivit. Jag har -allvarligt- funderat på När det började bli såhär.
När o hur vi kunde byta Gud till detta Onda -för det medför inte mkt gott. Se på alla krig, mord o mänskilt lidande som Pengar orsakat.
Jag är HELT övertygad om att det är just Pengar som kommer få oss att möta Ragnrök....
Om det är Krig eller för att vi belastar Tellus så att det brister -det får vi se...... :)
Sen om det sker om tio eller 100 år -det vet vi inte heller.
Bara ATT det kommer att ske. Så har Naturen gjort det i årtusenden. Haft en ras som dominerat som försvunnit bara. Metoroiter, sjukdom eller som nu -av ren dumhet. :)
 
Vi tror vi är kloka men visar bara motsatsen........
Den dag de som styr våra länder inser det är det försent -tyvärr.

RSS 2.0