Vad otroligt........

............matt jag blir......
Var oppe o skulle kolla V70 slammer i framvagnen, då jag började pilla på P18 o fortsatte med det litet, lite mer o mer -till slut så stog jag där o svetsa för fullt, det går rätt bra. Har bytt saker på svetsen så jag ville prova, o nu går den mkt än förut, så jag kör på. Då jag ser ett konstiht ljus innifrån kupén.......men.........faan det brinner ju. Jag hade avlägnsat mattan m.m för att undvika detta, Ok jag tar det innefrån så runt bilen o upp med dörrn -den står ju på sidan så jag må lyfta dörrn- hhmmppfff men vafan det går inte o öppna. Den har låst sig -säkert nåt vikt typ som tippat o klickat i låset.....wwwahhhhhh. Ut till Mörtån o hämta vatten dårå....o in igen, jag tog i en liters flaska med sug pip, det går ju att trycka o spruta med den så......jahapp, så var den slut.....ut igen men nu j-r tog jag en hink, som jag hade full med sågspån för att kunna suga upp tex olja om det hamnar på golvet. Ut med det på golvet bara för att kunna fylla den med vatten, In igen o slog på det mesta riktat från hinken, men ut igen o hink nummmer två, nu tog jag flaskan igen då det går att spruta inåt lixom. Efter några flaskor o borrat i golvet för att kunna nå överallt......men det verkar ha slutat iaf . Så upp med V70:n o checka läget, ok nu vet jag vad som låtit på den, ut med den o tippa P18 på rätt köl igen, o upp med dörren.....host host urrkkk
Hela dörrsidan bränd o mkt av förarsätet, åsså golvet förståss. Det var det som orsakat det hela, det satt en bit kvar på sidan -mot där jag svetsat- som tagit eld o tänt på det andra.
Hosten är rätt tung nu då det var mest plats som brann...jobbit.
Sån tur jag har Hojjen att fly på. för när Allt var klart o säkrat, masa jag in mig o tog Hojjen en sväng. Det blir som lättare då man får åka litet Hojj :)
Dotra ville följa med åxå, så vi tog en tur....
Nu skall det opp med kupévärmare som skall torka inredningen litet, det blev rätt blött......
Så får jag ta det senare, hur det blev osv.........
Men jag känner det blir en redig wiskty ikväll......nä det blir flera rediga wiskys, nån grogg med känner jag. Stt bedöva den ångest jag riskerar att få :)
Men det gick rätt bra iaf, bara förarsätet o förardörrn o golv mattan som brunnit...inte mer än så o jag jkänner ingenting. Det vara bara bilen som blev skadad o såna saker finns det de som säljer med ;)
Det kunde varit värre :)

Vilken underbar........

......dag idag, trött mest hela tiden -nästan men bra trots det.
Opp i morse o iväg med sonen då dotra o hennes kompis, som var med i musikalen igår, var trötta o fick vara hemma. Så de tog det rätt lugnt. Sopnen tog sig iväg.
 
Jag kände jag ville ut med Hojjen idag o så blev det, ut i det härliga vårvinter vädret. Ca 8+ grader så på med kläder o svisch -iväg. Nu blev det en tur på ca 3-4  mil men det känns som väldigt bra då säsongen är så ny -den har junte börjat på riktigt än..på riktigt så.
Men vad orken ökar då man får sol på sig :) i ögonen mer..
Nu har vi ätit mat allihopa så börjar de falla av ongan, en efter en. Först Holger som skall vara med att fixa inför discot, hans klass har anordnat ett disco iaf. Som nu söstra Towa o hennes kompisar skall på. Så jag blir solo ikväll o det känns rätt ok -då jag är såååå trött. Kommer mest att vila, orkar inte så mkt mer bara.
Utan skall överleva kvällen, även om mitt samvete ger mig dålit samvete då jag inte svetsat eller nått på P18 idag så. Trots jag har saker jag skaffat hit så jag Kan grejja med den. Tar det sen :)
Det är en dag imorrn med :) fint väder hoppas jag på så jag kan åka Hojj eller meka. Att jag kan välja vilket jag vill göra.
 
Vi får se vad det blir ;)

Igår så var jag.........

.......på min dotters medverkan i en show, en musikal, MY fair Lady.
Det var bra o trevligt få se dem. Sen så for hennes farmor o farfar 10 mil -enkel resa- o var hemma vid 24 säkert. Men jag VET hur det uppskattades mkt av Towa att hon fick visa dem vad de tränat på.
Det var mäktigt iaf, bra scen arbete samt medorkester diket. Jag är besviken på att ljudet inte var så bra som det borde vara, bas o trumma dränkte mkt av deras sång -tyvärr. Köp digitaltrummor så det går att reglera volymen o sänk basen bara....men det är inget ovanligt att det blir så på skolor :)
Men musikalen var jättebra iaf :)
Idag är de trötta efter en intensiv vecka så de har fått ta ledigt idag -det är ju disco ikväll åxå, som de må vila opp sig för :) Vilket är ok för deras fröken med, att de får ta en kompdag :)
 
Idag så skiner solen så det kommer bli en färd med Hojjen -helt klart. Jag var ut i förrgår o njöt rätt mkt :) så en tur till idag känner jag vore trevligt. Det är nån grad pluss så det går, bara jag tar mig ut på storvägen först :)
Appropå styorvägen så kommer jag snart få ett utbrott på bilister...
Nu är det vårvinter i högstagrad, så snön tinar o blir vatten på dan. På natten blir det ca -10 grader så det vatten som ligger på vägen fryser -helt logiskt.
Så har mina barn en busshålls plats de ska vänta på bussen, hastigheten är 80 t.om vid sommarväglag. Men det är inte många som kör just 80, utan de ligger över hundra. Nuskavi tänka efter, vår snösmält vatten natt minusgrader-det ger is på vägen, o vid den tid mina barn går upp till storvägen så har det knappast hunnit smälta till vatten igen. Vems Liv riskerar de dårar som sitter i sina 2 tons bilar att ta botr OM det skulle släppa....inte sina egna, o det är väl så de tänker.
'Jag klara mig sen om nått barn stryker med -det får man ta..'
Eller tänker de inte alls utan tror de ä som i filmen 'Avengers' att de har övernaturliga förmågor. Det ligger två bilar -en i vardera riktning- inom 5 km från vår infart. Dvs i år har två bilar total kraschat efter jul i det hala väglaget -trots de är Kung på vägen. Jag kommer i fotrsättningen att ge dem fingret -alla jag ser som kör för fort. Sen har den filosofin att då jag åker på vägar jag inte känner till o det står tex 70 så har det en orsak att de satt just 70 där. Det är inte Min sak att ifrågasätta eller att tro jag klarar av att köra 100. Utan de som har detta som jobb sätter 70 för att dt är nog många utfarter eller nått som gör att 70 är den hastighet vi kan köra -för allas säkerhet.
Vad är otydligt i detta?
Helt ärligt, OM nån kör på mitt barn häruppe för de kört för fort så kör de inte bil med -någonsin......
Bara så att ni vet :)
 
Så tänk Er för o respektera de hastigheter som är satta, de är Inte satta bara för att jävlas med Er....utan för ALLAS  säkerhet.

Vill bara....

... 
 
......visa inläggen visar mkt om varför o förtydliga varför jag är som jag är :) o en bild på mig.
'Den vita måndan' startar bloggen med den 5/3 2009, som kan vara en förklaring till varför jag finner många saker konstiga i samhället så. Då jag menar att vi är 'rätt' trångsynta idag :)
Annars handlar om min blogg handlar om Allt o då menar jag Allt ;) från religion till vad jag äter, sen är det 'rätt' många åsikter o tankar med :)

Idag under em så......

 ......har mina föräldrar kommit hit o hälsat på. Så Towa kunde få sina nya gardiner samt draperi för dörren till hennes rum. Jag vill inte det skall vara en dörr där då den blir ivägen hur man än sätter dit den...
Så ett draperi blev bra, ett motiv hon valt själv sen ett tyngre som dämpar ljude bättre.
Imorrn så ska hon framträda på den musikal de tränat på sen efter Jul. Jag ska dit med hennes farmor o farfar på torsdag....hursomhaver så var det iaf trevligt få besök o litet nytt i huset.
 Jag kian inte påstå jag blir översprungen av folk här  ;) men men......
Holger har saker han tänker på som inte är i sin ordning -det ser jag. Jag har åprovat förut att prata litet men det har inte gått så bra, men vi prata litet ikväll iaf....hoppas han tyckte det var ok.
Annars så har dagen rullat på så....var opp i garaget o gjorde mer saker jag måste o vill :)
Jag vet inte men saknar motivation så där ibland bara. Inte att meka eller att jobba utan mer att hålla på -saknar att jag inte har nått mål så. Har frågat om att ta mig iväg på Sweden Rock men insett det inte blir nått av med det. Det är svåtr få tid o råd helt enkelt. Så det blir inget av med det heller....det finns andra saker jag hoppas på..men det lär ju spricka det med.
Jag vet inte men har som blivit matt sådär.
Då är det skojj få besök som 'trollar bort' en em iaf :)
Men hur det nu än är o blir så sitter jag här med tankar iaf....o blir fundersam. På sakersom varit o är, o vad som inte varit o inte är.
Men dt ger som inte mkt det helle att bara sitta o tänka :)
Jag har fått frågan -önskemålet- att vara träningsledare för  Karate Juniors nästa termin, DET känns bra. Att de ser jag vill o tror jag kan ;) nu är det för jrs så det blir på en lagomt hög nivå så.
Jag är lite petig med saker som jag tycker är viktiga :) men ska försöka få dem att känna sig motiverade att fortsätta att träna.... Jag har ju mina tankar o sätt jag med förstås.
Men det blir nog bra det :) o kör jag fast så finns et fler som gjort det förut o som kan råda litet :) eller ta nått pass-hjälpa till eller nått.
Iaf så blir det roligt, får se om Holger är kvar. Det vore roligare om han ville det men han må få göra -träna- det han vill. Det blir som bäst då..
Men då det idag blivit så pass mkt stilla sittande mot jag var ung ;) så bör de ut o röra på sig mer. Inte att leka, bada o så utan att motionera mer, jag är helt övertygad om att det behövs.
Jag var ingen som tränade så mkt ...nästannoll faktiskt, litet skidor blev det väl men inget seriöst så utan mer som motion. Men vi var ute mer o lekte då, cyklade ett par mil om dan eller sprang runt med andra ungar. Mina barn har inte den möjligheten, vilket jag förstår är en nackdel att bo så pass enskilt vi nu gör, men jag har flera ggr sagt åt dem att om de vill iväg o hälsa på nån så skjussar jag dem -eller hämtar eller både och :)
Storvägen här där det skall vara 80 kör de minst 100 på o att få dem att kontrollera några är idag knappast möjligt....så det är bara se på då de far förbi...alldeles för fort. Så då skjussar jag dem hellre -nu iaf :)
För de har Livet framför sig de två Juvelerna :)
 
Jag önskar o tror innerligt att Holgers diabetes kommer de snart att läsa så han slipper ta sprutor-ha pump iaf, det tar bara litet tid innan det är ok. Men jag är övertygad om att de kommer knäcka den nöten -till slut.
Annars så går det rätt bra för dem i skolan -vilket känns bra. Hoppas de känner att de vill själva att de vill läsa vidare själv sen med. Samt att de får någon känsla för ett arbete de vill försörja sig med, inte bara för pengar utan även att de känne att det tycker det är roligt-intressant.
Vi får se..
Nu är natten här o jag må lägga mig då jag ska ligga vaken ett tag innan jag somnar in :) så brukar det vara.
 

Det som är bra med........

.........huvudvärk är att det går över :) det kan ta litet olika långtid -men det går över för de flesta av oss.
Jag minns från början då jag 'vaknat' o fick akupunktur då jag höll på att kräkas -så ont gjorde dt men hur jag efter det lixom kände mig klarare i huvet o tanke. Hur befriad jag kände mig, då jag hade haft huvudvärk mer eller mindre varje dag. Men som efter aku processen kände mig oerhört lättad.
Så man vänjer sig med en dålig känsla helt enkelt. Testa själv tryck på ett ställer med en penna eller dylikt så efter ett tag så känner man -eller tänker- inte på det, utan man har som vant sig. Problemet är väl då 'trycket' gör olika ont dag från dag, men då det trycker mindre så kännjs det inget alls...nästan.
Det är väl så för många i tex ett förhållande. Då de får tex skäll varje dag så bryr man sig inte, utan det ska vara så -eller vad det nu må vara. Som om det alltid är bra, det ska vara så bara, o har man då en liten svacka så är det så ooootroligt jobbigt. Men då de inte vet vad det innebär att ha ett jobbit ett förhållande alls -egentligen. Kan det vara därför en del bara drar iväg från förhållanden idag? Att så fort det tar emot litet -tack o hejj.....
För det har ju blivit så idag, Ingen behöver engagera sig som man var tvungen förut. Idag då skattebetalarna -indirekt- står för stor del av utgifterna för den som inte vill ha familj varje vecka -utan de som vill byta partner ett par ggr i månan. Som är ok, tom hyllas av den ena sidans 'stöttepelare'. Som tycker det är bra då den av samma genus är den som lämnar förhållandet, klappar dennes axeln o säger 'vad bra du tog dig ur det där...' Men som inte tänker på att det kanske inte var motiverat rakt igenom o att barnen nu får slita ont...OM de har barn -som inget gjort. Men som får känna på det bekymmer som uppstår resten av deras Liv.......
 
Men men........min värk är nu över iaf........huvudvärken iaf :)
Så en mjuk start på denna vecka får det bli idag. Har nyss varit upp i garaget o grejjat litet. Inser jag må köpa nya saker som tagit slut eller gått sönder....
 
Det känns 'litet' jobbit att hålla på då det bara blir mer o mer saker att fixa ju mer jag ghåller på -det känns så iaf. Jag har snart fått ihop den balk jag ämnat byta från början, som inte bara var att ta botr-montera dit då balken som den skall fästas i var upprostad o inte gick att svetsa på. Utan det blev mer att byta, golv nosbalk mer golv o sido balken under dörrn m.m.m.
Sen har sett hur underredsmassan har furit botr mest.........överallt. Så att ta bort det som flingat sig o på med grundfärg -rostskydds färg- o på med ny massa. Det hade jag heller inmte räknat med. Men då jag tar bort det som lossnat upptäcker jag nya rosthål bara, mer rostlagning..........
Det tar alltmer tid o ork.....
Men jag har en vision !!! att det en dag tar slut o att jag kan ta mig ut med denna Ärade P18 ;)
Snart så.........ska bara.......först :)
Men det blir nog bra -till slut.
 
Ofta då jag står i garaget o slipar o svetsar tänker jag på Thommy. Hur mkt vi stått o gjort detta förut...men inte kan göra det mer....

Så är jag...........

.......där igen. En dag i illamående av huvudvärk, men det positiva är att jag inte är så dålig jag brukar vara. Så att jag bara ligger o vill blåsa skallen av mig, för det finns såna dagar med.
Idag så är det vila, en ny sorts huvudvärkstabletter, mer vatten o kaffe så kan jag vara på uppe en stund -ibland tio minuter o ibland 1 timme...
Det är bara pula i sig av det jag tror kan motverka just då, sova o sen hoppas det blir bättre....
Så jag orkar inte hela dan så o är glad o nått på teven kan ge mig den flykt jag behöver o det går bort en timme till. Vill jag somna till teven är det bara välja Svt Forum då det oftast är diskussioner som får mig att somna :)
Nu har jag kommit upp, kollar på fejjan, lägger in nått som passerat min lilla hjärna -för att lägga mig igen i soffan......o hoppas det gått en timme till.....
 

Då jag är...........

......krasslig så kan man tänka litet mer än vanligt. På hur det är i Livet o hur folk är mer...
Jag såg en film som handlade om Kärlek -förståss-  o jag bara känner hur tomt det i mig så...
Jag ser o hör hur folk har det i sina Liv med, hur de kan vara ihop med de som ite är som jag, utan tex kan vara otrogna -men får komma tillbax- eller hur de skiter i den partner de har för att få göra det de  själva vill -egoister- eller hur de super varje helg -dag?- men de har partner iaf...
Filmen var om en kille som blev blind kär i en tjej som han inte var intresserad av då han fick tbx synen, men som -förståss- var sååååå kär han var tvungen vara med henne igen. Jag fattar o tsöttar tanken men jag lever i verkligheten -vilket jag beskrivit ovan
Det är SÅ det Är i Livet........hur ologiskt det bara kan bli, för Kärleken följer ingen logik...bara känslor.
Men det har i alltför många fall blivit så att det tar nån för pengar med, sen fördömer de horor, ologiskt det med :)
Nu är det som det är o bättre än så blir det inte. Jag har väl för mkt i mig o gillar att prata så att folk tröttnar, träffar mindre folk o blir ännu mer pratsugen DÅ jag träffar nån :)
Är det logiskt? :) att jag förstår men inte tänker på det då jag träffar nån :)
Jag vet åxå att flera jag lärt känna genom åren gillar att diskutera o prata även om jag inte bara pratar om saker som de visar i tidning eller på teve så gillar jag att prata om saker vi Inte ser -eller förstår.
Det är rätt roligt då jag får höra nya saker eller sedda från ett håll jag inte tänkt på förut -fascinerande :)
Men det blir alltfärre alltmindre även det händer -att träffa folk eller att få resonera.
Så dte blir väl inte bättre än som det är idag.
Jag tycker jag har försökt men har tröttnat, eller orkar, inte bry mig lika mkt mer så. Jag tycker allt oftare på axlarna o hummar med litet -orkar inte bara. Det är väl som på denna sida, det lir som mindre spontana tyankar så. Fast jag vet åxå jag brukar bli mattare på våren. vet inte varför då jag inte har några krav på vad jag skall- måste göra så. Utan glider bara med så. äter har mina barn skjusar o hämtar tränar o äter, det är så det är i Livet. Jag har börjat alltmer att hålla på med P18, vilket känns bra......jag gör som jag vill när jag vill o Ingen kan säga åt mig hur de tycker om det hela.
Passar det inte dem så vet de vart dörren är :) för att stå o kommentera hur det skall eller borde göras är det bästa tecknet på svagsinta dårar som bara vill vara bäst -men kan inget göra själv.........bara stå o tycka.
Det är nog litet därför jag bara vill klappa till Dårar, jag har insett det inte går att prata med dem överhuvudtaget. Det är som att prata japanska med en grönländare -meningslöst...så då man tröttnar på deras ljug o svammel så är det barar klappa till o gå därifrån. Så slipper man dem helt enkelt :)
 
Nä nu är Pehr trött efter suttit här igen ett tag....har litet feber o svag ork o lust att göra nått så...

Folk har inte IQ nog...........

........att tänka efter då de kör bil. Utan de tror att Alla vet vart de ska o vad de skall göra.
Tex den spak som får en lampa att blinka för att visa vart du ska. Det har en tanke -faktiskt........
Eller de som har halvljus på samtidigt som dimljus, det är Inte 600 spänn i böter bara för att jävlas. Det har en tanke bakom, den kan vara så att många blir bländade av att de har för mkt ljus på.
Ska de vara så svårt att kunna samarbeta i trafiken -åxå? 
Det verkar som om de får lyda order hemma av sin partner o på jobbet av chefen, o då känner de får ut det i trafiken. Då de kan göra litet hur de vill lixom -så de får en känsla av att ge igen :)
Patetiskt, hur små de är i sitt huvud bara. 
Eller att köra i rondell, att de i Östersund inte kan släppa in fordon som är på väg in så -kugghjuls pricipen. Utan de bara MÅSTE fram o gärna gasar på för att Inte släppa in någon på deras 'plats' i rondellen.......sen att de skall svänga av nästa avfart de hör inte hit.......
Att prata i mobil telifån är åxå ett sätt att effektivt störa trafiken, att ligga lixom i två filer -gärna typ två decci in på filen bredvid utan att förstå det. Men som hindrar den i filen bredvid att ta sig förbi, då man inte vet om de är på väg att byta fill eller vad de numåtänkas göra. För de kan ju likt en förvirrad höna bra byta fil, utan att blinka eller att vrida på ratten då de slår på blinkersen....
Att inte se över axeln utan gärna bara i backspegeln, OM de ens går det. Utan det är bara att byta fil för att andra ser till att de inte krockar. Det händer oftare då man kör Hojj, då vi inte har saftblandare eller extraljus på.....så ser vissa oss bara inte..
Nu gör de fel båda genus av homosapiens, men den feminina varianten kör oftast så försiktigt att det går att undvika fysiskt kontakt....även om man gärna vill det med några :) Medans hanen i denna ras har 'rätt' o gör fort o fel, vilket gör det hela svårare....men denna genus förstår inte ATT de kan göra fel....
Det om detta :)
 
Sen så undrar jag hur de kommer att se åp oss om hundra år. Vad de kommer att tycka om oss på det sätt vi Lever våra Liv o hur vi lämnar skit till dem. Kärnbränsle, olje avfal, plats-glas metaller m.m.m.m
Hur vi överkonsumerar o tycker vi gör det bra, då vi ser till att de efter oss inte kommer få hälften så bra so m vi har det. I mitt huvud låter det som att vi är totala Egoister. Då vi vet om att vi inte riktuigt gör som vi borde, att vi överkonsumrerar o gör slut på tillgångarna. vi har börjat försöka tänka på att återvinna men jag tror det försvinner mkt med...
Men att vi -enbart för nöjes skull belastar vår planet med vårt leverne vet om o fotrsätter, de förvånar mig. Vi skall ju vara 'den intelligentaste varelsen' genom tiderna, åsså gör vi så här.....
Nästan varje gång jag öppnar en plåtburk så tänker jag på detta. Jag tänker åxå på den tid då det var pantflskor av glas, idag finnde det PET för återvinning men alltmer så kommer skumma format som INTE går -jo det går OM apparaten tar emot dem- att återvinna, utan bränns upp o tillför atmosfären gaser-ämnen som inte skall finnas där......
Men så länge Pengarna får styra så är detta lixom ok -för de flesta...
Jag stör mig på hur vi idag ser till att föra vårt hem,Tellus, så långt att det kommer att brista.
Det är inte svårare än så.
Sen om det tar tio eller hundra år det spelar ingen roll -för Alla tror att det går bra under deras levnadstid...
Så det ger faan i det....
Man undrar vad som skall till att få oss att förändra vårt sätt att leva som vi gör?
Är det JJKrig som vanligt eller naturkatastrofer som kan få oss att sluta -för självmant gör vi det aldrig. 
DET har jag förstått nu....

Nu skall det.......

......åxå berättas att det är alltoftare idag att barnens mor o jag har ett bättre samarbete nu än förut.
Det är bättre, helt klart. Idag så ringde hon o frågade om barnen kunde vara hos mig imorrn då hon var tvungen o jobba. Så jag är hemma med de små imåra, vilket jag gillar..
Så jag hämtade hem dem ikväll så de får sova imorrnbitti mot att kliva upp tidigare så får de sova ut -vilket jag tror är rätt bra.
Så det blir en lugn dag imorrn o då förkylingen verkar trivas i mig är risken rätt stor jag inte kan träna imorrn. Jag laddar med wisky o sömn i natt så får jag se hur det känns imorrn :)
Annars är det sig rätt likt mer snö o jag tänkte vara i garget imåra då jag köpt fler pryttlar att kunna arbeta med så, Får se hur det går för de mindre bara, men det blir nog att vara med dem :)
Jag har saker jag kan  göra hemma med o måste åxå...
Så nått gör vi tre istället.
 
Se jag kan vara positiv o uppåt ibland jag med :) fast det kan var wiskyn som skriver :)

Idag då jag........

........höll på att skotta snö så kom en tanke upp, nä flera egentligen men en av dem då :)
Det är angående snöröjningen.....
Om jag inte har missuppfattat det hela så skall lixom det betalas via skattsedeln. Hur det är med Posten vet jag inte alls nuförtiden, om det endast är via portot eller om det delbetalas av skatte pengar.
Oavsett vilket så har snöröjningen allt mindre att göra efter vägarna. Inte skrapa vid varje infart, postlåda etc. Utan de kör rakt fram o plogar rätt av oavsett hur mkt som lägger sig på infarten eller vid postlådan.
Oavsett vart deras intäkter kommer ifrån så bör priset sjunka, då det är en stor tids besparing de gör. Posten likaså, postlådorna vill de ha på samma ställe för ett antal adresser. Vilket åxå gör att de spar tid.
Det finns otaligt fler saker som har förenklats -för den som utför tjänsten, inte för oss som är i behov av den, för oss har det t.om försämrats.
Nu kommer nån sosse o skriva att det är borgarnas fel, vilket jag tycker inte är helt rätt. För at Sverige har privatiserats de senaste åren -oavsett vilken färg regeringen har.
Nu har Sveriges låne läge avsevärt förbättrats men visst undrar jag vart dessa pengar tagit vägen.
För räknar man ihop alla besparingar staten gjort -eller dess utförsäljningar så finner då inte att jag fått det så mkt bättre. Lägre skatt? njae Ragunda har väl fortfarande bland landets högsta skatter, den skulle i så fall vara ännu högre. Den statliga skatten är borta så den besparingen har jag gjort.
Men jag har istället fått ökade omkostnader i att bo, att tex skotta snö vid infart-poslåda. En utgift som inte alla i Sverige har, men då det kostar mer i Stockholm o söderut så pytsar partierna på med löften -då det finns rätt många mer röster söderut än här uppe i norr....
Ser man åp hur det hela utvecklas så kommer kommunerna i nor att avfolkas helt framöver. Nu har det iåförsig ändrat så fastighets skatten tillfaller den kommun fastigheten igger i -helt rätt.
Men då jobben hamnar i de stora städerna så är det bara inse fakta.
Det blir väl en väg till Idre Åre Funäsdalen, men de byar som ligger före kommer att dö ut. Vilket kommer ge ännu högre fastighets skatt för de som har fritids hus där att de måste sälja, värdet blir till slut Noll för ingen har råd. De som nu har råd de kommer klaga på att det inte snöröjs på morronen innan de skall iväg till skidbacken då det kommit mkt snö på natten. För de har 'minsann betalt skatten'  o kräver det skall skötas prickfritt :) Grattis :)
Det kommer finnas en handfull människor som kan klara sig att bo här som innebär dålig service då de inte hinner med att serva Alla tusen som bor här ett par veckor om året, då de må bo här jämt....OM det skall funka eller så bor de åxå bara tillfällit över vintern o har andra jobb på sommarn :)
Det kommer kort sagt att bli en konstig o svår värld där Pengarna har All makt, då du kan köpa vem du vill att göra vadsomhelst. Nu menar jag då de som har pengar förstås :)
Vi vanliga får vara tacksamma om vi kan gör nått för att klara oss :)
För då det tenderar att bli som det verkar idag kommer Alla attt skjuta över kostnader på nån annan, trots det är samma plånbok allt kommer ifrån från början. Nämligen vår egen plånbok via skatten, men pengarna hamnar nån annanstans än till att ge oss denm service vi trott vi betalat för.
Sjukvård, skola, snöröjning, omsorg av äldre m.m.m.m.m.

Varför får man inte.......

....säga Negerboll o sverige? Det lika många negrer i en negerboll som fötter i en fotboll....
Varför får man inte säga det är en invandrare som begått ett brott då det kan stå att en svensk är åtalad för.....
Varför är man rasist om man ifrågasätter saker som de inflyttade gör eller får, men det är ok att klaga på A-lagarna hur mkt bidrag de får.
Varför hyllar man manliga egenskaper hos kvinnor men skrattar åt män som har kvinnliga intressen?
 
Det finns fler såna saker som gör att den fria tanken samt åsikten-frågan är illa ute....iaf tillbaka tryckt lixom.
Jag brukar reagera åp hur saker framställs om SD. Ja är absolut inte Sdare men jag blir orolig då tidningarna bara skriver om deras onda saker, o håller tyst om andra etablerade partiers fusk.
Tex det med medlemmar i norra Sverige. Där det radade upp flera som de fick prngar för som inte visste om det själva ens....men som fick en liten notis i en stor rikstidning.
Lag är eller skall vara lika för Alla.
Alla borde få ifrågasättas -oavsett ursprung eller kön....
Men nu är det inte så -inte ens i det 'öppna' Sverige. Som anser sig vara bäst på så mkt.
Där de inte får visa i pressen vilka som är fällda för brott. Men det är ok att visa de från andra länder som spyr i fyllan åp nån Grekö eller som tas för rattfylla eller vaddetnumåvara.
Men att visa svenskar som gör exakt samma sak är inte lagligt.
Försöker vi höja oss att vi är bättre än andra -genom att tiga, inte visa, hur svenskar är utomlands eller i Sverige.
Det verkar det som om pressen styr våra sinnen att vi är såå mkt bättre bara.
För att det är i syfte att skydda den kriminelle så undrar jag vart skyddet fanns då den som blir utsatt för brottet vart dennes skydd fanns nånstans?
De Poliser som finns i Härjedalen inte åker på en misshandel i Funäsdalen 'för att det är för långt', och så ser masn hur Polisen i nån storstad egngagera sig för att rädda en grävling på vägen.......
Ja vad ska man säga?
Är det nån Logik -överhuvudtaget- som är inkopplat nånstans i det Svenska Nobla samhället idag?

Tänk hur det.......

.......kan bli.
Att mina barn ändrar sig i saker då de inte är här. Jag pratar med dem vad de önskar göra, ofta så vet de inte men då får man resonera sig fram till en lösning.
Nu har vi sagt det är bra för barnen att de ska träna, som de gjort i två år nu. Då de har utövat Budo sporter, dotra på kidz o sonen jr Karate. Nu har det medfört att jag börjat träna igen, Karate, vilket är bra. Sen har jag åtagit mig att vara hjälp tränare åt BudoKidzen för att jag ändå var dit med dotra. Nu har jag tagit på mig det o är dottern tex sjuk må jag fara iaf, just för att jag tagit på mig det. Nu hade barnen deras mor o hennes sambo haft ett möte där de resonerat om hur man bör göra o vad man tänka på osv. Mina åsikter stämmer väl -i stort sett- överens med vad de kom fram till. Men jag tycker det kändes tråkit att inte få vara med mina barn vid ett sånt resonemang med mina barn. Utan jag fick berättat vad de sagt o vad som bör tillämpas. Så barnen skall träna säsongen ut då de kommit fram till det.....o sen byta om de vill det.
Så jag sade det åt barnens mor igår att nu får hon ta hand om det i två år. Vilket hon fann ok o hon fick se vad det skulle bli. 
Nu vet jag att dotra vill dansa på måndagarna, vilket jag menar inte är någon träning, gränsar mer till motion, fast på den nivå de har för barn vet jag dock inte. Men är övertygad om att vuxnas sätt att dansa så är betydligt svettigare än då barn skall utöva det.
Vad sonen vill har jag dock inte hört nått om alls. Men jag menar -åxå :)- att bada en dag i veckan inte är någon träning, utan mer tillhörande vanlig lek. Att träna-motionera är mer en ledarledd aktivitet där man blir svettig. Armhävningar, att springa nån km att göra situps m.m. Men vill de hellre tex springa själva en gång i veckan så visst får de det......
 
Jag menar att motionera är bra för kroppen, inte att hård träna eller att röra sig, utan att motionera. Sen om man en vecka hård tränar för att nästa bara röra sig är ok, att variera är bra. Men att hårdträna varje vecka sliter på kroppen, eller att bara röra sig är för litet. Speciellt idag då det är mkt tid framför teven eller vid datorn. Barn leker inte ute fysiskt lika mkt som förut -det var bättre förr :)
Ska barnen alltid bara ha roligt så går vårt samhälle åt h-e, helt enkelt. Om dagens ungdom inte får bita ihop o göra saker de inte vill utan bara det som de tycker är roligt -ja då kommer samhället inte att fungera.
Vem ska i så fall torka upp skit efter andra? Om det endast har fått lära sig att bara göra det som ska vara roligt?
 
Sen att mina barn tycker o säger saker som sen inte stämmer, eller att de ändrar sig då de är hos sin mor. Trots jag har frågat-pratat om detta flera ggr olika dagar, då jag vill vara säker hur de önskar ha det.
Nu gör jag inte alltid som de vill, men väger in det då vi -barnens mor o jag- skall bestämma det. Nu har jag tröttnat rejält på hur det blir bara. Då jag lade ett förslag till hur barnen skulle byta boende så tyckte deras mor det inte var så bra. Då våra barn somnar sent o hennes nya vaknar tidigt. Ok, så lura ut nått nytt förslag då. Vilket inte har blivit av, så jag har då pratat med barnen vad de vill o önskar, gett dem det förslag jag sagt förut som jag anser vara bra. Ett barn en vecka, båda nästa o det andra veckan efter. Då får varje barn egentid med varje förälder samt varannan veckaihop, dvs två veckor i månaden tillsammans.
För vi bör bestämma något mot att inte veta hur nästa vecka eller veckan därpå blir. För att Livet skall fungera bättre praktiskt med jobb, skola, träning etc så är det mkt bättre att ha just en planering.
Så jag sade att nu kör vi på det sytem jag föreslagit förut då barnen ansåg det vara ok o jag tyckte det var bäst, inte för mig dock då jag skulle få mindre tid att vara själv, vilket är mkt lättare med jobb etc. Jag har inte alla dagar jag kan jobba o har då fler att kunna byta mellan, utan det har blivit 'smalare' att kunna skifta dagar -men barnen fann detta ok, så jag tänkte det var bäst så. För det inte deras val att ha detta Liv de nu fått.
Så jag skulle få dotra igår måndag efter 'Måndags orkestern' som innebär hon är här vid 18-1830 ca. Nu var det saker för mig som gjorde att jag kunde bli sen hem, så jag sade det var bättre om dotra fick vara hos sin mor tills tisdag. Jag var inte säker på när jag skulle komma hem o nog vara trött då jag kom hem. Så att skjuta på det en dag o att det blev lugnare för Towa tyckte jag var bäst. Sen att vi båda -barnens mor o jag- gärna har dem extra så var det inga bekymmer. Sen ville Holger komma hit o spela internetspel med sina kompisar på em o att åka hem med mor si då ho for förbi här, så det var ok för oss alla.
Då jag åker hem igår kväll så ringer barnens mor upp o meddelar att det var ändrat i att ha barnen. Att vi skulle ha dem tillsammans två veckor o inga sen i två veckor. Ok, för mig är det ok t.om bättre men jag blev lite förvånad då vad jag förstått inte var vad barnen önskade. Men då 'det snart är sommar' så var det bättre-lättare mot att byta system till sommaren typ.......
Så Towa kommer inte hit idag utan båda kommer på nästa söndag, o är här i två veckor sen. Då barnen -tydligen- vill ha det så. Jag blev iaf förvånad då det har låti annat förut men de har väl ändrat sig, vilket barn ofta gör idag :) ändrar sig........ ;)
De hade haft ett 'möte' igår -endast barnen o deras mor- o kommit fram till detta, o meddelar mig.
 
Kan någon förstå min känsla att vara på sidan om?
Jag försöker se till barnens bästa i vad de vill, de får inte bestämma men de får säga de tycker. De är så pass gamla att man bör väga in vad de anser åxå- tycker jag.
Allt det här gör mig mer o mer trött bara. Jag tycker jag försöker men...... jag behöver inte ha det på mitt vis, utan kan anpassa mig efter omständigheterna. Jag vill barnens bästa bara. Om de sen inte verkar veta vad de vill så beslutar jag åt dem så. om det är att välja skor eller mat. Men då det är tyngre saker i deras Liv så menar jag på att de får styra alltmer själva, därför har jag längre resonemang med dem, ger förslag på varianter som de själva får besluta om, tex vilken sport de vill utöva. Säger jag åt dem att städa är det en order mot att välja vad de vill läsa för bok, då måste de få bestämma det själv -ett exempel på att avgöra egna intressen värderingar...
Sen i hur de skall byta mellan oss föräldrar det bestämmer vi föräldrar, det tycker jag. Men att vi låter dem vara nån dag hos den andra pga nånting det tycker jag är o går bra.
 

Att få lära sig.......

......nya saker det fascinerar mig -oftast.
Ibland är det mer intressant än andra. Det händer saker som jag inte vetat om men blir indragen i  iaf.
Mig spelar det ingen roll, utan jag gör det jag blir tillsagd o låter andra få ha sitt 'spel' för sig, Sen de som tror annat får väl göra det hur de vill -inget jag kan påverka eller som påverkar mig i mitt Liv så mkt.
Men den som beskyller mig för saker som inte är sanna de anser jag har mkt sörre problem än vad jag har :)
Jag fick frågan om jag ville ingå i en styrelse, o tackade ja. Men har nu fått höra hur det blivit flera missgförst¨ånd samt blivit fel under flera olika förfaranden i detta ärende. Men som inte jag varken vetat om eller kunnat påverka.
Det är litet som mcklubben, hur det lixom bär iväg o inte är något som jag kan rå på eller ens få chans att fixa.
Det händer saker utanför min 'sfär' jag ens vet om lixom, men som i slutändan påverkar mig o mina möjligheter till det sämre -trots det Inte är min avsikt eller mitt Mål. Då jag är seriösare än vad många tror.....
Jag vet dock inte hur det bara kan bli så.
Mcklubben -ok, jag har inte kunnat vara där så mkt men då jag har varit dit o mött ryggar så känns det inte bra.
Varit på årsmöte o 'fått' frågan om ett uppdrag, nu visade det sig att det inte var ok. Så jag fick ett annat uppdrag som ofta de avgående får som bestraffning. Det kan vara på två sätt -ett bra o ett dåligt, jag önskar innerligt att dt är på det bra sättet som en medlem framställde det för mig.....önskar det innerligt...
Men det borde vara på sin plats att Någon hörde av sig o att de sa nått, varför det blev som det blev bara.
 
Mitt Liv det senaste året har varit rätt turbulent, på olika sätt.....emotionellt mest. Det har uppdagats saker samt hänt saker för de i min närhet som påverkat mig mer än vad folk trott.
Sen att jag då inte orkar hålla på att älta om små saker utan jag skiter hellre i det då solen går upp imorrn iaf ;) men ser o förstår åxå hur folk har (?) sin uppfattning/inställning till mig.......
Jag må vara rätt svår då jag inte får så mkt stöd, eller så tar jag inte emot då jag inte vill belasta andra...
Jag vet inte riktigt varför det blir som det blir......men det är väl mitt fel det med. Fast jag försöker -ofta- anpassa o vara som andra, inte stöka till det eller vara bråkig -men jag förstår att nått fel gör jag.....nånstans pånåttsätt.
Nu blir det så att jag säger vad jag tycker så får de andra göra hur faan de vill bara, o jag bara hänger på o gör som de tycker o tänker.
 
Det är väl litet därför jag vill o tycker man borde få klappa till dårar som inte är som andra -utan som ger saker tydliga svar. Så att även jag förstår när jag är omöjlig :) för det finns INGEN som är perfekt rakt igenom.
 
Det kommer stunder då jag bara vill lägga mig ner i ligga tills jorden byter riktning o det sker förändringar.
För jag vet inte hur saker skall kunna förändras annars. Då folk lixom fastnar i åsikter-händelser-göromål o inte kan försöka se utanför -från ett annat håll- sin box=uppfattningsförmåga.
Utan de har sitt huvud i en kartong där Allt som händer o finns är Rätt, o allt annat är fel -o det beror Inte på dem.......
Orkar bara inte mer nu så utan låter dem få gå runt o klappa varandras ryggar o säga till varandra hur bra de är.
Jag menar inte att Jag alltid har rätt eller att jag vet Allt heller, men det kan ligga nånting i vad jag tycker/säger -har ni tänkt på det?
Oavsett hur stor j-a skada jag har så Kan Jag har rätt -nångång........det gör inte er sämre då ni inte fattat det lixom. Men jag undrar om det kan vara så, att de vet om , har hört, läst eller nått o inte vet vart de har mig. Om jag är helt förvirrad o slänger deras viktiga papper i elden eller komplicerar beslut att de inte kan reda ut det, eller om de inte klara av att 'få stryk' av en som har nedsatt förmåga....
Eller så är jag bara konstig o att de inte förstår mig o inte törs ge mig uppdrag-förtroenden...
Nu är det så att det finns fler exempel än de två ovanstående men de får stå för det här nu. Jag har fått frågor förut om jag vill göra/ha uppdrag -som sen helt plötsligt övergått till nån annan, även om jag lixom accepterat o fått höra jag skulle få det.....som det inte vart.
Så sitter jag där igen o funderar på varför eller hur det gick till..............
Såpnt tar mkt av min ork, vilket gör att jag skiter i alltfler aker o alltmer 'löften' från folk som bara blir som luft -inget för mig att bry mig om. Jag gör vad de säger men inte en sak extra -endast det jag får order om, hur fel jag än ser det blir. Då jag inte orkar då jag sett -fler än en gång- hur de gör exakt det jag gett förslag på men de tar själva åt sig Äran...........
Jag har tröttnat helt enkelt bara.
Jag gör saker i mitt Liv, saker som gläder mig o mina barn, resten kan fara åt............

Då det idag är...........

........så många spel, filmer, appar m.m som har krig eller nån taktisk krigföring så undrar jag om folk -män, pojkar?- som längtar tillbax till den tid som var förr. Då det lixom var ok att lösa konflikter fysiskt så.
Inte att döda o misshandla bara för nöjet utan att ha rätt att ge den dåren som våldtagit deras dotter....tex.
Eller att det är ok att klappa till den som påstår att man är ful korkad lat etc....
Jag tror det ligger inom oss, genetiskt lixom. Jag tänker åxå på hur många fler som söker sig till kampsporter eller klubbar -gäng- där det är det fysiska språket som är brukligt.
Jag känner -helt ärligt- att jag finner detta ok lixom. Sitter jag på en fest o kommer i bråk med någon om nånting så går vi ut o en kommer in, om den andre sen vill gå hem eller att komma in med skammen är hans Val. Nu menar jag att ett ärligt knytnävs slagsmål kan vara bra. Inte att slå-sparka på den som ligger utan den som blivit nedslagen kan välja -antingen ligga kvar o förlora eller att kliva upp o försöka igen. Men väljer denne att ligga kvar så har den gett sig o det är över. 
Alltså en mer ärlig fajt.....utan knivar o tjuvtricks., utan en ärlig rak fajt där en vinner.
Nu menar jag inte att de skal styra i land o rike men att det är ok att lösa konflikter lokalt så...inte om det skall byggas hockey arena eller hästbana -det är politiska beslut.
Men små saker sådär, att det är ok att 'göra upp' om man är oense helt enkelt. Ofta dan efter är det glömt iaf :)
Men att det är Ok att göra så, då båda är med på det så kan ingen stämma den andre för att tjäna sig en hacka.
Jag tänker på pojkar i låg-mellan stadiet. De som vill leka såna lekar där en förlorar...exakt det som djur gör idag. En sorts träning för att kunna kampa då de blir äldre, De slåss o bråkar som syskon så, eller tränar för Livet som de skall ut i sen. Men det 'intelligenta' människan skal löa Allt med att prata.....huvva.
Alla som har barn vet att de bråkar titt som tätt, om föräldras gunst sägs det. Men det kan det vara så att det är genetiskt, som att få bröst eller skägg. Att det ligger i vårt 'moderkort' att bråka-slåss för att kunna försvara sig o sin familj.
'Nä idag behjöver vi inte det' säger då flera, men vi behöver inte skägg heller eller att kvinnor får hår under armarna so de tar bort för att vara modern. Men det går inte att få det sluta växa, skägget eller hårunder armar eller den lust att fajtas. Inte heller den sexlust som fört oss hit. För det kommer från den tid då vi var 'djur' o ville ha sex för att må gott. Det är ju så Naturen fungerar, att genom extas att dra oss att göra saker vi njuter av, tex sex. Jag tror inte älgahanen tänker att han ska göra barn att ta hand om utan hanen vill ha det trevligt o honan med, annars skulle hon vägra om det bara innebar smärta. Sen blir hon gravid o hormonerna sätter in andra saker i hennes agerande o i hans med, iaf i de djur sorter där de lever bredvid varandra. Hans 'uppgift' blir då att försvara o att se till barnens, honans tillvaro är trygg. 
Men inte i den 'intelligenta' människans tanke värld idag, då vi försöker få logiken att komma in....som att få håret sluta växa under armarna. Att hanen tar sin avkomma samt hona iförsvar mot hot utifrån... Vi försöker att komma ifrån det som vår genetik vill. Men vår hjärna har sett likadan ut i  40 000 år !. Googla på hjärn experters uttalanden, där de säger att det inte hänt nått på flera tusen år. Men nu -helt plötsligt- skall vi vara intelligenta o bara förhandla o prata oss genom saker -o där sitter mannen med sin hormoner som bubblar inom honom , som inte får komma ut. Medans hennes hormoner att ta hand om barn o att ta hand om barnet o att amma de får finnas vara o att göra det som deras hormoner vill m.m.m. -så får dagens Man sitta på en stol o bära hem mat o jobba så de kan få kläder......med alla känslor inom sig. Som hans genetik känner att det skall få komma ut.........
Jag tror det är ofta därför män slåss i fyllan, då ribban sjunker avsevärt o deras hjärna inte är inkopplad logiskt utan att det är mer djur i dem o att de styrs av sina känslor o genetik. Sen är det -helt fel- många män som dänger frun sin, men det är för att de inte kan få utlopp för det de har inom sig utanför hemmet, o där syns det mer-lättare o de får böter/åker in. Så de går inte ut för att fajtas, men har kvar den bubblande känsla o stannar hemma o tar en till, o sjunker ännu lägre. Frun kommer o kommenterar hur full han är igen o alt vad han inte kan.......Pang...så har djuret fått utlopp för de hormoner han hållt inne då hans spärrar funnits kvar. Nu blir det ännu värre då han inser detta dagen efter, nu har han två val, antingen att tukta/skrämma henne kvar i rädsla få mer stryk o inte lämnar honom så hans barn stannar i hans närvaro. Detta kan innebära att han måste vara denne Man han nu tror sig måste vara o -kanske- får en 'roll' att vara en Djävul...han kanske inte själv gillar...
Eller så kan han acceptera att kvinnan stämmer honom för misshandel o hon o barnen flyttar -vilket inte var hans vision då han växte upp.
Jag har ALDRIG lagt min hand -slagit- på min käresta, men väljer att få ut det jag har i mina gener på annat sätt o tror det vore bra för fler att känna harmoni inom sig. Nu gör jag det under kontroll o får även pisk :) men det har jag förståss, mem har även gett litet.
Jag såg en dokumentär som var om -från Japan där det var om Livet där eller nått.. :) Nu var det ett par som var gifta o hade barn som hade lite krångel, stämningen var irriterad så då frun säger.
'Du får gå till bordellen o komma hem sen då du är klar'. Reportern blev milt sagt förvånad då Frun skickade iväg honom till horor. Men honom förklarade då hon såg hur reportern reagerade, hon sa att hom älskade sin m,ake o det han ville göra i sängkammarn ville inte hon alltid. Så gick han dit i fick ut det han hade inom sig så kom han hem o var den man hon älskade,.....
Det skulle vara i Sverige det, då Män inte får se p-rullar eller köpa Fibban o se litet eller ta sig en grågg o få ut det så ens...utan den svenska mannen ska sitta på en stol servera o jobba så det är ok. Sen väljer alltfler svenska kvinnor o män från europa -då de får vara män o inte en diplomat.......
Nu vet jag att Alla inte är likadana överallt o att de finns män som inte har hormoner att försvara familjen eller den sexdrift -som fört oss hit- utan som är den 'man' svenska kvinnor vill -som finner varandra o de mår bra.
Men att det finns män som inte finner sig i den lott de fått..........o blir ensamma..som vill men har svårt att få ta hem en kvinna från utlandet med, då den svenska Kvinnan anser det är fel o vill stoppa det med. Så det är ok för svenska Kvinnor få styra över mäns hormoningivelser men att stoppa dem att få vara den man vill vara. Men männen får inte vara med de som accepterar det upplägget att mannen är Man.
Så hela tanken fungerar inte längre. Men de som vill ha en make på sin stol o de män som vill ha det så kan de välja leva med varandra. Men de män-kvinnor som vill annat de får söka sig utomlands idag -än så länge.
Nu finns det även kvinnor som vill regera o män som vill bli hunsade. o de får välja leva ihop de med.
Men den man som vill vara man har svårt finna eller ens får varar så idag. Jehovas vittnen de har helt klart o öppet det så att mannen i huset bestämmer, vilket kvinnan accepterar o de lever så. Det är deras Val.
 
På vikingatiden -den tid jag velat leva i- var det åxå så, mannen var den som bestämde ...utåt. Men vi VET att kvinnan bestämde på gården vad som skulle göras o när. Men ville han annat så blev det hans ord som gällde. Hans val var då att göra som hon ville o fick det lungt i huset, eller att driva sitt med det motstånd hon då gavhonom -ett val helt enkelt.
Men det var mer jämlikt mellan könen innan kristendomen kom hit, då många saker som kvinnan gjort förut nu blev förbjuden o att mer finna sig i att bli tillsagd rätt-fel o vad hennes uppgift nu blivit.
I vikinga samhället så jobbade de mer Med varandra, ett samarbete att leva gott helt enkelt. Inte att leva den ena sidans Liv....men mannen hade mer rättigheter då, tex att ha sex med trälinnan -som i Japan nästan, att få utlopp för det som gör honom bättre att leva med, då han får göra saker hans gener vill :)
Men att mannen åxå lyssnade o gjorde det kvinnan ansåg skulle göras, om hon var hemma mer o hade mer koll på vad som behövdes göras på gårn.
Idag så är det mer konkurrens om Att bestämma o hävda sig, mot att ge sig ibland o besluta ibland.
 
Drömmen vore att finna Hon som matchar mig i Allt, familj, intressen, värderingar, sexliv o Mål i Livet.
Nu är det svårare då vi lever så längre som vi gör idag, då vi utvecklas under den tid vi lever -säg 60 år i vuxen ålder. Man får försöka eller hoppas att man utvecklas tillsammans.
Min avsikt är att utvecklas tillsammans vilket man gör bäst genom att leva bredvid varandra 'samtidigt' o visar varandra vad man vill o inte vill -att prata anser jag är den viktigaste egenskap man skall tillämpa.
Så man kan hjälpa varandra elle få den andre att förstå vem man är helt enkelt o att jag kan förstå varför dtär så viktigt för Henne att jag gör saker i hemmet. Så jag kan göra det  :)
 
Men idag har det blivit ett ego samhälle o var o en ska visa hur duktiga de är......Grattis....

Idag har jag......

.....varit i garaget igen :) Jag blir så trött på mig själv, varför kan jag inte lixom låta saker vara o se botr om det är dåligt gjort. Nä jag ser  ser ser o tar till slut bort det, vilket ger mig mer o mer jobb på min kära P18.
För er som inte vet kan jag berätta, ju mer man tar bort ju mer fel ser man, o tar bort de felen o upptäcker nya, tar bort de.......ja ni förstår... Det tar som aldrig slut på en gammal bil, speciellt då de fuskat förut....jag skulle ju bara byta motor ju.... Men nu står jag där o skär botr slipar o skär bort, skrapar o svär då det blir mer o mer. Det går hål o brister o BÖR tas bort, så går det ett tag så tar jag bort det -o får mer jobb.
Men jag får se det såhär: Nu blir det mkt bättre än förut. Jag vil inte o har svårt att fuska så det blir dåligt. 
Jag gör så gott jag kan, sen kan proffsen göra det mkt bättre det vet jag :)
En del 'lagningar' var rent fusk, punkta dit en insida på en balk på med underedsmassa o låt det vara så...
Vad gör man? jo det går bara inte att lämna det så, så bort med den 'lagningen' med. Så nu blir det mer att skära bort o få dit ny plåt o balkjärn.....
Huvva.........men det blir -som skrivet var- mkt bättre än förut.
Kanske ska ta nå bilder o visa här -kanske :) Vi får se hur det blir.
Då herr impulsiv gör nått så vet man inte vad, när eller vart det blir nått. Det får framtiden utvisa hur det blir.
Men jag har svårt att ha det för tråkit bara, men det innebär INTE att jag bara fackar o inte slutför nått -har jag Lovat så står jag för det. Däremot om det bara är för min egen skull det kan kvitta....
Jag hoppas jag hinner få den klar innan sommarn, men just nu verkar det tveksamt. Det kommer en punkt då man börjar bygga -vilket är roligare. Sen får man se hur långtid det tar, det beror på hur det går.
Så det är bara att pula på.....det är bättre än o sitta här. Trevligare att vara själv däruppe är det åxå. Radion står ju på då man gnor på så det är litet sällskap med saker man inte visste o får lära sig, musik man inte valt själv etc.
Men det ter sig fler saker som jag har liite svårt för. Resultatet är ok, det som jag nu hört, vad OM det utelämnats nått vet inte jag.
Mina barn har börjat vela angående träningen -vilket jag förstår o anser att man får byta o variera olika träningstyper.
Nu satte sig deras mor o hennes nuvarande med våra barn o gick igenom vad hur o när osv det borde fungera o vara i deras Liv. Som jag då sen får höra, resultatet verkar vara som jag åxå vill -men jag inte får vara med i 'processen'......o det känns tråkigt bara.
Jag vill vara delaktig i mina barns Liv, o inte bara höra-göra som de bestämmt........
Nu blir det bra det där, men jag har inte samma lust att engagera mig så mkt mer. Säger jag nått o får skratt till svar i hur fel jag tror det är eller vad jag anser -ja då styrker det inte min lust att försöka.....
Jag har börjat träna själv -vilket är bra o det var tack vare min son som ville börja o tvekade som jag satt jag med skulle börja då....
Det blir nog bra det där -om jag håller mig borta.......men JAG tycker det känns tråkigt. Jävlit tråkigt...
Vi får se hur det blir i framtiden med det med :) det kan ju ändras eller inte......
Nu ikväl har Pehr tagit ett glas vin -vilket inte händer så ofta. Det var ett tag före Jul jag köpte en vindunk, som är proppfull än. Må tömma den före sommarn -vilket jag inte tror, utan till grillat i sommar lär det ju räcka :)
Innan det rade Mjödet blir klart......kanske ska börja göra en sats igen, då det tar ett tag....
Vi får se hur det blir med det med :)
Nu är det vildags o mer viiin :)

Blodpalten smakade.........

......superbt. Så Det känns bra iaf.
Men Pehr har tröttnat på att se 'ryggtavlor'.
Så nu får andra ta vid, det jag försökt förut -tro mig. Jag kan med stor sannolikhet räkna ut vem som får hjälpa till :)
Så nu är det dags för förändringar......att missta folk är jag van. Då fler än en har lämnat mig förut. Men att vissa har smärtat mig mer.......o flera andra ville inte Jag se mer :)
Så variation i omgivningen, det skapar utveckling :)
Tack o hejj.....ut med de gamla o in med nya med nya visioner o ideer.
Jag orkar inte harva på i de som inte vill eller orkar göra..........nånting.
Så ta in andra för att hjälpa er i ert 'umgänge' -era 'visioner'- i era j-a Liv :)
 

Faan vad jag......

.........känner mig matt o orkeslös............
Har inte mkt ork o har svårt att göra saker, men gör saker iaf. :)
Man må tvinga sig ibland, o jag väntar på att det skall vända bara.
Sen snurrar det i huvet på vad de kan vara bara.
Jag har funderat på att åka o ta en sånt där blod prov igen.........ett stort blodtest. Sist var det jättebra men som det känns nu må jag ha nått skit i mig så......orkar bara inte lixom.
Men tvingar mig att göra saker då jag är övertygad om att motion tex är bra för vår Kropp.
Lite roligheter som kan få min vardag att skina -det skulle göra susen.
Jag har fått blodpalt som jag tror kan göra mumma, då det är mkt vitaminer o järn i det. Jag fick det av Kevin en träningskompis som jobbar som kock. Så att få i sig lite blod o nyttigheter.
Jag må ju sakna nått så..........eller har jag fått nått?..hm....
Äh jag får se då jag fåt ta prov o fått svar :)
Nu må jag lägg mä o vila natten igenom :)

Det har gått......

........några dagar sen sista inlägget, vilket är av olika orsaker.
Dels har jag fått besök o därmed inte valt sitta här sen gav det en dags jobb att få in en girltip -en 'vagga' att få P18 att stå på högkant.....o lättare att rostlaga...
Sen är mitt humör inte på topp heller, blir 'lite' trött av alla utgifter som bara begränsar mitt Liv på ett sätt jag inte gillar. Men dt är fler saker än detta som gör mig trött, det är dock svårt att hålla orken uppe bara...... :)
Men det går över -det brukar det.
Sen att ligga på topp året om vore inte bra det heller :)
Så att ha toppar o daler är bra -då värdesätter man topparna mer, o DET är en fördel :)
Men jag borde vara på bättre humör nu då jag fått ett hjälpmedel till att göra bilen klar, har alltmindre att skylla på menar jag :)
Det är bra jag tränar så jag håller fysiken upp mer sen mår jag bättre med av att få röra mig.
Men det känns tomt inombords iaf, hur mkt jag än tränar o vilka jag än träffar o umgås med.
Jag vill bara lite mer -av det mesta. Mer tid med barnen, mer träning, mer kondis, mer vänner, mer pengar mer gremejler o pryttlar :)
Nu blir det inte så utan det är som begränsning av Allt.......hela tiden. Jag får njuta av det jag får helt enkelt...
Att fokusera på vad man har o får, inte vad man Kan få o det man drömmer om helt enkelt. för jag har det rätt bra, har underbara barn, äter gott, bor bra o har saker att göra -så ÄR det.
Sen att jag är ständigt trött kan bero på att jag sover dåligt tex, inte mår bra för jag finner Livet rätt meningslöst. Det som jag har o värderar mest är mina barn, resten är som ämnen-saker som finns i kulisserna bara -de betyder inte så väldigt mkt, inte ens Hojjen är så viktig i det hänsdeendet. Utan mer an sak jag gillar åka på o att känna kraften då jag drar på eller hur luften trycks mot mig, med olika temperaturer samt lukter. För det är lite speciellt det med :) på ett positivt sätt.
Det är saker som händer i kommande veckor som gör det lite roligare, som lixom piffar till vardags lunken mer än vanligt.
DET gör  Livet bättre iaf o det är bara att vänta ut det hela under de tider som är tråkiga -som skrivet var, det vänder-händer saker framöver bara.
Sen att minnas det roliga man gjotr med, som bara intygar att det är händeslser som gör Livet bättre. Då jag åkte skidor med barnen eller då vi badade i badhuset m.m.m.m.m
Inte att stnna o vara nöjd med det, men att 'ta fram det' då det är grått o blött ute.....o det är begränsat med roliga saker :)
Att se en film, att skriva här, ta en kopp kaffe o unna sig en god kaka -det är små stunders glimtar av bra stunder som vi inte får glömma :)
Men man må ta för sig med, det kommer ingen Gud eller person o ger dig saker-händelser -utan man får fixa det själv helt enkelt :)
Så Jag kommer inte att sätta mig på röven o vänta o hoppas -utan jag kommer ta mig för av vad Livet kan ge mig........däremot att sitta ner o pausa litet, det kan vara bra det med. OM det inte sker för ofta o alltför länge ;)

Varför är folk idag.......

........så lata eller egocentrerade?
Jag såg en som sände till en mor vars barns far gått bort att de var välkomna att hälsa på. Det är bra o snällt att bjuda hem dem, men då det är 40-50 mil så gör manm inte det i en hast.
Eller som när min Vän låg på sjukhus med slangar m.m efter operation med cancer, ja då bjöd en 'vän' honom hem till sig 50 mil bort....
Det är rätt lätt att bjuda hem o tycka det räcker, att de gjotr nått bra för denne. Mot att masa sitt arsel dit själv...
Jag får som för mig att det är att visa sin Vän mer heder att åka dit mot att bjuda hem nån bara. Vilket är ätt enkelt.
Idag har lixom ribban sjunkit så lågt att jag har fullständigt tröttnat på hur folk är.
Jag anser det är bättre att ringa då, om man inte orkara fara dit, mott att trycka gilla eller skriva några meningar på fejjan......
Men många tycker de gör något bra då de tryckt på en knapp på nätet, sen att de trycker åt 5-10 om dan gör det inte exklusivt direkt.
Att visa respekt o att man stöder, hjälper dem -det kan man göra på annat sätt.
Att åka dit själv med en blomma en chokladkaka eller bara att engaera sig tillräckligt.
Inte att göra det i förbifarten, bara för att man är i krokarna lixom.
Verklig respekt det visar man genom att Endast åka för den personens skull man nu vill hedra.
Ska det vara så svårt att förstå?
 
Men idag så tror alltfler att det är att stötta andra är genom att trycka på gilla knappen på fejsbook....eller att sända ett sms.
Man är helt enkelt för slö att ens ge denna person man vill stödja -som tex ligger på ett sjukhus- den tid det tar att fara dit....tom att ringa är bättre än att via digitala medier stötta med att offra fem sekunder...
 
Ska det vara så svårt att förstå vad folk verkligen kan känna sig älskad för?
 
Det verkar som om vi tappat botr all heder-respekt samt vanlig sund omtanke idag.
Utan att vi tycker oss vara nobla då vi säger saker som innebär att den som är drabbad för anstränga sig. Ring i så fall OM detäör långt o prata med den som har det dåligt, för de kanske villl komma ifrån med. Men då blir det en ytdligare o bättre kontakt att bjuda hem någon.
 
Nu ger jag egentligen fan i hur andra gör, för jag Vet vad jag står för o vad jag själv skulle värdesätta.
Så jag gör det jag anser vara rätt :)
 

Nu tycker jag att........

.....dagen varit seg. Jag har försökt sova igen det jag missade inatt......förgäves. Sen plocka jag ihop tills Holger kom hem, som jag fick fara upp o hämta honom hos hans morfar.
Sen for vi till Ösd för att gå på en film, men det gick inte. Det är en åldersgräns på 15 år. Den gränsen är orubblig -även om jag som målsman följer med...
För de kan ju inte se värre saker på nyheterna eller nätet....jag bara tänkte att jag som hans far borde kunna bedöma om sonen pallar att se en film 1,5 år före det ålders kravet.... Näjusja, jag bor ju i Sverige -glömde det, för där vet ju byråpkraterna vad som är bäst för oss svenskar.....tänkte inte på det. För jag kan förstå att det har en gräns -OM de går själva, det accepterar jag. Men att det är FÖRBJUDET att som förälder bedöma att filmen är ok för mina barn. Det klarar inte jag av.......
Helt otroligt....
Det är väl som det är med skolan, JAG som förälder är ansvarig för att mina barn får gå i skolan o lära sig saker, men jag får inte påverka eller lägga mig i. Som att kräva en riktig lärare, utan de kan ta in nån kusin som är sååå duktig att dt 'borde gå bra'.......
Som sagt Sverige.
Eller att vi har en el lag som ingen får eller kan kolla så att den följs....men Lagen den finns. Försäkringsbolagen kan ersätta OM de vill, dvs om du är svåger, kusin eller ingift i vdns familj....då får du. Då ersättningarna är under sekretess kan de göra litet hur de vill -oavsett om det är ett brott mot Lagen eller inte...
Justja Sverige var det jag lever i.........
Få se hur var det han skrev nu? han Fredric Bastiat.......jo.......
"När plundring blir en livsstil för en grupp människor i samhället. Skapar de med tiden åt sig själva ett rättssystem som tillåter det och en moralisk kod som motiverar det."
Undrar hur jag kom att tänka på det..... :)
Det är dit vi 'r åp väg, se bara hur det kommer in barn, syskon till de som sitter-har suttit i kommuinstyrelsen, o vilka som äger de fastigheter som kommunen hyr av. Kan det vara nån i kommunstyrelsen tror ni? eller nån bryllings fastighet som är såååååååå bra :)
 
Det enda sättet en vanlig människa kan få åt sig nån krona är genom att köpa, fixa upp o sälja ett hus, fastighet så...eller de som egentligen tjänar på det är bankerna, som får låna ut mer pengar.
Ni kan fundera åp hur o varför det gick i krasch med Lehman brothers affären i USA. eller att Borg ser till att SSAB garanterar att lånen inte krävs in, trots de har lån på mer än vad fastigheten är värd....
Där sityter bankerna sen o håvar in vinster uppemot miljarder idag......grattis :)
Men försök som vanlit arbetare att jobba ihop dig en fin slant, det är rätt svåtr. Även om det är lättare än att driva ett företag som har mindre än 10 anställda........för är det för få anställda så är det bara betala o se glad ut.
 
Jag f¨år såna där stunder ibland jag, då jag finner hur j-a meningslöst allt är............men så ringer mitt barn eller ropar 'pappa' så kommer jag på att det finns annat än Pengar i Livet :)
Att få baka bullar med dotra eller vara i garaget med sonen....men det blir allltmioindre med det åxå. De växer upp skaffar sig egna intressen o Liv....vilket jag finner bra. JAG kommer stötta dem iaf, oavsett vad de väljer, det är ju deras Liv....fast.........är det olagligt så kommer de att få stå för det själva  :)
 
Sen får de andra göra dt som de tror på.......jag har som fullt upp med mitt jag. Men jag klarar inte av att bedömma vad mina barn klarar av att se, så jag får väl höra med nån ansvarig på Kommunen om det......så barnen inte tar skada menar jag.... :)

Nu har båda.......

...barnen åkt till mor si. Dotra igår för att fara till Sthlm på fredag o sonen idag för att fara o fiska imorrn, det blev inte mo fjällen då vädret skulle ge nederbörd i form av regn. Så det blev ändrat att de skulle ta det i kommunen.....tror jag. Det är skönt för dem att få vara själva nångång.
Jag vet hur det är att vara själv, men vissa tider i Livet kan det vara bra ......faktiskt.
Det är lättare vara avslappnad då, man äter då man är hungrig helt enkelt, inte då man tror de andra behöver/vill ha......men det är trevligare att vara fler då man äter.
Jag hittar på saker som jag vill göra men måste då ta mig för att göra saker, träna, resa m.m.m. OM jag inte gör nått -ja då händer det inget :)
Som att jag har det som jag har det i mitt Liv -det kan bara jag påverka :)
Jag kan inte påverka Allt men mkt. Då jag har det lite jobbigt inombords -ja då blir det inte mkt, utan jag tar hand om det som kommer upp för stunden, dagen, helgen, veckan. Jobbet är lättast för det är 'bara' yrkesmässig så, det privaa är det värre. Om jag hamnar i ett dilemma att göra val på saker jag eller barnen de som frågar vill o vad jag kan / har råd med :)
Jag vill oftast mer än vad jag orkar eller har råd med, men jag hart mina drömmar o visioner jag... :) o de får mig att viulja fortsätta försöka uppleva/uppfylla dem.
Men ofta beror det på andra med, o då böir det ännu mer komplext. Det går inte att tvinga någon att stanna, jag har aldrig försökt ens, tvärtom så har jag skjutsat hem nån som velat o tvekat. För tvekar de är de inget att ha :)
Om man däremot behöver få lite 'input' -psykologiskt mena jag dårå :) - så är det en annan sak. Men vill jag verkligen så försöker jag få det bra igen, men får jag höra hur de haft sex med nån annan o ser det som en rolig grej då har deras buss gått :) Jag är rätt konversativ så, man leker Inte med andras känslor.
Det är en del av min filosofi, att visa respekt o att behandla andra så bra man kan. Jag har väl inte alla gånger varit en ängel -jag heller. Men jag vet vad jag står för idag, o det är att visa just respekt samt att hjälpa de jag tror vill ha hjälp, i yrket är det lätt för de ringer :)
De i privat Livet kan klä in det i andra ord o man måste läsa mellan raderna , ibland, o en del gr är det lätt att se. Sen om jag får det är en annan femma, men jag kan kanske göra det lättare på sätt de inte ser/tror jag har sett hur de har det o att jag kan hjälpa dem...
Det är inte Alltid jag serr orkar/kan göra nått men går det på ett lätt sätt för mig så gör jag det.
Nu är det rätt svårt om de är 12,37 mil bort :) men de kan åxå få höra ord som stöttar dem att göra nått de vill.......tex.
Men vissa stunder i Livet har man fullt yupp at klara sig själv bara, ekonomiska bekymmer är marginella för dt ordanar sig Alltid o man dör inte. Det är värre om man tappar ett ben eller får ett bortfall av något man måste ha för att fungera.......ett hjärta tex.
Livet blir som bättre då det funkar som det ska ;)
Men ALLT brukar ordna sig -tro mig dt gör det.......pånåttvis....barnen kommer Hem igen ...snart :)
 

Idag på em.....

.....så städade jag o dotra mi. Jag dammsög o hon skurade golven, vi började med hennes rum o tog köket samt badrummet av bara farten.
Jag kände mig stolt över henne då det inte var lätt att få henne att börja. Hon skulle egentligen bara plocka ihop på sitt rum.......åsså blev det såhär :)
Vi var till barnens Mor sen på fika då dotra skulle dit ikväll. Jag tänkte att sonen kunde följa med då hans Mor ville ha honom hos sig idag o i morrn. Nu ville han vara här istället så jag tänkte att vi kunde besöka dem idag så de fick träffas litet.
Nu blev det så att sonen skall följa morfar o fiska på fredag, över dagen. Vilket är bra då sonen vill det själv.
Så det blir en resa på fredag för honom på fiske o dotra till sthlm.
Jag blir hemma själv jag, får se hur det blir med träningen på fredag.
Jag hittar väl på nått o göra jag med.
Det har varit en dag idag med mkt känslor som rört till det litet för mig. Men det går över o om ett tag är det lugnt.
Så jag for o träna fast jag inte riktigt var upplagd för det, o det känns sådär efter dagens bestyr. Huvve värk o trött.....
Så jag hoppas -innerligt- att jag får sova bra inatt.
Det behöver jag.
Jag är rätt emotionell så -på gott o ont.....
Men mina barn Älskar jag o vill de ha det så bra de nu kan......så det blir nog bra med Allt till slut :)
Sen att det blev renare hemmavid idag gör det bara bättre ;)

I helgen som var så...........

......åkte vi genom vårt vackra län. Jag såg saker som brukar starta min fantasi o tankebana :)
Jag ser flera gamla hus-gårdar som får mig att fundera.
Tänk er själva för  xxx antal år sen så har Någon byggt dessa hus för att bo i, o att kanske ha djur samt litet lantbruk -gårdar dårå o inte bara hus. Att de har byggt huset o laggårn för att kunna ge sin familj mat för dagen. Om de tänkt-trott att de byggt för sina efterkommande generationer?
Som att de hoppats/önskat att deras barn o barnbarn osv skulle få glädje av det arbete de la ner. Just åp den plats de köpt för att Leva sina Liv.
Jag tror de tänkte litet så förr iaf. Att deras arbete skulle värdesättas av deras efterkommande generationer. Att '....nu gör vi det så bra att de Kan bo här......' o att platsen de valt är bra nog. För de gillar där det valt att bygga sitt Bo.
Eller de som bygger ett 'vanligt' hus att just den platsen de valt även kommer att intressera deras barn osv...
Men idag så står de hus-gårdar o förfaller bara. Man ser hur de är helt öde, inte ens som fritidshus är de ok...
Men tänk hur det såg ut då det var fullt av Liv. Barn som springer runt o leker o hur de drar hästen över åkern o hur hönsen kacklar o korna äter o råmar på ängen.....som idag är helt tyst....utan bara ruttnar bort.
Nu lär de i första hand tänkt sin egen försörjning, men säkert trott att de efterkommande kunde ha glädje av deras arbete. 
Nu funkar det inte så idag, utan den skog som hör till gården säljs till nått skogs bolag som inte brukra det för kommande generationer utan ser det som en 'god affär' o ska tjäna pengar på det.....
Att våra förfäders tankar, arbete inte är värt ett j-a dugg. Utan kan ge arvtagara en ny bil eller bättre hus/lgh i stan....
Våra förfäder vänder sig nog i sina gravar om de vet o ser det, eller hur tråkit det skulle vara om de visste att deras jobb på Huset de slet med inte skulle värdesättas alls......
Utan i vår egoistiska tankebana idag endast ser det som nått vi kan sälja för att själva bränna de pengar det är värt.
Men om jag går till mig själv så menar jag att den som värderar det hus jag bor i nu skall vårda o finna denna plats ljuvlig o tar hand om det. Oavsett vem som vill bo här så är det bäst om någon som värderar att ha det Liv som ett ställe som detta kan erbjuda, barn-barnbarn eller nån Tysk -det spelar ingen roll.....men det vore mkt trevligare OM någon arvinge kunde ta hand om detta som jag -försökt- ta hand om ;)
Såklart man hoppas det får vara intressant nog att förvalta, men som det ser ut idag -med den politik som förs- så kommer det inte bli kvar i framtiden......som fritidshus kanske. Men då det inte ligger vid havet eller fjällen är det knappast intressant för det heller.
Det får framtiden veta :)
Jag värdesätter o trivs här iaf, o det kan vara så de tänkte de med -våra förfäder :)

Nu har vi varit.....

........på drift några dagar o jag inte kunnat Blogga så, hade säket kunnat låna nån dator men fann det inte så viktigt att det var intressant nog ;)
 
Vi var till Vemdalen i slutet på helgen. tanken var att åka skidor, men det var inte 'spikat' exakt hur mkt vi skulle åka :) En, två dar det visste vi iaf, så vi for dit till bror min o hans familj på lördan. Åt god mat o drack gott o bestämde att Maria -brorsans fru- skulle åka med Holger o Towa på söndagen. Hur bra som helst. Tur man för hjälp så jag o Anders -bror- kunda åka till Sveg o hälsa på Thommy -som var en del av restanken med. Skönt man får hjälp såna ggr iaf.
Att träffa Thommy var litet som 'vanligt' men det blir klumpit i halsen de första minuterna -då det är sååå oerhört tråkit hur hans Liv blivit....
Men det är mkt bättre då Thommy är gladare än i höstas så det går bättre att prata o skojja litet så.
Vi var väl där en timme ca o jag tror Thommy fann det trevligt :) Nu är Thommys Mor på samma avdelning.......så jag växla några ord med henne med....det känns litet konstigt de ligger på samma avdelning -bra men konstig känsla...
Nu så ska Thommy till Ösd idag för att byta intaget för syret i halsen, o tanken är att de skall montera en som gör att Thommy kan få mer luft via stämbanden så han kan  prata mer.. -toppen :)
 
Efter besöket där o samtal med barnen så kände de att de var rätt nöjda o trött i musklerna efter att åka skidor under söndagen så det blev hemfärd på måndagen.
Nu blev det även så att barnen fick ett par skidor var av sina kusiner, Frida o Johanna, att åka på framöver. Nu fixade även Johanna det så att de slipades o är som helt nya undertill..... vilken service  :)
Holger sade även då vi var i Bydalen att han önskade sig ett par nya skidor, ett par längre än twintipen han har nu. Hur det kan bli :) helt av sig själv bara.....
 
Jag har litet den teorin åxå att man inte behöver 'överarbeta' för att få saker att stämma, utan oftast så löser det sig självt bara. Även om det beror på att andra hjälper till så kan det ofta stämma att flytta nån träff/arbets dag så det passar andra bättre åxå :)
Det är sånt jag gillar. Att saker löser sig pånåttvis, oavsett vad o hur, även om det inte alltid blir som man vill -så blir det bra iaf.......i slutändan.
Jag har inga Krav på hur Livet o hur saker skall vara, även om jag -naturigtvis- önskar det ska gå som jag vill. Men jag är nöjd om det blir som Någon vill.
Jag har förstår att jag får hjälp från andra även om jag inte ber om det o -nästan- känner mig obekväm att ta emot hjälp. Jag vet inte varför riktigt men känner jag inte vill belasta andra bara -vilket jag garenterat gör iaf :) med mina åsikter, diskussionslust ideer m.m. ;)
JagVET att människan är ett flock djur samtidigt jag inte vill störa/belasta andra så blir tanka-handling lite scizzo :) Det känns inte konsekvent alla ggr så jag tar ibland den hjälp jag blir erbjuden....har svårare att be om hjälp kan jag kanske skriva istället. Jag känner inte jag behöver bevisa något för Någon, men mår bra att klara av saker själv.... :)
 
Vi  ÄR alla olika :) o vissa mer olika än andra bara ;)
 
Jag tror även att det är upp till var o en att få Livet som man själv vill, inte att man skall serveras eller få det 'påtvingat' sig heller, utan att man måste lixom engarera sig för att få det som man vill...
Jag läste om en tjej som misstat sin syster i cancer o menade på att sdjukvården gjort fel som 'bara' gav henne ett nummer till en Kurator. Som ungcancer -en förening- inte gjorde utan som gjorde mer för at hjälpa henne, vad vet jag dock inte. Men nån där had läst hennes blogg o fått kontakt den vägen. Skillnaden ? ja jag vet inte riktigt. OM det är nån som är negg mot dagens regering eller om det var nån skillnad -det framgår inte av artikeln -tycker jag. Kan vara att de börjat messas för att sen mejlas o sen gå vidare, mot att IRL lämna ett nummer till nån som både vill o kan hjälpa så blir det mer upp till den som inte mår bra att göra något att må bättre......... som jag tycker är helt logiskt.
Ingen kommer o knackar på din dörr för att fråga hur du mår så...jo vänner gör så, men inte från sjukvården -vad jag vet iaf :)
 
Det har blivit så åxå idag att det är andras fel att man har det som man har det...tydligen. Inte att man själv är ansvarig för det Liv man lever.
Vilket jag nu anser att det är....var o en har sin Val att göra o att se till att göra Val -det är inte andras uppgift/ansvar att se till att DU får alternativ att välja....eller hur jag skall säga.
OM man nu är lite vilsen -som jag :) - så 'hör' man inte de tips man får heller. JAG Vet vad jag saknar o hur jag kan få det jag saknar. Men kommer mig inte för -av olika anledningar, inte ork, råd eller har det självförtroendet ATT jag kan.......
Jag har 'stukats' flera ggr i min person på olika sätt, om det är för att jag 'överanalyserar' eller ser-tar åt mig saker jag inte behöver, eller om folk bara kastar ur sig saker för att de inte klarar av att stå för vad/vem de är o vad de gjort..............det vet jag heller inte.
Jag har iaf den tron att då jag mår bättre så tar jag åt mig mindre av den skit andra ger........
 
Det kommer att bli bra -snart, ska bara.......först :)
Ett sätt som jag märkt att det är en sak att Tänka o att Skriva sina funderingar :)
Det kan göra mina tankar klarhet av att skriva dem med........även om jag inte skriver mkt av vad jag tänker o gör ;)
Vad säger man? I toppen av ett isberg ...typ ;)
Det jag skriver är bara en del, men som ger Mig själv 'svar' då jag ser det i text.......pånåvis :)
Sen om det kan få andra att tänka är en annan sak :) Det kan åxå vara at jag har sååå fel att de aldrig skulle täna/tycka så -det är åxå en klarhet för många :)
Vi ÄR alla olika :)

Nu har den vecka......

..barnen väntat på ett tag börjat :)
Det blev skidor en dag veckan före o det blir fler gånger att åka skidor på. Nu är det lite ändrat i planen med bytar dagar, men det blir bra i slutändan.
Men idag är det utsovning som gäller :)
 
Mötet vi hade igår var inte som jag trodde det skulle bli riktigt, men var sak har sin tid. O Livet rullar på o solen går upp den med :) så man får ser hur det utvecklas framöver -o så anpassar man sig efter det... :)
Jag har iaf förhoppning det skall bli bättre........varje dag ;)
 
Jag är 'rätt' trött på hur dagar-veckor-månaderna är annars. Jag vill bara Mer hela tiden :) ha mer ork, ha barnen mer, jobba mer, ha mer pengar, ha mer av det mesta bara.
Men vore det så, så skulle man nog dö i förtid av stress o vara helt utsliten. Då är det bättre få ta det lugnt mellan varven :) Så man orkar mer under längre tid o få hämta sig ibland.
Man får se det positiva med Allt, hur det är för just den dagen ;)
 
Annars så tycker jag det är tråkigt av att det idag är sån konkurrens ute i samhället. Alla skall lixom hävda-visa-bevisa hur mkt bättre de är än andra......o menar att JAG skall ha mer betalt för JAG är så mkt bättre än andra........
Där vi är idag har vi -människan- nått genom samarbete. Att vi hjälpts åt genom svåra/bra tider, inte genom att hoppats för en del tom att se till att andra inte klarar av något.
Får man barn ihop så samarbetar man väl för barnens skull.
Har man företag så kan man väl hjälpa andra företag så det kan utvecklas i var o ens yrke.
Jobbar man inom samma firma kan man väl hjälpa kollegan så det blir bättre, mot att sänka den andre för att få högre lön själv...
Det är konkurrens Hela Tiden, om allt i allt lixom.........
Jag är Helt övertygad o matt det inte innebär att vi kommer utveckla vårt samhälle till nånting bättre idag.
Då Målet-ursäkten-anledningen är att tjäna pengar..........
Vi förbrukar o överkonsumerar Tellus tillgångar tills de tar slut -vilket vi vet om men fortsätter för att vi tjänar pengar.........
O vi kallar oss intelligenta :)
 
Det är inte bara i yrket denna anda visar sig -tyvärr. I barnfotbollslaget, i jakten, i föreningen, i hemmet...överallt så har denna 'anda' tagit sin plats -tyvärr.
Jag menar att det inte är på den humana nivå, utan det har hamnat mer i Pengarnas värld vi hamnat i.....
När vi borde kunna se det som är bra Idag, som denna vecka tex ;)

RSS 2.0