Varför kan jag inte........

...........pånåttvis bara vara o gå vidare på Livets väg?
Jag ser hur andra lixom rycker på axlarna o drar vidare.
Jag Vill åxå vara så o kunna göra det. Nu är det inte så att jag sitter fast i nån eller nånting, men gör lixom så att jag tänker efter mer före nu än förut -vilket gör det blir alltmindre jag kan göra......
Känns det igen hos fler? Att man tänker på hur det blivit förut o aktar sig för att upprepandet igen...i allt fler saker.
 
Det innebär att ju äldre man bir ju mindre finns det att göra, eller att man väljer färre saker alltmer...
Man har upptäkt att det jag gjorde eller sade till någon gjorde denne väldigt ledsen, o aktar mig för att göra liknande sak igen. Då jag inte vill göra någon annan illa...
Sen om jag har andra ambitioner före o tror på något är en annan sak..jag tror att jag måste iaf ha Tron innan jag försöker något. Är det med andra människor inblandade så är det j-t mkt mer komplext bara. Då det inte bara är Min uppfattning o Mitt 'arbete' som påverkar det hela...är det t.ex ett förhållande så måste båda engagera sig o inte räkna med att den ena skall göra Allt...
I den 'nischen' har jag förstått allt fler saker på senare år hur konstigt det blivit-varit i mitt Liv förut.
Då jag lärt känna ett antal kvinnor i mitt liv men först för ca 5 år sen första gången fått frågan: vad kan jag göra för dig?...eller att jag inte fick hålla min enda fru jag haft ihanden då vi gick på stan.......eller...
Ja det finns ett bra antal lustiga saker som hänt mitt Liv -åxå :)
 
Men själva grejjen att hur en del inte tar vid sig vad de gjort mot andra, att det inte fastnar i deras minne o hjärnor utan att de bara flinar o går vidare...
DET är en egenskap -brist?- jag inte riktigt förstår...att de bara kan ruska på axlarna o gå vidare då det sårat en annan människa innerligt.......
Får de inte lära sig det eller har de inte den förmågan i sin hjärna helt enkelt?
Empati o respekt.........
 
Jag är heller inte perfekt utan gör fel även jag, men kan jag undvika göra andra illa så gör jag det helt enkelt -tar hellre 'smällen' själv då jag kan förstå o 'behandla' den känslan som uppstår....mot att lämpa över den till andra o sen bara tänka bort-förneka det efteråt.....tom att gömma den för sig själv -pånåttvis.
 
Människan är en konstig varelse i flera aspekter......det här ämnet är 'bara' ett....
 

Ibland så ter sig..........

..........Livet på ett sätt som man inte kunnat förutspå.....eller rätt ofta faktiskt :)
På gott o ont förståss, o ibland bättre än bra.
Då jag är en stor egoist ;) så tänker jag Bara på mig själv förstås. Inte på hur andra har gör eller mår, utan helt enkelt bara gläds då det går åt h-e för andra -eller hur?
Det är ju bara Jag det..........knappast
Jag låter folk göra som de vill -så länge de inte gör andra illa, men det finns en del som jag inte önskar nått bra alls -faktiskt. De som -medvetet- gör andra illa, deskal Inget bra ha-få alls..
Men, jag tänkr inte medvetet göra dem illa heller, fast frågar de får de ingen hjälp........av mig iaf.
utan jag låter dem ta reda på sin egen skit helt sonika. Det är inte svårare än så..
Jag har flera jag känner som förtjänar det mkt mkt bättre än vad andra stora egoister tar...utan att ens reflektera på hur det påverkar andra i ens närhet. Att köpa en bil för dyr penning för eget nöjes skull, som åpverkar at ders barn inte får kläder...typ, sånt stör mig o b de om hjälp -gratis- så kan de fråga nån annan. Däremot om de kämpar på FÖR sin familj o får en kollaps i badrummet så kan jag tänka mig att hjälpa dem -det är DET Vänner är till för. Inte de som endast tänker på sig sitt o eget, de kan fortsätta leva Sitt Liv....ensam...eller med de som de lyckats lura med sina lögner. Men jag är Helt övertygad om att de som lever efter det mottot, att dra nytta av andra, att ljuga för att få andra hjälpa dem -de får igen det efter ett tag. Inte i Himmelen efter döden utan efter ett tag här på Jorden..
DET är Min övertygelse o förhoppning....
Sån är jag -eller har blivit sen det lixom blivit som det blivit i min sörja till Liv.
Då jag Önskar andra att få ett bra Liv, försökt hjälpa till men inte fått ett tack ens elller hjälp då Jag behövt det.
 
Jag tar hand om Mitt o låter andra ta hand om sitt -helt enkelt. De få jag VILL hjälpa som jag anser förtjänar det kan jag gå i Graven för med ioförsig....AV eller PÅ tydligare skrivet.
Det finns tillfällen då jag bara vill ta en paus i Livet, att lägga mig ner o ligga i Ide i ett år eller så....då jag är oändligt trött helt enkelt.
Det är utan att andra påverkat mig att vila så, utan då jag känner jag inte orkar mer.
Då jag tycker jag gett o gett hela j-a tiden, o inte fått en tiondel tillbax. DÅ blir jag bara trött så trött...
Sen att då 'störa' mig med saker jag inte tänkt på får mig bara ännu mer ur balans.
Jag känner alltmer jag bara vill vara.......gärna i ett Ide....
 
Men nu då djuret homosapiens inte har den ynnesten att ligga i ide, så gör jag andra saker. Dels saker jag trott o tror mina arvingar gillar, som jag kan tänka mig att göra för dem.
Då jag anser det är min viktigaste uppgift här på Jorden -att ta hand om de jag hjälpt till Världen -inte att ha dem som mina 'drängar', utan jag försöker att möta dem i sina drömmar o önskemål...
 
För jag har den varianten av Liv -som så många andra idag- att vara själv varannan vecka -o kunna göra det JAG vill så gör jag bara det....åker min Hojj festar då det känns aktuellt -alla fyra ggr ;) - tränar o jobbar på de veckor jag endast har mig själv att ta hand om.....
 
Tro mig jag har försökt att hålla ihop det Liv som många tror är det Enda Liv som räknas. Att jag har offrat tid o pengar för att försöka ge mina Barn vad de förtjänar, men som i efterhand förstått hur j-a fel det kan bli.
 

Genom historien har vi......

.....hela tiden Krigat.
Jag undrar litet varför egentligen.....
Men förut, för rackans länge sen så var det för mark, att få bra mark att få familj o djur att trivas o växa.
Så kom de som upptäckte att slog de ihjäl en gubbe o hans familj så 'fick' de en gård gratis så -utan jobb o besvär, eller så sålde deras djur o drog vidare...eller var det så?
Jag tror det var mer ett Liv i symbios o tog man ihjäl nån så var det av andra skäl, knappast svartsjuka -även om det säkert förekom- så var det av andra skäl. Osams om vem som skulle ha en Kvinna, mark eller det de tvista om.
Men att det var inte lika stora Krig då lixom. mer uppgör privat lixom.
Inte förrän det började bli intresse att få mer av det medel som kunde ge dem mer av mark, varor mat m.m -Pengar. Då det jag tror det sker en ökning av Krig -för att få åt sig mer av detta medel som har ett värde.
Sen kommer det religiösa skäl, säger de -men som jag tror i grund o botten är av samma anledning som ovan , Pengar. För att kunna köpa mer mark eller soldater att ta mer land o invånare o få mer skatteintäkter..
Hur Präster gick gav soldaterna en välsignelse så de kunde döda max moståndare...konstigt då det förespråkar om Kärlek....hhmmm...
Om alla vore nöjda med det de har idag o ge fan i att försöka få mer o acceptera hur läget är -ja då vore det Fred på Jorden. Nu är det inte så utan mkt vill ha mer.
Som då USA gick in i Irak, som var av anledningen att de villa höja oljepriserna -det är inte svårare än så...
Eller Putin på den halvö som idag ligger i Ukraina, som de vill ha för det eminenta o ljuvliga läget.
Låt det tillhöra Ukraina o far dit på semester istället...
 
Jag blir yupprörd då jag ser o förstår vad vi gör mot andra i rent vinst syfte...eller attt 'omvända' andra till den 'rätta' tron..enligt mig.
Varför kan inte folk få tro på vad de vill, en Gud i Himmelen eller en ölburk.........
Jag vill göra mina egna val -låt de få göra sina....
De väljer vart de skall bo, jobba med o vem som de vill ha barn med -eller skall religionerna bestämma det med.
 
Vi lerver väl i en fri värld. Jag menar de som vill tro på en Gud o begravas på kyrkogården är väl en sak man borde få välja.
Jag vill lägga mig i skogen o ge djuren föda -OM de vill ha en sån giftig varelse som människan nu är efter ätit alla kemikalier :)
Eller om jag vill brännas o få min aska strödd på en åker hemmavid eller på ett berg etc...
Det går säkert om du har nog med pengar o pröjsa nån som kan besluta om det...
 
Jag menar att det sämsta Människan kommit på är just Pengar -tanken med att ha det som medel det var tänkt som från början har som försvunnit.........tyvärr.
 

Jag träffade en...........

........bekant idag o vi satt o pratade -jo jag kan det om det inte märkts förut. ;)
vi satt o började resonera då jag kom på saker jag tänkt på förut som inte riktigt begripit, vilket jag inte gör nu heller utan bara är mer fundersam.......
Jag har berört ämnet förut men det är bit till.....
 
Det är ämnet om tevens arga gubbar, snickarn, kocken mfl..
 
Nyheter o program på teven är mest negativa saker, mord, rån, död o Krig. På fääjsbåk så är-blir det omvänt, dvs lägger man ut dåliga nyheter är det få som gör nått så, inte ens trycka på 'gilla'....vilket i de här fallen borde vara: jag har läst, jag delar åsikten .m.m
Men lägger man ut en bild kommentar om nått trivialt men positivt så gillar ett helt gäng det....
 
Undrar litet varför.
Är folk mätta/trötta på negativa 'nyheter' o vill ha mer positiv 'energi' in?
För då folk hellre gillar se en tom tallrik än ond bråd död i turkmenistan eller hur Män misshadlar Kvinnor så borde det vara en tydlig symbolisk handling. Jag menar det mest triviala ämnen som finns får 'gillanden' på löpande band helt enkelt. Medans allvarliga tyngre ämnen inte det reageras på lika mkt, inte ens en tiondel..
 
Är det så att via teven så matas det bara in -passivt så, o på fäjjan är det nått man kan säga nått om vad man gillar eller inte mer?
Så det passiva inte är något vi kan påverka det, men vad vi vill se kan vi aktivt gilla det på fäjjan.
Att de dåliga nyheterna inte är nått vi vill se, att folk inte orkar mer dåliga nyheter helt enkelt.
Sen har de 875 kompisar på fääjjan o ser hur 'alla' bakar, åker utomlands, sportar m.m. då det är ca 12 av alla 875....inte många procent, men de ser bara de som gör nått -o de gör inget...tycker de själva.
 
Eller som invandrare, att det kommer hit 1000 st o vi ser 100 som kör fina bilar etc -o tycker att ALLA åker nya bilar....
De som 'sköter sig' syns ju inte alls....
 
Men de arga gubbarna som skäller på folk på teve eller som visar de som misslyckats o som får oss att känna oss bättre -lite enkelt skrivet. Att vi gillar se på lyxfällan som visar hur miserabelt folk har i sin ekonomi men som hjälps med 'aktiviteter' som kan kan ge tittarna tips i hur att undvika hamna där själva -då det är kärvt för så många nu. Då de dragit på sig för många o för höga utgifter.
Jag ser var o varann dag hur folk har det hemma, o det är inte som på teve -det kan jag säga iaf :)
Folk har skräp i hörnen, det ligger gamla tidningar här o var, kläder som inte används ligger/hänger på de mest konstiga ställen, de vill skjuta på betalningen etc etc :)
 
Då jag svänger in till nån helt oförberett så blir de obekväma då de 'inte har bullar eller har det städat nog'....men jag har sett fler som inte har det kliniskt hemmavid o en slät kopp duger väl. Då jag lixom hälsar på dem för att träffa Dem -inte för att få gratis fika :)
För de tror att 'alla andra' har det som på teve.........som är en drömvärld mer än verklighet.
 
Hur vi tror att folk har det som den bild de visar upp -men har ett mindre helvete hemmavid.
 
Allt detta skapar stress samt obehag hos alltför många idag...
Att folk iallmänhet har en felaktigt bild av hur andra har de då vi inte umgås lika mkt som förut...utan hälsar på släkt mest idag. Inte lika många vänner bekanta idag som förut. Utan tror att det teven visar är den totala Sanningen.
Det var bättre förr...... :)
 

Så har det gått.......

.....en vecka till med mina barn.
Så nu väntar det en 'tom' tid, det är tråkigare då de är botra men då de är här blir de alltmer borta åxå :)
Men men, det är så Livet är o skall vara. De ska skapa sina egna Liv.
 
Idag blev det en dag som blev fullproppad.
Först bytte jag ut de skruvar som jag satte dit på taket som var svarta. De vite tog slut så jag satte svarta för att få fast takplatsen då jag hade hjälp... Sen riggade jag stegen -som inte var en enkelt sak att göra.
 
Skulle på ett möte i Dojon för att se hur det skulle skapas i showen på ExpoNorr. Just innan jag for så ringde de från Arnljot som hade problem med strömmen. Så jag for dit för att kolla över det litet.
Nu var det värre än vad jag trodde.....men jag fick igång det hela sen jag ringt Jämtkraft. Jag måste repa centralen innan det blir helt hundra...
Sen iväg o repa i Dojon o få ihop det. Jag  ska dit på onsdag igen.
 
Så jag for först till Dojon med träningsväskan sen upp på Arnljot vänta in Jämtkraft mannen för att skynda mig ner till Dojon repade ett tag o sen upp på Arnljot igen för att kolla så det fungerade med den provisoriska lösningen jag var tvungen att göra......
 
Imorrn vill jag fortsätta här hemma -kanske- då jag fått tid för husvagns besiktning så bör den va klar.......
 
Men jag fick åka typ 15 mil med Hojjen idag iaf...
Det var svalt att åka hem, men ljuvligt iaf :)
Väl hemma så blev det en skål med popcorn -som omväxling ;)
 
Nu skall här sovas inför morrondan -jag undrar vad den har i sitt sköte..

Jag har fått..........

...........mejl från deras mor som förklarar litet -läget.
Nu fattar jag att det är mer en 'tjej' grejj. Dvs tankar o funderingar om saker jag inte begriper :)
Jag är långt ifrån perfekt -men jag borde förstått det här då jag sett hur Lill Dotra Mi förändrats bara på ett par månar. Det går nog fort o stora saker -större än vad jag förstå- som händer i hennes Liv bara.
Känslor, tankar, bekymmer o oro som inte går förklara logiskt alla ggr.
 
Jag skäms litet i hur kort tänkt jag var.............
 
Jag är inte bara Människa utan även en Man -o vi kan inte i vår vildaste fantasi förstå hur en tjej på väg i en stor förändring fungerar..........då vi inte ens förstr oss på dem som 'färdig växta' :)
 
Jag skulle tänkt på det........jag överreagerade o tänkte fel bara.

Midsommar Helgen blev.......

......inte som jag tänkt mig riktigt.
Barnen har varit här på ett bröllopp på fre em, för att sen vara hos sin mor som for till deras mormor. Idag lördag- kom sonen hit o dottern ville stanna hos sin mor o jag sa jag ville ha henne här men då 'de varit hos dig så ofta efter träningarna' så var det inte mer än rätt att dotra skulle få vara hos sin mor hela midsommar. Jag tycker inte Måndags kvällarna efter 21 är riktigt jämförbart med en midsommar helg... Nu är det iaf så -enligt mig- att då jag bokade in detta midsommar bröllopp då jag skulle vara själv då o fann det lätt. Nu lades veckorna om 'för att det skulle passa med Arnljot' så jag fick midsommar helgen, alltså inte på mitt initiativ. Vid förfrågan hos Paret som skulle ha brölloppet så gick det inte lägga till fler personer till gäst listan i efterhand.
Sen har jag fått höra att den som 'har veckan' dess åsikter är starkare så.........förut iaf.
Problem......
Som löstets enligt ovan -att vara hos sin mor............på fredags kvällen endast -trodde jag.
Resultatet blev att jag hade barnen en em -under vigseln- sen var de hos sin mor. Idag då jag vaknat till sans så kom de hit o Holger stannade...så jag fick vara med honom iaf...EN kväll under midsommarn i år. De ska till sin mor imorrn em, hursom helst. Nu är Holger borta från sin mor iaf då han vill vara med på Arnljot, vilket jag finner det vara ok o naturligt, dva att man skall stötta barnens i deras val att göra på sin fritid -inte låta dem regera utan mer låta dem råda... Som detta faller då jag verkligen ville vara med båda barnen. Jag har Aldrig nekat nån av dem att vara hos sin mor förut, men vill hemskt gärna då det är just midsommar -att ha dem båda hos mig.
Så vi får se hur nästa års midsommar blir, de har på paperat varit här i år o nästa år det väl inte min tur...
 
I den här frågan är det bara att hoppas det blir bättre, då att hoppas är det bästa man kan göra.
Jag blir bara alltmer trött....
 
Men dt är väl som har fel här med. Det brukar ju vara så mitt 'minne inte är' helt ok. Trots det framkom vid ett möte med Kuratorn att det var saker som blev sagda som JAG minns o kuratorn bestyrkte att så var fallet..
För det DÅ -just vid det tillfället- jag kände jag inte var så dålig att komma ihåg, eller att det inte bara 'fanns i min fantasi...... Utan att det var enligt mitt minne.....
Då man trycker på knappar som är en personliga svaghet så tror man att man är bäst, som att bjuda, samtidigt man själv dricker, på alkohol till en alkolist..som är de flesta alkolisters stora svaghet...
Fultag kallas det :)
 
Nu får det vara som det nu vill o jag kommer lösa o ha det på eget vis framöver mer......tyvärr har det blivit så..
Har tänkt det förut med men ju knepigare det blir ju mer ger man lixom upp.........
Det är alltmer jag inte förstår ju längre det går.......Livet.

Nu har natten.......

......kommit, eller natt o natt solen har nyss försvunnit bakom hoprisonten o ljuset är kvar lixom. Det är som en mulen dag......nä ljusare :)
Vi var åp film, vi tre, barnen o jag.
En film som förvirrade tids begreppet, rätt annorlunda o rätt bra :)
Judgement day eller nått, kalaset gick på 560:-, tre st o lite gott o äta....rätt dyrt. Men det är väl vad det kostar idag så, typ 200 :- per person....så var det ju 3D med.
Men de syr inga fickor på svepningen :) som jakt stefan brukar säga.
Det ska rulla runt så, o är pengarna slut dan före lönen är det bara tacka o ta emot..
 
Jag har lyssnat litet på en äldre musik grupp jag inte hört på länge.. Marillion -ok fotrfarande :) iaf tre av deras skivor då..
Det finns mkt bra musik som spelades förr...
Idag är det sånt jag inte förstår så....det är väl en sak som är likadan genom åren.....de yngres musik är inget för de äldre.
Jag är ju äldre nu -så enkelt är det...o det känns rätt bra -at få bli äldre. Tråkit om jag inte fått den möjligheten..... utan gått bort vid 25....rätt tråkigt :)
 
Jag lyssnar på en ljudbok då jag åker bil. En från Krig på 1400 ca, rätt fascinerande -på sitt sätt.......
Jag tycker det är tråkit jag lever nu o inte då....
pånåttsätt var det ärligare då -tycker jag mig förstå, hårdare så men ärligare...
Inget trams om att bli kränkt o att stämma nån för nått så, utan var oense så gjorde man opp....det var inte svårare än så... Idag så kan man snart inte säga nått då¨nån Kan ta illa upp....
Som om jag -tex- kan veta allt om dennes Liv före jag lärde känna den så....det är patetiskt......
Att det är hur det tolka som styr -inte vad man säger......
Det fick jag lära mig då jag var ledamot i kyrko fullmäktige.
 
Jag tror det är att hämma utvecklingen, att folk kan stämma nån annan baraföratt....inte av nån Riktig orsak...
 
Det är såååå känsligt idag om man kan råka säga något som någon kan vända åp så de mår dåligt helt enkelt.
Fan -det kan de få ta hand om själva, stanna hemma eller gå till psykolog..........
Men att lägga det på nån som säger nått de mår illa av -negerboll t.ex, jag menar pallar man inte höra det så bör man stanna hemma eller dra i sig piller som dämpar.........
 
Det pågår värre saker i vårt ärbara Sverige -tro mig. Som de bör engagera sig i.......
 

Ja vad ska man...........

........säga eller tänka då man ser runtomkring sig?
Hur folk far o flänger härs o tvärs, på vikinga fester o stugor, släkt o vänner o den här gången så skall jag åp bröllopp o parta. Det är tur det så nånting händer. :) jag vet inte men harsom kommit i ofas med Livet. Då det händer nått är jag låst av nått annat -inte barnen för de funkar bra iaf typ, men det är Alltid nått. Ska på fest en lördag o söndan efter är det ett starkt 'önskemål' jag ska på nått annat så......eller så måste det ena eller andra..
 
Jag kan återigen tänka fram hur bra jag har det, barn, hus m.m.m
 
Men pånåttsätt så känns det tomt bara, o jobbit i hur det är o blir om dagarna...
Jag har lixom 'kört i diket' i Livet så, har det bra formellt fysiskt så. Men inte emotionellt så eller intellektuellt heller. Jag behöver mer stimulans o mer kickar....starkare iaf :)
 
Idag var det hur mkt folk som helst på affärn........då jag kom på varför. Pensionerna betalas ut idag...
Det ger mig inga bra vibbar så. Jag menar att FÖRSTA dan de får så måste de handla, vilket borde vara så att de har det tomt i sina skåp eller vill köpa nått annat...o inte har pengar. Att de är slut helt enkelt så de måste handla så fort de får......pengar...
Det är något som inte stämmer helt enkelt.
 
Eller som Ragunda kommun, som ger Svenska Staten en anselig summa skatte intäkter, nu snackar vi miljard belopp. Som med skatte utjämnings systemet gör att de hamnar nån annanstans.......
Nu svammlar de om att stockholmarna skulle känna sig orättvisst behandlade OM skatten staten får skulle hamna här uppe....
Undrar hur vi känner oss som idag har det såååååå knapert o ser hur det satsas annorstädes än här.....hur pengarna rinner oss ur händerna helt enkelt...
 
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/jamtlandsnytt/kraften-rinner-ur-norrland
 
Se denna :)
 

En tanke om......

.......trafik brott i Sverige.
Varför kan man inte bötfälla Alla bilar som registreras med reg numm på de fart kameror de har monterat?
 
Jag menar: att har man lånat eller hyrt en bil eller om man inte ser vem det är på bilden så är iaf bilen helt klart med i brottet.  Dvs så bötfäller man Ägaren helt enkelt. Hyr man eller lånar ut bilen får man kräva den som hade bilen då. Ett hyres kontrakt tex från 3/7 - 5/7 o bilen kört för fort det 4:e så får de krävar den som lånat/hyrt....om de inte vill betala själva.
Idag har det blivit så att det nästan är fri fart för de som hyr/lånar bil.
Nä ta det på den som står som ägare så får den själv kräva den som kötr för fort -eller så hyr/lånar man inte ut bilen mer till den personen.
 
Då får var o en avgöra hur de gör. Betala eller kräv.

Vi fortsätter att.........

.......repetera för fullt. Holger får alltmer att göra -riktigt roligt att se iaf :)
Då man kommer hem är man rätt trött efter fokuserat de timmar det tar..
Skönt få litet ledigt ibland iaf...
 
Annars så rullar det väl på som vanligt....
Kämpar för att få Livet gå ihop.....nu menar jag mer funktions mässit i vardagen.
Eller kämpar o kämpar, men det går inte lätt kan jag säga, men det är ingen Kamp så :)
 
Jag har haft så j-a ont i armen/armbågen efter jag fixat med veden förut, o då jag fått nåra sparkar där. Ett par veckor o har knappt kunnat lyfta kaffe muggen. Jag har tagit tabletter då jag tränat för ut o kom på jag läste om att Magnesium var bra för musklerna, så jag drog i mig ett par...o idag är det mkt mkt bättre än igår...att jag inte kom åp det förut. Jag fick för mig att jag inte sall skämma bort kroppen med tillsatser hela tidem. Men tänkte inte på att det kan vara bra då det t.ex är klara muskelbristningar :)
Nu så är det bättre o snart bra iaf :)
 
Midsommar iår strulade till sig litet, med bröllopp m.m Då veckorna byttes efter jag svarat på en inbjudan så gick det inte att ändra så barnen kunde hänga med. Så antingen fick jag stanna hemma eller låta deras mor ha dem på kvällen eller farfar o farmor....
Vi får se hur det blir.
Det ordnar sig, det gör Alltid det :)
 
Jag får se hur det blir idag. En dag utan rep eller nått extra inbokat. Jag behöver det har jag förstått nu efter år i visionen att jag ska orka mer. Jag minns vad ett exx sade jag inte var mkt att umgås med då jag jobbat fyra timmar om dan varje dag o vecka..... Att jag måste få kunna 'hämta igen' mig. Jag märker t.om det själv nu..
Är det en lång rep dag så blir jag 'berusad' lixom....yrslig o fnittrig så, innan huvudvärken träder in...OM jag inte får sova ut o inte belasta hård disken på ett tag.
Men det är väl som alltför många säger: det är så för oss Alla......
Nu VET jag att så inte är fallet, jo att vid överbelastning så är det så, sen att nivån på ork är olika hög bara -DET fattar inte folk...de kommer aldrig o göra :) 
Jag har kommit dit att jag låter folk tro vad de vill, så gör jag som JAG vill/måste i Mitt Liv...
Jag är tacksam o glad att få vara kvar iaf, DET är något jag glömmer för ofta. Det var inte stora marginaler så...jag borde uppskatta varje Dag mer....oavsett hur Dagen blir o är så kommer det stunder av Lycka med. ;)
 
Jag finner att jag har ett Liv som är rätt ok, då jag provar nya saker-ämnen att göra alltmer, Hojjar teater träning m.m
Jag Vill Leva o prova det mesta -som inte skadar mig eller andra..
Jag gör saker jag har råd med, kan o vill göra. Sen ska folk inte lägga sig i o mena på att det inte är efter deras 'mall'. Det får de ta hand om själva, sina mallar krav o LIV ;)
 
Mitt Liv har mkt som händer o en del är 'normalt' o en del knappast ok :) men det är j-t roligt iaf :)
Så väljer jag att Leva Mitt Liv Själv, då ingen har intresse att dela det med mig :)
Så jag låter andra gå på jobbet, hem o värma mat se på Aktuellt o tipsextra -så gör jag saker jag vil kan o har roligare bara -enligt mig dårå ;)
Jag slås av tanken ibland att det finns ett antal jag känner som 'kvävs' i sina fina, ytliga Liv, de som ser bra utåt o är en oerhört soppa inombords samt bakom fasaden......
Då jag inte kan förstå att de väljer detta Livet -då Livet inte går i repris.....utan det är EN gång vi är här...vad vi VET ;) att de låter dagar, veckor år passera då de ser andra som både vågar o är den de är -sig själva.

Jag skall erkänna...........

......det är inte helt svart o uppgivet.
Jag har världens bästa barn som förtjänar så bra de nu kan få ha det....
Jag repar inför Arnljot som Herse, o har en talroll i år iaf :)
Jag har en Riktig Hojj att glida på -då det är väder :)
Jag bor j-t bra -till rätt pris...har frysen full med mat.
Jag har tusen saker att göra här hemma.
Jag har några Vänner jag får besöka, som jag kan festa med åxå :)
Jag har ett bra jakt lag jag är med i.
 
Så det är inte bara skit :) även om det kan kännas så ibland.
Det jag är mest trött på är hur det är ...eller hur folk är, då jag verkligen försöker gå andra till mötes...
Så drar de bara sig bakåt o jag får gå längre o längre.....
I hur det blivit i mitt Liv som lixom passerat o inte blivit som jag hoppats...
 
Nu är det som det är.
Jag får se vad jag har istället så, o stänga 'öronen' då jag hör någon försöker sänka mig....
 
Så är det med det :)
Nu -nyduschad o redo för nya rep.
 
Ska fara förbi Thommy först som har strul med sin track -igen......
Hoppas han är vaken o pigg.

Då jag får.........

........nlod i min lilla hjärna så kommer den igång :)
Åsså funderar jag -inte bra Alla gånger.
För jag inser saker ibland jag inte vill se eller förstå...
Hur det ställer ämnen på sitt yttersta lixom. Det tråkiga är just att det är tråkigt, inte att det är åt det positiva hållet -även om jag försöker ta fram det som är positivt.
Men trots jag försöker blunda för det som är dåligt så går det inte att undvika det bara -tyvärr.
För då jag Lever i den soppa jag nu hamnat i o har birdagit till den själv med -så jag tar på mig mitt 'ansvar' o skyller inte på någon annan, så är det iaf jobbit........inombords.
Jag kan gå på tillställningar o le o surra med Alla -no problems...för prata det kan jag :) Men vad som rör sig inom mig -alla?- det syns lixom inte..
 
Det finns tusen saker jag skulle kunna ta upp o beklaga mig med här, men varken orkar eller vill.
Men lite kortfattat är jag inte nöjd med hur det blivit för mig i Livet. Eller hur det ser ut i min omgivning.
Inte nöjd alls, jo med vissa saker-ämnen. Att jag har två underbara barn -som jag tycker förtjänar en bättre uppväxt......o tro mig jag försäöker ge dem det bästa....det bästa jag kan iaf.
Jag har en bra bostad, har råd att äta o saker att göra men jag vill ha ut mer av Livet än som det är nu...
Jag vet bara inte hur jag ska få in det..........pengar, det är klart jag tar gärna de antal hundra tusen som våra ärade 'folkvalda' får...men det är sekundärt. Jag vill uppleva-göra saker som inte finns i normal 'mallen' lixom. Litet gör jag men vill kunna göra mer.......uppleva mer innan jag dör.
Det jag önskar är inte att resa jorden runt utan det kan vara 'simpla' saker som går att utföra här med, men som kräver nått jag inte har.
 
Att åka till Alperna drömmer jag om tex eller att kunna fixa till läkarvillan här. Men har inte råd med nått eller ork med nått av dem heller.
Jag ångrar bittert så djupt jag o Thommy inte kom iväg på vår 'semester' vi pratat om i så många år......men som vi skjutit upp -hela tiden...vi 'tar det sen.......'
Nu blir det Inget sen..............det smärtar mig mer än vad ni tror, för jag vet vad vi planerat o pratat om vad vi skulle göra, o garvat bra då vi lagt våra 'planer'........
Sånt tar på det inre........o nu har den bussen gått.....o kommer inte gå igen.
 
Faan jag vill bara gråta, men vet det inte finns tårar nog......
Som för mina barn vars Liv inte fått den start jag önskade att mina barn skulle få, det finns det heller inte nog med tårar att täcka sorgen..........
Men det skiter folk i, hur lessen mitt inre är....då jag ler o skrattar -utåt.
hur jag gör saker för att få distans -som jag gör för att orka............för jag är intelligent nog att förstå att jag det inte blir bättre att kliva av den färd som för oss till Slutet........
Även om jag allt oftare blir allt tröttare.....

På vilket........

........sätt kan man lösa knutar som inte syns men som hindrar 'repet' att flyta fritt?
För det känns så ibland bara. Jag har gjort saker för att nån i min tillvaro gillar att använda såna pryttlar, men då jag fixat till är det ointressant .....här, men roligt-intressant på andra ställen...
 
Hur jag styrs till att prata med personer men som inte svara på tilltal.......
Sen i slutänden är det JAG som får stå för att det blivit fel...........
 
Att det sker anklagelser mot mig som som jag inte för bemöta..men det som abföres mot mig påverkar mitt Liv.
 
Det ä en svår tillvaro vi 'lever' här på jordelivet.......o hur man tröttnar dag för dag bara...
Jag förstår alltmer det som känner sig 'färdiga' i sina Liv.
 
Sen är det midsommar snart o veckorna med barnen ville deras mor byta så jag har dem under den vecka Arnljot kör. Så det är klart det blir kallt o regn då barnen är här :) ber om ursäkt...tänkte inte på det ;)
Men sen de inte är här blir det varmt o sol -som det brukar. Nu gör vi andra saker än att gotta oss i solen bara.
 
Sen är jag 'osynlig' på FB för jag fick kommentarer jag var inloggad så mkt, vad nu folk har att göra med det? Medans jag menar det är lätt vara inloggad då det är vinter ute så....
Men nu är jag osynlig o får kommentarer om hur mkt jag hissar-dissar saker. Merjl om att jag borde göra annat än att sitta vid datorn.
Nu är det så att jag går runt o gör andra saker med....tar en mugg kaffe ibland....o sätter mig då vid datorn. Säg en gång vid 11 o nästa vid 13 åsså en gång till vid 17 -före maten...o får då frågan om jag har litet att göra då folk tror jag sitter härhela tiden....att de bryr sig. Jag glömde ibland förut att logga ur o de kunde tro jag var inne där hela den tiden jag gjort annat. Sen vad har de med att göra med vad jag gör med mitt patetiska Liv.
 
Om de brydde sig kunde de faktiskt göra annat än att mejla...o gnälla..
 
Nu skiter jag i vad de skriver, för retar de sig åp bvad jag gör så innebär det att det inte händer nått i deras s.k Liv.......
 

Nu har den tid på året som........

........är full av rep inför Arnljots spel vecka.
Vilket innebär långa dagar på helgens dagar -idag, lördag, blev det ca 10 timmar rep tid + ca 1 tim i rasttid under dagen....
Men pånåttsätt är det som roligt iaf :) sen har Holger fått mkt mer uppgifter samt nya uppdrag -roligt.
Jag älskar se honom ha roligt o att göra nått han gillar, även om det ibland kan väntan. Då andra ska repa med...men även det har sin 'skola'. Att få lära sig att Alla inte gör som man vill hela tiden, utan då det är fler inblandade så blir det ibland.............väntan...
Jag tog med mig mat idag som vi åt med, bättre än att äta Knorr eller Findus kalorikrika måltider...
 
Det är intressant o se hur det 'växer' fram själva framförandet av olika scener :)
Hur det lixom blir nya stenar att lyfta botr -trots det är samma 'spel' med samma slut varje år -75 ggr har det nu framfötrs iaf...
Med olika uppsättningar o olika ordning på repliker samt scener, men samma manus o samma slut......varje år :)
I de syftet så tor jag att det är rätt så ovanligt....
 
Rent Privat tycker jag det är tråkigt -o konstigt- att dotra inte vill vara med...
Hon har pratat om Arnljot under hela vinter så ca ett par veckor innan så kom hon på att hon inte vill vara med i år...inte ens åka på stormötet där man får träffa alla de som vill vara med....
 
Men det är saker som nog hänt o påverkat henne att hon kommit på att det inte var läge iår så...
Hoppas hon inte ångrar sig då det är försent nu...
Men det är väl som det brukar bli med barn -de växer upp o ifrån sina föräldrar...
Vi har Alla den vägen vandrat...
O fler blir det framöver, tex då de själva blir gföräldrar o kommer p å hur det var för de själva....
Men Livet går vidare o snart är Livet över o förbi -för oss Alla....det har så åxå varit i flera tusen år...
Kopnstigt dt känns då man tänker på det.......alla Liv som varit före oss o som kommer efter...
Men om ca 3 miljarder år så kommer Solen expandera o sluka upp Tellus i sin explosion före den försvinner.
Det är åxå nått vi vet -men det är knappast Pehrs elller nån jag känners bekymmer :)
 
Så Lev här o nu -Livet går inte i repris........

På teven....

...........så visar de program som Arga Snickaren, Arga Kocken osv med negativ rubrik, eller de som misslyckats med sitt hus, ekonomiska Liv etc...
Fas 2 är väl d som misslyckats träffa nån efter skilsmässor misshandel m.m
Men hur kan det vara intressant att se sånt här?
Är det för att se hur illa andra har det så man kan känna sig bättre?
Tex om man ser på Lyxfällan där de helt missuppfattat det med att betala för sig i Livet, att de spendferar mer än vad de har råd med. Hur de tror det är ok att inte arbeta utan att de har rätt till pengar iaf, från staten eller den partner de fullständigt kört över...
Jag ser på de programmen jag med Lyxfällan o arga snickarn, men det är inte för att gotta mig åt deras misär utan att jag vill lära mig saker. Hur man kan komma ur en taskig ekonomiskt situation elloer renoverings läge.
Inte för att känna mig bättre -då jag Nästan har det likadant :) ...njae men det KAN ju bli så ;)
 
Men är det så att folk  gillar att frossa i andras olycka -mot att glädjas med andra.
På träningen så förvånas de jag möter då jag får en smäll av dem -att jag grattulerar dem. Vilket jag tycker inte stör mig nått utan stärker dem ....både tror o hoppas jag.
Sen så går inte min värld under då jag inte klarat av att ta deras attack. :)
 
Jag tror Världen -o tillvaron- vore trevligare för oss Alla om vi visade varandra mer respekt samt omtanke.
Inte att vi måste strida jämt lixom.
Jag har skrivit de förut att jag kommit i skarpa diskussioner med folk på Facebook, diskussioner om politik mest, men det innebär INTE att jag är arga på dem eller finner dem dumma i huvet.
De har en tro på att den politik de stödjer ger oss ett bättre/rättvisare Liv -lite förenklat.
Sen om jag inte tror att samma lösning är det sätt vi skall hamna i den symbiosen -det är en annan sak. Även om jag har samma vision...
Men trots vi har varit skarpa i en argumentation -så medför inte det att denne är otrevlig att umgås med Privat....bara man håller sig ifrån politiken... :)
Så att festa ihop, jaga eller att träna samtidigt kan vara rätt iaf...
Att man väljer 'spelplan' mer, att man väljer vart man vad...
 
Jag hedrar en person mer som ifrågasätter mina åsikter än en som håller med Alla överaltt -det är Ingen jag litar på iaf.  Vi får ju tycka vadvivill i Sverige.....
Ärlighet samt visa tydligt vad man tycker, det är det bästa. Sen om  man ändrar sig -vilket jag åxå tycker är ok- det kallas att utvecklas :)
 
JAG är inte densamme jag var för tio år sen iaf....
Utan varit med om saker som förändrat mig, en del tycker åt fel håll o andra tycker jag är 'bättre' nu än förr.
Det är en ynnest att få bli äldre o ändra sig, i värderingar. Att man inte är 'statisk' o likadan nu som man var för 20 år sen. Att man kan lära sig nytt o se det från andra synvinklar än sin egen -som många gör i ungdomen...på ett annat sätt iaf :)
 
Jag inser hur mkt gått mig förbi Livet. Då jag inte riktigt var med från 25 år o de närmsta åren...5...10 jag vet inte om jag är med nu heller :) men nu blev det så i mitt Liv o jag hänger inte läpp för det utan försöker gå vidare o utveckls -på mitt sätt.
Jag hade en annan vision då jag gick i skola o förberedde mig för att klara mig fram i tillvaron :)
Men som alla andra gör så accepterar även jag mina förändringar o lver-löser det erftersom. En hund som tappar ett ben hoppar fram på tre st helt enkelt... Finner sig i o löser det bara.
Så är det för mig med, mina förutsättningar förändrades o jag löser det på mitt sätt :) o finner det är bra iaf....
Jag får finna mig i hur det är o blivit i mitt Liv, o gör det bästa av min situation....
 
Det är inte svårare än så....
 
Det är litet därför jag tycker det borde få vara en rättighet att få klappa till de som stör andra i deras Liv...så länge den som blir störd lever efter Lagen :)

Nu är det en ny tid av...........

.......ångest, eller mer i vad tråkigt det är att se hur folk gör o håller på. De grillar, festar åker åp semester m.m.
Vilket är trevligt -för dem......jag kommer att ta mig iväg -det vet jag. Men det hade som varit trevligare o roligare att få åka iväg med nån så......eller att få grilla Med nån. Nu har jag mina barn, o de far jag med o grillar med, sen mina föräldrar så. Men sen är det för litet bara.
Jag tycker det är trist o tomt.
Jag tycker jag har försökt, på olika sätt men orkar lixom inget mer....att hela tiden jaga o söka o be om att få göra nått med nån.
Så jag är med i föreningar där de inte kan säga nej :)
Inget personligt verkar funka så bra, alltså priva fester typ......
Ni ska veta jag verkligen funderar på när var hur det gått så fel bara...nu känns det som om det kvittar.
Jag gör mitt Mjöd kör min Hojj o hittar på nått iaf jag :)
Jag förstår bara att nått jag gör-är som bara är fel.
Folk de kan fråga mig om hur jag har det -thats it.....o man får va glad åt det :)
 
Idag har jag fått en sak, jag inte trodde skulle va så lätt som det var. Så nu är det bara en sak till som jag må få till innan jag kan känna mig nöjd :)
Iaf det ämnet, kommer säga vad, då det är klart vilket det snart är....borde vara iaf :)
Sen blir det rätt trevligt....tror jag  :)
Vi får se, men jag tror nått positivt med...ibland :)
 
Annars så klippte jag gräset idag som det inte var planerat, fixade med klipparn först så den blev bättre på olika sätt sätt sen klippte jag gräsmattan fin.......are :)
 
På kvällen nu så var jag på barnens avslutning, blir trött av att se charaden som de spelar upp. Inte mina barn men de andra föräldrar o lärare... De går runt o ler o det är såååå roligt....
Sen tycker jag det är 'lite' konstigt med alla stipendier son delas ut, bäst i bil, musik o konst -lite samman fattat. Det är nog trist att vara tekniker eller mattesnille i dagens skola, då de bara dissas o hur de etsetiska ämnen höjs till skyarna.... men datorer, bilar m.m de vill de använda :)
Ser man på hur mkt en estet producerar i samhället är det bara att le...men DE förtjänar pengar o klapp på axeln de.......oouuuvva.......
Ok det är bra saker att göra -på sin fritid. Att spela flöjt o sjunga eller att måla en tavla -eller som jag o sonen är med på teater...på FRITIDEN. Det ger själen rätt mkt iaf :) o det är viktigt, men inte primärt i samhället för produktiviteten....
En kompis till mig sa det att ofta så får tex musik eller film folk att 'stå ut' mer helt enkelt.
Det ligger nått i det.......konstigt nog ;)
 
Jag har en fasa för hur det kommer bli i sommar, med allthop.
Men det positiva kommer jag att ta fram -inombords iaf. Så jag inte fastnar i det som är dåligt, utan jag får tänka bort det helt enkelt. Det är svårt att orka med detta annars...
O det händer mkt som är bra o positivt med, jag får se till att det dränker det dåliga.... :)
Man kan även göra det Utan sprit.... ;)
 
https://www.youtube.com/watch?v=soHfZGPXzpg
 
Bara måste :)

Nu var det ett.....

.......tag sen jag skrev nått :)
Det har sina förklaringar -förståss.
Lite matt i Livet sen har det hänt saker...
For o surra med ett par jakt kamrater o så hade Thommy åkt till Ösd igen -rätt akut.
Han fick inte luft enligt planen utan de for upp med honom till Ösd, o som jag fattat det var det ambulans först som byttes till helikopter sen i Svenstavik -tror jag det blev.
Nu verkar det som om det har tendenser att bli stoppi halsen av slem o dylikt som gör att det blir stopp på luften ner...nu är det andra ggn på ett par veckor..
Orsaken till detta är lite oklart, men de tror att tracken han har i halsen kan vara en del av problemet...
Oavsett så är det 'lite' oroligt då det är som det är då vi vet det tar slut.
 
Annars idag så har jag legat idag i soffan för jag har haft migrän.........tråkit..
Men det blirbättre till slut, efter kaffe vatten o sömn. Jag var tvungen ta två tabletter med -som inte gjorde det bättre alls......först efter ca tre timmar o mer sömn så lättade det...o Livet kom tbx.
 
Imorrn så skall jag sy ihop dagen med olika saker, åka på skolavslutning kl 18, innan dess har jag andra saker jag vill få till....
Saker som jag inte fattat att jag skjutit på förut......det kommer fram här sen vad det är... :)... hoppas jag.
Men i övrigt så tycker jag att det varir rätt tungt ett tag nu.
Jag har för litet jobb för att må bättre, för litet som händer för att jag skall stimuleras...jag känner jag vill ha mer händelser i mitt Liv........
Den enda som kan få det att utvecklas är jag själv..........
Så det är en av de anledningar att jag skall ta mig för saker, Arnljot är för mig bra på det sättet, även om det mer var för barnen som det började....att de skulle kunna utvecklas. Eller Budo träniongen, som åxå var för barnen i början. Som Jag nu 'halkat in på' o jag märker hur det ger även mig input i mitt Liv...
Sen vet jag att ett stort o viktigt input i mittt Liv, som jag åxå vet vad det är som jag inte bara kan skaffa...
Ni som kan tänka förstår vad dt är iaf... :)
 
Nu må jag knyta mig inför morron dagen..

Så har säsongen för.........

..............vårens tränings period över. De hade en heldag idag med gradering som avslutninig. Även om min dottir inte skulle gradera så saknade jag henne där -o inte bara jag förrestsen.......
Ho är rätt omtyckt av de som tränar där med.....o de som instruerar...
Nu blev det inte så, o det är tveksamt om det blir nå mer, det verkar inte det varken för henne eller sonen.....
De vill göra annat tydligen. Men jag har skjutsat dem i två år, inte bara jag men 90% av gångerna vill jag säga. Nu får deras Mor ta o ta hand om nästa period de skall träna -inte motionera, utan att träna.... Fast vill de fortsätta så tar jag o hjälper dem ett år till...
Men jag har som tappat mkt av min Inre Kraft.......för så mkt annat har tagit för mkt av det så.......
 
Lite förenklat kan jag säga att jag är rätt trött så..............
 
Men jag vet åxå att anfallet går över -trötthets anfallet.
Det bara är o blir så. Bara jag ser nått nytt intressant som får min lilla hjärna att snurra.....
Men då det känns vara olika 'kapitel' i mitt Liv, jobb kapitlet, tränings kapitlet osv..... så är det såp olika separata dela tt den ena drar inte ned den andra.....jo litet i orken så men intresset att lära mig o se nytt finns Alltid där......det bara är så....
Sen om det är olika stycken i ett kapitel men att de styckena inte har med varandra att göra -trots det är samma kapitel......de är en annan sak :)
 
Jag har kommit på kant med vissa på fäjsbååk o de är på Arnljot men neggar dem inte för det, utan jag håller den diskussionen utanför Arnljot lixom. Jag gillar dem för vad de är där, o neggar dem inte för att de tycker saker Privat i politiken.........det  är åxå olika kapitel.........
Så även om jag inte gillar deras tankar politisk så kan jagh tycka om dem som personer. Hellre en på helt 'andra sidan' politiskt än en som bara rycker på axlarna o röstar som sina föräldra -o trots det är Mitt Parti- så dissar jag hellre dem.......som INTE tycker nått lixom...
Nä att engagera sig är det jag vill att Alla gör, iaf politiskt :)
Oavsett vilket parti det är för.....
 
Jag vill iaf fara iväg ut litet o kommande vecka......jag Vill verkligen ha litet variation i vardagen -o nu är det möjligt :) Det hade gått förut med men nu är det lättare....
 
Så det kommer ske saker framöver... ;) bara orken ökar så blir det mer att grejjja med...

Jag har rätt lätt att...........

.........hamna i diskussioner.
Ibland vill jag få folk att tänka till, ibland är det saker jag verkligen tycker helt enkelt.
Jag förfaras över saker som många missuppfattar eller inte vill se med vissa partier...
Detta tex:
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/fi-vill-jamna-ut-loner-med-sarskild-skatt-for-man_334354.svd
så har jag pratat med en som t.om företräder det partiet som inte visste om detta...
Jag blir allvarligt oroad bara.....
Nu har jag inte koll på allt men mer än vad de vill se, de måste inse ALLT i vad tex dessa står för....inte bara TRO att de gör bra saker...
Som SD med, se Allt vad de står för, hur deras politik inte är heltäckande, att de har saker de inte tänkt på riktigt. Sen att de får frågor om det de vill prata, invandrare......
Ta upp åldringsvården tex.....hur de ser på det o vill ta hand om våra äldre, sjukvården, skolor etc..
 
Nu är det som det är......folk får egentligen göra hur de vill.........för min del så spelar det inte så stor roll längre.
 
Jag får uppleva sakar jag varken trivs med eller gillar -men kan inte göra nått åt det ........alls...
DET har fått mig att tröttna...
Hur det är vissa som justerar o manipulerar för att få som den själv vill -en ren o ska egoist helt enkelt.
Det är 'bara' att undvika ha nånting med personen att göra.....för jag är helt övertygad o att det kommer att straffa sig i framtiden.
Inte i nästa Liv utan i detta i ett senare tillfälle i Livet...
Sen kan jag åxå bara intyga att jag härmed inte önskar något gott alls i Livet för den här egoisten...
Jag gör mitt helt enkelt, o låter det bara vara.............
 
Jag orkar inte hålla exakt koll längre på vilka dagar som saker händer nån annanstans så....orkar inte. Kör det inte halsen på mig då det inte är nånting av större vikt -eller på nån annnan heller för den delen......
Om folk säger fel veckonummer eller fel veckodag så har det Ingensomhelst större vikt -i Någons Liv.
Jag är 'lite' rörig med dagar då jag har Måndag hela veckan o ingenting som jag behöver rätta mig till -jo det veckor jag har barnen förståss, men annars är det lixom inget jag verkligen måste......bara Vill ;)
 
Jag tycker att det som viktigt för Dig kan Du själv 'ansvara' för, låt andra få sköta sitt. Så länge de inte ber om hjälp...då hjälper iaf jag till :)
Men tänk på de saker du vill göra som påverkar andra, det behöver inte tas bort utan det kan räcka med att justera....
 
Nu får det bli saker som jag nog måste börja tillämpa -saker jag INTE vill men måste......bara för att saker händer som påverkar mig -mer än vad folk ser o tror.
Så mitt Liv kommer att förändras o nu inte i positiv riktning.......för Alla.
 
Hur snett det blivit i Livet som kunde vara så mkt bättre bara......
Men idagens samhälls klimat så har egoismen-kapitalismen kopplat ett så oerhört starkt grepp om vår Liv så det kommer ta tid att komma ur det........

Nationaldagen har...........

.......nu passerat.......yiippiiii
Nu har jag inte sett EN flagga idag, jo på Facebook.....ingen annanstans....
Så firade jag National dagen.....tyst o lugnt..
Var o tränade o sen for vi tolv stycken o åt ihop o surrade.
DET var jätte trevligt :)
Jag inser att jag bara måste göra nånting i sommar. Jag orkar inte fajtas som jag vill riktigt...
Jag har tränat ca tre ggr i veckan för att få bättre kondis o mer ork -nu har det inte blivit så. Jag måste göra andra saker med -att träna kondition mer helt enkelt....pust...
 
Jag känner mitt Liv har tappat Fokus, hur jag tappar Allt mer lixom. Jag har mina barn som är på väg ifrån mig -vilket är helt naturligt. Även om jag finner det tråkit så är det så för Alla föräldrar -att barnen skapar egna Liv.
Men vad har jag kvar då de är borta?..............inte mkt.
Jag satt o fundera idag o kom fram tilll jag har tre vänner -som ibland svara då jag ringer....en av dem svarar Alltid o de andra då de kan.......ibland......
Nu har jag fått en svacka där med.
Hur otroligt ansträngande jag är helt enkelt. En kompis jag pratar med säger att jag kan prata om Allt så, vilket jag tycker o känner med. Men få värdesätter det idag.....det är slutsatsen av det hela...
 
Bensinen jag köpte till Harleyn o klipparn har nog fått vatten i sig, då först stannade klippran o HDn bluddrade idag. Jag vågade härmed inte åka Hojj till stan...........tyvärr.
 
De som ENDAST ser mitt långa hår o skägg o dömmer mig efter det, de anser jag har mkt större problem än mig....rent socialt. Kan man inte se Människan bakom den frisyr eller prylar den har -ja då är man jävlit illa ute.
Ger man Ingen Ny Människa chansen att få visa den man är för at de har omoderna byxor -ja då är det illa........
JAG försöker ge Alla en ärlig chans helt enkelt, även om en person o jag ite har samma politiska åsikter eller visioner så ka denne individ vara trevlig att ungås med iaf........
En åsikt i politik är som att välja bilmärke........eller mc :)
Det kan vara ett sätt att visa vad man gillar osv, men inte vem man ÄR.......
Eller vilket fotbollslag man hejjar på -trots de hejjar på ett motståndarlag så kan de vara trevliga privat iaf...
Idag har det blivit alltmer grupperingar.....att det är VI o DOM. Både i samhället, yrket, staden eller landet...VI o DOM.....
Det känns inget bra då vi Alla är från Adam O Eva :) ...........närå, utan vi har iaf mer gemensamt än vad vi fattar -trots vi är så intelligenta. Sen har vår uppväxt gjort att vi inte förstår varandra.....
Däremot så hardet blivit så att för att en Profet sagt nått för ett par tusen år sen så spränger folk ihjäl sig för att Döda några 'på andra sidan'...........o vi kallar oss intelligenta :)
 
Jag tvekar.........
 

Vad jag har förstått så........

......är det olika religioner samt teorier som pågår här o var i världen.
Jag har åxå förstått att då de kristna krigade förr -nu?- så Välsignade Präster kanoner o soldater så att de kunde vinna=döda maximalt med andra Människor....
Hur nu detta kan gå ihop med att vara religiös o önska sin Nästa det bästa...
Hade de pratat med den de sköt ihjäl kanske?.......knappast...
Hur otroligt korkat det så må vara att ta ihjäl någon bara för att de tror på nått annat än vad jag gör...
'Jaså du kör Saab du?' som ger mig rätten att klappa till denne -inte döda bara veva till Saab Ägaren till hoan ändrar sig.......
Jag har som inte så väldans mkt förtroende till den Kristna tron.....då de-som så många andra- har tagit ihjäl de som Inte trott på samma sak.
Det pratas härsotvärs idag att respektera varandra, för den man ÄR.....
Sen må väl alla få tro på vad man vill?
 
Men det är många saker jag ser o finner vara tokiga......
Tex att det är fördel att ha släkt-vänner på posotioner i företag-myndigheter för att få jobb...
De kan vänta in  i det längsta för att -i paniken- få välja den de vill ha som , konstigt nog, kan just komma den dagen det behövs,.....
Hur det -iaf- fungerar där jag ser -hur fel det är. Det är inte den bästa utan den med rätta kontakterna som får jobbet- uppdraget helt enkelt.
Det är så det blivit idag.
 
Sen ser man på teve hur det pågår lönedumpningar i byggbranschen. Något som vi EU motståndare befarade. Sen vart är alla sänkningar de talade om före valet?
Att förhindra miljöfel o bättre mat -då det dör danska arbetare som hanterar det kött vi skall äta...
Hur blev det med det?
 
När skall vi arma dårar förstå, de som tror att vårt land sköts demokratiskt men som har en sidas val på 0,5
 eller 0,2 -som skillnad på sin politik?
Men de står egentligen för samma saker. När skall det komma fram ett parti som tar avstånd för att de kan ha lönegaranti i åtta !! år sen de slutat riksdan? I andra nordiska länder har de tre månaders ersättning. Är de så duktiga så kan de väl få jobb nästa vecka sen de slutet. Mot att driva företag o öka bufferten i egna företaget o bara ta ut aktievinst -men ingen lön....som de får fråm staten via riksdagsjobbet så...
 
Hur det lixom luras o bedras överallt, alltmer.
Jag har mer än en stor sten att bära iaf......som gör mig så tung i kropp o sinne som om ni bara kunde känna en tiondel så vore ni 'trötta' ;)
Men om jag jämför med andra närstående så har jag det rätt bra iaf....har två underbara barn, kan åka Hojjj, jaga o kan röra mig......... ;)
Man får se det man har mot vad man drömmer om, drömmar som ger insidan energi o förhoppningar, som ger en motivation att fortsätta knalla runt på denna Jord...
 
 

Nu får jag.....

.....en såndär fundering igen :)
Då jag blev stoppad för ett par veckor sen så var det 'för att han sett min regg plåt varför liten.....' så sa han.
Ok tänkte jag det är lugnt.....men om han sett den för en vecka sen så kunde väl inte han veta att exakt den dagen jag var ut att jag skulle ut.....
Jag menar antingen har han 'spanat' o väntat -knappast troligt.
Eller så har han åkt hit ett antal ggr för att se om jag var ute o körde.
Jag menar jag sitter inte o åker typ mer än den tid det tar att åka hem från punkt A till B...inte såååå stor chans att lyckas träffa rätt............
Oavsett vilket så måste det tagit tid.....för att min plåt var för liten.........vilket är ett brott som kräver åtgärd. Kosta vad det kosta vill...
Men hurdetnuänmåvara så har de lixom tid till detta, att fara o kolla om det åker en HD med en regg plåt som är ca 1,5 cm för liten...........allvarligt.
 
Finns det inga värre brott att engagera sig i?
 
Sen har jag åxå kommit fram till att de tar custom hojjar för att de inte vill dra iväg i 250 knyck för att komma unden dem. De tar de som kör sakta o mår gott av det helt enkelt...
En sport mc ser de bara bak ändan på.....men en som kör lugnt o fint -den kan de ta....
Jag har pratat med folk som bor efter vägen är förbannade på att bilister kör utav h-e efter Stuguvägen. Jag blir konstant omkörd då jag håller den hastighet som står på skyltarna ......
Jag vet att de som bor efter stuguvägen inte heller vill ha sina barn åp gården i rädsla för bilister.
Hur de berättar de ser bilar köra i ca 150 knyck förbi deras hus, som förståss åxå sport mc gör -på en 80 sträcka....
Hur stora j-a lastbilar blåser förbi våra postlådor-busshållplats i 120 på en 80 sträcka.....
 
Den är nånting nånstans jag finner vara helt tokit lixom.........
 
Är det avundsjuka på fiiina hojjar eller tar de endast de som de kan ta?........hhhmmmmm..
 
Ja det får vi aldrig veta...

Jag blev glatt.........

.......överaskad då jag var på väg in till Thommy. Jag satt o funderade litet på hur det var o såg ut ohur det var med honom. Om det skulle bli ett besök till en sovande man eller om han vaknat i -då jag får ett sms att han var tbx på avdelningen igen o att han var piggare...faan vad skönt. Så jag var där i ett par tre timmar o surrade fikade o skrattade ihop  :)
Det är skönt se de hade förstått o rett ut problemet. Hoppas hab får åka tbx till sin vanliga avdelning på Måndag. Vad jag har förstått har han även fått en egen lgh med :) det Kan vara bra så han får egentid o mer eget Liv .-dock är risken att han får mindre 'rörelse' i sin närhet... Färre spontan besök.....hoppas inte det blir så.
Men det är säket bra att få eget boende, egna tider, med läggdags m.m :)
 
Innan dess så väntade vi hema ett tag att gå på Expo Stugun där de fiskar gädda o har marknadsstånd o säljer godis ostar m.m
Det var inte så många knallar men det var inte ett toppen väder o få som shoppar loss i Stugun.....
Men intressant att de tar rätt mkt gädda i Indalsälven, 960 kg på fyra timmar, ett lag på tre st tog 54 kg.
Vi köpte litet godis då inget annat kändes vara intressant.
Jag var lika matt idag som igår, bara i med piller för att orka med. Dock tog jag bara en tablett för att jag inte vill belasta min lever.....är rädd om den ju :)
Det är mkt jobbigare att vara ute bland folk men det går.......
 
Sen ikväll så grillade jag o barnen hamburgare o hade det trevligt, i säkert fem minuter ;)
De har inte tid mer så nu, att sitta o grilla o surra ..... det var annat förr :)
 
Men det är så Livet är för oss Alla, en levnads tillvaro som förändras -hela tiden :)
Det är när Allt är över det blir statiskt :) o rätt Dött..........kanske ;)

RSS 2.0