Igår var vi till.......

........fjälls o åkte skidor. Holger o Towa åkte med Hennings barn, Emil o Saga. Så när kvällen kom var de trötta alla fyra.
Vi for till Farfar o Farmor på onsdags em, för att sova över för att tidigare komma iväg på morronen. Till Lunch så åt båda barnen Gulasch soppa ;) sen lite choklad på em för att bli bjuden på hamburgare av Kock Henning. Det gjorde susen iaf.
Så vi for hem o var rätt trötta alla tre. Vid hemkomst var det kvälls fika o att tända upp, det tar litet tid men jag hade förberett med att köra in ved så vedvagnen var full. Så det var bara att elda :)
Men det känns mkt bra att kunna åka upp sådär bara, att ha en heldag i Bydalen.
Idag blir det träning iaf, men är rätt stum i benen så hoppas att uppvärmningen blir bra idag :)
Har förberett mat åt Holger o jag o Towa ska in till stan med hennes mor o prata litet.
Jag önskar -innerligt- att det blir ett bra reultat, även om jag inte altid är snäll :) Jag tycker att man må få kunna ställa Krav, på mig skolan modern m.m för Towas skull.....
Men jag hoppas det går åt rätt håll -vilket jag är övertygad om att det är på rätt väg. Vi har båda ambitionen att våra barn som vi gjort skall ha det bra.
Så det kommer bli bättre för att snart bli bra -för dem........
 
Livet är på ett annat sätt då man är förälder o har barn, mot att vara utan.....på gott o ont.
Men det ger så otroligt mkt mer än vad det 'kostar'.
Att få se dem le, höra dem skratta, se dem åka-springa-leka -DET är ljuvligt för själen.......iaf Min :)
Att se hur de klurar ut saker hur de skall lösa saker, i skolan, hemma eller med vänner.
 
Jag ÄLSKAR mina barn, över allt på denna Jord.
Det är inte svårare än så. ;)

Nu förbereder vi........

........att åka på skid dag med vänner. Det är inte en riktig vinter i år känns det som...
Men nu ska vi tre iväg en dag -till att börja med.
Jag skulle vilja åka till Alperna innan jag Dör -kom jag på justnu :)
Men då barnen växer för fullt så blir pjäxorna för små......varje år tamefxxn ;)
Men det är trevligare att de växer mot att de skulle sluta växa...........o försvinna.
Men nu är det bara att se fram emot kommande sportlovs vecka o njuta :)
Man får ta det man får, för  Påsken i snön känns tveksamt...så vi tar mer nu bara.
 
Sen har jag lurat ut att jag tar med lite skivor jag tror barnen tycker är roliga med :)
Hoppas det inte blir det ljumma intresset som uppstod igår :) då den film vi såg inte var nån hit, ok men inget mer..
 
Jag vill visa mina barn att världen har mkt att erbjuda, att de har ett brett sinne att se andra saker än vad som finns inom ens närhet.
Då menar jag Allt dessutom. musik, folk, sporter. intressen m.m.m.m.
Jag vet vad jag gillar -men vill inte tvinga in dem på mitt så :)
Men visar gärna, så det vad som jag gillar o vad som finns.
Men det är DE själva som väljer.....

Mitt i Livet o alltihop så........

.....får jag känslor sådär, o bara vill gråta, Det kan va nått jag bara kommer att tänkapå som hänt eller varit. Som barnen o jag såg en film ikväll, Rock Of Ages, o tycker den är bra. Efter den så kom jag o tänka på Thommy...bara sådär -åsså rinner det tårar.....det är känslor som inte är lätta förklara. Vi har hängt ihop i 40 !! år o gjort mkt tillsammans. Tex då jag mekar med bil 'hör' jag honom o hans skratt....som filmen som hade mkt åttitals musik som sjöngs.......åsså kommer det tankar om hur vi haft o gjort så. Filmen har en massa musik från glada åttuiitalet, Forigner. def leppard. Whitesnaje m.m som ger mitt inre en klang av hur bekymmer inte fanns. hur det luktar olja o svetsrök....åsså hör jag hans skratt.
Vi höll på o meka med nån bil en gång, mitt i natten, o blev lite trötta kl 4 på morronen. Så vi gick ut o börja sparka fotboll !! -vi !! :) - då det var sommar o våra hjärnor behövde få syre för att kvikna i...jag vet inte vad vi mekade med eller varför vi var tvugna göra det mitt i natten -men så var det. Jag hör hur han skrattar o vi bollar med bollen.
Nu är det en sån där sekvens bara, som poppar upp.....o hans skratt........
Jag har varit till garaget några gånger nu i vaken tid o det känns bekant, ser tom hur jag sprayat LYNX på deras garagedörr........o förstår jag o Thommy gjort nått där nångång så...den gången åxå...
Nu vet jag inte vad han minns eller kommer ihåg, jag vet bara att jag Inte minns Allt, men förstår vi hållt på där rätt mkt med moppar, bilar, skotrar m.m......åsså hör jag hans Skratt................
Jag tänker på då vi varit i stugor till fjälls o festat om, då vi stått i köket o gråggat o lagat mat......åsså hör jag hans skratt.
Då vi fjällvandrade o jag såg endast hans ansikte kika ut genom gluggen i sovsäcken...åsså hör jag hans skratt......
Hur jag blir arg i garaget o slår i nått så det smäller.......som övergår i hans skratt....
Alla de otaliga bilfärder vi gjort som idag ingen av oss minns.....men jag hör hans skratt.....
 
Livet har sina motgångar -helt klart.
Ibland Tar Livet mer än vad det ger.....hur stenhårt Livet är mot oss, men som åxå ger oss glädje.
Jag förstår det bara inte, men..........måste vi förstå Allt?
Nej, bara vi förstår en liten liten del är det presis vad vi klarar av.......
Vi ska inte veta vad Framtiden bär i sitt sköte, för om Alla helt plötsligt skulle vara snälla, o inte så egoistiska som idag, jag då vet man -att slutet är nära.....
 
Det är väl därför vi inte skall förstå å veta, för vi pallar det inte. Utan varje Dag skall vara en ny. Vi dör En dag, men lever en hel massa dagar innan den Dagen kommer.
Det är bara att komma ihåg det vi behöver eller själva vill......som Thommys skratt.......

Tänk vad bra......

....Livet kan kännas ibland, bara sådär. Det lustiga är att det inte börjat så bra idag, men det känns trevligt iaf. Blev väckt imorse för att åka på utvecklings samtal med dotra mi o hennes lärare, dotras moder var med ho å.
Hursomhaver så sitter man o hör hur det går åsså sträcken man på sig o ler. Det går rätt bra för Towa, men inte problemfritt eller utan ansträngningar, men det går som bra. Läraren tycker Towa är bra snäll o trevlig...
Jg njuter... :)
Sen iväg till tannläkarn, en äldre -pensionerd- man som är hur bra som helst. Det är så j-a töntigt men jag är räödd för sprutor, skär mig hellre med kniv för det ser jag o förstår så.......men spruta. En tunn nål man inte riktigt ser eller känner, utom att det tränger in nått medel......men........det går rätt bra iaf.
Han tar det lugnt o fint ler o samtalar lityet lagomt sådär, det kändes iaf att det fanns tid o att det inte var så stort bekymmer eller svårt att fixa -min isärbitna tand.....jag ligger där o undrar hur mkt svartbälterna orsakat-bidragit till detta :)  men men kostar det så smakar det :)
Nu pratar tannläkarn om lite allt annat med syster med, o jag drar slutsatsen att ALL amalgan skall tas bort. Jahapp två timmar o 4000:- tänker jag då. Nu vet jag inte hur länge det tog men jag fattar att de börjar fylla sen han sagt att han som satt in amalgamet gjotr ett ypperligt jobb o det satt hårt o svårt så.
Men så är det bara färdigt, o jag försöker säga tack men dt går inte så bra :) utan jag känner jag är nöjd.....j-t nöjd. Jag har däremot i min villervalla o ny vakenhet glömt plånboka o ber att få faktura, vilket går bra -trots jag fått åpminnelse åp den förra, då jag yrsklat te ne o glömt det ...ettt par ggr. :)
Jag far heim o betalar direkt iaf, så det inte blir som sist :) som jag skäms över..
Då var det 'bara' att vänta en stund tills tungan känns igen så jag törs -o kan- dricka kaffe.
Upp i garaget för att svetsa ännu mer, då jag köpt nu svets tråd. Men som jag befarade så är denna tråden inte möjlig att svetsa med min svets, jag frågade hon som jobbade, nej var anställd där om det var rätt tråd med fluss i men det fanns ingen annan så hon trodde det var rätt......som sagt anställd....men Söt ;)
Så det var bara att försöka svetsa den sista metern tråd till det jag kunde, för att sen slipa -igen. Det är rätt drygt att ligga o jobba under en bil så, med maskiner...men jag har en plan ;) vi får se hur det blir.
Men tröttnar litet o börjar städa garaget mer igen. Jag måste säga att det känns mkt trevligare då det är mindre stendamm som far runt o in i lungorna. Så jag lyssnar på radion o gör det allt bättre -renare- runtom i garaget.
Kom inn nyss o tog mig en ny mugg kaffe....o känner att Dagen är bra -trots utgifter, bedövning, skolmötet o ingen svets tråd.......så har dagen varit rätt bra iaf såhär långt...
 
Sen blir det en toppen kväll då båda barnen är här o Ingen av Oss ska träna... :)

Måndag är en.......

...dag som alla andra :) man är bara liite tröttare samt har en heeeeel veckas jobb framör sig :)
Fördelen med Måndgar är att dt är längre tills nästa ledighet -med allt vad det innebär- o att man kan vila upp sig-ladda för kommande helg. Sen att summera helgen som varit o tänka efter litet....om man vill det :)
 
I början på året -januari, februari- är det lugnare i byggbranschen, det kvarstår service dock. Så jag har tid med annat :)
 
En annan sak som passerade mina öron idag o det var att de diskuterade hur 'Nanny' på nån teve kanal sände hur barn stägndes t.om låstes in på sina rum då de blev hopplösa o det inte gick med vanligt straff -timeout, de barnet får sitta på en stol/soffa i ett hörn utan nått att göra o begrunda sina hyss :)
Nu måste de s'äga först att det inte är lagligt att låsa in barn i Sverige, olaga frihetsberövande, heter det i Sverige... Så att ta avstånd är moment ETT.
Men.............varför då visa sånt som folk att tro det är ok att göra så, OM nu nån skulle missa det. Varför visa program hur de gör i andra länder -då VI själva anser att vårt system är Bäst. De visar fyllon som kräks o slåss, hur barn blir inlåsta, hur mördare förhörs etc etc....
Jo, man får ju inte visa sånt i Sverige, det som är Rätt...enligt oss. Utan vi  visar andra som gör fel...
Om jag skulle instruera min son i att hugga ved så tänker iaf jag att jag visar Hur man skall hugga för att inte tappa ett finger eller fot...
Men på teve visar man vad som man Inte skall göra.......
Varför inte visa de som är dömda i en rättegång o därmed anses skyldig.
Oavsett om det är skådespelare som tagits med fickorna fulla med knark eller en förvirrad man som våldtar små flickor?
Sen Dom fallit är de ju skyldiga o ansvariga för sitt sjuka beteende.
Mot att sudda bilden så folk kan tro fel. 
'Det där ser ut som Arne Hegerfors....' då folk ser bilden i nån skvallerblaska, Aftonbladet/Expressen.
Vore det inte bättre visa den som är FÄLLD, o i Sverige kräver det rätt mkt ...att bli fälld..oftast :)
Att sluta visa teve program på saker  man Inte får göra i vårt fädernes Land........Sverige...
Visa istället hur man skall göra då man räddar Liv eller hur man kan hjälpa en förvirrad tant hem eller vart man kan vända sig om man hittar ett barn, hund eller nått. Som kan innebära att Liv räddas...
Nä inte då, inte här i Sverige heller. Där vi skall skydda -vilka skyddas förresten, inte den som riskerar utsättas för brott utan det skyddar den som haft ihjäl nån- deras personliga intergritet. Mot att informera så jag kan ha koll på mina barn då jag sett nån peddo person utan hjärna florera o spana. Nu händer det inte varje århundrade i Mörtån, men de i städerna.....
 
Då man går i garaget o lyssnar på P1 får man höra saker som startar Pehrs hjärna ;)

Söndagar är en.......

...dag där många får vila o vänta in Måndagen bara. En 'väntdag' för många. För mig är det en dag som så många andra, det är mest att affären stänger tidigare o färre har öppet, fast........har junte så mkt o shoppa för eller vilja att köpa nått heller. Litet småsaker som jag lika gärna kan köpa närsomhelst :)
Jag känner mig däremot mer matt i ork psykiskt, det kan bero på att jag känner jag inte är på topp, tvätrom så känner jag hur jag sjunker neråt..........så vad gör jag? Jo jag försöker vända eller iaf bromsa det litet....är opp i garaget o städar ;) Det kräver lite hjärna men mer bara kroppsjobb, plockar o rensar, rengör o samlar ihop skräp o verktyg. Det tar bra o syns större skillnader eftersom
I garaget så trivs jag iaf, det finns mkt att göra förutom att städa o plocka. Nu har jag fortsatt med min Ärade P18 o ser det går som framåt. Det tråkiga är att riva, det roliga är att bygga o sätta dit pryttlar eftersom :)
Radion står på o ger mig litet sällskap, antingen nån musik kanal eller P1 -faktiskt- så är det ibland saker som intresserar o kan lära mig något :)
 
Tro mig, jag hittar på saker att göra -oftast- även om det många gånger är fruktansvärt svårt att komma igång. Men jag är lite för rastlös att bara sitta lixom. Även om det blir rätt så mkt här framför skärmen, så gör jag annat med :)
 
Men jag har totalt tröttnat på att folk bara hör av sig när de vill ha något eller måste ha hjälp.
Men det är så det blivit idag.
Att det är mest då de har nått att vinna på att träffa någon som de vill göra det....ofta iaf :)
Sen kan det va för Nöje med -sen om det är för att vinna mer än välbehag, det vete gudarna :)
 
Annars idag så är det en seg dag så. Men det ska vara såna dagar med -då uppskattas de dagar som är roliga mer :) mot om att alla dagar är roliga.

Vissa dagar så.........

........är jag emotionell så det heter duga ;) dvs skulle kunna gråta då Sverige vann över Finland idag. Vet inte varför men pånåttsätt blir jag glad över att andra blir glada så...... De har kämpat i strulat o kommit såhär långt.
Sen lyssna jag på radion på väg in till träningen, o fick en ny 'attack' då en tjej berätta om sitt miserabla Liv. Då jag känner hur bra jag har det egentligen.........ensamt o mest tråkit. Men äter, rör mig, lever o har barn o ett bra boende.......enligt mig dårå. :)
Jag har nån PMS period nu tror jag :) o jag undrar litet på varför.
Men det har inte gått så bra alla gånger, EN gång gick det oerhört bra, eller det kunde gått mkt sämre .... men i övrigt så har inte många planer slagit in. Men jag är som nöjd pånåvis iaf, men litet mer vill jag ha/uppleva/göra i vardagen. Det är så oerhört tomt bara, jodå jag pratar med dig Annica på telefån :) men jag vill ju lixom iaf ha mer folk/vänner o en kvinna här iaf, Hon den Rätte :) ....tror jag. Kvinnor har sina stunder, men fler goda än onda :) det VET jag, den Bittre Sänkte Mannen har skrivit ;)
Jag har gnällt om det här förut -jag vet...ville bara litet till, det har junte hänt så mkt under det senare .... året ?? inte på ett bra tag iaf ;)
Jag har det mest tråkit om kvällarna tycker jag. Jag far o tränar, vilket gör mig gott o är bra för mig. Sen är det roligt med :) att komma hem med svullet bröst -UTAN silikon :) - o blå märken här o var....men bra fys är det.
Sen ikväll blev det intressant, jag for dit åsså kom sensei (tränaren) o sa han var sjuk o jag skulle får köra uppvärmningen till den andre svartbältaren kom. Att jag skulle sköta uppvärmningen :) skojj var det iaf, men det kom ju lite snabbt på så, inte förberett mig alls på det :) Men jag gjorde så gott jag kunde....har ju gjotr det nåra ggr så -men blivit ledd/instruerad då :)
Den andre tränaren skulle komma tills tio i men kom typ 5 över ;) så det blev en lång uppvärmning :) Men vi fick puls o blev litet svettiga ;) innan kvällens inhoppare hann komma. Det var iaf mkt bra att jag fick 'förtroendet' att leda den delen idag. Även om det blev litet fel ibland så var vi varma iaf :)
Träningen går ok, men inte bra så. Jag känner jag inte har orken riktigt -än. Jag vet att jag må göra mer o har tänkt börja, bara jag känner mig frisk nog. Jag menar när jag vaknar tar jag mig knappt ur sängen.....är det för jag är trött psykiskt eller fysiskt -det vet jag inte.
Men det är som omotiverat att kliva upp ibland, då det inte spelar så stor roll.
En jag känner ringde då jag stod o prata med en gammal kollega, så jag sa jag ringer opp. o det gjorde jag, upptaget efter 4-5 signaler... Nu vet inte jag om det blir så automatiskt eller om denne trycker nej på att svara. Hursomhelst jag ringde var femte minut typ för jag hade ju lovat..sen börja träningen. Sen efter ringde jag igen, för denne ville låna nått av mig. Jag fick frågan redan första gången så o jag sa att jag skulle fundera o svara sen... Men då denne tillslutsvarade så sade denne att det var löst -problemet var åtgärdat....
Så tack o hejj..............nu fattar tom med jag att det var nån typ av sammankomst, som jag inte var välkommen på :) men att låna grejjor det kunde väl gå bra...
Nu blir jag förvånad om det var så det är o var, för det varit bättre med denne förut........förut som sagt...nu är läget på ett annat vis. Men det känns inget bra iaf, ok att låna men kom för faan inte hit :) för at vara enkel...
Nu kan det kanske komma en förklaring om det var mkt just då, men läget kvarstår iaf....
Det känns i hjärtat det med ...-även om jag inte gråter då :)
Men men nu skall Livet fotrsätta Levas.....hej o hå...
Det är väl nån final för Svenska (?) håkky spelare snart -OM jag råkar se det..men vad har jag annars? garaget... :)
Det är tur jag har det iaf :)
 
 

Man kan undra......

.........varför det är fler Kvinnor som skriver bloggar.....eller det är rätt förståeligt att skriva här både tilltalar o gynnar Kvinnor. De har en mkt större förmåga att utttrycka sig i tal o skrift -de är inte fel att vara bra på det, tvärtom. Det är ju där vi hamnat i dagens samhälle.
Tex att bli rik idag så är det lättare via stor konsumtion, att sälja många böcker, musik skivor, tavlor etc. Att sälja egna varor som kostar litet att framställa. OM det är målet.
Nu vet inte jag hur eller om det går att tjäna pengar på bloggar, men det vekar så då det finns ett flertal 'proffs' bloggare, som ser det som sitt yrke. Vilket då är i majoritet Kvinnor :) Blondibella hette väl hon som lanserade sig i Lyxfällan för att sen blir föreläsare-bloggare o blev tät på det :)
Det är lite bakvänt pånåttsätt idag, tycker jag. Att de som verkligen gör något för sig o sina medmänniskor, saker, byggnader. fordon, kläder m.m.m varor vi måste använda. De som gör allt detta kan inte bli tät på det lika lätt som en som kan sitta hemma o fantisera eller att tycka, eller som så många gör idag -de lägger bara ut bilder i sina bloggar, med typ tre rader om vilka plagg de bär eller vart det är taget...fotot.
Eller en som skriver en låt som blir en hit, o har därmed iaf årsinkomsten säkrad ;) fast det må bli en stor hit.
Hur folk kan tjäna pengar på saker om inte lixom tillför något till det praktiska Livet. Det kan däremot ge arbetarna styrka att orka göra det som de gör 8 timmar om dan. Då de lyssnat på en bra låt så de fått distans till sin tristess, eller att få dem drömma sig bort i en bok -innan de slår igen den...o är tillbax i vardagen igen.
Vilket inte är förakta :) att deras förmåga att få folk att producera varor eller att orka utföra tjänster.
Jag vet inte hur riktigt eller varför folk vill se på boxning/hockey, höra musik, läsa en bok eller att se en film. Men dt är ett flykt beteende, eller att få ge hjärnan lite bra vibbar -förstunden. En dos som kan ge dem ork att vara kvar.
Lite konstigt känns det dock, att det inte kan vara saker i vår vardag som kan ge oss detta, För mig är det ofta via mitt jobb då jag ser hör o förstår att Kunden blir glad, det ger mig en boost att fotrsätta till nästa jobb. Jag behöver inte få en klapp på axeln eller betalt i kronor utan blir emotionellt gladare då jag ser hur de skiner upp ;) Sen att jag må ta betalt blir som en sidosak jag bara måste, för det kostar ju mig pengar annars.
 
Men att det har blivit en konstig värld att Leva i är en annan sak. Att de som endast skriver kan tjäna nog för sitt uppehälle. Att Kvinnor skall kvoteras in i de branscher de vill -oftast topparna i varje del. Att majoriteten av högskole studerande är Kvinnor -utan ens tala om kvotering där. Att det tunga praktiska jobbet är sänkt i värde -men som Måste utföras.
Om en arkitekt ritar ett vackert hus så måste nån bygga det.Varför skall då dennes förmåga att rita vara mer värt än den som håller hammaren -det är ju mot samma Mål o de borde ju ses som samarbetspartners. För vill ingen bygga -eller rita- så blir det ju inget. Jo det blir kanske nått, men knappast så bra som om de samarbetar, då snickarn inte kan fantisera ihop fler våningar  eller den som ritar inte kan få i en spik en gång.
SAMARBETE är nyckelordet.
Nu heter det att den som ritar har studieskulder o måste få mer betalt, men han som snickrar o är slut i kroppen vid 45 års ålder. Vad ska han leva av efteråt då de inte kan jobba mer?
Nu anser inte jag att Alla skall ha samma lön, som kommunismens tankar var -är?- för dt gör att Ingen menar att det är nån mening att starta företag, att föverkilga ideer de har, OM det inte kan ge dem litet mer än vad de får som anställd. För att många drivs av en tanke att få luta sig tillbax på ålderns höst o njuta mer av Livet än under de verksamma åren. Alla får det inte så -tyvärr, iaf inte de som spränger sig. Som jobbar över sin förmåga olitet till, för de bränner ut sig o bara dör.....
Det vore intressant att få veta vad tex många gamla sportfånar gör då de slutat idrotta, sen vad många av dem kan göra. De 'kvinnor' från Öst som tog preparat för att orka mer o vann sina grenar. Hur de har det idag...
OM de Lever ens, som tog medel för at vara på topp då..........
För att vi skulle kunna få sitta framför teven o glo o tro-hoppas att 'våra' stjärnor skulle vinna. Många av våra idrottsmän har jobb som föreläsare eller tränare, men de som pumpades full med ämnen för att hålla det åren o för att vinna den tiden -för att deras land skulle visa sig vara bäst.....på Mäniskors Livs bekostnad. För att visa deras land o deras levmads stil var bäst.......
En tävling mellan teorier i hur man skall driva ett land, o få sina innevånare att producera mer... till vem? För vem? Ja inte är det för deras egen skull  iaf, då de 'bara' gör det för att få mat på bordet. Utan det finns någon nånstans i Alla dessa kedjor som tjänar mer än andra på det. Religiösa 'ledare' som får folk att skänka pengar/tillgångar så 'ledaren' kan dra nytta av det, Att få bära nyttan av andras arbete. Eller att sätta sig över vanliga människor, säga åt dem vad de får säga/tycka o sen rösta fram de som de anser vara 'rätt' folk att styra det land de bor i. Se bara hur många länder som har 'val' som de menar är helt riktiga, men som är rena skära fusket...
Eller som i vårt ärade Sverige, att de etablerade inte anser att vissa partier som Folket valt in skall räknas som ett 'riktigt' parti. Möt dem i debatter o visa vad de har för brister i sina ideer....
Att vi Sverige inte får säga Neger, som är en del i rasen i homosapiens som Eskimåer eller Indianer,Arier, Asiater m.m.
Utan vi får inte säga saker som våre ledare anser vara kränkande, vad är nästa steg? att vi inte får ifrågasätta deras sätt att fördela de pengar vi själva betalt in -skatten. Att vi nite får reda på vart skatten går idag, för vi vet ju det....eller..... :)
Att vi som står för nota åxå för beställa vad som vi skall betala för, eller gör de 'högre' det åt oss?
För vi lever ju i ett fritt land, som gör att vi får ha åsikter om Allt -eller........
 
När skall vi förstå vi har Alla samma 'Mål' i Livet?    Att få vara friska o leva länge.
När skall vi acceptera varandra för vad vi är?         Oavsett ras eller intressen-läggning.
När skall vi tänka på de som kommer efter oss?     Mot att bara se till att vi har det bra?
När skall vi inse att vi inte är konkurrenter med andra människor som lever samtidigt här som oss?
När skall vi förstå att vi alla mår bättre av att samarbeta mer?
 
När...........

Förstår ni hur......

...manipulerade ni blir? Hur affärer styr era köpvanor.
Jag vill äta fullkorns pasta o tortillas gjort av fullkorn. Det är allt svåre att hitta dessa nu, vilket gör att de säljer mindre. Vinsten för dessa varor är väl för låg -lägre iaf- an vetepasta o tortilla orginal. 
Så vad gör man då?
De vill inte sälja fullkorn utan tjäna mer på sämre varor -för oss kunder.
Så......in med extra pris: "köp 2 för 19,00:-" med det gäller bara orginale o inte fullkorn. Den här kampanjen har funnits en vecka nu......
O vad gör folk -jo de köper det som är billigast, försäljningen med fullkorn sjunker -för att sen kunna tas bort.....då ingen eller för få köper fullkorn.
Det här är en sak hur de kan styra oss i vårt handlande.
Eller så flyttar de varor så de är svåra att hitta o ställer andra märken mer framme -för att sälja bättre. Det var exakt så på Coop Lillänge för fjällbrynt ost-tuber mot Kavlis, han som var chef där slutade efter detta. Säkert inte det enda orsak, men bidragande, det sa han själv iaf.
Undrar hur mkt annat som vi inte vet om som försigår, de ger resor kläder m.m. o det är inte lätt att bevisa. Korruption heter det iaf :)
Men vi TROR vi har en fri vilja, vilket vi har -men vi blir styrda o fattar det bara inte.
Som det testet de gjorde på via film. De la in en ruta -ca 10-dels sekund- ubder en film, med jämna mellanrum, säg var femte minut, en bild av en coca cola burk. Man hann lixom inte se burken men registrerade den. på vägen ut efter filmen sålde de mer cola än på vägen in. För de hade sett, registrerat o undermedvetet blivit sugen.... 
Nu blev detta förbjudet, för det är en viss typ av hjärntvätt....
Men hur vi åp filmer ser varor som vi registrerar -utan vi tänker på det. En volvo på parkeringen -i bakgrunden i den scen där två skådespelare står o pratar. Jag har t.om hört hur de betalar för att få komma in o synas i filmer etc med 'sina' varor.
Man kan ibland se hur märken är över tuschade på tröjor kepsaretc, då film/program makaren INTE fått betalt :)
Patetiskt.
 
Pånåttsätt så har det ballat ur -även här.
Det finns stunder jag bara vill gå här hemma krama mina barn äta morötter o dricka Mjöd...o låta alla andra dårar få verka fritt i samhället..........nu går inte det så bra.
Men visst vore det rätt gött?
 
Jag vore glad om det uppstod en EMP som raderade ut all elektriska saker i samhllet -ALLT.
Så det blev mer som förr -små byar, föreningar, kvarter i sina egna 'kungadömen'.....
Så skulle det bli lugnare o mer harmoni, ett tag. Tills de började på att plundra m.m, men det skulle inte ha nån större mening att ha mer pengar. Då Mat för dagen vore nått Alla ville ha.
Back to Nature :)
Då INGEN j-a hamburger kedja får Dig att känna att du måste ha -nått du känner Du mår illa av .........efteråt :)
 

Det kan tyckas vara........

......onödigt att en tand spricker :) men nu har en gjort det -spruckit.
Jag kände det lixom blivit en skarv o satt o fika -ok åt popcorn då ;) - ikväll då en bit av kronan for av....
Så var det med det.
Nu må jag ringa o fixa tandläkare, hoppas de är i byn o att de har tid......annars blir det Ösd 5 mil eller Hammarstrand 4,5 mil :) + tand repkostnad. Jag funderar på att ta bort den helt.
Jag har ju en teori att tänderna bakom, dvs visdomstanden i det här fallet 'åker' lixom framåt. Jag Vet det fungerar så hos en del andra djur. Att då tändar far bort fyller de bakom ut det hål som uppstår i tandraden. Såg det på teve för ett tag sen, o la inte på minnet vilket djur det var -Giraff kanske ;)
Det blir 'intressant' att se vad det kostar, för det kostar ju...rätt bra har jag för mig.
Amalgamet som en del av oss har 'sväller' ju o spränger tanden, om det inte via kvicksilvret vi har ger oss cancer....eller amalkrupp eller nått :)
Konstigt egentligen, det ämne vi inte får släppa ut hur vi vill i naturen fick de limma in i våra munnar förut......
Det känns tryggt tillhöra 'den mest intelligenta rasen på jorden' ;)
 
Sen har det uppkommit att en arbetsgivare lixom är ansvarig för att en abställd tagit Livet av sig. Jag menar inte på att dennes chefer ska gå helt utan påfalld i detta fallet, då det var uppenbart i ett tag att mannen varit mobbad. to.m att en av cheferna varit medveten -men inte gjort nått.
Nu finns det mkt i denna fråga vi inte vet så mkt on.
Tex mannens hemförhållanden, för det torde vara naturligt prata med sin fru/vänner o få stöd, OM eller vilket stöd han fått vet vi inget om.
Han hade väl mer saker/personer i sitt Liv än arbets kompisar o fru? Nått intresse o bekanta där o få stöd.
Eller om han var helt omöjlig att jobba med, men då borde han kunnat ta/få  en tjänst där han varit själv hela dagarna. Att plocka skräp tex, så det är dåligt av chefen.
Sen kan det väl vara bättre lösningar att ta tillhanda än att ta sig av daga. Att säga upp sig tex. För han hade tydligen varit öppen för att byta tjänst helt, inom kommunen. Varför inte då säga upp sig?
Det är oerhört tragiskt att det skall behöva gå så långt att han kände han inte ville vakna mer...
Men är arbetsgivaren ansvarig för att personalen inte begår brott på sin fritid, för det är olagligt att ta livet av sig i Sverige. Vad straffet blir är jag dock inte helt klar på vad det kan bli.
Att en person som blir haffad för att denne kört för fort, men menar att chefen stressar denne på jobbet så mkt att denne inte kännt/kunnat förstå att denne körde för fort.......
Ska chefen fråga den anställde vad den anställde skall göra på sin fritid, tex en helg. Så att denne har folk att träffa/umgås med så denne inte hänger sig......
Är ni med?
Vart går gränsen för vad en arbetsgivare är ansvarig för....är det att de anställda har det bra på sin fritid o har det bra med vänner o familj?
Att chefen i detta fallet misskött sig angående mobbingen, det tycker jag...men ska de få stå för att han tar Livet av sig?
Jag tvekar..............
Jag anser det funnits bättre sätt, tex byta jobb eller säga upp sig -för han har ju fått hjälp till slut, ekonomiskt o med psykolog/kurator. Han hade kunde kanske göra det han ville göra mer på fritiden...fiska, kasta pil eller knyppla, o må litet bättre. För han borde väl haft ett Liv utanför jobbet? Eller har det blivit så idag?
Att Livet består till 99% av att jobba....
Har det gått så långt?
Innebär det så att vara ett så intelligent djur på Tellus?
Att jobbar du inte är du inget värd eller har nått annat du vill-kan göra?
JAG tycker fallet är oerhört tragiskt, för honom o hans fru o anhöriga, men jag blir nästan mer orolig om det blivit så idag...
Att vi är på Jorden för att jobba, inte för at Leva vårt eget Liv utan att se till att andra får Leva det Liv DE vill, dvs att de som tjänar pengar på andras jobb att de skall få Allt o de under dem ingenting.
Det MÅSTE finnas en annan mening med Livet än att jobba.............det bara Måste det....
Jag jobbar -fast jag inte behöver- men det är mer för jag tycker det är trevligt hjälpa folk o att få träffa nya människor så. Sen helt klart så sitter det inte ivägen med mer pengar....då tänder spricker tex ;)

Ibland så blir......

..............dagarna konstiga bara. Speciellt då jag sovit dåligt, o varför jag gjotr det förvånar mig. Jag har saker jag tagit på mig idag o det räcker bra........o blir över.
Kan inte förklara hur det blir o är, har försökt förut men hittar som inte ord. O finner inte Jag, ja då är det illa ;)
Jag får nån nått 'rus' som bara kommer...o går....blir yr o disoirienterad, inte mkt men lite ofokuserad så.
Jag får dricka kaffe, äta o vila, o hoppas det blir bättre.
Det är tråkiga dagar då det blir såhär.
Men det känns litet bättre ju mer jag får vila o kvikna i :)
Så det går -på nått sätt..det brukar det. Tur jag inte har huvudvärk iaf, för DÅ är det jobbit..........
Nu skall jag 'bara' vila ut o syresätta hjärnan så blir det bra det där.......
Jag har druckit rätt mye kaffe nu o ätit älggryta så det v änder så.
Igår kom jag hem sent med, det kan va det som stökar till det. Jag kände jag ville koppla in spis, ugn o en micro åt ett par som inte haft spis på fjortondar typ....sen var det ett möte före, eller mitt i lixom, Det tog mer tid än vad jag tänkt mig. Så jag hann påbörja dock inte avsluta.... Så jag ville dit efter mötet för attgöra det jag kunde igår.
 
Nä nu må jag ta mig en kaka dotra mi bakat o kvikna i före avfärd... :)

Jaha, nu har.........

...........den lördag passerat jag längtat efter rätt länge, men kände inte jag fick sån boost jag hoppats på. För då måndagen uppenbarats så är det samma vecka -som vanligt. Inte samma skit för det är ännu sämre utan mer 'bara' samma vecka i tristess lixom.
För mina försök att utvecklas ur det här, går inte så bra. Sen vilket fel jag gör kommer jag inte på. Så det blir till att Leva o göra saker själv. Det kommer stunder då jag känner hjag inte ens vill skriva här, FB har jag kollat litet i på slutet men tröttnat på det med......igen :)
Det påminner om klubbar eller topparna i politik/företagen -att de klappar varandras ryggar o gynnar varandra. Släpp för faan inte in nya personer med nya ideer samt tankar. Det här är en sak som kommer resultera i att affärslivet/sociala umgänget kommer att stagnera eller tom minska...
Jag har som hyllat människans verbala förmåga, som är ett mkt stort steg till att vi finns här idag -att vi kommit så 'långt' som vi har. Men idag då Alla lixom ska tänka, jobba o vara med sig själv, är jag fullständigt övertygad om att vår utveckling kommer att avta....rejält..
Egoismens tid har kommit.
Att man ska bara se till sig själv o man kan inte ens säga ord som någon kan bli kränkt av. Skulle jag utbrista att vädret är ljuvligt så kanske nån i gruppen blir kränkt då dennes far hängde sig i solsskenet. För det är hur det uppfatts som styr, inte vad man säger. Jag var på en kurs i svenska kyrkan där jag fick lära mig detta. Det står att det är hur mottagaren av den tilltalade som styr -o inte vad jag menar. Så man kan idag inte säga mkt alls, om man vill vara säker på at inte få en inkallelse till rättegång.
Jag har varit in där jag med i en fråga om att få ta hand om mina barn......detta har jag skrivit om förut o orkar inte göra det igen :) det är ju förbi o barnen är hos oss båda....
Men på den väg vi börjat vandra -iaf i Sverige- den vägen oroar mig.......
Hur flata lagarna är Sverige o vilka som gynnas av det. Hur blåögda, naiva o rent av korkade vi är. För det sker saker inte vad många av det svenska folket vill, o det parti som företräder dem lixom stängs ute -hela tiden.
Deras största fråga kan vi inte bortse ifrån anser jag, att vi inte har råd att försörja alla fattiga överallt. Klart folk skall få hjälp i krig, men den hjälp vi ger idag är i överkant. Flyr man ett krig så borde det vara ok att få bo i varmt hus o få mat, inte komma hit med krav på att varje barn SKALL ha ett eget rum, tex om man har mer än 6 barn...eller att få bo på hotell för det inte finns bostäder. Jag menar finns det inte bostäder kan vi inte ta emot fler. Då våra egna barn åxå skall flytta ut senare nångång.
Vi må se till att ta hand om oss själva, åxå......inte bara eller endast men att vi ser till att även vi som bor i Sverige kan flytta-jobba-bo i framtiden.
 
Det har idag blivit så teorteiskt att det inte håller.....utan det har fixerats så oerhötr vid pengar o dess värde.
Mot att se varandra mer, o att hjälpa varandra som förut. 'Det var bättre förr' :)

Igår var det......

...........fest på Österhus. Vilket är trevligt även om jag känner mig litet mer omotiverad då man inte får sova över i långhuset. Men är det bestämt av någon vettig anledning så är det lugnt -jag tycker bara det är litet tråkit. För det ger iaf mig en god känsla, bäätre än att sova i sovsäck på vandrar hem, att få lägga på ved under natten o vakna att se in i elden med nått o tugga på ;)
Att få känna värmen sporidas i huset o kroppen, att få vakna till sakta så :)
Inte kliva upp o rusa iväg på jobb/jakt eller dylikt.
Nu händer det fler trevliga saker där, wintergames, god mat o trevligt folk.
Men nu tar det ett år till nästa gång.
En sak jag gillar så är det Blot som hålles, o han som berättar vilka seder o Gudar som vi 'tror' på.
Sen var det en rätt tidig kväll :)
Hade rätt tungt huvud imorse ;) men efter tabletter o kaffe kändes det ok.
Sen vi tankat bilen vid hemfärd så ringer telefon o han unrar om jag saknar min plånbok, för han hade hittat den på vägen mot Stugun.
Vad tacksam jag blev, sen var det en exx kund som jag inte var helt överens med. Men nu har han stigit i heder o anseende :)
Man ska aldrig ha förutfattade meningar. Utan ha öppet sinne -även om histotrin innan varit en annan
Nu är det läggdags o fundera på vad Årsmötet på Budo Klubben kan ge......

Så har en ny............

........helg påbörjats. Idag är det Lördag o jag har hämtat dotra mi hos sin vän. Sonen sover, han har ju fyllt 13 :) med allt vad det innebär. Sena kvällar o mornar mest för varje pöjk...
Ikväll är det Midvinterblot som jag tänkte fara på, nu får man inte sova i Långhuset....av nån konstig anledning. Det är för många kärringar som styr alltförmycket idag. Då blir det såhär. Ett j-a meseri o diplomati, rakt över. ALLA skall ha rätt till Allt Överallt -Hela tiden.... Man får lixom inte 'tvinga' eller se till att folk måste välja lixom. Utan det skall mesas fram i Livet bara. Du skall inte tro att män för vara Män utan skall vara nån j-a osynlig plånbok som gör som Hon säger. Att befrukta sen hålla käft. Göra det Hon anser skall göras o betalas för.
 
På skolan tex så 'är det inte lämpligt' att de har/gör en snö hög där pojkarna kan leka 'Herre på täppan' då det 'kan finnas pojkar/flickor som inte kan vara med då de är för svaga och klena'....så det får inte lekas lekar där många av pojkarna inte får utlopp för den 'energi' de har inom sig, det testosteron de inte kan styra som för dem att bubbla o nästan vibrera under lektionen efter. Sen får de skäll att de inte kan sitta still -o där sitter de....o känner de inte kan sluta få deras kropp att 'koka' av energi......men måste sitta o pyssla med papper o penna. Mot att låta dem få bråka/busa på rasten så de är betydligt lugnare på lektionen sen.
Så blir det då Kärringar styr i skolan, o jag får rysningar hur det blir sen, då de tagit över samhället -för de kommer att göra det. Idag då det är majoritet av fruntimmer som går på högskolan. Killar har betydligt sämre betyg samt läsförmåga att kunna hävda sig i dagens skolsystem, det har lixom tagits bort manliga saker/ämnen. Då det idag blivit mer musik, teckning mer 'skapande' i skolan idag. Matte o gymnastik har lixom tappat i status o lektionstid. Det började då jag gick i gymnasiet, då vi som gick fyraårig tekninsk tvingades att läsa religion, hiostoria o andra flum ämnen -för vi 'inte skulle bli kalla teknister' som inte förstod Människan i samhället. De vi sen skulle arbeta åt, bygga-konstruera åt då vi sen skulle börja jobba. Hur mkt teknik läste ekonom o humanist linjen -inte mkt alls. vilka ämnen läste de få ratt de skulle förstå oss?
Men vi som var lite sämre o 'kallare' analytiska räknemaskiner -människor- som minsann skulle lära oss.........
Så där satt vi o fick lägga tid på att diskutera vad Napoleon åt till frukost o varför o att det heter minsann inte matte då det heter matematik, eller hur Senegal tyrs av vilka  osv.....mot att få koncentrar oss på att läsa det vi ville -tekniska ämnen för att kunna 'växaä i den del av samhället.
 
Så i framtiden så får männen göra det jobb kvinnor inte kan -jo klart de kan, vissa av dem iaf, men inte just de som jobbar där just då, utan andra kvinnor kan, vad otroligt dum jag är mot Kvinnan- för Kvinnan kan ju absolut Allt. Men nu är det så att Kvinnan sitter på kontoret o sköter om det administrativa, göra ritningar på hur det skall grävas o konstrueras, o män får då lyfta bära gräva o bygga så det blir gjort......
Sen blir det så att de i den 'högre' delen av samhället dvs de som studerat o har stooora studieskulder o de som ger varandra stöd o jobb, de har makten i sina händer.
Se hur det är idag bara, som säkerligen kommer att öka senare i tiden.
Idag skall det kvoteras in kvinnor i männens branscher o män i kvinnors, via Lagen, mot att låta varje par-arbetgivare att fatta det beslutet o vem som gör vad....
Lagen........det känns som CCCP var förut.
Sen så kommer det bli så att de tyngre arbeten som skall utföras så blir det inte inkvoterat 50-50. I tex byggbranschen så kommer få Kvinnor att söka, o de som söker de kommer att få -via Lagen- en tjänst de inte pallar, utan de kommer göra finjobbet mest, montera lister, koppla i styrskåp/komplettera med elapparater o lock -det finjobb de klarar av. Inte att vara ute i -25 o lyfta betong stolpar eller dra en matar kabel för 250A.......
Utan de kommer in sen då det är målat o putsat o fin liret skall till. så det blir 'jämlkt' att Alla kan känna de byggt den fastighet de nu byggt........
Men vissa av de som tar åt sig äran har inte gjort lika mkt som andra, nu kommer arkitekten att hyllas mer än den som slitit genom arbetet fysiskt, o den teoretiker kommer att hyllas -vad otroligt fint han fantiserat ihop....som inte är lika lätt att lösa praktiskt, men de har klarat av det...
i på kontoret sitter de 'lästa' de som studerat på universitet samt högskola, vilket som idag är avsevärt fler kvinnor än män.....
 
Sen så kan vi studera hur det ser ut just nu -idag. Vilket genus har majoriteten av de som går in i väggen idag? O vilka får skulden?  För de inte hjälper till hemma utan den del av 'väggingångare' har 'två jobb' -som det nu heter. Sen att den del som inte låter den andra delen eller som ger negativa bedömningar som gör att den del som inte hjälper till inte anses göra det 'på rätt sätt' eller bra nog, att en del anser sig var liiite bättre än den andra.
vilket genus hör hemma vart? i vilken del finns mannen-kvinnan?
Nu vet jag att det förekommer att delar av det sämre genuset går in i väggen de med. me vilken gör det mest?
Sen är det rätt modernt att gå in i väggar, eller att få nå bokstavs kombination -som ger dem rätten att INTE behöva arbeta son vanligt folk. Men den kombination de har fått -den har de resten av Livet, den växer som inte bort -även om den kan dämpas med mediciner....
Men det val man gör i ungdomen får lixom man stå för -Livet ut -jag tror inte alla fattat det.....
 
Jag tänker INTE sitta o bli deppad för vad somkommaskall utan jag tänker Leva Idag.
Att göra de val jag kan nu o se till att undvika göra andra illa men att få det så bra det nu går för mig.
Att fara på Blot idag tex
Att ta hand om o ge mina barn det bästa jag kan, i det jag kan -o de låter mig :) - gör för dem :)
Mer än att ge dem de pengar jag har. Att ge dem mina tankar o väerderingar, som de själva får välja vilka de tror på :)
Att sötta de i deras Liv o deras val de nu gör, inte att beordra dem vad Jag asnser vara rätt. Utan att låta dem leva sina egna Liv o stå för de val de nu gör o har gjort. :)
Men att finnas där för dem OM det går på tok o de ber om hjälp.....vilket jag ytterst sällan själv gör....ber om hjälp. :)
Blir de som jag är så blir de så, o jag inte kan tvinga dem ändra sig...
 

Nu har Pehr...........

....varit mer på FB än på ett tag. Men dotra har varit krasslig så jag har varit tvungen hålla mig inne, mer än vanligt. Men för hennes skull så är det bäst att hålla sig hemma o inne......
Det kommer nya dagar o veckor. Sen så är jag väl en sån som inte lixom lämnar någon själv då de mår dåligt, varken fysiskt eller psykiskt. Fast vill de ha egen tid kan jag hålla mig på avstånd -dock inte längre än att jag är nåbar så.....
De jag lever med närmast är viktigare än andra, dock så har jag rivit en central på jobbet är det jäääävligt svårt fara hem :)
Men det blir rätt lååånga dar då man inte kan röra sig så fritt som jag är van, o litet blir gjotr. Tur det är februari då det inte är pintjockt med jobb..
Får plocka mer hemmavid helt sonika.
Jag har saker jag både kan o bör göra hemma inonhus med, problemet är att lusten inte fins. Men idag har vi iaf möblerat o Towas rum. Flyttat om så det blev bättre.....
Men det blir inte för mkt gjort lixom :)
Så det har varit rätt ok iaf.
Nu må det va bättre så morrondan är skoldag för henne o garage dag för mig :)

Hur kan människan.........

....eller oftast Kvinnor tror att vi är likadana i hjärnan, kvinnor-män?
Det finns ett antal forskare som påstår motsatsen, o de har faktiska bevis på att vi ÄR olika i hjärnan....åxå :)
Jag hör hur tex Gudrun Schyman ältar o går på i sin lilla bubbla att vi har samma förutsättningar -när vi enligt spcialiaster på just hjärnan visar o påstår att så inte är fallet. Men visst........de får TRO vad de vill, men då fakta kan visa, med röntgenbilder etc att så inte är fallet -hur skall man då kunna ta en sån inbiten dåre seriöst?
Det vore som om att -fortfarande- påstå att jorden är platt -trots alla bilder....
Jag kan bara le o tycka det är gulligt, som jag gör mot barn som försöker flyga ;)
Vad jag vet så har vi skillnader på vår kropp -som vi kan se, o därmed begriper, varför inte då  åxå acceptera att vi är olika inombords. Mot att tro på saker vi inte kan bevisa, eller ämnen/saker vi inte kan se........
 
http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/jamstalldhet/article16139583.ab
 
"En som haft modet att göra det är Martin Ingvar, professor i klinisk neurovetenskap vid Karolinska institutet. I en statlig utredning konstaterar han att det visst finns genetiska orsaker till skillnader mellan pojkars och flickors beteende.

Hjärnan utvecklas exempelvis olika hos pojkar och flickor. Flickors hjärna är störst när de är tio, elva år, medan pojkars hjärna blir det först senare. Kvinnor har fler förbindelser mellan vänster och höger hjärnhalva. Pojkar och män har mer av hormonet testosteron, en orsak till att de är mer aggressiva och har fler tillfälliga sexuella förbindelser. Flickor som under fosterstadiet fått ovanligt mycket testosteron på grund av en ämnesomsättningsrubbning hos modern är betydligt mer pojkaktiga både i sin lek och i sitt beteende."

  
Pånåttsätt har det hela lixom barkat ur.
Så att männen skal feminiseras o Kvinnorna.........bli mer...........macho. Jag kommer inte på vad motatsen heter till feminism.. :)
Hur de förbjuder pojkar att leka med bilar o flickor med dockor.....bara för att.
Kan inte var o en få göra som man vill själv? 
Att vara o en får göra sitt Val?
För vad jag vet så tvingar ingen lekis fröken en flicka att leka med en docka eller en pojke att leka med bilar.
Utan de känner bara att de vill, men enligt vissa ska de förvägras göra det.
Vad blir näsa steg, att tvinga pojkar ha sex med pojkar?
Är det inte ett val upp till varo en?
Lägg fram bilar o dockor så får varje barn själv välja ut vad de vill leka med.
 
Det har idag blivit så teoretiskt att Leva idag.
Att det är så otroligt logiskt att man slutar känna......
DET är nått jag är emot. Att man skall välja partner o den andre föräldern till sitt barn.....Logiskt.
Jag tycker att låt människor få känna o göra litet som de vill, som inte är olagligt eler belastar andra.......
 
Ska de va så svårt de?

Varför fattar inte.....

......de 'nobla' som styr vårt land hur folk tänker o känner?  Är inte de en arbetsgrupp som borde ha en god fingertoppskänsla på hur åsikter går o vad folk känner o tycker. För de skall ju spegla vad folks åsikter är så,eller..... ska de bestämma vad vi ska tycka o tänka?
Som i boken "1984", där de som styr ändrar i böcker samt pådyvlar innevånarna vad de skall tycka.
Så det folk säger o tycker är 'fel' saker -är det ok?
I ett land som bygger sina beslut. lagar m.m på demokratiska beslut?
Nu j-r för det vara nog !!
Jag satt o lyssna på P1 idag där det var en kvinna som jobbat bott o är född i Sverige, som tyckte det gått för långt. Att hon inte ville att hennes skattepengar skulle hamna i nån flykting anläggning, mat boende utbildning m.m. Då de 'inte har arbete' som gör det ursäktligt -dock inte ok- att de går runt o slår sönder bilar, skolor, varuhus etc. Hon var över 60 år den kvinnan som berättade att de fick dela på en docka med dockvagn -flera stycken. Att de fick turas om eller leka ihop -med samma docka.
Idag kommer det hit flyktingar som får bo -eller ska för 'de har rätt till'- lgh med egna rum, ett visst urval med kläder o barnen SKALL ha leksaker -iaf så får de det, o då ett bra mkt mer antal än vad hon hade.
Hon vågade inte ta för starka ord eller vissa ord i sin mun för hon ville inte bli stämplad som rasist, då hon ansåg de behöver hjälp, dock inte den mängd som kommer hit....att vi inte har rådeller klarar av dem.
Hon tyckte hon fått kämpa Livet igenom -ändå vet vi idag att de har de rätt bra den generationen. Som fick börja tufft för att få det bättre ju äldre de blev o hur 'marknaden' utvecklades -då till Sveriges fördel.
Kan inte de som styr fatta att folk ute i länderna -för det är mer nationalism som gryr i europa- att folk inte vill hjälpa/försörja de som flyr bort från sina hemländer. Jo jag vet de har det tufft, men har de råd att åka flera hundra mil är de knappast fattiga flyktingar, för de GÅR över gränsen, till grannlandet.
Den summan de får -kostar- i sverige, säg en person, kan hjälpa avsevärt många fler i grannlandet där kriget håller på.
Sen kriget är över så flyttar inte så många 'hem' igen -o tacka faan för det. Här får de ju mer än vad de kan jobba i hop i hemlandet på tio år under ett år på att göra......ingenting. De är knappt skyldiga att ens lära sig svenska...
FATTAR inte de som styr hur folk lessnat så de röstar in såna SD, mot att begränsa eller iaf bromsa invandringen i Sverige. Invandrare får bo på hotell, för 'de har rätt till..',  eller nån dyng kåk med dåligt skick -så de som hyr ut dessa kåkar får tjäna en hög summa pengar -pengar som kommer från den skatt vi betalar in.
Se Bert Karlsson, han fattar i hur man gör pengar -o vart satsar han nu? o inte av medmänsklighet...
Men kvinnan var förtvivlad iaf, rätt frustrerad iaf, på hur det blivit i Sverige idag...o hur hon kände hon inte fick säga vad hon tyckte -i rädslan att bli kallad rasist.........som hon uppenbarligen INTE är....
 
Är det demokrati det?
Att lixom styra folk vad de får eller vad de törs säga?
Vad är nästa steg? att fara hem till de som uttrycker sig fritt o ta in dem till 'förhör'?
Jag bävar o ryser vid tanken.......
De tog in en invandrare i samma debatt -o vad sa hon? inte ett smack, dels var hennes språk inte det bästa o hon ville kanske heller inte vara rasist då hon fått hjälp -o säkert var rädd att åka ut ut Sverige.........
 
Sen de som kommer hit -varför MÅSTE de bli svensk medborgare? så de kan fara hem -sen kriget är slut- o leva på den pensionen de har rätt till -som Svensk. Nej, låt de komma hit o bo här o sänd hem dem då deras land slutat kriga,bäst för dem o biligast för oss........
 
Ser man bara på hur det är i pizzeria branschen, där ägarna bytte pizzeria med varann o fick starta eget bidrag o sålde hälften svart.............. Nu är det svårare med att folk köper på kontokort o att det -har jag hört iaf- dragits in på starta eget bidrag i den nischen i arbets svängen.
 
Svensken är rent sagt korkad eller iaf j-t naiv, som dessutom 'gläds' eller tycker det är ok att de kommer hit o kxxxxar svenska kvinnor, får barn med dem som flyttar i hop med en svensk man efteråt, 'då det inte gått som de tänkt sig..' med den ärade Mannen med totalt annan kultur. Där de får dänga kvinnor o låsa in dem...o de får ju en oskuld på 14 av en man av lägre klass med döttrar......
 
Nu kommer nån att tänka eller säga att JAG är rasist, vilket jag inte är. Men anser vi är av olika urspung med olika värderingar samt andra traditioner.....uppenbarligen...
Jag anser INTE nån är mer värd än nån annan -men vi har dock olika egenskaper o sätt att leva.
Det är inte svårare än så.
 
Så lät folk få utrycka vad de tycker o tänker, för skrapar man på ytan så kommer det fram varför....
Ta in SD i diskussioner, o visa hur fel de har, mot att försöka skriva paragrafer så de INTE får besluta vad de sagt till sina väljare vad de står för o vill göra....
 
Jag tänker inte -under några omständigheter- rösta på dem, då jag anser de är ett en frågas parti. Som många nu tycker o därför röstar in dem, men det kommer bli problem OM de blir för stora. Då de röstar för-mot andra partiers förslag........men har få egna..
 

Vissa tider i..........

......Livet så är det att man vill mkt mer än vad man kan :)
Sen vad det beror på är olika.
Jag tycker det vore härligt om folk fick vara den de är o göra det som de vill. Sen må man tänka på vilka åtaganden man gjort med, barn, jobb , hus etc. Det är inte bara släppa o dra lixom...
Men utöver Allt vad det nu innebär att ha sitt Liv flytande så må man göra saker som förgyller åxå. att vi ser till att leva o göra det vi själva vill -men efter det vi har ansvar för ;)
 
Nu är det lätt att säga hur man bör göra o inte men jag är helt övertygad om att Alla har möjlighet iaf. Antingen att spara -om det är pengar, eller att välja bort tex teven om man vill göra annat.
Det handlar om vilka prioriteringar man gör helt enkelt.
Det är inte svårare än så.
Slut komplicera saker utan bara gör.
Jag köpte Hojj, som gör jag får dra in på annat. Jag började träna för jag kände det var läge.
Jag har gjort fler saker som jag tycker gör mitt humör o Liv bättre, kan inte ta Allt här men jag Gör saker iaf. Saker som det är cencur på -men skattefria ;) Inte Allt vad jag skulle vilja, men den dag då listan är tom kan jag lika gärna dö...för jag tror att så länge man har Mål eller saker man vill uppleva/göra på sin Lista så hänger man med ett tag till. Nu kan jag säga att det som är topp två p ålistan är att se hur Mina Barn utvecklas o vad de väljer att göra osv, att jag kan somna in lugnt för att det går braför dem. De planer jag hötr om ger mig frid i själen iaf :)
Det finns saker jag vill köpa för att testa eller att ha dem, men väljer annat. Jag skulle vilja resa mer utomlands men väljer annat som ger Oss -mina barn o mig- mer under året än vad två veckor skulle kosta..
Men några saker till Hojjen är köpt o jag hoppas jag har råd med mer innan sommarn är här :)
P18 håller jag på med åxå -mellan varven. Det känns kanon o så väldans mkt är inte kvar -drömmer dock om en biltipp....men den kostar åxå. Så vi får se, det går o göra såhär med ;) Tar bara litet mer tid o är litet jävligare.
Så det är som 'bara' att bestämma hur högt ribban skall liga. Jag vet jag skulle kunna göra bra mkt mer åp bilen, men tar det nästa år så...nu skall den 'bara' i drift.
 
Nu har inte mina små så mkt nöje av Hojjen tex -jo då de åker med förståss. Men inte hur den ser ut. Sonen vet jag önskar -drömmer?- att få åka P18 nångång. Han har gjort det o vill göra det igen......vilket blir. vi får se vvilkt år bara, 2014 det siktar jag på.........den optimist jag nu är. Men jag är inte oppe i en fjärde del av en utlanns resa, så det finns kvar i tanken att vi skall göra saker med som Vi -alla tre- vill.
 
Så vi håller på vi...o jag med, på mitt vis med mina saker ;)

Då man upplever......

......nya saker eller gör på ett annat sätt det man gjort förut.
Det är väl bra ? ;)
Problemet är väl mer om man vill det mer än vad kan eller hinner.....har råd med. Men då har man nånting att se fram emot eller att spara till. för fick man bara göra det man ville -hela tiden, då skulle nog dess förtjusning försvinna.
Det tror jag iaf. Att det är bra det växlar, vad man vill o vad man måste.........
 
Idag hade jag planer som inte gick att genomföra då dotra blev dålig -ont i örat- så hon fick vara hemma o vila-medicinera...
Det blir så ibland, o då får man byta göromål samt ändra sina planer. Det har en viss förtjusning det med -tänk om det alltid gick som vi planerat o tänkt........vad tråkit det skulle bli....
En värld där det bara blev efter mina planer, nu kan jag välja vad jag vill/kan göra, inte bestämma. Tex årstiderna styr det rätt bra :) eller ekonomin eller lagarna eller orken eller....ja hittpånå själv...
Vi är ju ett djur -i grund o botten- o anpassar oss till hur dt ser ut o är runtikring oss. Ta en Isbjörn o sätt den i Sahara, skulle den bara lägga sig ner o dö? Knappast, den skulle göra så gott den kunde efter de nya förutsättningarna.
Människan idag har lixom tappat den förmågan, ofta iaf, att anpassa sig. Att det -under inga omständigheter- går att förändra efter egna behov, då många tror att de kan få det som de vill. Men är det tex vinter så ÄR det vinter, det är bara att vänta på sommarn om man hellre vill ha det -men att man gör det man tycker är ok under vintern. Jag tex försöker fixa BILEN-Hojjen till sommarn som kommer.....
 
I början på året är det litet mindre med jobb, så jag får ork o tid till annat -som jag ser som en tillgång.......eller en variant så. Att jag kanske måste anpassa mig helt enkelt :)
 
Eller så gör jag nya saker jag vill eller gamla saker på nytt sätt :)
 
Jag vill som utvecklas o göra nya saker eller göra dem på ett nytt sätt........att få se/förstå/lära mig någe nytt helt enkelt. Det är bara kolla vad man inte gjort o som man kan tänka sig eller ha tid/råd med.
Då jag tänker på nått nytt jag gjort som får mig att le, då gör jag  det igen.  Så brukar det lixom bli mer o bättre bara. Jag undrar tex hur många som dammsuger ett garage? ;) Jag kände jag var 'lite' trött på att fixa små grushögar o sopa upp det, sen ser jag hur det 'yr' damm, sten damm -som jag INTE vill ha i mina lungor- då jag slänger nått på golvet. Så först ta det grova sen dammsuga, jag tänkte eventuellt slipa det sen i sommar, men vi får se :) Men det känns som bättre bara att få det hälsosammare, mer i ordning o renare bara. 
Nu gör jag inte det hela dagarna, utan bara då jag kommer igång o har lust. för det är annat jag VILL göra...
 
Ok säg att jag städar dårå, så hämtar jag posten o går ner för att förbereda middan eller at äta lunch -OM jag är hungrig. Men att äta lunch själv är som ingen höjdare, jo nångång är det t.om bra. Men efter ett gäng år så är det som mest tråååååkigt. Så man ska eventuellt fylla magen -på kortast möjliga tid bara...
Eler så drar man i sig en kopp kaffe o nåra rester/macka o ut igen......
 
Att sitta vid datorn har jag åxå tröttnat på litet, iaf FB som är som nått helt meningslöst. Det är j-t bra som anslags tavla för föreningar, men inte så mkt mer...
Sen den vikinga föreningen jag är med i har som förlorat i 'nivå' så. Det är som mest käringar som stytr som gör det ....tråkit. Så formellt o..... så redit lixom, man får inte ens sova i långhuset på vintern mer....
Det har blivit litet vipp så, att visa får litet mer o hylas litet mer....o då samma o varandra mest....
Sånt gör att lusten avtar litet -det åxå...
Jag behöver inte få nån klapp på axeln, men tror andra vill känna att det uppskattas det som de gör -pånåvis.
 
Oavsett så får jag se hur det blir med den festen.......
 
Jag känner jag börjat tröttna bara...på allt fler saker.
Hur folk lovar de skall nått som de Aldrig uppfyller -eller ens försöker. Visst kan det ske saker i en Liv som kan innebära förändringar -men man kan visa den hedern iaf att man förklarar eller avsäger sig det man lovat göra.
 
Det är litet det -åxå- som gjort att jag börjat tröttna. Kan göra de mesta själv, men det blir just så....... göra det själv. Det är roligare om man iaf är två.
Men men det ordnar sig, jag behöver inte visa nått resultat eller göra nått för andra än mig själv. Utan jag Lever Livet som de flesta andra -för Mig själv. Sen att jag mår bättre av att hjälpa andra -det är en annan femma :) det kan ju visa sig vara bra för oss båda..... ;)

Om Alla överallt, hela tiden..........

......bara var som förut. Gjorde samma saker som deras föräldrar gjort o inte testat nya ideer o banor -ja då skulle vi inte ha mkt tekniskt, varken bil eller dator eller tvättmaskin.
Utan vi skulle harva på i det gamla 'som fungerat förut, o torde duga nu med' :)
Mot att prova nya saker o nya sätt att lösa saker som förut, att göra det på nytt sätt bara.
Nu kan man göra nya händelser o saker så med o inte bara pryttlar.....
Att man testar nya ingivelser, att gå på en vandring barfota eller att äta korv med kaviar etc -att iaf testa nytt så.
Mot att bara göra som förut, att man gör nytt. Inte stänga in sig, som nu då OS går förfullt. Gör nått roligt istället -tillsammans :) trigga varann o upplev o testa nått nytt. Nu är det dock inte så länge två,tre veckor typ.
Jag gör det iaf, nu är det mest jag själv men ibland även med andra så
Jag ka inte lixom sitta o ha det tråkit -då Livet passerar förbi.
Jag vill göre-testa nya saker juh :)
Äta ny mat eller åka nytt fordon har tex börjat köra Hojj på senare år o Älskar det :)
O mer kommer att bli, vill åka på fler mcfester/träffar.......se mer av den världen så. Nu är den inte lätt komma in i men det får bli då det blir.
Även om det kan kosta mkt elller om det är lite tillgångar, så finns det saker man kan göra utan det kostar nått -tro mig jag vet :) eller en marginell kostnad.
Livet kan innehålla mkt UTAN att det behöver kosta nått. Som att plocka bär -som inte behöver bli en full hink -det blir vad det blir- men att få vara ute o grilla korv o koka kaffe är trevligt det med, sen tror jag detär bra för själen med :)
Så försök finna guldkanter på vardagen :) för det Går -bara man vill o försöker.

Jag vet o förstår att.........

.......man inte får saker o vänner gratis i Livet. Det kommer inte av sig självt lixom.
Men tycker mig se hur folk är o vad de väljer. Att de helst umgås med de som kan ge dem något, inte pengar eller tid. Då pengar är för personligt o tid för dytr, utan att man umgås med de som kan ge dem en förtjänst eller att de kan spara pengar. Det händer att folk umgås bara för nöje -men inte utan baktanke. Då man pratar med nån så nästan ser man hur de funderar, på vad man är ute efter. Inte att man kan vara rent av bara intresserad av att surra litet, att vara social helt enkelt.  Det är så det verkar iaf.
Att de kan ringa -akut- om de behöver hjälp, inte personlig hjälp utan antingen att göra Livet lättare eller en besparing de kan göra. Att de har rätt kontakter o kan köpa nått dyrt till 'rätt pris' helt enkelt.
Hur folk lixom utnyttjar sina kompisar-släkt o vänner......inte för att de trivs med andra....
Jag har den bittra erfarenheten av att göra jobb till de som stått mig nära. Antingen så stör de sig på att ge Mig pengar o hellre ger mer till en okänd. Då jag vid ett antal tillfällen jobbat gratis -t.om med förlust- bara för att vara sjysst. Sen jobbet är klart så försvinner de o hör inte av sig......förrän nästa jobb.
 
Jag tror att idag så 'umgås' allt fler via datorn-mobilen, men att messa 12035 st smileys inte riktigt är på samma sätt som att hälsa på o träffas IRiktigaLivet. Som i sin tur gör att folk idag mår sämre, o lyckopillren säls på löpande band.
Teven är faktiskt sämre än den digitala umgänges biten, för på teven kan du 'bara' titta. Visst kan Du lära dig saker med -men till vilken nytta?
Jag får som känslan att människan mår bättre av att umgås med andra -då vi är i grunden en flockdjur. nä inte Alla överallt, så var det skrivet -för det finns Alltid särfall i ALLT.
Jag tror att folk -överlag, i majoritet- skulle må bättre av att få träffa o umgås med andra helt enkelt.
Jag får som tankar o blir iaf sämre till mods då jag förstår vad jag saknar, o det är rätt mkt :)
Inte ens husdjur kan jag ha, eller får....radion står på i köket , för det ger lite ljud o liv iaf. Nu är det bara j-a OS som rabblas åp, men det låter iaf. Är ut i garaget i mekar litet mellan varven för att få dagarna att gå -så man får dö snart, känns det som. Jag blir -ibland- bjuden till folk på kaffe men få kommer hit.....
Nu bor jag inte centralt direkt o på vintern så fattar även jag läge, men under sommaren tex är det dött -då med. Det är ALLTID upp till mig om jag skall få se nån, o man blir som 'mätt' o orkar inte fara iväg o hälsa på, ibland känns det som om man tränger sig på. Sen i de flesta fall nån hör av sig o vill ha besök vill de jag tar med mig verktyg o el mtrl, då kan jag lika gärna komma en vardag o ta betalt. För då det inte lixom är Mig de vill träffa utan elektrikern -ja då kan det får bli en arbets kontakt.....
Att de vill umgås för Vad du är o inte för Vem du är..........
Det är iaf Min slutsats.
 

Ibland känns...........

..........Livet mer tomt än annars bara. Jag tycker jag försöker men når som inte fram helt -pånåvis.
Det skrivs o pratas om fredas mys, o här sitter man...o telifååån ringer inte ens för att tex stämma träff, att hitta på nått.
Jag kan inte undkomma komma ihåg de ljuvliga löften jag hört o läst genom åren -av personer idag lyser med sin frånvaro. Men jag är väl bara helt omöjlig att vara med eller morbid i mitt betteende eller bara sinnessjuk :)
För det är bara så, att enkel mattematik förklarar läget. 0 eller 10 kompisar närvarande....den ena har mer än den andra, o den på andra platsen bara är svår/omöjlig eller helt enkelt ointressant att umgås med.
Sen då jag läser o hur hur underbart andra har det -som inte förtjänar hälften ens- så blir det som tråkigare bara. Som vännen som ligger o är rätt sjuk o har det såååå oerhört trist -men som förtjänar så otroligt mkt mer o bättre än de andra falska människor som knallar runt o flinar.
Hur orättvist Livet är......eller kan vara.
Man ser hur män -som är svin- får blondinskor väntande på kö o hur miljonerna !! bara rullar in....tjänar pengar på saker som inte vanligt folk törs tänka på ens...men som ger dårarna ett Liv de flesta vill ha. 
Hur fullständigt övertygad man blir att det INTE finns nån högre makt.
Sen hur en del finner sig i att bli trampad på -t.om försvarar dem som gör det- o de som är vänliga inte har någon Livskamrat.
Hur förvånad.....nä...chockad man blir helt enkelt.
 
Det vore underbart med Anarki dessa gånger, då det bara vore att göra en stor grop o gräva ner de sinnessvaga dårar som vanligt folk får o mår dåligt av.
Jag är helt övertygad om att det är fler än två som är 'lite' trötta på vissa-många, då de knappast varit ond mot bara en i sitt Liv. Men att de skulle få ett flertal blåögon iaf -det är jag HELT hundra på. 
För de har väl nån -idag okänd- bokstavskombination som 'ursäktar' dem att vara äckliga kräk mot andra helt sonika.
Men som man idag inte får ens nämna, hur illa man tycker de är, då de skulle bli kränkta, Oavsett hur de bedrar, lurar, förtalar o beter sig -mot sina medmänniskor.
 
Men de är accepterade -t.om en del hyllade- i samhället.....
Hur konstigt det bara känns..........

Jaha, hur ska man..........

.......säga nurå?
Såg typ tre minuter på mello nått sammandrag o låt ett eller två typ så var det en storblondinska o...en....en... afroeuoropé som är mörkfärgad o skuttat runt... Ok, den kombinationen har jag sett förut o det är helt klart vanligare än tvärtom. Samma sak med att blonda unga söta tjejer har förhållande med..hhmm....sydeuropeer, han som sen gifter sig med en yngre oskuld vars far har bestämt att hon ska äkta honom...
Eller att det är rätt vanligt att de kvinnor som har barn med män från södra delen av europa -EU- hamnar i diskussion, att de tar ut skilsmässa o får uppenbara problem.
Jag har talat med fler än en som haft STORA bekymmer med 'gemensam' vårdnad typ, då han antingen inte vill -vägrar. Eller att han helt enkelt tar hem deras barn o inte släpper dem i från sig...
Det är helt klart ofta det är kultur krockar som uppstår. I Sverige har män mer förtroende till Kvinnor o Kvinnor får mer respekt o 'tyngd', än vad många män från södre delen av europa INTE  ger eller har....
Det är tråkigt för de barn som får växa upp under dylika förhållanden, då det är sån stor skillnad på hur det skall vara i Livet..
Fast.......även många män som är från Sverige hamnar i skilsmässa bara för att deras älskade Kvinna får nått infall o vill dra iväg.....till nästa karl.....o nästa .....osv.. Tex om mannen vill visa henne respekt o hänsyn efter en förlossning, eller om hon är i en psykisk svacka.......det spelar som ingen roll.
Så det spelar väl inte så stor roll hur man är, om man dänger dem eller kysser marken där de går ;) de drar -majoriteten iaf- iväg för...........vaddetnumåberopå, kan vara skitsaker eller misshandel.
Jag tycker att det borde vara olagligt att skilja sig före barnen är 18 år -OM det inte finns legitimt skäl, missbruk, misshandel etc.
Nu måste man vänta i sex månader innan skilsmässan går igenom då man har barn, för att sitta hos en kurator o höra hur j-a kass man är o hur många de kxxxxat med....för de kan det ,o en del gör det, FÖRE det gått sex månader i skilsmässan har vunnit lagakraft.
Sen ska det vara frid o man ska helt kallt le o byta barn varannan vecka....gärna få höra om den senaste killen....
Är det konstigt det blir så här? :
http://www.expressen.se/gt/frun-ville-skilja-sig--blev-slagen-till-dods/
Jag får som känslan att det är rätt många exempel på hur mannen gör -som jag fördömer- för att han känner sig maktlös o inte vet hur han skall göra. 'Där hjärnan tar slut tar nävarna vid'
Men det har som ballat ur......dels att de drar lätt, utan att försöka o att de tar till våld, mot att försöka mötas..
Dt är iaf inte de två kumpanerna som mår sämst -det gör barnen. Som resten av sin uppväxt måste slussas mellan sina föräldrar. Som får höra skit om den andre då de är hos den första -o vice versa...ofta är det så.
Sen vilka fysiska men sånt kan medföra är olika.
Tänk om föräldrar kunde ta ansvar mer det Liv de startat, mot att bara välja den väg de själva mår bäst av.
 
Så att tänka efter för man gör barn med nån de inte riktigt vet vad de värderar mest av -på Livets väg...........

Vilket år 2014.....

...kommer att bli -det har jag bestämt :)
Jg har läst om att diabetes forskningen har gjort stora framsteg o det känns vara hoppfullt då de idag klar gjort att de kunnat använda hudceller o göra om dem till Insulin producerande bukspotts celler ;)
in som som har diabetes kan säkert känna glädje över det, o inte bara han :)
Det kommer säkert inte i gång iår -men det känns iaf mer hoppfullt, jag hoppas -innerligt- detta iaf.
 
För det har talats av många här o var, som undrar varför det inte satsats mer på att forska om detta.
Det finns de som talar om att det inte ligger i intresse för dem som tjänar pengar åp att sälja varor till detta. Är det på den vägen, att Allt som nån tjänar pengar på är det illa........j-t illa.
Att folk får lida för att andra skall bli rika på det.
 
Det får bara inte vara -eller bli- så. Att det är i ekonomiskt syfte som det ursäktas att människor måste köpa -för att Leva.
Det är litet så i djurbranschen, där djur utrotas för att folk -eller de som har råd- ska köpa päls, horn, ägg eller vad det nu må vara.
Det är en värld som lixom har fullständigt ballat ur.
 
Som OS har blivit. Där en elektriker fick stryk o ett spett uppkötr i röven -för att hon ville ha lön för sitt jobb..allvarligt. Eller att den ryska staten flyttar på människor från Sotji för att de inte 'passar in', dvs att de är fattiga eller har fel utseende m.m.
Sen har de byggt för summor som vi bara kan fantisera om, 17 000 gästarbetare har jag hört -undrar hur många som fick betalt. Det är säkerligen nån annan som fyllt sina fickor.........helt otroligt.
 
Vart håller vi på att hamna?
Mot att barn -som oftast får diabetes typ 1, där sprutor måste användas- får denna brist och måste ta en spruta vid varje måltid för att leva. Bara för att nån ska fylla sina fickor -OM det är så.
Eller OS.......sinnesjukt, för det finns klara bevis där iaf.
Hur det är ursäktligt att sko sig på andras lidande -för att bli rik....
Cocacola som tar vatten för ortsbor i Mexico för att göra sin dryck, så vattnet tar slut så det inte går att dricka eller att få grödor att växa.....
Hur det finns folk -män om kvinnor- som lurar unga flickor från sitt fattiga hemland, lurar av dem sina pass o tvingar dem att ligga med män som har råd att köpa dem. Som en förbrukningsvara......dödstraff...
 
Det finns så mkt mer...
 
All denna skit beror på att Pengar är det som styr o drar folk att göra sinnessjuka tilltag.
 
Så denna forskning av diabetes ser jag fram emot med stor förhoppning.
För alla barn som har denna brist, att de kan slippa få ta sprutor med allt vad det nu innebär.
Det ger mig mer hopp för mänskligheten i så fall ;)

Gårdagen slutade med...........

........en krsch i huvet, dvs jag började få huvudvärk -o då vet jag hur det blir om jag inte gör Allt rätt. Tabletter samt vila, vatten m.m. Jag kände den var på gång redan på morgonen då jag blivit väckt o inte fick sova 'klart' o vaknat av mig själv -då min kropp ,speciellt min knopp, inte var redo att väckas upp. Somnade sent kvällen före o måste då få sova ut.
Så igår låg jag mest o vilade framför teven o slumrade/sov mest hela dan.
Så jag kände mig bättre -inte bra, men tyckte det var ok att fara o träna....som resulterade i att det blev sämre då jag kom hem. Jag har ju litet av teorin att blodets egenskapet det reparerar skador/sår bättre om blodet får cirkulera. Att fysisk aktivitet får blodet att rusa o tex ligger man bara så passerar det en tiondel av om man tränar, så träning ger mer cirkulation o det onda repas bättre-fortare.
Nu vet ju inte jag hur ont jag skullefått om jag INTE tränat ioförsig, men jag kraschade iaf....
Så jag tände upp, elda ur en panna då en panna vet jag är för litet att ha huset varmt, la i 75% av en ny -stängde igen. In o ta mer tabletter -för att kunna sova- o snabbt i säng. 
Jag vet så väl om det är i 'bucklan' jag får ont, då det är så exakt på det stället jag får ont, som om en tumme trycker på en del av hjärnan, exakt just där o på samma ställe varje gång. En vanlig huvudvärk oroar mig inte mkt, då den gör en tjugonde del så ont :) o är mer allmän ihuvet. Det här är så exakt på samma ställe....varje gång.
Nu har jag sovit rätt bra o har kännt värken finnas under natten, då jag vände mig tex. Det kändes som jag låg exakt som jag la mig, då jag vaknade vid 5 då jag vände mig :) jag raknäde ut att jag hade ett gäng timmar kvar at få sova o somnade med goda tankar.. :)
Nu har torsdagen uppenbarats o det är som jag varit på fest en vecka -om det känns som det gör nu. En mer bakiskänsla o huvet känns överkört med inte samma smätra, utan mer som om det varit med om ett tag i tuktningengs tecken. Det känns som om det kan brista -närsomhelst eller vända o bli bra. En balansgång som kan tippa åt vardera hållet -eller så går det bra :) hoppas o tror på det.
Så jg tänkte iväg nu o göra något en timme eller två -för att få blodet att cirkulera mer o få mer blod som pumpas runt så....
Man måste försöka något o att ha något att hoppas på. ;)
Så i med kaffet för att kvikna i, att dricka vatten -o ta med mig- i med piller o iväg :)
För jag vill inte ligga en dag till......igår då jag låg mest för att jag var trött o ville undvika bli sämre.
Hade jag fått den huvudvärk jag får ibland, ja då är jag helt utslagen bara....bara orkar ligga o kan inte göra nått -knappt äta.
Det är just det jag vill undvika, därav alla mina saker jag gör o alla planer jag har, för att undvika en Krasch. Det tar litet tid då jag är i balansgång o hoppas det ska gå bra......det tar väl 3-4 dar innan jag vet om det gått bra...
Så det är 'bara' att planera, ha goda tankar o förhoppningar :) så nu må jag iväg o pumpa runt mitt blod :)
 

Angående att en viss..............

..............person får 'köpa' Verkö Slott till bra pris, så kommer den svesnska avundsjukan fram -kanske vore bättre att sälja det till en tysk. Så det inte ens hamnar i svensk ägo o det mest kommer tyska turister :)
Men det är väl bara se hur det funkar ute i samhället idag -i Sverige......Jämtland iaf.
Vilka/vem som gynnar vem? För mest troligt så är det via kontakter de fått komma in där bara -o 'köpa' Verkö Slott -vad är det för tveksamhet i det hela. Vad är oklart?
 
Min slutsats är att vänner/kompisar/bekanta hjälper varandra, dvs ger varandra jobb -lättsamt o de vill vara kompis i fotrsättningen med. Kanske t-om blir närmare kompis o får jobb de med.
 
Se hur det ser ut i politiken med, där barn till de 'etablerade' åxå halkar in -både kommunalt o riks -även de som från början inte vill, men efter ett tag inser vinsterna eller vad dt kan ge dem.....i få fall intresset kan uppstå.
 
Se hur folk ger jobb till grannar, kanske inte hemmavid men på andra ställen eller på anläggningar där de har ansvar på. Inte lätt komma in o visa vad man kan lixom, då man kommer på 3:e plats -om man har tur.........
 
Likaså att komma in i en förening eller klubb. Det är mkt svårt att få komma in o få vara med.
Sen i mindre orter är det ännu värre, speciellt där det är 4-5 stora släkter, dvs många kusiner mostrar farbröder m.m. I de orter är det så oerhört svårt att få komma 'in' bara.
 
Hur mkt du än försöker så kommer du Aldrig bli accepterad, jo om du har vänner/släkt där du vill komma in/med i.
 
Det spelar som ingen roll bara.....
Det får bara vara som det är o blir...........för litet......för många.

Nu ska jag.........

....vara kränkande, rasist eller renta av bara helt dum i huvet.
Men jag har svårt att hålla tyst om saker som händer men man inte får tala om
Jag kan inte säga jag har någon statistik eller någon auktoriserad undersökning att stödja mig på, utan kan helt ärligt bara hänvisa till den tystnad som medier samt våra valda väljer att visa.
Men til det som händer i Biskopsgården, jag vet inte men jag har mkt svårt att tro det är Svensson, Johansson o Perssons barn som gör detta. Som far runt på moppar o skjuter folk, de undviker kvinnor o barn tydligen. Men annars verkar det -på media iaf- att det skjuts spontant, ingen speciell grupp mot någon annan. När det nämligen KAN vara så att vissa grupper som bor där försöker få andra grupper att flytta eller att bara hålla sig gömda.
 
http://www.expressen.se/gt/flera-polisfynd-efter-skjutning-i-goteborg/
"Måndagens skott i Biskopsgården är den tredje skottlossningen i Göteborg hittills i år. Den 4 januari sköts två män, båda 21 år gamla, i benen i Bergsjön."
 
Sen de gruppvåldtäkter som har skett den sista tiden, det är nog knappast Svensson, Johansson o Perssons arvingar som gör detta heller.
Sen finns det säkert ett flertal av fängelse klienter -eller vad man nu måste kalla dem- som är Svensson, Johansson o Perssons utflyttade barn, klart de finns där de med men ser man på en grupp som har, säg 5 % av befolkningen i Sverige så borde det vara motsvarande procentsats i Kumla eller vad fängelserna heter.
Men så är ej fallet, alla som är inflyttade samt fått svenskt medborgarskap är svenskar -punkt- enligt statistiken. Man fåtr inte ens nämna de som invandrare då de ÄR svenskar, inte särbehandla dem vart de är födda eller deras föräldrars hemland är -för då är man nästan nasist iaf minst rasist. Oavsett om det nu är fakta att de är första/andra generationen som är inflyttade -fakta....
 
Men Allt detta får man inte nämna detta, oavsett vad siffror säger o vilka som skjuter samt arresteras......
Då de inte får nämna vem eller vart de kommer ifrån i press, eller media överhuvudtaget. Att läsa Avpixlat m.m känns inte helt ok det heller då de påstår saker eller lägger ut, som inte känns helt trygga i sina utsagor. Även om det flesta säkert stämmer, person nummer samt namn på våldtäktsmän, för vore det falskt skulle de säkerligen bli stämda -om de inte är enbart påhittade namn. Nu vet jag eller ni inte helt säkert så det känns inte helt stabilt o ärligt iaf.
 
Så då det inte får nämnas kan folk spekulera/fantisera mer, vilket är sämst? Att de som är fällda för ett brott läggs ut eller att det hittas på vilka de är eller vart de kommer ifrån.
Jag tycker det vore ärligast att de får lägga ut vilka som är fällda -punkt.
Inte de som är åtalde, bara de som är fällda.
Men om mina misstankar stämmer o den grupp på 5% har 30% av fängelse internerna så visar det bar att de är mer brotts benägna. Det vore ju fruktansvärt !! om siffrorna skulle avslöja det folk idag tror -o inte är det som politikerna hoppas.......hujedamig..........
 
Nä sitt o håll tyst o låt för faan inte media akriva vad som händer, eller vilka som gör dessa saker.....om det inte är Mc-klubbars medlemmar eller nån politiker som fuskat med nått bidrag -DÅ skall de hängas ut...
Jag förstår inte riktigt skilnaden på att vissa grupper måste skyddas o vissa andra som det anses vara ok att visa upp.........det verkar inte helt rättvist -även om de gör fel de med. Så känns det inte helt ok var tyst i detta.
 
Skall inte det Ärade Sverige vara jämlikt -för Alla?
 

Ett ämne sak jag finner..........

.....intressant är hur Vikingarna var, levde o gjorde. De reste runt i världen o plundrade -det är det som sägs om dem iaf. Men Alla förstår väl att de gjorde o var på fler sätt än blodtörstiga Krigare.
Hemma var de mer bönder -för mat var ju alla tvugna att ha.
Sen att de var väldigt diplomatisla o köpmän, det pratas det inte lika mkt om.
Att de var diplomatiska det är rätt naturligt för dem då de ofta ville bosätta sig i det land de trivdes. Det land där de börjat med att sälja/köpa varor. De sålde skinn, horn m.m som hör jakt till, köpte salt tyger m.m som inte fanns hemmavid -o gjorde sig en förtjänst. Vikingarna for vida i världen o mötte många olika folkslag, nu slog de ihjäl många som de inte förstod o var rädda för, men ofta så bytte de varor bara. Tex så var de i Usa, men efter de mött 'skrälingar' -indianer- så for de hem då det 'bara' fanns sånt de hade hemma :) skog o dess djur.
Men det som jag tycker är lite speciellt är att de bosatte sig en bra bit hemmifrån. Om det var för att de fann det trevligare då det inte var lika kallt som hemma eller om kärringen hemmavid var elakare-sämre än de ljuva Kvinnorna de mötta i det nya landet -det vet vi inte. Men det bosatte sig iaf.
Nu är det som JAG tycker är intressant, de anammade nämligen den kultur de hade där mkt bra. eller bra de tog iaf inte med sig sina ideer o tankar om att deras Gudar o Liv var det enda o bästa. Utan fann sig i hur det var där det ville bo, o gjorde som dem -sen om de bad till Oden där så var det inte så öppet iaf. De krävde inte att få blota o offra djur för sina Gudar, utan levde efter deras normer.
Sen att det säkert var ett huvud längre än de flesta där det verkar de inte göra till sin fördel -även om det säker var lättare för dem att 'övertala' någon köpman o få ett bra pris ;)
Men det att de fann sig i de rutiner o inte kom med krav -så som de som flyttar hit idag gör.
De måste skrata åt oss i omvärlden då vi gör som vi gör. Att vi ger dem mkto litet till.
Jag tycker visst vi skall hjälpa dem som är i Krig, men att ge dem pension då de inte jobbat ett år här ens. Eller att ge dem bostäder m.m som de menar de SKA ha, att de inte är nöjda att bo i fred i Gällivare utan de vill ha en lgh i Stockholm -o att vi ger dem det.........
De har råd att åka rätt långt för att ta sig hit då borde de ha råd med annat i ett land närmare sitt eget, o kan deras kultur samt enklare flytta hem då kriget är slut.
Nu behöver de inte det utan kan bo här tills de tröttnat. Tar kriget slut kan de flytta hemi gen -sen de som kämpat hemma rett ut det- o har då pension från Sverige...........
Sen förfasas politiker i Sverige att folk i Sverige röstar på SD -som öppet tar avstånd från dessa gåvor. 
Ok om de som flyttar hit inte kräver moskeér o kräver att få bo där de vill o att de kräver sin rätt i att få bidrag.
Utan om de lixom accepterar vårt lands leverne -som vikingarna gjorde. Då skulle de smälta in mer o lättare accepteras i Sverige helt enkelt.
Men de behöver inte det då de som styr tror att folket vill ge bort sina inbetalda skatter till de som inte gjort/gör ett handtag för att smälta in -utan bara de ser det som de kräver.........
Nu har SD mer de vill stå för, men invandrings politiken är de som de är mest kända för -o som jag tror ger dem så många röster de nu kommer att få i Valet i år.........tyvärr, då jag önskar de hade en bredare politik -inte bara hänga med o rösta för eller emot andras förslag. De måste komma med egna förslag/ideer med.

Då jag satt i...........

.......soffan ensam ikväll, sonen vid datorn o dotra hos en kompis -så kom jag o tänka på hur de var då de var mindre. Dotra var väl 4-5 år då hon skulle åka till sin Mor åp hennes vecka. Dotra visste att jag tyckte det var ensamt då de var borta så hon tog fram en fin sten, en rätt stor platt skiffer typ. Hon la den vid sängen o sa att jag kunde titta åp den o tänka på henne då jag kände mig ensam.
Den stenen har jag kvar.....
Sonen var något år mer då han såg till att Söstra var ute ibilen innan han stoppade mig i hallen -kollade att det var tomt, att ingen såg. Så höll han upp sina små krabbhänder o ville kramas. Han ville visa vad han tyckte om mig så o ville heller inte fara iväg utan att lixom ge avtryck.Men jag fick inte berätta det för någon... :)
Nu var det två underbara händelserna inte samma gång som de skulle fara iväg, utan två skilda tillfällen.
Men jag kom o tänka på det ikväll.
Hur otroligt fina o omtänksamma deär.
Nu har de sagt fler saker o gjort fler med -men just de två gångerna kom jag ihåg starkast.
Det är skönt att känna deras omtyanke -även om de var rätt små då, så fanns det en tanke på andra än sig sj'lva.
Det är sånt jag kommer på ibland då det känns ensamt o trist :) även om de är hos mig denna vecka så är de inte vid mig lika mkt som då...
Livet förändras för oss Alla.........

Jag hör om.....

......nationalister som röstas fram  i Europa, o det spekuleras i att de har bättre sätt att arbeta på i att få åt sig röster. I hur de 'utnyttjar den ekonomiska krisen' för att styrka sin politik........hm....
Kan det vara så att folk har tröttnat på att hjälpa andra länders invånare? Att folk tycker att de borde vara i sitt hemland o ta bort den ledare de har som -tydligen- regerar landet i minoritet...
Helt enkelt att varje land får ta hand om sina egna bekymmer, mot att lämna det för att få det 'bättre'?
Idag har det ju blivit alltmer en egoism -att ta hand om egna bekymmer/uppror samt löner. Att stora delar av världen lixom anammar den fria ekomomin?
Mot att hjälpa varandra -OM man inte själv vinner på det?
Att det Stora Landet i Väster är en förebild -där man kan jobba sig rik.....eller kan man det? Är det inte så -även där- att det sker genom arv eller goda kontakter?
För att hjälpa andra utan att vinna nått på det är ointressant. Det är ju egoismens högtid snart, det har bara börjat. Då vår värld har blivit tragiskt egoistisk -eller på mkt god väg att bli det...
Att det är fel att göra saker utan att tjäna pengar på det?
Tänk om fler vore så, att de UTAN baktanke kunde göra mer för andra.
Eller som att le mot varandra på stan så, men då är man nästan våldtäktsman -för Män gör INGET utan att ha en baktanke...
På det vill jag säga -Jo det är Män som gillar vara trevlig o snäll mot andra baraföratt, att få känna den glädje det ger att få hjälpa andra.....hur konstigt det nu än verkar. Iaf enligt feminsterna, de som Bara anser Män är fel eler har fel eller gör fel.......hela tiden. Oavsett vad /hur eller när de gör nått. Sen undrar de varför Ingen tar dem på allvar...
Förresten 'feminist'......vad heter det för dem som tror att Män kan mer? vad kan de kalla sig?
Machonist? ;)

Helt ärligt så.........

....tröttnar jag alltmer på hur det framställs med Livet på FB. Jag är in alltmer sällan helt enkelt, men det är jättebra som anslagstavla för medlemmar i olika föreningar.
Men det är så mkt mer skit där idag helt enkelt.
Tävlingar som få bryr sig om, som egentligen -ofta- är täckt reklam. Hur det poppar upp fönster då man drar musen över för att flytta/trycka på nånting, då musen går över far det fram nån j-a reklam ruta om nått jag inte har det minsta möjliga intresset för....fast det är inte bara på FB även tidningar har detta syndrom.........
Sen hur många lägger ut saker som ANDRA gör på sin fritid -o det är klart då de själva sitter framför skärmen o drömmer så.....
Visst är mkt vad många lägger ut som är bra/roligt/intressant med -men varför går de inte ut o lever det Livet själva?
Det blir väl som i serien 'Solsidan' där kärringarna tävlar om vem som är mest huslig o gör det intressantaste de kan på sina vardagar. Som gör andra deprimerade, men de tänker inte på att de ENDAST ser de som gjort något av alla deras 500 vänner......inte de som inte gör något. Utan de tror de är eller gör för litet bara.
En 'tävlan' som skapar stress mest.......
 
Sen här på Blogg sidan -o många fler- så läggs det ut bilder på unga fräscha tjejer, o då inte klädda i vinterkläder, utan så lättklätt som möjligt. Vilka signaler ger det? o vad har de för tanke bakom detta?
Att få så många besökare att de får nog många besök att det går att 'jobba' med att skriva (?) blogg?
De skriver sällan något iaf jag vill läsa om, utan om kläder vart de köpt de som de bär på bilderna eller nån maträtt de köpt på nått ställe, eller som ytterst få har gjort, lagat det själv....
Sen ser de att ju mindre lättklädda bilder ju färre besökare, o besökare vill de ju ha. Mer avklätt tills det är naket kanske, sen fördömmer de Horor..som gör det för att få pengar till droger...kanske, ofta är det så har jag förstått.
Sen att det-åxå- är i Kvinnans favör att skriva blogg, då det är bra många fler av Kvinnor/tjejer än män/killar. Kvinnan är helt klart mkt bättre i tal o skrift än män -nä inte Alla men majoriteten..
Hursomhelst så finner jag det hela konstigt -o som oroar mig litet. Jag vill iaf inte att min dottir skall lägga ut bilder på sig där halva rumpan är bar eller har på sig linnet som man nästan ser vårtgården....men två raders text under om.......ingenting. Sen klagar feminst kärringarna på hur män ser på Kvinnan som objekt.....men de ser inte hur de själva 'lanserar' sig på nätet, eller de yngre tjejerna då......inte Kvinnor. För de som är Kvinna tänker liiite längre. En tjej vill lättast möjligt ta sig fram genom Livet....verkar det som.
Sen får Mannen skulden för att de klär sig som de nu gör, men det är deras Val.
 
En annan sak som jag reagerat på är hur synd det är om de som äger skog o som misstat xx hektar i nån storm. Nuskavi tänkta efter...de har skog för xx hundra tusen/miljoner som blåser ner. Som de stackarna måste ta reda på, fast de säljer ju det som blåst ner, de får ju betalt för det. Ok de får lägre mot vad de skulle få om de vänta tills priset var högre eller då träden är större. Men vart ligger riksintresset för detta? Jag menar hur många eler hur stor del ab den svenska befolkningen äger skog? Jag förstår inte hur det kan vara av nyhets intresse att de som har tillgångar gför flera miljoner gör förluster på några hundra tusen..........
Eler som det som kommer i början på året -varje. Årsrapporter på resultat av företag.
Nu snackar vi stooooora pengar, bankerna går med 3-7 miljarder ! i Vinst. Som då ser att de måste säga upp folk -för at få ännu högre vinst. Eller HM eller vilket j-a företag somhelst, där de har upp till 10 miljarder i vinst !! o planerar att säga upp folk.....allvarligt.
Har de inte förstått hur det fungerar i den ärade ekonomiska världen?
Jo d är genom att folk köper o förbrukar varor/tjänster som gör att de går med vinst. ju färre som köper ju mindre blir vinsten. Delar de bara tbx pengar till de som mkt pengar har -som aktieägare, som bar lägger ännu mer på hög- så kommer färre att kunna köpa o förbrukningen sänks. Som innebär att deras vinst blir ännu lägre o de måste säga upp ännu fler som gör att förbrukningen sjukner ännu mer som.....ja ni förstår.
Tanken är väl att folk måste köpa för att företagen skall behöva tillverka varor som folk köper. Inga pengar - ingen köper nått.
Enkel mattematik bara...för de ärade aktisägarna kan Aldrig förbruka så mkt som mängden gör. De kan bara bära ett par byxor åt gången, visst kan de ha förton bilar o årtån fastigheter, men kan bara åka/vara i en åt gången. Vilket gör att de håller längre = mindre arbetstillfällen för att underhålla utöka tillgångarna.
Nu anser jag visst att de som är smarta nog att göra saker för folk som tjänar pengar åp dt -sla få göra det. Men tex då bankerna går dåligt skall staten ge dem bidrag, går de bra så får aktieägarna utdelning...
Bank kunder är ju till antalet mest vanligt folk, får/kan de inte låna etc så sjukner deras vinst o avgifterna blir högre. Snart har man hellre pengar i madrassen får att man tjänar mer på det än att sköta allt på nätbanken, som vi får betala för med.....får det är alltmer avgifter för alltmöjligt. Jag betalar 600:- per år för mitt företags konto. Det skulle gå lika bra med ett vanligt oknto för mig -egentligen. Med då det är för företyaget så tar de betalt mer, som gör att jag må få in pengar för det som kunden får betala i slutändan....snart har folk inte råd att anlita hantverkare, som måste sluta driva företaget vitt o tar betalt kontanter i handen, så är det spiralen startad...
Det finns tusen fler saker att föra in här men som jag inte orkar -då ekonomi är ett gigantiskt område. Så jag välöjer barar delar att ta fram. Men jag menar att det kommer att gå överstyr om vi fotrsätter 'vandra' på den väg som valts...........
 
Sen i Sverige är det inte ok med reklam i riks radio o teve. Men att en artist får lansera sina produkter det är ok...mem det inte får framgå vilken byggfirma som byggt lokalen de är i...
Att det är ok att sjunga män är sjuka i huvet, men man inte får säga det, för det är 'konstärlig frihet' att framföra texter i musiklåtar.
Hur kvinnliga konstnärer kan måla av Fittor o får betalt för det -då en man får betala böter om har gör det. Sen kommunen vill ta bort kvinnans 'verk', så ruskar den kvinnliga konstnären på huvet o 'inte förstår, då det är konst..'
 
Jag tror att det bästa som kunde inträffa vore en light-anarki. Fritt med Allt bara, så att Allla var tvugna betala för att få det som de vill ha. Är det för dyrt o folk inte har råd får den som har tjänsten/varan, så blir det inget jobb. Det skulle inte finnas lagar som styr vem som får göra vad heller, utan den som kan gör det bara.
Sen anlitar var o en den man tror på kan göra det bäst.
Hänsyn o respekten skulle öka med, då den som är otrevlig/elak/falsk skulle få stryk varje dag tills den blev snäll eller bara normal -som alla/de flesta gillar. Ingen bedragare skulle få härja fritt o våldtäks män skulle grävas ner bara, efter fått rejält med stryk, så slipper man oroas över dem nå mer.
På vikingatiden hade de Ting för att reda ut det som två var oense om -enkelt o rättvisst, där de vartvugna vara öppna med vad de var oense om, o beslutet var öppet för Alla. Sen var de alla jämlika, ingen mer värd eller bättre än någon annan. Var o en hade den gård som de kunde freda. Inte som idag då det sitter folk i topparna av samhället boende i Stockholm o förbjuder lokal borna att fiska i 'deras' vatten, att de inte får skjuta det djur de ämnar äta i deras skog -men de får -idag- plocka bär iaf. Vi får se hur marknaden påverkar detta i framtiden med. Då det är alltfärre som äger alltmer o större delar av Landet.
Näringslivet i Sverige ägs till den största delen av ca 15-20 familjer.
Jag har som mer tanken att det borde få vara ett öppnare samhälle, att tillgångarna vore jämnare fördelat, att den som har smarta ideer skall kunna göra sig en slant, att äta o ha bättre fordon -men inte att äga mer av den Jord vi Alla lever på o av. Att var o en kunde stå mer för sina åsikter o att det är fritt att tänka/tycka/säga vad man vill. Inte som idag då jag inte ens får nämna den del av homosapiens som heter neger utan att bli stämd -eller jag ska iaf skämmas för det......
Att jag får klappa ner nån som gör fel mot mig/mina barn, är det tveksamt får de ta upp det i Tinget bara. Som är lokala samlingar i byar/kvarter runtom -inte i Stockholm eller Bryssel -utan på en lokalare nivå..
Har nån gjort fel så får de 'betala' med att göra tjänster tioll den de förorättat, o får skammen med. Det skulle bli mindre brott då tror jag. Pengars värde skulle avta o vi skulle byta tjänster/varor mer, laga min bil så bygger jag din veranda. 
Vi skulle ha fullt upp med att skaffa oss mat så vi inte hade ork/tid att åka härsotvärs. Religioner samt att några få skulle bestämma över så många skulle försvinna.
Men det förutsätter att Livet, lagar skulle bli mer lokala. Att de som bor i bygden äger densamma.
En rejäl asteroid smäll EMP skulle lösa detta på en bråkdels sekund. Ingen som äger 2000 hektar skog kan övervaka hela 'sin' fastighet, utan var o en skulle freda sitt hus o familj. Få fiska o jaga djur för att äta, eller att jobba för nån bonde o få mat av denne i lön.
Vi kan inte göra så mkt mer än att vara med varandra mer då :)
Nu förstår o vet jag att det är närmast omöjligt med det, då vi är vana att göra saker idag, utomlands resor, kläder, filmer m.m. Men om vi blev tvingade tror jag att stressen skulle bli lägre, då vi skulle umgås mer med varann mot att umgås med teven eller att köpa en skiva då grannen vill spela o sjunga ihop :)
Ett steg bakåt?
Ok vad ska vi säga vi gör idag då?
Då vi VET att vi förbrukar mer än vad Tellus kan producera idag, att den snart tar slut....
Då det är slut -Vad gör vi då?
Då pratar vi ANARKI -på riktigt.

RSS 2.0