Jahapp så har......

...........snart 2014 gått.
Jag vet inte men det känns som om det kvittar så. Åren rullar mest bara på o det blir varken eller.
Jag har inte blivit stämd inför tinget iår iaf men har stämt själv en kund som inte vill betala det jag gjort o den tid jag lagt ner. Gnidna Kärringar.........man skulle ha den rätt jag hävdat som borde finnas -att få klappa till Dårar o folk....som förtjänat det :)
Bara för att de inte förstår nånting o inte kan ta in ord i sin lilla hjärna.
Eller de som tillrättavisar andra -trots de inget fattar själva....
BLAM!! Ja då begriper de nog att det Liv som de lever ovalt är fel.
Att de borde sköta sig i sitt först innan de ger sig på andras Liv de inte begriper vars förutsättningar är.....
Nu ska jag göra nått annat än att gnälla här.
 
God Helg på er -som står ut ;)

Jag Älskar...........

.......mina barn.
Jag kommer att älska att få vara med dem i Jul.
Att få vara med dem under kommande år.
Att få se dem växa upp.
Att få höra deras gnäll på mina beslut ;)
Att få glädjas med dem i deras bra händelser.
Att få känna jag gett dem något att ta med sig i Livet.
Att se de göra sina egna val o leva det Liv DE vill själva ;)
 
Jag ÄLSKAR  dem innerligt och djupt.

Nu håller Pehr på att........

..........'programera' om saker inom mig så. Att jag bestämmer mig för saker jag kommer ändra på, att genomföra eller förändra. Jag har såna dagar, tider eller tankar ibland jag. Det påminner om hur en alkolist må eller borde tänka o göra, att bestämma sig för at inte dricka, men som i mitt fall inte har med det att göra. Utan bara är av samma princip, eller tänk dig att du ätit godis så du mår illa o tänker 'aldrig mer' -sen dan efter sitter du o proppar i dig....
Det här påminner om sättet eller systetmet så.
Att jag bestämmer mig inriktar o genomför....försöker iaf, ibland går det o ibland inte. Det beror litet på hur djupt det sitter i mig så....
Jag kommer att ge faan i vad folk säger snart -fullständigt.
De som lixom lägger sig i försöker få det på sitt sätt, det vore en dröm att bara få klappa till dem -rakt av...........
Men jag har min egen väg att vandra o kommer göra det med, fast..........skillnaden blir nog marginell.i små saker som betyder mer för mig så.
Saker jag kan påverka iaf :)
Nu skall huset städas o rensas från skräp o det skall städas.....det är ju .........Jul.
 
Jag ser framemot att få vara med mina barn då. Nu har de haft 'lillajul' hos exxet, före Jul afton -igen......
Det är bra de får känna att de har en Harmoni iaf, hos oss båda föräldrar som delar av deras värld. Sen att det är så olika är en annan sak. Jag har det på mitt sätt o hon på sitt, ingen eller inget sätt är fel.........bara olika.
Men att våra barn har det bra det är det viktigaste på listan.
 
Nu är kaffemuggen tömd o jag har fått påpekanden via telefon så jag måsate försöka resa mig i komma på fötter igen. Jag vet det inte är lätt men vad har jag får val? 
Lite kan jag styra själv o det gör jag, eller kommer att styra mer saker än förut iaf...
 
Nu ska jag styra upp hur det ska se ut i em/kväll då arvingarna kommer hit :)

Då Julen är i..........

.......antågande så är det till att fixa julsaker -dryck tex. Tänkte göra Ingefärsdricka men vill göra klart Mjöd koket mitt först :)
Det tar sin tid det med...men är helt klart mödan :)
Har förberett, kokat, svalnat slagit om Mjödet o är redo för Juldrickat -Ingefärs drickan. Undrar hur det blir då detär min premiär att göra den, den tar åxå sin tid. Skära äpplen m.m.m. o samtidigt det kokar fundera jag på att slå in julklappar :)
Sen ska det väl vara färdigt.....nästan. Städningen tar jag imåra innan jag går ut o mekar med bilen. Har gjotr en del med den nu redan men är iunte klar. Att fylla på batteri vatten i en modern bil är inte lätt. Först måste bagage utrymmet vara tomt sen skruva bort alla skydd o lock samt komma ner under 'golvet' typ.....sen att fylla det på plats var ite lika enkelt som att göra det på en äldre bil... Det kallas......utveckling?? att göra det svårare -säkert dyrare- för att undvika gnistor för att undvika brand. Säg det till andra änden på kabeln, om jag vet inte bryr sig vart batteriet sitter :)
Nu är det iaf gjort o jag får se hur det fungerar. Har det på laddning i natt o ser hur det tar.  Tar det för dåligt så må jag väl byta batteri.........inte så roligt.
Så tbx till Ingefärs drickat o det andra 'pysslet' att göra ikväll..........undrar om det går bättre med mer vin? ;)
 

Då det är kris så...........

...........söker många svar i religion.
Men i den verkliga världen är det den största orsaken till bråk, alltså religionen. De Krig som förs i sin Gudsnamn är en täckmantel för att få åt sig mer-större tillgångar, dvs de flesta krig förs av ekonomisk orsak, som då tar till religionen som en anledning att börja kriga...........
Jag tänker på den Ärade Kristna Läran som de menar är så bra. Men ser vi geno historien vad den orsakat är det lätt att inse hur det var o hur det kommer sig att den är så pass stor.
Korstågen tex, då de skövlade i tog guld o silver till sina kasa kistor, eller den mark. städer, handel de tvingade åt sig, där de sen var tvungen betala skatt....
Kristnandet av min omgivning, då de köpte marker med medel de tagit från andra delar av världen för att sen tvinga folk här uppe att bli kristen för att få köpa mat. Hur de tog 'häxor' o brände ihjäl ett antal i Guds namn.
Nu är det inte bara kristendommen som utfört dessa oerhörda mänskliga brott, utan så gott som alla religioner har gjotr det samma -95% av religioner har hela tiden försett sig med ekonomiska vinster. Genom skatter eller bara skövlat.
Om en religion endast kunde få fäste i folk tankar o troenden genom att visa förklara sin tro o få folk att anamma det, då vore religion en bra sak. Idag så funkar det för många samfund att de tar skatt via staten eller 'frivilliga avgifter', men betalar de inte blir de uteslutna.
Jag är inte för förbud av att få ha en tro, det ska däremot vara olagligt att tvinga in nära o kära eller andra i samhället i mått som en viss tro anser vara rätt...
Låt det vara helt fritt -upp till var o en vad o OM de vill tro på nån högre kraft.
 
Det är likadant med knark -släpp det helt fritt. Idag så tjänar vissa -de som har rätta kontakter eller kommit på rätt plats i det etablerade samhället- mkt pengar på det , stora summor. Jämför det som hände i USA då det var spritförbud, hur mkt maffian tjänade o skaffade sig så mkt pengar att de är en maktfaktor att räkna med idag. Sen får o kan de ha hur mkt demokrati somhelst. att rösta på vaddevill. Men teori o praktik är inte samma sak.
Nä släpp allt j-a knark fritt, så är det upp till var o en om de vill köra i sig sprutot o inte vara sig själva....
Blir det dessutom billigare kommer kriminaliteten att sjunka, rån inbrott m.m är inte lika intressant om det har det priset att var o en kan köpa det för en vanlig lön.....eller att tigga ihop det vid affärerna :)
 
Släpp all skit fritt så får o kan Alla göra de val de vill...........DET är frihet det.. :)
 
Sen att de får information av sina föräldrar vad det kan innebär att dra i sig en lina eller att ta en spruta med gift -för det är just vad det är.
Men att vissa i dag kan tjäna miljoner på andras lidande o tackvare de lagar vi har idag -för att 'skydda' oss själva. Som om vi inte kan tänka själva....
Jag informerar mina barn om vad jag tycker sen vilka effekter, defekter saker-aktiviteter-ämnen har.
Sen får de göra sina val, vart de vill bo o jobba det år de ju välja -varför inte då få välje Hela sitt Liv själva. Inte bara det som innebär att samhälle går framåt -för vissa.....
Det är ju ca 5% av svenska befolkningen som är 95% av näringslivet...... Så vem tjänar mest på att befolkningen fogar sig producerar. köper varaar betalar skatt o inte gör som de själva vill.
Att de stora bolagen har skog de aldrig sett eller har nån nytta av det -mer än att belåna eller skövla i tjäna mer pengar på det. För att sen 'anlita' vissa från folket att bygga slott de kan flyga ifrån o jaga -för nöjets skull. Inte för att jaga för att äta som de lägre stående folket.........
 
Lagen är inte lika för Alla idag -vissa får mer eller de som gör saker som är PK får göra liiite mer bara....
 
Lika för Alla överallt, sen de som kommer på saker eller kan saker som få kan kan ju ta betalt därefter med :)
Sen att få välja om de vill betala vissa skatter, sjukvård tex. Att de kan få undslippa det helt, men får heller inte hjälp om de inte betalar eller att de ingår i det system vi har idag. Att Alla betalar som vissa behöver...tex skatt till sjukvård.....eller skola...
En Anarki mer :) men då åxå att få försvara sig själv, att få säga neger utan att bli åtalad för att det kränkt nån..
 
Nu Vet jag att det inte är genmförbart, men har tröttnat på hur det blivit för den 'intelligenta' rasen Människan.
Då det -i all välmening- ballat ur o är bakåt strävande med lagar o reghler som gynnar vissa på rätt plats eller som gör att språket inte är fritt mer. Att det går att stämma nån annan o sätta dem i konkurs för att de i ilska sade 'fel' ord till någon.
Det har som tippat över för att det skall beskydda Alla överallt lixom, så att de som inte ställer sig i ledet inte har råd att få göra säga saker som de vill....o som bara trycker ner viljan hos folk att få skapa fritt.
Att de få promille styr vad andra får o inte får göra, o vi kalar det att 'leva i frihet'....
 
Jag ifrågasätter det Fria Liv vi anser att vi har....
Att acceptera att alla kör bil på höger sida, det är ingen fråga om frihet utan att praktiskt kunna leva ihop...men at få kunna gå naken på stan om nån vill det. Att inte ta saker från affärn utan att betala, då andra tillverkat-odlat det så att andra kan köpa det de själva inte vill/kan göra/odla.
Det är skillnad på vad som påverkar Livet praktiskt o filosofiskt.....
 
Jag är rädd det kan bli som detta får fortsätta, ett rejält krig med Anarki som följd -för de som överlever...

Nu kommer den..........

........ljuva Julen, med god mat julklappar m.m.m
Nu är det inte bara bra saker som händer. Man må ju köpa klappar själv åxå :)
Nämen det är ju familjens högtid, nu har jag mina föräldrar o mina barn, men det känns inte lixom 'rätt'.
Men det går bra iaf, det tynger mig inte så mkt, att vara med barn o mina föräldrar, dt är trevligt det med :)
 
Det finns däremot nått som heter Julbord o firmafest, o DET tynger mig. Inte att andra har -vilket jag tycker de skall ha o är värda. Men för mig är det få firmafester eller Julbord så....oavsett om det är samtidigt eller inte :)
Nu vet jag att jag nämnt det här förut så, men känslan kommer tbx varje år.......som Julen gör.
Jag saknar inte sillen eller korven så, utan mer gemenskapen det ger. Nu var jag på jultalrik hos en grossist, men det är inte samma sak. Att sitta solo o slunga i sig en tallrik god julmat från en catering firma.........
Sen kommer mellandagar med återvändar fester, mmmmm ok, sen Nyår -grattis...med vem o vart?
Förr itiden då jag var........yngre :) så fixade vi fester ihop så, jag var nog en bidragande kraft....men då jag inte gör nått vad händer, Ingenting. O visst undrar jag. är det bara då jag fixar jag får vara med typ...
Jag lägger ner o låter det så vara......men får ont i själen -helt klart.....gick förresten iväg o åt nyårs midda på stan o tog mig en fest, solo o gick på krogen med för ett par år sen. Full blev jag o trevligt var det, tills man vaknar igen dan efter -helt själv......far hem o sätter sig solo typ. Tur att Holger är född den 1:a så nått händer :) i år så får jag tydligen honom den dagen -fast jag skule få honom senare- o det känns ju bra. ;)
 
Men jag saknar verkligen det att umgås så, men det ordnar sig.......det brukar det. Jag Vägrar sitta hemma här o glo, utan grejjar väl nått nånstans...jag blir väl inte så skojj heller :) Är t.om osäker på hur det skulle kännas att gå fest med tre par -åsså jag :) femte hjulet typ.....
Då är det bättre gå på en allmän fest, bli full o skratta med andra i samma situation jag inte känner innan :) kanske.........
 
Så jag verkligen längtar tills Januari kommer o arbets månaden kör igång, så jag 'bara' har jobbar ångesten kvar :)
 

Undrar om jag..........

.........bör eller skall försöka förklara en del saker hur det kan bli i mitt Liv -en del iaf :)
 
I söndags så kände jag på kvällen jag hade en huvudvärk på gång -o då menar jag Värk....
Softade så gott det gick för att kunna sova på natten som blev som jag befarade.
Kunde inte sova riktigt utan bara halvsover lixom, o hur jag än ligger så får jag värk, det trycker hur jag än gör. Om jag sitter känns det bättre en stund för att få mig att lägga mig som åxå går en stund, byter sida -bra en stund, byter kudde -bra en stund....ja ni förstår.
Drar i mig mer tabletter -fast jag vet min kropp tar stryk så tar jag o hoppas......sitter i sängen 0230 ca o vaggar fram o tbx o 'hummar', med munnen så, det ger vibbar som gör att det känns bättre ....en stund, övergår till hummande o att 'picka' mig med fingrarna vid bucklan.....känns bättre.........en stund...
Sådär håller jag på, o mår illa så jag vill kräkas.....far runt som en spinnare i vattnet då man fiskar ;) fast hummande dårå....
 
Till slut så somnar jag av i utmattning typ....vaknar tidigt för att -gudskelov- känna det känns bättre, inte bra men bättre. Då vet jag att jag må opp för att inte få tryck ihuvet igen, som blir högre då jag ligger ner....
Ner o värma kaffe -som åxå tackom o lovom- finns kvar i termosen så det bara är att mikra -enkelt o snabbt...
Opp o halvligga i soffan o försöka vara i balans så jag inte får tryck......jag har ju mina karate elever ikväll sista gången, annars skulle jag omboka med tränings kompisen....
Dagen går o jag känner mig rejält bakis, känslan är åt samma håll typ. I med mat o mer vila.....inte göra för mkt som anstränger o skapar tryck...
Tänkte fara till Thommy före träningen, det går inte...tar mig dit o har inte tagit ett piller idag ;) vad bra..
Fokuserar o genomför träningen, hoppas det blev ok.....tänkte duscha men har i mitt förvirrade tillstånd glömt handuken -ok sånt händer....
Handlar det jag måste ha o kollar hur det är för Thommy. Jo han är kvar i Ösd fast han skulle hem idag.....
Så jag far dit för att ge honom litet tid o variation på dagen.......sen får jag sitta o nervös prata för jag vet jag har svårare att hålla tbx tårar då jag är instabil av värken så.......varför vet jag inte...
 
Men då jag ser o förstår hur det sakta går åt ett håll är det knappast ett nöje att gå dit. Men jag gör det gärna, för både honom o mig. Det är inte bara skit utan ibland är han den gamle skojaren så o skrattar åt samma saker som förut. Det knasiga är att han inte har lätt att förmedla sina egna tankar......o ibland då han gråter krokodil tårar , då han verkar förstå sitt läge, ja då är det tungt....jävligt tungt.....
Nu har jag möjligheten -förmånen- att resa på mig o gå därifrån, det kan inte han..........utan måste varje dag, varje timme ha syrgas, ventolin, host stunder via en apparat m.m.m.m.m.
Även om jag bär med mig hans liv i tanken, så kan jag gå iväg o lämna det.....
 
Hursomhaver så åker jag hem o relaxxar för att kunna sova natten efter, skönt jag gjort nånting som gör mig mer trött än att lejja bort träningen o bara varit hemma.
Så kommer Natten..........huvva.........svårt o sova nu med men bättre än igår natt iaf....var dock tvungen ta en tablett innan jag lade mig för att få sova lixom. Lägger jag mig med värk har jag svårare att sova o får bara mer värk.
Vaknar som i en sovsäck över huvet ....men som går att se igenom :)
Nu på em känner jag mig tbx in business igen, jag är i princip utan värk, bara känningar o aningar så, att det inte varit ok. En natt till så är det som det borde igen....
 
Har ett uppdrag i em, ska bara stämma av så det är ok enligt planen så.... :) blir det väl ett jobb på en timme typ.

Att vissa saker..........

..........inte värderas mer idag än förr kan jag ibland förstå.
T.ex så var jag på Luciatåget där det var två Lucior, ok en yngre o en äldre,men.........varför urvattnas t.om denna årliga händelse?
Som det med Tomten, nu skall det kunna vara en kvinnlig tomte.....vilket jag anser inte är sämre men inte enligt traditionen...
 
Jag tycker att saker kan få utvecklas, men varför skall Allt behöva göra det?
Kan inte vissa saker få vara som det varit i så många år?
Jag slår mig inte för bröstet o säger att  'tomten är en man o män är bättre än kvinnor...'
 
Men jag tycker att det hela tenderar att bli så uddlöst o mesigt då Alla ska få göra-vara vem de vill. Om eller vad de gör hemma det skiter jag i. Men att lixom kräva att få vara t.ex Lucia så blir Alla Lucia o själva effekten försvinner.
Varför kan inte det vara endast EN Lucia? Som då gör det till nått speciellt, o som inte innebär att den som blir Lucia blir rikare -mer än på upplevelsen....
 
Jag såg en film fö ett tag sen, en barn film 'Superhjältarna' tror jag den heter där en person gör vapen som alla vill köpa o ha, men han behåller själv det bästa vapnet. hursomhelst så är hans ide atsälja o bli rik o sen utveckla det bästa vapnet ännu bättre bhålla det o börja sälja det vapen som är ännu bättre än det första.
 
Jag tycker mig se likheter med t.ex data branschen, de säljer för att komma med nytt som gör att vi 'måste' uppdatera våra hemmadatorer för att komma in på banken för att betala räkningar. Vilka äger dataföretagen? aktieägarna som till stor del ägs av..........bankerna -är ni med?
De har förbättrar o kräver vi köper nytt, o tjänar pengar på det själva...
 
O vi bara går med o mesar på o betalar.........
Det har som slätats ut o mesats till i Sverige idag så -mot att ställa folk till svars mjer så ska det pekas finger o skyllas ifrån på andra............överallt hela tiden......
 
Låt det få bli en som får Äran eller skammen..........inte Alla överallt..

På reklamen som........

.......clas ohlsson visar är det en kvinna som får en borrmaskin i Julklapp....ok..
Om vi skulle vända på det, att en man får en symaskin -som Clas O åxå säljer.
Varför görs det inte så? o hur skulle det tolkas?
Utan att det till 90% av alla gränsbrytande bilder/filmer så skall kvinnan lixom göra mannens 'grejj', eller tillbehör. Säg t.ex byxor som förr bara män hade, idag reagerar vi inte alls om en kvinna bär jeans -eller ens arbetskläder. Men skulle en man bära kjol på sommarn för det skulle känns skönt så skulle det säkert skrattas åt honom. 
Att kvinnor som gör manligasaker så hyllas de o män som gör kvinnliga hånas. 
Är det för att det anses vara bättre det män gör eller att kvinnor åxå kan, klarar av det eller..............jag reagerar på sånt här jag. Inte som håller mig vaken om nätterna utan bara ser o reagerar...tycker det känns konstigt.
 
Jag vet åxå att ofta då kvinnor ger sig in fysiskt tunga arbeten, så gör de oftast endast fin jobbet ( har nämnt det förut)
 
Eller är det nån reklambild/film så skall  -är oftast iaf- det vara ett par eller bara en man av viss typ. Det är oftast en man av utländsk härkomst om det 'bara' är en man åsså lägger man till en blondinska om det ska vara par. Nu finns det nog blonda män men afrikanska-muslimska kvinnor ...nånstans, men det är knappast ofta -jag har då inte sett nån. Men flera som visa blond kvinna o mörkare man.......
Fast är det bara en kvinna är det mer jämnare fördelat på hårfärg/längd, härkomst osv......
 
Eller då de skall intervjua på teven i nån fråga så är det fler av utländsk härkomst än procenten i det verkliga livet. Sen är det osäkert om de förstår frågan om det är nått komplext -språkligt- då många svarar som ...jag vet inte vad..
Man har ibland t.om svårt att fatta vad de säger.
 
Det är väl för att vara PK o inte som det är fördelat ute i samhället........

De som kan.............

..........räkna har det rätt enkerlt att förstå hur det bör vara, de som inte begriper mer än vad de själva vill förtså är det annat för.
Migration politiken kommer kosta 17 miljarder nästa år, o då 10 miljarder i bara bostadskostnad. Det tror faan att de med mkt pengar vill köpa fler fastigheter o hyra ut till de som mest bara är tacksamma o som inte behöver betala själva, som innebär att fastighets ägaren får en hög vinst.
Sen så är de tveksamma för att det extra valet som nu komma skall är för dyrt o att vi 'knappt' har råd med det, det kommer kosta ca 1 miljard, 500 miljoner för staten o resten får kommunerna stå för..
 
Igår då vi såg på teve så utbrast dotra mi . " men pappa.....vad är det med svenskarna??!!"
Hon har sett olika program som fått henne att reagera, tror det var lyxfällan igår.
Men ser man på teve hur Svensken är så blir man brydd, o inte litet då.......
Paradise hotel tex där det är dagisnivå av vuxet folk som producenterna kör in lite sprit om det blir tråkigt, eller som skapar situationer som innebär att de blir falska o bedrar varandra -för att sen ha sex i teve........som de sen -naturligtvis- ångrar o vips!! så är det borta....
Lyxfällan i hur -oftast yngre par- hellre köper nya meningslösa prylar än att se till att barnen får mat. Eller som inte betalar hyran för det saknas pengar men köper cigatetter, Coca Cola för tusenlappar i månaden.
Är dt för astt deras föräldrar har curlat dem för mkt förut? eller är för att de tror att det sociala systemet, sossbidrag, kan rädda dem?
Nånting är så i in h-e fel bara, de behöver inte ta ansvar för sina egna liv helt enkelt.
De 'har rätt till jobb' -det har jag skrivit om förut- m.m, att man inte måste ta tag i sin situation själv..
Sen de som försöker med att skapa företag som ger andra jobb de ska de skatta ihjäl så det blir alltfärre som vill starta företag...o jobben minskar.
Nu var det igår på mediakanalerna om att de unga inte längre vill vara chefer -det tror faan det. De får mer ansvar -vilket få vill- sen vill Ingen de ska tjäna mer, trots alla de timmar de får göra på kvällar o helger. Så förvånas de över, tom är oroliga, i hur det kommer att bli om några år i landet Sverige om det inte finns personer som vill var chef. Men folk tjänar snart mer som anställd, lågt ansvar, kan sjukskriva sig, o går hem efter dagens arbetspass o kan ge blanka faan i vad som händer -eller måste göras- innan nästa dags arbete startar...
 
Tanken som vi tillämpar i Sverige är god, men som i slutändan ger mkt dåliga effekter.
Inga chefer, ingenjörer med lågt IQ, ingen vill göra skitjobb, skolans nivå sjunker, folk kräver saker de har rätt till, i den klara segregering av folk (inte vad de kan utan vilka möjligheter de får).
Jag oroas allvarligt o Sveriges framtid.........då vi är så otroligt naiva o anser att Alla ska förstå o kunna leva ärligt. Se vilka som fuskat med anhörigstödet eller andra goda ideer, som idag har börjat missbrukas-utnyttjats mer. De kommer hit o söker svenskt medborgarskap för att de har släkt fejd i sitt hemland, de som blir svensk kan flytta hem o lyfta pension från svensla staten men kan då -helt plötsligt- bo i hemlandet...o vi fortsätter bara att ge.
De far tillbax o krigar med Isis, de pratar i termer att muslimerna skall ta över västvärlden.....i olika medier.
Att det ursäktas att de tar med sig sina krigs orsaker hit till Sverige 'då de har det så svårt......'
I hur media styr o inte tar upp allt i alla ämnen, utan visar vad de tror är mest PK.
Som sagt Tanken är god medans realiteten ser annorlunda ut.
 
Var ärliga o säg-skriv-visa som det är istället. Förvanska inte nyheter-repotage till en Sanning som inte existerar.
Det skrevs om hur harmoniskt det var på Grytan utanför Östersund, som fick svar av en som har nära kontakt med Polisen, som berättade i hur ofta de fick göra utryckningar dit pga våldtäkter, misshandel hot etc....
Eller att 52% av personalen i teve kanalerna är miljöpartister, eller att de rapporterar till 95% av saker som händer i deras lilla värld, dvs Stockholm eller den stad de bor i..........söder om dalälven, o har kollektiv trafik.
 
Jag menar att vi borde tänka till mer än i vad vi gör idag.
Ställ mer krav på de som inte har jobb, skjutsa hem alla nya svenskar som begår brott, låt flyktingarna bo här i fred men gör dem inte till svenska medborgare inom sex månader (som det lovas idag).
Låt de som vill starta företag o som vill driva dem att de får tjäna pengar.
Gör skolan o sjukvården statlig så det blir likadant i Hela landet. Ge inte privat skolor möjligheten att elever kan köpa sig höga betyg, o inte ge de skolorna pengar för att driva skolan, De ska kunna gå privat men ska ha samma prov som den kommunala samt att de ska kunna ha råd att betala skolgången själv......inte ett öre av skattepengar. 
Låt bli att via Lagar styra företagen, låt de som startat företaget få bestämma själv vem de vill anställa eller ha i sin styrelse. De har nog kapacitet att bedöma vem som är bäst på att göra vad i sitt företag.
Utbilda inte Alla som bara vill plugga till överövertjänst som sen inte tar vilket jobb som helst, utan bara finjobben, men som inte har IQ nog att ens bli gruppchef...att de måste förtjäna att kunna bli nått, inte att de 'har rätt till'...
Att inte förtids pensionera bara för att de säger sig ha ont här o var, men som inte går att bevisa, fysiskt med röntgen eller liknande. Att det inte är ok att vara sjukskriven bara för att latmasken fått fäste.
Att folk får stå för de misstag de gjort, att det inte är ok att skylla på andra/utredningar m.m -men åxå hedras för vad de åstadkommit.
Tabort alla avgångsvederlag, pensioner eller vad det nu kallas. Är man kass i att vara chef för ett statligt företag så borde de få gå utan att kunna kräva lön i x år efteråt.
Att en kriminell skall få ett straff, ingen utbildning o lägenhet då de muckar. Att straffen skärps rejält, inte tre månader för allvarliga saker, ge dem en rejäl näsbränna som blir värre gång två o ännu värre gång tre osv....
 
Nu finns det tusen saker til, med detta är några saker-ämnen jag tycker borde ses över :)Men det har blivit så j-a mesigt att man inte snart får -kan- säga färgburk utan att bli kallad rasist, eller att det inte är ok att ha åsikter då de kan finnas någon , nånstans som blir kränkt.
Att det finns folk i den stoora världen -utanför våra gränser- som skrattar åt oss.....för att vi är så naiva bara.
Men vi förstår inte det............än
 

En sak jag tycker är..........

.........lite bakvänd, eller ja det är fler saker men en av dem :)
Att folk har rätt till jobb. Annars ska de ha pengar av staten -dvs oss andra- för att äta o bo, vilket jag anser är ok. Men inte att de ska ha en möjlighet att åka utomlands dyr bil etc, det som de har råd med via stämplingen -inte sossbidrag. För då är det bara det man måste ha för att leva, så har jag fattat det iaf.
Men är det inte då riktigt som Alliensen gjorde? som sänkte så att de blev mer eller mindre tvungna att fixa ett jobb. Jag menar -det må ju var o ens egna skyldighet att fixa inkomst så de får mat o husrum typ.
Inte Samhällets.........
Att det räcker inte att anmäla sig på arbets förmedlingen får att 'få jobb'........de må väl ha pressen att skaffa det själva? Då de tror de lixom har rätt till att få pengar.........
Det är väl så för alla andra djur?
Att de ska få hjälp -ekonomiskt- så de inte svälter ihjäl- fryser ihjäl, det tycker jag......men om de har som system att inte göra nått. Att de inte lixom behöver engagera sig, dvs de skiter i det för de har rätt till pengar iaf.....
Nu finns det de som har olika orsaker som faktiskt är ok att hänvisa till -det gör det, men många av dem jobbar svart eller/och går ut varje helg........det både orkar o de har det råd med..........konstigt........
Nu menar inte jag de ska bara äta nudlar o sitta hemma på en pinnstol, men att de har råd med saker som vanligt arbetande folk knappt har....
Jag anser det är ok, t.om rätt, att se till de må engagera sig själva mer....
 
Sen de som menar det är samhällets fel att de inte har jobb etc.......det är en annan sak jag inte begriper. Är inte var o en ansvariga för sina egna Liv?
 

Då resultatet från............

......årets val blev klar gjort så sade jag att det kommer bli ett nyval.
Jag var övertygad om att det Inte går att driva sin politik under de förutsättningar som nu blivit verklighet.
Nu skyller Alla på SD........men det är aldrig ens fel att två träter.
 
Jag lyssna på radion idag där de sade på P1!! att det inte går att ha ett parti som ursprungligen är Nazister.
Ok det är väl samma personer som har tanken att Centern är bonde förbundet -vilket de var..........förut. Som kanske SD är idag.
Man kan inte fastna i det som var för 30-40-50 år sen -som nu vissa gör. Utan vi måste Leva i dagens verklighet -eller har de kvar 486dx datorn med? :)
Lev mer i nuet o vad de säger idag eller iförra valet typ, inte flera deccenier bakåt...........
 
Sen så lever vi Sverige i en dmokrati, dvs att folkets röster skall utvisa vem som skall styra landet å vilket sätt.
Om då 13% anser att ett partis program o tankar är rätt så röstar 13% på dem -i demokratiska val.
Att då som etablerat parti säga att 'ni har röstat fel, vi vägrar samarbeta med det partiet..........' då får jag rysningar. Jag får då mina tankar att tänka på diktaturer som envist beordrar folket att rösta rätt, annars............
Det är de etablerade partiernas j-a jobb att diskutera med det partiet o visa hur fel de har o att deras politik inte fungerar -OM de nu vet varför o hur det inte är genomförbart.
Men nu har det hamnat i fokus att visa att SD är rasister o nasister.........o det är just det som SD vill diskutera. invandringen o vad det kostar...
Lyft fram andra frågor istället, som inte gör att SD kan åka med det partiet som de anser har någorlunda rätt.
 
Men att ens resonera så.
Att de anser att folket inte får rösta fel, o att det parti som svenska folket röstat fram skall frysas ut. Det bara gynnar dem.
Vi lever i en demokrati som vi stoltserar med -då SKALL väljarnas val respekteras PUNKT
Jag anser det är politikers arbets uppgift att ta fram sina åsikter o hur vårt samhäle kan utvecklas mer än att bara beskylla varandra för det ena o andra......
 
Sen Löfvens sätt att 'samarbeta' är rent trams. Samarbeta hur min politik skall genomföras. I Ragunda var dt så då C o S samarbetade. s gick ut i radio o sade hur de skulle bestämma på kommande kommunfullmäktige. C svarade att de som samarbets part borde iaf informerats före, mot att S bara ansåg de skulle rösta på deras politik. Det är väl så de ser på 'samarbete'...............vi bestämmer o ni håller med -då vi är större än er.......typ.
 
Nu är det ett nyt val snart o då vill jag se-höra hur de framhåller vad de vill o vad de kan -så får folket bestämma.
 

RSS 2.0