Vardagarna har sina........

......både goda o dåliga stunder -dagar. Det är en trygghet att veta vad som komma skall o man slipper fundera åp vad som kräver av en, utan det är som bara att flyta med.....
Men vissa av oss kräver mer än bar att flyta med, eller kräver o kräver Vill det skall hända mer. Nu finns det säkert nån bokstavs kombination för det med, men jag tror det är fullt naturligt -att vi är olika.
Jag tycker det är bra vi är olika -men då måste vi FÅ vara det med.
Idag anser jag att det blivit för smalt...att Ingen får vara annorlunda, trots det borde vara tvärtom. Då dt är mer i media från alla världens hörn......
Vi lever ju Alla i vår egen verklighet o vill någon bo i kollektiv o be till nån gud -så låt de göra det.
Min värld i Mörtån förändras inte så mkt beroende på vad andra ens gör i grannkommunen...
Däremot om någon jag känner ber om hjälp så vore det en annan sak -då hjälper jag till om jag har möjlighet -nästa gång kan det vara min tur..
 
Annars har det varit mkt för mig nu ett tag. Är rätt trött -faktiskt. Mer bara praktiska o tungsamma göromål...
Jag känner jag vill ha lite emotionell input med.
Lite svårt att pressa fram det, men det ger sig :)
Tur jag har mina barn som titt som tätt ger mig verifikation vad de tycker om mig, o då endast bra sak....än så länge :)
 
Jag har lite svårt att finna annars vad som motiverar mig att hålla på med allt jag nu gör, leva o jobba i en tillkännes en tom miljö -förutom barnens glada skratt, teckningar m.m.
Jag får fokusera åp det o le åt dem som inte önskar mig att ha dt så bra -för bra...
 
Nu är det händlser som ger mig energi som jag fokuserar på , att träna, jaga o var med mina arvingar :)
DET saker-händelser jag gillar försöker jag göra mer. Jobbet är på två sätt bra med inkomst, OM det get nått sen det sociala, vilket är det största orsaken till att jag jobbar...för att tjäna pengar -det har jag gett upp.
 
Så det är på en lagom nivå i de flesta avseenden :)

Vilken dag som det.........

..........blev idag.
Började med frukost o på nätet för att övergå till garagetid, det tog tid att få ihop det men sen vid test så lät det mkt bättre.
Nu vet jag hur jag skall fixa det bättre till besiktningen :)
Sen plocka ihop o att åka å byn o fara o kolla om Holgers mätstickor fanns att fylla på, Lina hade så det räckte till mig med o jag berättade att då hon tagit ut pryttlar till pumpen kunde jag inte få ut nått.  Ok far hon o tar ut så må jag få hälften, jag gör alttid så, men nu kanske hon tänker åp det, hon hade skickat med Holger som tagit med sig nån ask. Så var det med det, sen hem o fortsätta med mitt o nu hade en kran stått på o pumpat ut allt vatten ur brunnen så vattnet var slut, ut o hämta vatten till toan från Ån o sen for jag o towa till stan, dels för att jag skulle hämta Insulin o för att jag skulle lägga fram en kabel som en grävare skulle gräva ner imorrn. Så det blev ingen träning idag :( det får gå ändå. Sen hem o börja fixa med pumpen, vi tänkte ge oss ut en sväng o röra p oss men det blev inget av med  det. Inget vatten att duscha i så.........efter 20 L i pumpåfyllning så gav jag upp. Antingen är brunnen för torr än eller så .......vet jag inte.........då det funkat bra förut............hmmmmm......
Så jag gav upp för att prova imorrn då det bara måste finnas vatten nog i brunnen, bar in en hink till åt toan.......
Imorrn så är det passjobbar dags, har inte kunnat åka förut då bil däcken var helt slut...sen varit tvungen göra saker jag lovat o måste göra samt repa framvagnen...........
 
Det har varit lite körit nu ett tag.......tur jag har Mjöd kvar till jaktn iaf :)
Sen har jag dpligt samvete att jag inte hunnit  hälsa på Thommy på ett tag.....
Jag må fixa det efter sept. jakten så, nån vardag mest troligt.....
 
Är bara 'lite' trött nu.

Kvällen har varit......

..............intressant. Var på ett möte om vattenkrafts återbäring.
Det är en diskussion som jag är intresserad av, men även jag har fått lära mig nya saker. Det är någa som tycker saker som de inte kan stå för öppet tex .konstigt..eller de som försöker dra åt sig äran eller att kliva fram o vara duktiga..
Hur det nu än må vara så sade o frågade jag saker iaf ;)
Det är mkt konstigt att då förutsättningarna har förändrats då de byggde dessa kraftverk så borde det vara ok att ändra ersättningssytemet. Då de hade dem i drift för länge sen så bodde det folk, ca 10 hus, med familjer som betalade skatt till Kommunen....
Idag så bor de i andra län tom o kommer dit de få dagar de jobbar där, men de styr det mesta digitalt frå¨n nångonstor stad .tex Stockholm....
Som sagt var, förutsättningarna har förändrats.
Idag är det ju skatteutjämning system, de som bygger får 'bidrag'. Så skulle vi vilja bygga tex en skola s är det bara säga 'ni avfolkas ju' o ståkkhålm får mer.
Sen att de flesta länder i europa har olika sätt att pengarna stannar kvar i den ort där det produceras.
De lade om att fritids samt små hus de inte är fast boende i ska beskattas, eller en kommunavgift får kommunerna lägga på dem....men inte detta med vattenkraften.....som borde vara naturligt att pengarna skall stanna från början.
 
Som det med båtarna -att de inte går att beskatta dem är väl för att halva befolkningen ståkkhålm har en varsin fin båt, så det vore politiskt självmord att beskatta dem.
 
Det är så det blivit....

Ok så har det idag........

......varit min födelsedag :)
Det kändes trevligt o som firades alldeles lagomt. Fick en tavla av min dotter med ors, eller dikt mer som intygade hennes kärlek till sin far...........alltså jag då :)
Min som fick jag ljuvlig choklad av, vilket är jättebra, för choklad skall man ha då man fyller år :)
Sen kom de hit idag iaf, efter varit botra i 1,5 vecka...
Mina föräldrar kom de med o min syster hennes sambo o två barn.
Jag fick smörgåstårta av mina föräldrar att bjuda dem alla på.
Sen lite prat o så for de hem. Nu ska barnen vara hos mina föräldrar nästa helg....iaf fram till söndag då d ska te mor si.
Jag ska ju iväg o jaga, den vore bra den här hösten om det inte vore för den här förbannade älgjakten -var det en man som sade för några år sen....det var väl det enda o största nöjet han hade :)
 
Men, min dag har varit bra. Det kändes dock lite komstigt vakna själv vid tio typ o det var helt tyst i huset. Jag ville ha mina barn så tidigt som möjkligt idag i fick dem 2,5 tim före 17.
De kom hit vi fick besök åt fika sen gjorde mina barn middag åt mig på kvällen, eler åt oss alla. Det blev en soppgryta, god blev den iaf. De skalade potatis hade i o hade i wokgrönsajker o köttbullar m.m, så gjorde de varma trekants mackor i ugnen :)
Toppen.......
På kvällen såg vi filmen "G", den svenska filmen från 1983, vissa bitar håller än så...inte musiken dock :)
 
Jag är iaf mkt nöjd med Dagen :)

Jag vet det finns.........

.......saker man inte bör eller kan säga -hur gärna man än vill....
Det kan handla om olika saker, respekt, skydda sig själv ller andra eller bara att rädda sig själv.
Även om det idag har blivit lättare att slänga ur sig saker på nätet som man egenteligen inte tänkt igenom riktigt, o vid konfrtontation så kommer de på hur tokigt det egentligen var.
Då jag råkat ut för dylikt är det i olika trådar eller forum, o en del tar jag inte så allvarligt på, jag ger dem en chans att be om ursäkt eller rätta sig eller hur dt nu blir....men ibland så är det 'riktiga' dåliga saker de skriver. Som gör att jag reagerar mer på -naturligtvis. Jag undviker ge mig på någon personligen OM det inte är helt motiverat -men jag undviker det....även om de kan ge sig på mig -personligen , så undviker jag det.
Nu har jag upptäckt att Alla inte är så, en del, nån tom hotar med stryk........det är inte genomtänkt, men oavsett då blir jag lite förvånad.
Eller att någon har svårt med att jag skriver, åxå, o eller nått så. OM jag har fel böjning eller i fel ordning så är det ju ett chatt forum typ på Fejjan jag talar om. Inget seriöst forum där det är fackmänniskor som diskuterar sina yrkes frågor typ. Utan det är mer chatt forum som man slänger iväg kommentarer frågor för att kommunicera, sen vill då inte jag sitta o vänta i femminuter på att nån ska skriva två rader perfekt grammatiskt-stavnnigs mässit..utan hellre snabba kommentarer så det blir lite 'hetta' ;)
Nu är vi olika -allihopa- men det är INTE mer Rätt för nån att ge sig på någon annan.
 
Annars är det som vanligt man möter intressanta människor o får ställa sig i kö eller hoppas, men det utvecklas till en tiondel -den del som många får, o som får mig att tappa modet............igen..........
 
Jag undrar -igen- om folk gillar att se fantasy filmer eller filmer som speglar historien för att det var enklare -på en del sätt- att Leva då. Gillade jag inte någon så kuunde jag klappa till den, jag kanske fick stryk eller så gav jag. Men det var som 'utrett' då....även om det kanske inte blev enligt fakta boken så fick en av oss rätt lixom. Sen så kommer solen med en ny dag iaf.....oavsett om den som hade rätt, faktamässit eller inte, så spela inte det så stor roll. Men för oss var det som färdigt.....
Jag tror iaf att folk skulle må bättre av attt inte kompklicera tillvaron så mkt.
Att behöva tänka på vad man säger till vem eller vem man ger jobbet eller vart man tittar på Kvinnor..
Då det är så att Alla har rätt att ifrågasätta -vadsomhelst snart..
 
Imorrn är det en speciell dag, men jag känner jag borde meka litet....får se hur det blir....skulle vilja. Idag var jag lite för matt bara :) sköt upp det till.....sen :)
Så det blir gjort åxå -i sista minuten förståss :)

Undrar om jag kan............

...........skriva om det här utan att bli kallad kommunist eller vänsterpartist.. :) men jag tycke det har gått för långt åt fel håll bara.
Jag är För marknads ekonomi till viss del.
Men på det sätt som det tillämpas i vissa branscher så säger jag nej, Vård skola omsorg......eller de samhälls tjäntser som vi måste använda.......
Sen så funkar inte principen med marknads ekonomi överallt, tex bank, bensin eller elkrafts branschen.
Det är nått vi måste ha o de som har denna vara-tjänst tillhands har i princip monopol o kan ta vilka priser avgifter de vill. Vad jag har förstått så skall det med konkurrens göra att priserna pressas ner, som i praktiken inte funkar i Sverige idag, Höjer Q8 priset med 25 öre så tar det inte lång stund innan OK följer efter, eller banken som tar betalt av oss för att vi ger dem mindre jobb, då tänker jag på internetbanken eller kortsystemet.
Jag känner bara jag tröttnat........o vill inte ge bort mina få kronor till de som redan har miljoner på sina konton.
Nått må vi göra känner jag.....
 
Sen är det mer företag jag stör mig på, elkrafts bolagen som åxå gör miljard vinster, dvs de tar pengar i överflöd av oss vanligt folk för att fylla sina egna konton...ok att de ska gå ihop, dvs med vinst, men inte de gigantiska summor vi ser idag....
 
Bilprovningen sanna sak, som jag skrivit onm förut. Att skapa bredd det gör man inte med att ta bort det statliga helt o ebdast ha ETT företag som har besiktningen.....vd har vi då för val? Att åka 15 mil o besiktiga, vart ligger valet o förtjänsten i det?
 
Sverige -idag- är inte moget att ha samma system som i Usa tex. Där bor det så mkt folk det går, här i sverige finns det bar folk nog i storstäderna med nära omnejd...........
 
Tanken med fria marknads krafter funkar inte då vi är för få. Skulle tex staten starta en bank, baserat på att göra en vinst, en vinst som inte vore så gigantisk så skulle det pressa andra banker. Men de, eller deras vänner,  som styr tjänar ju pengar på sina aktier att de inte vill göra detta.....
 
Att det är nått som är fel det ser o vet vi alla...........men den fege svensken knyter näven i fickan o mumlar svordommar -de gör inget. Inte som i frankrike där bönderna tippade skit på vägarna för de tyckte det var nog.....inte i sverige inte. där vi skall Prata för att få folk att förstå, de håller med, gör inget o fortsätter lyfta ut stora summor via sina aktier.....
 
Jag har tröttnat, jag tänker ta alla pengar från mitt konto sen jag betalt det jag måste. Att ha kontanter spelar ingen roll, affärer måste ta emot o räntan är iaf noll så......vad förlorar jag -inge.
Sen är det som det enda 'språk' de förstår, de som äger bank aktier.......att få mindre vinst. Då tittar de iaf upp...o tänker efter............kanaske :)
Må prova iaf....

Helt allvarligt så..............

.........oroas jag över att det kan vara så att jag anses vara rasist nästan för att jag inte anser det är rätt av de etablerade partierna att jobba ihop för att stänga ut SD. Jag sympatiserar INTE med Sd men jag menar vi Måste acceptera om de får röster av andra som är så många att de får platser i riksdagen. Det kan INTE vara ok att samverka för att negligera de som röstat på SD, vi lever i ett land där vi haråsiktsfrihet o vi har val som skall acepteras. Det vore bättre att istället ta fram argument än andra saker än flykting politiken som vi vet var de st¨år. Fråga om vård skola omsorg eller nått annat, där de bara väljer vilken annan de skall rösta med. Mot att ha egna genomtänkta saker i andra frågor...
Vi Måste värna om vår demokrati.
Jag oroas om det kan bli så att de etablerade kan bestämma aker de kommit överns om att tex......exempel... att riksdags politiker skall kunna resa 1:a klass var de vill utan biljett....om Alola partiernah ar det på sin agenda så finns det inget alternativ att rösta åp annat, alltså har svenska folket röstat för denna förmån.......
Är ni med?
Nu är det bara ett enkelt exempel, men själva principen oroar mig.
Möt SD i debatter o visa hur fel de har...
 
Ikväll fick jag besök däremot, det var inte igår det hände :) trevligt var det iaf ...
 
Annars så är det 'lite' jobbit att jag inte kan köra bil än så, svåtr o jobba med. Men det är inte lätt att tvinga någon att jobba, han hör av sig 'då han har tid....' om det är imorrn eller nästa månad det vet jag inte...
Men jag är fast att då jag inte törs åka till ösd med bilen, då det är tveksamt att det håller dit....tråkigt...
 
Annars så har jag fått saker gjorda idag,  saker jag gruvat mig för som nu är nästan färdiga :)
Men en god start iaf, bara bilen o busskuren kvar nu...
Var ju o sköt -eller skrev jag om det sist?....- så det är klart det med.. :)
Imorrn är det två möten att genomföra.....två trevliga :)
 
Nu är det annars att vardagen har kommit, till veckan är det skola o tränings start.
Det har sin fördel det med vardagen :) tryggt o avslappnat....tråkigt ? litet men enkelt o lättsamt....
Inga större händelser... :) jag ska i vinter göra mer tid i garaget -det känner jag iaf.
-hur mkt det får jag se, men mer blir det...

Mitt i Livet skall.........

......jag vara -egentligen. Me kan inte påstå att jag känner det så.
Utan det är som det är men det är som mest tomt o tråkigt.
Jag märker att då jag pratar med dem som är vipp o från rätt släkt -dvs infödda- de hummar o ler o går undan då det säga saker som inte är 'rätt'......
De törs lixom inte säga nått som kan ses som kritik helt enkelt. Jag ser o vet det finns två sidor av Allt, i det här ämnet både bra-dåligt. Så jag menar inte att Allt är skit, men det dåliga bör vi kunna få lyfta fram får att ta bort det.......
Så ser jag på hur samhällen o bygder utvecklas......
 
Att mit Li vstannat av är olika anledningar. Det är någon jag vet om men inte kan påverka, andra jag vet om som jag vill o kan göra nått åt. Tex min dåliga kondition, som jag -på mitt sätt- försöker göra nått åt. Jag försöker iaf............ :)
Det är dock andra saker jag har ågren för, att jag inte fått upp solvärmarna mina, det är av olika anledingar -men den största är att det inte är gratis att montera upp.....
Jag kan inte påstå jag är helt nöjd med hur det blivit för mig i min ekonomi, för det blev ett j-a dåligt sätt i hur det gick till av försäkrings bolaget, som jag menar att de endast gör det av vinst skäl för sitt eget resultat. De höll på att ersätta fram o tillbax o då jag inte var med i Livet då så fann jag det vara ok. O då det skulle bli 'slutförhandling' så blev det ingen för jag 'accepterat' ett förslag som jag hade fått uppgift att det var ett förslag -inget slutbud lixom..........så det var bara att gå hem o lägga sig....
Sen ser jag o läser om andra som fått rejält mkt mer, med mkt mindre defekter o fysiska men att kunna bevisa, men de har kännt rätt folk eller fått rätt hjälp.............tråkigt.
Men jag tänker inte stanna vid detta utan går vidare :)
Kör min Hojj o dricker mitt Mjöd, o nästa vecka är jag Far åt mina juveler. på hösten jagar jag o under vintern så tränar jag så mkt jag kan o orkar.
Jag gillar lyssna musik, vilket passar då det är en bit att fara o träna :)
Undrar vad barnen ska träna iår............nått ska de träna iaf -det visar sig väl.
 
Sen om folk kunde hålla vad de lovar så vore det trevligare att jobba o vara här på Jorden :)
Tänk på det -lova ine mer än vad du kan hålla...

Det blev en helg med..............

.......trevliga aktiviteter iaf :)
Hamnade på lördagskvällen på Hojj fest vid Höga Bron......
Japp så nu har jag åkt den :) med Sandåbron (?) var fanimig läskigare,,,såååå HÖG....o låga räcken...
Oavsett så blev jag bjuden åp fest av den Ärade Bikern som hjälpte mig med Hojjen då den konstlade för några veckor sen. Jag fick bjuda honom på Mjöd iaf -soim jag hade tänkt :)
Det blev iaf mkt trevligt på olika plan :) men jag känner jag får en stor kick i chopper riktningen nu :)
Det fascinerar mig hur de gör sina Hojjar....olika lösningar o sätt att konstruera fina Hojjar :)
Synd det är för dyrt........vad sa vi? Lotto va? ;)
Det är så mkt jag vill -men litet jag kan....
Jag kan för litet o vet ingen som jag kan vända mig till, tar åt mig dela av olika person här o var....
Men.......jag har först en bil att få igång :) efter den är färdig får jag se vad jag gör.....eler Kan göra då...
Kan vara 85 år eller helt black :)
Oavsett så känner jag att mitt inre får en utveckling, vilket ger mig en god känsla. Jag har inte kännt det pålänge .....ett bra tag.... Men känner att jag får mer 'lust' inom mig så, att göra saker, bar inte nu nån illvillig person slår mig i huvet så det försvinner. Märker jag tendenser så plockas ni bort från mitt medvetande.
Det är inte svårare än så.
Nu vill jag växa iaf o behöver Ingen som tar ner-bort min utveckling inombords :)
Hot eller löfte det varken vet jag eller bryr mig, ni vet nog själva hur ni skulle vilja ha det.
 
Genom sig själv känner man andra.
 
Behandla andra som Du själv vill bli behandlad.
 
Nu har jag saker jag måste göra här hemma först :) vilket känns lättare nu.
Tänk vad en kväll kan göra för ens inre humör :)

Jag vet inte vad.........

.........som blivit fel i mitt Liv, vart jag gick fel lixom.
Vad jag har gjort som kunnat förklara min situation. Jag har konstaterat att det inte finns nån Gud som lixom ger de goda vad de förtjänar. jag tänker då på Thommy, vad han gjort för fel för att 'bestraffas' så...
Men jag är som Alla andra mig själv  närmast o kan inte få det gå ihop lixom.
Folk som ljuger om mig, säger saker för att vara elaka -vad har jag gjort dem?
Det har litet att göra med att jag tycker det borde vara rätt att klappa till folk......bara dra till dem -tyst o lytt..
Jag vet att folk i yrkesbranschen har skyllt saker på mig som är o varit helt missvisande -totalt snett, jag får höra de t bakvägen o då jag tar upp det med vederbörande så 'minns de inte' eller säger att folk missförstått att de inte sagt så......jävla meskärringar som inte törs stå för vad de påstår då jag inte är där o kan försvara mig, det jag gjort, varför m.m. Ofta vill kunden ha det på ett sätt -billigt, o då blir det inte så bra sen då nån påpekar så skyller de på mig.... Det liknar sandlåde tiden.....
Då jag gjorde vad kunden ville........
Men de säger andra saker till andra än vad de säger till mig....
 
Hur män som är Svin har kvar sina Kvinnor. Trots att de super, i  smyg eller öppet, är otrogna eller bara är totala egoister o låter Kvinnan ta hand om det mesta  angående barn o hem.....
Men trots det så stannar de kvar..........har de ingen som helst tankeförmäga att använda?
O lämnar en detta kräk så tar det tvåtre veckor så har de en ny.........o här är jag själv...
Fattar det inte.......
 
Hur det börjat nu i valkampanjen. Där det skall kastas så mkt skit man bara kan o orkar för att 'vinna' själv...
Men det har blivit så i yrkesbranschen med, att framhöva sig själv genom att trycka ner andra, i löneförhandlingar, konkurrenter, skilsmässor -tvistemål om det mesta så gör de flesta så. Mot att förklara vad man själv vill o står för.
Hur j-a fegt är inte det?
 
Det Ärliga Raka som var hedersamt förut finns inte kvar. Utan allt det ovan tillämpas...
 
Hur har det blivit så?........o varför?
 
Är det för att Mammon dyrkas?

Då jag åkt i.......

.....landet så ser jag olika saker.
En sak jag sett är att det är fler invandrade ungdomar som är utomhus på kvällarna. I de byar de bor iaf, så är de som kommit hit mer ute än de infödda -undrar varför..........
Är det för att de Kan vara ute då de flytt fråm Krig o elände eller är det för de är mer sociala än Svensken -som oftast är som torrbollar. Som inte har det behovet att umgås IRL lixom, utan hellre gör det hör på nätet....inte alltid men mer än ute i Livet tror jag...
Jag finner det tråkigt iaf.
Nu är jag en surrkuse o det kan nog hänga ihop med det ....kanske.. :)
Men jag tror det inte är bra att distansera sig från släkt o vänner så....
Men Människan är bekväm o vill hellre göra det som är lätt för sig. Ju lättare det blir ju mindre vill de göra.
 
Jag tycker det är konstigt i hur det utvecklats idag.
 
Hur det blivit i samhället, med vad som är rätt o fel.......hur saker som är fel blkir rätt om vissa personer framför dem. Personer med pengar o makt kan få saker som är fel för vanligt folk att bli rätt........
Att Lagen skall vara lika för alla inte är det i realiteten, reafaet som kallade sig doktor o vad hans straff blev. Elller Mona Sahlin som tog en time out efter toblerone köpet men alldeles innan var det e Kvinna i Östersunds kommun som fick sparken då hon köpt påkommunens konto kort -också små saker.......
Hur snett det blivit...........
 
Vart logiken tagit vägen...... men i  Mörtån är det den kvar ;)

Så har det hänt! igår.........

.....så var jag o min son ut o sprang. En löptur i eljus spåret så vi visste hur långt det var, o vilken tid det tog så vi har nått att försöka sänka...tiden då o inte längden :)
Jag har försökt få till det förut men igår så bar det av, o vi kan båda gå idag o verkar rätt krya :)
Jag gör det för jag må få bättre kondis o tror Holger känner likadant.
Vid målgång fick jag kräknings känslor men var nöjd iaf.....ett par timmar sen jag återhämtat mig.
Jag inser hur j-a dålig kondis jag har, men att ta mig runt denna sträcka, så går åt minst dubbelt så mkt energi för mig än vad en erfaren löpare behöver......
Jag har ju inte sprungit sen Sundsvall brann.......typ :)
Jag kommer att ta mig iväg fler ggr o kommer fråga o försöka få med Holger åxå.....
Däremot så lägger jag mig inte i hur långt eller på vilken tid han springer, jag har fullt upp med mitt så :) sen så ska han känna han gör det för sig själv......o hoppas han känner han mår bättre.....
 
Vi får se hur ofta det blir ;)

Nu har semester veckan......

.....tagit slut. Det blev lite konstigt av olika anledningar.... Fäörst att Towa ville gå på Yran på Foo så vi väntade ut det först sern for vi söderut o hade lagt in Gröna Lubd besök -som blev av   :)
Jag kommer lägga ut mer om det senare -funderar på att lägga ut nån bild....kanske... ;) vi får se.
 
Annars så är det -som vanligt- en massa tankar jag kommer lägga in.......men inte just nu.....jo en liten tanke..
 
Det är hur Livet utvecklas-av vecklas beroende på hur man ser Allt.
Saker jag gör eller tycker är väl MIN ensak -så länge det inte belastar andra...
Så jag lyssnar på kritik men kan välja att skita ivad denne säger till mig -OM jag känner jag vill göra något.
Så säg vad ni vill men Jag gör som JAG vill iaf......men jag kan åxå välja att göra det denne råder mig till -men Jag väljer...
Nu är det inget som kommit upp just denna vecka så men -som sagt var- jag har tid att tänka :)
 
Jag tycker var o en får Leva det Liv det själva väljer o vill Leva.
Att cykla, inte vilja bada, se på teve, tälta, hoppa bunge jump eller vad de nu vill göra.
Låt de få göra som de själva vill, utan att de blir bortvalda av Er för att de Inte gör som ni vill alla gånger...
Att man kan göra saker FÖR andra, att göra nått DE vill lixom -o inte bara göra det Jag själv vill.
Hur skulle det se ut? Om Alla bara gör vad de själva vill o umgås inget med någon som vil göra andra saker. Jag ser det som en möjlighet att utvecklas -att göra saker andra gillar jag inte tänkt på....eller visste att de fanns.
 
Öppna Era Sinnen o låt det få komma in nya saker i Era Liv.......

Jag har fått ett........

,,,,,,,löfte/hot eller vad man nu skall kalla det på FB.
Jag tycker det är oerhört tråkigt -även om min värld inte stannar för det :) så är det trist.
Jag kan inte påstå jag blir rädd då jag vet själv var jag står i denna fråga. Det blev som en bakvänd tolkning som vreds till att jag försvarade våldtäktsmän o då jag var 'lätt dum i huvet' så att jag kunde råka ut för stryk om jag hindrade en del att piska upp de som gjorde tjejer illa -typ.......elller nått...
Jag har sagt det förut -mer än e gång- att jag föraktar o skulle själv inte dra mig många tiondelar att dra till nån som våldförde sig på en Kvinna/tjej......... Så vart jag står i denna sak är helt klar.. :)
Jag blev mer förvånad hur det kunde misstolkas till den grad, men han hade kanske bråttom o snabb läste-skrev så det blev tokigt.
Men då vore det på sin plats med en förklaring eller ursäkt.....tycker Jag iaf :)
 
Nu är det som det är, o Livet består av såå mkt annat än FB ;)
 
Jag fick fara o hänta dotra mi idag i Ösd....som jag gärna gör då hon ville stanna hos sin kompis där.
 
Så är det tankar fortfarande på de drömmar jag haft som satt starka spår inom mig.
Vad tror ni om drömmar?
Är det ett klargörande av det inre av en sak vi inte förstår logiskt i vaket tillstånd?
Att det får verka fritt -vår intution- för att 'förklara' saker vi förstår men inte 'ser'....
Jag får iaf den känslan av många Drömmar.........sen är det saker jag inte vill ska vara som drömmarna visar -det är väl därför jag vaknar med tunga känslor o tankar.....
Vet inte hur jag lösa det iaf..........för det är väl det som drömmarna vill -få det löst...som jag innerst inne vill med.
Tänk om drömmarna kunde visa mig hur o inte bara problemet i klar text :)
 
 
Nu ska jag försöka gå vidare i Livet, först vara med barnen o ha det lite ledigt, sen försöka vara lite verksam hemmavid o försöka få saker klara -inför vintern. Vi får se hur det blir o slutar med Allt så...
 
Det ordnar sig nog -det brukar det.... :)

Så kom äntligen...........

..........dagen D som dotra mi har väntat på -den då The Foo skulle spela i Östersund.
Hon var milt sagt lycklig ;) Nu ville hon sova med sin kompis tills imorrn -o det må ho väl få.
Nu var vi på stan o kollade först lite allmänt köpte lite småprylar de åkte en karusell -Extreme II- o tyckte det var kanon.
Sen åt vi sån där snabb mat o var på bio....sen det var dags för hemfärd så hade jag fått böter :( Nu ska inte såna små saker förstöra min dag men det blir lite annorlunda på semestern iaf....
Det är så jag räknat rätt precist vad det skulle kosta o att det tillkommit andra utgifter som stökat till det hela..
Men det ordnar sig -det brukar ju det....
 
Men det är väl som Opus Q-Park driver sin verksamhet....ingen pardon utan bara få in pengar.....
Sinnesjukt......
Jag tror inte de som beslutet o som ska kunna det här med att Leva i Landet Sverige har fattat det här riktigt....
Det är nått som är fel...........j-t fel, men det drabbar inte de som styr utan de är bara till de som jobbar att betala.
 
Det blev inte så mkt med döra idag men fann det jag saknat, o tätat ännu mer nu ;) DET känndes bra -detåxå, då vi var på stan o knalla runt :)
Nu ska här sovas -imorrn hat jag Ingenting som ligger över mig.....alls......jo packa o få ihop det sista med öra....som jag inte ser nå bekymmer med. Det har som gått rätt bra hela vägen -lugnt o fint så...
Skönt inte stressa eller känna pressen...
 
Det är som det är på sommarn, varmt o gött o skönt så......ett tag...... :)
Det är intressant att se hur det utvecklas då metangaser har börjat ploppa upp -släppas ut- från permafrsoten i Sibiren. Nu pratar vi inte om 10 liter om dan....utan mängder som säkert påverkar vårt klimat.
Vi pratar ju om ryss värmen typ som är här nu -av någonanledning kanske?
Jag VET inte men jag befarar det hänger ihop -globalt iaf.
Den som lever får se...

Så kom äntligen...........

..........dagen D som dotra mi har väntat på -den då The Foo skulle spela i Östersund.
Hon var milt sagt lycklig ;) Nu ville hon sova med sin kompis tills imorrn -o det må ho väl få.
Nu var vi på stan o kollade först lite allmänt köpte lite småprylar de åkte en karusell -Extreme II- o tyckte det var kanon.
Sen åt vi sån där snabb mat o var på bio....sen det var dags för hemfärd så hade jag fått böter :( Nu ska inte såna små saker förstöra min dag men det blir lite annorlunda på semestern iaf....
Det är så jag räknat rätt precist vad det skulle kosta o att det tillkommit andra utgifter som stökat till det hela..
Men det ordnar sig -det brukar ju det....
 
Men det är väl som Opus Q-Park driver sin verksamhet....ingen pardon utan bara få in pengar.....
Sinnesjukt......
Jag tror inte de som beslutet o som ska kunna det här med att Leva i Landet Sverige har fattat det här riktigt....
Det är nått som är fel...........j-t fel, men det drabbar inte de som styr utan de är bara till de som jobbar att betala.
 
Det blev inte så mkt med döra idag men fann det jag saknat, o tätat ännu mer nu ;) DET känndes bra -detåxå, då vi var på stan o knalla runt :)
Nu ska här sovas -imorrn hat jag Ingenting som ligger över mig.....alls......jo packa o få ihop det sista med öra....som jag inte ser nå bekymmer med. Det har som gått rätt bra hela vägen -lugnt o fint så...
Skönt inte stressa eller känna pressen...
 
Det är som det är på sommarn, varmt o gött o skönt så......ett tag...... :)
Det är intressant att se hur det utvecklas då metangaser har börjat ploppa upp -släppas ut- från permafrsoten i Sibiren. Nu pratar vi inte om 10 liter om dan....utan mängder som säkert påverkar vårt klimat.
Vi pratar ju om ryss värmen typ som är här nu -av någonanledning kanske?
Jag VET inte men jag befarar det hänger ihop -globalt iaf.
Den som lever får se........

Jag finner det.....

.........helst förkastligt samt falskt i hur alltfler idag inte har någon heder i sitt yrkesliv.
Då de säger tex att jag gjort fel enligt lagboken men som 'inte minna hur det är (var)' då jag frågar vad de menar. Jag VET att det är helt ok en ligt Lagboken, men att denne försöker sänka andra företag med att ljuga inför kunden. Nu är det heller inte bättre att påstå -ifrågasätta- företag heller som inte är närvarande o inte kan försvara sig eller förklara hur det är, eller låg till då arbetet utfördes....
Sen att folk i sin tur tror att Allt de säger stämmer utan att kolla upp det med någon oberoende eller den förtalade -det är nästan ännu värre. Eller så har den baktalande företagaren så stora blå ögon som tindrar så det är Helt övertygade om det är sant -det som de påstår...
 
Jag känner en oro iaf av såna här upplevelser. Då jag flöer än en gång sett-hört-upplevt detta.
Hur andra försöker höja sig själva bara, o då genom att ljuga o förkasta andras arbete. 
Då jag kommer på en anläggning o ser en lösning jag inte gillar eller tycker är optimal, då säger jag bara att 'så gör de andra medans jag väljer ett annat sätt att arbeta'. Sen får kunden vid nästa tillfälle själv besluta viken de tycker har den bästa lösningen o vänder sig till denne.
Ett ärligt val bara. Inte att ljuga o påstå att de andra är olämpliga o bryter mot El Lagen.........
Men men de måste väl ha mera jobb helt enkelt.
 
Sen i denna bransch så är det ett rabatt system utan dess like. Dvs de som köper mkt har stooora rabatter -o kan hålla ett lägre pris än den lilla företagaren. Vilket innebär lägre vinst för den lille elller att de stora får Alla jobb. Tills de är själva i området då de mindre är utkonkurrerade o inte driver företaget mer. 
Vad har då Kunden får val? Ett stort företag eller ett annat stort, som vet hur läget är o tar då hutlösa rese ersättningar eller högre timlön.
Att inte gynna den egna kommunen att anlita de enskilda som skattar i kommunen utan anlitar AB som skattar riks -hur tänker de då? Inte ens kommunen själv ser o förstår detta......tragiskt o konstigt.
 
Jag förstår det bara inte...........

Att bada idag....

...(igår) fredag det blev inget....känns lite ovant. Klev opp o for o jobba ett jobb jag påbörjat men inte hunnit avslutya helt, så det känndes bra.Gjorde klart det som var sagt från början o litet till o mer blir det sen. Så vi tar det då.....jag lämna fakturan o for hem. Så får de betala då de tycker de kan :) men nu ligger inte stenen hos mig iaf. Annars rent yrkesmässigt så finner jag det roligt tråkit det är svårt få förtroende i Byn. Men säger de 'ta det då du har tid' ja då tar jag det då jag har tid.........
Nu har jag fler saker att göra o inte kan jobba fullt ut -men jag gör så gott jag kan.
Sen om jag är nöjd är en annan sak.......
 
Sen får jag komments om i hur jag ser på andras o mitt eget Liv, men.......vilken-vilka skall jag jämföra med?
Jag lever mitt Liv, som är som det är....sen om jag är mindre nöjd än vad jag borde. Jag har två underbara barn, bor bra, har hus, mat för dagen m.m.Så jag har det rätt ok :) rent praktiskt.
Sen att jag får skäll för saker jag läggger ut på FB, det tar jag med en klackspark. Fattar inte folk att mkt där är av hunoristiska skäl jag skriver-lägger ut så är dt inte min sten att bära :)
Jag har fullt upp att kånka på mina egna jag :)
 
Annars går det sakta men säke framåt med dörren.....det blir bättre o bättre o den fyller sig funktion ypperligt :)
Det är såååå mkt enklare att gå ut där nu än förut.....smidigare helt enkelt.....
Vad bra :) nu skall det 'bara' grejjas mer med morronplatsen åxå....men har fler saker jag känner jag vill få till först.
 
Sen har jag bett till Oden om ett varmt Augusti så jag kan köra Hojj ett tag till. Det regnade rejält här idag o åskade bra med. Luften blir klarare sen är det bra med vatten i markerna, så bären tar sig o det inte torkar ut allt...
Men jag vill som köra mer......
 
Det är snart Jakt åxå, o jag har saker jag må göra klart tills dess med......
 
Namnsdagen idag gick förbi många -man firir inte sånt nu förtia :) så det gör inget.
Nä nu må jag knyta mig, jag var så trött jag somnade i soffan på em idag........trött helt enkelt, då åskan gått förbi på nätterna eller det varit så varmt bara....

RSS 2.0