På hösten så.....

....märker jag mer hur ensam jag känner mig. Hur otroligt mkt tråkigare det är att just leva ensam. Nu har jag mina barn -vilket är det bästa i mitt Liv. O på hösten ännu bättre än annars.
Jag kommer ALDRIG att vara med nån bara för att få vara med nån så, då köper jag hewlllre en hund att prata med :)
De jag valt -o trottpå- genom Livet har visat sig vara fel.........hela tiden :)
Sen vad de lovat-försäkrat det är en annan sak, o visst undrar jag........är jag så in i h-e kass att de inte vill stanna länge. Tom gör andra mkt illa bara för att få komma ifrån......visst jag har inte bara blivit lämnad :) men de jag verkligen velat med o trott på. Då de lovat om o om igen att de skulle aaaaaaldrig lämna........o vad händer?
Det vore intressant att räkna ihop alla 'seriösa' löften man fått o kolla hur många de är......eller.......egentligen inte. Då skulle jag bli ännu deppigare.... :)
Sen finns det de sinnessvaga som gör vad andra säger de skall-borde göra........lämna...........o som gör det, inte vad de själva vill -har de sagt efteråt o velat vi skulle träffas igen........efter de haft xx st i sig....glöm det.
Så j-a kontig är jag :) 
Sen finns det de som tycker jag är värdelös-falsk-konstig-oansvarig-sjuk i huvet m.m.m :) OK låt så vara men lämna mina närmaste utanför -dra inte in dem i det här.........
För det finns -faktiskt- de som tycker jag är ok :)
Det är väl litet de som gör jag velat leva förr i tiden. Då det inte var detta j-a mesande o att vara så in i h-e diplomatiska som det är idag. Förr då man var oense så gjorde man upp, det var inte säkert nån vann men man fick klart o tydligt iaf deklarera vad man tyckte o vart man stod. Kanske tom fick in nån smäll som gjorde man mådde bättre då man hatat den personen så pass mkt :)
Idag får man snart inte säga/tycka nått då nån dyngråtta nånstans kan bli kränkt, trots de tex våltagit någon flickstackare o hör att en som säger han vill kastrera de som gör såna illdåd....o han då känner sig o stämmer den som sagt det på en ansenlig summa.......
Undrar vad flickan känner som blivit utsatt...............
Jag anser att Alla som är fällda för brott borde finnas i öppet register för de brott de begått, i olika tid efter vilket brott det nu är. Fortkörning kortare än våldtäkt...
Men 'det är ju såå synd om förövaren då denne får en stämpel resten av Livet', ja denne skulle kanske tänka på det Innan de gör andra så illa de nu gjort, vaddetnumåvara...mot att inte behöva stå för vad de gjort mot andra. Hon som tex blivit våldtagen lever med detta resten av sitt Liv, eller han som blivit rånad/misshandlad eller de som lever kvar sen deras anhörige blivit mördad...
Det finns som ingen hjälp stöd för dem...inte på samma sätt som de som tillfogar denna smärta. De tror de kan rehabba dem att sluta.......vilket säketr kanske kan gå, men som funkar bättre i teorin än praktiken...
Ok låt de få en chans, att de får rehabb samt vård o inte vara öppet publicerade -men gör det en sak till. Ut med dem i tidningar o på nätet  etc.....
Det må vara som det är, men jag finner det fel iaf :)
Men Alla falska människor i min omgivning vill jag ha bort, de ska inte få finnas i min närhet å stå o flina, säga saker de inte menar.......jag vill att de ska leva sitt liv, men inte i min närhet.
Ibland får jag hålla mig att inte dra till nån idiot som säger-gör sajer i min närhet som är fel, på olika sätt. De som säger elaka saker om andra o kramar dem o utbrister hejj då de ses. De som gör narr av andra sen de gått därifrån, eller säger hur kassa de är bakom deras ryggar....DE tycker jag att det borde var lagligt få dra till....rejält.
JAG kommer aldrig..........ytterst sällan iaf :) ...att sänka mig till deras sandlåde nivå iaf, men tar fram de fakta som finns. Saker de gjort o gör som är falskt...som de sen förnekar de sagt eller gjort -falskaste som finns bara. Att de snackar skit bakom andras ryggar.....o sen förnekar...
Jag säger hellre vad jag tycker för dem o står för det...men inte om nått fysiskt de har -stor näsa eller dylikt. Men tycker jag de är nått så sähger jag vad jag tycker om det  -bra eller dåligt :)
Sen visst är jag inte heller 100% konsekvent då det är dagar då jag inte orkar ta upp nån 'kamp'
Men jag undviker vara falsk, de skall veta var de har mig :)
Sen om det förändras i Livet som gör man byter åsikt -det är mänskligt det med, för det är inte var dag jag byter åsikt eller efter vem jag pratar med just då.....som vissa andra gör....som jag inte litar alls på.
Men jag behöver inte heller berätta vilkas jag anser vara falska,de förstår de som känner mig vilka jag dissar.. ;)
Så är det med det ;)
 
 
 

Det kommer tider i....

......Livet då det är annorlunda än vad det bukar vara, inte vardag så :)
På gott o ont förståss.
Jag har haft lite saker för mig o haft besök vilket gjort att jag inte varit aktiv nu på en stund eller ett tag? ...hm..spelar ingen roll. Har haft annat bara i Mitt Liv som påverkat mig närvaro på nätet :)
Det har varit blandat bra o dåligt hel enkelt. 
Det som varit bra är att jag har haft besök o var iväg ut på stan i fredas, vilket var ett tag sen jag var ut o det inte var en klubb eller slutet gäng lixom....
Det kändes bra gå ut å det skall Annika ha tack för att hon 'lurade' ut mig :)
Men jag känner åxå hur j-a meningslöst dt inbland kan kännas. vi ska gå runt här o lixom tävla -eller försöka trycka ner andra eller iaf överglänsa andra......patetiskt.
Min tanke är mer att vi borde samarbeta mer den tid vi är här -o i Livet.......
Varför skall det vara så svårt?
Jag hamnade i diskussion med Annika i fm o jag går igång lixom :)
Det skall lixom skyllas på nån annan OM det blir fel, mot att bara erkänna man själv gjotr det -felet, oavsett om det är beslut eller händelse...faan stå för det istället. Inte hon personligen, men de hon/jag kommit i kontakt med på Livets resa.
Som försäkringKassans j-a sätt att bete sig.
Hur de inte tar ansvar för de som de jobbar för -svenska innevånare. Utan släpper det hellre bara för det står på ett papper hur jag skall besluta, och låter individen slita ont -mot att fatta ett beslut o stå för det o sen gå vidare i hierkarin o få till förändring. Men väljer hellre att sitta på sitt feta arsel o säga att 'det är regeringens fel'.....o låta den stackare längst ner få bekymmer. Som gör att de inte ens våga berätta vad de gör, inte törs göra nått för de kan förlora det de måste ha -en inkomst.
Det är ju VI som betalar o finns det faktiska bevis -röntgen bilder, ett ben för lite etc-  för någon skada så är det Inget att förhandla om. Är det däremot hur det uppfatts eller känns är detannat. Ok, du mår dåligt psykiskt, då skall du sjukskrivas -men då skall de läggas in på en avdelning. inte vara hemma o grejja...
Utan stäng in dem tills de mår bra igen........har de fysika bevis på att det är fel på gnejpen i knäet som gör att de inte kan stå -men i FK papper står det Inget om just gnejpen så då släpper många det o skyller på regeringen......speciellt om det inte är den regering de själva vill ha. Mot att fatta beslut o lösa det för den de jobbar för, kund/patient eller vad det nu kallas, o sen ta fram det för de ovanför i stegen så de kan visa de beslutande i toppen vilka problem som finns så det kan lösas......
Varför ????
Pånåttsätt har det blivit mer så idag att då någon -med vissa arbets uppgifter- som inte har allt på papper inte kan....vill ?.... lösa det som uppstått då det inte är de som sitter i toppen håller på deras 'lag' -parti.
Utan hellre låter den som behöver få hjälp sitta utan att få hjälp -bara för att 'sänka' regeringen...
Jag blir blir sååååååå j-a förbannad på hur de gör mot de som ser till att de har jobb, för att hjälpa varandra.... att de inte kan hjälpa den som behöver hjälp helt enkelt.....utan skyller på regeringen..
Så oerhötr sinnesvagt o svagsinta mäniskor som gö deta mot de som de lever bredvid...
Ingen regering nånstans har koll på allt överallt, då det skulle krävas mer övervaknin än vad som är lämpligt. Att samarbeta mer mot vad som sker idag, att vägra hjälpa varandra -för att få dit de gillar i toppen....som i sin tur säger nästan vadsomhelst för att bli vald i nästa val.......med pensioner m.m
Jag anser att det hela sakens 'fel' att dagens samhälle som gör att det är på väg åt fel håll...........o det är rätt ner i den avgrund där den eviga elden brinner.
Att lixom vinna o få dra åt sig själv förmåner, som innebär att Allt kollapsar...
Mott att samarbeta mer FÖR varandra, MED varandra -som fört oss hit där vi är idag...

Om människan......

....vore så klyftig vi nu anser -varför ser det ut som det gör på jorden?
Varför fortsätter denna utsugning av den enda planet vi har att Leva på? idag iaf :)
Jag menar vi vet att tillgångarna tar slut snart -ändå fotrsätter vi.........för det gynnar ekonomin...trots den lixom belastar och förstör. Att de generationer efter oss inte kan ha det Liv vi har...och det är väl just det som bara stöder det vi nu gäör, att vi är egoister och bryr oss bara om oss själva.
Vad var o en gör i sitt Liv, det spelar inte så stor roll -så länge det inte belastar andra. Tex att vi träffar umgås eller bara gör saker ihop -som gör att det inte något tär på våra tillgångar.
Men då vi lever som idag så går det åt h-e bara...sen har vi en j-a massa principer o moral pekpinnar....som egentligen inte gör att jorden tar slut, men hyllar saker som belastar o förkortar jordens levnadstid för oss.
Men det som är konstigast är att vi Alla vet om att det Liv vi lever idag gör att det tar slut på allt vi förbrukar idag OCH att det gör att människan inte kan leva kvar här mer. Jo kanske spridda flockar säkert en viss tid, men då solen kommer att grilla oss eller vattnet dränker oss så blir det knappast som idag.
Det finns religioner -som är sååååå är bara, anser de själva- som fördömmer folk som lever 'fel' men som inte gör att jorden tar slut, men de bryr sig inte om de som gör så att allt Liv på jorden kommer raderras/förändras.
Vart är då den Allsmäktige och intelligente Guden?
Som vet o förutsäger Allt det Rätta :)
Nä, vi må nog ta tag i detta själva.
Att ifrågasätta att vi kör på utan att tänka på vilka effekter det får.
Jag vet att under min levnadstid kommer jag knappast märka så mkt, men jag vill inte mina arvingar skall få ärva den skit min generation lämnar efter sig...
Jag vet att även jag gör saker som belastar men försöker undvika göra för stora saker som förkortar Människans levnadstid här.
Nått måste vi göra för att få vår ras att få vara kvar...........
Det är inte svårare än så.

Pehr är.......

....en man som tycker saker -om det mesta. Vilket jag tycker jag borde får göra då vi lever i ett fritt land där det finns åsikys frihet -eller........
Ok är det person angrepp är det inte ok, men det att man tycker saker om grupper. Tex högerhänta, långhåriga eller rasister....får man inte tycka då?
Jag skriver inte bara här utan gör även inlägg på Facebook, vilket ibland tenderar balla ur.....
Skriver jag nått om Kvinnor så vrids det till såna ytterligheter att jag ibland undrar om de vet vart skåpet skall stå.... Det dras in saker som inte ens finns i mitt breda sinne.
Som den gången jag blev stämd inför tinget på Österhus, då det togs upp jag säkert var rasist....en sak som inte ens hörde till den Lek vi höll på med :)
Men det blir mer om Mig och hur jag är och hur mitt Liv ser ut....inte enbart o rakt men små vinkningar....
Skriver jag om pannkaka vill jag inte försvara vart jag köper äggen.........eller om jag vispar för hand eller med elvisp. Tar jag upp ett ämne är det ett ämne jag vill diskutera o inte vad jag har för social status.
De som k'änner mig vet vart jag står o tycker -innerst inne, vilket inte framgår på Fb alla gånger då det kan vara saker som irriterar mig eller som jag retar mig på....eller att jag vill att folk skall reagera o tänka efter........före...
Men jag tröttnar åxå på alla djävlar som blir kränkta för det ena o andra, eller som vägrar inse män-kvinnor INTE är likadana. Att vi har olika egenskaper....att vi kan acceptera det o gå vidare. Vilket Inte innebär att nån är bättre/sämre än nån annan.
Men att ständigt lixom hävda att ena parten åxå kan, då alla kan.....olika bra bara...
Att intressen, fysik kan påverka vilka förutsättningar man har.
Sänk garden å må  bra istället, o låt saker bero.
Men att ha åsikter det må man få ha :)

Tisdagen idag har.........

.........varit en konstig dag.
Tanken eller planen var att jag skulle mejka hela dan.......men vaknar av att jag inte är på hugget..är mer glad jag kom upp överhuvvetaget....
Men efter tabletter kaffe kolhydrat bomb så tog jag mig ut i garaget o känner hur jag har större kamp med just skallen än mekandet.Jag menar att ligga ner o känna hur det dunkar o allt oljud vill få mig att kräkas......
Hursomhaver så ger jag mig inte då jag känner jag Måste.....håller på tills jag får loss en spindelled -de sitter Rätt bra :)
Då mobilen ringer, jag ser det är min kära grannfru som ringer o jag tror det är för att jag ringde henne på förmiddan då jag kom på att jag mekar ett tag går dit o pratar över kopp o får som en lagom paus.....för huvet.
Hon är 'rätt' uppjagad o säger hon skurit sig i fingret o vill ha hjälp.......ok jag ger mig iväg direkt, varken låser eller släcker.....jag menar skurit sig i fingret o det är väl bara tejpa ihop tänkte jag.
Kommer dit o ser hon har en duk runt pekfingret som vi öppnar o jag tittar efter..........
'ok.....det här fixar vi inte, det måste sys....'
Hon har huggit sig med en yxa rätt i pekfingret, ett rejält hugg. Hon säger hon kan röra på fingret o att hon har känsel kvar så.
Min bil står upplyft o inte körbar så vi ska ta hennes Skoda, jag har aldrig kört en Skoda förut. Vi for in till hälsocentralen som jag ringde till innan men som har telefån svarare typ, tryck ett om du vill......så jag la på.
Syster tog in na direkt o kollade, jag väntar utanför men blir inkallad dit jag med -hon ville ha sällskap då läkarn var upptagen.
Kontentan var att jag höll hennes hand torkade hennes tårar då det syddes ihop med fyra stygn.
Hennes make kom efteråt o jag fick fika hos dem o Holger kom dit han med då hans buss kom då det var klart.
Så efter det skulle jag fortsätta efter dramat...med värk som gör mig ännu mer illa mående. Jag undrar hur det skall gå bara, men hör o häpna :) det gör alldeles fördjaevla bra....
Får dit den första spindeln på tre minuter, vände mig om o byter den andra under en timme !!
Vad skönt, kliver upp monterar på däcken släcker -går o hämtar posten jag inte hunnit ta in. Holger ringer o s'ger att maten är klar straxt. går ner o möter en tallrik med makaroner o korv..........
et kanske finns nån bra makt iaf.... ;)
Besiktningen är ju inte förrän i övermorrn :) bara dämparna o bromsen kvar ju...

Det händer att jag...........

........ser saker jag inte vill veta av.
Ungefär som att ställa frågor man inte vill/kan höra svaren på -o de frågorna ska m,an nog låta vara.
Men då man ser sajker -man inte kan undkomma- o som gör att man förstår tunga saker..........DET är inte roligt alls. Som min vän har det, jag ser hur han försvinner alltmer å långre bort.......han var mer närvarande förut. Men att sitta bredvid honom o bryta små bitar av choklad o ge honom kaffe därimellan är inget man nånsin trott att man skulle hamna i. Men........jag gör det för hans skull att han ska få variation i sin vardag o må litet bra, att få äta-dricka gott o höra lite skvaller. Har tagit musik åt honom med.........hoppas han uppskattar så han får komma ifrån den skit han hamnat......det som är 'bra' är att han gråter mindre nu än förut.....
Det som jag tror är bra då jag inte tror han förstår i vad det kommer att sluta i.......vart det är på väg.
Det hela är tragiskt, det är inte längre han som ligger där -även om det ibland är hans ögon som ser på mig....vilket är alltmer sällan.
Sen åker jag därifrån o ska åp fest.......vilka kontraster.....ena stunder sorg utanför dess like för att sen kliva in en fest med god mat och trevkliga glada berusade kompisar......såna kontraster.
Då jag lämnade min vän med tårar i ögonen satte mig i bilen å låten 'Turn the page' startade så brast dt -igen.......
Jag vänder blad från sorg till lycka.
Det hela har såna kontraster -o Livet är väl så.
Vi sitter med kaffe o en bulle o ser på nyheterna hur barn svälter ihjäl........eller hör hur grannen klagar på repan i lacken på bilen då vi hör hur folk bär vad de kan av sina ägoelar till ett grannland för att överleva.........Livet.....
o dess kontraster.
Vi ser på program där de gifter bort sina 13-14 åriga döttrar till 50-60 åriga gubbar å hör hur den svenska Kvinnan känner sig missförstådd o kränkt att de inte blir tagna på allvar.......
Hur de man känner o vet hur snälla de är men som ligger för Döden o ser hur kriminella klagar på att de inte får rätt vård.......så de kan komma ut o göra nya brott....misshandel o rån etc.
Jag kan bara beklaga jag inte lever i den tiden då man bara klappa till dem eller slog ihjäl dem dåliga bara, helt enkelt. Inte för att de hade fel kläder o åsikter utan att de var onda mot andra eller kriminella nog helt enkelt -man gillade det inte å bara tog bort dem.......tillsammans med andra eller själv..
Inget mesigt att låte dem göra som de vill mot andra och att kräva de skall själva respekteras o få sina rättigheter uppfyllda -vad säger de som förlorat en anhörig eller fått defekter resten av Livet av dem?
Nä rensa upp i överfyllda fängelser där så många snyltare bor -skärp er eller så tar vi hjäl er. Det behöver inte vara svårare än så......

Efter jakt helgen så........

....har Pehr tankar i huvet som startat :)
Nu har jag inte varit själv hela tiden då jag hade Holger de två första dagarna o Towa de två sista, så har jag inte tänkt.......hela tiden -men det har blivit litet då de vilat :)
Men Livet består av att göra Val -hela tiden. Att välja jobb skola partner mat kläder osv det vill säga stora-små val. Sen deras effekt kan det vara stora variationer på, ett litet val kan innebära stora förändringar och tvärtom.
Men det är bara lära sig av de val man gjort då man ställs inför nästa.
Jag kan skriva o  bara intyga jag har gjort ett antal felval i Livet -men står för dem allihopa :) då jag gjorde Valet efte e förutsättningar jag hade då. Ingen mening att lixom ha ågren för förfluten tid......det är som redan gjort o har passerat....
Det är bättre planera framåt så, men att leva i nuet för att må bra -det är en annan sak.
De val vi gjort de lever vi med i nuet -ofta. Maten kläder jobb eller familj......små val? kanske -för vissa, inte för andra..tex med allergier diabetes i valet av mat.......
Det är olika nivåer för olika människor -ta kläder, en man drar på sig nått som han tycker är ok -oftast- medans en kvinna knappt kan hämta posten vid vägen utan att 'se rätt ut'....
Nån väljer ett jobb där de mår illa på men står ut för det är bra betalt, medans nån annan gläds åt jobbet fast det inte ger honom möjligheten att far på semester utomlands, men han trivs så han går gladign till jobbet -även måndagar :)
Jag tror man mår bättre av att göra ett sånt val av sitt hjärta o inte sin plånbok....
Att man väljer ett jobb där man trivs. en Livspartner man mår bäst med.
Åker den bil man gillar -o har råd med :)
Sätter sig en ondag em efter jobbet drar en bira/kopp kaffe o skiter i den tvätt man planerat göra o tar den imorrn............den springer inte bort ;)
Eller att man gör den snarast o får frid i sinnet ..........att man gör egna val helt enkelt...
Det man tror på själv eller mår bäst av -saker som inte påverkar andra......så mycket..
Må litet bättre i vardagen bara......det är iaf mitt Val...
 

Faktiskt så......

......händer att det finns saker jag inte förstår :) förutom om det är en kvinna iblandat då förstår ingen Man :)
Men det händer saker som inte det går att förklaras. utan det äår bara att acceptera.
Både bra och dåligt. Många försöker förklara det genom att tro på nån Gud å några på slump eller att det inte lixom finns logik alls bakom det hela -vilket jag bitvis tror. Dvs jag tror det är så i en del ämnen o andra ämnen så är det en slump/logik bakom.
Det finns ett antal berättelser eller händelser som inte går att lösa logiskt.
Hur vissa kan höra/tala med 'andar' som säger saker INGEN kan veta om....
Jag har sett på teven -somiåförsig kan justeras för att göra bra teve- men åxå saker i det verkliga Livet som inte har någon möjlig logisk-faktamässig förklaring. Sånt berör å stökar om det i det flestas tillvaro -OM man inte lyckas tvinga sig själv att intala sig det är en slump det blev/sades/hände.........
För det händer saker för oss Alla nångång, så händer det nått vi inte kan förklara.
Men då man upplever saker som är så otroligt negativa-orättvisa så tvivlar vi väl på att det finns någon god kraft i vår omgivning. Då dåliga saker händer samma person -som förtjänar bättre......
Så vi får ta själva att försöka få ut det mesta ur våra Liv o dagar.
På lång sikt OCH kort -för dagen. Det går inte bara att leva i dagen för dagen, mem man kan njuta av den dagen/stunden man är i just nu -carpe diem. Men att ha en långsiktig plan för boende mat jobb etc, det är en annan sak. Saker man bara måste för att kunna Leva utan att belasta andra, men att njuta av den där heta muggen choklad just den vinterdagen då man sitter vid elden o känner röklukten, ser solen känner värmen  o smaken fylla ens mun.......och att njuta i just det momentet :)
Det är DET jag menar med att fånga dagen -carpe diem- so det så populärt heter :)
Att inte bekymmra sig om räkningar sjukdommar m.m utan att få vara lycklig just i den situation du befinner Dig i just då....... :)
Sen vad som väntar i morrondagen nästa år eller efter döden -det tar vi då :)
Ge din partner/arbetskompis/familje medlem eller kassörskan på affärn en positiv kommentar om dagen eller dem. Sprid goda vibbar helt enkelt, håll inne med gnället eller nått negativt...för varje dag-stund-årstid har Alltid något gott i sig :)
Kanske DU räddar dagen för hjust den du säger det till......för nästa gång kan det vara din tur.......

Veckan före.....

....oktober jakten är som nästan längre än veckan före september jakten.
Kan det bero åp dt är mindre att göra före oktober helgen?........hmmmmm
Jag knogar på så gott det går, på mitt sätt.
Jag har som väääääääääldigt svårt finna nån motivation, att fortsätta lixom.
De enda personer som jag skulle påverka att dra iväg är väl barnen.
Jag känner jag inte riktigt har något att göra så, mer än att jobba litet. Vsst träffar jag trevligt folk men det är som inte nog riktigt. Jag söker -o vill ha- något mer................vänner tex närmare i avstånd samt i tid.........
Jag engarear mig -har åsikter iaf :) - om saker jag ser i tidningar och liknande. Jag gillar att hjälpa folk, ge tips om ombyggnationer eller bara att skjussa nån så :)
Undrar dock vad det ger mer än en god känsla för mig.......då Ingen lixom bryr sig, för de har någon närmare som hjälper dem mer......
Jag söker saker att göra och att sysselsätta mig med, men det blir som mindre å mindre.
Som att hälsa på min vän -det gör jag för honom ......o det är han värd. Då han varit snäll o hjälpt mig på olika sätt ;) billar att diskutera m.mm.m.m 
Idag är det inte så o en man från Sveg var hit idag o det är lite konstigt o se/höra/förstå hur det får -tex- han att känna efter............det var många tårar som föll..........
Det känns så oerhört orättvisst, det tycker Allla jag vet som känner honom....at det händer han. Men SÅ är det, det finns som ingen rättvisa utan de största dårarna har det fanimig bäst.........med pengar fruntimmer vänner m.m. Den som slagit/varit dum mot en tjej får henne tbx som kvinna......o de får barn. Den mobbaren får nog men inkomst att köpa sig en glassig bil att glida etc........... det känns inte bra helt enkelt. Då de varit elaka o får inte lixom 'stå för det utan har det tom bra....bättre än de som de var dum emot....
Jag söker o finner Ingen somhelst rättvisa bara........
Pånåttvis vill jag damma till någon som gjort min vän illa......lixom slå från vännen pånåvis........hoppas han kommer få se det å att förstå det.
För nånstans inombords hoppas jag -ibland tror- det finns något efter Döden. Hoppas åxå min vän förlåter det han ser mig göra o leva med :) nu vet han mkt iåförsig -men tror ni fattar......
Snart ger jag faan i hela skiten med folks 'moral' samt hur de tycker o vill.....låter de göra som de vill -men stå Inte ivägen för mig bara....... håll er undan..... för mitt  Liv blir som inte sämre då andra inte får ta 'notan' för hur de gjort o levt genom sina Liv.
Men vem vet om o bryr sig om 78 år? Ingen alls...........man kanske finns i barnbarnens minne OM jag hinner träffa dem :) som 'Pehr, han som.....' :) o efter 50 år till är man inte kvar alls i någons Liv eller tankar ens..
Så är dt för oss Allla, vi mins tex våran farfar men har uinte den blekaste om vem hans far var....kanske ett namn...
Så Carpe diem, å vi gör det vi vill nu...........

Det finns mkt jag.........

......vill men litet jag kan......lite förenklat.
Jag har velat så mkt med mitt Liv o det blev inte ens hälften..........
Jag har det trots allt bra iaf. Jag kliver upp själv på morron kan äta o röra mig, ka jobba då det är läge bor bra har mat åp bordet varmt i huset........
Jag saknar dock detLiv jag hoppades på........inga barn -jo varannan vecka- ingen uhnd ingen Kvinna få vänner katterna måste bo ute akvarie fiskarna är borta.......inte ens löss har jag :)
Lite förenklat så känns det oftast tomt bara. Ska jag se några homosapiens så får jag fara o jobba, eller åka iväg själv o ta en kopp........eller bli bjuden mer :)
Jag känner mig mer o mer solo i mitt Liv, fast det ter sig så kanske för alltmer nu i dagens digitala värld....
Då det är mer o mer sig själv m,an ska tänka åp idag, förhandla löner själv, ensam är stark, inte vara beroende av andra. lösa problen med kuratorer OM man måste be nån om hjälp.
Vart har det flock djur tagit vägen? det flock djur som fört oss hit där vi är idag? det flock djur som umgås och skrattar.....Tillsammans........
Nä, jobba åk hem sätt er framför teven/datorn å lås dörren -för faan. :)
Jag möter alltfler i mitt jobb som är mer o mer isolerade och som skäms att be om hjälp.......konstigt nog.
Vi blir fler i vårt land och på vår jord, men altfler blir ensamma idag...........
Det hela är så bakvänt och konstigt......

Tänk om vi alla.........

...uppskattade mer det vi har än det vi önskar o anser vi måste ha..........
vi borde värdesätta vardagen mer än vad vi gör -att få vakna hemma -vart det nu än må vara- att kunna kliva upp o har råd att ta sig en mugg kaffe med dopp till......
Mot att hela tiden må dåligt över hur andra har dfet eller vad vi känner vi måste ha -ok att ha drömmar är bra, OM det är inom rimliga gränser...
Om nån i byn vinner ettpartre miljoner så gläda med denne -mot att irritera dig över att Du borde mionsann hellre få det för.......... bättre de hamnar i din närhet är nån illbatting i skövde :)
Då vi ser hur Livet förändras för andra kan vi hellre stötta dem oavsett om det är bra eller dåligt. Att vi inser vi är åp samma sida typ.
Som att möta något land i krig -de på 'andra sidan' är där av samma orsak son just Du....de är utkommenderade för deras ledare anser det är rätt.......presis som vi. Som fått det itutat att de andra är omda, å de anser vi är onda, ställ ner oss på en plan o säg den andre vill döda dig o ge dig ett vapen.....
Tro mig vår ras kommer hållas nere i antal av naturligare orsaker framöver iaf......sjukdommar o ren dumhet funkar rätt bra det med -som naturen försett oss med :)
Så.......sätt Dig ner, slappna av o njut av de-det Du har runtikring Dig.........
Tänk tillbax hur Du haft det i Ditt Liv -o uppskatta det. Ta fram kort o se hur Du levt fram genom den tid Du varit här, gläds åt de goda stunder Du kommer på Du haft....lycka och mål kan mätas i annat än pengar -tro mig....
Försök se vad Du gjotr i Ditt Liv -mer än vad kontot visar. hur de i Din närhet uppskattar det Du gjotr för dem o de fört Dig.
Vi lever i en värld där vi tror att Allt mäts i vad vi kan visa upp.........inte vad vi gjort utan vi tror att det vi köpt är ett bevis på vår framgång -då våra familjer o vänner borde intyga oss mer.
Men i vårt tänkande i Sverige 'ser' vi inte mer än hus bil kläder etc......tyvärr.
Mot att värdesätta det vi har........den värld vi lever i....
Vad Dagen ger oss imorrn vet vi aldrig.....nånavoss nångång......
Så, carpe diem -Lev I dagen....

RSS 2.0