Det kommer stunder då.........

........jag VERKLIGEN tänker på hur det är i Livet -o hur det kan bli.
Jag var till min vän idag får att 'fira'fredag........vi hade talat om det här i veckan o skrattat åt det, för vi var tvygna att få klar tecken från läkarn först, vilket vi fick igår.
Så jag tog dit en liten flasja Jägermeister -som vi druckit förr- o han tyckt om det då. Inga mängder utan tänkte mer bara en sup så....så man blir lite yr o rikare :) för snygg det är vi Alltid ;)
Nu blev det inte så, en liten sipp o han skrynkla ihop ögonen o ville inget mer ta. Ok, jag blandar en svag grågg på jäger o cola, det har vi åxå druckit förr, men det var helller inget som han var så sugen på. Tog nåra -5 6 stycken sådär- inget sugen alls......
Vi prata o skojja Sjöng lite Evert o hade det rätt ok iaf....men jag kunde inte släppa det där......att han inte ville ha.
nu frågade jag om dt var asnnat han ville ha o det ville han -får se hur han tar det då...hursomhaver....
Jag satt i bilen på väg hem då det bara brast lixom...........det är ju inte Han som ligger där......bara hans skal lixom......det finns stunder då han är med, men alltmer så faller han bort........
Vill han inte ens dricka sig rik, då är det illa.......
Mitt hjärta blöder för honom, o inget kan jag göra. Jag försöker göra hans dagar bättre så Livet skall kännas bättre pånåttsätt........jag vet snart inte hur bara.......
Jag tänker köpa nya våta varor imorrn o se vad han tycker om det, o en hamburgare kanske......
Nån guld kant på tillvaron vil jag ge honom iaf.........

Jag har förstått att...............

.....folk kan ibland bli irriterad då jag skriver inlägg om tex Kvinnor, då de inte känner igen sig.
Men vänta nu........ska jag skriva om Alla olika möjligheter som finns, så tar det upp mer än hälften att bar specifiera vilken del av den grupp jag skriver om, nu tex Kvinnor.
Då dt finns så otroligt många olika intressen, sätt, teorier, religioner, utseende, uppväxt, sexuell läggning, ekonomi, familj, boende m.m.m.m.m.m
Det går under ingen som helst möjlighet att täcka in alla aspekter, utan jag skriver om den grupp o nått som jag anser att majoriteten av denna grupp gör/är. Men jag gör det ENDAST enlig Min uppfattning, jag har inte gjort nån underdökning eller har nån statistik att luta mig mot, har jag det så lägger jag till den här.
Så skriver jag att Män älskar fotboll, så är det majoriteten -då jag själv aldrig sett en match på teve eller IRL o har inte ena i min vildaste fantasi tänkt göra det heller....men man VET aldrig, men det skall mkt till iaf :)
 
Sen så skriver jag av mig här. Det negativa kan jag hellre ta här än i ansiktet på folk -som förståss åxå händer, men så mkt mindre. Jag har som tanken att de som vill läsa här gör det o de som inte vill kan låta bli bara :) mot att stå o beklaga sig/vara arg/besviken/lessen framför dem. Det vore rätt fult om de bara vände sig om o gick...
Här kan man öppna ett inlägg o se hur jag j-a deppig jag är, stänga ner utan läst klart o lixom låta det vara.
Men jag tror att de som känner mig åxå vet hur jag är i det verkliga Livet, o inte fullt så jävlig då :)
 
Sen så går Livet upp o ner för oss alla, men för vissa går det bättre o vissa går det sämre, men allmänt så går det åt båda håll, bra/dålit.
Jag blir glad då jag ser -de som jag tycker förtjänar det- att det går bra med nån vinst/jobb befordrarn osv, men irriterar mig åxå då totala dårar får nått bra....
Det JAG saknar mest i det hänssendet är att jag Inte kan utveckla min yrkes status så mkt mer, har provat på flera olika sätt -men misslyckas mest jämt ....inte alltid mer fler än färre...
Sen VET jag att konkurrenter har genom tiderna ljugit sagt saker som inte är sanna eller som stämmer -för att höja sig själva. flera av dem har jag konfronterat men då 'minns de inte' eller 'kan inte svara för bussen går..' etc
Jag rör då inte mer i den grytan utan har bara fått bekräftat att det är inget de kan/törs stå för.
Gör jag fel, erkänner jag det o pliktar för det...hur pinsamt/dyrt det nu än är -jag vill sova med gott samvete..
Men det är jag det :)
 
Nu ska jag iväg tex o kolla ett jobb jag tänkt göra för ett tag sen, som jag tvingats skjuta åp då andra med mer panik har fått hjälp. För det är så i min bransch, att vissa jobb är det mer bråttom med av olika anlöedningar. Panna i vintertid det fattar alla.
Men då det är planrat v25 o snickarn inte börjar förrän vecka 27 så blir det knasit, mer bråttom o jobb jag tänkt göra v27 -som inte är såå bråttom med- får v'änta då kanske den kunden Måste flytta in då den lgh de sagt upp måste lämnas före v28.........tex..
tråkit mjen sant, o jag kan bara göra mitt bästa o hoppas det är bra nog för de som anlitar mig :)
 
Så är Livet ibland bara.... :)

Allvarligt, hur är.......

.......det egentilgen tänkt i att få sverige att funka?
Jag har fått höra av en väl insatt i ämnet om hur det är i ägg branschen....
De kom på i Sverige att hönar har rätt till att få det bättre, större burar o ett viss yta per höna, samt att de inte skall få vara för många tillsammans.
Pang !! dit med lagar o paragrafer som styrde de svenska äggleverantörerna. Som fick bygga om-till för att lösadet hela.......
Nu blev det -naturligtvis- så att äggen blev dyrare, så tex landstinget -som köper bra med ägg- slutar att köpa ägg av svenska företag som säljer ägg ............för det är billigare att köpa från Finland..........
Pånåttsätt har det blivit så att för att vara 'ett föregångsland' så kan det göra att Ingen äggleverantör i Sverige finns kvar, färre o mindre iaf........
Det här är bara ett exempel, morötter från  Spanien är nästa, billigare än svenska de förlagt med förbud att spruta vissa ämnen som gör produktionen dyrare än den spanska -som kan spruta ämnet.......
Företag lämnar Sverige för det är billigare arbetskraft i andra länder, eller ska de lägga ner nått för att öka vinsten så lägger de ner i sverige -för det är dyrare än ha folk o jobba i utlanne...där det inte är krav på duschar omklädningsrum mat etc på arbetsplatens.
För att 'Sverige skall vara föregångare'........tills det är tomt här..
Hur 'staten' kan sälja vinstgivande statsägda företag för att 'privatisera' o 'staten' -dvs vi, folket som betalt detta via skattsedeln- inte skall äga o driva företag, som inte anses vara i marknads krafternas system-anda.
bilprovningen tex för att vi ska kunna välja vem vi vill anlita, så finns det bara ett företag -Opus- i Östersund o Hammarstrand tex, vad är det för valfrihet man tänker på då?
Hur de drar in på smöret på barnens mackor på skolan för att spara nån tia per ask -likaså i sjukvården- o väljer ett margarin eller nån produkt som enbart är för mackor. Billigare för skolan. som kan innebära att barnen blir sjuka i vuxen ålder eller blir sjukare på ålderns höst......fast de kanske dör tidigare -o spar därmed på en utgift.
Allvarligt..........VART har vi hamnat idag?
Lever vi för pengarna eller pengarna för oss?
Jag harflera ggr förut berört detta ämne -pengarna, men det är nånting nånstans som gör allt fel bara..
 
Det har som verkligen ballat ur.
Vi vet vi kör slut på Tellus, men fortsätter för att det skulle bli för dyrt att sluta typ....
Vi har ETT jordklot att leva på. Tror de att vi kan byta planet efter denna -eller hur tänker de...tänker de överhuvudtaget nånting, de som styr?
Eller ser de bara att under deras Livstid hinner det inte gåt åt Helvete så de skiter i resten?
Jag VET att vår ras kommer att, om inte kanske utrotas så kommer det ske saker som gör att dt blir mindre av oss. Då det inte kommer finnas mat åt alla, eller uppstå värre o värre sjukdommar farsoter vi inte kommer att rå på.
Eller att det blir revolotion o att de som styr -o roffar åt sig- kommer tas bort o Anarki kommer uppstå där den starke överlever......eller så hoppas jag bara det :)
 
Det är nånting nånstans som har gått alldeles fel...........

Jultid är.......

.....för många ångestens tid, det kan vara därför att självmorden ligger högt då,
Idag då det är alltför få som lever ihop med den partner de har barn med. Som gör att det uppstår krig, då den ena vill vara bättre o mer intressant för barnen att vara med -tex över Jul.
Det har blivit en tävlan -där med. Att vara liiite bättre än den bredvid, arbetskompis eller exx partner m.m
Antingen att få högre lön eller få ha barnen mer.
Det är lite lustigt att många blir fiender sen de separerat mot att försöka samverka för barnens skull, oavsett vad man tycker om den andre kan man hålla det för sig själv -iaf att prata skit om den andre då inte barnen lyssnar.
Jag är övertygad om att vi har kommit hit där vi är idag genom samarbete, varför inte fortsätta på den vägen? 
Idag då det blivit egoismens samhälle så ser vi inte varandra på samma sätt mer. Tex då en kompis inte mår bra, o ser vi det vänder vi ryggen till för vi orkar inte eller att vi tjänar inget på det -om det inte är chefen förståss :)
Det har -tyvärr- blivit allt vanligare idag :)
Nu är inte jag heller nån Ängel utan har mina dåliga sidor jag med -fast jag erkänner dem iaf :) eller vet om några så, försöker inte dölja eller inte låtsas om dem. Jag försöker ändra mina dåliga sidor..........litegrann :)
Oavsett så är det trist att bli kallad olika negativa saker av folk som inte känner mig IRiktigaLivet, utan bara genom mina kommentarer på fejjan. Jag menar att folk får för sig saker som gör mig helmatt.
De ville ha exempel på vad män inte får göra -som jag skrev i ett inlägg- o jag skrev om att män vill festa o kolla striptease. Det vreds då så att jag ville festa o kolla striptease -inte att det var ett exempel vad män ville göra men inte fick. Pånåttsätt så har någon fått till att Jag ville det som de ville ha som exempel -är ni med?
 
Men nu är det som det är...... ;)

Nu har jag........

....kommit på att stora delar av en persons Liv har passerat för mig -tidsmässigt.
Att det lixom har passerat Livet -o det blev inte som jag hade tänkt mig ......alls.
jag Vill så mkt mkt mer......har inte klarat av många mål, två underbasra barn har jag iaf fått till :) att bo bra o hojj o en P1800 det har jag med..........sen är det stopp.
Knappast karriär eller nått revolutionerande för kommande generationer.
Utan jag får som harva åp o försöka klara dag för dag så....orkar inte eller kan knappt planera nått framåt, det är som ingen mening då det hela tiden kommer saker ivägen.
Sen -helt ärligt- så är det tom rätt trist Livet.
går runt andas äter ger barnen mat tränar o jobbar så, det är lixom inget som händer riktigt. Det är ju det jag vill.
Ser o förstår hur folk umgås på helger med fester osv.....eller hur de samarbetar med jobb.
Jag har som tappat det suget med, det är inte ens trevligt, då man får press o mer gnäll än att de är glada man hjälper dem. Som ett jobb där snickarna först startade en vecka efter vad som var i planen sen inte klara o sköt på det en vecka till, men då det skall slutföras så är det då de är klar -den tid jag behöver får jag lixom inte. Elektrikern är som först på de bygg jobb som är, först med byggströmmen o sist att sätta lock efter målarn...
Så det är de som kunder tror är sena -oavsett vad som hänt under arbetets gång lixom
Snart är det Jul åxå, o det är heller inte så j-a roligt då man inte har nån egen familj så utan får fara till andra o fira -även om vi ifjol var här då barna var här då.........så är det inte vad jag hade tänkt att jag skulle fira med mina barn.
Livet är inte alls vad jag hoppats på eller trodde det skulle bli........
Har som tröttnat på hur folk i min närhet är åxå.....blir som trött bara o matt på hur det blir....oftast.
Sen hade jag hopp ett tag på att vissa saker skulle göra det bättre, men ack vad jag bedrog mig....
Jag har försökt vara med i klubbar o föreningar med -med noll=0 resultat av saker jag inte förstår men fattar det må bero på samma sak i alla olika aktiviter -mig, jag är bara fel i dennna j-a värld bara. Jag hör inte hemma här bland folk som är som folk är o jag är fel helt enkelt.
Jag har som tröttnat på att det är såhär bara..........

En sak jag.......

........funderar på iblan där hur barn idag leker.
Det är fler som sitter inne vid datorn o spelar ser film eller vad de nu gör.
Barn idag är inte lika rörliga o ute lika mkt som vi var då vi var barn. Vi byggde kojjor åkte kälke o skidor eller skridskor -idag är det inte mkt sånt. Jag ser planen tex i Stugun som är mest tom jämt....inte ens nån hockey träning eller pojkar som spelar där. Vi gick typ en km o skottade av en tjärn snön för att åka.....skottningen var lika jobbig -jobbigare- än själva åkningen. Sen fick vi en liten hockey plan på byn som vi kunde åka på -o vi åkte klart mkt mer än vad de gör idag..
Idag verkar det vara mest på tränar ledda aktiviteter som de gör något fysiskt. Föräldrar på budo kidz träningen kommer fram o säger att de gillar vi har diciplin på barnen samt att de får göra något fysiskt.......
Antingen törs eller så kan inte föräldrar idag dra gränser -eller så får de inte....
Som på skolan på deras raster, då det finns anslag om hur de skall spela pingis -inte få lösa det själva....
Eller att Alla skall kunna göra -herre på täppan typ- det man tänkt göra, kan inte Alla ska Ingen, så resoneras det idag. Barn får Inte vara olika, en pojke kanske inte har fysik eller intresse att leka herre på täppan, o då blir det inget utan de som vill får göra annat småpyssel -som gör att de  kommer in på lektionen med 1000 överskotts energi o lektionerna blir stökiga.
pånåttsätt har det som blivit aveckling mot utveckling.........
Säger man åt barnen att gå ut o leka frågar de: 'vad ska jag göra då?'
Faan lös dt shjälv ut bara, men då går det inte om man inte sätter nått i deras händer så de kan få göra nått. De kommer inte åp nått själv, utan sätter sig hellre vid ett dataspel o trycker på knappar.....
De har roligt -visst, o de spelar med andra o pratar via nått headset.....ok.....men de är inte lika fysiska idag så.
Jag tror det kommer att straffa sig, så jag tar barnen till träningen eller försöker komma ut med dem så. Men nu innan snön kommit å det är blött ute är det svårare...... :)
Jag har förstått jag inte var så fysisk som barn, men var bra mkt mer än vad d är idag........det var bättre förr ;)
Barn idag får inte göra mkt hemma heller, laga mat städa m.m.. Utan deras föräldrar -mammor :)- gör det bättre o bara av farten tar deras rum med. Fast då Sverige idag har mest skilda föräldrar i världen, procentuellt har jag hört, så blir det kanske så hos papporna med eller om farmor är där mer som anser deras son inte klarar av att 'göra det rätt'......
Här i Mörtån är det på annat sätt än i städerna iaf :) mindre droger samt så både kan o törs man vara ute -dock inte nära stora vägen då storstads borna kör som om det är på ackord....o varje gång jag är vid vägen o ser dem så får de fingret.
Jag har både plats o möjlighet att göra annat än att vara inne -vilket inte hjälper så mkt........
Jag blir o är alltmer ensam i garaget .......åxå....
Men, vad o hur gör man?
 

Under vissa årstider så........

...är man ute mer, andra äter man mer o nån tänker man mer -känner mer så. Hösten är väl en årstid då man tänker o känner litet mer om sig själv än andra årstider -då det oftast är saker som händer iaf o Livet går av sig själv mer, det är ljusare o man orkar mer.
Så är det för mig iaf -en mer filosofisk period på mitt år.
Sen då det ser ut som det gör i mitt Liv nu så är det kanske bra jag kan tänka......eller kanske tvärtom, att det är illa. För jag hamnar ibland nått stadium att jag Verkligen Tänker........på hur det är idag o hur det kommer bli imorrn,,nästa år o hur mina barn kommer att få det -i sina Liv.
Jag har som upptäckt det inte finns nån rättvisa o ett Liv efter detta tror jag inte på -men hoppas som så många fler. Men jag tror inte man kommer till Valhall, Nirvana eller puffar runt på nått moln i Himmelen. Utan finns det nått så är det 'bara' vår tidlösa själ som far runt i nån annan dimension, inte Pehr för han kommer att upphöra för gott -tackomolovom :)
För det finns saker den nobla Människan Inte kan förklara -eller ens ha teorier om , utan att få in nånGud nånstans. Gud är mer en beteckning på nått som vi känner att det finns men vi kan inte se eller fatta vad det är så........vi kallar det Gud.
Om man nu ska bli polare med Honom räcker det inte att gå i kyrkan äta gräs o hjälpa tanter över gatan...jo det senare kanske ;) Utan jag tror att Lever man med rspekt för andra -o annat, naturen tex- så har man en större chans att få fortsätta sin 'resa'.
Men idag VET vi att vi är här o ska upp imorrn o göra vår plikt........att jobba........mer Vet vi inte -bara hoppas.
Hur det nu än må vara, så tycker jag att man ska tänka sig för bara, hur man är o gör mot andra omkring sig.
Jag blir j-t arg åp de som är ute å nätet o gör bedrägeri mot andra, säljer varor som inte finns eller lurar av gamla deras besparingar lller....vad det nu må vara. Det beror endast på att vi har en enhet som kallas pengar -som folk gör vadfansomhelst för att få mer......o litet till.
Sen att vissa är värda mer -enligt marknaden- det fattar jag heller inte -då det ofta är likadant där. De lurar av andra deras pengar...på olika sofistikerade sätt.....hantverkare tex ;) närå, men vi är med på vårt sätt -en del iaf.
Jag får känslan att många kan göra andra hurillasomhelst- bara de tjänar på det.
Det är nånting som inte stämmer.
Men då Livet har gjort som det har mot många som är snälla så bara intygar det att det inte finns nån rättvisa.
Då jag ser hur det ser ut i världen, så funderar jag verkligen på Livet. På hur det är o vad det blir, måste allt ha en mening? måste allt leda till nått mer så? 
Mot att bara vara och finnas i den stund och plats vi är i just då. Att sitta o njuta av den koppen kaffe på ute trappen, höra fåglar kvittra o se molnen fara över himmeln. Att få träffa människor o skratta ihop.
Men nånstans har det blivit mer värt att tjäna pengar o riskera att dö i förtid, mot att umgås med sina nära o kära så länge det går...
Jag förstår det bara inte. försök att möta dina närmaste -Äkta, varje dag.....så ofta det går iaf.
Det så många saker varken jag eller andra förstår -o det ska väl vara så.......o det kan vara så. Att vi inte vet eller förstår Allt. Saker bara händer ibland, både bra och dåliga -det är bara acceptera. Att låta Krafterna göra sitt och att låta det vara, acceptera/tacka eller bara låta det passera..
Men att påverka det som finns vår omgivning, familj o vänner eller iaf de vi möter dagligen -på ett positivt sätt.
Att samarbeta o hjälpa varandra mer helt enkelt -UTAN att ens tänka att tjäna nått på det.
Även andra än släkt o de som man kan 'utnyttja' till egen fördel.
Men att försöka få det mer humanistiskt än ekonomiskt så.
Det finns många fler tankar än det som hamnar här men det som fått mig att fundera mer på rätt/fel har startats av att min vän ligger där han gör nu, o han inte gjort folk illa medvetet.
Ändå hamnar Han där så..............så j-a orättvist bara.
Sen ser jag hur många andra -som jag VET  har mobbat-slagit sin kvinna- gjort saker MOT andra som går runt o flinar o som många ser upp till...o att de har mycket av Allt o mer därtill........
Det är såna gånger jag vill ha anarki, vilket då kan innebära att jag får klappa till en sån total dåre -baraföratt..
De som jag vet förtjänar det o menar de på att de får göra så mot andra så får de försvara sig...o stå för vad de nu gjort OM någon lägger sig o vill sära oss.......
Mer Hederliga o ärliga människor som respekterar o hjälper varandra.
 

Bara måste...

..lägga ut denna artikel.
Då jag funderat i andra banor i förra inlägget.
En kompis länkade det till mig -tack Annika
 
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/dags-att-ifragasatta-att-fler-far-adhd-diagnos_7208414.svd
 
Läs igenom o dra egna slutsatser.

Det är en sak jag....

...undrar över, eller EN det är flera men en av dem :)
Det är att idag så skall det -vid misstanke- göras någon undersökning, kartläggning, undersökning om någon har någon bokstavs kombination -typ ADHD eller vad som nu finns.
Hur nu dessa undersäökningar går till.
Är det en undersökning med intervju o att fylla i en massa frågor?
Isåfall -räcker det?
Borde det inte finnas något bättre sätt, då man idag kan läsa om Allt på nätet, lära sig o 'spela' den 'rollen'.....
Att man är hyperaktiv stressad hoppar på o av saker härs o tvärs -får en diagnos som kan stötta dem vara sjukskrivna eller en ursäkt att göra som det vill då de har ABCDEF eller nått........
Jag VET det finns de med faktiska skador, i hjärna, rygg m.m som ifrågasätts -trots det finns bevis på tröntgen etc...
Men de som har något som inte går att se eller mäta så måste man tro på deras ord lixom -o jag tror att rätt många fejkar för att slippa göra något...
Det MÅSTE finnas saker som kan bevisa om det har ABCDEF eller nån annan bokstavs kombination.
Annars så kan de googla, lära sig o fejka -vilket innebär att de som har dessa bekymmer får det svårare bli trodda o säkert flera som inte får den hjälp de behöver.
Ett sätt -tror jag- är att de som har en sån diagnos skall hållas kvar på någon avdelning tills man funnit den medicin som hjälper dem, att de inte får vara hemma o ute på orten där de bor -utan hållas kvar tills de fått hjälp.
Då jag är övertygad om att alltför många insett hur mkt bättre de kan ha det då, tex att jobba halvtid o vara hemma resten av dagen men att få stöd o har nästan lika hög lön som den som jobbar heltid. Mot att ta en jobb som de klarar av att sköta på heltid. Orkar man inte med att vara chef så då att jobba som städerska tex.
Jag har åxå tänkt på hur det var förr, fanns dessa då med? o hur var det för dem? anpassade de sig eller satt de på psyket?
Är det dagens samhälle? att de krav som finns helt enkelt är för höga för vår hjärna att det inte är all som klara av detta. Att hjärnan har en begränsad nivå som idag hjärnan är på gränsen att klara av, så är det är någon procent som inte har nog stor kapacitet att klara av det.
Vad jag har förstått är det samma nivå på våra hjärnor idag som för 200 år sen. För så fort går inte utvecklingen, att kroppen anpassar sig i lägre takt än tekniken.
Ta dig själv tex -hur många inloggnings koder o siffer kombinationer ska du idag ha kvar i minnet mot på farfars tid?
Idag har vi bensinkort, bankomatkotr, åhlenskort, dörrkoder, kod till mobilen laptoppen hemma datorn datorn på jobbet kortet för att logga in på arbetsplatsen m.m.m.m.m.m.mm.
Det är rätt mkt mer siffer kombinationer att komma ihåg, plus att hänga med i data utbvecklingen, bilens alla 'hjälpmedel' appar på Iphonen eller bara att byta till dvd på teven....
Det är såååååå mkt mer att hålla ihuvet idag att alltfler blir just stressade o utvecklar ADHD eller liknande symptom. Att de inte klara av att hålla allt i huvet o fårpanik o bara vill springa bort o iväg...men som inte tar sig ut då de inte minns koder till dörren eller till sitt visakort.........
Det blir helt enkelt för mycket.......
"Ge mig en diagnos så jag har en ursäkt att inte klara av detta digitaliserade samhälle...."
Nä för faan, ta cykel eller gå till grannen be dem slå på en panna kaffe o prata med dem isället. Mot att -som jag nu :)- sitta vid data skärmen o stressas ännu mer......
Försök möt varandra mer 'äkta' i Livet istället. Man behöver INTE komma till ett kliniskt rent hus/lgh o få förtån typer av tilltugg, en slät kopp o ett bra samtal kan vara bättre -även om det ligger kläder på soffan eller nån odiskad tallrik i vasken :)

Då tiden går och...........

.......vi är med om fler saker eftersom -så tycker man att man lixom sett-hört-varit med om allt....det mesta iaf.
Nu är det inte så eller kommer nånsins o vara. Jag tänker ibland -faktiskt...även goda o bra tankar... :)
Men jag är väl som så många andra, att klaga det går bra mot att hylla -v ilket jag försöker..ibland :)
Men det finns ord-händelser som ibland sätter sig fast lixom. En sån är då jag fick frågan av en tjej jag träffade några gånger, det är '...vad kan jag göra för dig?.....'
O hur jag blev helt ställd, jag har -inte vad jag kan erinra mig- fått frågan förut ...nångång. Nu har jag träffat några stycken under alla mina år sen 20 års åldern....å inte EN har nånsin frågat det förut...eller om jag inte hört -vilket jag tror jag borde ha registrerat nånstans.
Utan det har som alltid varit jag som gjotr saker för dem, sett på fotbolls träningar, skjussat hämtat å lämnat. klart jag har fått hjälp så med olika saker, hämtning osv...men inte fått den raka frågan helt enkelt...utan det har kommit fram efter förhandlingar om att göra nått för att få nått så -inte fått det 'erbjudandet' förut...inte så rakt.
Jag är en under entreprenör i mitt yrkesval o kanske är det även privat så...sen gillar jag att hjälpa o glädja, men visst vore det najs o få bli servad nångång själv -eller så har jag dissat det i bara farten.  Alltså jag VET inte hundra säketr, men då jag nästan chockades så var det iaf ingen vanlig fråga jag fick :)
Jag tänker åp filmen 'Morrhår och ärtor' med gösta Ekman, då hans dejt gjorde klart för honmo att han inte behövde älska sin mor, som han trodde var ett krav lixom -hur förvånad han blev då han förstod att så inte var fallet....toppen bra film o Gösta är bara såååå bra :)
Nu är det inte så för mig o min mor men själva grejjen med att han hade trott nått i hela sitt Liv -som inte var ett krav för andra, bara för honom.. :)
Hur han reagerade då, som jag kände igen då hon frågade vad hon kunde göra för mig......
Det talas om givare o tagare, o jag är väl en givare som bara träffat tagare. Som gjotr mig så less o bitter på Fruntimmer :)
Men som jag dras till o faller för iaf, de är ju rätt goa o svåra vara utan,,,,,,,kvinnorna :)
Nu vet jag åxå andra saker o det är mitt lopp i detta är som över, tills de blir änkor ;) då de som är bra har nånm karl i sitt Liv o att byta Liv är inte lätt pga barn, hus, arv, jobb,. vänner .m.m.m.m.m.m
Så det är bara le o gå vidare :)
Sen får jag ont i hjärtat då jag ser hur dt här å var är firma fester Jul bord-bjudningar överallt så här före Julen -o här sitter jag.....bra för dem, som de förtjänar o behöver med.
Det är så mkt som faller bort då man tas bort från arbetslivet helt enkelt -o det fattar inte folk.

Hur jag än.........

....vrider o vänder mig får jag inte många rätt ;)
Ser o hör hur de jag känner ökar sina jobb inkomster hur de umgås med sin familj åker på resor m.m.m.
Och här sitter jag.......vill sååååååååå mkt mer än vad jag kan, det blir inte av för olika saker, de största hindren är pengar o ork -har inte råd eller så är dagen/veckan för kort då jag inte orkar hålla på så mkt....tråkigt..
Sen har jag som inte mkt motivation att göra nånting -det spelar som ingen roll. Press det har jag då flera vill ha el hjälp -jag ville hellre de vill umgås med Mig så..inte epeleptrikern :)
Äh ni fattar :)
Jag går runt här o plockar o donar, eldar, tränar, mekar med bilen städar i garget jobbar lite träffar en två bekanta/kompisr i veckan.
Sitter o messar på nätet -som alltfler dissar, men vad har jag för val?
Flytta kanske...hur nu det skulle gå till....o vad till då?
Har inte mkt jag känner jag 'kopplar' till mer än här där jag bor nu, jag har det bra här på det sättet att jag kan göra saker -vill mkt mkt mer men kan iaf göra nått. Mot att sitta själv i en stad nånstans.
Sitter ser o hör saker som startar tankar i mitt huvud :) gillar ju att ventilera det mesta jag.
En del saker tycker jag är fascinerande, hur det är i universum eller bland vanligt folk åxå. Hur det är i naturen o hur snett det är i världen o dess tillgångar.
Jag tror/hoppas/önskar det kommer uppstå Anarki snart :)
Så det är ok få visa/säga/göra det man vill, i dag så är det bara massa dravell om jämlikhet o hur kränkte folk är......överallt.
Då det blivit fritt med allt vet jag nåra som kommer sitta illa till :)
Oavsett så känns det lite jobbit nu, med höst förkylning o min Vän............
Det är inte som varken han eller nån annan kunnat tro i våras bara. Utan det det går åt ett o fel håll bara...
Vi kommer alla hamna där -förr eller senare- men många, de flesta iaf, är som klar med sitt Liv. Jag tror ionte han känner så ,utan att han velat göra mkt mer..... Så är det för mig iaf ändå har jag bättre möjligheter än många andra..tid o stake nog att göra det -att jag törs helt enkelt..
Sen vad jag gör är en annan sak :) eler hur jag gör det, det är inte på bekostnad av andra iaf.
Jag gläds med andra som det går bra för, för många både förtjänar o har förmågan :)
Under tiden medans jga väntar så harvar jag bara på....
Känner press jag försöker undkomma så, jobbets vägar det är positiv press det...
Sen har jag saker jag själv vill o har i mina tankar -som åxå skapar press.
Tar bort punkt för punkt men de tar som aldrig slut....frågan är OM det tar slut.....o vad händer då?
 

Jag var på ett möte...

.........igår, som handlade om upphandling i Ragunda kommun, eller länet mer.
Det var intressant......
Sen så hör man saker som får en att fundera. Tex att de -vissa företag- vill ha en lokal förankring typ -trots att de själva köper/anlitar riks/andra kommuners företag.......
Hur det känns skevt lixom.....det borde väl vara -isåfall- rätt naturligt att de skulle köpa/anlita lokalt själva?
Det kan i många fall vara så, de SKALL anlitas för de är från Ragunda medans de själva kan anlita utifrån -för det är billigare..
Det är iaf e ologisk tanke, jag har själv sett hur de lokala anrda företagarna anlitat 'vänner' -som det då kallas-  på jobb på/i sina fastigheter....som gjort att jag inte känner jag måste köpa av dem för att vara patriot... ;)
Jag handlar i Östersund -oftast- då det är billigare samt att jag är där ofta. Då de andra som säljer tjänster/varor i tex Stugun inte anitar lokala företagare så.....
Det finns ju nått som heter 'Gnosjö anda' och det var just för att de anlitade varandra i Gnosjö, att de 'höll ihop' så. Denna 'anda' finns inte i Ragunda..........tyvärr........
Jag har iaf den tanken att anlita/köpa av de som har Gnosjöandan iaf...
Nu blir det färre o färre..
Jag har ännu svårare som inte är 'inföding'.......för jag har upptäckt hur de infödda 'håller ihop' rätt bra. Sen har jag fått frågan varför de som flyttar hit inte stannar kvar -och VET inte men tror det beror på att det är så oerhötr svårt att 'komma in' i by gemenskapen.
Då jag var gift med en bytös så hade jag mångt mycket mer jobb, var tom ordförande i en förening.......allt sånt dog bort då tösen flyttade. Först tänkte jag att det var av omtanke -då dt är mycket att göra vid en skilsmässa -men det har aldrig tagit sig igen.
Ok jag har säkert heller inte skött mig exemplariskt -utan sagt jag ska komma menglömt bort-tappat bort påminnelselappen om det jobbet, men det är inte så att de ringer två ggr för att åpminna eller fråga varför jag inte kommer -det har hänt......inte ofta dock.
Men jag har som släppt alla såna tankar nu då jag har insett det finns viktigare saker som händer just nu, o de jobb jag får de gör jag -det är inte mer än så ;)
Att jobba här i byn är ännu svårare sen en bybo blivit delägare i ett konkurrerande företag.
Hur jag sett att det hellre anlitas svartjobbare än att lejja någon enligt lagkrav och att göra det rätt -då de inte behöver bevisa de gjort det lagligt :)
Jag finner det hela tråkigt bara......

Jag är allvarligt......

.........oroad.
Då det idag lixom verkar sökas upp saker att kunna peka på varför var o varannan blir kränkt/sårad/förbisedd m.m.m.
Att idag säga att folk idag är rädda för att dö eller att hamna i krig -vilket en klar majoritet är- så är det allttid nån som INTE är det man nu säger, tex död o krig......utan blir då kränkt, eller vad de nu må känna.
Man kan INTE -under några omständigheter- kunna täcka in allas känslor, färg eller form religion klubb tillhörig eller vad det nu må vara de nu upprör sig över.
Är man en minioritet i vaddetnumåvara så får man faktiskt finna sig i att få klumpas ihop med andras utseende/ideer/religioner etc.
Det är väl en tanke i att leva i demokrati, att de som får flest röster vinner och bestämmer. Som att är majoriteten mest ljushyade så får man säga att en färg är hudfärgad -då majoriteten är så........
Jag tänkte på hon som polis anmält att det stod hudfärgad på nån vara.
Lever vi inte i demokrati?
Dvs att vad som majoriteten röstar fram får styra....
Vilket åxå kan innebära att är tex -en klar majoritet- ljusa i hyn så får man säga/skriva hudfärgad?
Skulle man täcka in ALLA olika utseenden/religioner/åsikter och tankar om man skulle säga något -så vore det helt omöjligt att kunna prata...utan att kränka någon.
Skulle jag i en diskussion säga att 'folk är rädda för krig' så skulle det kunna finnas nån förvirrad dåre som INTE är rädd för krig -o blir då kränkt då denne inte vill bli utpekad som en mes........och vill polis anmäla -i förhoppning att få ersättning..för vad det nu må vara de känner sig annorlunda i, hudfärg, religion, höjd, dialekt .m.m.m.m.
Man Måste väl få kunna prata utan att täcka in alla eventualiteter som finns i en befolkning.......
Vi lever i en demokrati och -vad jag förstått- ett land där det åxå råder åsikts frihet -så länge man inte går till person angrepp.....
Jag tror det inte riktigt är att få samhället att växa o utvecklas om folk inte vågar säga något -det är just det som fört oss hit där vi är idag. Vår förmåga att kommunicera.
Jag vill leva i en värld där man får vara vem man vill. Få bära vilka kläder man vill, säga allmänt vad man vill, att få älska vem man vill m.m
Hur skulle det annars se ut? som i boken 1984...........där de skulle vara enligt mallen, på samma sätt.
Det enda som är bra med det att ha samma kläder -uniform- är att tex elever bedöms efter sina kunskaper o inte efter vilka deras föräldrar är....
Men jag är verkligen orolig att det som tillämpas idag. frågan om att kränkas eller bli förolämpad är en effekt av att folk vill stämma, att få ersättning, att tjäna pengar......
Vilket är det stora Målet idag -verkar det som.
Mot att se varandra för vad-vem o hur olika vi är, att se det som en tillgång. Att v inte är likadana.
Jag blir glad då jag ser hur någon törs vara som de vill vara utan att följa nån osynlig mall. Thomas Di Leva är ingen favorit för mig, musikaliskt, men han törs vara den han är iaf.......
Jag tror att bra många fler skulle vara annat än vad de är idag OM de vågade.....ha ett jobb där de skulle trivas bättre bo med vem de vill o var de vill utan att behöva dämpa sig -för att smälta in i mallen...
Jag hoppas o tror att dagens unga har mer styrka att vara sig själva iaf :)
 
Nä acceptera OCH hylla de som  är sig själva OCH de som törs säga saker de tycker o vill -mot att bromsa med att hota med att bli kränkt, att polis anmäla för att få pengar....m.m

Så har söndagen.........

......kommit o de planer hi tänkt ut gick i stöpet, men vi löste det på annat sätt -jag o deras mor.
Nu har vi istället en dag för oss själva. Det blir lite stök o plock då dotra har ett nytt eget rum, med sminkbord o ett rum som är mkt större. Sonen har fått flytta sina kläder alltså fått flytta innebär inte att de är flyttade dit där de skall vara utan kläderna är bara botrplockade.......
Så det är dagens uppgift......
Sen ville barnen bjuda på mat idag -farsdag- det blir i em, får se vad de vill göra o om jag får hjälpa till ;)
Tror det vore bra om det skall användas elskärar maskiner tex -men DE bestämmer. Jag kanska bara för göra vissa saker, jag får se -de har tydligen en plan iaf...
O nu mer tid än vad som jag visste då jag vaknade.
Annars är det väl som vanligt, har bestämmt jag ska på möte imorrn kväll så det blir ingen träning då :( men mötet tror jag är rätt bra o vktigt.
Sen så ska jag returnera stötdämparen till bilen hälsa på Thommy o jobba en sväng i Ösd imorrn. Så dagen idag blir mer att ladda för morron dan så.
Söndagar är iblnd mer som en väntdag så, man väntar på att få åka o jobba -så är det för mig iaf, om jag inte är själv då kan jag fara  jobba med. Är barnen här då blir det mer att göra nått skojjigt.
Men idag mer ihop plock här hemma.........o middag i em jag ser fram emot.

Nu har helgen........

.......snart passerat, o det har varit o är trevligt. Dock nästa lika ensamt som att vara här själv :)
Barna sitter antinmgen vid datorn eller på sitt rum eller är hos kompisar......
Vi har till deras ny kusin idag o Towa är 'lite' mer engagerad än Holger.
Men de gillade -tyckte hon var söt o höll henne, medans deras far var i köket o pratade med barnets far :)
Väl hemma o dotra till en kompis som fyller år, men som inte vill ha 'kalas' utan bara träffas o äta tårta .....typ, det är klart hon fick presentyer dock oinslagna ;)
Jag for hem o bytte stötdämpare då den nya har gått sönder, må va nå fel på den...för den har som släppt upptill o bara slamrade -oavsett att jag drog efter den.
Hursomhaver så är det så det är, o jag ska prova byta den til veckan......
Annars är det som mest tomt så o svårt motivera sig att göra något.
Tänker på vännen hur ha har det o hur han haft det..........o tycker det är så oerhört tråkigt bara. Idag skulle hans bror fara dit o hälsa på, det svårare för dem under veckorna.... Hoppas Thommy får åka till sin hemort -Sveg- snart, fler vänner o närmare familjen.........men det är väl där som i Allt annat. Ingen vill betala för mer än vad de anser de måste......inte att vi är landsmän o det inte borde spela nån roll vart i sverige man bor...
Men det är likadant i sjukvården som i samhället i övrigt -roffa åt er själva låt andra betala o lev i din egen bubbla. Tänk inte på vem som mår sämre av att du mår bättre......utan se till at få det du vill ha....
Så vill iaf inte jag ha det utan jag gör vad jag kan för de jag tycker om o älskar...pengar är bara en vara. Släkt o vänner finns det bara en av varje av.........ta hand om dem istället.....
På den nivån känner jag mig nu, att fortsätta o hjälpa de jag gillar helt enkelt....o det är klart de jag lovat med...som jag vet om o kommer ihåg :) då det ibland är svårt då nån ringer då man är mittinått o numret är dolt eller det ringt 14 -21 st efter o du inte vet vem som har vilket nummer. Ringer upp de du tror......alla förtån men ingen av dem var det -o de ringer tydligen inte igen......då de ringt en gång o jag borde vararengelägen nog.......
Som de som pratar om attdet vore bra om...o jag ber dem ringa då det är aktuellt med att jag kommer,,,,o inget hör mer....
Nä det blir nog att lägga sig i garaget o svetsa om jag vill göra nått........ :)
Fast de jag har som kunder som är som folk iallmänhet borde vara är det inga problem med -tvärtom :)
 
 

Då hösten är här och..........

....... man är trött -nästan jämt- så vill man lixom få nån kraft att göra det man vill, då det oftast bara finns ork till det man måste.
Jag har nämnt det förut om den ljuskännare vi har i ögat som producerar stresshormoner, men som får lite ljus nu o ger lite hormoner att hålla oss pigga...
Så man harvar mest bara åp för att klara sig.
Har man dessutom fler saker som tynger en är det inte lätt, OM man nu förtjänar det -hela tiden :)
Livet ter sig annorlunda o varierar genom året o åren -det bar är så.........
Nu händer det saker om vår omgivning som kan förgylla den tråkiga vardagen för oss alla, vi få försöka se till det :)
Jag håller åp med min bil som snart är klar :) men det blir som nya saker mest hela tiden. fick anmärkning på att handbromsen tog högt upp, fixade det o de kom då på att den tog för dåligt -varför det nu inte kom med vid första besiktningen.......men det ger ju dem en ny tid o nytt jobb....märkligt.
Nu är det som det är -bara fixa o se glad ut.
Annars tränar jag så gott det går o känner det blir litet bättre eftersom.........
För min vän är det lite ryckigt, ibland bättre o ibland sämre.......jag hoppas han kommer närmare sin familj snart.
Ingen förtjänar ligga sådär -iaf inte han, utan det är mest bara en pina se hur han kämpar o hur han har det...
Jag har iaf en tanke att göra det jag kan för honom..........
Sen hur Livet ter sig i övrigt rör mig inte så mkt i ryggen, de kan få sitta o kuckilura ihop det -de som vill snacka skit om mig........
Jag gör det jag kan för de jag älskar iaf, mina barn o mina vänner..........DE ställer jag upp för.

Nu har hösten......

........kommit och mörkret med den. Bilisten idag kan inte vad lagen säger -det är väl för svårt för dem sm har bilar som har ABS, kännare då man skall parkera, givare för allt o lite till.
Nu kommer det som gör att man måste använda hjärnan då ma skall framföra sitt fordon -då misslyckas de.
Då bilen inte kan styra åt dem.
Det är att då det är dimma så slår de på dimljusen, trots de har halvljus -vilket är olagligt.
http://korkortonline.se/teori/lysen/
Tror det kostar -gjorde förut iaf- 600,00 :- att åka fast, OM farbror Polisen vill sätta fast dem, vilket jag tror de inte vill....
Men det går -av nån konstig anledning- o då förstår de inte att de är av en orsak att det är olagligt. Jag har svårt se bra efter jag mött en med IQ som Orangutang, som har både dim ljus samt halv ljus på ......samtidit.
Det sitter väl nån kärring som inte fattar ellen man som tycker de är tufft ha ljusvägg så.......då de känner makt  :) patetiskt.
Blinkar man åt dem jadå har de sin chans att få visa alla sina 8 extra ljus ultra att fullständigt göra en blind med......
Hur j-a trafik farligt är inte det?
Men det är ju en leksak de har råd med då de är ute på permis från vuxen dagiset :)
Det är ännu värre nu då det inte är snö o det är helt svart runtikring -tycker jag....
Jag menar det står inte i lagen bara för att jävlas med dem -utan det har en orsak, tex att det bländar folk.
Sen att de inte kan räkna till tre hänger kanske ihop med liten hjärna o stor pl¨ånbok, det är de kan inte räkna till tre.
För det står -åxå- i lagen att man ska hålla tresekunder till framförvarande fordon......
Det blir för mkt bara, jag menar de skall ju styra växla humma med musiken på radion o hinna fram i tid åxå, vilket går fortare om man ligger framförvarande bil i arslet......tre meter typ.....eller?
Fast det är väl för mkt att kräva av dagens förare -då bilen inte säger eller gör nått.
Det är inte svårare än så ;)

Jag satt på passet...

........o fundera :)
Förr i tiden för ca 300 år sen o tidigare, då det var balans i atmosfären. Efter alla skogsbränder, gaser som marken i sibirien avger, grisars/kornas avföring, vulkaners gaser m.m.m.. Vi säger att bränder/aktiviteter fyller atmosfären med 100 'enheter', som gör att det är balans i 'sytemet' helt enkelt
Så rullar årtusenenden på......
Så kommer homosapiens, då sker det förändringar, inte den första tiden -men efter ett tag.
Då vi börja ta fordon i drift som förbränner ämnen från jordens inre -som stör balansen.
Nu är det hela litet förenklat -dock Sanning-men så är det, i stora drag.
Nu har de -vissa grupper i samhället-  kommit på att vi inte ska äta så mkt kött. Då köttproduktionen producerar mer gaser som är illa för det skydd vi måste ha. Nu har det blivit mkt stor produktion som gör det mer synligt.
Om 'enheterna' nu stiger till 130 som stör balansen som gör att atmosfären störs............o då skyller de på korn-grisar som det -tydligen- finns för mkt av.........
Eller att lägga skatt på de som eldar ved.....jaha.....vi har ju sänkt skogs bränder o kunnat fyllas dess avgasgaser med andra förbrännings varor.
Sen far de med bil o buss till jobbet -tar flyget till ett sol land.....o finner detta naturligt.......
Vad ska man säga?
Hur skall man kunna föra enkonversation med någon i det stadiet?

Jag tycker ibland att............

........Livet känns som meningslöst. Men kommer på i samma andetag att Livet behöver inte fylla nån menig heller. Utan det kan 'bara' vara ett liv för mig....att jag gör det jag vill o gillar -ett egoistiskt sätt att leva mer.
Nu är jg dock inte så, eller vill vara så, utan jag vill såklart må bra själv o mår bättre av att kunna hjälpa-glädja andra. Som de som lever mig nära, att kunna ge dem en del av mig -inte pengar o saker som många tror ger andra glädje. För stunden kanske eller för att underlätta, men i min hjärna så både tror o hoppas jag att det är det jag har inombords som kan ge andra nått bra.
Jag har lixom börjat tycka allt sämre om Pengar, vilken makt de har o vad de kan få folk att göra. Ok klart jag åxå skulle vilja bli millionär, spelar ju på lotto säkert 7 ggr på ett år :). Men har inte det som mål -att bli rik...
Jag VET att många har familj med nån -eller är ihop med- någon som är just rik, o mest bara därför, att får/fått stryk men finner det ok iaf. Se på AnnNicole Smith bara, en vacker kvinna -var iaf- o gifte sig med en 80årig gubbe hon nyss träffat. Det är inte det jag söker o hyllar, pengar utan jag hyllar äkta kärlek..........
DET är svårt att finna, men borde vara lättare då var o en klarar sig själv. Utan att de känner de måste ha nån som ger dem vad de vill ha....
Men jag får som för mig att idag så lever alltfler själva o inte trivs så innerligt bra med det, då våra gener vill vi skall leva i flock. Det är ju samarbetett som fört oss dit vi är idag så, att kunna prata o hjälpas åt sen att kunna göra saker ihop o den ena bidrar med nått den första inte ser osv.......
Idag har det blivit helt tvärtom, du skall lixom höjja dig själv o visa hur dåliga andra är eller det du kommer på -som är smart- det behåller du för mig själv för att kunna vara värre än andra -o få mer betalt.
Skulle du berätta din smarta tanke kanske nån annan ser hur fel det är eller som kan tillägga så det blir tusen ggr bättre. Men idag så får denne mer, o det vill du ju inte.... :)
Jag blir besviken varje gång jag upptäcker sådana egoister iaf.
Eller de som hittar på egna sanningar om platser eller folk, hur deras fantasi får dem att tro det som de fått för sig är Sanning....
Eller som belyser negativa saker som finns för att göra det till en katastrof.....fattar det bara inte.......
Vad de nu har att vinna på det? kan det vara ett dåligt val de gjort o ska försöka skyla över det?
Om aktie A ger sämre återkastning än vad aktie B gav, så skall A aktien lixom tas fram mer, eller att det inte gick att köpa B därför att.......nånting som de inte rår för som hindrat dem..
Mot att bara säga: jag trodde på A o valde fel.
Vore det på så enkla simpla nivåer som aktier så vore det en sak. Nu är det inte så utan mer i personer o hur de är o vad de gör o vill......om det nu sen visar sig att aktien A blev bättre sen de bytt till B :)
Men då finns det ännu starkare argument till varför de bytte, eller så kan man ju ljuga o hitta på saker om företaget som har aktien A vad de gjort o driver sitt företag :)
Gärna med fler som bytt aktie med ;) att då få vara flera som peppar varandra o triggar varandra öka det som egentligen inte finns, bara i deras sinne.........o deras värld.
Det är egentligen tragiskt då de vet -innerst inne- hur det förhåller sig.....hur de försöker övertyga sig själva om den lögn de kommit på .........som det VET är fel....
Såna aktie ägare vill jag Inte ha i min närvaro..........

RSS 2.0