Om jag visste...

....hur saker fungerade å blev till vore världen mkt mkt bättre.
Att det inte riktigt blir som jag vill, det har jag vant mig vid.
Men att det är så tokigt att många som är elaka får det så bra -det är en sak jag inte fattar.
Sen att många som är sbnälla får ny skit varje dag....eller har de blivit snäll-are då de fått känna på hur små de är i Alltet?
Det känns bara så bakvänt ibl....nä rätt ofta.
Sen att det förekommre så många saker som vi -som är så intelligenta- inte kan förstå. Sen hur andra människor beter sig, å kallar sig smarta -det är ännu konstigare...
Se på de som kallar sig medier -å några ser/säger saker vi inte kan bortförklara, samtidit det finns de som på olika sätt läser av den person som behöver hjälp. Att de gör det av en enkel anledning -pengar.
Det är dt mest onda jag vet i dagens samhälle -pengar.
Jag är helt övertygad om att det är ju det som kommer driva vår tillvaro i fördärvet, krig för att skaffa sig tillgångar -för att tjäna pengar. tillverka saker med hjälp av ämnen som förstår vår planet- för att tjäna mer pengar. Att utarma haven/bergen/skogen på djur -för att tjäna pengar. Att driva ett land på det sätt som vi är på väg mot, att göra det i syfte att bli rik själv = pengar, tills folk får nog å tar bort de ädla politiker vi har. Det är en återkommande cykel som funnits länge -de får för mkt makt anser sig vara bättre än vanligt folk å skor sig på dem....som till slut får nog.
hur vissa pressar folk -tom barn- att jobba flera tilmmar om dygnet för att tjäna mer pengar. Hur det dumpas avfall i havet å de tar böter -som är billigare än att ta hand om det...
Det finns så otroligt många fler saker jag inte orkar ta upp :)
 
Men allt detta tror jag kommer driva vår ras i fördärvet helt enkelt, å dt beror till 99% på en sak.
Att de vill ha mer pengar .överallt hela tiden.........
Att vi inte förstår vart vi kommer hamna.........eller vi vet å förstår men väljer at blunda då vi vill ha Allt det vi har idag bilar datorer billiga kläder å mat från jordens alla hörn.......oavsett vad det kostar -de egoister vi nu är :)
Kom u inte dragande med att jag åker Hojj å bil själv -vi belastar alla vår tillvaro.
Å vill alla nå det som är allas stora dröm -obegränsat med pengar..........
Trots pengar inte ger oss Lycka. Utan just vänner nära å kära, partners de ger oss lyckainombords -inte det hippaste stassen eller bilen eller huset, det ger oss 'bara' trygghet :)
 
Lycka kommer från det inre -å då genom att vara andra närmare än vad vi är idag........

Min son å.......

.....jag har igår graderat till våra nya bälten å grader, å det gick bra.
Vi har avslutat årets säsong med en gradering som kändes ok iaf, inte på topp för mig men det gick igenom iaf.
Nu gäller det att hålla igång resten i sommar å att försöka öka min kondition :)
Dotra var på träningsläger i förrgår -Söndas- så ni är vi alla tre fit for summer :)
Öm i kroppen idag efter olika slag å sparkar igår, dotra grät å ville hjälpa sin far -som fick pisk :) men jag sa det åt dem innan med. Att jag skulle få pisk :) det blir så då man möter pigga utvilade å själv gått ett par tyimmar med tekniker. Man är genomblöt av svett å rejält trött helt enkelt å möter tex en brun bältare som har muskler av stål :)
Man får stryk helt enkelt -för att sen skrata ihop åt de smällar man fick.. :)
 
Nu må jag 'bara' få klart mina fordon inför sommaren å få veden klar att torkasför kommande vinter.
Får hjälp av min far å det är bra så dt blir gjotr :) skulle säker gå själv med men det är lättare trevligare vara två sen då det bokas in må jag bara fixa det....
 
Så nu.......iväg å skaffa grejjor till mina fordon så jag tar mig till de platser jag vill å måste vara :)

Nu har det blivit.......

.......en ny grad åp samma bälte -trots jag var oerhört trött....
Min son Holger tog sitt första bälte idag, vilket uppskattas :)
Det blev ett jobbit pass på två timmar stenhård teknik drill å sist en fajt som heter duga.
Jag må se till å få bättre kondis, det är inget snack om det :)
 
Var till min vän med. Å det går framåt sakteliga -MEN det går framåt iaf, det kommer ta lite tid men det är bättre än för fort å fel. 
Det tar i hjärtat att se honom ligga som han gör å se hur han inte trivs......men inte kan göra så mkt åt det själv...
Mer än att träna å låta det läka -nu. Sen blir det ännu mer träning samt jobbiga dagar å mornar sen det läkts ihop.
Man skulle vilja hjälpa till men det går inte göra så mkt mer än att peppa å att träffas så ofta det går.
Jag vet att Ingen kan föreställa sig hur fort Livet kan förändras. Men kom ihåg att vika sig är inget bra -ytan bara kämpa på för din egen skull -det är ju DU som Lever Ditt Liv......
Å är du nöjd med det du har så -bra det är bra du är nöjd -jag blir det aldrig :)
Men jag önskar att alla får vara friska å krya så mkt det bara går...
Å jag är HELT övertygad om att min vän kommer gå längre än vad han själv tror idag...
Det är bara att inte ge upp -att vila ibland där en sak som kan va bra, men inte att ge upp....den som förlorar på det är en själv....mest.
 
De som tror att Lycka är att bli rik har fel -det är att få vara frisk är det som ger en Lycka.....

Jag undrar om det är.......

.........för att många gör saker för att få bekräftelse att få synas som man ser hur det blir mer å mer ytterligheter.
Jag menar att det blir som alltfler som är extrema, eller som vill visa upp sig, och måste då vara jätte extrem för att kunna synas ännu mer än andra.
Jag tror att de flesta vill bli sedda eller iaf känna sig uppskattade för vem de är eller att de lixom får finnas. Skulle någon vandra Livet genom å aldrig få känna sig älskad eller ens känna sig omtyckta, jadå tror jag den personen inte mår så bra. Utan känner sig värdelös helt enkelt. Idag är det svårare bli sedd än förut, nu då det finns tusen tevekanaler, internet med en miljard internet sidor å att folk kan zappa på sin mobil telifån. 
Så fort det blir två minuter över så går de ut på nätet via mobilen, läser skvaller eller messar runt med vänner/bekanta -å där står vännen kvar bredvid....å inte får den uppmärksamhet den förtjänar.......eller ännu värre -att det är deras barn som står bredvid å drar i ärmen för att påkalla uppmärksamhet.
Jag hoppas å önskar att detta sätt att 'umgås' är en sak som bara är tillfällig. Men tror det inte är det.
Sen då Kalle/Lisa har säg 500 kompisar på tex facebook å en procent av dem har gjort något skojjit å lägger ut det på sin sida. Kalle/Lisa som ser detta -att fem vänner- har gjort nått så extra å 'speciellt' att de tänker-känner: vad gör jag å vad har jag gjort?. Kommer fram till att de är mkt sämre än vad de tycker att sina vänner gör som åkt/köpt/sett/gjort det lilla extra, å skapar stress hos Kalle/Lisa som nu tänker att 'nu jävlar' ska jag med hitta på nått extraextra för att visa hur hipp/uppåt/rik jag är..som då sina vänner ser det å då ska de minsann överträffa -åsså är snöbollens rullning igång. Fast det bara är en procent av deras bekanta -inte alla.
Det var ett avsnitt om det här på solsidan å jag tror det blivit så. Att alltfler ljuger för att visa vad de kan å vad extra vagant de gör......men få är ärliga å gör det som de visar-skriver.....
Det är då de blir extra exrema för att synas, rakar av sig håret bär chockrosa kläder börjar knarka å ber om hjälp etc etc..
Det blir lixom en värld som få mår bra av och att vara i........
Mot att möta varandra hemma i köket över en kopp å prata med varandra å se/höra att de andra åxå har haft en dag/helg utan det extra som de tycker alla har gjort eller gör.
Utan att man mår bättre å känner sig tryggare med att de har en lugn helg/dag å umgåtts med sina nära å kära 'bara'. Nu menar inte jag att man ska kramas å känna kärlek hela tiden men lixom vara 'med' varandra helt än att bara finnas där fysiskt å att tänka på andra å vad de gör...
Jag förfäras då jag ser alltfler stå mittemot varandra å hålla ögonen på sin mobil å dra med fingret över den å skriva, ge kommentarer till den de står med hur mkt de andra gör å hur bra de har det -de fem av femhundra, å de båda känner sig tråkigare å sämre....som tycker att de med ska minsann göra nått extra de med.
Allt det här skapar en stress å ohälsa som kommer visa sig i framtiden tror jag, hjärtfel eller allmänt kass fysik.
 
Jag hoppas å önskar att vi möts mer äkta snart. Att vi visar varandra mer å den respekt som den person vi möter förtjänar -inte dra med mobilen-nätet hela tiden överallt.
Jag väljer att inte ha nätet på mobilen av den enkla anlednng att jag säkert skulle göra samma sak -hamna flippande på skärmen på min mobil. Å det vill jag inte...
Som att undvika köpa en värsting Mc som kan göra 0-200 på tio sekunder, jag tar det som finns under tanken lixom -å förstår det är en tidsfråga innan det tar stopp... Utan jag väljer ta en Hojj där jag tar det lugnare å mår bra av att känna friheten att få åka på -utan riskera mitt/andras Liv.
Att bo där det inte är/finns tusen möjligheter utan väljer känna det är tråkigt ibland -jag tror det är bra faktiskt.
Då det skapar en tanke förmåga att utveckla saker som finns i min omgivning, inte att ha agendan full å skryta med hur litet tid jag har å hur mkt jag gjort. Utan få göra saker i min takt. då min ork samt ekonomi begränsar det, vilket jag tror är bra -för vore plånboken obegränsd då vet jag att jag skulle ständigt vara stressad för att hinna med allt jag vill göra. För jag vill göra mkt :) Nu så blir det säg tre projekt i veckan mot trettio annars, som skulle göra mitt inre sämre.
Jag önskar bara att jag finge dela mina ideer å tankar med någon mer bara...........
Att få sitta en morron å ta en kopp med å att höra fåglarna kvittra å höra Dagen vakna, eller att få se ett bra program på teven med nån i lugn å ro -för att sen/under tiden prata om det :)
Men ska de hela tiden hetsa runt för att göra saker som de ser andra gör på nätet, då kan de få själva dö i hjärt infarkt. Kan de inte sitta och äta en middag tillsammans utan att kolla mobilen varannan minut, då kan de få äta själva på Max å läsa på mobilen-nätet vad andra har det bra -då får de göra det ...själva, utan mig iaf :)
Jag väljer att ta det lugnare i Livet och att möta de människor jag umgås med å att vara med mina barn.
Vi är Alla olika -jag gör å sköter mitt på mitt sätt och låter andra leva sitt Liv på sitt sätt.

Hur ska det kunna.......

.......vara möjligt begripa hur det fungerar i världen -då det inte finns ett uns av logik........nån gång.
Tex så får en våldtagen kvinna få samma summa för sveda å värk som jag fick -men som har mer fysiska problem efter det som hänt....tex....eller att vänliga människor får alla möjliga sjukdomar eller att barn dör före tio år i cancer.
Förklara det för mig -bvad är det för logik bakom det?
Eller att porrkungar tjänar miljarder, och som spottar tjejer i ansiktet på hem video å skrattar åt henne, fast hon hoppas få knulla på en film å tjäna pengar....summan okänd men knappast så hon kan klara sig året ut ens. Vilket tyder på en klar brist på intellligens...
Eller hur dårar som tar ihjäl andra människor får ha hälsan kvar....
Förklara den logiska tanken som nån Gud upprättat......
Eller en som vägrade ta en arbetsledare i hand för det var en kvinna -av religiösa skäl- å sen får HAN 30 000:- i skadestånd......hallåå
Eller tre terror misstänkta som blev friade som får 130 000:- styck, men det 'bara' blev fällda får knivbrott...
Vad är det för jävla värld vi lever i?
Politiker i de högre ståndet som ger varandra en vanlig arbetares års lön på ett par månader......
Det är ibland man möter folk som man bara vill klappa till -rejält.....men det går jui nte då denne blir kränkt å mår illa psykiskt sen......stackern. ;ot att fördömma hans beteende mot tjejej/sambo/fru, som han brukar slå ...
Jag skulle vilja leva på vikinga tiden då det gick att göra det, ta bort nån som var elak mot andra i onödan. Att slå ihjäl nån för att få guld -det är en annan sak, å de var ju kristna :)
Nämen det var ärligare å rakare mäniskor då, gilla man inte nån så gjorde man upp -punkt.
Idag då folk kan komma undan -tom hyllas- sen de ljugit å lurat nån.
Jag finner ingen logisk tanke bakom.....
Å kom inte dragande med Livet efter dettta då det knappast finns nått mer som den person vi är idag iaf :)
Så jag är besviken att jag lever här å nu å inte för 1000 år sen eller om 500 år då  dte säketr är samma kaos som pågår då som det var förr. För jag tror  det antingen blir krig eller att folk revolterar ,ot de styrande -eller både och :)
Men det blir mer åp djurens nivå. äta eller ätas. Oavsett hur mkt aktier man har eller vem föräldrarna var....
Eller kön /religion, utan den starke överlever:
Allt kommer gå till den punkt då folket fått nog helt enkelt, sen vad som löser ut det -det få inte vi veta eller se, men de får :)
Så nu må jag sitta här å knappa gå runt å vara vänlig mot alla -fast jag vill knocka ner ett partre ;)- men att fala in i mallen å inte synas eller störa å absolut inte kränkta Kreti eller Pleti :)
Giv mig styrka......å tålamod :)
 

Så har ytterligare...

......en fm varit full med telefåån samtal.
Jag ringa å be om ursäkt å försöka tråckla ihop utgifter å inkomster, vilket inte går som jag tänkte mig -utan må då ringa å skämmas jag inte får betalt.
Jag vet jag har ett antal räkningar jag har kvar i obetalt högen........
Jag har ringt kunder som 'sitter vid datan' nu å ska betala -för en vecka sen.
Jag blir så trött så trött.....
Men det är bättre iaf än som andra i min omgivning har det.......fast de har inget val. Å jag har valt detta å får brottas med det själv med, att jag frivillit ger mig in i denna röra.
Det blir så kluvet, jag gillar jobba å att hjälpa folk, å får träffa de flesta med. Men jag kan junte få betala för det heller...
Hursomhaver har jag iaf modet uppe å försöker få bort tankar från det negativa å belysa det bra mer.
Men det är allt svårare, ju mer som läggs på............nä jag må bara ta å dra ner på saker som kostar...få se...
vad kan det tänkas vara? vad gör/köper jag som kan påverka, bensin förståss då jag far till stan 4 ggr i veckan.
Men det är bra för kropp å själ att träna -både för barnen å mig....svårt...
Sen att köpa saker till Hojjen känns lyxigt -men vill ha den godkänd i besiktningen med...
Sen må ju bilen hållas i drift -den är ju rätt bra å ha...
Sen ........så är det inte så mkt mer jag spenderar, dotras present förståss men det är inget att ens tänka åp att dra in....skor må de ha....å matär en klar fördel ;)
Så jag vet inte riktigt vad som gör min tillvaro så knaper....förutom alla extra utgifter jag får för påminnelser m.m på firman.
Sen det är klart hade jag tio jobb å en var sen var det inte så mkt bekymmer men då det är tvärtom så innebär det mer utgifter å mer press på mig att få ihop det.
Nä nu må jag ut å härifrån å få lite annat i mitt sinne :)
Luft å sol vore rätt bra :)

Det blir ibland............

.......stunder av lycka, å ibland tunga tider.......
Det kommer moment i mångas Liv då men verkligen funderar på va fan man gör här -å varför :)
Det går inte lixom förklaras varför det blir på ena eller andra sättet. Utan det bara blir eller inte händer.
Men jag vill-hoppas-önskar det kommer stunder då jag triggas å vill växa -inombords- eller bygga saker -utomhus :) Eller att man får möjligheter iaf. Jag blir såååå avundsjuk på de som känner att de vill vandra vidare å uppåt i karriären. Jag känner jag lixom blir 'frånåkt' eller bara nonchalerad. Jag kan ärligt sagt säga det inte är något jag gillar. Jag fick tex frågan om jag ville ta över kassörskapet i jaktlaget åsvarade ja, men nu har den 'ärade' tjänsten gått till nån annan i laget -vilket han säkert kommer sköta bra...men....jag försvann lixom bara. Jag vet inte hur det gick till riktigt å visst kan jag släppa om nån annan hellre vill göra det eller om  nån i laget inte har förtroendet till mig -det är lugnt. Men det har lixom inte 'avslutats' eller informerats till mig. Nu menar inte jag att jag måste få veta allt överallt men då jag fått frågan å väntat på att den förre skulle sluta så jag fick ta över.....men men....inte ett ljud å så var det klart.
I sakfrågan spelar det ingen riktig roll -kanske tom skönt jag slapp :) men att bli förbigången på målrakan så känns inget bra.
Nu finns det fler saker åp andra ställen, men det här var ett exempel. Jag tycker jag försöker, men inte nog tydligen. Å jag vet inte hur jag skall göra för att få bli med i 'matchen'.........nånstans..........
Men det verkar inte bli så.
Sen då jag har för avsikt att göra något å ska åka dit jadå pajjar bilen eller vägen gått av för metroit nedslag....
Det spelar som ingen roll hur mkt jag försöker så blir det inte ens hälften.......sen vad det beror åp ligger inte åp mitt bord. Utan det är yttre saker+människor som gör så det inte blir nått.......
Lite kortfattat så känns dt meningslöst Livet ibland.....
Tror jag nämnt det förut å det var på radion om Lycka -vilket kan sammanfattningsvis konstateras att 'lycka är att känna sig behövd'
Men då ingen behöver en alls .....nånstans -är man olycklig då?
Jag får hjälp med olika saker jag blir glad över, men det finns ingenstans där jag tillfrågas eller får vara med å bestämma-besluta nått.....
Utan jag behövs lixom inte bara....
Får nästan ångest då jag ser hur lyckliga alla par är å ska visa det för oss som bara har nätet :)
Sen på tex FB får man inte undernågra omständigheter alls skriva kommentarer som stör den som lagt ut nått, men varför lägger de då ut saker på FB eller nätet -där alla kan se-läsa-kommentera, ska de vara oemotsagda eller bara få gillanden kan de skriva en lapp å sätta upp på kylskåpet hemma....

Nu så sitter jag....

......här vid datan å laddar för dagen.
Det körde ihop sig idag så jag var tvungen lägga om schemat.
Jag ska på tre ställen idag.
Till stan till min vän sen dotra som fyller år sen åp en mcklubb å hälsa på.
Nu har jag upptäckt att tiderna gör att jag måste flytta om litet....å ta vännen sist istället som planen var att ta honom först. Men åker jag dit sist så kan jag vara där så länge jag vill å inte ha nån tid att passa.
Eller så länge han orkar höra på mitt pladder :) 
Så blir min dag idag, vet dock jag boprde göra mer hemmavid men får ta det sen i veckan helt enkelt. Kanske kan förbereda ikväll om det känns det hinns med.
Annars är det sommarväder nu å det känns skönt, varmt så man kan sitta ute mer å åka mer Hojj.
Jag siktet åp att fara iväg på en Hojj tur iår, kom åp jag lika gärna kan sitta själv i ett tält nånstans än själv här hemma.
Vi få r se när/var/hur sen bara......
Annars är det trögt på nätterna än......sov bättre då jag fysat rejält igår kväll. Vi var två som tränade å en tränare.... Å det är svårt att smälta in å kunna vila mellan passen då :)
Men det är bra träning å bra få mkt rättat...
I övrigt så känns det rätt meningslöst hålla på såhär. Gå runt å bara vara....vill så mkt mer bara. Tycker själv jag inte är egoist eller vrång eller vägra ändra mitt Liv -men det hjälper inte.
Fast jag väljer vilka jag vill umgås med privat å yrkesmässit.......orkar inte med de som tar energi eller som inte går att resonera med.........
Dotra mi ringde igår å var lessen å saknade mig, så jag var dit å träffade henne, å min son. Sen så blir det fler än så att träffa å tex exxet å hennes nuvarande hade besök....å hade det trevligt....
Var där ett tag innan jag for därifråm till en bekant jag jobbat hos å så fick jag ta en tur med Hojjen :)
Sen hem i lugnets vrå å tog en liten grågg å kände mig rätt nöjd -fysiskt........
 

Efter flera nätter då......

....jag sovit dåligt så är jag inte på topp.
Har legat å vridit mig för jag inte fått in de pengar jag fakturetat å ligger ute med pengar själv i mtrl för jobb jag gjort. Så det leder till att jag -privat- ligger efter med egna räkningar, som jag tänkt betala då jag -enligt utsago- med pengar jag skulle fått för ettpartre dar sen........
Jag erinras varför jag kände i fjol varför jag inte ville jobba mer, för det fungerar Inte att ha det såhär.
Jag har i tidigare inlägg berättat om hur det är med priser i min bransch å litet hur det är med betalningar, men pånåttsätt att de som har det sämst ekonomiskt -de är snabbast betala å de prutar inte,
Jag har gjort jobb åt en som har ett antal gårdar å flera hundra hektar skog, men som tom mätte den kabel jag monterat å menade jag tagit betalt för några meter för mkt. Jag förklarade då att  det är ca 2 dm kabel i varje ände av kabeln mot dosor samt apparatur. Som han naturligtvis kontrollerade, mätte om å sa at då stämmer antal meter. Men att jag Inte kunde räkna med jobb mer där......då han tyckte att mitt mtrl var för dyrt efter koll med andra, större företag -läs om rabatt systemet :) Men att de orkar ringa å kolla med andra -som är billigare då de ferågar -inte sen de monterat alla fånger.
Det vore intressant att höra vad han idag tycker om de resor han får stå för då firmor från Ösd ska hit :)
Men i det hela så kommer han knappast sänka sig å ringa mig mer.....
Oavsett hur det är så gör all denna skit jag har svårt å sova. Som gör mig tröttare å vimsigare än vanligt :)
Jag vet bara hur bra det kommer att bli ........snart, å har tänkt så ett antal år nu. Börjar inse att det blir inte bättre än så här -Livet :) det ekonomiska iaf.
Sen då jag är vimsig så har jag ännu svårare hålla koll på tider å blir stressad för att hinna med......
Så WTF, nu jävlar blir det sommar å Mjöd helt enkelt, då jag inte kan se till jag har råd med mer :)

Jag känner mig.......

......jävlit kluven å splittrad nu.
Det är mkt som hänt sista veckorna samt det är mkt på gång. Pehr blir som litet trött så då. Jag försöker tråckla ihop dagarna å misstänker jag glömt bort nått -har iaf de känslan.
Men det är även bra saker som händer, har tex hälsat på min vän som blir bättre dag för dag.
Att vara i hans situation idag går inte beskriva eller att känna, jag kan prova förstå.....men vet det bara är logiskt jag kan tycka dt är jobbit. Men jag kan resa åp mig å åka därifrån, det minns jag att jag var avundsjuk på de som jag träffade under min rehab. De kunde lixom stänga den dörren åka hem å öppna en ny dörr...till ett bättre Liv.
Jag kommer försöka åka dit så mkt som möjligt iaf, den får han bestämma med. Som idag, jag är trött far hem..å då åker man :)
Så är det bara respektera även om jag vill göra mer så. Men det är på hans villkor vilket jag kan ta..
Annars är det lagomt med saker i jobbet -som jag minns- träningen känns bra fast jag är ibland ofokuserad. Å varför vet jag inte, trött, ensam, vännen eller vad det nu är -jag vet inte........
Jag har iaf börjat åp med P18 å ser framsteg, har börjat lyssna på en ny ljudbok som känns toppen....men är som inte tillfreds inombords iaf........
Ska börja göra Mjöd å få det bättre iaf, till sommarn. Hinner dock inte åka på de träffar som är i helgen, Arnljot å på Österhus.
Sen vet jag inte varför men känner mig inte välkommen på alla förningar jag vill vad med i. Kan inte sätta fingret på det men, det känns inte bra att tala till 'ryggar'.
Har mina tankar i hur detta komma å gå å slutar men, det får vi se.......
Jag är jävlit trött bara, så trött...........
Ser en serie på nätet  'vikings' på history kanal eller nått å jag är sååååååååå avundsjuk. Tänk å fått leva då, enkla regler å leverne. Att fixa mat för dagen. slå ihjäl dem som stör dig eler att fara på färder å se annat....
Nu vet jag att så ljuvligt det är i rutan var det inte, men Livet var mkt mkt enklare å Ärligare. Inte som dagens j-a svek för att få nått eller skaffa sig bättre status. De rycker i näven ibland då jag möter någon som tror sig vara bättre å inte anstränger att dölja det -tvätrom tom....tänk å få dra till en sån jävel utan bli stämd i tinget. En smäll så är skjorta tom.. :)
Nu är det som det är å inte mkt göra åt det. Leva själv å dra i sig Mjöd -det klara jag av. Åka Hojj å fixa hemmavid -så är Livet.............nu :)
Iaf efter slutet åp Maj då träningen tar paus över sommarn....... ;)

Då folk vill ha........

....hjälp att få el installerat eller reparerat -då är de bråttom. Kom direkt helst. Så far man dit så fort man kan, gör det man blivit lejd för, som innefattar att köpa mtrl. Det är ytterst sällan man kan fara dit dag ett å göra klart, jo om det är mindre saker å då spelar det inte så stor roll, Men tar det låt oss säga en dag så rör det sig om 3-4 tusen i arbetskostnad + mtrl för ca 8-10 tusen. Nu är det så i verkligheten att mtrl måste betalas inom 30 dagar och jobbet får man bara ut hälften först för att sen söka hos skattemdh sen -ROT- å efter ytterligare 15 dar får ut lönen.
Så, skynda dig hit !! sen gör man jobbet sänder en faktura snarast å får betalt...........sen. Inte de 14 dgr man sagt/skrivit på fakturan för........nånting. Så först må man betala mtrl ur egenficka å sen vänta på lön samt få in beloppet man ligger ute med. Nu är det så att många vill inte ha det billigaste å så utan dyraste varorna 'som är snygga' å då kostar mer. å de betalar efter 30 dar efter de fått fakturan som jag inte sänder efter första dagen. Vilket kan anföra det senaste, att vid förfallodagen eller 30 dagar efteråt som kunder tror de har 'rätt' till, iaf just på den dagen de tänkt betala inser vad det kostar -som om det vore en överaskning. Ringer upp å vill del betala eller skjuta på betalningen. Nu är det oftast så -tror jag- att de små som de 'känner' de törs de fråga. Att ringa till en stor firma med växel å hela köret är svårare, då de bara kan säga 'betala'. Medans vi som känner varann mer inte vill vara 'omöjlig'. För man vill ha ett gott rykte och ha mer jobb......
Så det hela gör då att min vinst blir mkt lägre samt att jag får vänta på pengarna, som vi alla måste ha. Å har jag då betalt mtrl ur min egen ficka så ger det mindre pengar i mitt eget hus.........
Nästa sak i det hela är att en stor firma med miljon omsättning har större rabatt än en med 100 000 i omsättning. Kunden kollar med de större vad de tar för ett uttag å då bara vill betala deras pris, vilket ger mig -i några fall- att betala för kundens mtrl. Då de stora företagens kund pris ligger lägre än mitt inköps pris -ja så stora är rabbaterna för de stora företagen, Vet det är uppåt 80-90% i rabatt, antingen gör de en grotesk vinst eller så har de mkt lågt pris å då lägre än mitt som har, säg 40% rabatt på en vara där de stora har 80% och som slår på 30% -högt räknat å då är prisetr lägre till kund men under mitt inlöps pris. Eller sa skickar de en faktura på grundnettopriset -dvs utan rabatt å gör en stor vinst -80%-........flera ggr.
Så är det idagens elbransch system, pluss alla som jobbar svart å de stora företagen som säljer mtrl till sin montör, och tjänar pengar på mtrl som är dyrare då, men svart jobbaren får den dubbla timlönen. Å det finns ingetsomhelst krav för kunden att visa de anlitat jobbet lagligt och haft en firma gjort det.....eller att de kan minsann själv å kan visa frun hur bra de gjort å hur mkt pengar det sparat. Som kan medföra att OM det blir brand så står de helt utan ersättning, läs era egna paragrafer i ert försäkrings bolag. Att 'följa föreskrifter och lagar' brukar det stå. Å då våran försäkring skall ersätta då hemförsäkringen INTE står för den fasta installationen.
Ibland undrar man.....

Idag kom min vän.......

......till Östersund så jag for in å träffade honom.
Svårt att prata men en stund gick det o jag hoppas han uppskattar det. Det må vara bättre vara närmare hemma å få besök iaf. Det är svåtr se honom i ett stadie man inte trott skulle hända -oavsett så tar han det med goot mod å det känns som bra att det går åt rätt håll nu.
Han får ta det steg för steg bara å vi andra får hänga med å stötta så gott man kan å som det går.
Jävligt otäckt det med cancer å just i ryggraden.
Livet innehåller svängar vi inte förstår eller hinner med alla ggr, men det är bara hänga med å parerar eller hänga på så.
Det fascinerar att Livet tar oss åp turer vi inte kunnat räkna ut eller förstå. Det är på två sätt med bra eller dåligt. Jag försöker se detposaitiva i det mesta så, men i en del fall går det bara inte. Tex en barndoms kamrat som misste sin dottir på 9 år -tror jag hon var- eller det som händer min vän nu.
Det finns lixom ingen logik i det hela, sen spamkulrerar det runt dårar som endast gör folk illa å som inte får lida på samma sätt....det känns konstigt bara.
Tanken om Gud å det köret får sig en törn varje gång å det bara stärks att det inte finns någon gud alls -utan vi får ta hand om våra Liv då vi är här. :)
Nu är det som dt är å lika bra det, det går som pånåttsättiaf.
Min mor fick friskhets stämpel sin cancer å så var det med det, nu har min vän sin match å det må gå det med.
Man ska faan i mig inte ge sig iaf...utan de det onda en match 'bara'.
De som är onda vill man ge en sju j-a match iaf, men det får man ju inte i dagens Sverige -annat var det förr då jävlar ! fick de vad de tålde.
Men men..det var då det...
Nu får vi hoppas det går bra iaf för oss så.
Jag såg en scen på teve där ett par gifte sig å firade bräölopps natten i en husvagn, jag å mitt exx firade våt på ett bra hotell rum i Ösd å en de far till Hawaii...... det är som olika vart man kan lägga ribban -å visst undrar man iblabd vad som gör oss olika.... vissa tror de är bättre ä andra helt enkelt. Många har jobbart å förtjänat dt å en del vinner å de flesta ärver...
Nä man får va tacksam för dt man har å det man kan göra...
Imåra ska Pehr blanda ihop sin kära Mjöd iaf :) så sommaren får sin tjusning den med :)
Mjöd å Hojj så är min sommar som klar...

Så har en ny......

..vecka kommit igång.
Å det är olika för oss alla, men det blir hela tiden mot det bättre -eller hur? :)
Skulle det -motförmodan- vara något dåligt på ingång är et bra att veta det blir bättre efteråt.
Jag sitter i en lite låst position nu ett tag av olika skäl, gradering jag måste fokusera på o värmen inför kommande vinter -vedhuggning på svenska.
Annars har min vän kommit igång litet mer för varje dag. Det kommer ta litet tid men det går mot det bättre.
De har ju tagit bort det som inte borde finnas där, men som kom iaf :(
Så hans 'jobb' är svårare än min vedhuggning å gradering, det är som en överkurs ma väljer att göra själv. nä vänta nu veden är mer ett måste då plånboka inte tillåter jag värmer huset med el :) jag vill ju kunna köpa mer än mat med :)
Men att tvingas till att göra det man inte vill kan liknas med slavarbete, som man vet måste göras.
Det vore mkt trevligare om vi alla försökte hjälpa varandra mer, mot att gå/fara förbi då man ser nån ha problem med bilen eller at bära upp matkassen eller som saknar just det mynt som matvagnen måste ha.
Små saker som kan rädda någon annan människas dag. Att inte ljuga för att höja sig själv genom att sänka andra.
Om vi vore mer humana-hjälpsamma mot varandra bara........ vad mkt bättre det skulle bli då.
Bara att berömma andra kan styrka dem i sitt Liv -det behövs så litet det inte tar mkt tid eller kraft.
Barn, föräldrar på jobbet eller på bussen... det finns folk runtikring man kan ge nått överallt hela tiden.
Nu är just vi här på jorden, just nu, varför då inte göra det bästa av den tid vi är här -sen är det ju försent :)

Igår så.......

.....vaknade vännen efter sin operation.
Han kan inte prata å har mått litet illa fast det såg tydligen bra ut. Undrar hur han känner det?
Knappast på topp lixom, men det är nog j-t skönt få botr tumören.
Nu börjar Jobbet att komma tbx....
Det blior nog ingen lätt resa men bättre än alternativet. Det är inte hans val det blivit såhär utan det är 'bara' att fixa det...
Jag önskar innerligt det inte innebär några fysiska bekymmer så, att det märks å att det inte är som innan det må det så vara. Men att det går att träna å få det bättre är en förhoppning.
Då jag sitter tex på FB så tänker jag då jag ser vad folk gnäller på, att de vet inte hur bra de har det. Utan de gnäller på dåligt väder/teve eller bara gnäller......
Jag tror vi Alla borde värdesätta det vi har mer än vad vi gör.
Att vi inte tar morrondagen som naturligt den kommer....vi är egentligen så små å sårbara. Trots vi känner oss som kungar då vi tagit oss en sup eller två :)
Lite ödmjukare inställning vore nog bra för de flesta -även för mig.
Idag må jag ut å göra nått för att få tankarna på 'plats' mer. Men vad jag än gör så kommer det tbx om han som ligger där åp sjkhuset å hur det är......å inget kan jag göra.
Långt bort å inte ens tala i telefånen.
Men jag kommer iaf att ringa å kolla läget :) igår så kunde jag prata till honom via luren så. Det var emotionellt å svårt då man inte vet/ser hur det tas emot lixom. Så det blev nog förvirrat å knepit men fick iaf hälsa litet..
hoppas det gav honom nått iaf...
Nu må jag iväg...

Intressant hur det.........

....fortfarande är folk som flyttat in som tar kontakt med mig. Dels för att fråga hur jag stått ut i Stugun i 20  år å hur illa de tycker själv det är. Å det är som för så många andra.....de känner sig inte välkomnade alls.
Det som är tragiskt är väl att de som är vippar i byn -eller tror de är det, de tycker det själv förståss, ja de kan man lixom stå ut med :) Men alla vanligt folk i bygden, hur de inte ser å förstår hur fel de gör mot de som är nya.
Hur folk flyttar hit å se drar härifrån sen de bott här några år. De har lixom gett upp. Jag kan säga jag inte är/känner mig accepterad i bygden efter 20 år, ja då kan ni själva förstå hur det är :)
Jag bor utanför 'tätorten' å trivs på gården å hur den ligger till, men har 0=noll umgänge med folk i byn å har lixom gett upp.
Det går bara inte -så jag låter det vara.
Idag var jag på affärn å såg att de anlitar en ny elfirma -igen. Å det var väl sen den förre slutade så tog de den andre -infödda- som har elfirma :) å det går inte -har inte ens försökt- att konkurrera med honom.
Fast jag har kunder som inte -under några omständigheter- kommer att anlita denne. Det har väl sina å olika orsaker men jag bryr mig inte vad eller varför utan gör det jag kan å kunden vill ha -thats it.
Men då det verkar vara en typ av lista som tillämpas att de infödda går före, ja då kan ni själva tänka er...
hur folk reagerar som ser hur andra -som bett om hjälp efter dem- får hjälp före...
Om det är jobb som inte är intressanta nog, för dålig förtjänst eller om det är dåliga jobb -det vet jag inte...
Tråkit är det iaf då de vill ha in folk i byn..........
Grattis ni har nu vunnit en Bounty :) som om det vore nått å ha -då de som jag hellre vill kunna umgås/hjälpa till/träffa andra i bygden....men som inte kan/får/duger till det.
Jag tycker det är synd å tråkit -men kan inte göra så mkt åt det, å tro mig jag har försökt......

Tänk hur olika........

...våra Liv är å blir.
Pånåttvis så har vi alla våra 'matcher' att gå.
Firmor, ekonomi, fruntimmer, bilar, sjukdommar, uppfostra barn eller vad det nu är.
Men det går inte att jämföra så lätt heller.
För alla har det på olika sätt å påverkar oss olika vad det nu må vara...
Men det jag saknar mest i hur det blivit å är så är det vårt umgänge med varandra. barn idag leker 'ihop' via nätet å hörlurar med mickar....mot att vara tillsammans IRiktigaLivet. Å de tycker å tror det ska vara så lixom...
Det är något som fallerar i det sättet -tror jag.
En dator trycker man på ON å så ska det funka, en moppe gör inte det å efter kickat tre ggr -vilket är otroligt mycket, tycker de själva- så slängs den ner å de går därifrån.
Det är lixom ingen uthållighet eller vilja/ork/tid att engagera sig lixom....
Hur mkt mer föräldrar idag lägger ner tid på sina arvingar än förut, å då menar jag skjuss m.m å att lämna över dem till nån ledare i nått så de kan zappa på mobilen å fejjan......
Jag ser alltfler föräldrar med gamnackar å pillande på nått de har i handen.......nått digitalt då menar jag :)
Hur de missar sina barn tex sparka bollen i mål å hur de jublar å tittar på föräldern som inte sett nått alls.....
Jag får kväljningar.....nu är jag en del här vid datorn -helt klart, men jag umgås mkt med mina arvingar med...
Försöker stimulera dem att uppleva å göra andra saker. Än att vara på nätet jämt....nu är det inte så lätt å då det regnar får de tillbringa mer tid ute på cyberspace.
 
Annars så följer jag min väns tillvaro i Umeå, å det känns tryggt han är på ett bra sjukhus som kan neurologi mer än Ösd sjukhus -som är bra på att a hand om brutna ben ;) men  i Umeå är de duktigare på det här.
Det som är tråkit är att vännen är sövd än, å längre än planeringen var. Fast det har sina orsaker, då operationen inte är på ett ställe där det är enkelt att operera. Ryggen är ju viktig å mkt går i dess 'kanal'...
Jag inväntar bara att han skall vakna upp å säga hur han mår.............å att a nästa steg i Livet.
 
Jag har förstått vad som många anser göra dem lyckliga, det är att känna sig behövda å älskade. Å jag har förstått att alltfler saknar det idag.
Då vårt leverne har blivit så isolerat från andra idag. Att göra karriär- gärna på andras bekostnad för att få mer på kontot eller som gör oss så trötta att vi inte orkar umgås. Å då det är helg så vill man ta igen tiden med de som vi har oss närmast, våra barn som vi har varannen helg, som är allt vanligare idag. Å att vara ute å svira den helg man är själv å med nån man träffar den helgen å träffa nästa om ett par veckor :)
Jag tycker det är fel å konstigt, nu är det inte så för mig eller alla men för fler idag än för bara tio år sen...tror jag iaf :)
 
Sen har jag åxå förstått hur många som beteer sig otroligt illa. De har en en fru -en man i detta fallet- som de har tvåtre barn med men vill ha nått fräschare. Träffar -oftast- en yngre kvinna som de intygar att de skall lämna sin fru 'men inte just nu för att.....' Som i filmen 'Varannan vecka' där Persbrandt fått den rollen, som hela tiden måste skjuta på saker för arv, advokater, lufttryck, jobb m.m.m. å får under tiden strula runt med tvåtre åt gången -samtidigt. Nu är den filmen ingen dramadokumentär men som visar det som sker idag iaf....
Pånåttsätt saknar jag den heder som var mer ärat förut å blir lessen över hur andra saker 'hyllas' idag, iaf tillämpas. Det har blivit så falskt att jag mår illa......
 
I min bransch -elbranschen- hur det skall neggas å nedvärderas andras arbeten, hur den förra elektrikern gjort...'som är sååå fel..' mot att bara säga det är hans sätt å val, å jag har mina sätt å gör mina val. Sen får kunden välja den han anser är bäst. Nädå det skall ljugas om fel åbrister å vilka fel enligt lagen den förre gjort, som knappast gör ett lagbrott -då han kan bli ansvarig OM det tar eld...
Jag fick höra en som anklagade mig att jag gjort fel å jag bad honom att anmäla mig helt enkelt, för att granskas. Att mitt jobb skulle inspekteras då det var olagligt å fel gjort -jag hörde sen inget mer om det...
Allt det här är att trycka ner andra för att höja sig själv bara, å tro det går i långa loppet. Vilket jag varken tror eller hoppas är möjligt.
Oavsett om det är för att lura kvinnor till sex, tjäna mer eller att få jobb.....så är det lögnernas tid vi hamnat i...
Vilket jag absolut INTE gillar.......

Idag så är det.......

......barnen som regerar i de flesta familjer. Jag har fått den känslan iaf.
Då alltfler skjutsar barnen på träningar härs å tvärs. Att vi reser nånstans där barnen kan leka, att vi åker i slalom backar som barnen klarar av m.m.m.
Att vi köper saker till barnen så de kan hålla på med, datorer, instrument, tvspel m.m.
Att barn idag helt enkelt är bortskämda -eller är det bara mina?
Jag har köpt xbox360 med spela på ett värde av mer än 5 000, jag har köpt sonen en cross med tillbehör hjälmar å skyddskläder för över 10 000. Jag har fått igång en elbil till dotra -längesen- jag har köpt en rejäl speldator för 10 000, de har fått slalom skidor av sin mor för x tusen. De har fått ett biljardbord, jag har sparat virke att bygga kojjor med, jag har gjort en cykel cross bana å skaffat cylkar de kan köra där, + alla 'vanliga' leksaker kulspruta napalm bomber knivar å pilbågar..... :) nä men vanliga leksaker som de leker med så, dockor bilar etc -som de nu är för stora för. Men spel tjuv&polis Monopol etc....som funkar ibland.
Sen hör jag hur andra föräldrar berättar de har svårt hinna med å skjussa barnen på alla träningar/aktiviteter, då de har säg tvåtre barn med trefyra aktiviteter per barn. Att det är svåtr hinna med för de vill barnen ska 'få göra saker'. Å de 'ställer upp' till fotbolls träningar å skidor discon å bad ungdomsgårdar m.m.m.m.
Fåse, hur var det då jag var ung?
Kan inte tro det var så då. Jag var ingen spotrfåne så men vi fick nog förflytta oss själva å komma på saker att göra själv. Bygga kojjor tex eller att åka skridskor -å ta sparken dit. Att det var mer på eget initiativ lixom.
Idag då 'skall' barnen ha allt satt i händerna. Datorer spel skotrar spel m.m.m.
De kan lixom inte ta en bräda å bygga en liten båt tex, eller att dra ihop ris å göra en indian kojja....
Allt skall vara klart trycka på ON å hänga med.
Min son har ju en cross, han kickar fem ggr å startar den inte då får det vara. Ingetsomhelst itresse av att meka så, göra den bättre/snyggare.....
Dotra har 25 stycken barbisar, men vill ha nya -hela tiden, å de 'gamla' ligger på golvet bara. Ändå har hon billigare nöjjen än sonen som nu vill ha en skoter med...nu har dotra en fyrhjuling som är Holgers gamla men den skall tankas å hållas igång den med. Å finns det ingen bensin så faller händerna ner å d vet inte 'vaaad' de ska göra :)
Jag vet inte men pånåttvis är det barnen som regerar i dagens familjer. Man vill de skall röra sig å 'ställer upp' åskjussar dem hit å dit. Det finns tom föräldrar idag som mer eller mindre tvingar sina barn sporta eller göra något så.......der dem hålla tyst å 'vara tacksamma att de får skjuss' -när barnet kanske inte vill.
Det finns så mkt mer idag som är för barnen å vi anpassar oss efter deras behov..........

Så har jag....

......iaf hört att operatationen gått bra. De skulle röntga å ge sver efter 2400 men jag fick höra det i morse vid 6 att det såg rent ut å allt var bra -efter planen iaf. Hans brors fru har kontakt med sjukhuset då hon jobbar som sköterska å förstår mer än en dåre som jag tex :)
Nu är han nedsövd för att inte störa det lugn som kroppen mår bra efter en sådan operation.
Det är så synd att han var tvungen fara till Umeå, men de är så duktiga där att det känns tryggast......lite långt bort bara.
Nu är det 'bara' uppvaknandet samt se hur han mår å att allt är ok -för det ÄR det. Positiva tankar så gör man vad man kan iaf... Men det tar nog ett tag innan han är helt ok så.
Det är som fler i min omkrets som har fått tumör vid ryggraden, eller fler å fler en till jag känner rätt bra iaf. Jag har förstått personen haft cancer men inte vad eller hur lixom. Denne person har det mkt värre då beslutet togs att inte operara mer. att låta den vara. Problemet kan vara vad tumören pressar på som ger defekter i vardags livet. Det måste vara oerhört svåra beslut man kan ställas inför. Min vän sa direkt att han ville ha bort sin -nu!!.
Å jag förstår honom -att ha en 'sak' inom sig man inte ser eller förstår måste vara svårt.
Det påminner litet om min hjärnskada. Jag har nått jag inte ser men vet den påverkar mitt Liv. Nu fick jag min huxflux å inte kunde oroa mig eller fatta beslut om hur det skulle göras.
Å DET måste vara ett oerhört svårt beslut att ta....att före lixom bestämma å planera för att operara.
Jag körde bara bil å pang ! så hände det. Sen var det att vakna upp 'bara' å ta hand om det. Som att tappa ett ägg i golvet, det bara har skett å bara att torka upp.
Det här med att ha ett val, en plan är som annorlunda.....
Vart skall jag kasta ägget å hur många? får jag fler jag måste kasta å ta reda på det innan det är ok....
Men vet det blir jobb att torka upp efter men måste iaf kasta ägget i golvet.....
Nu är detta en mkt mkt lägre nivå men själva saken får åskådligöra problemet.
En olycka som bara skett eller en man måste planera för....
Nu får vi se när vännen vaknar upp å hur det ter sig då.
Det är nästa 'fas' i denna händelse.

Jag sitter nu..........

....å väntar åp svar åp hur det gått för min äldsta vän nu.
Han har operarats för en tumör vid ryggmärgen. Så det är lite jobbit så...
Tumören är j-t otäcka, å där den här vuxit gör den ännu mer otäck.
Jag tänker på hur Livet kan förändras bara på en dag. En sån här sak är otroligt svår åp ett sätt man inte kan ta in riktigt. Att få höra man har en tumör vid ryggmärgen å de inte vet om den kan tas bort.........utan de ska undersöka eller kolla röntgen innan de vet. Så vi satt där å väntade. jag lovar. Klockan har ALDRIG gått så sakta...... tiden gick å han gruvade síg för att sova åp natten. Dels att det gjorde ont å att inte få veta......
Så på kvällen kom de å sade att Umeå ville ha upp honom för att kunna ta honom snarast !! -OM det behövdes å sen för att göra egna undersökningar. Så det var 'bara' att packa ihop å hämta andan innan ambulansen kom å for till flyget å sen var det ambulans flyg till Umeå....jag kommer nog aldrig glömma synen då han lades in i ambulansen....så for de. Sen har jag inte pratat/messat honom nånting. Ringde avdelningen å bad de hälsa honom bara. De på avdelningen berättade då att de skulle operara idag......så nu väntar jag på besked hur det gick. De ska röntga å se hur det ser ut -så det är rent lixom.
Min mor har åxå operats mot cancer, men då var tumören lixom i magen så -vilket är allvarligt det med. Men hon fick friskhets diagnosen samma dag som vännen fick besked att han har en. Jag vet det inte går å man ska inte jämföra, för var å en lever i sin värlod å kan inte riktigt sätta sig in i hur andra har det.
Men oavsett så är det en tung sten att bära -för alla som får ett sånt besked.
För vännen är det sämst just där den växer, vid ryggmärgen.........det är rätt svårt att bara rensa där...
Väntar nu på svar å önskar det gått bra.
Men det känns vara en orättvis värld vi lever i. Jag vet hur elaka de var mot honom på skolan å de som var elaka lever har jobb fru m.m.m Som inte förtjänar en tiondel ens. Men vännen repade sig å gick vidare.....
Nu händer det här. Jag tycker han har fått nog förut så å förtjänar få det bättre nu.
Men det är inte så -det finns ingen rättvisa....... utan man får skapa rättvisa själv.
Å inget kan man göra nu heller -bara vänta på besked.....å klockan går sakta igen.......... :(

Vi borde kunna.........

......säga åt våra nära å kära hur kt vi tycker om dem.
Varför gör vi inte det?
Utan vi är rädda vi tappar masken eller skulle bli skrattade åt -eller......
Det finns en låt igen som jag berörs mycket av, det känns som om det kommer från hans hjärta..
http://www.youtube.com/watch?v=EnewZrOKxFo
Å nu är det tydligen försent............
Jag är inte bättre än andra på det, men vad får oss att hålla det tillbax? -imorrn kan det vara försent.
Vi är på jorden så kort tid å varför då inte glädja de vi älskar genom att säga det bara...
jag tycker det är tråkigt att vi inte säger positiva saker oftare å lättare. Men OM nån gör fel eller nått dåligt, ja då talar vi om det -gärna ofta å inför andra......tråkigt.
Att sänka andra är vi bra på -men att styrka å glädja någon det är vi för fega för .......tyvärr.
Tänk vad små ord kan göra andra glada å att kunna fotrsätta det de gör eller dit de är åp väg.
Varför gör vi inte det?
Jag har skrivit om det här förut :) men prova först att ge någon beröm en gång i veckan först, nån Du anser förtjänar det. Sen du märker hur de skiner upp så tar du en var tredjde dag osv -tillslut säger du det bara av farten.
Mina barn kan helt plötsligt ut ingenting bara säga 'Pappa.....jag älskar dig....'
Vad otroligt rörd jag blir å vad härligt det känns........de kan tom säga det efter jag 'beordrat' dem något de måste -men inte vill- göra. Eller annan 'ddiskusion' vi haft, som om de förstår jag inte är arg utan vill de skall lära sig något eller som gör det bättre för oss alla......... dels att de inser det å att de säger DE Orden då.......
Annarsär jag dålig ta emot beröm, men tror det är fler än jag. Vi borde lyssna åp vad de säger å att vi baar säger: Tack.
Då får de som ger åxå en bättre känsla -att den de säger det åt uppskattar det.
 
Jag tror vi alla skulle må bättre om vi Alla var mer positiv å gav varandra mer.......

Ibland kommer........

......det stunder man får en ilska hur j-a orättvis välden är.
Hur världen kommer ihåg tex Hitler men inte de som var goda som tvingades med i kriget......
Hur de som varit eleka i ungdomssåren får det bättre än de som de varit dum mot.
Hur lätt det är att konstatera det inte finns någon Gud. För Ingen kan försvara deen orättvisa som pågår i samhället idag. Det kan talas om att vi ska lära oss ditt å datt -berätta det för dem som haft det jobbigt å värre fått...
OM det finns nån typ av existens i livet efterdetta så kan det inte påverka hur vi lever på jorden just idag. Utan vi får haka oss fram efter bästa förmåga. Sen om vårt nästa Liv eller då vi 'väcks upp' -som vissa tror påverkas av det Liv vi lever idag finner jag märkligt. Om vi är människa idag vad var vi i vårt förra Liv? 
Eller om vi väcks upp är vi den ålder vi dog eller den 'optimala' ålder ?...som är?..
Å barn blir de en person i en ålder de aldrig varit å de som dog gamla blir de då yngre?
Kom igen............
Lev efter ett gott samvete idag i stället, Försök inte att få 'bonus poäng' för att få det bättre i nästa Liv. Eller att teampa åp andra för att få 'förmåner' nu.
En vanlig human människa gör väl inte andra illa för egen vinst? eller borde inte det iaf.......
Men jag tycker mig se det mer å mer idag, att folk gör andra illa för egen vinst.......
Skulle det finnas en kraft som kunde göra nånting för oss på jorden så fuinns det ingen riktig förklaring på hur det är i världen idag.
Vardför ska vi bära våra förfäders stenar?
Vi kan ju inte ta ansvar för att de levt å gjort fel -det borde ju de göra iså fall.
Å då små oskyldiga barn dör av sjukdomar men totala idioter får gå lösa så är det bara inse.......
Det finns Ingen Gud........

RSS 2.0