Onödiga upplysningar är...........

.......det gott om :)
Här kommer en en till.
Igår då jag skulle lägga mig efter skidåkandet visade det sig att jag harde två rejäla bulor där pjäxorna slutade å så var det blåser med -just där. Jag tyckte det gjorde on då jag åkte luften opp å innan jag for upp i liften å ner i backen. Under tiden jag åkte så kände jagh inte så mkt -visst det kändes men inte så allvarligt...
Men idag !!! är det inte på världskartan......fan vad ont jag har i vad musklerna å smalbenen -å värst just där bulorna var...
Fattar det bara inte.....hur dettta kunde bli så. Visserligen hade jag nya långfillingar men detta...........
Så ikväll på tr'äningen var jag trött redan innan det började, fick inte opp vänster ben till jodan ens,,,jo nångång men aldrig en rundspark. Helt slut i de stackasrs muskler som är kvar. Så jag har kommit fram till att nått måste göras helt enkelt...
Har nåra funderingar iaf, på hur jag skall kunna boosta opp mig litet....
Idag var det en tung uppförs backe -hela dan. Trött å stel i hela kroppen så -efter en dags åkning...hel kasst.
visserligen har jag haft nått infulensa liknande men hålla.....
Ska det vara så här då man inte är 25 längre :)
Men det måtte bli bättre å lättare snart...
 

När jag känner jag.........

.......har hål i hjätrat å försöker fylla det med saker jag känner till å förstår -men känner iaf det inte fyller det...knappt det känns alls...
Hur gör man då?
Då jag inte söker men har öppet sinna att upptäcka personer/saker att stoppa dit iaf..
Jag tror att det är alltfler som inte tycker de har 'hela' hjärtan idag. Då det förbrukas lyckopiller lika ofta som man blinkar.....
Jag har iaf den tron att om folk skulle umgås mer så skulle folk må bättre, inte bara med släkten utan med grannar folk i kvarteret/byn etc. För vi ÄR flockdjur helt enkelt.
Å det som vi idag tillämpar är egoism egentid, mig å mitt å låtsas de andra vara ifred -det gör att vi mår sämre.
Å tar då kemikalier för att försöka kompensera... att känna oss bättre å gladare i sinnet. Mot att skratta å prata med andra -som är klart naturligare å nyttigare.
Men då skilsmässor är allt vanligare, vi fastnar i pengar å jobb mot att försöka se till att vår själ får vad den behöver -så är det fel väg att dra i sig tabletter för att orka leva såhär.
Det tror iaf jag......
OM vi skulle se å umgås mer med varandra så skulle folk å de i deras närhet må bättre.
Att vi alla försöker att hälsa på varandra mer än vad vi gör idag.
Vi tror vi kan övervinna det behovet vi har inombords, att vi försöker var självständiga å starka å bara vill kräkas å gråter i kudden........
Men att vara 'svag' att visa vi gillar att vara med andra tror jag gör folk rädda -att deras fasad ska spricka..
Jag kommre aldrig att köpa eller förstå den teater många håller på med.......å de flesta tror att pengar kan fylla det hål vi har...men som längtar efter att få skratta med vänner.

Köttmarknad är......

......det på olika sätt :)

Om häst nu vore giftigt -vilket det nu verkar vara befarat....överallt. Jag förstår å vill heller inte äta hästkött preppat med hormoner/penecilin eller vad det nu må vara. Men vart tar allt det giftiga köttet vägen annars då?
Jag vet att Gustafs korv är bland den bästa korvar jag ätit -å det är ju hästkött...
Sen pånåttsätt så är det väl den värld vi alla hyllar, då vi ser upp till dem som blir rika...å jag tror det är majoritet på att de blir rika på knep -lagliga OCH olagliga,.
Vad hette han nu...?.... Stenbeck som på laglig (?) väg blev rätt tät å vars dotter ärvt tillgångarna å som alla klemar å gör sig till för......för Hon är rätt tät...
Eller Hugh Hefner som blivit millioär på Porr -rätt av, men som hyllas som stor företagare...
Så att de håller på i företag att göra sig rika på annat kött är det så j-a illa helt plötsligt.
Vi -kunder- köper ju det som är billigast....så hur kan vi då tro att Alla är ärliga överallt. Då blir de ju inte rika å kan inte hyllas.

Han som höll på med Pharmasia, som kalade sig doktor -å vilken man !! vilken klippare...tills det uppdagades -å vips !! så försvann han. Skulle det Inte kommit fram så vore han säkert milijardär idag å köpt sig en doktors utbildning -då Allt går att köpa.........till rätt pris :)

Jag vet att i byggbranschen har jag talat med flera företagare som vet hur man kan bli rätt tät på byggjobb, men som inte har samvetet utan som jobbar som vanliga människor å har så de klarar sig. Men som sett hur de gör de som blir rika. Rätt kontakter, så de kan krydda räkenskapena eller billigt byggt mtrl eller östeuropeer som jobbar eller att de blåser grossisterna rätt av.......tar jobb kör så länge de kan tills grossisterna säger stopp, å de försvinner eller har tillgångar hos släkt å vänner å en tjock madrass.

Eller i resturang branschen, se på han i Östersund som hade resturang ett par år ettablerad kund krets å kom in på yran stråket. Han köper in jätte mkt öl/mat å säljer ut det, tar kontokorts nummer å dubbel bediterar betalar inget till leverantörerna tar pengarna å sina hyrbilar å far utom lands -så var planen. Men bilarna stoppades i tyskland -om jag inte minns fel. Kortbedrägeriet uppdagades -OM det inte blivit ifrågasatt, skulle kunderna veta om de drack fem eller sju öl...knappast.

Vi omges av fula fiskar som gör sig täta på vårt naiva sinne helt enkelt. Men de som lyckas slickar vi röven å glömmer hur de vart rika från början. Sen så är vi glada att kunna köpa billiga kläder -vi använder två ggr, max- som är stämplade 'Mad In France' som körs ut av båtar från Asien där trötta barn påtat ihop dem... Jag belyste detta för en religiös kvinna å fick skäll för att jag sade det, jag tror inte hon ville veta -men ville ha det billiga plagget hon köpt, göra ett 'klipp'.....till 'rätt' pris. Trots det knappast var i hennes goda religions tanke plan från början.......

Så erkänn bara......

Det är vi själva som orsakar detta , med vår j-a hyllning till det största å mäktigaste vi har -Pengar, å dess prinsar vill vi gärna umgås med å se upp till.


Den tid som........

......jag lever i nu känns inte vara 'min' tid. Jag tänker på ett annat sätt än på hur det är idag....eller tänker å tänker fantiserar kanske mer om hur dt var förr -vad jag skulle gilla å vilja ha det då.
Ett rakare ärligare å öppnare samhälle, men det var även mer sjukdomar kortare levnadstid...men tror de mådde fanimej bättre då.
'Du är en skit !!' så slogs de å gjorde op å en förlora så var det klart -å de kunde gå vidare i Livet å visste vem som bestämde av dem två.. Sen så kunde man klappa till nån som man blev hotad av eller som man visste slog sin fru/barn....
De hade inte samma press å stress som idag, en annjan typ av press å stress iåförsig. Att ha värme å mat över vintern, å hade de inte det ja då var det en j-a press. Men åxå lättare att lösa det.  De gick ut å snara djur, fiskade eller så gick de til sina grannar å de ghick ihop å tog nått större villebråd. Inga j-a avgifter skjutprov arrende å jakt tider. Var de tvugna ha så var det 'bara' att skaffa..
De kunde åka häst närsomhelst varsomhelst -utom på gårdar förståss- men de kunde göra det helpackade med vapen, om de så ville. De kunde jaga å fiska vartsomhelst i skogen med, inga gränser om mitt, hans eller deras -förutom gårdar :) utan det var som Allas marker å djur.
Sen så hade de inte så sena kvällar utan de satt runt eldtaden å ljög å pratade, ingen som bad dem gå då Idol börjar...
Det fanns ingen dyngfastfood utan de åt vad kroppen mådde bättre av. De behövde inte köpa medlems kort på nått gym å träna utan de fick passet narurligt genom det som de gjorde under dagstid. På vintern så lade de sig tidigare å sov längre -helt naturligt- för det var mörkt tidigare/längre, å det mådde kroppen bätttre av. Än som idag då jobbet SKA börja då klockan visar rätt siffra.
De gjorde sina kläder själva å då som de skulle användas -inte att det sitter ett märke på dem som gör dem dyrare=fler timmar att tjäna ihop till dess summa. Utan behövde de en skjorta så sydde de ihop en av läder eller nått tyg/garn de hade...
Sen tror jag inte att de äldsta gubbarna fick ha ihop det med nån ung snygg piungla bara för att han lyckats i affärer å hade en fet plånbok. utan de mötte nån de ville vara med -eller så tog den starkaste den snyggaste kvinnan :) men absolut inte som de 'horor' idag som väljer efter bil/hus/ekonomiska tillgångar :)
De umgicks mer med de som bodde nära, dels för att de hjälpte varandra mer mot att visa sig 'stark' å att var å en sköter sig självt. Utan de träffades hjälptes åt å bytte grejjer med varann, barn kläder verktyg m.m. mer sociala helt enkelt. Idag är vårt sociala umgänge nått vi tycker räcker med att trycka ner bokstäver på en konsol som någon vi känner i Bynbortombergen kan läsa på en skärm å tycka vi haft en konversation..
Mot att dela en flaska å bju på lite torkat kött få pissa bredvid varann under månskenet å gapskratta.. :)
Jag är helt övertygad om att trots vi har det fysiskt lättare idag så mådde de psykiskt bättre då...
 
 

Jag gillar att...........

......se på saker som ställer frågor -som Ingen har svar på :) för då får jag hitta på egna svar ;)
Jag har sett mer om Ufon -ämnet fascinerar mig som så många andra.....tror jag iaf :)
Ser man genom alla tider så har folk sett saker de ionte kan förklara sen kommer de på det var Tor som gjorde det ena eller andra å nån 'vet' det vr änglar som kom ned etc..
Men då tror jag folk var mer ute utomhus å såg därmed mer. Men idag då var å varannan har en mobil med kamera å mobilen med jämt så borde det komma fram mkt mer bilder.....eller är det färre ute å ser?......hmm...
Oavsett så inväntar jag fler rapporter iaf :) En sak jag åxå reagerar på är att då de ser något så går de flesta in å hämtar kikaren för att se mer inte kameran för att fota -så det blir 'bara' deras berättelse som kan beskriva 'saken'.
Men jag är helt övertygad om att de finns något mer Liv än vi i universum å att saker vi inte förstår hittar vi på Gudar för Att förstå...
Jag har berört detta förut å tar inte om mina argument å tankar igen -bara kompletterat med detta :)
För visst borde det bli mer foton/filmer nu? då 90% av folk har mobiler med kamera i.......

Hurdetnuänär så......

..........har Livet sina sidor. :)
Jag kan inte riktigt släppa med hur vi har behandlats genom åren av våra 'överordnade befälhavare'.
Jag menar har EN historikier sagt något som faller 'mallen' -Bibeln- tillgoda, då läggs det fram som sanning. Om det däremot är tio som visar annat tystas det ner..............är det rätt å riktigt?
Nu vet å förstår jag att det förekommer flera lurendrejjare som försöker göra sig ett namn via förfalskningar. Men det är faktist ett flertal som har seriösa bevis för att saker borde ifrågasättas.
Tex en kvinnlig arkeolog som hittat mänskliga fotspår i sydamerika som är ca 250 000 år gamla, då 'sanningen' eller dem vedertagna historien bestämt att homosapiens utvandrade från Afrika för 100 000 år sedan.
De har tom funit redskap som är flera millioner år gamla....
Men hennes bevis samt rapportering har tystats ned...........varför?
Det finns fler sådana fall. Där en påtått något som stöder bibeln som annammats å flera andra visat/påstått annat som tystats ned.
Då undrar man vad mer som de överordnade har styrt så vi fått justerad information?............
Det känns iaf lite olustigt att känslan är så...jag menar jag har levt i tron att vi är rätt öppna i vårt nobla demokratiska samhälle -medans det kommer fram alltmer om hur det myglats för att skaffa sig egtna -ofta- ekonomiska föredelar -vad förhindrar det då att de undanhåller information som bestrider Bibeln?
Jag VET att det sades som saning åxå först att Jorden var i universuns centrum å att den var platt...tex -som sen förnekats å förvanskats om så att folk trodde att prästersagt den var i centrum i verkligheten då de menade endast i teologins värld :) å lägger då att det var 'vi' som missuppfatta det hela......
 
Jag är inte så säker jag vill att Allt skall uppdagas, dvs det som vi fått lära oss som inte stämmer -vad skule det skapa? Kaos+.....fast......Jag gillar ju att det skulle blli ett kaos jag :)
För då blir pengar värdelösa å vi går tbx till mer basic nivå -att överleva å skapa trygghet -vilket då gör pengar totalt värdelösa. Då det inte går så bra att döda en älg med en hundralapp :)
Det skulle bli mindre grupper över hela jorden å det skulle bli lokal stammar typ å då...
Justja, nu var det ju inte det jag tänkte på, utan de eventuella lögnerna...........
Det har tex pratats om Area 51 i Usa som säkert har mkt mer än vad som befolkningen vet.....men jag tror inte dt är så revolitionerande utan de har bitar de inte kan få ihop.... :) typ
Att de har nånting som de inte vet till vad som någon haft hit av någon eventuell anledning :)
Men nu är det mer en fråga för å om framtiden, jag tänker mer på nutid jag..
Jag tror jag lagt ut en länk för ett par veckor sen om den dokumentär jag sett...
Som tar upp en del av det här, nu är det 'Ufo tv' å jag tar inte Allt för fakta direkt men mångt å mycket av det kan inte kommit upp av en slump å bara var fabler........
Äh jag lägger ut l'änken igen: http://www.youtube.com/watch?v=6oGqPc6poS4
Öppna å se de första 10 min iaf...
Det vore intressant om all verifierad å dokumenterad samt testat materiel kunde tas fram å jämföras/diskuteras -å inte bara det som vissa anser vara 'rätt'.
Jag menar det vore det enda raka sättet att kunna få svar  vårt ursprung. Å inte bara nån filosofi nån pårökt profet kommit på.
Nä ta fram all fakta så folk får göra egna bedömmningar åinte vad de högre anser vi skall tycka å tänka...........för....... vi lever väl i en fritänkande/tyckande kultur...... :)
 

Vad kan ge Livet....

....en -eller någon- mening att pina sig igenom?
Ibland så känns det så -mer pina än trevnad.....me oftare åt det andra hållet med :) 
Om man Inte har bottnar utan alltid är på topp så upplever man det inte som att vara på topp. Utan dagarna blir som likadana å så får man för sig det är dåliga dagar..
Men måste det finnas nån mening med Allt?
Kan det inte bara vara så att man får harva runt i sin sörja å finna de moment eller saker som ger en bra känslor med? För det finns Alltid saker som kan ge en nått bra -faktiskt. En usel dag med kasst väder å efter missad buss tappad plånbok å vid bränd middag så -helt plötsligt, så tar man en kaka  till kaffet å mår rätt.....bra........iaf lixom. Det behövs inte mer alla gånger :)
Eller vi kommer hem å kastar upp mössan -som lägger sig perfekt på hatthyllan = seger !! jääss
Det är åxå en stund av sin lilla Lycka...
Tänk på sånt istället för all skit som dragit ner en den dagen å dan före :)
För det finns saker/händelser runtikring som har något gott/roligt/bra med sig -det finns Överallt hela tiden..
Grannen har vunnit en mljon -vad bra det blev nån man känner eller i länet iaf -en jämte !! bra !! Det är väl bättre än nån i Tensta?
Gläd dig Med honom istället, för Du har det inte såååååå j-t iaf :) Säkert boende bil anhöriga å nått skojj gör Du väl....nångång. Plocka bär, fiska eller ligger en dag å solar -det är ju åxå bra ...påsittsätt.
Byxorna har gått sönder -vad bra !! du kan du köpa nya utan att få ångest.
Du har gott upp i vikt å byxorna är för små -vad fint, du har ätit så gott du får uppdatera till fräschare byxor.....
Försök å se det från en bra synvinkel iaf.
Då någon gammal dör brukar jag försöka tänka på hur mkt de gjort i Livet å att de var rätt nöjd iaf -med nått på sitt sätt...å går nån yngre bort å det ter sig heeelt meningslös så var det kanske bättre än om de skulle blivit sjuk å tynat bort bara...... Nu är det Inget positivt alls -men det är helt naturligt bara.........vi kommar Alla att Dö...nångång nånstans. Hoppas bara det sker smärtfritt å att vi känner oss nöjda med det vi åstadkommit i Livet...
Så jag tror Inte Livet har nån speciell mening....att föröka oss om vi vill det -eller att räna på det för njutning å välmående bara.
Nä ta e bulle sätt Dig ner å njut av det Du dricker til bullen se ut genom fönstret å se hur bra det kan vara vissa Dagar bara -å imorrn kommer det en ny...bulle å dag :)

Det som har hänt i..........

,,,,,mitt Liv är inte bara skit :)
Utan jag bor 'rätt' bra, har bil, mc, skoter, husvagn å kan göra rätt mkt. Vet de som varit med om mindre saker som idag Kan mkt mindre.
Jag har två helt underbara barn. En son å en dottir jag Älskar över Allt annat på Jorden. Jag vill ge dem det Liv de förtjänar, men de får bestämma vilket själva. Å jag gör vad jag kan för att hjälpa dem få det..
 
Jag har faktiskt möjligheten att göra annat än vad många kan, inte Allt jag vill men kan mkt så.
Jag känner dock jag har mer att 'ge'. Jag gillar hjälpa å stötta andra i olika situationer, i deras Liv. Jag tycker om att filura ut saker som skall göras/byggas, kan sväva ut i fantasin....lit för mkt kanske.... :)
Men tycker det är rätt intressant att tänka på saker Ingen kan bevisa fakta om utan jag får -å kan- säga precis vad jag vill :) för att prata är både roligt å intressant. Jag gillar höra PÅ hur andra ser  på saker som jag tycker/kan nått om -eller nya. Men att höras Deras tankar om det är intressant.
Men........jag vill bara så mkt mer :)
Dels en käresta att få vara med. äta tisdasmiddan med eller se ett program å prata om det åka på semester m.m.m. med. Att dela Livet med -helt enkelt...........
Nu är inte det så j-a enkelt, dels at finna nån å mitt Liv. Jag vill ha variatio i mitt Liv jag, inte byta Kvinna varje dag utan annan variation -inte ha tråkit helt enkelt... Den dagen jag dör då blir det tråkit nog -man kan junte göra så mkt sen :) men Före.....
Inte bara nöjjen utan även att få hjälpa andra får mig att må bra då de får det bättre...
Så mina önskemål är nog mest bara som för oss allihopa. :)
Må bra å inte göra andra illa utan mest bara gott :)
Men.......det förutsätter man får träffa nån som verkligen vill ha det så -att ibland bli bortskämd tex, det är svårt idag då de fletsa drar eller jag hivar ut dem.
För de som är otacksamma å bara skall ha, de får gå nånannanstans ;) men den som har samma inställning samt  gillar det Liv jag föredrar skulle nog kunna säga att det är rätt bra :)
Lita avslappnat ta dan nmer som den kommer å vill det skall hända saker i Livet, inte se på Idol på teven å lägga sig 2130  å pensionspara så det inte går att förbruka nått här å nu.. :)
Jag har lärt känna folk ,sett å hört om fler som jobbar järnet för att gå i pension i tidog ålder då de minsann skall göra det mesta -men som nästa månad dött av stress -eller nått.......
Ta varje dag för vad den ÄR å gör nått av Den istället för att vänta åp bättre tider -som kanske aldrig kommer......
Jag köpte en Hojj jag drömt om länge, nu är det att åka skidor i alperna som nästa punkt ;)
Nästa år kanske jag har tappat ett ben å har svårt åka skidor mer....är ni med? :)
 
Ni har ETT Liv EN gång -LEV !!

Så är dommen........

...ett faktum.
Jag får inte bort den faktura som gått till kronofogden.
Det skickades EN påminnelse den 18/12 på den fakturan som sändes i November. Nu har jag inte sett den ena eller andra utan då går ärendet rakt till Kronofogden.
Så enkelt det är att förstöra ett enskilt företags möjligheter att få verka i dagens Sverige.....
EN påminnelse.........OM jag eller nån företagare skulle arbeta så skulle det inte finnas många företag kvar, utan kunderna skulle försvinna på en gris blink.
Så tack å hejj......nu blir det att leva på Staten å era skatter då jag inte mer har möjlighet att driva företaget -jag kommer försöka men förstår samtidigt svårigheten........
Jag kommer inte att ge mig men kommer att få det svårare göra större jobb. Vilket beror på att de större kedjorna inte riktigt törs lita på min betalningsförmåga.
Men jag kommer fortsätta jobba så mkt jag orkar å kan :)

Nu då det gått...........

........runt sjukdommar ett tagt å börjat om vi alla haft ett par tre stycken så får jag känslan det är klart snart -eller nu förhoppningsvis.
Så skall det fyllas på i skafferier å frysar, då det ätits  utan att fyllas på så.........är det tur man har frysar att ha mat i -då man bor på landet. Det går inte att kuta ut å köpa på 10 min så.
Men nu så nu skall det bara städas ut å bytas lakan etc så det kommer i nya fräscha dofter i huset.
Jobben skall knytas ihop med, då det blivit litet med sånt de sista veckorna.
Även om jag inte är på topp så är barnen i skolan, eller inte här. De har varit det för att deras mor ville jobba mkt å de har då varit litet mer här, men det gör inget då det barn jag haft har varit sjuk kan jag lika gärna vara hemma med två...
Annars är det litet som vanligt å som det brukar.........
Har börjat känna lust å motivation att göra små saker -som är ätt stora på det gela sett- som iaf på börjats mera nu.....
Jag ska väl se till att dotra får sin mobil telifån snart -fast jag Inte gillar det alls......
Men det är väl bra för henne å lättare för folk prata med henna direkt, Holger har ju en mobil sen förut så............
Jag är inte övertygad om att det är ofarligt för barn att pratat i mobiler -än. Då hjärnan utvecklas å växer å det finns studier som tyder på att vuxna som pratar mkt i mobil får cancer sömn störningar  etc, även om deras hjärnor är färdig utvecklade.
Jag tror det må till mer forskning innan det går att avfärda som ofarligt.
Frekvens området från emobil ligger närmast den frekvens som används med röntgen, å alla ver att röntgar man får man dra på sig en stor tung blyjacka/filt som skall skydda oss mot cancer. Men mobiler 3 cm från hjärnan å som har näa frekvens område är ofarligt......JAG köper inte det....
Utan jag undviker eller har högtalare eller snodd med hörsnäcka/mick för att öka avståndet från min lilla hjärna :)
Att göra en liknelse, så att klippa av en gren då trädet är färdigväxt ger inte lika mkt bort falla som att klippa lika stor gren då det håller på att växa från planta till träd -å då tar bort att den lilla grenen bli stor med många fler små grenar på. Samma logik med hjärnor, vuxnas färdiga å barns växande...ju tidigare en del förstörs -ju större skada...
Jag hoppas jag har fel angående det här men är rädd jag inte har det....
Jag har tom hört att en på högskolan som skulle doktorerar i detta fick ett samtal av en advokat -som företrädda två mobila företag- som erbjöd honom en ansenlig summa att INTE skriva om dt alls -så det lades ner. Så stor var summan...
Sen om det är en skröna tror jag inte då jag haft okntakt med hans klasskompis som berättade hur det gått till.
Jag har även läst undersökningar där de haft scanning av hjärnan under mobilsamtal som helt klart visar att hjärnan påverkas av strålning. Dock effekten av denna inte helt påvisad vad det innebär.......
Vår hjärna är en mkt komplex 'apparat' som vi idag kan börja på att föärstå hur den fungerar, dock inte hur eller varför den gör saker den ibland inte borde kunna göra..... :)
Det tvistas om hur mkt vi användr å hur mkt vi kan avstå från -men varför skulle det då ens finnas så mkt i 'överskott'? En sånt komplext organ som har så viktig funktion...... Eller är det för att vi skall klunna utvecklas ännu mer å lära oss att använda ännu mer?
Som gör oss ännu smartare i hur man tjänar pengar på att göra å sälja saker som tar bort våra konkurrenter i andra länder tex. Att vi lär oss smartare vapen som dödar alltfler ännu billigare eller som ger oss en så stort konto vi kan köpa ett eget land -som visar sig vara rätt värdelöst att ha den dan vi dör :)
Eller kommer vi förstå hur otroligt korkade vi är som har en sån stor tilltro till fantasier om vad som händer efter Döden. Som gör att vi tar tillvara den tid vi har här på Tellus å tar hand om varandra mer -än vad vi gör idag......fast att öka från 0,024 är nog inte så svårt :)
Då vi idag inte riktigt använder vår 'stora kapacitet' till nått som borde kunna gynna Oss Alla här idag å för våra arvingar.....
Pånåttsätt känns dt tragiskt hur världen kommit att bli.........
Hur alltfler sårar andra för att växa själva.
Hur några får ett lättare Liv med stora konton -som de fått genom att göra saker som dödar andra.
Hur ensamma flockdjuret Människan blivit för det är 'intelligent' nog att tillverka saker som tar tid från nära å kära...
Hur bekväma vi blivit att åka i saker som gör att vår planet kommer gå under, å vi fortsätter TROTS vi vet om det.
Hur vi kan ta ihjäl andra för att ta en symbol som ger oss möjlighet att skaffa oss fler saker att lägga i hyllan.
Eller som gör andra omedvetna om sin tillvaro samt omgivning, då de måste ta det ämne vissa producerar för att ha råd med ett ännu större hus -trots att de endast har en kropp att Leva i..........
Å allt orsakats av det organ vi alla har -med olika kapacitet- men som inte användsför fullt ut eller för att hjälpa varandra....
Då är det bra att vi idag inte har möjligheten att använda organet mer då vi använder det i egoistiskt syfte -mot att delge å hjälpa varandra mer........

Jag läste en.......

.......insändare i ÖP en gång jag fann vädligt intressant. Det vore intressant få möta å prata med den författare till följande tankar:
 
"Sverige -ett konstigt land.
 
Sverige är ett mycket konstigt land med märkliga värderingar. Vi är 0,13 procent av jordens befolkning men har fått för ossatt vi är de enda som lever rätt, trots att våra barn och ungdommar mår allt sämre och äter alltmer psykofarmaka, föräldrar lämnar bort småbarn till dagis men lämnar inte bort tvätten till tvättinrättningen.
Vi tar vare sig hand om våra egna barn eller gamla, det får staten göra. Skilsmässorna ökar och står nu som spön i backen, allt tätare partnerbyten ökande alkoholkonsumtion som är värre än på 1800talet, ökande drogkonsumtion av legala droger utskrivna av landstinget, allt fler lever ensamma.
Vi lär nu vara världens ensammaste befolkning vilket gör att vi mår ännu sämre, ökande bolåne skulder, trycket på psykvården ökar och dessutom en allt högre invandring trots att det råder bostadsbrist och en ökande arbetslöshet.
Alla dessa problem innebär att svensk politik och svenska värderingar har totalt misslyckats, men ändå ska vi försöka att exportera vår livsstil till andra länder.
Svenskarna lär nog vara världens mest naiva folk.
Man kan bara konstatera att Sverige håller på att spricka sönder och samman, men de flesta märker ingenting därför att de är nedsövda av all tv-underhållning och reklan och sjunker allt djupare ner i TV-sofforna sovande likt en opiumhåla."
 
 
Pånåttsätt är det ett antal saker man inte kan blunda/bortse ifrån.........

Är det skillnad...

....för ett offer vilka intentioner en förövare har?
Jag menar gör de ett brott med avsikt eller om det är en olycka....
Är effekten annorlunda för offret?
Jag kan förstå det emotionellt kan kännas värre få stryk för man är hatad än om förövaren tagit fel på person....
Men en skada är tämligen lika oavsett anledningen, en bruten näsa - en bruten näsa......oavsett varför.
Men vissa offer tenderar få mer sumpati, jag ifrågasätter inte deras känsla å att det är illa men tycker det känns skevt bara......
Jag kan mkt enkelt sätta in mig i det här....
En tjej som fått sparken för att hon fick sparken för hon var gravid -ersättning 250 000:-, men kan söka nya jobb.
En tjej som blivit våldtagen får 230 000:- har visserligen spår av händelsen länge -resten av Livet- men inte så stora fysiska 'men'. förutsatt dt är en 'vanlig' våldtäkt.
Jag påkörd av lastbil, 270 000:- med skador som gör att jag måste pensioneras, fysiska samt psysiska påfrestningar resten av Livet å kan inte få anställning mer. Omöjliga att reparera dem dessutom.
Sen de som får gå från sitt jobb som de misskött å de får milioner, eller riksdaspolitiker som får sin inkomst tryggad resten av Livet efter två !! mandat perioder..........
Pånåttsätt så känns det skevt, jag är övertygad om att det finns fler liknande fall. Som helt oskyldiga berövats att kunna leva sitt Liv på det sätt de önskar, eller på ett normalt sätt.
tex de som bli påkörda av rattfyllerister å inte kan göra en hälften av förut -ett fall jag berört förut. Men då -säkert- denna rattfyllerist saknar tillgångar å offret får marginell ersättning.
Många får men för Livet men som inte värderas lika högt som de brott som är mer synliga.
 
Jag vet å tycker att pengar inte är Allt. Det finns saker som inte går att värdera i pengar. Men varför kan då de som roffar åt sig ge botr mkt av det som de fått då? Om det är så värdelöst att ha pengar :)
 
Jag har å lever efter mig egen filosofi jag, å värderar att jag ser hör å kan röra mig. Men känner samtidigt jag har en känsla av frustration då jag Inte har samma möjligheter som förut utan måste stå kvar på ruta ett å bara få stå där tills det tar slut.
Jag VILL så mkt mer, men får lixom inte ens chansen........
Då jag dessutom må ha fel jag inte riktigt ser själv, då mäniskor falar botr å avviker i mitt Liv -fastän jag inte vill det. Utom då nån vill ha hjälp med nått, å jag hjälper gärna till så.........är de borta -igen.
Å kvar på ruta ett står................
Lite förenklat känns det så, alltmer alltoftare...
Men det kan bara bli å gå bättre.. :) å att ge upp å vika mig för bakslag dt gör jag bara inte. Undviker dock alltmer kontakt med folk som jag får känslan skulle svika mig........igen, eller som söker mig bara för att..
Idagens samhälle är det lixom ingen förtjänst att lära känna någon för ven denne är, uta mer för vad nån kan tjäna på att umgås med andra.
Så tragiskt känns det -tyvärr......eller så är jag bara kass rakt igenom :)
De få dörrar som används å jag har öppna blir kvar, eller nya, gamla stängda vill jag ha stängda med........jävlit länge.

Jag har legat.......

.......sjuk sen i rorsdasnatt å på fredan var jag upp på morron å väckte sonen sen låg jag däckad mest hela dagen. Hög feber kände jag att jag hade men genomled den för att leva efter min egen teori. Kroppen höjjer temperaturen av någon anledning -att få bort bakterier. Å att pilla i sig febernedsättande gör att kroppen får jobba hårdare å man är sjuk längre, så jag tog ingenting under första dagen -var stundhelt yr utan drack mest vatten å åt vitaminer. Låg sen hela dagen i joggingdress samt under ett täcke för att inte kylas ned utan vjag vill hjälpa kroppen höjja tempen. Påkvällen kände jag tempen var på väg ner å att mitt huvud höll på att sprängas så jag tog tabletter för att vara vaken nån stund på dagen å att inte kräkas av huvudvärk. Jag vaknar på Lördan å har j-t ont i huvet men febern är inte helt bort ligger nedbäddad ett tag -tills jag börjar svettas ur febern -ett sätt för kroppen att kyla då den var 'klar' med temperatur ökningen, jag tog tablett å kände jag började komma i form.
Så jag tyckte jag ser slutet i 'tunneln' å mår mkt bättre.
Under den här tiden har jag mina barn hos mig...å de är helt underbara !!
Dotra frågar titt som tätt om hon kan hämta något eller göra nånting. Å det jag ber om det fixar hon. mest vatten men rostar en macka å lägger till en pepparkaka för det 'är gott'. :) Sonen kommer hem efter skolan å är hungrig så han lagar mat å frågar om jag vill ha å det vill jag å han går ner å gör en portion av makaroner å köttbullar -jag åt inte mkt av det då det var varmt men tog litet eftersom...
Jag blir varm i hjätrat då de har den stora själen att de hjälper till utan att reflektera på något annat än att just hjälpa till........
På Lördan ville de åka skidor å efter tabletter tog jag mig opp för att köra upp dem till backen där de fick åka på em. Se på kvällen låg jag i soffan under täcket å såg på filmer med sonen då dotra var å chattrade :)
Sen en ny film börjat säger sonen har inte mår bra böjjer sog fram å kräks!! ok min tur...
Jag ger mer orders hur han skall göra å på vad att tänka på. Tvätta händer dricka mkt vatten hålla rent i kring sig, dvs byta vatten i hinken m.m Sen spritar vi händerna innan vi äter något.
Men efter fyra -tror jag det blev- spyor så sade han att han kände sig mkt bättre å somnade.
Jag lät hono  sova ett tag å då det var dags att lägga sig i sängen mätte vi å han låg bra så det kändes bra, men för att han skall känna lugnet så bär jag in dextrosol sockervatten jag gjort -med jordgubbs/citron smak- å vanligt vatten BV mätaren å att han får ropa om han vill något eller inte mår bra så somnade han igen -efter mätt BV som låg mkt bra :)
Såna här ggr är det kanon att kunna bolla lösningar med hans Mor -trots hon var på fest- så får jag råd samt verifierat att jag tänker rätt...å att vi löser det tillsammans. Likaså med byten träningar skolböcker skidor etc...att vi samarbetar FÖR våra barn......å inte använder dem som slagträn oss emellan.
Det är nämligen inte roligt alls.
Nu är det söndag å jag är mkt piggare, jag ska tom dra in ved idag :) å sonen mådde bra nyss å får sova ut.

Kan bara konstatera.....

......hur svårt det kan vara då man inte känner folk att komma in -nånstans...
Läste tex om en Jägare som flyttat upp till Jämtland i hopp om att få gå med i ett jaktlag -vilket han nu insett det inte är lätt. De har vänner bekanta släktingar som bor Stövvelbo å är opp ett par ggr per år -max- som har förtur.......
Det är väl så i det mesta idag..............att de kliar varandras ryggar å tillsätter/stöttar varann. 
I yrkes Liv samt förenings liv.
I yrket är riksdags politiker och de i toppen de värsta, men även på den lägsta nivån då de ser til att barn/sanos/kompisar får den tjänst som skall tillsättas.
Jag tror dt är ett bra sätt -att få utvecklingen att stagnera.
Om tex Kalle ärver ett företag eftersin far, så tror jag han fortsätter i faderns spår -då han vet det fungerar å det är enkelt å han Kanske inte kan utveckla det mer. Däremot den som är under vd:n som jobbar ett tag kansle ser andra brister å framför det till sonen som ändrar tar åt sig av berömmet å får därmed inga mer tips. Mot att tillsätta denne man med dessa ideer samt vad som har sina brister men som endast ger arvtagaren mer i plånboken -i dag så unnar man Ingen nått mer än vad den förtjänar........å företaget stannar i utveckling i Kineserna kör om oss. Det är effekten av att låta företag gå i arv......det är så i Usa med men mkt väre, där man kan köpa sina barn höga betyg trots de fattar kanske sämre än en medelmåtta.....
Är ni med?
Jag menar att man borde få de som har ideer samt förstår hur företagena fungerar få komma in...annars stannar det mesta av -inte Allt men för mkt.....
Det är inget bra....
Det är lika synonymt med tex jaktlag, att de går i arv å fungerar säkert bra -ett tag........
Men jag menar man Måste ta in nya med nya ideer samt visioner -allt fungerar säket inte men om 2 av 10 är det bra bara det......för det utvecklar dess jaktlag -i kötthantering pass eller hur det skall lösas de bekymmer som uppstår.
Jaktlaget  här får stå för de fletsa typer av organisationer :)
Vi måste kunna släppa in nya krafter för att inte stagnera helt...
 

Jag är övertygad om att.......

......fler har märkt å förstått vilka i sin vänkrets man kan lita på.
På olika sätt, man behöver inte ens testa ut vem utan det visar sig lixom.
Nu behöver man inte gå å gräva ner sig då man blir besviken på de man trott mer på. Men visst ar sig hjärtat en törn.
Om de sen tror de kan gå å vara lika bra kompisar så kan de bara glömma det :) jag menar, Vem har kvar förtroendet efter de svikit mer än en gång...
HUR kan de sen tro att de som de svikit kan acceptera å gå vidare -som de själva gör?
Jag är övertygad om att de har ABCDEF eller nått, en grav störning av empati hormonet....eller är endast STORA egoister. Visst har vi väl Alla nångång varit tvungen avstå saker som de bett om men inte gett sken av att de är bra människor å inte svikit/undvikit/avstått något........
Men pånåttsätt så gör det inte mig så mkt utan jag går vidare -men inte tillsammans med dem som förut...
Jag kan inte tycka det är ok så mer -helt enkelt.
 
Jag finner det tragiskt det blivit ego fixerat idag -överlag.
Hur många vill ha ha ha å åter ha, men som inget ger..........nångång, jo kanske om de ser de kan få en del av kakan själv eller om de vet de kan kräva att få nästa gång.
Människan idag har ju kommit för att vi samarbetat, inte konkurerrat så...
Men den 'intelligenta' varelsen idag kör sitt eget räjs han -hela tiden...
Sen att våra psykiska sjukdommar ökar kan Ingen förstå -utom Pehr i Mörtåa då ;)- utan de tror at mer piller kan lösa Allt. Å det enda det löser, eller fyller, är aktie ägarnas feta plånböcker....de som äger i piller fabriker förståss. Mot att som förr -DET var bättre förr ;)- gå till sina nära å kära å lätta på sitt hjätra eller be om hjälp...
Idag gör vi inte så, av nån konstig anledning. Man vill inte visa sig svag -då man kan förlora jobbet eller får lägre lön än de tuffa...som kanske kan mindre i den yrkes kategori de nu jobbar.
Se att alltfler är missunnsamma mot att glädjas om nån lyckas..
Som jag heller inte förstår, ok jag får ont i hjätrat då jag läser å ser hur många jag känner lyckas med nått. Men det är INTE av att de lyckas utan för att jag Inte kan/har klarat av med mitt j-a Liv.
Jag blir glad för dem, att de blivit chef sålt mer eller bara gjort nått d är stolta över -DET gläder mig att de lyckats......men känner mig själv sämre bara. Å vid de tillfällen jag försökt hjälpa å tom fått ekonomiska belastningar av det å sen får skäll -ja då blir jag ännu mer besviken..... De ggr jag tycker jag hjälpt nån eller försökt hjälpa -enligt dem....
Nu har jag iaf börjat träna -för Min skull iaf, å känner jag mår bättre fysiskt av det som i sin tur ger mitt inre mer frid å jag mår åxå bättre psykiskt...
Det tar  bara lite längre tid att läka inombords........då jag har trasats sönder allt mer så må jag få ihop mina bitar å få dem att sitta ihop.
Jag önskar att vi ser varandra mer i framtiden, men det krävs väl något extra innan vi kan glömma vår egen situation -idag. Då vi inte ser så mkt mer än oss själva.........
Det kanske krävs ett UFO innan det blir fred på Jorden eller att nån dör i vår närhet innan vi förstår vår Tid här är begränsad å att vi ka hjälpa andra -för deras skull......

Då vårvinter är så........

.......känns det skönt gå ut en sväng å nu börjar nog en av de bästa tider på året :)
Förutsatt det inte är -25 grader.
Att kunna ta skotern å fara iväg å grilla korv å fiska tex -det är så harmoniskt :)
Men nu har jag två sjuka barn här en ska va här å den andra har feber å exxet må iväg på knog. Det känns iaf j-t bra att jag får frågan att ha det barnet här om hon inte kan -mycket bra känsla.
Så imåra mådet bli å va rätt lugnt så -blire hemma med dem två juvelerna.
Annars har jag haft besök i helgen å funnit det mkt trevligt :) ätit gott å druckit godare :) men är lite trött nu ..
 
I övrigt har jag kommit i ett program 'Hissen' där de tar in folk som är vanliga svenskar, den som får mest röster tar de dit. Skojjit de tar dit vanliga människor som är som folk är i allmänhet.
Så nu får Du rösta på mig här, Du får gärna dela med Dig :

https://apps.facebook.com/hissenfilipfredrik/?vote=426

Rösta å sprid det bara. Jag vet jag kan prata å det vore skojj se hur de tar det -Filip å Fredrik :)

I övrigt är det mest som vanligt trött å vill mer än vad jag kan....hoppas å tror på mer än vad som jag klara av. Nu är det som det är å solen kommer som ger mer hormoner till piggare folk. Nu är det bara hänga på å se hur det blir :) Det blir fest på onsdag iaf Kagemabiraki ellr hur det stavas -Japansk nyårfirande med mat från Mikado ;) Ser fram emot det :) Annars tycker jag det känns väldigt bra å träna nu, förutom alla blå märken man får :) 

Jag vill dock göra såå mkt mer hemmavid å får som nån impuls att börja -rätt var det är så. Men de anfallen brukar gå över :) men de kommer än. Jag har mer eller mindre gett upp min dröm att bo där. Efter allt strul jag varit med om som gjort det svårt........jävlilgt svårt å då jag hoppats på ett större bidrag via försäkringen -som var ett mkt hårt slag- då jag fattar jag är blåst inte får så jag kan göra nått åt det....så tappa jag lusten litet...till att bygga med...... Jag må få nån boost så jag tror jag innan jag tappar lusten helt.

Men det ordnar sig :)

 


Ok vart skall........

.....jag börja nu? Idag vet jag att jag saker som ligger över mig -som jag inte har nån lust att göra :) men........ju fortare de blir gjorde -ju kortare blir gruvan :)
För jag har även roliga saker jag vill göra med :) å tar de efter de tråkiga så blir humöret bättre :)
Annars så såg jag en reklam om nån film som kommer snart. Om hur utomjordlingar skulle ta över Jorden...patetiskt att Vi tror vi är ått att ha :)
Jag menar.........se Er omkring. :)
Hur otrolig kassa i huvet vi är. Vi bor på den enda planeten vi har kallar oss intelligenta, men slår ihjäl varandra för pengar, makt eller vad det nu må vara. Vi har INGENTING som de intelligenta-re varelser som kommer hit, smartare för att de Kan ta sig hit....å för att se hur det är å att de sen drar härifrån :)
Jag blir lite konfunderad ibland så.
Det finns maskiner som räddar andras Liv men de är så dyra att landsting inte har råd att inhandla dem.
Å blir 'lite' förvånad så, att de skall bli rika på att andra inte skall dö. Varför ens komma på tanken? Det är klart vi är alla sig själva Egoister å vill mest bara ha. Ingen vill ge...men.......om Alla gav -vore inte det rätt ok?
För OM jag idag har nått andra behöver/vill ha, så kan jag imorrn behöva/vilja ha jag med....-är ni med?
Kommer jag på en fludderutt som räddar Liv men själv behöver en gnurrmejs för att själv överleva...men jag må ju ha nog med pengar köpa den...om det system är kvar som vi tillämpar idag.
Mot att jag gör min fludderutt å bara tar vad jag behöver för att överleva mat/värme typ å därmed åxå har råd att införskaffa gnurrmejlset....som dess uppfinnare åxå bara tagit överlevnads 'lön' för den...
Varför skall vi sträva efter mer pengar? Varför är det Målet?
Idag då det har blivit så att de som mycket har å mkt mer får, mot att de vanliga inte kan 'växa', då de har mest det som de behöver för att Leva....litet mer då de Kan köpa litet extra -men tycker de hellre gör det än för att vinna typ 10% mer bara. De har inget de kan få bli större å mer i intäkter.
Se på vilka som vilka som är rika å blir rikare, jo oftast de med rätt kontakter eller de som fötts med feta konton -vilket nu knappast är i majoritet...
 
Jag får för mig att folk tex i USA skiter i om det åker fast för nått brott de begått utan de bara fortsätter tills de är fast. Utan de under den tid de är i smöret fortsätter å inte bryr sig om de dör utan de lever så bra de kan -den tid de är här mot att ha det så kärvt å bli äldre...
Eller i Indien nu då de våldtar en efter en -å säkert bara för nöjjet, Det rör dem inte i ryggen vilket straff de får...då de inte tycker Livet är bra.....
Är Ni med? hur jag resonerar......... :)
Att det här -segregeringen- av folk blir större å större å de lägst ner blir alltfler å inte bryr sig om hur det går...
 
Det enda som är ok med är att ha 'vinster' är att folk triggas utveckla å göra mer å bättre saker/varor/tjänster, som lixom dragit vår ras 'framåt'.... bilar. datorer, maskiner som gör Vårt Liv bättre/lättsammare...
Då vi inte kan glädjas med att andra får det bättre, utan endast vill se sig själva få nyare bil/större hus/mer kläder,resor...m.m.m.
Vi kan inte känna den glädje det ger oss -inombords- att kunna göra andra gladare då de får det bättre...
JAG kan känna mig mer harmonisk då jag fått gett nån något som ger dem deras egna liv en bättre tillvaro.
Försök själva, hjälp nån gammal bära något öppna dörren eller hur litet det nu må vara, hur bra det känns att få hjälpa andra. Åk hem till nån vän/kompis å ta med Dig en bulle å ta en kopp, sitt å prata, å känn hur mkt bättre det känns mot att sitta hemma å se på teve på Idol, lyxfällor eller nyheter -där de mest visar hur folk dör Långtbortistan....
Att vi umgås mer utan att få ekonomisk vinning av det......utan 'bara' få le med nån vi gillar :) eller få känna friden att fått stötta denne i sitt Liv -för det ger en skön känsla.......
Nästa vecka kan det vara Din tur.........

Jag undrar ibland........

.....hur mitt Liv kunde bli såhär......
Det känns ibland bara mer kasst än vad det borde. Jag kanske tar på mig för mkt å hinner/orkar därför inte med det jag vill. Jag vet iaf att jag vill så mkt mer än hur det är nu, men har begränsningar som gör det svårt......jävligt svårt.
Sen så är det rätt ensamt Livet i Mörtån så. Det är bra ibland å på sitt sätt, men det innebär åxå mer från min sida. Att åka till andra -varje gång- då de inte vill hit. Å varför de inte vill det vore intressant att veta....eller kanske inte....
Jag tycker jag försöker med olika saker så, men får lixom 0=inget tbx alls...........å då tröttnar man helt enkelt.
Å är det så jag kommer ihop med några får jag vara längst ner å ta mest skit -å det vill jag inte ...orkar inte det heller. Jag tror jag reagerar lite mer än vad jag borde men pånåttsätt så tror jag det blir så då för litet händer i ens Liv.
Har man Inget som går dåligt blir repan på bilen en katastrof å avsaknaden av parkeringsplatsen dagens botten napp. Så det kan vara så med så det är väl bara låta det vara :)
Jag finner min tillvaro rätt meningslös lixom, jag vet jag inte kommer bidra med nått till samhället eller histotien, utan 'bara' till mina barn. Å hoppas jag gör det bra för dem så :)
Jag ska komma igång med bestyren före sommarn nu så blir det bättre humör så :) å jag har mer å se fram emot i sommar. Jag vet jag inte kan byta styret på Hojjen nu då det är fel i tid å inte har koll på grejjerna så, utan jag får se till att göra det nästa år -OM jag inte får nått ryck ;)
Har iaf börjar dra i trådarna dör oppe så det är känns vara på gång så. Vi får se hur mkt det blir. Jag har ju fixat vedvagnen å är kanon nöjd :) fick bättra på den så nu är den i toppskick :)
Idag har jag suttit i Luren hela j-a förmiddan....men det har gått bra å det blir ett bra resultat. Preliminär skatt tex som det går att grejja med BankId nu -helbra. Inga papper eller väntetider. Utan man gör ansökan direkt. Svaret får man sen då det behandlats.
Sen rest skatten får vi se -har inte hört nått än. Men hon jobbar väl med det å hon tror det skall gå bra.
Nu är det nya tag inför året sommarn å året :)

Så har en helg till.................................

...........passerat. Har haft min son tills idag -söndag- efte middag, å han har åkt slalom både lördag å söndag, i sina nya pjäxor jag köpt åt honom :) Dotra skulle komma på lördan men det blev inte så utan hon fick följa med sin mors föräldrar till sin moster å åt pannkaka i trillevallen. Vilket är bra för Towa att hon varit inne den sista veckan då hon varit sjuk å inne å varit krasslig. men det känns lite konstit det bar ahänder samma dag som hon är på väg hit. Att det inte är nått som är nån plan på. Men det är bra att det händer nått spontant så, å en trevlig sak ;)
Det mesta har två sidor :)
Annars har det blivit en bra helg, har gjort om vedvagnen å fått den bättre så. Jag har upptäckt att den hade sina brister, å nu är den kanon bra. Har även städat ihop litet mer å kommit på vad mitt trycklufts system saknar. Har haft verktyg som drivs med just tryckluft, som jag fått dragit runt denna pump å lessnat på det. Å köper saker jag ska fixa ...sen.
Som mina solfångare jag köpt för ett par år sen, som jag skall montera sen :) har iaf en stomme att montera taket på. Det skall åxå upp fönster å räcken med.....ser fram emot det. Hela verandan alltså....bara den blir klar nångång.
Den kvällen skall jag dra i mig en rejäl Wisky med is........men inget krav på att solfångarna skall vara i drift -den blir en ny wisky då ju......;)

Om jag skulle.....

.......försöka lägga bort tankar jag får då jag hör å ser saker. Skulle min mänskliga sida försvinna då?
Men då jag förstår saker som gör att jag reagerar vet jag inte alltid hur jag skall göra....faktiskt...
Ibland då jag inser hur andra umgås å har det roligt ihop...hur de känner varandra å vad som hänt på jobb skola etc.
Hur utanför jag ibland känner mig. Jag behöver inte ha bekanta/kompisar överallt, men......hur det till 99,99% görs saker som jag inte får hänga med på. visst jag behöver inte varje gång, men nångång iaf.
Jag har bott i denna by i 20 år å kan lätt räkna efter de få gånger jag blivit inbjuden till nått så -typ näver.
Å jag har funderat på varför............å kommer inte fram till nått.
Då jag vet hur andra -utanför byn- tom ber mig om hjälp då de tycker om mig eller tycker jag kan något å kan bidra med något.
Å jag har inte riktigt förstått vad som gör mig så 'fel'. iaf här där jag bor......är jag för 'på' eller .
På vilket sätt det inte lixom fungerar det sociala i byn. För det fungerar mest annars -ofta iaf :)
Men inte här......jag vet åxå hur det florerat falska rykten å jag inte fått/kunnat/velat bemöta dem....men jag tycker de borde se/förstå/lära sig hur jag är -för så in i h-e fel är jag väl inte... ;)
Nu står inte jag å faller med det här, men det känns konstigt bara....
Då jag möter folk är de mest trevliga sen så försvinner de
Jag kan inte se mig själv utifrån men kan pånåttsätt sammanställa å konstatera, att jag inte passar in i 'umgänget i byn överhuvudtaget....
Sen så har jag förstått att nåra inser hur de kan 'förlora' på om jag träffar andra i byn. Då deras lögner skulle kanske komma fram -eller iaf ifrågasättas- Om de sagt något som de andra ser att det inte stämmer.
Tex om nån påstått jag blir galen då jag festar å går på en fest å de andra ser att det inte stämmer -då vill de inte det skall uppdagas...tex...deras lögner/ursäkter på vad de sagt/gjort.
Eller tom att jag bjuder in folk -flera ggr- men de kommer inte. trots de pratar å skojjar då jag träffar dem...
Men jag får se det goda jag får istället från annat håll :)
Sen må jag säga att jag kommit barnen mkt närmare nudå de är här själva under veckan så.
Det har överlag blivit mkt bättre på den delen av mitt Liv....barnen..
Sjukdom får alla å att det stör ur vissa saker, nångång, det får man räkna med.
Men att andra saker kommer in å förändrar det stör mig mer..........mkt mer...bara för att det passar dem.
Nu är det som det är å jag gör mitt jag, å gör saker för andra som vill det :)

Idag så har jag....

.........gjort rätt mkt iaf.
skjussat sonen å jobbat träffat en tjej å ätit med Henne.....jag tycker ibland att världen är orättvis så...
Jag menar att det finna rätt många som förtjänar det mkt bättre än vad de har idag...hon tex
Som jag skrivit förut så går det så många idioter lösa som man borde gräva ner helt enkelt..
 
Ibland så kommer det såna där stunder som jag stannar upp å ser mig omkring å verkligen funderar på hur samhället/världen/de högre krafter många tror på verkligen fungerar......OM de fungerar..
De stunder jag lixom nästan chockas i hur det utvecklas i samhället/världen...
Å hur det allltmer fokuseras på så konstiga saker....
Jag undrar alltmer på om det är Mig det är fel på ;)
Jag har sett på ettpartre program av Dr Phil på nån kanal, å ser saker som stör mig -rätt mkt..
Det har varit om otrogenhet eller attt ett par har det svårt å skall lösa sina knutar...
Å varje gång så är det Mannen det är fel på å skall ändra sig..........blir så trött på det.
Om det vore en kvinna som varit otrogen av samma orsak hade de säkert hyllat henne -att hom gör sig fri för att maken inte tar hand om henne på rätt sätt.Men då mannen gör så -då skall det nedvärderas å ställa honom till svars. Pånåttsätt får mannen  stå för det dålig a-oavsett vem som gör vad.
'Frun är otrogen för att Du (maken) inte tar hand om henne -skäms!!'
'Jaha är Du (maken) otrogen för att hon inte tar hand om dig -skäms!!'
Så tycker jag det är............alltför ofta...
Den senaste mannen försökte reda ut det med frun innan han träffade andra, men hon hade sagt hon inte ville ta i honom ens.....ville inte ens prata med honom. Så han träffade män å kvinnor på sidan om. å män då för det var enklare då det bara var för sex, han älskade ju sin fru som inte ens ville prata med honom, utan fick bra sex med andra så...men det var hans fel att det inte gått bra... Hon tom sa åt honom att söka sig sex nån annanstans.
Hon hade kastat bort 24 år på honom, då måste alla 24 år varit kasssa eller? Ska man inte tänka å se det åren som varit bra med?
Sen det andra paret innan som mannen fick skuld av exx fru å deras barn. Fast det var exxfrun som spärrat hans telefon nummer så han inte kunde ringa sina barn, så fick mannen skämmas han inte hörde av sig tillsina barn..
Nu hade den mannen gått i KK å hade det inte fet ekonomiskt,men hade dragits inför rätt då han inte kunnat betala å fick då dessutom betala rättegångs kpostnader som inte gjorde de tlättare betala exx frun underhåll -som hade en ny rik karl.........som tjänade bra å exxmaken 12 000 dollar det året.
Exxmannens nya sambo intygade mannens story om inkomster å hur han hela tiden stoppats av exxfrun, var han tex 5 min sen då han skulle hämta barnen så rimgde exxfrun å sa han inte fick ta barnen ¨å berättade då för barnen att 'pappakommer inte å hämtar er' inte att hon stoppat honom.......det var mer saker hon gjort medm för att hålla honom på avstånd -men vems fel sades det vara?.............jo, hans fel som tex inte ringde -trots han telifån nummer var spärrat. Han hade sänt ett antal sms tillbarnen som de inte svarat på, å pappan fick stå för det med........
Helt j-a otroligt, trots hans nuvarande íntygade det han sagt å gjort så var det hans fel iaf, å att exxfrun erkände hans nummer var spärrat m.m.m
Det känns inte vara rätt å jämlikt direkt..........
Sen ger det ingen rätt att var otrogen, men det kan vara en förklaring....

RSS 2.0