Det händer inte........

......ofta men det händer ibland, igår var senast. Jag träffade å pratade med en jag känner lite mer än andra men det var fler i samma umgänge då jag fick frågan -då vi var mer avskilt- att 'hur är det?' å Blicken, inte hur mår du? är det bra? osv utan 'hur är det?'. Jag kände mig tagen i brottets handlilng å kunde inte svara -Jag! den surrkusen som sällan blir ställd....kunde inte ta mig ur denna situation. Men jag förstod att jag blivit genomskådad -å det händer heller inte ofta...
Så jag bara tittade å log å bytte ämne å därmed var det klart hur det är :)
Vad å hur tar man sig ur sånt? :)
Nu är det lite knöligt i tillvaron bara, men jag vet att jag bara rider ut detta så går det över. För vad gör det om hundra år? :)
Jag har som mest alltid saker som 'belastar' men ibland mer reela saker än filosofiska...
Oavsett så tänker å kommer jag grejja det här med -jag brukar det å vips !! så är det borta :)
Jag har nog lite för mkt tid över att fundera å då blir det litet större än vad det borde va :)
Nu är det bara så å jorden snurrar på iaf :)
Idag så blir det mest ingenting specielt utan relaxxa å grejja hemmavid, tex bör jag ta hand om en halv kalv. Den har hängt klart nu å det är läge ta hand om det.
Sen är det att börja reda ut vad som jag tänkt göra i vinter, Jul tex som jag har börjat få stor hjälp med men har saker jag själv åxå vill. Sen förbereda i garaget vad som skall göras där till sommaren.
Väntar besök te helgen. Det är trevligt träffa folk å höra vad de tycker om Livet m.m :)
Så jag har saker å se fram emot i min tillvaro. För mina bekymmer behövar inte ha 'framme' jämt, å det var det som jag blev lite paff för. Att Vissa genomskådar å ser det bakom så -fascinerande :)
Nu är det dags att starta Dagen :)

Hur skall man..........

.......få riksdaspolitiker att förstå?
Då de har en egen verklighet de anser å tycker är det enda rätta...de på kommunal nivå lever närmare folket å därmed verkligheten.
Men jag menar de som jobbar i riksdan eller EU parlamentet....
De tror de vet å förståt hur folk har det å lixom blundar för hur det är bara. Tex en repesentant för arbetar partiet som jobbat typ 1 - 2 år för 10-15 år sen. Hur ska en sån kunna sätta sig in i å förstå tex en undersköterskas vardag? Att åka med barn på dagis/skola ta sig till jobbet å gno igenom dagen, för att ta sig tbx å hämta barnet hem å göra mat  rensa upi boendet, tvätta kläder å sen få barnen/t i säng. Å alltihop med en lön som motsvarar den reseersättningen riksdas politikern får, då ca 2-3 månaderslön är lika stor som usk årslön......
Hur är detta ens teoretiskkt möjligt?
Å på vilket sätt skja vi få dem att förstå?
För min del är det som det är men jag har sett hur 'vnligt' folk har det å på vilket sätt de löser problem som uppstår. Varför tror ni att tex skulder hos fogden ökar i jan-mars? Är det för att många tar mobil lån för de vill kunna fira å ge sina barn julklappar.....sen om deras tanke inte stämmer överens med verkligheten är en annan sak -men då de ser å hör hur andra har det å inte vill att deras barn skall få det sämre än hur andra har det. Jadå trissas nivån på detta firande upp. För altfler idag har så pengarna täcker mat å boende å inte så mkt mer, nu har åxå många av dem nått mer, fin bil, semesterhus, mkt kläder/skor, bra teveanläggning + tillbehör, men många har lixom bas nivån å inte så mkt mer..... 
Men de har inte marginalen att kunna köpa mängder med julmat, julprydnads saker samt kunna köpa så många julklappar -då tar de mobil lån....å har svårt betala igen å hanar hos fogden.....
Kanske är litt därför alltfler inte firar Jul, å då av 'religiösa' skäl. Att de inte tror på Gud .mm. å tr si ur denna penga slukande tradition........
Många menar på de får skylla sig själva då de förköpt sig på andra saker, resotr bilar datorer etc men jämför man i riksdan å en vanlig knegare så har de i riksdan helt andra -å mkr fler- utgifter/saker/hus/resor än de 'vanliga'. Senm enarde att de kan ge sig  själva in i politiken, vilket inte är så lätt. Du måste ha rätta kontakterna vara ute i tio år i förväg å då fungerar det inte med familj etc, har du däremot haft siktet inställt i god tid innan -före du skaffat familj eller en fast plats i tillvaron, slickat rätt röv så kanske du kommer in. För de som sitter idag har egen släkt å vänskap att lyfta in.....före okända..
Pånåttsätt har iaf jag tappat förtroendet för de styrande i vårt land.
De ger varandra olika förmåner å pekar på varandra då det uppdagas, de har 'baraföljt reglerna'. Sen att de stänger ut SD, helt logiskt med vilja för de anser att de inte är 'bra' nog att få vara i riksdan å bestämma. Sen att folket röstat fram dem verkar de intese eller bry sig om. Men ska inte de repesentera folket? att de är framröstade av folket att styra...å kommer då SD in då många röstat in dem -hur skall man då kunna försvara vår demokrati? Att de sittande inte anser SD ha 'rätt' åsikter utan de skall tas bort, varför har vi d¨val?
Om tex högern anser att vänstern garfel åsikter å ser till at de försvinner från makt i riksdan -hur skulle det se ut? Diktaturen hr väl just de egenskaperna, att de bara tar bort de som de inte gillar......
Se man hur historien upprepats genom tiderna tror jag att vi är där igen, inte i år eller under min livstid kanske men det kommer hända. Då de styrande har såna otroliga löner å förmåner folket inte kan ta bort -rösta bort- hur ska de då göra? Om de styrande anser atten demostration MOT dem är helt fel å förbjuder folket att demostrera, vad skiljer då dessa mot en diktatur?
'Nä de kommer aldrig hända i Sverige.....' men jag oroas över de tendenser de har då de pratar om att konsturera 'team' som har målet att utestänga SD.
Fan möt dem i debatter istället så de avslöjar vad de står för.....det är dt bästa asättet. Så folk inser vad de står för å hur tunnt deras val material är.
Sen om folk röstar på Sd för de tröttnat på de etablerades attityd samt politik, det är en annan sak......att folk i ren protest röstar för SD för att försöka visa sin makt mot de sittande i riksdan.
För jag tror att många gör det, röstar för att 'protestera' mot hur de sittande agerar å beslutar. Då deras beslut ger deras föräldrar sämre pension än de som kommer hit å inte betalt en krona iskatt till svenska staten. Eller att de i riksdan tjänar på tre månader vad de tjänar på ett år, å att de inte vill lyssna på deras åikter/protester.

Idag har jag levererat....

.....en halv kalv iaf :) inte mkt kött men har man små frysar kan de inte ta så mkt mer.
Jag tog en halv kalv själv med för att vet det köttet är mildare mot barn magar.
Nu skall dt hänga ett tag till sen blir det mer att stycka, å att mala...det känns iaf bra att ha kalv kött med.
I övrigt så rullar det på i vanlig ordning -nästan.
Dotra har kompis efter kompis hit så hon har fullt upp :) orar mig litet att sonen inte har det så -å verkar inte sakna det heller.
Vi får se hur det ser ut efter pumpen körts in å är i bruk bättre. Jag tror iaf han känner sig friare å att det är lättare än med sprutor.
Å jag läser om hur de forskar på diabetes iaf. Det kommer nya saker rätt ofta. Jag hoppas å tror det kommer utvecklas mer än hur det ser ut idag, men det är mest om att förhindra typ1 -inte att åtgärda... ;(
Hursomhelst så tror jag det blir bättre iaf.
På fredag så må jag in med bilen iaf för att grejjas med i framvagnen, stötdämparna å säketr att de må byta ut mer så det slutar på flera tusen.
Men då dt är så pass mkt pengar vill jag det skall finnasgarantier så.
Det är lite tråkit med den här tiden på året, ändå är det bättre då det är litet snö på backen iaf -ljusare å torrare i luften.
Jag har annars svårt finna nån motivation så för vardagen annnars. Jag vet inte men finner ingen större motivation att hitta på saker så. Utan man bara mer bara är närvarande äter å hämtar posten.......
Har saker på gång men ijnte just nu utan det är senare i November. Som jag inte känner jag får nått stöd i så utan får lösa det själv med allt vad som komplicerar. Det känns litet tråkit då jag vill iväg å göra nånting annat, det var ju dessutom 15 år sen jag var iväg den enda gång jag åkt iväg å jagat där. Så jag kan inte påstå det lixom är ofta å störande nära varandra -resorna.....
Men dt blir så in h-e mkt att passa in bara......men visst löser jag det -pånåttsätt. Å är det så nån blomma dör eller nått -vem bryr sig.........egentligen :)
Så det blir som det blir -oavsett vad andra tycker å tänker. :)
Nu är natta här...............

Fan vad jag blir.......

.....trött på alla dessa tonårs jäntors Bloggar. Men det är väl så man SKA vara....en glamorös tjej i för små kläder ansiktet smetat med smink för att få fler tusen läsare :)
Jag menar jag gnällar å klagar mest jag, men skriver som av mig här -även om det inte bara är skit så mkt är det :)
Fast nu de som är som piupporna var på femtitalet, dabdräkter å kotrkjolar å stringshorts typ.
Det är DET som folk vill se.......alltså tjejer för drog jag på mig lite mascara å string vore det knappast samma sug :) Jo föressten det finns lite mer i en annan anda -alltså fler foton å lite text, kläder å smink men även bilder p mat.........eller bara bilder. Det finns mkt vacket i tex naturen att visa, men.............vill vi se å ha 3568 bloggar i mest bilder?
vill vi inte läsa vad tycker å tänker å hur de har det?
Inte bara det glamorösa som de skriver för att tro själva deras Liv är som de skriver -vilket det bara är i drömmen....
Att de inte är studerande/arbetslösa människor under 30 som söker sin plats i samhället. Utan tror de är en viktig kugge i utvecklandet av vår tillvaro -hur nu detta skulle kunna vara möjligt.........
Jag menar de konstruerar eller bidrar inte med så oerhötr med nånting mer än nån tjänst på deras bloggsajt...
Nu får de egentligen skriva........nä visa vad de vill. Men jag hoppas se mer skrivande på bloggandet.
Hade nåra favoriter förut som försvannn vid nån uppdatering....man ska spara allt på nått eget dokument. Å att finna de som skriver nått att läsa -det tar tid :)
Jag är inte arg eller bittr på hur de gör -låt de göra som de vill -jag är bara trött på det......som alltför många är  det på mitt gnäll.
Men...........det står dem fritt att ge fan i å läsa bara :) de behöver inte ens öppna den här sidan :)
Jag tycker det vore bättre med fler över tretti som skrev nånting som beryör eller får en å fundera efter istället.
Tänk om det ginge å ha olika sidor på en blogg sajt. Över tretii / under tretti, skrivande / bilder, gnäll / uppror etc...
Så man lättare fick läsa om de som vill säga nått.........
 

Hösten är nu.......

.....i princip över för snön har kommit å verkar ligga kvar för året.
Det känns mkt bättre då snön ger sån ljusare tillvaro, då det blir så vitt å svalt ute å piggar opp lixom.
Trots det så är jag så in h-e trött, men det beror nog på min sömn.
Jag vaknar 0250 för ringarn skall gå på 0300 då dt är mätdags igen....den ringde inte inatt men jag var ju vaken redan...
Sen nästa gång vid 0600 å nu blev jag väckt låg sen vaken å kunde inte somna om -på en Lördag.
Så jag låg fram till 0800 ca å gick hit å satte mig för att glo :)
Sen går man under dagen i halvt koma....så fotr jag sätter mig framför dum burken så faller jag i sömn -vaknar å kliver opp. Svårt å sova om jag sover under dagen så  :)
Annars idag har här varit fart på dotra mi som haft två vänner här. Å de har lekt ute å inne så :)
holger sov litet längre sen har det varit mest ingenting å det är mitt 'fel' som inte gör mkt själv, men vi får e det som en vilodag idag :)
En av vännernas far var här å fika å surra litet, å vi gick å kolla litet å han är motorintresserad så vi var såklart opp å kolla in P18 :)
Det känns trevligt få möta trevligt folk :) tom i Mörtåa...
Annars blir det en soft kväll för nya tag imåra -får se vad det blir då.
 

Nu har iaf.....

......snön börjat lägga. Vintern är nog här för att stanna då även luften känns kall nog.
Jag hann få upp taket -dock utan plåten utan det lades plats för att bara få på nånting. Allt har skett i hjälp med min far som jag fick hjälpa :)
Annars så kommer vi få gäster i Jul då barnens farmor å farfar kommer hit.
Hoppas det blir bra iaf....vilket det borde bli.
Idag har jag annars varit mest trött då jag må opp 2400, 0300, 0600 för att kolla Holgers blodvärden...
Men det tenderar till att balanseras mer nu. Lite högt men inte för högt -nattetid. Dag tid tror jag är ok, för det mesta. Han måste lära sig nya beräkningar men att knappa in kolhydrater så räknar dosan till pumpen ut dos volymen så. Vilket är mkt bra, men han/vi måste kunna beräkna kolhydraterna med.
Ibland är det jättesvårt men innehålsdeklarationerna är till stor hjälp..
I övrigt är det mest som vanligt, förbereder inför tysklands jakten mest...psykiskt samt fysiskt. Det ska med en del papper samt ammo kläder m.m. så det blir lite å stöka på med.
Men det blir intressant fara iväg å testa det här med.

Alperna är ett....

.....ställe jag vill åka till.
Tänk å få åka upp å mer dag ut å dag in :) å avslluta med en riktig Irish coffe´.
Å en god middag för att slinka iväg ner åp stan spana lite kvinns å ramla hem framåt natten. Nu blir allt detta själv men va f-n vem behöver nån å hålla ihanden då? :)
Jag kan ju fara som jag vill/vart jag/när jag vill, vilket skulle ge många mil på skidor..:)
Frågan är bara vart å när detta skall ske....inte i år eller nästa sen är man väl för gammal å trött...inte åka skidor kanske men att åka lite pressat å sen orka med kvinnsen på kvällen :)
Men men vi får se när jag tar mig iväg....OM jag gör det :)
Sen att se reklam samt deras underbara pister gör det inte lättare :)

En dag i vacker.........

..........höst sol å lagomt varmt :)
Nu har det blivit mer  gjort på verandan då min far var hit å hjälpte till. Det går som mkt lättare då man är två. Nu saknas det bara köpa fler brädor för att kunna täcka för snön i vinter.....kanske. Vi får se hur det blir med det.
Jag måste innan dess fixa bilen inför besiktningen, att 'bara' byta dämpare. Huvva......
Annars har dagen idag varit mest koma å försov oss i morse, men de hann med bussen å jag tycker de är duktiga att vara snabba på morronen. Efter deras skolplikt kom de hem å tyckte det varit en bra dag. Det låter gott att höra iaf. 
Lite förenklat är jag för trött att skriva så mkt idag.
men lite kortfattat går det bra med sonens nya insulinpump. lite ryckigt -hög nattetid. Men dt fungerar bättre än med spruta förut, tycker jag.
Med exxet går det åxå mkt bättre, vi kan prata mer sakligt å har mer samarbete än förut.
Det är bra det med :)

Såg det blev.....

......ett fel i mitt svar nyss. Inte att vi grälade jämt utan att vi gjorde det nångång. Å det hände inte så ofta. Men säkert mer frekvent då vi inte hade mkt tid utan gravid tid eller året efter -som gör det labilt. Än om vi inte vänta barn eller nyss fått ett.
Sen om man påverkas ett år efter ett barn som kvinna därom tviste de lärde :) JAG tror iaf nånting om det men vad väljer jag att ej förtälja :) inte här iaf......

Tänk att det....

...ska vara så svårt komma igång efter jakten? ;)
Trött efter lite sömn, sen att det är på hösten då det är mörkare, kallare å förkylningstider på gång.
Så det tar som mer tid att få rätsida på vardagen, å då man fått til det så är det helg å jakt igen.
Så man tar det på halvfart en sån här måndag å preppar sig full med vitaminer å sömn, å det blir liiite bättre iaf:)
Å in med Alvedon, så kan man faktiskt göra litegrann en sån här dag.. :)
Åsså är det träning ikväll men jag kan inte gå dit oavsett för att de jag tillverkat är här.
Å det känns faktiskt skönt.....både okk -att slippa å att inte vara själv.
Men nu är det mkt fokus på verandansprovisoriskatak eller bilen inför besiktningen.
Då får vädret styra vad jag kan göra......å vad jag har lust med.
Skjutpasset inför tyskresan är iaf klart å bara att hämta.....så DET är iaf klart:)

Ännu en jakt helg har....

...passerat med ett barn -dotra den här gången. Vi har haft det bra men tyvärr har inget annat barn varit där. Så Towa har själv fått göra saker, men det verkar gått bra iaf. Det var tur jag tog med lappen å hon nåra filmer :)
Men annars är båda barnen väldigt tålmodiga att sitta på en plats mitt i skogen. Vi kan prata om mkt så men jag vill bara prata mer jag.
Jag har förstått att T tycker det är jobbigt då jag å exxet inte pratar gott om varann. Så jag kommmer att tänka på det hädanefter. Just de där man brister ut i då det är nått som stör en å man inte riktigt tänker sig för. Men det gör vi båda två, på olika sätt jag svär mest medans exxet har lite 'tyngre' argument/tankar.
Oavsett så kommer iaf jag att tänka på det i fortsättningen. En annan skillnad är väl att hon ka klaga hos han hon är ihop med å sin släkt, medans jag undviker ta sånt med de jag möter. Visst blir det säkert en del klagomål men jag tar inte ens hälften, varken här eller IRL. Men en del här å en del där.
Jag skriver hellre här än klagar ihjäl de få jag nu träffar. Sen om nån läser det här å tycker det är fel så är det bara ge fan i öppna å läsa mitt gnäll. Det är inte svårare än så :)
Lite kortfattat så står jag för Allt jag skriver här -även om jag säkert i nån åsikt har ändrat tanke å vad jag tycker. Det kallas utveckling :) å jag kommer att byta/förändra åsikter fler ggr i Livet.
Annars har det svängt om i kontakten med exxet så, det är mkt bättre å lugnare. Men min besvikelse å därmed min bittra tanke om na nog aldrig kommer släppa........med allt vad det har medfört....
Men det har blivit så med hela mitt j-a Liv, det har inte blivit som jag hoppats å tänkt/planerat...vilket ibland gör mig bittrare...
Även om jag faktiskt är tacksam jag är kvar här då det var rätt nära................
Å det känns därmed att min del av tur lixom förbrukats slut på -OM det finns en mängd åt Alla, som säkert är olika stor. Men jag har som tröttnat å gett opp mer eller mindre...
Är å gör det jag tro på mest å litet till. Sen vad folk anser är inte min sten att bära...
Men jag aktar mig för att belasta andra i min omgivning -OM de inte sårat eller gjort mig illa......då jag inte känner jag behöver bry mig.
Snart är vi döa å borta allihop som lever idag ;) om hundra år är ingen av oss kvar å Livet rullar bara vidare ...
Tänk Platon å gubbarna satt å filosofera -men inte ens de är kvar idag. Bara deras tankar.....
Så jag menar att det inte är så noga vad å hur jag gör å lever. Så länge det inte åpverkar andra fysikt, vilket det kommer göra då vi kör slut på Tellus å dess tillgångar.
Så vi borde skämmas....men vi anser att så länge vi tjänar Pengar är det ok......
Tragiskt.....å ännu mer tragiskt för våra efterföljande generationer......

Idag var det sista....

.....dagen med Holger på inlärning av insulin pumpen å natten hade gått rätt bra, annars så var han tvungen att ta en dextrosol då han var låg, vi får se hur det blir i helgen. De har sagt det hänger i -bekymmret- några dagar då dygns sprutan ligger i ett tag sen den togs å det är som nytt system.
Men som det ser ut går det över min förväntan -änsålänge :) jag var rädd det skulle var krångligare.
Holger själv är jättenöjd -å det är det viktigaste.
Efter det å alla ärenden på stan var det bara invänta dotras ankomst då ho ska träna ikväll å jag gärna följer med henne å exxet inte hade läge. Så vi for dit å ho kämpade på bra :)
Sen skönt få en stund med henne på två med, att prata lite allt möjligt bara....
Annars rullar det på som vanligt -nästan. Lite tråkiga kvällar bara.
Veckan har gått rätt fort iaf då det har varit 'skola' ett par dar. Men visst är det trist komma hem å inte ha nån att konversare med ens, eller få skäll/kram av.
Var in på svenska spel sidan å vann!! skojj det går åt det hållet med :)
Jag gör det ibland då det är som tråkit :) å nu gick det pluss med 100 % -det är bara suga i sig.
Var in å grejja jaktpass idag till jaktresan till tyskland :) ser fram emot det iaf....bra sällskap å goda jaktmarker -har jag hört.
Annars är det skönt att -tex idag- en tjej som sökt kontakt för att prata av sig å resonera hur hon har det -då hon inte riktigt är nöjd med hur det ser ut.... Jag tycker det är en Ära att de kommer å vill prata -då tycker de jag iaf inte är otrevlig fruntimmers hatare eller vad man nu vill få till :) -tom tvärtom.
De söker upp/tar kontakt å vill ses för att få råd å stöd...
Oavsett hur det nu är så finns det bra saker -även i min lilla värld å vardag :)

Så har dag två......

...av tre ändat. 
Började å tillbringade hela dan på sjukhuset för att lära oss Holgers diabetespump.
Han var självt väldigt uppspelt, darrade tom då han skulle ta eller sätta ihop pryttlarna före, SÅ taggad/nervös var han. Jag tror det betyder mer för honom av vad vi andra kan förstå. han sade själv förra veckan att '...nu kan jag hänga med kompisar hem efter skolan..' jag har sagt åt honom förut -flera ggr- att han får gå hem till nån kompis så skjussar jag dit hans sprutor m.m, men han har nog kännt han varit till bekymmer å inte velat vara det, Fast för mig är det inget bekymmer utan jag gör det utan tvekan........kan dock inte styra över vad han känner.
Så nu kan han själv styra mer över vad han kan göra på em.
Så litet det låtr för oss andra, att slippa ta sprutor å attdet inte är så mkt att bära på....men det är nog inte lika skojj få vara den som måste bära väskan tänka åp ta med sig det ena å andra -helatiden överallt.
Jag har ont i hjätrat iaf jag att dettta har drabbat honom, å kommer vara kvar hela Livet -som det ser ut nu. Men jag hoppas -innerligt- att de finner en annan lösning, då de forskas rätt mkt om det.
Exxet har via sitt kontaktnät anmält oss alla i familjen till nått forskarteam i Malmö, som vill ha hjälp att reda ut saker. Å det är ingen belastning för mig, dels om man kan förhindra andra får det å vem vet -jag hoppas iad- att det kan ge nått i deras frågor å hur de kan underlätta för dem som fått det.....diabetes helvetet........
Jag är iaf glad Holger tycker det går bra å att han tar det för vad det är, å löser å lever med det...Heder Holger !!
Så imorrn är det dag tre i den 'kurs' vi går på å den sista.
Jag minns vad Holgers mor sade då vi satt i bilen å for från BB å hon hade honom i sin famn: '....nu är vi ensamma med honom...' för oss var det stort då -för mig iaf. Mitt första barn å ensam för första gången med honom.
Sen dotra föddes var det åxå en stor händelse, då hade man TVÅ barn lixom. Å en dottir !! :)
De har utvecklats på ett sätt som gör mig stolt för hur de är....förutom de vackraste Barnen på Tellus :)
Jag vill dem de bästa jag kan förmå att ge dem. min tid å upplevelser.....försöker iaf :)

Är det bara jag som.......

....blir så j-a trött på hur små saker tas på blir jättestora.
Tex Bo Hanssons ord i radion -som han inte ens visste var online om svartingar. Vilket resulterar i avstängning samt ett avskedande av Strandberg som ledde programmet -äh ni vet säkert vilket 'fall' jag skriver om.....
Det sitter nån j-a byråkrat som tror han skall besluta i folkets anda, eller han som tog bort 'Tintin i Kongo'.
Hur j-a patetiskt det är...hur lite folk bryr som om att vara korrekta...utan folk mest bara ruskar på huvet. Sen vem får betala vad alla dessa 'tillrättavisanden' kostar? Inte är det de som tar dessa löjliga beslut iaf, utan de lyfter väl sin hundratusen kronors månadslön just för att de är politiskt korrekta.......
Sen ökar SD å tar mer å mer väljare å de förstår inte varför, utan försöker tysta ned dem med att gå ifrån vid debatter där SD är närvarande. 
Vilket leder till min nästa fråga....
Har jag missuppfattat det här med demokrati?
Får man inte driva vilken fråga man vill i politiken å väljarna ska få välja vilka de tror på å vill skall styra?
Är det förenligt i det 'kloka' sverige att förvägra en diskussion å därigenom visa vad SD inte klarar av?
Jag känner ibland jag verkligen funderar på hur det är ställt i vårt kära land.
En Iranier på 21 som fått dom på våldtäkt, knarkhandel å misshandel -men få bo kvar i Sverige....
Eller att med lagar kvotera in kvinnor samt inflyttade....hur nån i toppen tror att folk vill eller ens vill försöka driva företag då det inte ens går att få en bra inkomst av sina ideer. Utan det parti som vill ge bidrag som finanseras a ökade skatter för de som skapar jobb.......
Hur bakåtsträvande allt det här blir, lagar begränsar vilka ven man måste anställa, facket som 'låser' fast de anställda i ett halvår idag då det är så korta framförhållanden....sen OM man gör en vinst får skatta bort det mesta...
Men byråkraterna får löner samt pensioner som de ger varandra å blir tätare än de som just skapar jobb.
Fortsätter det här så kommer det inte finnas producerande företag kvar i landet, utan de flyttat till länder där de kan anställa arbetare billigare å ta in/ut dem snabbare.
Idag då det inte är beställningar som de vill ha leverens om tre månader utan de vill ha imorrn, eller så har de folk anställda men inte får nån beställning alls å har arbetare anställda de måste ge lön ett halvår till å därmed går i konkurs..
Varför inte såna saker följer med i tiden utan det ligger kvar sen 1960 talet, å DÅ var det bra å förenligt med hur det fungerade då -men så är det INTE idag...
Vissa saker hänger kvar i hur det var förr -nä utveckla å häng med hur det ser ut idag.
Att de som studerat till ekonomer måste ta de jobb, tex kassör på Ica, som finns å inte kan kräva att få bidrag då det inte finns jobb inom deras schanger, kontorist på ekonomi avdelningen.
Eller en 'ingenjör' som knappast skulle ta i en hammare då han 'har studerat' å är värd mer....
Släpp arbetsmarknaden fri så, att de inte kan kräva jobbi sin nisch utan att de måste försörja sig på de jobb som finns...oavsett vad de studerat till. Däremot så kan inte en ingejör ge sprutor...eller vice versa.
Att vi låter de som skapar jobb -för de kommer inte själva eller av myndigheter- att få regera över sitt eget företag å att de skulle kunna få tjäna pengar...
Det med kvotering av varannan kvinna/man, varför finns det inte såna krav på de tyngre jobben? tex elektriker, i skogen eller andra fysiska jobb? Men OM en kvinna söker det måste man anställa oavsett utbildning eller erfarenhet.....
Ska det bara vara män som skall jobba med tunga jobb? vart är då jämställdhetens röst, då de anser att kvinnor å män kan göra samma jobb?........
Släpp garden å låt marknaden å skrota de lagar å låt förordningar styra andra saker, som ger invånarna skydd mot kriminella saker. Ekonomiskt eller fysiskt....
Det är en vision om en utopi om att det skall vara rättvisst hela tiden överallt å att alla är glada å lyckliga.
Låt folk ha chansen att få göra egna val å styra över sitt eget Liv mer.
Att butiker kan få sälja mjölk från bonden i byn å att då människor kan få välja köpa det OM de vill.
Mer frihet helt enkelt.
Social trygghet men ekonomisk frihet, att de svaga/sjuka får hjälp men att man kan få tjäna pengar.
Att bestraffa de som gör andra illa, ekonomiskt/fysikt rejält, så att de får känna å förstå det är fel -för många fattar inte annars. Att de får permisioner å en utbildning å lgh å tror de är ok att råna å våldta....
 

Nu är iaf....

...vintern på gång. I helgen så snöade det rejält men snön låg inte så länge. Men oavsett så är vintern välkommen, variation är trevligt. Det är väl som Livet i allmänhet, att det inte är samma sak dag ut å daf in lixom. Utan att nya saker sker å andra tar vid, nya intressen som kan få en att se saker på nytt sätt från andra vinklar.
Idag så såg jag Solsidans avsnitt två  då jag i min förvirring igår missade det. Det är så det blivit idag, undrar om de ens visar repriser mer på teve, jo de gör de nog för det är nog många som inte kan/vill se det på datorn.
Solsidan ger mig många goda skratt å tankar. Man känner igen sig å andra där. Lite hur det är i samhället idag, Hen å barnens aktiviteter m.m.
När vi själva var barn så visst hade vi saker vi gjorde men knappast som det är idag. Då Barnen styr vad många gör på sin fritid, som iåförsig kan vara bra för föräldrar med. Jag har tagit med mina barn på Budo träning som jag tror är bra för dem -på olika sätt. Fysiskt å filosofiskt, sen hur det blir för vi se :) sen så ville jag träna själv med det igen å känner jag mår bättre av det. Sen att se sina barn växa själva inombords är toppen.
Idag så känner jag att det må bli mer ihopstädning av gården för vintern, gräset är lite långt men nu får det vara så. Ihop-plockning samt att täcka över verandan är prio ett nu. Sen så är det värmepannan vatten pumpen som skall justeras idag så jag slipper göra det i vinter å efter problem ;) OM det blir nått strul. Men att undvika är att se över det i förväg.
Efter helgens jakt så är det i planeringen att jaga en helg till, å dotra vill följa med å då känns det naturligt att de dagar/nätter hon var hos sin mor byts mot den helgen i skogen. Dotra själv både vill å gillar det iaf, å dt är faktiskt så att de lär sig själva en del om djur å natur. Saker man inte kan lära sig i skolbänken å då menar inte jag blom/djur sorter utan hur man för sig å vart man går i skogen på bästa/tryggaste sättet.
Nu ska man först själv 'bara' komma igång för dagen -å kaffe är då ett måste :)

I helgen har jag....

....å min son jagat älg i dagar fyra.
Jag blir innerligt glad då jag hör honom leka å skratta så tårarna rinner på honom, så mkt att nästan jag fäller tårar av att berätta det. Men jag blir så rörd av att höra honom trivas så mkt han nu gör där i kojjan i skogen under jakten. Samma helg då min dottir varit på revy -Garvsyra- å haft det bra hon åxå, SÅNT berör mig.
Eller att få sitta å skratta med folk som är som jag är å har samma intressen med.
Jag VET till stor del vad å hur mina barn å de flesta av mina vänner är, å de vet hur jag är.
Jag har förstått att några -vissa?- ser mig som bitter ,tom. kvinnoföraktare -vilket jag finner intressant. Men lite svårt få höra hur det kommer sig då de inte vågar vara öppna......men de måste få tycka vad de vill. Vi har ju det i  Sverige -åsiktsfrihet.......
Men att få känna nån önskar Livet ur en får en att fundera -ännu mer om det är möjligt. Men helt klart -sånt tar....
Så i det aspektet har de/denne nu lyckats.
Pånåttvis nånstans har den Glade Pehr -som en gång fanns- mer å mer försvunnit. Å helt klart är det mitt eget fel att det blivit så då jag gjort det jag nu gjort, men visst undrare jag nu vad det nu må vara...jag nu gjort.
Oavsett så är det deras 'stenar' att bära. Men de jag känner å umgås med, mer än de som 'känner' mig via denna sida eller de två -kanske tre- minuter vid nån kassakö nåstans.
Visst är jag helt klart besviken på hur Livet å många runtikring mig agerat/betraktat samt gjort mot mig. Tex att bli dragen inför tingsrätt -det var aldrig nått jag trott skulle inträffa i mitt Liv. Att bli ifrågasatt fast jag tycker mig göra så gott jag kunnat å Hovrätten ansett samma sak -att jag inte misskött mig alls.
Det har fått mig att tänka efter.
Å visst kansake blivit en bitter man........iaf i vissa frågor i vissa sällskap.
Men jag tror inte de anser de som känner mig litet mer....å då inte enligt de korta möten enligt ovan:)
Det är iaf vad jag både hoppas å tror.
Men nånstans känns det inte vara rättvist, då jag VET många som är innerligt goda som får en sjukdom eller som folk spottar på -trots de som de trycker ner är vänliga människor.
Å den som spottar veckan efter vinner på Lotto -SÅNT gör att jag inte tror på någon Gud.
Eller mördare, våldsmän som lever livets glada dagar å barn under tio som dör i cancer.
DET känns inte rättvisst helt enkelt.
Hur många som inte bryr sig får det mkt bra i samhället/jobbet/familjen, hur det känns bakvänt lixom å att de dessutom sen beundras å ses upp till.............
Då det finns så otroligt bra -men dolt levande människor.
Så jag försöker lyfta fram dem mer iaf, inte här utan mer IRL.
De Jag anser kan behöva samt förtjäna en klapp på axeln ibland.

 


På affärn i.....

.....byn så bar de alla en rosa troja för att visa de stöttar kampen mot bröstcancer -vilket är en mkt god tanke.
Det görs insamlingar för dess sak med -heder, men..........vart har den mest förekommande cancerformen hamnat? å varför ser man inget av den? Jag tänker då på prostata cancern, som förekommer mer än bröst cancer.. Konstigt...det borde iaf nångång hamna i fokus.
Eller alla andra saker där Kvinnor lyfts fram å skall gråtas över, förekommer det aldrig nån kränking mot en man? Att tex få anställning på ett företag då han har de bästa förutsättningarna å erfarenhet, men en kvinna får tyjänsten för hon är just Kvinna -kvotering kallas det. Jag förstår tanken men skall man med lagar å förordningar får vi snart Ingen som vill driva ett företag. Höj skatten=lägre inkomst, kräv kvotering=lagen styr vem som anställs, ta bort förmåner med bil samt arbetstider så har vi snart tomt på företagande i Sverige.
Jag menar de måste få tjäna pengar å ha litet för att de driver ett företag, då det tar rätt mkt tid att arbeta med egen firma. Låt de få åka billigare i firmabil, låt de bestämma vem de vill skall jobba på deras företag -annars så slutar de att öka för de tror de får mindre vinst då de är tvingade ta nån som är sämre än den de vill anställa. Att det kommer till en punkt då de förstår att de måste ta in kvinnor/invandrare/lågutbildade/byxbärande/tattuerade eller vad de anser att de måste ta fram i yrkeslivet. Att med Lag lixom ta bort bestämmande rätten för den som startat å driver sitt företag, eller att de får tjäna sig en slant på det hela.
Att öka arbetsgivar avgifter tex gynnar nog inte företag att utöka sin arbets insats -tvärtom. Då de inte kan göra sig av med de anställlda inom den tidsrymd som de vet de har/saknar jobb. Idag då det är allt kortare de ser framåt, då folk beställer å förväntas få tjänsten/varan imorrn. Så de styrande i företagen inte vet hur nästa månad ser ut. Törs inte 'låsa' sig å anställa en i sex månader då de bara vet det är mkt just nu, å att de får jobba mer tid bara för det är 'temporärt'.
mot at kunna få ta in nån ett par månader utan att låsa sig, det går säkletr med objekt anställningar å oilka benämningar men alla företag kan inte formulera det så att de kan ta in nån en kortare period.
Så att då lösa det med alla dess benämningar borde knappast göra det säkrare för den anställde.
Jobben skapas till stor del av att folk startar å driver företag, inte att folk pluggar till -vad de nu kallar sig- 'ingenjör' eller 'ekonom' då de anser de inte skall skruva gipsplattor eller sitta i kassan.....utan de får 'de andra' göra. Då de anser det är under deras utbildnings nivå....
Att sänka arbetsgivar avgifter för de unga på ett företag är gott, men då åxå att de får lägre lön då erfarenhet saknas samt att de inte är lika effektiva som de erfarna som jobbat i ett antal år -helt logiskt.
Idag kommer de ut från högskolan å Kräver höga poster å höga löner å tror att de har 'rätt' till det med.
Idag då det röstats fram att marknaden ska styra Allt. Dvs många ingenjörer / låga löner, få ekonomer / höga löner etc....
Jag tror inte dt är bra att ta bort valfriheten för föratagre eller att skatta bort deras 'morot' att kräva med lagar hur de skall styra sina företag.

Det är så att...

...ibland blir man lite mer less än vanligt...:)
Men jag var på Blot å fest ihelgen å finner det trevligt. Där kan man skojja å bara vara lixom. å de tar mig för den jag är å ser vad jag kan å får litet förtroende med, att stycka älgkött tex :) å bära ved å vad mer som är praktiskt -å jag gillar det. Att få hjälpa till å att det är uppskattat, men det är mest det momentära å inte så mkt mer. Men men....... det räcker långt mkt mer än vad det brukar vara...
Är lite trött idag fast finner det som bra iaf.. :)
Arvingarna har kommit hit å vi ätit sett på tyeve å pratat litet. Å dt är väl mer som det brukar. Nu fick jag fara å hämta å exxet var själv med fyra barn å att då packa in alla i bilen är för jobbit helt enkelt....
Imorrn så skall Holger å vi på en introduktion om insulin pumpen, å det ser ut att vara bra -det jag  sett hittills.
Jag har ont i hjärtat att han skall behöva ha det som det är, det är som orättvisst pånåvis. 
Jag har några tankar om varför å fått det bestyrkt av en läkare, att det kommer ofta i en situation som idag förekommer rätt ofta.
Nu är det som det är å hoppas att det blir lättare å bättre i framtiden.
Annars är det mest som vanligt....mkt att pyssla ihop alla dagar med å bara hoppas att det hinns med allt jag tänkt jag vill göra.
Å att jag orkar :)
Nu är natta här å sängen hägrar..:)

Jag måste.....

......erkänna.
Jag är inte nöjd med vad jag åstadkommit i mitt Liv, då jag inte klarat av mkt -jo två underbara barn har jag lyckats få till -men det är säke inte min förtjänst utan de andra generna de fått. De Goda generna...enligt vissa i den geografiska miljö jag befinner mig i...
Finner inte mkt jag klarat av lixom. Hur mkt jag än å försöker så blir det lixom inget bra -nångång, nånstans.
Familje livet gick det åt h-e för......ja det vet ni säkert. Å det är väl mitt fel som gjort nå fel med na -eller för litet.
Har två underbara barn, det skall erkännas å för dem står mitt fokus -hela tiden. Som medför nästa 'punkt' påverkad.
Jobb behöver vi inte skriva om. Firman knackar på å jag får pröjsa för att det igång....å har lixom inte råd så. Riskerar få en j-t stor restskatt att betala dessutom, å fler krav som jag missat å inte vetat om...
Jag har förstått jag har kasst rykte i yrket -som säkert har nån orsak, ingen rök utan eld.
Jag har försökt möta kunder å deras önskemål men inte riktigt rott det iland. Nån har velat haft det till 'rätt pris' å jag har mött dem å sagt att visst men då får ni ta det då jag har tid. Ok, så har de tagit dit nån polare sen å vill jag skall stå för hela kakan..........uuuurrrk. Så det jobb jag gjort kommer jag aldrig kunna ta betalt för.
Har inte förtroendet av många i byn så -varken yrkesmässigt eller privat.
Jobb jag gjort åt de jag trott kännt mig väl som bara kluvet oss mera isär å har ,imi,alt umgänge idag -tyvärr.
Har 'vänner' som hör av sig då de vill ha jobb gjort å då j-t billit så jag -ibland- får pröjsa för det de vill ha gjort.
Det kommer stunder då jag verkligen funderar på varför jag bor kvar här, med så få vänner å inget jobb....
Har en vacker gård jag missköter, eller kan inte göra det jag vill å planerar, ekonomiskt eller tid eller kunskap eller alltihop :)
Jag vill så mkt mer bara......men det blir som inget.
Motionerar för litet -har nyss börjat iaf å Det får man må bättre....
Mcn är inte helt ok, besiktningen klarar jag inte av -att få igenom den.
Bilen behövs ses över........inget händer. Less mest å dyrt.........
Kan inte ha nån hund ens, katterna har jag på nåder.....men egentligen kan en viss person säkert stämma mig inför rätten för de med. Bara man vill nog så försöker man.
Vad har man mer i Livet då?.....hm........
Jo kompisar å vänner, har ingen i närheten å ska jag träffa nån är det Alltid opp till mig att fara hit eller dit. Å det är klart bor man i arslet på en sugga så. :) nä hon drog juh å bara grisen är kvar :)
Så det social umgänget kan vi stryka -helt. Det är vissa perioder som jag umgås med folk, jakten, Arnljot å vikinga veckan.
Släkten då, jo det är klart mina föräldrar kommer inte undan mig å vill hjälpa till annars............tja som allt annat -tomt, 3-4 telefån samtal per år kanske.
Sen har jag totalt tröttnat på att det är en helt enkelriktad väg å alltid Från mig.....så jag har slutat med det med. Nångång ibland far jag iväg.....men det är alltmer sällan.
Jag far iväg på nån festa resa till sthlm å färja men det är nog mest för att köpa sprit billit :) eller nån innerlig önskan om att träffa nån nånstans...
Sen anser nån jag hoppar på andra grupper, invandrare, politiker, religiösa å en del andra å då instämmer med en annan -helt oberoende av varann- att jag är bitter....
Så är väl inte så skojj helt enkelt -även om jag försöker undvika gnälla/beklaga mig inför andra IRL, utan gnäller mest här. Då ni kan bara stänga å ge fan i se mitt gnäll å bitterhet :)
En sade att denne klagade inför sina nära vänner istället för att vara bitter mot alla andra -men har man ingen nära att beklaga sig hos då, vad gör man då?
Jag tar det här iaf :)
Men lite kortfatat förenklat tycker jag att Livet är mest skit, men hakar fast iaf....då jag inte tror vi kommer till en himmel eller nått Nirvana. Utan tror vi är endast här å nu å sen inget mer. Vi har Ett Liv En gång.
Å det är bara att hänga med, då det -Livet- uppenbarligen inte bryr sig om vad jag vill å tycker :)
I min dröm värld så fanns inte pengar, fördommar mot de 'annorlunda' existerar inte, det finns inga krig, egoisterna hade dött ut, mat delade alla med sig så alla fick äta sig mätta. Man får klappa till nån eller säga åt nån som gör nån nära till mig eller andra illa, så de slutar, å så är det för alla -de har rätt att begränsa elaka människor.
Så nu har jag tömt ur all skit -om nån orkat läsa så långt.
Nu är det borta jag plockar upp nått att pilla på med så jag släntrar vidare  på Livets stig.......tar mig nått glas å ler åt de som finns i min närhet -så de tror det är OK........LIvet.
 

Så var besiktningen.......

......genomförd å inte godkänd :) fått ner den 60 dB men det är 11 dB kvar. Däremot så irriterar det mig att besiktningsmannen hade den attityd han hade, hånleende sade att 'den får ALDRIG igenom med det avgassystem du har, montera ett orginal så kanske det går bra...'
Ok men hur har det gått förut, då de måste fått igen om den då?  Å varför följde då inte det orginal med på köpet, eller informerades om det iaf...visst har jag vetat det låtit högt men inte SÅ högt.
Sen så har jag fått råd från flera håll att preppa systemet fullt av bomull typ, dra dit den på släpvagn starta besiktiga ta den hem å riv ur det som tystar....
Men varför har vi då besiktning om tom besiktningsmännen vett -tom ger rådet att låna ett avgassystem- å montera vid besiktning....
Jag kommer lösa det -pånåttsätt. Men finner det så löjligt, Alla vet om att det fuskas -men det ser bra ut på papperet....
Man har en vision utåt å en verklighet i smyg........patetiskt.
Jag har dessutom upptäckt att det är bättre med ettt system som låter mer, då folk har svårt se mototcyklar å går i princip in i dem -för de kan inte titta nogrannt då de går. Men låter den så hörs den iaf...
Annars idag så är jag inte pigg alls, vill inte ta tbletter för att komma ut å göra nått -då det säkerligen skulle medföra at jag blir sjukare utan ja äter nyttigheter samt vitaminer frukt å vilar mest. Fast..det kliar i kroppen å fingrarna att göra nånting -är mest tråkigt bara.
Jag är mer orolig för att jag inte orkar med helgens Blot....å fest.
Som det känns nu kommer jag inte iväg. Sen att fara dit å inte vara helt frisk anser jag vara egoistiskt. Då man kan smitta andra att bli sjuka med...får se hur det känns imåra :)
Det är SÅ typist bara, då det händer saker då är man krasslig....å då det inte finns nått då har man ork till mycket.
Jag får lura ut nått lagomt att göra idag, jag måste dra in ved -det vet jag å hämta posten -får se hur det känns efter det. Sen i e skall jg ta in dotra till hennes träning, men det är inget arbete så utan gör det så gärna för hennes skull. Sen är det ingen fysiskt belastning att skjutsa dit henne :)
Men är åp benen iaf -ibland :)
 

Nu är Hojjen...

...iaf klar för besiktning, sen hur det går får vi se. Men det känna lite fjuttigt att köra den nu. inget tryck lixom....men men det är väl åp gränsen nu med. :)
Annars har det varit en bra dag, lite lagomt med sömn å att göra.Hade gärna åkt till stan å besiktigat idag men det hanns inte. Solen har varit uppe idag mest hela tiden å jag blir som piggare då....vilket inte är så ovanligt. 
Jag saknar mina arvtagare annars...de förgyller min tillvaro så mkt -mer än vad man tror iaf.
Det är rätt bra at ha dagar som är rätt lagom så, lite att göra utan att stressa.
Men får ändå rätt mkt gjort, saknar jobbet rätt mkt bara..... Ser på teven på nyheterna om de som vill jobba till 85, för de vill träffa folk. Precis så är det -så tråååååkigt inte se människor. Tänk om man hade den orken, skulle jag göra nått då jg är så här matt blev det bara jobb å sen hem å sätta sig framför teven. 
Inatt har de nya tillskottet sovit i pannrummet, å de överlevde :) idag på em var jag in å såg inte Rocksan där. Antingen hade hon gömt sig bra eller så var hon ut.....ikväll var hon inne iaf. Jag hoppas de kommer på hur det är tränkt å att de vill bo kvar -vi får se hur det blir...
Imorrn blir det att dona på verandan litet, för att underlätta saker där sen tänkte jag -förbereda heter det :)
Jag tror et komer att bli rätt ok i vinter iaf där så. Till nästa år blir det ännu bättre, dörren skall dit å solfångarna kopplas in -hoppas det blir å går som jag tänkt bara.
Nu är det snart dags att knyta sig, ge kattan mat först å kanske tända opp...
Det är rätt lugnt nu då mörkret kommer å kyliga kvällar .m.m man sänker som tempot för vinter dvalan :)

Nu känner jag att...

...jag mår bättre å bättre så.
Dels har jag börjat träna sen har jag fått en spark i röven å fått hjälp att sätta igång med saker jag bara skjutit upp. Förut har jag inte orkat riktigt utan har heller låtit det vara som det är bara, kokar spagetti å tycker det är ok -typ.
Inga såser å kött med grönsaker så -utan lullilull bara gjort det som krävs......
Min fysik är långt ifrån på topp men gör så gott jag kan -å litet till.....:) hoppas det ger nått å går bra...
Verandan idag har jag fått argumentera för att ha det på mitt sätt men fått goda uppslag å insett vissa saker. :)
Nu skall det 'bara' slutföras inför vintern så. Jag vill lägga på plast -bättre än inget- å se hur å om det rör sig mer än vad jag tänkt. 
Jag både tror å hoppas det kommer bli bätre framöver så...
Jag är glad att mina barn fått det bättre hos sin mor, då de nu har egna rum. Jag tror det är viktigt, iaf blir det viktigare ju äldre de blir.
Sen har jag inre 'konflikter' som ter sig mer å mer ointressanta lixom -orkar inte bry mig lika mkt längre. Tar Dagen som den kommer å är bara. Det räcker å går bra det med.
Javisstja har börjat läsa en bok å köpt en ny som jag tror kan tillföra mig en del, båda två.
Annars så mekar jag med Hojjen för att den i drift då jag river isär Volvon..har gjort mer nu men det 'r som mest förberedelser....men det blir som bättre å bätre. Var till ett par vänner å borrade ett stotr hål i en metallskiva som jag tänkte skulle täta nog på Hojjen -så den blir tyst nog :)
I övrigt är dt som det brukar vara....bara litet bättre å ser utförsbacken komma :)

RSS 2.0