Nu kommer en....

...tid som jag inte vill vara med om, känslan började då hösten kom. Den tid är Jultid, gillar inte den tiden alls överhuvudtaget........
Jag har funderat på hur det var när jag var liten, jag har sett filmer å ser hur jag njuter å har hur j-a skojj som helst. Öppnar klappar å leker äter å skojjar...........men den tiden är förbi. Familjens tid finns lixom inte mer -å kommer knappast tillbax mer. Även om det iår blir bättre än många andra år.
Det enda som är bra om man lyckas skrapa ihop nå bra julklappar till barnen så de blir nöjd med julfirandet....
Men annars att se å höra om alla j-r som varit på julbord här å var. Å här sitter man..........
Bra de får åka till Åre å glo på nån show å äta å dricka gott......här blir det hemkört å cola till älgköttet...
Sen hur det ska hyllas allas prestationer hur mkt de lyckats sälja eller uppbringa under det sista året, å här händer inget.........
Hur de planerar inför kommande år för att öka ditt eller datt, å här spelar det ingen roll.
De gnäller på att jag gnäller, men sitter fast i den skit jag hamnat i. Tro mig jag har försökt både ena å andra å misslyckats med Allt.
Så nu är jag mest bara å väntar på att få sova den eviga sömnen.
Det har försvunnit saker/personer/göromål bara, å har det inte försvunnit själv har det tagits ifrån Mig, Ztoj tex, inte ens en hund kunde jag få ha som sällskap i huset -å katterna får inte komma in. fick skriva på ett avtal med advokater å via tingsrätt m.m för att foga mig.........dra åt.........sen att sonen har astma väger åxå in. Å vore det endast för honom skulle jag utan bekymmer släppa både hund å katt, men han sa själv det kändes bättre. Sen idag finns ingen chans att skaffa hund....förut fanns det iaf en eventuell möjlighet OM det gick bra för sonen.
Firman kan jag inte påstå jag lyckats med heller, så fort nån får chansen så pratade de skit. Som de jag hjälpt förut som ville betala minimini å jag tog det då det fanns tid. Som sen jag blev helt j-a dissad av å de snackat skit om mig till andra företag -trots jag inte tog betalt för det jobb jag gjort -med material å allt. Men det vill de väl inte veta av, Idioter !! å jag fått betala för det.
Undrar vad nästa steg skall bli? Inte få åka Hojj, nu har det säkert kommits på att de må ha en helkropps täckande skyddsdräkt om det skall åkas med mig. Så går det inte tas bort, så går det att försvåra bara. Ok nu tränas det för fullt å hoppas de får fortsätta med det men då det 'karatas' på skolan så fort de lyfter en hand är det väl slut på det med.......
Så vad finns då kvar att ta bort sen?
Men en lite sammanfattning av den senaste tiden blev det :)
Jag har fått höra jag är bitter men tar det hellre här så det försvinnner ur mig så, å de som vill läsa kan läsa å andra behöver inte det -å då kan de härmed inte klaga på mitt gnäll :)
Jag tar det hellre här än I verkliga Livet då det blir ännu färre i min närvaro...

Två dagar med.........

........den ena delen av min lilla flock.
Var med sonen till sjkh igår, då vi åkte dit jag sonen å hans Mor -i samma bil. Lite konstigt kändes det -pånåvis. Men vi pratade litegrann om hur det går för de vi gjort å hur de har det. Lite svårt med en stor gryta i baksätet :) med stora öron. Men en del kunde vi resonera om, å vi var överens om en del med.
Men det har gått riktigt bra för Holger med vikt å värden så, hoppas att hans blodvärde åxå repat till sig.
Han har gått ner under det senaste året -trots han blivit längre. Å nu då de upptäks hans sköldskörtel inte fungerat rätt å fått hjälp med det kan det bara bli bättre.
Idag har hans klass varit iväg på en friluftsdag typ i badhuset i Östersund, å lärarna inte riktigt var trygg med Holger å hans pump så de ville ha en förälder med. Så jag for dit med klassen, under klara restriktioner :) vad jag inte fick göra å säga :)
Jag var väl mer som vanligt bara undvek honom som son, men fanns tillgänglig i närheten för att vara nära/visa stöd/kunna hjälpa till. Nu gick det bra hela dagen, jag tog med extra frukt å gav honom min atsäck innan hemfärd då han var lite 'matt' å låg. Men han känner så bra själv att det hade han klarat av själv, bara det funnits frukt å nog med att äta i matsäcken. Men rätt trevligt följa med å se klassen mer å så. Å jag fick godkännt av honom med. Men det har sina goda sidor att se hur det är i klassen, för jag misstänker :) sonen inte är sig själv då Pappa är där.... :)
Det blev dock ingen träning för honom eller mig d han var för trött å jag hade inte samvete dra med honom å lämna bort dotra för Jag skulle få träna...som jag behöver.....
Men jag kunde simma några hundra meter idag iaf å surra av mig litet...
S¨å idag har dagen varit bra, som avslutats med lite spel gott framföt teven med arge snickarn.

Helt ärligt så.......

......är jag medveten om att jag gnäller mkt -lite för mkt tror jag. Men jag tar det hellre här än de få jag träffar.
De som jag träffar å umgås med förstår å vet att det är mkt mkt mer bakom än dessa ord........
Sen är jag -tyvärr- inte den Glade Pehr jag varit.....efter det jag varit med om har jag som tappat tron.......OM jag haft nån :)
Men de jag tror på å umgås med, de gör jag så mkt mera för. Jag är öppen men släpper in få....eller hur jag skall skriva.
Jag å mina barn gör mkt roligt å skrattar ofta. Sen om jag tänker å känner kanske annat än vad jag visar syns kanske inte..........alla gånger.
Men det är så för oss alla tror jag. Men jag är ärlig i vad jag tycker å står å hur jag har det. Inte som så många andra på bloggar eller facebook, som har ett nobelt glatt ansikte utåt å gråter i kudden för att inte störa andra....
Jag är rakare än så, även om jag hellre tar saker här jag inte tar med folk jag möter......
Typ......eller nått... :)
 

Så nu jag hemma efter..........

...jakt resan i tyskland. Som var över all förväntan, trevlig sällskap samt otroligt god mat å mkt vilt har jag sett. Kunde fällt ett antal fler men då osäkerheten gjorde att jag inte ville skjuta fel så lät jag de passera. Men en dag som jakt Kung då jag fällde två rådjur av tre -av alla 40 st jägare- var inte så tokigt :)
Första dagen vi var ut sköt jag åp en Kid som sprang ivög trots tre !! smällar, sen dagen efter vid inskjutning så visade det sig att siktet stod helt fel så det var inte såp konstigt jag skjöt bom. Lite knepit då jag kämde mig trygg då vi 'bara' haft bössan i bilen.....men men... 
Efter inskjutningen så sköt jag rådjuren med en varsin kula, dvs två kulor å två rådjur fällda :) Jag kunde skjutit en till utan bekymmer med då det första hoppat iväg å jag inte visste hur det gått så ville jag inte skjuta på ett till. Nu låg det andra stendö presis utanför mitt synfält, men det andra lade sig direkt.
Sen den stora viltet jag fäöllt var ett rätt stort vildsvin, det 'vägde' 85 kg -vid uppskattning av erfarna vildsvins jägare men nån trodde det var större. Men ca 85 var det iaf ;)
Det är rätt otroligt hur tyst så stora klumpiga djur kan gå. På det passet jag satt satt en jakt kollega kvällen före, menm då han avvaktat å inte vågat skjuta förrän han var säker så sköt ett grannlag en smäll å vips ! så var det botra.
Då jag satt där å helt plötsligt ser hur det smugit fram tar jag fram bössan å väntar en stund, 4-5 min kanske innan jag dammar till. För den är väldigt var sig, vid minsta lilla ljud så hoppar den runt men är kvar å vänder sig om igen.....
Då det stått där ett tag å jag inte sett skymten av kultingar å jag trodde det var samma djur kollegan sett dan före var det bara trycka av.
Sekunden efter såg jag inte ett smack. Ljusflamman från skotten förblindar en fullständigt då man stirrat i mörker en bra tag, men då jag lyckades hitta å få fram kikarn å såg något så såg jag den låg precis där jag avlossat skottet ...Puh..
Men då jag fått råd att inte gå iväg för det kunde komma fler å det jag skjutit på var rätt trött :) = död, så fanns det ingen anledning att gå ner. Hade det gått iväg så var det annorlunda. Att gå å titta men inte följa efter i snåren, då det nog varit rätt arg att bli påskjuten -å inte nån man velat möta i mörkret. Utan det var bara snällt vänta tills vi var färdiga med kvällens vakjakt.
Efter tagit ur inälvorna -som gjordes i deras slakthus var jag rätt nöjd :)
Å lixom kände att resan dit var mkt bättre än vad jag hoppats på. Nu sa de att jag skjutit mitt Livs vildsvin lixom å det stämmer nog. Jag menar det första jag sköt blev ett stort -vad mer kan man begära?
Dan efter så bestämde jag -med överläggning- hur trofen skulle förvaltas. Betarna tog jag hem själv å skinnet ska de bereda å ta med upp i september. Hoppas det blir enligt planerna. för jag vill ju ha just 'mitt' skinn..
Nu kapade en tysk av nosen då betarna skule tas av, så jag får väl fixa det sen, OM det kommer upp. Att y ihop så hela skinnt kan spikas upp på väggen.
Det är bara hoppas då de lät tveksamma då jag framförd jag verkligen ville ha 'mitt' skinn så...
Sen vid hemfärd var det dags för det klassiska sprit/godis in handling för hemresan över gränsen.
Å efter 20 timmar i volvo V70 så var jag hemma å stupade i säng -med ett leende på läpparna.
Så hela resan var inte billig dock mkt trevlig å helt klart över all förväntan.
Maten d hade på JägerHof -hotellet- var det endast viltmat å bra pris. Så vildsvin, rådjur, dovhjort m.m har inmundigats :) å det är klart några öl blev det åxå :) Varav den mörka var bäst, för mig iaf. :)
Så kunde jag tillfreds somna in innan mina barn kunde komma hem...........

Att det är.............

.......skillnad på hur man framställer saker å har roligt åt -att humorn är olika för alla människor. Men jag har som upptäckt att det är alltfler som ser det som nöjje att trycka ner folk, eller rolig å roligt -mer att pånåttsätt bara höjja sig själva eller göra andra löjliga.
Humor å sarkasm hänger inte ihop riktigt -tycker jag.
Humor är -för mig- saker som händer å sker eller saker man fantiserar om händelser som är roliga. Sarkasm är att man förlöjligar andra vad de gör tycker eller är.....å jag känner alltmer jag INTE gillar det ...........alls.
Hur man berättar vad andra gjort för fel å hur de kunde göra så eller lixom förstärka/justera vad som hänt -bara för att gör dem ännu löjligare. På hur/vad de gjort eller sagt....
Jag finner ingen riktig humor i det.
Visst kan det uppstå situationer som blilr roliga, men det är inte roligt då någon inte förstått å att man belyser deras inkompitens lixom.
Alla lär sig å Ingen kan Allt...........
För vem har inte gjort/sagt fel nångång -Bror Duktig förståss, som Aldrig gör fel......enligt sig självt iaf.
Å gör de fel blir de så förbannade om någon bara ler åt det -utan de ens säger nått...
Eller så säger de att de Aaaaaldrig sagt/gjort så.....å så får de leva i sin egen bubbla.
Jag lägger mig inte i om de har fel eller inte, men DE skall ALDRIG förlöjliga eller håna andra som gjort fel heller.
För vi Alla gör fel -nångång :)
Jag är rätt van jag gör fel så å tycker det kan bli skojj ibland......ibland. Men jag gräver inte ner mig helt eller går å gömmer mig heller, eller förnekar det....för nångång blir det tokit. Ibland oftare än andra gånger :)
Hursomhelst är det bara att le å gå vidare....å bju på om det kan glädja Någon.

Idag så ringde............

.....jag E-ON i egenskap av elinstallatör. Det ät 'lite' luddigt vem som äger vad angående mätar materialet idag.
Förut var skåpet å mätaren helt klart kraft bolagets å kabeln fram till detsamma.
Jag har hört sen att de äger fram till mätaren sen är det kundens å skåpet är det lite oklart med, för ansvara bolaget för mtrl före mätaren är det säkringar samt huvudbrytaren deras då de sitter före mätaren. Men för att vara säker ringer jag upp E-ON för att få klartecken eller iaf anmält. De ringer upp å säger efter konsulterat sin jurist att det är kundens mtrl. De menar att från anslutnings punkten vid ett skåp vid vägen å resten är fastighets ägarens. Alltså servis kabeln fram till mätar skåpet samt skåpet i sig är fastighets ägaren. Som nu kraftbolaget monterar sin mätare å plomberar den, på fastighets ägarens skåp......
Idag ringde jag för att anmäla jag brutit plomberingen å att de må komma dit å göra en ny. Annars får jag säket böter. Men jag frågade igen hur denne tolkade vems saker som var vems å hon svarade att det är deras fram till mätaren sen kundens...som förut alltså...
Kan man undra om Nån vet vasd asom gäller?
Jag menar då inte ens deras egna personal vet vad som gäller -två olika bud från samma företag...
Sen har den endast ett nummer man kan ruinga till, kund som elinstallatör -hel kasst. Då jag måste mata in e j-a massa siffror m.m som kunden har på sin faktura sen förstod inte den som tog emot samtalet vad jag menade med att plombera -nähäpp.....men hon skrev exakt det jag sade för att vara säker. Sen efter samtalet såp ville de ha en undersökning om hur man tyckte det var att ringa dit.
Ok tänkte jag, jag svarar väl så de får veta.
Den första frågan på om jag fick det löst på första samtalet så svarde jag -med att trycka en tvåa- nej. Å hör att de inte fått nått intryckt -försöker igen.......nä samma svar 'ingen siffra har uppfattats' å får frågan igen väntar till jag får ordern att svara å Nej igen..........inget händer...jo!! du har tryckt in föera svar å kopplas bort....
Trots jag heöa tiden svarat Nej åp att de misslyckats.....det är väl SÅ man skall göra för att få nöjda kunder -kopplar bort de som inte är nöjda.
Nu må jag logga in å anmäla via nätet så att de ska plombera. å det blir säkert jag må ringa upp kunden å få ner siffror då :)
Blir rätt trött ..:)

Ikväll så.....

.......knöt jag om en gammal trasmatta. De är som varmare gå på de än kalla trägolv på vintern.
Den var enligt min dottir en bästa hon gått på :) Skönt är det då vintern sätter in.
Idag har det varit litet att stå i å det känns bra, å få saker gjorda å mer blir det imåra :)
Saker som man inte lixom tar sig för utan skjuter bara på är skönt då det är klara.
Annars är det rätt tråkit så, händer för litet bara. Så det blir till att fara iväg å röra om inom en snart igen :)
Jag gillar inte då det stagnerar å blir tråkit så. Vill ha lite variation å att det händer saker.
Ska förbereda inför helgen annars, har börjat förpacka litet kläder -så det är i huvet å på gång lixom.
Det tickar på å är närmare dag för dag...å vips ! så är man där.
Lite knasig tid då detär fler saker jag vill å måste göra före julen.
Men men det ordnar sig alltid -å ibland som man vill.
Nu må pannan vara varm nog snart. tråkit jag är så sen tänn opp å må vänta till den är varm nog.. Igår var jag klar tidigt iaf -så det händer man är förberedd :)
 

Egoism är.......

.på 'modet' idag. Att se till göra karriäe å att få ut mer i lön än andra å att komkurerra ut andra företag .m.m.
Det ge även sin bild i att SD går framåt, att vi i Sverige lever i en egen kupa å isoleras oss för att spara utgifter som kommer med de flyktingar vi tar hand om.
Att vi lixom inte unnar eller hjälper andra utan lever i en egen bubbla å ser endast til oss själva.
Visst kan de i högre 'rang' i företag tjäna mer men idag är det lite väl stor skillnad.
Som SAS vdn som sänker sin lön med 20% dvs 2 miljoner å endast har 8 miljoner i årslön....men vänta nu. Vad tjänar en vanlig anställd i SAS, låt oss säga 28 000:- å då skulle det dras 5600:- å lönen hamnar då på 22400:-
Så efter skatt -35% i Ragunda- är det ca 15000:- kvar så har vi boende å mat samt resor till jobbet....hm..resor 10*15*5=750*4=3000:- så 12000:- återstår, mat för en vuxen 2000:- + ett barn. Då de flesta har barn på halvtid å antalet varierar men ett barn på typ 10 år ger 1500:- i månan....så 3500:- i mat så erfter maten. 12000-3500=8500:- sen har vi försäkringar el å kläder m.m hushålls kostnader 2000:- i en mellanstor stad enlig konsumentverket, så 6500:- återstår.
En bostad enligt konsumentverkert -igen- är 8000:- i mån...så -1500:-..
Så slutar det -1500:- i månaden, å det trots jag inte räknat med lån på bilen utan låter det ingå i samma som det kostar fara på jobbet. Sen är det mer jag Inte tagit upp, fritids kostnader tex eller merkostnad på bilen, skatter försäkringar däck värme etc..men konsumentverker beräknar en V70 med 3840:- då bilen är köpt för 80 000:-, men det är bilens fasta sen tillkommer bensinen......å matkostnad är endast mat, ingen snus cigg sprit ekler godis...fack avgifter, kläder å lite mer smått å gott.
Lite enkelt räknat så ser man att det Inte går ihop, utan rätt rejält back....även om den första enkla kalkylen gav 1500:- minus med..
Så........
Att sänka sin lön med 20 % kan endast de i övre skiktet göra.
Så enkelt är det.

Mitt i allting så.....

......startar mina tankar å känslor att uppröra å glädjas.
Det kan vara små saker som gör att det slås igång bara :) tex att det bara är jag å sonen hemma som pratar å umgås mest. Det är roligt men som samtidigt får mina känslor att svalla. Igår så tittade jag på en bild på mig å sonen, där jag bär honom på mina axlar en sommar å han är ett par år kanske. Hur glada vi ser ut då -å inte vet vad framtiden har i sitt sköte.........
Men bilden är tagen just då i den tillvaro vi hade då, å vi var lyckliga :)
Idag är det inte lika enkelt. Det har tillkommit en massa andra saker å fallit bort andra.........
Men vad ska man kunna göra åt sånt? Inte ett j-a dugg.
Jag har blivit blåst på ett antal slantar för jag inte velat bråka å hävdat min rätt, men mitt Liv stannar inte av för det. Utan det lunkar på bara. Jag försöker å tar kontakter å sträcker ut mina händer -men som inte uppskattas eller tas mot.........
Jag upplever/ser/hör saker som berör men som jag inte får möjligheten att vara med i/påverka......
Det är inte en situation jag trott mig hamna i, att pånåttvis mina ideer tankar å vilja att hjälpa till ignoreras -hela tiden. Men de kan åxå vara så j-a fel bara, det jag vill/tycker å erbjuder.........
Men då det är så kan man inte tvinga andra att ändra sig för att Jag vill, utan jag må ändra mig.....OM det nu är så högt på prio listan -vilket jag betvivlar.
För att göra om mig går inte så lätt elller för nån. Jag kan ju inte göra saker bara för att andra vill men gör det gärna om jag ser å förstår att det hjälper dem. Så jag anser mig inte vara egoist så.
Nu har jag inte kommit fram till vad jag bör eller hur jag skulle kunna smälta in mer bland folk å få träffa fler. Var å en har sina ideer å stadgar på vad de kräver å önskar. En del kan jag uppfylla men inte allas. Det är många saker man kan göra å vill göra, men varken kan eller får göra hälften. Sen då året å Livet innehåller så mkt saker så kan man inte göra Alt utan måste alltsom oftast göra val.
Att vara med barnen på Halloween eller fara å jaga, eller fara på en resa då någon nära bjuder på fest. Det är olika val å olika saker -hela tiden. Det enda som är likadant är väl det ansvar man tagit på sig eller de man satt till världen som man inte för nonchalera.
Jag anser att för deras skull så var föräldrarna vara tvugna att leva ihop tills barnen är 18 -OM det inte är brott som håller den ena kvar....mishandel, missbruk etc.
Men att det inte borde finnas den möjligheten att göra barn å sen bara dra, utan att behöva så för vad de orsakar. Nu är det oftast män som har den negativa egenskapen, men fel likväl.
Att man känner å förstår det ansvar det innebär att ha barn ihop.
Jag vet bara hur det påverkat mina barn å vad det inneburit för dem. Nu går det inte att säga det här har kommit av att vi separera, som att säga ett blåögan kommr av ett slag -vilkt är fan så mkt enklare.
Men att barn tar åt sig å påverkas på ett sätt som vi kanske inte kan med all vår logik å intelligens kan lösa.........
Nu snurrar världen på iaf oavsett vad jag gör ellr inte,men för dem i min närhet vil jag deras bästa bara -å gör så gott jag kan å har råd till.
Jag kan inte göra mer än så å jag tänker aldrig bära andras stenar.......helt sonika.
Men avlastar gärna mina barn de som de tror de måste bära på....

Tidens riktning i...

.....rummet -finns den?
Man diskuterar om Tiden påverkas av gravitationen å att tiden böjs i det krökta rummet å vilken tid som är verklig....om man lägger in framtid å förfluten tid när den tid vi uppfattar mest är vår Nutid...
Behöver vi veta å förstå mer?
Jo kanske för den sak att vi kan lära oss av förfluten tid som kan innebära vi undviker göra misstag som påverkar vår framtid.
Men........gör vi det?
Eller lever vi bara för stunden å skiter i den tid som kommer för våra efterlevande å att vi bara njuter av vår tid helt enkelt. Som alltfler å för många gör i den ekonomiska sfär de finns i.....just nu...
Gårdagen är förbi å morrondagen kommer, men jag tror vi måste leva mer i nuet. Att sitta ner å se snöflingorna dansa ner mot jorden, att njuta av en kopp kaffe i morronstundens lugn, att njuta av den glass som bara finns i samma tid i munnen just då.
Jag tror att de som inte kan i nyktert tillstånd finnas å njuta av Stunden just nu å bortse från ränte höjningar å eventuella kriser i samhället får det mkt jobbigt i LIvet.
Utan att kunna släppa vardags tankar å problem -inte att vägra inse å att dölja dem, men att kunna tänka bort dem utan att behöva berusa sig- det är jag övertygad om att man måste kunna.
Att finnas i Nuet kan göra att man orkar å ser alla bekymmer från annat håll, då man är tillbax i vardagen igen.
Sen är det många saker vi bara för acceptera å lösaeftersom, då vi inte lever ensamma i vår tuillvaro å stund vi har här. Att vi undviker att komma in å störa andra i deras värld -om de inte vill det. För vill man ha kontakt å lära sig nya saker av andra så vore det bäst om de andra öppnade å släppte in de som vill in i deras värld...att vi inte är stängda utan öppna å hjälpsamma mot andra.
Det vore trist om vi Alla stängde in oss i vår egen bubbla å tillvaro.
Vi är ett flock djur i vårt ursprung å det är just det som fört oss där vi är just idag.

Jag har fullständigt....

....tröttnat på dessa j-a bönder till förare i Jämtland....
De är Totalt handikappade att visa respekt å hänsyn i trafiken -fullständigt. Nu är det inte Alla men de som bestämt hävdar de vet å kan är de värsta.
De har typ minst 5 rejäla extra ljus å har oftast dimljusen på. Å blinkar man för man har svårt å se -för dt är de som har svårt att möta en med dim ljus, speciellt då de pekar in i ansiktet- då svara de med sina highbeam å vips !! så ser man inte vägen man skall färdas på......
Det är inte för att jävlas det står i Lagen om att de inte får användas samtidigt som halvljuset.........
Min dotter åkte med mig igår å hon klagade åxå hon inte såg nånting efter en dåre vi mött som blinkat med sina extraljus att hon inget såg å det 'gjorde on i hennes ögon'.........
Det finns så mkt mer de skiter i å tror de är ensamma på vägarna å hävdar sitt klena psyke då de inte törs säga ifrån då kärringen/chefen sagt åt dem nått. Då hävdar de sig med sina nya starka extra highkightbeam på de andra de möter. Tror ta mig fan de åker ut å lyser med dem bara för att få avreagera sig..............
Men om de har så j-a kasst Liv att de måste hävda sig med sina extraljus så har de så djupa problem att de inte förstår det själv ....än.
Nu är det inte bara dårar på vägarna men alltför många...
Det är så tråkit man inte bara kan visa hänsyn å respekt för andra som kör i trafiken.
Jag menar med samarbete vore bäst för Alla, då Alla vill komma dit de är på väg utan att bli hindrade.
Men lite allmänt har det blivit så idag.
Det har blivit ett egoist samhälle vi lever i. Att göra karriär på andras bekostnad anammar inte stor tanke -utan det är mer accepterat. Att få högre lön/mer jobb genom att sänka andra/snacka skit om konkurrenter, mot att visa sina egna goda egenskaper. Att fixa in sina barn på nån bra plats nånstans då man har 'rätt' kanaler är ingen ovanlig händelse.
Jag finner det hela tråkigt bara. Då jag är övertygad om att folk skulle må bättre om det vore 'mjukare' å mer humant i vårt enda Liv.........som vi känner till :)

Så har jag äntligen....

....kommit å rensa upp rejälare så vintern kan komma -visst vore det bättre göra ännu mer, men inget som måste :) så jag har mer frid inför kommande snö, för snö kommer det :) Det är rätt kallt ute så det behövs 'bara' nederbörd å då det sista tinat ner i backen för tjälen så kommer det nog bli en bra vinter iår...
Idag så kommer mina arvinghar då exxet ska bort imåra på nån kurs å ska åka tidigt.
Det känns ju bra att hon vänder sig till mig såna ggr, jag vill ju det skal vara så att den andre föräldern får frågan först då det är vardag å man har svåtr lösa var/hur barnen ska ha det.
Det är nog så för oss alla nångång, nån kurs, jaktvecka, resa med kompisar eller nått där det är fler inblandade å det inte riktigt stämmer för en själv så.
i en normal familj är bara den andre föräldern hemma, eller för föräldrar om båda vill iväg. Nu blir det mer uppstyltat då vi inte lever ihop men har tillverkat barnen tillsammans å har gemensamt ansvar för dem så, iaf VI i första hand.
Nu ska det iaf förberedas inför kvällen, med träning å med dem.
Får se vad helgen ger oss att göra en resa verkar det bli iaf...

Jaha, hur ska jag..........

..........skriva nu utan vara bitter :)
Jag har idag inte förtagit mig, har besiktigat bilen -ombesiktning.Å träffat lite folk i stan å förberett saker eller mest samtalat.
Annars så är det lugnt efter helgen å besöket, barna kommer hit imåra då det är träning för sonen å mig sen dotra på torsdag.
Sen är det mer jobb nu innan Jul helgen, fast mer det är svårt få mindre :)
Annars så har dagen varit j-t rörig med många puls attacker å drömmar......det blir så då jag sovit dåligt -tror jag.... Det gör inte ont utan är mer otäckt att få dessa 'drömstadier'.
Jag kan inte förklara dem utan vet bara att de kommer så.
Sen har Holger fått mer medicin å det är för att sköldkörteln har tappat litet av sin förmåga att ha vissa hormoner igång. Först får han diabetes som inträffar för ett fåtal procent sen en 'störningar i sköldkörteln som typ 20 % av diabetes sjuka får....... Men en j-a tur de upptäckt det. Nu blir han nog litet piggare framöver, å får högre ämnes omsättning.
Jag är kluven inför såna här grejjor, det är bra det upptäcks men det må ju ta slut snart pånåvis....
Jag följer forskningen om diabetes å hoppas de får till det, problemet måste ju även vara att tex Holgers kropp att låta unsilinproducerande cellerna vara, det är ju de som hans kropp tror är ett virus typ å som den vill ta bort...
Men dt är så bra idag då de har olika hjälpmedel å mkt bättre än bara för tio år sen...
Så man får bara uppskatta man har det bra iaf -det finns Alltid de som har det värre.
De som har gnälliga sambos å ettriga barn, som är så för att de vill eller män som dricker/sover hela dagarna...
Så har man det trots allt rätt bra.......lite ensamt bara då barnen inte är här, en vanlig vardags vecka lixom
Nu är jag mesttrött å ska knyta mig så att 'drömmarna' dagtid försvinner :)

Besök å en......

......helg med lite fest blir det nu. Först till långhuset å tätat taket -igen. Synd bara det ska vara så tidigt åp morronen en helg å för att festen ikväll är på kvällen lixom, det blir ett antal timmar att slå ihjäl lixom.
Jag får se hur det blir med hur mkt tid det blir att få bort.
Besöket från Norge är trevlig å vi åt en rätt god middag igår å såg nån film, hon är bra vän med den värdinna för partyt ikväll med tydligen. Så det blir säkert bra.
Nu är det dags att ta hand om Gästen å göra frukost m.m.m
Vilket är trevligt.....att ha gäst å se till hon har det bra då hon är här :)
Sen att packa oss iväg till långhus å pannrummet på fest, där det skall festats ut å bastas ut då det var flera fester där genom åren.;)

Hur kan det....

.......kännas så att man vill gräva ner sig ett tag -eller gå i ide kanske. Jag menar en del djur gör det, men.........då kan jag junte åka skoter å skidor -å det vill jag juh :)
Men känslan att få vila et tag bara, att bara få vara å andas ett tag så. Inget som pockar på, räkningar eller jobb eller nått så. Utan bara att få sitta å andas ett partre veckor...
Så skönt det vore........
Jag har hötr om att de betalar bra för elektriker på jobb i Afghanistan.....så varför inte..
Jag menar hellre där än här å bara haka sig fram. Men det innebär mer saker att lösa innan barn, hus m.m.
Men det borde gå i dagens digitala värld -OM de finns mobilt som funkar där, tveksamt..
Men vad skönt, slippa härifråm ett tag å vara borta å få ihop nån krona -det vore väl bra.
Men det blir väl som alla andra drömmer jag har/haft. Att de inte blir nått av dem.
Huset jag tänkt men må nog inse det blir inte under min Livstid, saker jag trott på som stjälpt mig mer än hjälpt...
Både ekonomiskt å psykiskt, mkt lägre än vad jag velat.........
Det tar emot -att inse man misslyckats så gruvligt bara :)
Tur man kan röra sig  å att barnen finns -hoppas de stannar.
Jag vt inte men känner jag saknar focus nu, mer än vanligt :)
Folk pratar å säger saker men få står för det eller att det ligger nått i det -vad de nu säger å lovar. De ghåller det inte, men räknas med på allvar iaf lixom. Trots att altfler vet de inte kommer genomföra/stå för det sen.
Jag aktar mig för att lova saker jag vet är svåra att hålla. Jag vet åxå att saker jag lovat som jag inte kunnat slutföra men som berott på den andra parten, men det har skyllt ifrån sig å det har accepterats som att de hade rätt........ Nu bryr jag mig inte då jag VET hur det är å var, men visst bättrar det inte på min tillförlitlighet.
Nu är det svåtr bevisa motsatsen då jag inte orkat engaera mig tillräckligt, men har lärt mig en del. Tex att inte hädanefter göra jobb 'till bra pris under mina förutsättningar' utan gör det som det skall göras å ta betalt därefter .
För det har inte riktuigt fungerat att möta kunder så, att vara human å ta det då det passar dem å att göra det bra. Nu blir det att göra klatr snarast, trots det skulle bli bättre om man tog det i rätt ordning. Nu är det helsvåtr att göra jobb å konkurera med priser på mtrl, då tex min rabbat hos en grossist är under hälften vad de stora firmors är. De köper mkt=får hög rabbatt. Eller att lågpris kedjor har lägre än mig då de säljer gammalt mtrl å att de förhandlar för en kedja som täcker hela Sverige=stor rabbatt,
Folk fattar bara pengars språk -tyvärr :)
De stora kan sänka till kund under mitt inköps pris eller ta bra betalt sen de mindre är borta å då tjänar de j-r bra :)
Konstig bransch man gett sig in i :)

Sen kommer frågan.........

.......ska Livet vara såhär?
Ska det sluta å bli som det är idag -eller kan man ändra det? VILL man ändra det?
Vilka val har man gjotr förut som blivit fel? vilka val kommer man att ställas inför i framtiden?
Hur vet man vad som är rätt då?
Överkrafterna -för nån är det Gud- skall veta att jag är så innerligt besviken på hur mitt Liv blivit.
Det val jag gjort tycker jag varit kloka -å vad blev det av det?
Vissa val är detaljer i Livet -men som förgyllt ibland :)...oftast.
Men de 'tunga' val jag gjort har mest gått åt h-e.
Jobb å familj tex, det är rätt tunga 'poster' i mångas Liv.......de flestas å idag kan jag lixom inte byta eller få det ogjort.
Men.......skulle jag vilja byta å ändra? Tror inte det :)
Har två underbara barn å med jobb var det valet jag gjorde då för jag trodde det var rätt -då................
Tror inte det blir bättre av att sitta å ångra sig å gräva ner sig i den skit man hamnat i. Utan att kliva ur det å gå nya vägar.....
DET tror jag på mest å mycket -att inte fastna i den dag som passerat för den är lixom över å svår att ändra :)
Bättre se framåt å lära sig av begågna misstag helt enkelt.
Idag är det mkt mer så för mig.
Jag för mer det jag vill just nu, för det Stora i Livet är redan valt å gjort å som inte går att ändra på idag.
Sen vänner/tjejer kommer å går, bara se sig om å byta. Då de gamla inte hör av sig eller vill umgås så.......
För jag tror å hoppas jag är trevlig nog å intressant nog at umgås med idag så.
Ok jag har kanske inte samma förutsättningar men gör så gott jag kan för att undvika göra andra illa eller belasta dem. Sen vad de tycker å tror kan inte jag behöva stå för...:)
Utan är det så att de inte vill så -tack å bock...
 

RSS 2.0