En härlig dag som.....

.........jag känner kommer idag. Jag tänker då på mina arvingar, som jag tycker börjat utvecklas åt det hll som jag hoppats. De hälsar på å tar hem kompisar sover över leker m.m.m å inte stänger in sig.
Jag har saker inombords som jag brottats med å tycker det känna mkt bra då det lilla jag kan/orkar å försökt göra uppskatttas.
Visst är det mkt kvar men ser det går i den riktning jag hoppats på.
Att mina barn blir sociala å öppna att umgås med andra människor. Å då inte bara från släkten. Klan tanken stör mig mkt då man inte får ingluenser utifrån alls då, utan då det är mest samma personer med samma tankar å samma ideer som inte utvecklas så mkt under tio år. Det är klar nån byter nån prtner då å då, men den nya kan inte tillföra så mkt.....OM de törs å får :)
Sen vet jag att jag har mkina egna filosofier som inte är så variabla hela tiden, men jag försöker se å provar nya saker iaf jagh.
Sen att ongan säger vad de tycker å vill är bara grädde på moset, å jag gillar at vi kan föra den dialogen. Inte att de håller tyst å tänker eller säger å kräver, utan att man kan fritt på låta tankar åideer florera. Utan att de ska begränsas att 'så tänker/säger/tycker man inte......'
Om det däremot menar att negrer är sämre får man inte säga det är fel utan bara resonera tills de hör själva hur fel det är..... Hjärntvätt=? nå tvärtom att få låta de själva tänka ut vad som är rätt å fel..... Sen tycker de att pannkakor är godare än pölsa -det är en helt annan sak :)
Att de själva får välja den väg de vill gå, inte piskas in i vad jag anser vara deras intresse å vad de vill. Om de däremot väljer droger å brottets bana så kommer det bli långa diskusioner innan jag ger mig...:)

I förrgår så såg......

....jag på teven då en förälderberätta om sin son som blilvit skjuten i Malmö.
Det är fruktansvärt för dem, det är inte tal om annat. Att helt plötsligt få sin 17 årige som bortryckt sätter spår i deras Liv. Han sa det är så svårt uppfostra de anmdra barnen med den sorg de nu har...å dt förstår jag. Man har lixom ingen ork att hitta på saker så..
Det påminner om att bli lämnad, men det ena är inte bättre än det andra...men dock men stora skillnader. Det ena är ett val det andra påtvingat, Det ena förlorar man å kan inte höra vad den tycker/tänker/vill -det andra får man tvingas möta varje vecka (om det finns barn) sen får man höra vad illa de tycker man är vem de tänker knulla med eller vad roligt de har sen att de vil bli lyckliga -som nu inte du klarar av att hjälpa dem med.
Tomheten efter en bortgång är inte möjlig förklara, frustrationen att men inte kan undvika exxet är svår förklara.
Att gå bort innebär att det inte är Dig det beror på utan något ingen vill -att bli lämnad händer det för att Du är så j-a kass att Du inte är värd stanna med, trots era barn......
Det finns mkt mer på båda delar, men vi kommmer alla missta nån oavsett hur. Å få nån bortryckt vid låg ålder är det värsta då. Å de som blir lämnade är sämre ju äldre man är.....

Jag vet det finns....

....stunder för Alla som är bättre eller sämre....
Å man kan inte alltid påverka det så bra, utan det bara händer ibland -uppåt eller neråt.
Även om man försöker skapa eller undvika...
Men pånåttsätt är vi skyldiga eller ansvariga iaf...
Jag gillar då jag ser hur de jag gilar får det bättre med jobb å familj, men blir irriterad då de som inte förtjänar det får det bättre. Om det är familjeärt uppslattar de det inte utan de -som är dåliga, värderar det mesta i pengar å material.
Jag hoppas å längtar då saker kan börja gå min väg mer, mem har som känslan min 'mängd' tur har som förbrukats. Jag hoppas å önskar det inte så men det verkar inte bättre :) fast.........
Om man är god å gör bra saker kanske det fylls på igen..:) eller ökar iaf......men. De dårar man ser behandla sina nära å kära tom illa, de verkar inte hindras så mkt....
Jag har hötr å håller med till viss del att det med självkänsla reglerar det litegrann.
En man diskuterar med å de verkar helt övertygad om sin sak tror man har rätt å ger sig. Så kollar man upp det å ser de hade fel å tar upp det då man ses nästa gång. då förnekarde att de sagt eller påstått det man nu rättar dem för. Jag 'vet' (hoppas?) det finns fler som varit med om det nångång, å att den som sagt detta då menar man bara har missförstått det hela -å saken är ur världen. Medan imitt fall de menar på att jag har fattat det fel pga min skada, blir jag RÄTT irriterad, det enda sättet vore att spela in eller på nått sätt 'bevisa' med bvittnen att de sade så å att jag har rätt.....men.......vem orkar? utan man får bara svälja det å leva vidare -även om ens självkänsla är klart stukad.....varje gång.
Jag har tittsomtätt kommit i denna situationen med en jag gått i familje terapi med, å fått höra jag drömt eller missuppfattat eller bara hittat på saker. Men då denna kurator då hållit med mig om att tom med denna hört att personen sagt det känns det bättre -inte bra då det iaf 'är personliga 'skador' som är inblandade.
Men hursomhelst så känns det bra att det inte är jag som blir syndabocken utan att även denne kan missat/glömt bort/missförstått -eller vad det nu kan bero på.
Det här är ett fall som jag nämnt förut men som helt klart bara är solklart i hur det kan vara å bli, å att det inte var i mitt hivud det utspelades....utan jag kom då på att de som gjorde så i min omgivning -inte bara denna person. Lixom ansåpelade åp min skada å osäkerhet för att själv må bättre, då de annars skulle 'förlorat' mot en man med hjärnskada :)
Tänk er vad hemskt...:)
Jag VET det är fler som gjortså men inget jag kan -eller behöver- bevisa jag har rätt i osv. Utan jag lägger det i min skadade hjärna å väljer bort denne mer bara.
Då jag förut inte mått bra alls av att ifrågasätta mig själv så j-a dåligt å säketr kommer hamna i liknande situationer igen -å åter ifrågasätta mig om jg har rätt......å må dåligt igen.
Trots jag har min skada innebär det inte att jag har lågt IQ. Jag har genomgått så många olika tester att jag vet jag inte ligger i underkant så. Vilket gör mig styrkt att orka å vilja vara kvar här så...
Å de som tror annat har nog så mkt själv de borde 'reda ut' innan de ger sig på de som råkat ut för något de inte orsakat -men kanske förjänat :) - i sitt Liv.
Jag låter de själva få ta den matchen, det är inte min sak att peka å säga åt dem att reda ut det.
Tänk om de kunde göra detsamma :)
'Behandla Andra som Du själv vill bli behandlad' -är ett bra utryck.
Jag försöker låta folk göra som de vill så länge de inte blandar in andra å gör dem illa...
Låter dem köra den bil de vill ha vilka kläder de vill bo vart de vill etc...att låta dem leva sitt Liv.
Jag vill leva mitt med....på mitt sätt :)

Så var det dags för..........

........årets premiär med Hojjen :)
Tur man har hjälm så inte huvet spricker isär av det leendet som uppenbarar sig då man glider ut på de första metrarna på Hojjen....:)
Kan inte påstå det är helt glömt men känslan är ännu bättre än vad man minns....:)
Så Känslan peppar en att det blir rätt mkt åka i sommar....sen med fler som gillar åka med -vilket bara gör det bättre !!!
Nu är det 'bara' P18 som skall färdigställas för sommaren, å då uppbyggnad har börjat känns det bara bra....det åxå. Så vid regn tar jag P18 å sol Hojjen.
Kan det bli bättre sätt att färdas på? va !!??

Om dagen vore den.....

....sista dagen i Ditt Liv -vad skulle man göra då?
Det är svårt då det är så pass litet tid tänk om man fått domen på en månad....
Om man får en sjukdom eller man upptäcker nått som gör att läkarn säger Du har en månad kvar -max. Du känner inte Dig annorlunda bara att Du är lite tröttare å svårare gå upp på morron...........men vem känndet inte. Så varför skulle det vara konstigt?
Hursomhelst, Du har fått den tiden på Dig -så vad gör man?
Köper en låda brännvinn eller går på krogen eller skulle man resa världen runt? eller sitta hemma med nära å kära?
Att sitta med sina barn å förkunna Sanningen i världen? :) eller sin Sanning iaf...
Att ge sina barn den tid man har kvar?
Jag kan inte tro det finns något värre man kunde få uppleva......faktiskt.
Min olycka kom som en blixt från en blå himmel bara, men jag visste inget dan före....utan det bara small.
Men att få veta å vänta tills man får möta Döden.......
Såg på teven en tjej som hade fått domen å hon ville se sina barn växa upp å få barn barn typ....hur förtvivlad hon var men det syntes inget fel åp hennes fysiskt så. Men hennes sjukdom hade gått för långt att det var oundvikligt bara.
Jag kan då inte ens tänka mig nått värre....tror det var å ens största skräck....
Den skräck tanken har nog ala å är en del närmare idag än för ett år sen.
Vad kan man göra då?
Är det ärfligt är det en sak, men man kan kanske styra litet själv. Vad man äter, inte röka å att motionera tex...
Undika ämnen man vet kan orsaka sjukdomar...men inte mkt mer.
Jo -att sluta oroa sig kanske.
Att leva mer för dagen å stunden , UTAN att göra andra illa å belasta de runtikring en...
Men att få göra det man själv vill......
Åka hojj eller fiska, att inte äta kött att få dricka vad de vill eller om de vill fara till Långtbortistan....
Låt var å en göra vad de vill å respektera deras Val.
Men att stötta varandra då nån behöver hjälp eller tröst.

Nu har värmen....

...tagit grepp om Sverige...
Jag tycker det är bra då jag vill ut å åka hojj, men blir lite orolig.
Jag har sett flera olika dokumentärer om den globala uppvärmingen. Å den senaste berörde mig mest.
För den var saklig å mkt MOT Usa fast det var en president kandidat i Usa som gjort den, Al Gore.
'Inconvenient Truth' hette den -elller liknande..:)
Sen kom jag på en annan jag sett förut dör de visade hur grodorna dog ut, ras efter ras....å endast kvar i små områden till litet antal.
Sen hur ännu fler arter väcks till liv efter vinterns 'sömn'. Som då de som livnär sig på små inserkter som brukar komma i April är framme i Mars som gör att de som äter dem inte kan/hinner äta å begränsa de insekter som kommer för tidit. Vilket gör att de som äter insekter inte klara sig så många, som in sin tur ger de större arter som tar dem som äter insekterna....etc
Är ni med vart mi tanke går?........
Hur alltihop påverkas av så -för oss- små saker. Det är först vi ser minder älgar -till en del skogs bolags lycka- som vi fattar det är nått som inte stämmer....eller om det blir för mkt av em. Om rovdjuren -de få som finns kvar- inte kan klara av att ta ihjäl nån älg...eller vad de nu är...fåglar, myggor, ormar m.m.
Då vi ser 1 000 000 00 myggor elller 1000 ormar fattar vi nått är fel -å då försent.
Visst har temperatur förändringar skett genom tiderna, men inte på så kort tid som det nu har skett.
Tex att koldioxid halten i luften inte varir så här hög på 650 000 år !
Att koloxdioxid utsläppet har  per person sjunkit i Sverige med nästan hälften, då vi är 9 miljon ivånare. Är bra men i Kina har det fördubblats,  å de är 1,32 miljard ivånare.
Hur det påverkar tellus då de anser det är deras tur att alla ska ha å åka bil..........
Bilden visar befolknigs täthet idag.
Tänk Er då de i Asien eller Indien kommer på det är deras tur....
Å vad kan vi säga? Då vi -eller våra föräldrar- levt å haft det som de inte kunnat ha förut. Men nu då företagen flyttar dit får de råd......
Holmen skog tex som ska bygga den stora trävarufabrik där å kickat folk här hemma, eller elekltronik företagen  m.m.m.
Världs ekonomin har flyttats.....dit där det finns billig arbets kraft. Å pengarna styr det mesta på jorden idag.
Befolkningen i Asien utgör över 60% av världens befolkning med totalt 3,8 miljarder. Kina har 20% å Indien har 16% av världens befolkning.
Å då de har råd att köra bil för nöjjes skull, eller överkonsumerar som vi gör idag.....ja vad skall man säga?...
Tillgångarna är en sak, då vi redan idag överkonsumerar med ca 30%. tänk er då de får råd med den folkmängden, eller om halva får råd....huvva..
Ericsson är ju i Indien å tjänar pengar å det gör Indierna med å kan öka sin förbruknig av varor....
Företagen flyttr dit för billiga arbetare, som i sin tur tjänar mer än vad de gjort förut å deras standard höjs å de kan konsumera mer. fast kanske åxå inser de inte skall ha 5 barn som skall försörja dem på ålderns höst. Men kom på -det är ju begränsat redan idag i Kina.
Det skall bli intressant å se hur det ser ut där om några år, då alla vill ha pojkar...som är liiite bättre än tjejer. Det blir naturlig begränsning bara. Men då är Pehr borta å mina arvingar får se å höra -uppleva?? det mer :)
Jag avundas dem inte.....då jag tror det inte blir enklare leva i framtiden -tvärtom...
Det personliga är friare å bättre, men att klara sig är svårare. Då alla skall till storstäder å jobba.
Blir det en kollapps, antingen trycket på en stad för stort å det bryter ihop eller nån ElektroMagnetiskPuls, som gör att Ingen ström funkar alls, vilka effekter det skulle ha på livet. Nu sker det efter en nukleär explosion men de undrar om solstormarna kan bli så starka de kan påverka magnetfält i kablar. De utlöste en 'atombomb' 250 mil över havet å ca 1,4 mil från Hawaii -som fick gatubelysningen släckt....
Tänk er...att INGEN el pryl i hemmet funkar.
Hur skulle det se ut?
Bilen startar inte, lampor å värmen kaputt, datorn väck..m.m.m
Lite förenklat -KAOS....
Det är DÅ den starke överlever, oavsett vad Lagen säger.......

Det tar ibland emot.....

...att ens kliva upp.....har lixom ingen motivation att få opp föttran. Jag vet att det kommer å ändras bara jag kommer på nått jag vill å kan göra så...
Nu finns det saker men som jag inte har råd med eller har nån större lust till....
Nu menar inte jag att Alla helöa tiden vill kliva opp på morron för att gå till jobbet, men att de får aker från arbetskamrater somk ger dem saker de inte tänker på....
För mig skulle det var så att for jag till ett job så blev det inget mer den dan, jo litegrann men inte mkt alls. Kommer ihåg en av mina exx som tyckte jag var ännu sämre å bo med då jag jobba/praktiserade i stan. På kvällen var det inte mkt med umgänga så....
Så det blir en konstig situation.....jag har tom erbjudit att träffa de som har behov att träffa folk för att ta sig ut på stan. Men det har heller inte passat....har erbjudit rally klubben tex, inte ens de vill ha hjälp...
Å min firma å det jobb jag skulle klara av grejjar jag heller inte.....å har samtidigt inge pengar att ens göra nånting.
har hamnat i Dödens väntrum. där jag inte vill vara utan jag vill leva....göra saker tillföra något hitta på eller träffa folk iaf.
Den tiden känns vara förbi......
Lessen jag är matt å dyster, men har som tröttnat å är mest matt...-å då jag sovit dåligt blir det inte bättre :)
Hoppas på en bättre sömn å då bättre humör :)

Idag var det färäldra/elev/lärar samtal som....

.......gjorde mig stolt -igen. Det känns så bra att det går bra för mina arvingar, att de sköter sig å är omtyckte. Ok klatr det hänt saker då de är just barn, å har ibland känslorna 'utanpå' å reagerar för små saker -för oss, men för dem är det så stort så stort.
Men både socialt samt presterande nivå går bra.
Tur de fått sin mors utseende å min intelligens :) Nä jag vet inte vasd de ärvt av vem, vet bara hur de är idag å som andra delar av deras förfäder som tar fram å belyser -vad de anser att de fått efter sina gener, de får de stå för :)
Jag ger blanka fan i vad de fått av vem, det är Mina Barn å är mig/modern närmast -det är inte svårare än så...
Sen om våra gener var kompatibla å gett det resultat som det blev är väl bara att aceptera åtacka :)
Sen att det var fler som var där innan är en annan sak. Det känns konstigt att hon fått barn två med mig gförst å sen två med honom gör henne till fyrbarns mor å vi 'bara' till två barns far....
Känslan är litet som att dela kalsonger, lite äckligt -tur jag hade dem först :)

Ibland blir det dagar som........

...är lite lugnare än annars å även helger som det är mindre aktivitet på.
Den här helgen var en sån, dotra botra på fredan å hemma på lördan å då följde hennes kompis med. På söndan gick jag på ett Årsmöte som jag ville gå på.
En del saker å föreningar är sånt jag inte vill missa bara..
Sen ett årsmöte är alltid årsmöte å mkt formaliteter.
Men intressant iaf.....
Efter mötet for jag till barnens farfar å farmor å vi åt där å prata om lite olika saker. Sen åp kvällen var det hemfärd å lugnt.
Det är en trist period nu innan det torkat upp åp backen så, det är slask å blött mest överallt....
Så det är bara fortsätta inne -blivande teverum- å i garaget, beroende på vilken inspiration jag får...
Ser fram emot få saker klara i garaget nu först, så det blir att åka i sommar :)
Regn-P18 å vid sol-hojjen...:)
Det känns skönt ha saker att se fram emot iaf....å tur är väl det.
Nu skall förberedas inför föräldra mötet eller elevsamtal eller vad det nu kallas, mina barn i deras mor å jag.
Det är väl bra de har nån uppföljning på varje elev...
Innan dess så blir det lugnt  :)
Det är bra att ha såna här dagar med, att fara å handla å gör lite enkla saker -men som åste göras så :)

På det sätt....

....jag är, är INTE det ultimata utan även jag har mina fel. Har aldrig trott annat, men jag skulle försöka ändra på det -om det är möjligt å inte min längd tex :)- som min eventuella nuvarande inte gillar....
Jag tycker det är ett naturligt sätt å beteende. Om jag rapar efter maten å hon äcklas av det så får jag tänka å det å sluta -ett enkelt exempel....men självagrejjen. Eller at inte alltid se på fotboll som ingen anmnan i familjen vill.
Det handlar om hänsyn till den/de man lever med helt enkelt...
Mitt Liv förändras å utvecklas det med -som det gör för alla. Saker jag gillat förut kan man ha tröttnat på, men har man valt en kvinna som mor till mina barn är det inget man släpper för man tröttnat åp hennes gnäll -utan ber om ändring å mer överseende. Det gäller åxå tvärtom...för kvinnor menar jag :) Far osv....
Jag kan åxå skriva i rättvisans sak att jag gnällt mkt på barnens mor på hennes beteende som idag blivit till det bättre, för barnen å vårt 'samarbete'.
Det har blivit mkt bättre även om mitt inre störs av hur det är så går det bättre med det praktiska å byten osv.
Å det är mkt viktigt....att det fungerar så barnen int känner sig som en belastning. vilket jag tror de gör då deras mor/far klagar hur j-a dåligt det går å jobbit det är. Nu har jag undvikit -om jag ens nämnt- att bätta hur j-a illa jag känner å tycker. Utan håller sånt för mig själv, å litegrann här :) för mina vänner vill jaginte beklaga mig då ännu fler skulle försvinna ur mitt Liv bara :)
Fast kommer ämnet upp kan det bubbla ur mig kommentarer ibland. Å då jag lättat litet å hötr hur närmast chockade folk blir på hur det är å hur saker tagiots hand om . Gör det mig förvånad samt styrkt. Jag har förstått det som jag upplevt inte är såå vanligt lixom..även om det förekommer hos andra så...
Men men -nu är det bättre å det måste tas fram. Då jag varken bryr mig eller förstår varför å struntar i vilket är det bara att gilla läget å gå vidare :)
Jag tror även att arvtagarna finner det bättre å att de mår bättre -å det gillar jag :)
Livet är inte bara skit utan det har sina fördelar med :)

Jag tror inte........

.......att nån kan förstå eller sätta sig i hur det är för Pehr ibland. Jag har såååå tunga stenar att jag bara blir orkeslös så, sen att jag inte har någon i hela världen jag kan resonera å dela av mig med -inte alla.
Jag är lite avundsjuk på de som funnit Sin Kärlek eller/och vad deras Liv går ut på -vad som får dem att vilja fortsätta vara kvar på Tellus:)
Jag har lixom fått för mig att jag har kunnat grejja det här eller funnit nån som jag kunde delat mitt Liv med.....
Nu kommer det nog inte bli så.....fast....visst hoppas jag än.....litegrann, iaf sen är det mattematiskt en mkt svår ekvation.
Fast jag är knappast den ende då jag tycker mig ana alt fler går till kurator/psykolog för att 'lätta på trycket'.
Förr kunde man prata med vänner åp ett annat sätt, Ingen orkar idag då Alla har fullt upp med sitt.....
En konstig värld vi lever i idag....
Jag blir nästan avis på de som är religiösa, å har mer verbal kontakt än den moderna uppkopplade interchattarnde Svensken idag,... :)

Komiskt, eller......

.......vad det nu kan tolkas vara.
Ett företag i bygden fick reda på att jag har firman på is för ca tre veckor sen -å vips !! så är det en firma från Östersund där å monterar. :)
Man får känsla de väntat på eller att det var lättare lejja dem nu lixom, ok tillbyggnaden har inte varit klar förut men då mkt arbete i dess fastighet utförts på annat sätt innan så...blir det nu enklare. Men jag vet att det brukar lixom ske en diskussion innan ett jobb börjar, hos andra iaf. När man ska komme å om man kan förbereda något.
Jag tror inte de enbart kommer installera på tillbyggnaden, två man så. Utan klart det är mer jobb än så..
Sen vart är kommuniationen? jag har inte tagit bort utan bara lagt den på is å kan mkt lätt få igång den igen, bara jag vet det finns jobb lixom.
Men det är bara att aceptera, jag inte har å kommer Aldrig få förtroende jobba mer här i byn eller kommunen. :)
pånåttsätt gör det mig inget då jag klarar mig iaf, det är väl mer bara i att förstå sin situation.
Sen tycker vederbörande jag är bitter så, men vad kan man annat bli? :)
Nu vore det trevligt få vara en fluga å höra om tiden tex ifrågasätts nu. Dvs att de törs ifråga sätta en större firma från stora Staden. :)
För det är åxå en erfarenhet jag upptäckt. Att ett litet elföretag, enmans firma är det lättare att ringa upp å beklaga sig hur dyrt det är å tiden inte kan va rätt osv...
Jag vet det finns de som vågar ringa till störe å fråga, men inte många..
Det är inte roligt -men vem bryr sig ?
Jag må hinna klart bilen te sommarn å har inte tid å jobba iaf :)
Inte då det är den otroligt dåliga samarbetsviljan i bygden ;)

Idag har det varit....

....rätt mkt å blivit lite gjort....
Svetsa å föreberett för tanken på P18, å farit med barna te stan på deras träöning.
Sen hemfärd å dotra ville hit en dag tidigare :) alltid trevligt.
Rengjorde en del i köket idag på fm, sånt där som man spiller å knappt syns, men då solen kommer fram blir det synligt.
men en rätt bra dag iaf så, lagomt men ädå en del gjort.
Sen var barnens farmor dit på deras träning å tittade idag, å det var roligt med.
Jag ska på möte på söndag å då får de träffa dem igen, farmor/farfar. bra de ses ibland.
Men i övrigt så har det gått j-t fort med smö å is här....vägarna -de stora iaf- är isfria mest nu.
Så snart kan man nog ta en sväng eller två..;)
Undrar om jag skall göra klart nya teverummet innan det blir så man kan va ute å grejja med, annars blir det nog inte gjort så snart.
Då det är dags för solvärmare å verandan....sol värmarna skall ju ligga på taket på verandan, som jag tror jag vet hur jag vill ha den...
Nu är det natta här dådet bli uppgång imåra å få iväg dotra så....

Vi har alla....

......våra tider å perioder så.
Jag har en där tid då jag tänker mer än vanligt.
Det blir så då man ligger å är sjuk men piggnat till nog att tänka. Då man är sjuk nog orkar man inte bara.
Nu då jag är pigg så upptäcker man vad man saknar.... ::)
För mig är det rätt mkt.....
Å jag kan då känna mig mer ensam å blir lite låg så.
Det är tyst å litet som jag kan göra. Garaget visst men idag då jar upp å sopa så blev jag svettig, tecken på att jag inte är helt frisk. Så det blir lugnt ett tag till :) å då mer funderingar.
Tex att man duger mer som arbetskraft än vän......konstigt men det är väl så. Då det går att spara pengar då jag jobbar med å åt andra -tråkit men sant. Jag skriver förståss sanningar :)
Jag å Jesus :)
Men kan bara , tyvärr, konstaera det. Tråkit men sant....fast det är inte bara jobb det har även varit ttrevligheter samtidit, men inte bara för att ha det skojjit så.
Nu blir det mer sånt med Klubben tror jag....men hag vet åxå att jag hjälper gärna till med el för att nån inte kan själv....å lixom gör det på eget bevåg.
Så det blir som kluvet, men om jag väljer göra jobb utan att bli frågad eller bedd om det så är det skillnad.
Det är på mitt initiativ å inte deras baktanke, det gör de tpå ett annat sätt...
Nu skall jag först i sommar mest bara vara å njuta av Livet på mitt sätt. Åka hojj umgås festa å grejja hemmavid å då behövs det inte så många fler..
Blir Arnljot med tror jag, sonen å jag iaf å enligt honom bara bvi så vi åker hojj dit...:) skojj han gillar åka hojj med.
Så jag ser fram emot sommaren. Hojj, Mjöd, fester å nytt folk -UTAN krav å baktankar. I det här fallet kommer nog jag åka på deras kunskap om hojjen ;)

Jag fick en....

...cd med den Kristna historien , eller fick å fick den är i en serie jag köpt :)
Det blir intressant å se om det framställs rent fakta mässit eller om dt är förskönat...
Tex hur de kristnade sverige....det var inga silkesvantar iaf, det säger arkeologer å andra historie berättare.
Men historien berättas av vinnarna å då göra gärna förlorarna mkt sämre än vad de var...
Han som tog in Jesus han ville ju skilja sig från sin dåvarande fru å fann Jesus teorier å tog den delen av religion å skilde sig -han konverterade religione för sin egen skull, skulle man kunna tro OM man vill.
Undrar hur mkt annat som skrivits om i historien?
Mer än en sak skulle jag tro...
Hur vi blivit förda bakom ljuset flera ggr genom tiderna. Å trott vi hötr sanningen.
Hitler fattade det han å försökte bränna upp mkt av Judarnas böcker så, menm det går junte så bra idag.
Så idag går det inte alls, men om man ser bakåt hur mkt som döljts å försvunnit...
Nu är det som det är å inte mer med det.
Men det är inte man inte funderar på hur mkt som inte vi vet om idag. Alla stammar som haft berättande historier om sina förfäder så. Som nu inte finns kvar....
Sen har det nog funnits mkt mer än bara de muntliga som tagits botr -av vinnarna...
Jag har som tanken att det vore bättre med hövdinga dömmen å å mindre områden. Å då mer lokalt å på en personlig nivå så.
Sen om flera hövdinga dömmen går ihop å blir starkare så. Mer folk å då starkare mot motståndarna så.
Men inte stotr nog som det är idag, det finns mog en gräns lixom. Se på gamla Sovjet som inte kunde hålla ihop det sora landet. De tappar lixom kollen åp de har det å då bryter de sig ur.
Usa är bättre då det mer är olika 'länder' i de stater som de har. Olika lagar osv, men har gått ihop i andra frågor. Ekonomi å försvar...kanske jag tror dt är så iaf -eller fått höra de är mer shjälvständiga staterna där.
Å dt är väl dte som EU försöker att bli,,,fast mer lokalt så.

Då man är som jag....

...är nu -sjuk å hemmavid å sätter mig här då jag orkar -så blir dagarna så långa å man tänker för mkt bara. Iaf jag gör det, kanske inte är så man gör :) men för mig är det så å svårt komma ifrån..:)
Har lixom den egenskapen :) funderar på Allt så. Så fotr jag orkar blir det garaget nästa. Har mtrl nu att sätta dit iaf, hoppas jag.
Jag har inte gått igenom den än men nånting borde gå använda...jag må bara kmma igång först. Styret på hojjen får nog vänta -tyvärr, ett tag iaf. Men det går även bra nu å det är inte bråttom :)
Men jag har fler saker jag borde göra inomhus med...bara orken kjommer så -å motivationen. Å jag vet vad som får igång mig mkt varje gång, det genus som avlar homosapiens yngel ;) Vet inte varför men känner det inte behövs bara för mig så...nu behöver det inte -å jag tänker inte gifta mig- men bara av att bjuda hem nån skulle iaf motervera en riktig vårstädning :)
Sen tror jag att det ekonomiska med firman är på väg åt rätt håll.....å dt är mest kontors jobb kvar att fördigställa så får det avslutas helt.....
Det är kluvet bra/dåligt, men nu är beslutet fattat så :)

Jag undrar om jag.......

......måste skära ner mitt skrivande på Facebook. Jag vet inte men lyckas inte få till på det sätt jag menar. Har blivit missförstådd nog nu.
Då man pratar går det att lixom göra tonfall å miner -vilkt inte går på FB.
Srn så tänker jag väl å tar mkt på ett sätt somgör det tokit. Om nån skriver så lägger jag till fakta som de inte tror stämmer å jag inte kan bevisa. jag läser saker här å var i tidnings skrifter tex eller på nätet eller böcker om ämnen som fascinerar mig....men inte kan då hänvisa till källan.
Så att då påstå nsaker av mig går lixom inte. jag har nångång fått kommentaren 'vad vet DU om det...' å då hänvisat till min minnesförlust....
Så saker jag lärt mig nu iefterhand måste jag kunna hänvisa om det skall vara aktuellt lixom....
Eller om det bara är för mig jag vill kunna stryka mina åsikter...........hm......
Det kan vara så åxå. Att det ligger hos migsjälv så...
Men jag tycker inte dte är nå roligt då jag blir kallad tillmälen å hur jag är som inte alls stämmer...
Fast påstår man saker får man väl räkna med att bli motsagd -men då vill jag det sker på ett logiskt sätt å inte med arga ord eller bli kallad gås. :)
Nu är det som det är å jag kommer skriva mindre å sanktionera det jag kommer att se.....

Det är en dag....

....som heter internationella Kvinnodagen 8/3 å en internationella Mandagen 19/11.
Jag undrar varföpr det skall vara så. Om det är för vi inte ser varandra tillräckligt?
Att man som man/kvinna inte uppskatter den man valt liv partner....
Jag finner det hela naturligt att man skal se varandra för den man är å att man visar uppskattnong så, inte med blommor å guld krams.....jo litet kan man väl ge ibland :) men jag menar att hjälpa varandra under vardagen. Att servera middag eller frukost på säng, eller städa utan det blivit order på det -nu mena jag föer män till kvinnor så. Men att göra saker som vi vet de värdesätter å inte vill göra själva -ska det va så svårt?
Men många som får det uppskattar det inte heller, å istället för att påpeka att då han provat städa, vad han missat å inte gjotr att berömma för vad han gjort...
Å för oss män att ge henne komplimanger för saker hon gjort/gör för oss....
Det behöver inte vara ett dussin rosor bara en kram å ett tack typ, för att hon tog bort den mugg du druckit kaffe ut framför teven..:)
Jag försökte den tid då jag var gift att ge henne socmorron å att ge mina föräldradagar så hon fick vara längre hemma. Å att jobba mer -utan att börja 7 på morron- så vi hade råd åka utomlands å göra saker Tillsammans...nu uppskattades inte det å varför fattar jag inte. Jag försökte verkligen göra Allt för vgår egen familj så, men nått blev fel iaf....
Ok vi blev inte millionärer eller åkte varje år eller byggde våtr hem vi önskade, men jag försökte iaf. Men hela mitt försök blev lixom inte uppskattat utan mer negativt å hur j-a kass jag var.....
Hur det hus vi bodde i kallades 'lushus' å vad allt det nu var för fel på nått....hur dålig jag var åp det ena å andra -DET belystes så mkt mer av de runtikring å inte accepterades det som vi valde göra....å inte göra..
Å efter ett antal år med dessa tillmälen så orkar nog Ingen mer.
Det kunde åxå påverkat det misslyckade försök jag nu gjort....eller försökt göra.
Både och eller det ena det vet man aldrig....
Men jag kan säga att dagens sätt att hja en varsin dag att 'hyllas' är bättre än inget....men det borde inte ens behöva finnas.......

Jag undrar om det har...

......varit någon tanke bakom att man Skall placera ut kvinnor i styrelserna -bara för att de är kvinnor...
Är det inte en sån sak nått för nån myndighet att en man inte får jobbet för att han är just Man.
Står det sen i lagen att man måste anställa xx% kvinnor blir jag verkligen orolig, att företagarna måste enlihgt lag anställa xx% invandrare/svenskar....
Det är väl upp till företagaren att anställa den person som anses vara bäst för företaget.
Ser man ett steg till då det pratades om 'varannan damernas' förut, å varann vd eller styrelse ledamot skulle var kvinna.
Inte för vad de kunde å deras kompetens utan just för de är kvinna så skall de få tjänsten...är inte det ett sätt att hindra att företaget -eller vad det nu är- att utvecklas?
Som att sätta en bilmekaniker att vara sjuksyster....då kunskapen inte finns å det kommer knappast att öka den typ av vård den nu jobbar med. Att 'kraften' att lära sig som borde läggas på att utveckla istället.
Jag menar att kompetensen att göra det jobb som skall utföras skall göras av de med bäst utbildning/erfarenhet, inte den som har rätt kön för att uppfylla nån kvot.....
Eller man Inte får anställa mer än x& släktingar åp företaget eller....ja hitta på nått du själv.
Det blir som Sovjet var förut, att styra förtag samt deras lust å vilja att starta å göra något de vill -utan att chefen/lagarna bestämmer åt dem...
Vi lever väl i ett fritt land -eller??????

Idag så står...

...solen högt igen. Så vi skall ut i solen idag med, svårt då barnen eller sonen mer varit krasslig. Jag har inte velat göra dem/han sämre utan avbrutit åka till fjälls som planen var. Jag är övertygad om att han blir sämre vid ansträngning å då även dotra började gnälla om feber känningar så stanna vi hemmma. Nu är de säkert så friska att de kan åka slalom resten av veckan med eras mor. Å vilket tack får man för det? :) jag behöver inget heller men det känns lite tokit då de kommer hit å inte är bra jag tar hand om å tar det lugnt så de blir friska nog då de åker härifrån..men men...får de åka skidor tex i slutet av lovet är det bra iaf -för dem :)
Å det har blivit så i dag, lite för oss alla. Barnen i fokus, se på tex resors reklam. Tom att vara ledig på övrig tid än barnens skol lov har försvårats. Som om att barnens skolgång är viktigare än föräldrars produktivitet. Jag for till fjälls med barna förut då det var lite jobb å så, en vän å hans son var åxå upp. -men vi tog båda ledigt å barnen med. Nu får barnen inte ledigt då deras skolgång verkar vara viktigare. Så tex sportlovet styr hur fjällanlägningarna dår sin beläggning. Den vecka vi tog för -till bättre pris :)- är idag inte tillgänglig. Att åka på semester en vecka -utanför loven har de sagt på skolan är svårt... Jag menar att det är upp till varje familj mer. å att barnen i så fall får mer läxa då de är borta så de hänger med...
Trots denna 'fixering' vid barnen deras skola å hälsa så är det så många föräldrar som skiljer sig, å det på barnens 'bekostnad'. Då de oftast mår sämre då deras mor å far bråkar/inte bor ihop. Dotra har ETT önskemål till sin födelsedag. Att hon å hennes föräldrar äter en middag ihop....då hon menar att hon aldrig sett mor å far ihop så..
Nu är planen vi skall göra det å litet till....men själva grejjen. Vad hon önskar....i present.
Ser man hur det ser ut i sverige med familjer, bonus fräldrar å syskon...hur många halvsyskon å kusiner plast förfäder -farmor, mormor etc- så kan man förstå att de blir bortskämda med dubbelt med julkklappar-födelsedars presenter etc. Sen att varje förförälder vill vara lite mer/lite bättre å minnas av barnen en tid efter sin bortgång gör det inte lättare eller mindre 'gåvor'.
Sen föräldrarna som skall vara lite bättre än motparten, köpa litet mer göra litet bättre å ha det liiite mer bäst -än den andre...
Jag har åxå kännt pressen då barna säger 'hos mamma får vi....' vaddetnukanvara. Å jag försökte åxå vara lite mer å bättre, tills jag insåg hur j-a patetiskt jag var :)
Idag så fokuserar jag på dem å gör det jag vill å kan, ger dem det jag anser de skall ha. Utan att jämföra vad de får å inte hos exxet.
Så att åka ner till älven en solig dag, ha litet tråkit å fika litet lagom å sen göra nått tillsammans är min grejj :)
Det kostar inget men är ovärdeligt att umgås med sina arvingar...om de är lugna å inte bråkar för mkt :)
För det gör de, alla syskon bråkar. Ändå tycker jag de oftast är överns å bråkar sällan här...:)
Nu är det 'bara' att stoppa i sig en riktig måltid innan göra fika bröd etc å ta sig ner :)

Att män gör....

...saker som ingen vill är konstigt.
Att män tar till våld då deras hjärna inte klara av att framföra sina ideer å tankar verbalt är svagt, men de som då tar till sin fysiska överlägsenhet är bara bevis på att deras hjärnor inte är fullt utvecklade.
Det finns inget som kan ursäkta detta beteende -bara förklara.
Jag vet det finns exempel på hur kvinnor gjort å betett sig så j-a illa att man ka förstå -inte acceptera- att det gått överstyr.
Att de drar ivähg med nattens älskare -mitt framär näsan på sin kille. Eller han som kommer hem efter ett dags arbete 1 tim tidigare å hittar fyra fötter i sängen....
Kvinnor har mkt lätt få hem män som vill knulla, bara ge sig ut på nätet. Annonsera/chatta å vips ! så står det en i hallen redo......
Hur å vrför hänger nog ihop med vårt släktes överlevnad, då Gud eller Naturen skapat den berusning som uppträder vid just sex. Att de flesta vill å kan överallt...hela tiden...iaf män..
Sen de som vill ja makt å som börjar med att prata ner sin partner för att sen övergå till fysisk handling är sinnessjukt. Jag pratade med en kvinna som rejält med stryk -men sa att hon blev glad ! då han ville röra i henne -överhuvuidtaget. Han började med att anmärka åp hennes kläder för att utveckla det mer å mer, att hon va så ful å värdelös att INGEN ville ens ta i na, å då övergick i rent våld...
Om jag skulle se en man slå sin kvina så skulle iaf jag kliva mellan dem -oavsett hur j-a stor å stark han var....
Man gör bara inte så -slår de ä'ven katter å barn med? som är så mkt svager de inte kan försvara sig?
Jag har sagt till 99% av alla mina exx att de är alltid välkommen hit till mig om  de får stryk av sina nästa kille.
Om jag inte kan klå han så har jag iaf försökt å visat min avsky till det hela.
De jag en gång Älskat vill jag skall känna att de är värda bättre än att få stryk av nån så, då jag äölskat den för den hon nu är. Jag har fått berättat för mig om en tjejs exx kille som slog na, å tittar han på mig å flinar är det skäl nog att klappa till honom -för mig. Jag HATAR hur de är mot denna -oftast-mjuka vänliga homosapiens som är så trevlig att umgås med...:) att tex prata med, annat än bärs å fotboll :)
Jag har berört ämnet förut å kommer säketr göra det igen -men pågrundav en som startat denna del av min lilla hjärna så triggas jag igång :)
Jag har mitt sätt jag med men kommer ALDRIG  att sjunka så lågt bara. Min första å en av de största Kärlekar jag upplevt fann jag i sängen med en annan äldre kille. Jag blev oerhötr upprörd å j-t elak, men drog bara av hennes hals band jag då bar (det var så då att man bar hjärtevännens halsband;)) å gav det till henne bara tacka å gick... Sen vet jag att den killen hade jag ett ont öga till å hade han sagt nåt illa hade jag slitiut huvet av honom helt enkelt....nu bad han om ursäkt å gav mig en öl !! som om det vore nog att knullat min tjej.... Men jag tog emot ursäkten å konstaterade att det var egentligen Henne det var felkopplat i morderkortet hos -inte han, då hon var fin å trevlig....rätt naturligt att han provade.
Hon skulle nekat honom ... eller brutit upp å släppt in honom i sig sen istället...
Jag har varit ute för fler liknande men inte lika upprörande å inga jag sett i sängen så.....å dt är väl litet därför jag är så pass bränd jag respekterar då jag vet hur otroligt ont det gör.
Jag har nekat de mest underbara tjejer bara för att de haft kille å jag inte vill komma emallan dem för att hon vill just då...
Är hon intresserad får hon bruta upp å komma sen lixom. Sen om hon gör så mot den killen hom har då så gör hon det säker mot mig med -förr eller senare...
Ett annat exx jag träffade nyligen efter vår separation -eller paus som det heter- å hon satt å berätta om sitt senaste knull hur kass han var, men kom på att 'det kanske du inte vill höra...' Hur otroligt förenedrande det var då jag satt där å hade känslor kvar å hon satt å skrattade å berättade det.....det går lixom inte att förklara. Ett slag på käften gör ont det  -men det begriper man....inte sånt här. Som sätter sig så djupt inne i en att det inte går att förstå, väga eller mäta...
Kanske är jag för känslig med sånt här -men sån är jag bara....den AsaBuddist jag nu tycker mig vara :)
Det gör att idag så aktar jag mig mer att involvera mig, å då jag inte tror det går så drar jag mig ur bara....

Som Livet framställs....

...på Facebook. bloggar å andra som de skriver om hur bra det är i Livet. 
När det ser ut sådär :)
De ger visioner om hur de VILL ha det eller tror de har det så puttinuttit....när det inte är så.
De har ju pratat om det åp teve idag om hur folk mår illa å får ångest då de ser andra 'lycka' på Facebokk.
Eller de som skriver saker anonymt här å var.....men det är inte min sten att bära, utan jag står för mina åsikter jag...oftast. Men lägger inte kommentarer anonymt så...men vi är olika så gör det ni vill ni :)
Jag är väl lite för ärlig å skriver som jag har det å hur det är....men visst det är inte bara dynga utan det är även bra åxå.
Som idag då jag å barna var å pimpla å grilla korv å satt i solen å njöt mest bara idag på dan.
Men jag kommer lixom inte på att skriva om sånt här, det tar jag hellre på FB eller IRL med mina vänner å bekanta å gnäller här så.
För de som läser å inte orkar det kan ju bara byta sida å lämna det därhän bara.
Å jag fått tömma ur mig det som gör mig arg/lessen/irriterad/besviken...
Men jag har åxå lite tankar med ibland så :) å då saker som inte är så negativa....eller är de det? :)
Men kortfattat så kommer jag aldrig att göra min värld bättre än vad den är....
Jag lägger åxå ut saker på FB men försöker välja mer vad jag skriver där än här...
Men är mest positiv där så å kan diskutera mer där så om saker nån lägger ut eller jag...
Men då jag inte har någon att beklaga mig eller bolla med så blir det via nätet jag tar mkt....kan inte påstå jag blir översprungen heller med besök :)
Men då jag bos som jag gör så är det så, å jag bor hellre här då -även om det är få som kommer hit :)
Det ärsom vilsamt å bo här tycker jag, för det är bara åka till stan omdet är nått jag vill göra eller träffa andra.
Nu är det kväller :)

Idag då det byggs hus så......

...tar man reda på vad det kostar att göra övervåningen klar med toalett -rörmokare- samt elektriker snickare å en målare. Man får en slut summa å går till banken  å får låna det.
Sen börjar man kolla efter vem som kan göra jobbet svart.......
Det är nämligen ingen som kollar om det blir gjort till den summa de lånat eller om det ens är vitt jobb...utan det finns en värdering på hur det kostar göra det å husets värde ökar iaf med halva den summan -minst.
Så  då är det bara att ta de pengar som är över å fara tex utomlands med...
Det är så det fungerar idag.....
Å går det åt h-e å banken får sälja huset med avsevärd förlust får vi andra bank kunder stå för notan...
För lägger till nånm avgift/höjer nån ränta å året efter Är den förlust de gjorde borta......eller så går det även att trixa med papper hit å dit å visa man går back så fyller staten upp den 'förlust' det gjort.
Jag har som fått för mig att akltieägarna inte bara kan ta ut vinst utan även måste fylla på vid förlust -så otroligt naivt å dumt av mig. Det skulle junte gå då aktieägarna ser till att Tellus snurrar å ekonomin med det, å att ALLT skulle gå åt pipan om det blev skyldiga ta ansvar för de bolag de äger :)

Vi satt och..

..såg på teve igår å min dotter säger att '...reklamen pappa de är mest om saker man inte behöver...' vilket jag tyckte var klarsynt. Jag har själv sett å konstaterat att det är mest till 'överkonsumtion' saker de gör reklam om, saker man kan vi utan.. Visst är det ett par mataffärer men det mesta är om tämligen meningslösa saker, skor, kläder, teveapparater .m.m. visst behöver man skor å kläder å en ruta å glo på. Men då går man väl bara å köper en, vill man jämföra priser etc är det upp till själv att ut å jämföra på nätet eller IRL. Men istället pumpar de ut miljoner i reklam utgifter på ett par år som vi köpare får stå för notan -indirekt med högre pris...
Det vore bättre om de sänkte priset å tog bort reklamen istället, fan det är ju bara goggla å kolla deras hemsidor istället...
Å om reklamen försvann från programmen skulle det inte störa mig så mkt -tvärtom :)
http://www.expressen.se/nyheter/studie-mer-facebook-gor-dig-mindre-lycklig/
Det om hur stressade folk blir inombords av Facebook...där jag är övertygad om att alltför många visar en vision mer än en verklighet. Men det är som ok att ljuga å göra tillvaron bättre än vad den är, tex på facebook eller bloggar.
Mot att skriva å visa mer verklighet.
OK att visa all skit å dåligt man har är nog inte helt ok, utan att se saker så bra som möjligt iaf. Jag gnäller mkt här det gör jag, men hellre här än för de jag träffar så..men vem vill möta en gnällspik. Jag väljer litet vad jag säger till vem lixom å trott det var ok å bra -vilket jag nu fått erfara att så inte är fallet. Om jag skall prata om bilar -påhittat ämne- så vänder jag mig till de som kan bilar, inte morsan tex....å skal jag prata gardiner till de som kan å gilar gardiner å då inte farsan. Är ni med?
Man har som olika ämnen man kan å FÖRSTÅR. Å jag har tydligen missbedömmt vissa jag träffar ibland, de klarar inte av att höra saker om hur jag ser på hur vissa ämnen löses ute i Livet. Saker jag tycker jag har belägg för men tar inte å hänger ut andra å nya saker så, utan tar det jag tagit om förut för det belyser problemet tydligt....
'...gynna bygden å köp xxx hos mig !' som sen anlitar elektriker från andra kommuner...
Då jag nu ser å förstår hur de gör anser inte jag att jag behöver vara dem trogna heller. Sen har jag mött företagare på affärer i Ösd som motiverar sitt handlande där '...för det är billigare...' men anser att deras varor/tjänster skall anlitas av andra i kommunen....
Om en handlare har billigare smör i kommunen så måste jag ha nått att smeta smöret på. Å brödet blir billigare om jag köper smöret hos andra, inte om jag köper bara brödet. Så vinsten på smöret i kommunen förlorar jag på brödet jag skall ha det till....om jag inte köper allt hos andra. Som dessutom har färska varor, då det utvecklas nya varor -hela tiden å jag inte köper å använder gamla varor...
Sen så har kommunens handlare inget pålägg som jag iaf måste köpa hos andra....å då till högre pris om jag köper snör å bröd i kommunen...så det är inte bara priset som gör det att jag är styrd att handla i Ösd.
Jag försöker i första han att köpa varor/tjänster lokalt....det gör jag. Men det blir inte alltid så -tyvärr.
Om jag skall försöka förklara det på ett enklare sätt...
Jag har inte ett enda...jo förresten ett år, det sista exxet bodde här, gått med vinst. Jag har vartenda år annars gått back...å det blir så då jag har för få timmar arbetat. Det blir som svårt driva firman då det kräver mer tid än vad jag orkar att jobba för få det i balans....sen då jag konkurrerar med svartjobbarna som har ännu lägre priser så måste jag hålla nere mitt pris ännu mer...
Nu har jag provat hålla det på en logiskt nivå iaf :) sen vad jag känner när de jag har nära mig inte anlitar mig -det är en annan sak. Bara när det krisar de MÅSTE ha min hjälp ringer de...å jag gör det, för att se efter Julhelgerna så tar de nån annan.....
Den besvikelse är inte rolig alls att känna i magen....
Det har hänt flera ggr dessutom....
Sen är underleverantörs delen är del där man neggar å säger skit om andra för att höja sig själva å tror sig få mer kunder då. Jag undviker göra det å menar på att deras lösningar är deras sätt å jag har mina på mitt sätt, sen får kunden själv välja vilken de tycker gör det bäst/snyggast -å jag gör det kanske inte bra nog att få behålla/få nya kunder :)
Nu är det som det är å jag kommer finna andra saker att göra om dagarna....saker jag både vill å måste :)
Jag såg delar av en film igår på visat family..å blir konfunderad.
Det var om Romeo å Julia teater eller nått, men grejjen var att sheakspere inte var den han gav sig ut att vara. Utan det var en kvinna som låssades vara man då kvinnor inte fick jobba som författare...eller liknande argument. Men hallå !! inte ens Sheakspere skall få vara en man som var duktig skriva utan på nåttvis så neggas män å gör omhonom till kvinna -som då varit bäst på att skriva... Eller den serien Nena -eler liknande- där en kvina svingar svärdet å är duktig krigare.....kom igen. Kvinnan är fysiskt underlägsen mann en i styrka -varför inte bara acceptera vi ÄR olika å m'n INTE kan föda barn eller kvinnor kan dänga en karl. Jovisst förekomer det att kvinnor kan ge män pisk men i stluändan är de svagare fysiskt å förltrar iaf -oftast inte jämt.
Jag tex skulle aldrig gå 'för fullt' ut mot en tjej om hon slog mig å jag slår tbx, utan skulle bara slå lagom tills hon gav sig...men bara att slå en kvinna skulle gå emot mig själv. Så slår en tjej mig så skule jag ta det å gå därifrån, oavsett vad hon sa eller gjorde...jag skulle aldrig sänka mig så lågt bara...nog om detta.
Utan att de idag försöker göra duktiga män -historiskt sett- till kvinnor är patetiskt, Som de som menar på att Gud kan lika gärna vara en kvinna, vad är nästa steg -Tomten. Att det är en utklädd kvinna :)
Moder Teresa Maria etc finns ju, så varför måste kvinnor vara Alla goda. Medans Hitler var en ful MAN?
Det blir så skevt bara. Sen att kvinnor i krig blir våldtagna är fakta, då mannen tänker med kuken å är starkare å vill förnedra motståndarna, så våldtar de bara....oavsett vad Geneve Konventionen säger...
Att det inte går fram hos folk fattar jag inte...
Kaos är granne med Gud å blir det kollaps av det system vi har idag å den starke överlever så kan inte kvinnan be män respektera kvinnans rätt å åsikter bara. Utan de män som står på en djurisk nivå tar det som de vill ha, fitta eller deras mat -eller både och....å struntar i vem som säger vad.
Tyvärr så är det så.
Det var därför mannen bestämmt genom tiderna å då haft kvinnor de skyddat...för de var starkare än den andre mannen å henne...lite förenklat skrivet.
Idag är det inte muskler utan den som har den fetaste plånbok som bestämmer.....Livet förändras å inte alltid utvecklas. Men jag är övertygad om att det i framtiden kommer ske uppror mot det system vi har å tillämpar idag. Som skedde i frankrike förut, liknande kommer ske snart igen. Då topparna bara gynnar varandra å tar åt sig å ger Folket smulor å orders på vadå hur de skall vara så kommer folket att ta till våld... Då de tycker de är värda litet mer och annat än vanligt folk.
Allt det där får jag ta en annan gång :)

Jag har inga....

...bilder på maträtter, kläder, en tom tallrik, blommor/natur, gardiner, skor eller frisyrer...
Utan jag har mer gnäll å tankar bara. Det är väl då ointressant för fföretag att ha reklam å jag får inga intäkter åp det -eller vill ha...jo en mille vore bra :)
Jag förundras då jag ser hur en del har 25000 besök å som inte skriver nått att läsa rikigt på bloggen, utan mest svammel om ingentint å en massa bilder på saker man knappt vet vad det är..:)
Jag har i min enfald trott det var bra med internet å bloggandet för att det kunde ge varandra tankar å stöttning eller ideer så, men det är tydligen inte aktuellt...
Jag kommer iaf att skriva här å fundera å gnälla :) den bittre man jag fått höra jag nu är :)
Hursomhelst så vet jag bara att de är fel, visst är jag besviken på många -men inte bitter.
Det är aldrig försent att förändras....åt olika håll :)
Då vi mest går å är halv förkylda så blir det inte mkt sportande på sportlovet -tyvärr.
Jag hade planer å lixom filurat ut vad vi skulle göra, men orkar inte driva det längre så. Det får bli lite halvdant med sportandet iaf...
Men nått blir det....jag är litet så -tror jag iaf :)- att då jag lessnar så gör jag nått åt det.
Det som hindrar är ekonomi eller tjejer jag är ihop med, fast........det kan åxå vara så att de vill det åxå å då bär det iväg åt håll vi båda vill...hela tioden å hela vägen. Har inte haft nån bredvid mig så men de som sagt å sen hoppat av -fegisar med andra ord :) Men vill de sitta å vänta åp döden så -varsågod.
Jag tänker Leva medans jag är här iaf. så mer blir det.
Jag har mer å mer tänk på att byta Liv helt......å vet att då jag känner så är det nått jag kommer förändra :) då jag inte är nöjd med det jag har å vill ha det annorlunda så kommer jag inte sittta å vänta på att å det serverat.
Jag är litet så jag -det går till en viss gräns sen förändrar jag mig/nått.
Jag har aningar eller känslor åt vilket håll det har jag men vet ionte riktigt så....
Vet bara det kommer att röra på sig snart inte imorrn eller nästa år men om ett tag å inte helt ogenomtänkt...
Men stå inte ivägen bara då går det illa :) å inte för mig....då jag vet vad jag vill så driver jag igenom det bara.

I reklamen så.....

......skriver Telia at det är svårt att 'synka livet med tv:n' då barnet inte vill somna då ett program börjar å att det är läge skaffa en box där man kan spela in. Som det gjordes på 80-90talet med videon :)
Men grejjen är att Livet inte synkas med teven...hallå !!
Är vi här å har barn å familj vänner etc för tevens skull?
Som då man -motförmodan- hälsar på/får besök å tycker att besöklet står ens teve kväll...
Vart har vi hamnat -egentligen?
Är det viktigare se på nyheter/film/sport eller vad det nu är mot att träffas i verkligheten?
Jag blir mer eller mindre chockad då man 'konstaterar' det som faktum...
Hälsar jag åp nån som måste se nått på teven så går jag med största sannolikhet därifrån.
De jag känner som är frireligiösa de har inte den synen på tevens status samt dess måste att se på..
Utan de bjur på kaffe typ å pratar hellre -Heder..
Jag tycker det är konstigt hur dt blivit idag så, att ett sånt hjärndödande beteende gör det viktigare än att möta å träffa andra människor...
Det kanske är därför som det idag inte är så många nya Einsteins så :) utan mest de som 'tvingas' studera...
Nä goda vänner å bekanta, stäng av teven å möt era grannar/släkt/vänner mer i verkligheten istället..

Ser man på hur...

...tider samt hur historian har utvecklats genom åren så är det fascinerande.
Tex att från det jämlika samhälle  som fanns  vid 1000 talet var tvunget att förändras för att Hövdingarna ersatts med män som hade allt större omrråden de var regerande över, som sen i sin tur var ställd under Kungen.....
Att det system som fanns innan kungadömmet tog makten lixom spelat ut sin roll. Då det var flera mindre hövdinga dömmen med närliggande gårdar å då mer personligt. Iaf så kände eller trodde de att för att behålla freden inom kunungadömmet så blev svaret Kristendom -trodde de. Då det var en skatt till en man å då föl det med Asatrons sätt...
Nu har det visat sig att de som var adel å prästerpå den tiden var svin -mer eller mindre. De tog skatter å kvinnor som de hade rätt till lixom. Att en kvinna efter gfödsel inte fick var ute å röra eller prata med folk förrän att 'kvinnotaget' -tror jag det hette- som 'accepterade' de som människa å fick vara ute igen.
Eller för att få köpa mat/kött et6c var de tvungna vara döpta m.m.m.m.m
Men det blev framställt att det här var det 'rätta'.
Att hålla Kvinnan på plats i köket typ, som i början då de kristna kunde läsa å inte vanligt folk kunde det. Sen när folk lärde sig läsa att gå över till Latin som eget kodspråk så de åp det sättet kunde hålla 'de lägre stående' på sin plats...
hursomhelst så är det som det är idag...men jag uindrar om det är på g med nånting nytt så...
Jag menar Bibel skrevs för 2000 !! år sen å det har hänt rätt mkt sen dess...
Fordon å att kunna åka till andra sidan jordklotet som de inte visste fanns ens då Bibeln skrevs. Hur Pehr i Mörtåa kan konversera med vackra Kvinnor i Filipinerna tex, eller köpa piller som gör mig snygga -till de gått ur kroppen :) vilka andra möjligheter som finns idag å vi har en mer utvecklad hjärna som genomskådar Noaks Ark brinnade buskar samt en man vid namn Jesus som sades kunna gå på vatten.
Jag menar det är 200 år sen borde det inte komma nån ny man....kvinna i dagens jämlika :) .. som kunde hoppa över högha hus eller styra satelitet med Gud å kasta ut alla atom vapen etc....nånting vad detta iaf..
Att göra Under idag som då....eller var det en skröna som förändrats genom tiderna å är en bit från Sanningen, elller som idag förstår det är trollklarlar som tar botr flygplan från flyplatser eller tar ut ett mynt -från en persons ur publiken- ett mynt. Vi är liiite med logiska idag än förut då de inte ens fick ?? kunde förstå att Tellus INTE ligger i centrum av universum. Som Sokrates sade sig veta å Copernicus ifrågasatte långt efteråt..som många blev avrättade för att de trodde Copernicus hade rätt...
Idag då vi ser kvinnor med snopp som inte går att förutsäga innan de är nakna...att vi kan operar cancer å öppna det inre av en människa som var förbjudet å de hängde folk som provat, som Da Vinci gjorde i smyg på 1500 talet..
Att vi utvecklats till den grad det är dags för nya troenden...då tiden/människan/betenden utvecklas å förändras genom tiderna...
Att vi släpper Han Den Store som skall sitta på ett moln däruppe å styr Allt -då vi kört förbi med raketer å luftskepp med människor i som inte sett många Ärade Gudar där :)
Att det finns nånting att tro på, det måste, eller är bra iaf för människan att tro på...
Att de inte fördömmer å skrattar åt de som äer Meduim å 'talar' med de döda...
Att låta Alla finnas med sin egen tro......helt enkelt.
Men att vi kansle ser över om dte system vi tillämpar idag håller på att balla ur. Som för många hundra år sen då de gifte sig å fick barn med sina syskon -i topparna iaf, för de var Gudomliga...
Att idag då de med rätta kontaker/släkt/vänner får jobb å blir liiite bättre än de på golvet, de lägst ställda -vi vanliga alltså :)
Att vi förändrar å byter system på en planet sdär vi tillbedjer den störde Guden vi förstår å Alla anammar -Mammon, pengarna..
Hur de i toppen -adeln, präster, känns det igen?- kan göra litet som de vill då de köper sig fri från vad det nu är å som tjänar på en månad vad vanlig folk gör på ett år...eller tom flera år , men de är färre -men finns !!
Hur snett det blivit å hur det hämmar utveclkingen då de högre köper sina imbiciller, knappt läskunniga, en bra utbildning som inte kan bidra med nått. Å många som har viljan å förmågan att utöka/förbättra Livet på jorden -men som inte har tråd, rätta kontakter etc som inte kommer fram.
Jag är övertygad om att som det blivit idag då man inte ens kan krama en person utan att riskera bli stämd för trakasserier av -hur det gör folk räddare att vara just människor.
Eller att riskera bli stämd för kränkande beteende eller för de gjort enutveckling av en skravning som nån har patent på å vill tjäna mer pengar på.
Hur dessa tre exempel som de drar inför rätten i ekonomiskt syfte men som gör att folk backar å stagnerar då de kunde utvecklats å förbättrat veddenumåvara för nått...
Det blir som en rejäl backning i utvecklingen.
Då många människor som mår bra skapar bättre vid välbefinnande eller att de törs prova saker de själva vill utveckla...
Men det har som blivit så j-a logiskt att bevaka Sitt å Mina ideer å Liv att det bara begränsar utvecklingen.

Idag har det varit mycket...

...varmare än vad jag vet det varit förut så här tidigt -vilket jag inte gillar. Jag kan inte köra bil över brom fram till huset, ellar kan å kan, vill inte snare. Då det är som att köra i risgrynsgröt........ Utan salt... :)
Men det bär lixom inte utan det flyter som det vill bara å det går inte att styra ens..
Så det är inte trevligt om man skulle fastna å har bråttom iväg till nått så.
Annars har det varit intressant de sista dagarna, hämtat en bil å haft besök :) åkt å haft mest bråttom -ställt in en dejt m.m. lite vimsit å snurrit som det brukar vara :)
Jag oroas mer över hur sportlovet kommer att bli, då jag sjönjer (?) förkylning hos arvingarna....
Livet är väl sådär för oss alla, däremot så däckade jag idag av det som hänt sista dagarna.
Blir mest trött då det är för mkt lixom.
Det var som då jga var till Sthlm å jobba, då jag kom hem var det ca två dar innan jag var på fötter igen...men det har jag väl åxå skrivit o förut :)
Iblan tror jag att man är som en repig skiva då jag inte har riktigt kollpå vad jag skrivit om förut så -eler sagt :) nä men det jag säger är som lättare det, å varför vet jag inte men jag har åxå märkt jag kommer bättre ihåg om jag säger saker. tex 'nu är dörrn låst' då jag far bort å undrar om jag låste, tänker efter å då känner/kommer jag åp att jag hötr mig säga att dörrn ä lpst. Eller om jag skall handla 'bara' 5 saker. säger de högt å antalet å dåp sitter det bättre. Det går å göra så då jag är helt själv hemma -inte en s en hund eller katt att pratat med....
Nåväl att säga saker å komma ihåg är iaf ett knep som fungherar för mig :)
Nu är det teve med ongan....

RSS 2.0