Jag kan bara........

...........skriva om hur jag uppfattar å vad jag upplever å tänker.
Det är ändå mkt mer än vad jag skriver här. Men jag väljer att inte ta Allt av olika orsaker. Dels att gnälla eller göra ner andra i min omgivning känner jag inte är ok, sen saker jag inte är stolt över eller saker som inte här hemma i allmännhetens 'nivå'.
Personliga angrepp eller personliga saker så....
Jag finner ofta hur folk inte verkar tänka 'hela vägen' ute i världen å på sina bloggar -men det är inte min sten att bära.
Jag tycker det vore bättre om vi alla accepterade folk för hur de är å oftare vad de gör. Inte peka finger eller försökte att höjja sig själv genom att trycka ner andra....
Jag vet många fel hos mig själv iaf, tex att jag pratar mkt men jag gräver inte ner mig om nån ber mig vara tystare eller att avbryta för att själv få säga nått. Sånt stör mig inte mkt, men de som 'tar' mina ord å framhäver det som om det är deras ide/tanke -sånt stör mig.
Jag är helt övertygad om att folk var mer tillfreds förut, kanske inte lika mkt saker samt hur lätt vi har idag att leva, utan mer hur de mådde inombords. De accepterade sin situation utan att vara anvundsjuk samt ha det begär vi har idag...speciellt till saker andra har som vi själva inte har råd med.
Nu tänkte jag mer på under modern med tiden 'förut' inte på 1500 talet, eller den tid jag längtas -vikingatiden.
Då vi idag glamoriserar den tid då vi hade trälar sjukdommar samt dog vid 30-35 års ålder. För vi tror ofta idag att det var frid å fröjd då, vilket det nu knappast var.
Men säg 60-70 talet då det fanns jobb åt de flesta å inget dåligt samvete om att åka bil eller att kasta plastpåsar etc. Utan Allt var frid å fröjd....:)
Idag beläggs många med hur illa andra beter sig angående utsugningen av Tellus -jag tex :( som inte kan göra så mkt åt det...utan avstå bara från saker jag vet belastar Jorden....eller gör det mindre iaf :)
Jag kom i kontakt med en kvinna på en affär igår som jag pratade litet med, den stackarn hade litet tid över då datorn 'hakat sig' å jag började orera :)
Det blev miljö å hur vi lever idag då det låg saker framme så -det behövs inte mer. Å jag frågade om hon bytt ut lampor i sitt hus till lågenergi, å hon rätade stolt på sig å sade at ja det gjorde hon. Å min koppling till hur bra det var som resulterade i hur de på skidskytte VM i Östersund smällde upp ett stort antal 1000W armaturer, mitt på dan!!. för att få bra tevebild. Hur hon pös ihop å rynkade pannan...å eftertanksamt konstaterade hur litet det gjorde...
Jag berömde henne för hennes heder men dissade hur kassa de var i samhället, å hoppas att fler reagerar å tänker efter litet...
Att göra så gott man kan själv å att ta avstånd från de 'finansiella' makter vi har :)
Jag tycker mig låta som en ytterlig vänster ibland :) men jag tycker faktiskt idag det gått för långt med hur pengar styr å påverkar vår tillvaro...
Att pengar styr vår tillvaro mer än vad det är dess menig att vara till hands. Förr då man bytte ett kilo smör mot x kg kött så var det rätt jobbig fara å dra på saker överallt å då kom på att ha en sak som motsvarade olika mängder jobb/varor. Sunt samt praktiskt..
Idag så är det alltför många som kan försörja sig på att flytta detta medel från en vara till en annan, å i sin tur inte konstruerar/tillverkar mkt. Utan bara flyttar å stödjer vissa då det går bra...å dissar andra som går dåligt. Mcdonalds säljverksamhet kan gå bättre än sop hämtningen -å ni vet ju vad jag anser vara bäst, samhälls ekonomiskt.
Därmed så fyller alltför ofta pengar en bakåtsträvande aktivitet som kan göra vissa personer rikare å Tellus livstid kortare.
Jag finner inte logiken i det här.
Det medel som uppfunnits för att underlätta i historien har idag blivit en vara att försörja sig på........
Vilket jag inte tror att avsikten var att konstruera det...
 

Det är vissa saker som.........

.........jag inte vill............men har mkt svårt tabort.
Jag anser att skaffar man barn så får man göra mycket -alltså inte Allt men mycket som de vill göra. Skjussa dem på fotbollsträningar till släkt/vänner m.m.m.m att försöka stötta barnen i deras aktiviteter.
Ok, inte ge dem skräpmat -för ofta. Men att det är ok ibland, bara de äter 'riktig' middag som är deras huvudsakliga närings intag, men att låta dem må lite gott med. Antingen via kompensera det med aktiviteter eller fika/mellis...
Jag har nog skrivit det förut men tar det igen ;) jag låter inte barn en bestämma men låter dem ge sina åsikter å väger in detta i mitt beslut. ibland som de vill å ibland det jag vill. Nu blir det ofta de får bestämma här men det är för att jag kan göra det jag vill då de inte är hos mig.........
Men det är INTE mitt val, utan jag fick bara finna mig i. Trots jag gjorde vad jag kunde för att försöka överbrygga den svacka som -tydligen- uppkommit. Jag jobbade mer/skrev över de dagar jag fick så att deras mor kunde varit hemma längre, betalade utlands semester -lade mer iaf- för att vi skulle få tid mker tillsammans etc.,..
Jag tyckte jag försökte......som antingen var fel saker eller för litet....eller så var det 'bara' jag som är kass vara ihop med. Vilket är svårt göra om, ok att anpassa sig vilket jag försökte, men inte kan göra om mig helt.
Men tro mig -jag försökte. Sen om jag är kass som make/far, men det är inte mitt val att få bli far/make...utan jag tyckte mig göra det jag kunde för att få vara med mina barn hela tiden.
Så i den j-a situation jag befinner i idag har jag tvingats på å gör -även nu- så gott jag kan.
Men då barnen är hos mig bestämmer jag vad vi gör å hur, å då ser jag mest till vad barnen vill. De kommer i 'första rummet' även om jag beslutar vad vi äter å gör. Å det blir även saker de inte vill, men får finna sig i det. Men jag menar att har man skaffat barn så är det åtagande som varar Livet ut.
Jag får avstå saker jag vill göra samt köpa för att kunna knåpa ihop det Vi -alla tre vill göra å mår bra av eller behöver eller måste göra. Utföra de plikter vi har......
Så då jag har sett hur gärna de vill vara med på Arnljot så löser jag det. Då jag har sett hur bra de mår att få vara där samt hur de får applåder å växer -inombords- av vad de gjort så gläder det mitt hjärta ....omätligt...
Nu påstår INTE jag att deras mor inte bryr sig om våra barn, det vet jag att hon gör. Men vi gör det på olika sätt.
Jag har lättare kunna tillämpa samt göra det som våra barn vill göra. Men det som deras mor inte kan/vill göra det kan inte jag tvinga/påverka henne att göra.......utan jag för endast se till vad jag kan göra för barnen. Vill barnen kasta pil i Krokom å mamman inte kan skjussa dem då är det bara ringa så skjussar jag......oavsett var de är å vems vecka det är. Bara jag får höra det dan före å inte kvarten innan tiden går ut, om de är hos deras mor. Så löser jag det, men det kräver lite planering. :)
Men då jag sätter barnen i första rummet så......kan jag avstå det jag tänkt göra, det finns ju kvar....om det inte är en rock konsert eller resa etc. :) äh!! ni är med..........
För att mitt Liv eller det jag vill göra  inte behövs för att få jorden snurra eller ens behövs i samhället så kan jag se till att mina barn kan få bidra med det som de vill å kan göra.........
Men då barnen bor varannan vecka hos oss så kan jag bara ta hand om samt göra det jag kan under min tid. Sen vad de gör/äter/bär för kläder kan jag inte lägga mig i -då de är hos sin mor.
Utan jag gör det jag tror på å som jag anser för dem framåt i Livet. Som gör jag tycker jag har koll på hur de mår å vad de vill göra/äta/ha för kläder -även om jag kan besluta andra saker än vad de vill..
Nu har Pehr svamlat mkt om det här, men det är ett komplext ämne samt en sak jag inte har de möjligheter jag önskar.
Min tro om hur Livet skulle bli inte har visat sig enligt min 'plan' i mitt Liv :)

Nu har det varit....

...mkt å göra ett tag sen sist här :)
Hade en trevlig missomarhelg, fest på flera olika tillställningar. Känner dock jag mår bäst av att dricka mer lagom å softa mer så..
For på 'holmen' där jag inte varit på 25 år tror jag....:) trevligt träffa många bekanta från förrr :)
Annars är det mest rep på Arnljot nu före föreställningarna. Trevligt men rätt mkt hålla koll på....
Mina resor till å från stan gör mig mer å mer rädd, att hålla tresekunder bakom framförvarande fordon verkar har försvunnit. Jag har klarat mig en gång å gör det inte mer -statistiskt :). Så jag vill inte bli ihjälkörd bakifrån, om det tex kliver upp en älg på vägen. Då det räcker att bakomvarande tittar på annat än vägen en sekund så får dem i arslet..... Sen då jag kör Hojj känns det ännu värre....mer oskyddad bara..
Det kommer sluta jag klappar till nån som kört på mig. Sen hur det inte verkar vara många som respekterar fartgränserna. Å hur det kan komma suig.
Jag menar -att de har satt ner hastigheten av en orsak. Inte bara för att få inkomst via böter eller för att jävlas....
Det är 80 utanför mig för att dt är flera utfarter å svårt att se då det är från inner kurva man kör ut. Prata med grannen som kör lastbil som säger det är med Livet som insats de kör aldeles för fort. Det är klart med den tyngd en lastbil har är det svårt kunna hävda sig -oavset hur rik man är eller duktig man är att köra. 
Farten dödar -punkt!!!!!!!!
Sen att man orsakar flers lidande -psykiskt eller fysiskt.
Jag håller hastigheterna så gottt jag kan, men visst tapar man det ibland -men jag försöker hålla det som de bestämt skall hållas.
Det finns ju farthållare idag -guld.
Sen har jag deffinitf mer att klaga på :) men inte nu..
Utan jag skall genomföra Arnljot efter bästa förmåga fara på vikinga vecka sen blota för sol å värme så jag kan få ta Hojjen en sväng.
Funderar å måste nog slå igång firman till hösten....får inga jobb i Stugun mer men det finns andra delar av Jämtland som uppskattar å vill ha hjälp.
En kollega har köpt in sig i den firman han jobbar på så nu kommer han anlitas med gott samvete då han är å bor i Stugun å har eget företag å folk tror de gynnar Ragunda mer :) dårar ! :)
Orkar inte ta det mer, sen att driva frågan vem som ansvara för vad å vad det kan innebära anlita svart skiter jag i nu. Låt folk tro de gör klipp -som vid skada bittert får erfara.....
Det är inte min sten att bära, jag må få ihop till den skatt jag befarar jag må in med....

Så har det satt....

....igång riktigare med Arnljot, mer rep å mer upplagt hur det ska genomföras. Annorlunda mot i fjol men mkt fart i år med. Jag har iaf känslan att det är fler med i år...trevligt är det å skojj har vi det.
Annars så är missommar i antågande å barnen är med exxet iår -igen...
Så det blir en midsommar själv i år igen, åker till Norderön på fredag å lördag ska jag vara med en tjejkompis.
Har inte helt koll på vart å hur bara att vi vill :)
Men i övrigt är det som sist tycker jag. Åkt litet hojj då vädret inte tillåtit många turer så, å ikväll är jag inte svettig efte kvällsfärden hem.
Jag må ta å börja med verandan så jag får upp solfångarna snart. Det vore kanon få varmvatten utan att elda så ofta, å lättare kunna värma mig vid en sån här sval hemkomst :)
Jag känner mig mer vimsig nu än förut å tror det är att andra märker det åxå. Jag får allt oftare inget svar eller fel svar på mina frågor/påståenden. Sen är jag nog för mkt 'på' att tycka å tänka. Tror jag må varva ner å prata lugnare.
Men jag är så gruvlig less på hur det blivit å är i mitt Liv så.......
Vet att ingen frågar fast jag erbjuder å att jag inte vill tvinga mig på folk -å blir därmed alltför ofta åsidosatt.
Nu är det som det är å det blir inte bättre än så :)
Får se hur det blir med skatten för ifjol men som läget var sist är det ett banklån som måste till för att täcka den utgiften -hur nu det skall gå till..........fast.....jag har andra eventuella lösningar med....jag får se hur det blir.
Man ska inte oroa sig för mkt, men visst är det inte rolit inse hur det verkar bli...må se det i siffror först :)
Det ordnar sig -pånåvis, det brukar göra det :)

Mer gnäll kan.....

...vara på sin plats :)
Jag har berört ämnet förut å upprepar med lite tillägg.
Det är hur j-a kass jag känner mig bara.
Inget jobb ingen familj inget Liv, jo det Liv jag har begränsas av kass ekonomi :)
Det har tillkommit saker som gör det svårare å då jag sett till att köpa saker får lite pengar jag fått så är det saker som uppstått jag inte vetat om riktigt. Tex då jag fick den ersättning jag inte fått de sista åren -som jag skulle få åhar rätt till nnebar det att skatten blev snäppet högre å mer skulle till statskassan.
Om jag fått på den tid jag skulle hade jag haft mer pengar kvar, nu skattas det mesta bort.....trååååkit.
Å jag inte fått informationen om det så blir det ännu kärvare nu framöver.
Jag får väl sälja nått för att kunna täcka det. ;(
Sen så har jag inget riktigt jobb å det jag fått har jag inte kunnat sköta som jag hade tänkt. Det beror åp att jag är ensamstående förälder å kan inte jobba så mkt som behövs, då jag enligt ett 'avtal' måste vara hemma med mina barn -vilket jag gärna är- men som avsevärt begränsar det jag åtagit mig. Å då jag -åxå- missat andra tider för vecko byten.... Jo jag vet, det är mitt eget fel, men då jag endast kunnat/orkat se till veckans slut blir det som det blev = kasst.
Sen har jag fått fler frågar från företagare om att de vill lejja in mig som elektriker -vilket känns bra. Men nu är det inte som företagarer utan som inlejd å då kunna göra sig en slant på mitt kunnande. ok om det vore ett företag men det är ett antal nu. Funderar på att slå igång firman för att täcka skatten då det finns jobb......men då blir det väl inget...
Jag tycker det är konstigt bara......
Sen då de jag känner får till det å det går bra -vilket jag är glad för......bara besviken på hur det är för mig.
Känner mig bara mer värdelös så.....vilket innebär jag får 'stänga av' å dra mig tillbax.
Tack å hejj...........

Att barn i....

....skolan får stependium är bra -men vilka typer av ämnen är det ?
Jo, musik, sång, foto, konst eller nått annat humanist dravvel. Ok det är bra de har priser för dem...men.....
Teknikerna då?
Vad får de? mer att veta hut å skämmas hur dåliga männsikor de är. Att de inte värderar nån som sjunger halv bra eller som ritar en teckning man kan bara ana vad de föreställer..
Det enda priset som var bra, var det som var för den elev som varit snäll å hjälpt, stöttat andra å gjort fler bra saker -en bra klasskompis helt sonika.
Men jag tycker det ger en skev bild av vad som är värt nått idag. Visst är det bra med musik teater konst m.m men Ingen skulle klara sig utan teknik.
Teve, micro, bil, flyg, billiga skor, lapptåpps etc etc
Det sitter inte nån långhårig pundare å sjunger ihop en bra hushålls assistent..utan nån ritar å lurat ut hur de kan göra fler saker med mindre energi åtgång. Eller det är Inte nån som klottrar ihop en elbil....jo, kanske formen å färgen men inte HUR den skall byggas osv..det gör De Onda De Sämre som inte kan ta en ton eller ett ackord ens, en tekniker är det som tillverkar å konstruerar saker vi använder i vår vardag....
Så varför inte stötta nån som är hajj på matte/fysik/kemi eller träslöjd eller teknik?
Varför..........

Bloggandet verkar....

...vara mer en plats för att visa sig själv eller sin omgivning på bilder.
Jag som inte har utseendet, bröst, vackra kläder eller en bra kamera har kanske inte mkt att göra här.
Jag gnäller mest å funderar ger lite teorier på hur Livet är, å det är kanske inte det bloggandet skall vara till för. Utan att marknadsföra sig, hoppas åp otroligt många besökare. Få intäkter via reklam å inte behöva tänka....
Vart skall det sluta?
Att den som visar mest får flest besök å därmed störst inkomst.....å skillnaden mot Prostituerade är......
Min ambition är iaf inte att kunna tjäna pengar på detta utan att få delge folk mina tankar/upplevelser. Fast det inte är så j-a roliga så skriver jag av mig det, men OM världen vore annorlunda sjkulle jag skriva mer 'sanningar' :)
Men det går inte idag då man inte får skriva vadsomhelst om vemsomhelst, oavsett hur mkt 'bevis' jag har så är det hur denne uppfattar det som styr.. Konstigt är det med det är så i Sverige idag...
Då inte präster för nämna Gud i sin kyrka......

I min värld så.......

....tror folk om gott - å blir besviken alltför ofta.
Jag förstår mig inte på hur en del är.
Hur de pratar skit om andra å deras val -sen står å flinar som om det inte hänt eller som om de inte tycker så..
Så j-a oärligt samt falskt så jag mår illa.
Jag har vid flera tillfället sett/hört hur de gör som de gör å jag blir irriterad -varje gång.
Antingen så står man för det man tycker eller så håller man köft, helt enkelt.
Sen hur de som gör så gör det mot Alla, inte bara vissa utan pratar skit om Alla -bakom deras rygg. ....nä det förståss deras barn eller den de valt som livpartner -de är guld, sen är det ingen skillnad. Tec deras nära/anhörigas partner val tom. Hur j-a kassa de är eller vilka fel de gör -enligt dem...
Sen så ler de å hälsar -som om inget hänt....
Att de står ut med att se sig i spegeln varje morron. Eller så är de så j-a dumma i huvet de inte fattar att det som de säger sårar andra....djupt..OM de får höra. Som många ver hur de är å vad de sagt om andra å förstår/har hört dem säga om dem...
Sen kommer en konstig sak till: att de är accepterade i samhället iaf....fast de är så falska man inte vil ha dem till nått -utom fyllnads material vid vägbyggnation......
Se er ikring om vilka ni kan lita på -eller dissa de som pratar skit om andra...
Den svenska teveserien 'Solsidan' tvåan tror jag det var, hur kärringarna där skvakllrar om den som inte är i deras närhet....
Tänk på hur det är i er krets, hur nån pratar askit om andra -å mest trolit dig då du inte är där....
Jag Vet om det iaf :) då en i deras krets berättat för mig hur de andra sagt......
Nä tycker jag nån gör/är fel så säger jag till iaf -rakt å ärligt å står för det....
Fast...........skriver jag här vilka som gör såhär blir de väl kränkta å jag blir stämd....igen...:) men då av en ny motpart. Å det vill jag junte....

Som jag har börjat...........

.....inse så är det att inneha kunskap ett starkt 'vapen' idag.
Kunskap ger makt -har jag hört nånstans.
Å förr var det riktig kunskap, att byga eller att kunna göra något. Idag är det hur man kan få information samt kunna använda den -i eget syfte som är kunskap så. Visst är kunskap gott att ha om man skall göra/utveckla/utföra något...
Men idag så har det lixom föräöndrats, inte vad man kan kunskaps mässit utan mer HUR man får reda påvart man kan hämta kunskap om hur man skall göra.
Jag är övertygad om att det är ett steg i fel riktning. Då det inte är IQn som styr vem som gör vad, utan hz som styr hur snabb uppkoppling man har :)
Som att räkna matte i huvet -ett enkelt exempel, så den som slår in snabbast på räknarn vinner. Inte vem son kan räkna ut det med eget huvud....
Å efter xx antal år behöver man inte tänka som idag...igår :)
Så slår man fel åp dosan å får fel svar reagerar man inte utan tar det som det står där å det är fel, kan det få konsekvenser....hoppas det är åt det bättre hållet bara  :)
Den andra typen av kunskap är att veta saker om folk, skvaler typ. Ämnen/saker/händelser man kan utnyttja för egen vinnings skull, Få bättre tjänst eller saker utförda gratis/till rätt pris.
Det här har funnits i alla tider men en som gjotr något fel förut fivk skämmas, idag får man betala...böter för kränkning eller nått.
Om ma i all välmening kramar om nån så har de sett att dt är sexuella trakassaserier å kan få en slant för det...
Inte att denne ville vara snäll å stötta å han -oftast- vill knulla å tafsat på henne....oftast :)
'.....för det har jag sett på nätet.....'
Lite förenklat ätr kunskap idag annorlunda än förr, idag då kunskap av vad man kan stämma nån för eller att kunna ett yrke....
Tyvärr har det förändrats........till det sämre.......

Lite tråkit är det då......

.....man inte känner man kan skriva det mesta av vad man tänker här. Utan man måste -eller bör- begränsa vad man tycker å tänker, dessutom vad man får uppleva.
Jag har som fått för mig vi lever i ett fritt land. Men skriver man fel saker eller ord, åsikter man tycker riskerar man juridiska påföljder har jag fått  lära mig.
Det är tråkit man inte får eller kan vara öppen så.
Jag är helt övertygad om att världen skulle bli en bättre plats att bo på om det vore så. Då kunde ingen smussla undan vad de gör å gjort. Se på alla j-a brott som har sekretess, hur de kan gömma sig å inte får stå vad de gjort andra. vore det öppet vem som v¨åldtagit nån annan tex så kanske de som är sugen att våldta nån inte vill för de vet hur mkt den förra fick ta då det kom fram å denne blev fälld...
Eller att lura folk i byn på pengar, de drar sig nog då de må möta dem på affärn...eller hur nån bråkat/stämt/förhindrat någon annan genom sina lögner....
Jag har kommit i kontakt med två helt olika versioner av en händelse -vem som har rätt vet jag inte men vore det öppt skulle andra kunna intyga den ena eller andra.
Men idagns gömda-dolda samhälle kan de som gör fel/olagliga saker 'försvinna' lättare....OM man inte har de rätta kontakterna, skvaller tanterna eller myndighet....
Å vi andra som inte vill skvallra eller orkar ta reda via de rätta på rätt ställe vet inget...å blir lurade om å om igen...
Å de som ljuger men ses som de bättre kan fortsätta........

Jag finner det lite....

......lustigt ibland. I europa, den stoora världen så tar de hand om varandra på ett annat sätt än i Sverige. För i sverige så skall man betala skatt sköta sig själv å hålla käft. Inte ifrågasätta de ärbara högre i samhället eller vad vi nu alla (?) beslutat vi skall leva efter...
Be för guds skull inte om hjälp -absolut inte erbjuda Din hjälp.
De kan bli kränkta eller ta illa vid sig.......eller nått :)
Man får inte eller har iaf mkt svårt att jobba sig rik här, men att kunna köpa å sälja med de kontakter vi har det är ok. Eller 'komma över' bra jobb/saker m.m via de vi känner som inte kan/vill göra det...eller utnyttja å 'få åt sig' det själva.....
Det är inte beroende på vad du gör å din kunskap -utan mer på vilket kontaktnät du har.........
Jag finner det lite lustigt.......

Ska det inte vara........

.............sommar nu? :)
Den är som nästan här. Jag vill ut å åka Hojj å få känna varma vindar så :)
bjuden på fest nästa helg men har mina arvingar....det blir kluvet då man vill både okk.
Har mer än gärna mina små men kan även tänka mig festa litet...det är som grett få litet distans till Allt.
Nu är det snart dags för att reopetera inför Arnljot så det vore tåppen med en resa+fest.......men men.
Det blir säke mer kalas å så framöver......
Jag ska iaf deklarera på onsdag nästa vecka. Får se hur det ser ut där dårå......:()
Annars är det barnens sista vecka i skolan nästa vecka -sen vill jag vi far på semester med. En längre senare i sommar men kanske nån kort innan......
Nu är det helgen som okmmer som gäller :)

Så har mina arvingar...

....kommit hit idag. Nu må jag ta dem vid 17 för att hinna göra nå på jobbet med...
De är två projekt å jag ser sklutet på det första, å tror det andra går bättre -bara jag får allt mtrl.
Men imorrn blir det hojj in :) Det får nog fan i mej regna om det vill det.
Annars känns det rätt bra, ny bekant fyller tillvaron bra :)
Nu ska jag sätta mig med ongan då det varit botra i en vecka å det är skönt de är hemma igen.
Har skjussat barna å byn ett par ggr då jag vill åka å de med. Nu har nya krav på mer skyddskläderframkommit -vad blir nästa steg?
Jag må iaf villa mer ikväll då det inte är tjockt med sömn,,,,,,,,,,

Jag har beslutat att...

....byta bank. De säger på teven hur lätt det är å att det går på ett ögonblick sådär bara. Men så är det inte ! kanske om man har anställnming å hyresrätt å max ett lån på sin bil tex. Har man lån på hus å låst rta tex ett år till blir det dyrare, att lösa å byta långivare. En del banker/bolag kräver då rta inkomsten fram tills det datum som avtalet löper...
Så det är då man ska omförhandla lånen det går att ta sig ur...
Jag har ju tänkt montera opp en veranda för att installera solfångare....lessnat på att elda ved varanan dag för att få varmvatten -å den här 'sommaren' för värme. Otroligt att man må elda för värma i Juni, men nu är det som det är...
Idag så är det mer jobb på Jamtli som skall göras, hoppas att det kommit det mtrl jag saknade igår. Så det går att fotrsätta med det...å avsluta det med.
Lite rörit har det varit å blivit, bytt mtrl samt att beteckningarna inte är korrekta. Utan jag får ändra å dokumentera på det nya nummer å siffror etc, men det går bra. Jag överlägger med den ansvarige hur han vill ha det så han förstår hur det är gjort då jag far därifrån bara.
Nu är det iaf dags byta bank å fara på jobb:)

Jadu, vad ska jag....

...egentligen göra?
Det tar som stopp på nåvis tycker jag -på alla fronter. så vad ska man göra? ellr vad kan man?
Inte mkt utan bara fortsätta å dona på å se glad ut. Har det rätt bra men vill så mkt mer bara.
Nu går det inte som jag tänkt mig riktigt -än.
Men har den fulla övertygelsen att det kommer gå vägen, det mesta.....
Jag får ta dt som det kommer....
Undrar alltmer hur jag själv stular till det bara. Må fokusera mer å ta d lugnare, å att börja träna, Det känner jag att jag både vill å måste.
Men det gör jag -sen.....:)
Min Far fick spatt då jag sa det då han tyckte jag skyulle göra nånting å jag svarade. '...det gör jag.......sen'
Då kunde det vara om en timme eller en vecka,  oftast var det inte den dagen iaf....mer senare.
Det är allt mer jag ser å käner saknad så, lite -eler mycket- besviken åp hur det blivit för mig så. Försök men misslyckas med det mesta -i karriären så. Lyckas med andra saker, två underbara barn iaf :) får se det mer å acceptera det är det jag har lyckats med.....men det är inte bara jag utan fler som vill ta åt sig äran så. Men jag Vet vem som gjort vad iaf. Tror inte det tär av illvilja utan att de flesta försökt göra vad de tror är bäst för dem...
Men det kan visa sig att jag får höra/förstå saker jag inte trott heller, bra Å dåliga...om mig å mitt sätt att vara då.
Men jag gör så gott jag kan, sen om nån nånstans vill dissa eller försöka säånka så är det deras sten att bära -sen.......

Söndagen idag har.......

........jag varit i Ösd med barnen å exxet. Vi hade en plan från början som sprack.
Att Towa skulle tränar å ha uppvisning å sen skulle vi äta mat efteråt å se åp en film. Det gick fyra fem tecknade bra fimer för henne förra veckan, idag gick det inte en........
Så det blev lite förändringar bara, att ställa in mest. Men Dotra var duktig att visa vad de lätr sig å vad de kan.
Men det andra var hon nog lite besviken på.
Men under träningen for Holger å exxet å jag å tog en fika på stan å försökte se om det fanns nån film att se...
Det var väl ok, att göra. Undrar vad sonen tänker på hur det är å vad vi säger å gör så..... Jag VET det rör sig mer inombords än vad han visar...........
Jag vet inte å kan inte föreställa mig om det är vanlit ha det som det är med oss fyra så.......
Jag tycker det känns mest konstigt bara......inte illa eller obekvämt eller bra...bara konstigt..
Den situation jag hamnat i har jag aldrig velat eller trott ens, å nu är jag där.
Jag vet mkt väl vart jag står å vad jag vill å inte....men tror inte de runtikring vet eller förstår -eller jag vet de inte gör det. Det är väl det sonen fått efter mig litet, att inte visa utan bara spela med å vända det inåt -inte bra...
Man borde kunna få visa mer men idag är det inte så. Då man kanske visar svagheter som sänker en ännu mer........ då Alla skall vara nobla å duktiga -men inte ens en tiondel är det...
Men dagen har gått bra iaf, under de förutsättningarna som dagen gav.

Det blir inte.........

........alltid som man tänkt sig.
Idag var planen att jag skulle till Norderön å fixa, men sen jag kollat litet på nätet var jag tvungen ändra planer....
Så idag var jag opp i garaget å fixade saker jag gruvat mig för. först lagade jag svetsen å bytte en trådledare. Nu var den här kortare än orginalet men det klarar av 0,9 tråd som satt i men som inte orginal ledarn klarade av. Logiskt eller hur? så skulle jag monterat den 'rätte' trådledaren hade jag varit tvungen köpa mindre svetstråd. nu tog jag en större men som var kortare å det medförde att ledarna fram måste kotras m.m
Men nu är det omgjort å hoppas det funkar bättre å längre den här gången.
Sen så hade min Hora mistat sin förmåga att röra sig bra på golvet, inte alls rättare skrivet. Så jag köpte nytt underställ som åkte på å sen gick det helbra -fram å tbx om å om igen bara.
Så jag känner mig j-t nöjd med dagen iaf....trots regn å rusk, det snöar ju inte så det får kännas som en vinst. Lite tråkit det inte är läge åpka hojj bara.....men det kommer fler helger å dagar.
Nu väntar Pehr på att maten skall koka klart som skall inmundigas med lite viiin -tror jag.
Jo, plocka ihop vedpryttlarna med, då jag tröttnat gå runt å jävlas mest så. Nu skall 'bara' klyven repas med...men det har blivit en hel del gjort :)
Så jag kan med frid sitta här å glo mer idag :)

Om en pojke, heter...

...en film som verkligen berör mig.
Dels pojken å hans mor, men mer den Hugh Grant spelar.
Jag känner igen så mkt med honom. Han har pengar, det är väl det största skillnaden :)
Men hur hans Liv är. Å  jag kan bara nicka instämmande om saker som händer å han gör/säger. Nu är det en film å ingen verklighet, men.........mkt av det stämmer.
Han träffar en tjej som han vill inleda nått med men hon tycker han är 'tom' då han inte har något att berätta, tex vad han jobbar med. Han behöver inte jobba då han ärvt pengar å klara sig iaf......jag har inte ärvt men får iaf så. Det har sina orsaker men det är nått jag måste acceptera -hur svårt det nu än må vara...nog om detta.
Han är alltså tom, han försöker göra saker för sig å andra. Men hamnar lixom ofta på andra plats, då han lixom inte 'räknas' in.... Man gör inte det då man inte har ett jobb, man är ingen som nån behöver. Å folk idag de vill mest bara umgås med dem som ger andra nått, karriärs möjligheter eller att träffa folk eller vad det nu må vara..
Jag kan inte erbjuda nån att kunna växa i karriären, jag har inga kontakter -träffar lite folk...oavsett hur mkt jag än nu må vilja, som jag försöker göra hindras av olika saker jag inte kan rå på.
Tänkte fara till Norderön idag men måste låta bli, väljer hellre tanka bilen för att åka till det jobb jag har nu..
Jag kan inte göra det jag vill utan måste välja -hela tiden. Pengar/tid/ork det är det som begränsar eller satyr mig, det är inte svårare än så.
Var på ett bank möte i veckan här, den morronen vakna jag i migrän, men kände jag måste dit iaf...så i med tabletter. Tog två sorter kaffe å sov en stund så dt blev bråttom dit. Satt där å försökite fokusera för att presentera min tanke. Jag har ju två banker idag å får 'lön' från tre håll, mindre än i fjol då det var fem...
Tror f-n man blir spittrad :)
Så jag tänker ändra om så jag får EN bank med större å lättare ha överblick så bara....
Sen har jag kommit till insikt jag ALDRIG kan komma in i byn som det jag önskar jobba med -elektriker. Av olika anledningar. Dels så sätter jag barnen först å är de sjuka eller jag måste på möte så skjuter jag på jobbet= dåligt rykte å de tycker jag inte är pålitlig. Sen konkurrensen, som jag inte har en chans mot en infödd som nu är företagare å mer accepterad å mer pålitlig, tider osv. Dyrare säkert men som sagt -från byn :) å tillförlitlig.
Har sett å förstått hur det nästan ter sig lättat för de jag tyckte jag kände, som nu kan anlita honom då jag inte har min firma i drift. En annan företagare log å fråga om jag lagt ner, negga mig hur jag är å sade dåliga saker å veckan efter var konkurrenten där......
Eller en jag känner väl å måste träffa som sade att '...nu skulle de dra om elen i hela huset'....varför inte förut? :)
Jag tycker jag har försökt.men har lixom gett opp. Å det började i fjol då våren kom å jag fick så mkt utgifter att jag inte klara av det som jag brukade göra. Försäkrings bolaget fick för sig jag fått nog med pengar å stoppade det jag har rätt till -då jag hade/har försäkring- å vips!! så försvann 40% av min lön i tre månader.
Vem skulle inte gå på knäna efter en sån 'smäll'.
Det var iaf då jag insåg å bestämde att sluta jobba -har inte råd göra det heller.
Efter det har det hänt andra saker med, jag har lixom tröttnat å gör mer vad vill för stunden -tar vecka för vecka bara.
Lite som filmen -jag började dagens med:)- tar det eftersom å försöker hitta på saker bara...själv....
Man försöker -tills man inte orkar utan ger upp......löser problemen eftersom bara.

På youtube finns mkt....

...bra dokumentärer. En del bara information å intressanta å andra skrämmande ämnen som berör. Jag har sett om knark å hur det är å gör med folk. Såg ett norskt par som var unga å fina så -men fast i träsket....jag vill bara ta dem därifrån eller en ung tjej i sthlm som är fast. De verkar inte vara de man tror skall knarka, men halkat in iaf så...eller en ung snygg tjej från Usa som började testa röka marijana först å trappade upp sen -tragiskt, men hon tog sig ur iaf.
Hur kan de finnas mäniskor som odlar å säljer sånt? vad har de för samvete?
De som odlar kunde väl odla mat istället då folk svälter.....mot att odla ämnen som förstör för andra -fattar inte logiken. Men det är väl där som så mkt annat -pengars makt...... Mindre jobb å större förtjänst, de är ju som horor de fördömmer..
Men det borde vara på sin plats av tex EU att betala mer om de odlar mat. De tjänar de nog på iaf, om man skall prata pengar. Jag menar de har kostnader för polis samt vård å alla brott som knarkarna orsakar.
Skulle man flytta kassan från de utgifter som det blir av heroinet å lägga det på att betala mer för maten så blir det mindre knark i omlopp å svårare få tag i. Å färre hamnar i den skiten.....bra va?
I en fantasi värld.........tyvärr. Men bra vore det...
Säkert genomförbart med....OM nån tog tag i det.....
Idag är det igång å lättare med knark försäljning, utan att tänka på vad det ger för effekt för andra medmänniskor......
Det ökar runtom i världen bara, även i Pakistan å Irak trots de är muslimer...
Fast det är kanske det enda säöttet att begränsa vår ras, det å krig............så j-t är det...

RSS 2.0