Pånåttvis så........rev...

......måste jag haft en rackans otur. Då tom tjejer/kvinnor undrar vad jag träffat för nåra feminina varianter av Homosapiens :)
Jag har faktiskt själv funderat på det -åxå ;) jag måste ha en särskild 'talang' att finna dessa komplicerade eller vimsiga partners. Eller.....är de vanligare än vad man tror? ......hm...Ingen vet då det inte är som ett influensa då det går att föra all möjlig statistik på vem som är hemma, vart å vilken ålder. Utan det höljs mystiskt i den globala -nationella?- sfär/landsdel av Tellus :)
Nämen allvarligt så säger man ju att en kvinna som fårstryk av sin gubbe söker upp en ny som dänger na igen. Å det kanske är likadant här? man dras till en viss typ å imitt fall nåra rejäla botten napp -varje gång......kanske.
Eller så är det bara de som förbarmar sig för att stötta Pehr Den Förvirrade..kanske eller nått...
hursomhaver så är det som det är nu..:) å lika bra det. Jag ÄR å kan inget annat vara.
Jag såg en film med cornelis -om jag inte sagt det förut :)- å han skrev mest låtar då han hade flickvän/fru...annaras var han mer speciell. Förföljelse mani m.m. men var som go pånåvis iaf :)
Jag har som filosofin att man mår bäst då man är i balans -yin/yang typ...
Inte har allt av en sak å inget av det andra, utan den blandnig som nu skapar balansen...
Men helt seriöst så är det rätt tråkit här i Mörtåa ibland, jag var på byn på affärn å hämta grejjor idag -det är allt jag gjort -på hela dan....
Är piggare än i slutet på förra veckan men inte pigg nog.
Sen fick jag höra idag jag lagt ner firman ,bra nån berättar på Byn så jag vet :) vad jag gör å hur...
Helt otroligt !! men de 'bygger' sina egna sanningar i mindre byar, det vet man ju....å får erfara det mer å mer.
Tur det finns nått å vri till åt, men det är fel håll.
Men det gör bara idag att jag kostar mer för kommunen än om jag jobbat. Ragundas skatteintäkt blir på de pengar jag tjänar i min enskilda firma -inte om det vore ettt  AB. :) som nu anlitas av kommunen å därmed gör enb liten förlust :)
Nämen saknar man förtrpoende så ska de inte anlita den -i det här fallet mig :) jag reder mig iaf jag -pånåvis.
Bara jag blir piggare å kommer igång inombords så blir det bra det här :)
(Jag var trött i vimsigare inatt å det blev lite struligt) :)

Då jag ligger å....

.....är sjuk så ser jag mkt på teve.
Om Allt möjligt -å litet till...å fast jag är orkeslös så triggas jag igång av olika saker.
Tex att de kvinnor som misshandlas av sina sinnes svaga män så måste offret -kvinnan- byta namn mobilnummer umgänges krets å flytta...fast de är OFFER !!
I dagens moderna samhälle där Alla skall ha sin rättighet hit å dit så i det här fallet så är det helt omvänt.
Sätt ut de män som är fällda å en hemsida på nätet, namn å foto. Sen får de känna sig hur j-a kränkta som helst -jag menar vad har de själva gjort då. 'Bara' misshandlat inte våldtagfit å kränkt själva?
Nä ut med dem åp nätet stora tydliga bilder, namn å vilken ort de bor i...
Sen hur den Kristna tron genom tiderna levt å förtryckt vanligt folk.
Tudor tiden -1400 till 1600ca-  i England då de ansåg de var 'högre' än vanligt folk å att Kungen var Gudomlig å adeln snäppet under som då det vanliga folket fick servera.
Det var ca 200 st som jobbade i Konungens kök, medans folk på gatorna svalt ihjäl.
Kungen torkade inte sig själv i arslet själv ens efter tvåan, utan det var en överstekammarjunkare som fick 'äran' å därmed var en av de högsta i kungadömmet.
De som rensade deras kloaker fick inte bo istäderna å de dog i unga år, av de gaser å tunga arbetet.
Skådespelare på teatern blev sminkade med smink som innehöll bly !! som gjorde att bitar ur ansiktet föll bort -som man sminkade över.......
Eller de som färgade deras ull till deras kläder. Det luktade så illa att de enligt lag !! var tvungen bo minst 8 km från de som skulle bära kläderna då färgningen luktade så illa....
Kort sagt det Ärade Kristna Världen hur det såg ut då.........
Nu var det inte toppen hos Asatroende heller de hade trälar visst, men de fick mat för dagen å tak över huvet iaf....även om de var 'ägda'. Några offrades för att få fälten växa eller att deras färd i viking skulle gå bra.
Genom tiderna så har historien skrivits av de som vunnit å då gett sin syn på hur det var innan å under tiden.....dvs klart klart negativt om det föregående å hur illa de var å hur nobla de Kristna nu var å det skulle bli....
Det trettioåriga kriget mellan katoliker å protestanter, är det nått de talar om? Hur många 'soldater' fick offra sina liv då. De födömmer Hitler som gjorde det offentligt meda Stalin å MaotseTung gjorde värre å avrätta fler i tysthet, som idag knappt nämns...Stalin ca 25 miljoner, Mao ca 18 miljoner å Hitlter 9 miljoner...
Som de Kristnas sätt att Kristna länder å människor...
De höll pipan mot fångarnas skallar å frågade om de ville döpas -vid nej så sköt de å tog nästa, vad tror ni han sade? :)
Buddismen är mer rätt å fredlig så -tro på vad du vill, låt mig få tro på det här....å ingen tvingas som i den kristna världen.

De sista...

...dagarna har varit jobbiga då jag varit matt å förkyld mest. Legat å sovit mkt å ätit vitaminer å vatten, men det har inte hjälpt så mkt -jo har iaf kunnat hålla mig uppe då barna varit hät, även om det varit halvfart. :)
Har saker jag både vill -Lördan- å saker som jag måste -söndan- men får se hur mkt det blir av varje..:)
Jag tror jag löser det på nått sätt..
Det brukar lösa sig -pånåvis.
Jag har kommit upp mer nu på em, å måste det för att dra in ved för att elda varmt i huset. Annars så är det inte mkt jag måste göra. Mest göra avslut för i fjol bara, har fått paning via ROT.
Det kändes bra iaf så -även om det tog tid....så nu ser vi framåt :)
Snart kommer spotrlov å vår vinter med skoter å fiske....å grilla korv  m.m. å må gött..
Nu må ja lägge me å vila igen....

Igår så kände jag att.....

....min huvvevärk var på g igen. Tar de piller jag törs å ser till att få kväll tidigt så jag får sova bra.
Vaknar vid tre med världens värk, somnar dock om -vilket händer sällan, vaknar 0655 å väntar på väckarn som startar. Jag orkar dock inte upp förrän det är sent men i tid att stiga upp...
Mina arvingar som för dagen är änglar, förstår å äter å går snällt iväg.....
Jag smäller i mig mer tabletter kaffe vacklar opp i soffan å lägger mig...har nu nyss vaknat fått i mig nån näring å börjar se färger iaf :)
Den här värken idag var rätt lindrig iaf då jag redan är oppe....ibland har jag legat till middagsdags å nångång även till kvällen, men nu då jag känner å kan förbereda sömn m.m så blir det bättre.
Det som utlöste det här var först mötet på måndan å att vi var på film på kvällen, två resor till stan. Sen träning på tisdan å allt runtikring -det räcker för det blir för mkt bara....kände redan efter mötet på måndan att det var 'ansträngt' men trodde det var ok om jag tog det lugnare -vilket nu inte gjorde nån skillnad.
Jag har förut för nått år sen gjort så att då jag gjort nått som jag vet ansträngt mig vilat efteråt -om det varit möjligt, minst et par dar iaf. Men vet hur viktigt det är att jag inte blir väckt utan får sova ut. Att kroppen själv känner då den orkar å kan vakna.
Att lyssna å känna efter vad kroppen vill är för mig viktigt.....
Nu ska jag bara 'nyktra' till då det känns som om jag varit drucken å vaknat 5 på morron :) lite vimsig å yr sådär..
Men jag vet det ger sig efter mer kaffe å att få igång cirkulationen i den lilla hjärna jag har kvar :)
Men nu är det som det är å idag var det 20 år å två dar sen Olyckan förändrade mitt Liv.....
Jag vet inte hur mitt Liv skulle sett ut om jag inte varit ute för det som hände....nu är det som det är å ingen mening att fastna å fundera på nått som redan hänt å är förbi....
Utan ta dan för vad den är och som den kommer......
Det jag saknar är det sociala å vad det nu ger, men då jag inte kan ha tider å dagar som er andra så får de va som det är. Å jag får själv ta kontakt å göra saker jag vill å kan....
Folk berättar vad de sett å hört å vad de tror, sen vad folk tror å 'vet' det får stå för dem....
Jag kan bara veta hur jag har det, inte vad andra tänker å känner....men alla har inte greppat det utan tycks förstå å veta hur det är för andra ,tex för mig :)
Jag tänker å känner mkt jag, å det är på två sätt, gott å ont. Men hjoppas det gör mig till en mer humanist än vad jag var innan smällen -vilket är bra, å det skall man se på mest, bra saker :)
Det finns de som tycker man har det bra som 'slipper' gno åtta timmar om dan, men då missar de mkt. Dels hur det krävs planering samt förutseende att ha det såhär. vissa dagar kan man inte oavsett hur mkt man vill. Vet en gång jag ville till Österhus -vikinga föreningen- men orkade inte då heller för värken ta mig upp på morron å då jag kom dit p å em var det få kvar å det metsa klart.... Sånasaker-tillfällen har varit fler -tyvärr. Men jag orkar inte förklara utan svamlar om att det inte gick bara...det vore nog bättre säga som det är. Men det kräver ännu mer förklaringar -på saker jag knappt själv förstår. Å ska jag förklara 'bevisa' för andra så.....är dt lättare ta skit än att trassla in sig bara. :)
Undrar nu om det är läge ta sig ut i friska luften å få luft i snoken -viklet brukar vara bra....kanske skotta lite snö så blodet cirkulerar mer..:)

Vänta nu, vem är...

..egentligen ansvarig för saker man gör?
http://www.expressen.se/nyheter/59-arig-svensk-omkom-i-skidolycka-i-osterrike/
"Mannen hamnade av okänd anledning utanför pistområdet."
Han kanske köre ut själv?
Vad jag vet är det inge codriver eller autopilot på skidor.
Tragisk ja men han må väl styrt dit själv...
Eller de som skyller vädret på regeringen eller frun/maken på de gått upp i vikt.
Eller de violle inte råna banken det bara blev så...m.m.m
Låt folk stå för vad å hur de gör med sina Liv å det som händer.
Inte Alla för dt händer saker man inte kan rå på -det vet jag. Men många idag skyller
på tredje helt oberopende patr för nånting de knappt vet nått om...
Fegt å svagt, erkänn var ärlig å rak i ryggen å säg som det är : jag hade/gjorde fel...
Ske de va så svårt?

Hur är tjejer....

....skapta i huvet? egentligen....
De har en kille/man som slår dem -å de stannar kvar, de har en man som inte bryr sig om dem -å de stannar kvar, de har en man som lever sitt Liv -å de stannar kvar, de har en man som bestämmer allt -å de stannar kvar, de har en man som hellre ser på sport på teven ! än umgås med sin familj -å de stannar kvar, en man som varken ser eller bryr sig om sin kvinna-barn -å hon stannar kvar...etc det finns mkt mkt mer.
Jag har varit tvåa ett antal ggr nu, å orkar inte bli förnedrad mer snart. De har haft den andre ett tag å tror sen jag skall sitta kvar å vänta lixom.....knappast varit med om mer förnedrande situationer. Att de har 'ångrat' sig å velat ha mig istället....glöm det ! har de valt bort en gång så är det så. Män/killar är ofta så att bara de får en gång är de nöjda sern -inte alla men alltför många...
Jag vill inte vara deras vaktmästare eller curling sambo eller bank, jag vill vi Lever Tillsammans..
Jag har varit gift engång å blivit lämnad, sen efter hon haft några killar i sig så kunde jag sänka mig så mkt att jag ville vi skulle prova igen -för barnens skull så kunde jag förnedra mig själv så ini h-e att ta igen henne....men tro inte det. Inte ens ett försök att prova, men andra hon haft har hon fösökt med ett par ggr...
Fast de inte har mer än ett förhållande -inte ens sambo då....
Nu får hon stå för det som inte bara hon gjort, men jag finner det lixom värre då vi har barn å varit gifta....
Nu blir det knappast fler barn å giftermål -been there, done that..:) å värderas inte sånt högre än så då kan det lika gärna få vara. För mig har det mer tyngd å allvar än att träffas över helg för bra sex....
Jag har i min enfald trott att skaffar man barn så engagerar man sig mer än vad som många gör idag, då de flyttar isär här å var....å de inte förstår hur illa barnen mår av detta. Då alltför många är egoister nog att lämna å flytta isär.
Eller så är det jag som är så j-a illa att jag inte ens är nått att försöka mer med -att jag inte ens duger till nått seriöst så....med barnen gick det fort men jag ångrar dem, inte en hundradels sekund -tvärtom.
Om min son skulle bli bra med sin diabets å få ta min bukspottkörtel för att inte ha diabetes så skulle jag ge honom min...
Skulle den här texten nu meföra jag blir dragen inför rätten igen så är det så, jag står för varje ord å Ingen kan ta det från mig :) jag kanske om jag omvärderar men efter det nu gått åtta år sen så ligger mina åsikter rätt fasta kvar.
Min besvikelse hur mitt Liv blivit är min ensak. Inte ens dödstraff kan få mig att känna annorlunda....
Skulle jag nu -motförmodan- träffa nån ny så är jag iaf ledsen för vad mina barn fått gått igenom.

Vart har det....

...tagit vägen? vår goda humana inställning till folk?
Iaf så har myndigheter eler de som ser till att pengar förs över -internetbank tex.
Jag har inte under de senaste 5 kanske 10 åren aldrig fått pengar på en fredag.
Överföring från bank till bank som lixom inte går att grejja på en fredag, sjukkassan och utbetlning till vanligt folk. Som betalat in summor som förs över på måndagar, eller sjukpeninng m.m.
Det är ALLTID åp Måndagar, är det för attd e själva ska dra ränta över helgen. Å det är klart har de 2000 insättningar att skjuta över helgen å då rätt stora summor.
Sen ger de blanka fan i de som är totalt beroende av de pengar man skall få.
Jag hade problem med att skattemyndigheten inte fått/tappat bort ROT ansökan. Gör det som erfodras för att få det jag har rätt till - pengar som i sin tur betalas ut en måndag !! å nu är det 1 månad efter den dag jag skulle fått om de fått den eller om den inte slarvats bort, 1 månad !! OM jag skulle var sen en månad skulle jag få extra utgifter så det står härliga till. Men inte De heller, utan skjut ett par dar till å ge ut pengarna måndag veckan efter....
Undrar hur deras tankesätt ballat ur från vanlig ärlig hederlighet, hur hamnat i det som styr mest idag, ekonomi å det som berättigar -enligt ekonomer- att de tjänar pengar på vanlig folk...

Min datorvana är....

...inte den bästa ;) Men lär mig nytt hela tiden.
Saker som jag hört man kan göra som jag inte visste man kunde, som jag inte velat eller vill göra.
Men har sett folk lägga in bilder här å måste prova :)
Så.........
Ser fram emot då man är där igen.

Så har en torsdag till....

...passerat. Har fått saker gjorda jag gruvat mig litet för, burit ut aska tex.....Rensat bort snön vid busskuren jag byggt, så det går å sitta på bänken utanför lilxom.
Annars är dagarna rätt långa nu..
En jag känner kommer nog upp i sommar :) hoppas jag iaf ...
Vi får se hur det blir, jag har ju fundera på at ta mig neråt jag med på Sweden Rock -får se hur det blir med det med. Men det hade varit trevlit åka hojj ner å se bra band å samtidit få sig en Sverige tur :)
Lite gott dricka trevlit sällskap med sitter inte ivägen. Sen kunna se å göra saker på vägen ner med..
Fick höra idag det planeras för tretio !! års kalas efter utgång ur skolan -fan vad tiden går , tackomålovom.
Mot att tiden skulle stanna för en :)
Jag funderade idag -igen. Då jag ser så gläds jg åt deras framgång -men är avundsjuk lixom. Vet jag har nämt det förut men jag känner mig själv så j-a mislyckad så....
Har som tappat fokus helt åp jobb å vad jag borde göra, sen att det inte är mitt fel jag inte orkar går det liiite bättre. Men inte nog mkt...utan jag känner mig bara sämre så........
Det är fler saker jag inte förstår med mig, men det är väl så för många... att de gör eller råkar ut för saker å funderar på varför....
Men jag VET  jag inte slagit nån å gjort nån illa så...som inte förtjänat det :) men har ALDRIG å kommer aldrig göra en kvinna fysiskt illa. Tom då jag funnit min dåvarande älskade i sängen med nån annan har jag inte gjort nått...bara konstaterat å brutit med henne...
Sen ser jag bekanta som har sex med andra än sin fru å det går som bra för dem iag, tom bättre än många andra som jag VET är trogna. Eller de som fuskar med bidrag eller sjuka barn etc, men som får allt i händerna iaf. Nu tror inte jag de får brinna i H-et så, utan pånåttvis glider de vidare å ler....
Sen om deras själ är 'ung' å de inte fattar bättre verkar inte hindra dem att 'gå vidare'.
Nu är det som det är, å inget man kan påverka. Även om man ber eller ofrar burreblutt till nå så är det som dt är iaf...
Men -jag har sett på teve å hört folk berätta själva att Livet efter detta verkar kunna vara nånting som ingen kan förklara vad eller hur det är. Men de märker att nånting är det -eller hoppas jag för mkt nu? :)
jag tror iaf min själ går i en bubbla -av många- å blir en själs massa men att Pehr slutar existera. Men erfarenheter min själ bestitter bär den vidare til nästa kropp, sen om det är fler själar eller bara halva min det märker nästa kropp bara :)
Sen undrar man ju om de själar som svävar runt inte gillar det Liv jag lever nu å därför 'straffar' mig -påsittsätt. Varför straffas inte då de som kxxxr barn mer? Eller de som misshandlar sina kvinnor eller kvinnor som bedrar sina män?....... är det för de inte kan utan vi styr själva över våra Liv?
Jag har iaf den ambitionen att somna in med gott samvete, utan ha gjort nån alltför illa -men kan inte ta för mkt stryk själv för att vara andra tilllags heller...
En svår balansgång, men det som nån säger å jag vet det är lögn struntar jag i -så länge det inte påverkar andra negativt... Kan ta litet själv så om det får dem må bättre -till en viss gräns.
Saker som inte bryr mig utan som de tror de har rätt i -låter jag de tro det bara :)
Vi får se vad 'krafterna' tycker om hur jag är å vad jag gör :) men de borde ha nån 'plan' då de gav mig en andra chans :)

Alla hjärtans dag är....

.....idag, den dag vi som inte har nån får känna oss ännu mer ensamma..........
Fast den man med denna bittra inställning till kvinnor får väl skylla sig själv? för det är ju mitt fel jag råkat ut för de som gjort vad de gjort mot mig som bara styrker min bittra inställning till fruntimmer :)
Eller är det i vissas inställning som gör att de lixom bestämt sig jag är en bitter kvinnahatare=?
För inte nån jag verkligen känner ser mig som en kvinnohatare..:)
För Älskar verkligen kvinnor, men jag har då inte samvetet att ta hit nån som inte pallar det. Jag tycker att ofta idag så vill kvinnor mest shåppa å ha det lättsamt. De orkar som inte ha nån mil till jobbet eller sopa av bilen snö på morron utan ett välbetalt jobb fina kläder affärer runt hörnet å fest varje helg :)
Tråkit då jag vet vad jag erbjuda så..:) för den jag Älskar :)
Så återankyter jag till Ala hjätrans Dag.....varför det blivit så....
Jag är övertygad om att det är ett sätt att tjäna pengar -inget annat. Jag tror inte att de som säljer dessa varor bryr sig om vem som firar vem...utan de vill SÄLJA -det är inte svårare än så.
Jag får väl köpa nått åt mig själv jag...men vänta nu.....kan det tolkas som man älskar sig själv å är egoist....hmm
Eller så ger jag fanit å tar mig en wisky å hedrar mina förfäder.....å visar jag älskar mina barn...lite mer än vanlit .-hur nu det ska gå till :) men inte att köpa nått plats hjärta eller färgämnes sockerbomb...utan på annat sätt.
Vi får se vad dagen å fantasin ger..:)

Skatteverket är inte....

...det lättaste rå på. Jag sände in en ansökan om ROT pengar i mitten på Januari, så jag skulle få in denm före den sista Jan. Men efter ett antal telfån samtal var den inte registrerad å inte kommit in så fick rådet skiva en kopia åp ansökan å göra en skrivelse. Som ännu helller inte reggats..........
Å skicka rek brev går inte då det inte är en person utan myndighet som skall ha skrivelsen.
Jag väntar å ringer å kollar men -som då den första ansökan sänts iväg- så har e litet folk å 'ligger litet efter'...medans jag går runt å väntar......
Å vid min dörr står de som kräver mig på pengar.....som jag kanske kommer få nu.
Å får jag dem inte hur gör jag då? kräver kunderna på de pengar jag förlorat ? eller skänker dem de eller stämmer skatteverket?
Jag vill inget av det men nått måste jag göra.....då det är en bra summa jag ligger ute med.

Fan vad trött jag ...

.. blir på Grekernas j-a gnäll.
De har levt över sina tillgångar -de är inte svårare än så....
Sen står en mamma med gråten i halsen å ber inte EU svika dem......fan lånar man ut ett antal MILJARDER så borde väl de få ställa krav. Inte asttde ska fortsäta leva över sinma tillgångar.
Ska de va så j-a svårt å fatta?.....
Ska jag låna är det med genomgång av min ekonomi....att de har krav på återbetalning?
med krav på återbetalning.
Vad är problemet?
Att de inte får pensioneras vid 55 eller att de har för höga löner?med krav på återbetalning.
Vad är problemet?
Att de inte får pensioneras vid 55 eller att de har för höga löner?

Kom å tänka på...

...en sak.
Det står på varje cigarett paket att röka är farligt mor hälsan -dock lagligt.
Men inte en rad -offentligt- om den risk folk gör somanlitar eljobb svart, Dvs risken att stå utan ersättning om deras hus värt ett par miljoner brinner ner.........
Sen att Ingen vill informera det heller...
Jag tycker synd om de som lejjt jobb svart å får erfara hur försäkrings bolagen bara tänker på maximal 'återbäring' dvs så mkt pengar som möjligt till aktieägarna -det är inte svårare än så...............

Nu har tyvärr...

....hänt -Whitney Houston har dött. Pånåttvis är man inte förvånad med det Liv hon levde de senaste åren. Det bevisar bara hur j-a farligt det är med droger....har man väl börjat är man fast. Å märker det inte själv....
Hon hade en gudomlig röst å utstrålning, men har vandrat den väg vi alla kommer göra...för henne var det lite för tidigt bara.
Såg en annan artikel "polisen söker maskerad man" efter en våldtäckt i Malmö. Men söker de en maskerad kommer han klara sig bra då han mest trolit tagit av sig maskeringen :) http://www.expressen.se/kvp/ung-kvinna-valdtagen-av-maskerad-man/
Sen att det händer i Malmö förvånar inte mig iaf.
Tänk om Svenska myndigheter vore ärliga tillräckligt å gav ut stitistik på antalet utomlands födda män som sitter inne för tex våldtäckt. Jag har mejlat å frågat om statistik angånde nationalitet samt ursprung, men det finns ingen.. det är j-t konstigt då det finns statistik på Allt annat.
Vart det sker mest hembränning -det är ok, ålder på mc förare -det är inte illa, hur å vilka som åkt fast för tjuvskjutning m.m.mm men inte om saker som kan beklämma de som ämnat flytta in eller har gjort det.
Man får inte visa vilken skillnad de är på kulturer...
Jag tänker åxå på en gruppvåldtäckt i ett flykting förläggning för ca ett par månar sen. Vad har man hört om det? inte ett smack... http://www.expressen.se/kvp/sju-misstanks-for-gruppvaldtakt/
Först i hur många sen var å sen tystnade det, nått sätt att undanhålla sanning för folk -som då inte vet om å nån annan kan göra samma misstag igen. Hon for dit å fatta inte hur de kan vara -de från andras kulturer, och det här skedde då de lågi förhandling om att få flytta in i Sverige !! Men det sitter väl nån j-a kärring å tycker synd om demn alla som anser de måste få vård å stanna i sverige så de kan ta nästa svenska kvinna...
Tragiskt hur j-s mesiga svenska myndigheter är ibland, tills nån fyllt i fel kolumn i deklarationen eller jobbat svart -då jävlar åker de dit då resurerna verkar omättliga....om dt inte är en Pizzeria som de inte klarar av. Men de som de kolat hade de fwelsta sällan knappat in varje försäljning i kassan..... De hade faktiskt de som satt å räknade hur många de sålde å hur många som var insalagen den dan å det var inte många 'vita' målrätter där...
Nä sätt krav på de som ämnar flytta hit -annars får de bara flytta hem igen....
För många som flyttar hit är bra, å haft det yufft hemma å behov av hjälp. Sen så får svenska kvinnor även Män att föröka sig med å kanske behålla barnen de fått ihop då de separerar. Svenska män är mest mesiga å håller med utan att säga vad de tycker å tänker, då folk skrattar åt dem eller tar avstrånd från vad de tycker å hur de är...om det inte är nån utifrån ' som inte vet om annat, då han är uppfostrad på ett annat sätt med andra värderingar' å svenska 'män' har fostrats hålla truten å mest att ge kvinnan bara.
Ofta vill svenska män mest vara snälla å tolkas som mesiga å kvinnor vänder/lägger sig till/med Män som är just MAN.

Den tid som....

...har förflutit kan göra vi lär oss saker å går vidare.
Vi begår miistag å lär oss, eller läser saker som lär oss eller ser saker å tar efter eller utvecklar från det.
Utom i EN sak, religionen.....som bygger på bok/böcker som skrevs för 2000 år sen...
Konstit att det kan 'gälla' ännu..jag menar att mkt har väl förändrats. Hur vi lever å förutsättningarna.
BVi åker jorden runt träffar olika folk å raser å inleder förhållanden som att köpa en tidning å sluter dem efter vi löst ut den..
Vi har internet med allt vad det nu erbjuder.......
Vi lever mkt längre idag än då, de blev inte mkt äldre än 30-35 år å idagt det dubbla, ska vi ha sammma partner i femtio år typ? Inte många som klara det idag -jorå det är flera men många har det inte så.....
Bara att fraktas idag med bil å flyg, jämlikheten, kläder å mode hur det lockar mer idag än då. Filmer å musik å så hur pengar styr idag mot då...
Att man är udda idag om man vill träffas mer än chattra IVerkilgaLivet lixom.
Att prata med nån obekant på bussen -som man absolut inte får göra..
Det är inte samma humana samhälle idag idag då det skall göras karriär å att vi är mest egoister idag.
Trampar gärna på andra får att uppnå det vi vill ha, mer pengar eller byta partner...män som kvinnor.
Man ska förverkliga sig själv å må bra, strunta i de barn som kommit till.
Man ska ha nyaste bilen /huset å måste man göra saker som man inte gjorde gförr spelar det ingen roll...
Välja rätt partner med mkt pengar på banken eller företag. Att välja nån för kärlek är förlegat å mest opraktiskt bara.
Nä pengar eller staus så får man mkt gratis....ett tag iaf...sen upptäcker man att man vill ha nån att prata å Leva med. Men då invecklat dt ännu mer, hus, biar mer barn å vänner....å då orkar man inte utan befinner sig i status quo resten av Livet...eller skaffar nån påsiaom -det går åxå :)
Eller ett intresse jakt hästar mc eller bara supa :)
Hursomhaver så tycker iaf jag att det är åp sin plats nu från de eventuella högra krafter att uppgradera boken å mirakel. Så de inte försvinner, för det som står i tex Bibeln är totala sanningar... Inget som förändrats under den tid å genom de munnar det gått fram.......
Eller har folk börjat genomskåda trick som utförs idag så mirakel inte håller?

Kan det.....

...stämma på det sätt jag upplever/tänker nu?
OM jag förbjuder mina barn använda andra kläder, saker eller prylar som jag inte köpt -utan de får bara bära/använda det jag köpt.
Ger det mig högre status som förälder?
OM jag ger dem pengar och presenter som är dyra.
Ger det mig mer rätt umgås med barnen?
En sorts hjärntvätt att mitt är mkt bättre å att Livet är bättre just här hos mig....
Att göra ner andras saker samt tankar hela tiden tilräckligt mycket eller att ta åt mig det som andra säger å påstå det är Mina ideer.....
Gör man så mot andra å då FÖR barnen?
Om jag inte får som jag vill hos andra så hör jag inte av mig å slutar hälsa på.
Blir jag då en bättre/noblare person än den som hemma vill ha det på sitt sätt hos sig?
Om jag döljer å justerar saningen för de runtikring.
Framstår jag som bättre för dem då i långa loppet?
Om jag säger en sak å sen ändrar mig för att jag vinner på det å inget finns skrivet...
Sover jag bättre då jag lurar de jag haft komtakt med?
Idag så tror jag det här förekommer alltmer i kamp om att 'vinna' barnens tilltro eller beteende.

Man ska se de dagar...

...som går bra helt enkelt. exx frun körde hit saker till sonen å hon var trevlig. Jag städade nedervåningen idag innan barna kom å dotra hade en kompis med sig hem. Jag lagade mat sonen önskade som vi alla tre njöt av å samtliga åt opp, älgbiff å rotsaks gratäng :) Under eftermiddagen så färgade jag ett par byxor som barnen ville ha en annan färg -svart förståss å det klara jag av :) innan middan var jag bara tvungen gå opp i garaget å hör twinnen mullra :) sonen fäljde med å vi njöt båda två -jag känner ett hopp för honom :)
Solen har skinit hela dan den varit över horisonten å gett mig energi -stresshormonen som ögat producerar via den fotocell vi har.
Nämen en sån underbar dag i början på februari..bara sådär :)

Att jobba innebär.....

...så mkt mer än att bara dra in bröfödan........till hyran åxå :) nämen tänk efter vad mkt mer man får via jobbet.
Arbteskompisar att gå ut med, after work tex eller firma festerna -de beryktade. Sen hur mkt folk man möter, se åp hur många Livspartners som träffats via jobbe eller jobbarkompisens bekant :)
Att känna man gör nytta å får uppskattning -eller ska få iaf :) nämen höra nån som blir nöjd eller känna själv man gjotr det bra.
Sen kunna få å lösa problem -för det finns alltid saker som dyker upp man inte tänkt på.
Även att sitta i kassan innebär att lösa problem iblannd -fast de får se mkt folk de :) som kanske en problemlösare på industrigolvet inte får se, även om denne löser många problem å kan gå hem å känna sig nöjd.
På det hela har varje arbetsplats sina fördelar, men de största är de sociala. Att prata fotbolls matchen/filmen/dokumentären från teven dan före...
Jag lovar att det innehåller så mkt saker man inte ser -på arbetsplatsen å de runtikring....

Snart kommer den....

....dag på Året som jag inte tycker är så rolig alls -iaf inte nu...
Alla hjärtans dag...
Den dag det annonseras å är saker överallt till de som har nån att ge/få det av......
Men idagens singel samhälle tror jag detär alltfler som finner det hela bara tråkit/jobbit...
Fattar inte folk attd te är ett sätt för de som säljer deras produkter att tjänar pengar, som halloween tex
Det bygger på att få folk att köpa saker -inget annat..
i den kommersiella värld vi lever i å som ommer stärkas mer måste man kunna få välja själöv.
Tanken är god annars att hylla den Livspartner man nu valt, men varför just en dag å med eras kort å presenter?
Varför inte visa sin uppskattning en tisag en i November med en blomma eller middag?
Glömmer vi botr att visa vrandra kärlek mer än den kvarten på lördan kvällen efter gråggen?
Har vi lixom 'tappat bort' att kunna visa vår uppskattning å måste påminnas av dessa vinstsökandekedjor?
Jag finner det hela tragiskt, dels för oss som inte har nån eller haft nån på fler år att 'förära' sen att vi inte själva kan komma på att visa varandra uppskattning till de/den vi har i våra Liv.......

Ibland så undrar jag....

...hur långt man kan driva en människa egentligen?
Ska man hela tiden tex köra över en förälder?
Att den ena parten går utanför förädraskapet och vänder sig till andra, bestämmer hur det skall vara å bar beordra den andre parten?
Ok om båda föräldrarna pratat om det å inte kan lösa de frågor/problem som kommit fram.
Då anser jag det vara ett annat läga å den ena föräldern tar kontakt med en utomstående proffs.
Men att gå bakom ryggen utan den andres vetskap tycker jag är illa.
Tänk om en man gjorde så mot en kvinna, vilket j-a liv det skulle bli....
Men vi män får finna oss i detta då det gäller våra barn. Vi anses inte kompetenta nog att ens få vara med i diskusionen. Är det så ärr man däremot har frågor som berör båda borde det väl vara bådas RÄTTIGHET att få vara med iaf -mot att bara få ett paopper på vad de beslutat.......
Lever dessutom -som är van ligt idag- barnet varannan vecka så borde väl bådas uppfattning samt åsikter vägas in?
Det finns mkt mer i en sån relation, bra saker med eller det mesta är bra men det ger inte 'rätt' att stänga ut den andre föräldern för det.......

På teven så....

...blir man liiiite trött.
De här programmen där folk kan göra 'karriär' å totalt värdelösa olika egenskaper eller göromål.
Att sjunga eller vara fotomodell eller luras tro det är lätt att snickra å göra om, som sen de får lejja en hantverkare å reda ut det.
Minimammor å den stöddiga amerikanska modellen å nu har det startat nån svensk tävling i hur de ser ut. Frågelekar med kändisar !! som jag tycker fått sin tid i etern nog -för länge sen. De kan ju mest bara spela Apa å jamma på.........är inte rolit ens å se på -säkert att vara med å leka är rolit....men.....
Eller all denna tid åt vuxen dagiset även kallat idrott...:) tamejfan är det inte bättre med Big Brother då det är hur folk reagerar å blir då de har noll koll på världen utanför å bara pratar med samma ena dygnet runt.
Sen går det 13 olika amerikanska serier om SCI,ASC mrSmartshaft med fantiserade brott å mord...
Jag tycker visst de får finnas men då sänder ju samma typer, samma tider så ofta .... tackomålovom att det finns några kanaler kvar, oavsett från vart å att det handlar om andra vettiga saker. Nyheter å dokumentärer eller bara en vanlig film...
Jag tycker de är så smalt lixom, i utbudet -alldeles som de ser på varandras utbud å tar efter...mot att göra nya grejjer.
Jag är helt övertygad om att det finns fler än jag som vill se nått man kan fundera på eller lära sig nått, eller bara skratta åt nån rolig film en å en halv timme...eller kryssa bingo en kväll i veckan.
Jag såg iaf ett par dokumentärer om vädret å vad som påverkar det...alltså bra program -för de finns :)
Man känner sig j-t liten iaf då :)
Tex vulkaners effekt -som kvarstår i ca 5 år. Eller att shelfish isarna minskar det senaste som, visade om hur isarna minskar var vilken effekt det har för å på isbjörnarna. Sen att det i sin tur kan göra att 'golf pumpen' -som ger oss häruppe sommar så vi kan bo här- den stannar, det såg jag i ett annat program.
Eller de program om Livet före oss, Djingiis Khan eller romarna, krig å fred, vetenskaps män m.m. nått som är intressant.
Mot dessa 'vuxna' som lever i sin lilla bubbla å tycker de Jobbar oerhört mkt..... då de bara ÄR å går runt å pratar fotar eller knyter några skor -patetiskt.
Fan de skulle väl svimma om deras jobb var som för vanligt folk, börjar 7-8 på morron å att jobba i 8 å vara borta i 10 timmar komma hem å vara fysiskt och/eller pskiskt trötta, å dessutom oroa sig för att deras ekonomi går i kras...
Jag sitter iaf hellre här å chattrar än att glo på dessa byfånar som vickar på röven på nån kattgång eller som sjunger en snutt å blir bedömd hur otroligt duktiga de är.......de som haft två sommar jobb i sitt Liv som den jobb 'erfarenhet' de har.
Jag vet inte men jag får känslan om att det är EN sak som hägrar för alla dessa individer, att slå igenom å bli ekonomiskt oberoende å kunna leka resten av sina Liv.
JAG vill producera å leverare men får -det är inte mitt Val- inte å har inte råd göra det mer.......... så bra var det med det :)
Nä nu ska jag ut å grejja med prylar inför sommarn. Min lekstuga ;) nu å i sommar...

Så har Blot helgen...

...gått förbi å BråkPelle varit krånglig å ställt krav på de som varit med :) Det är rätt svårt då det är j-t kallt å mkr folk. Men det gick trot det bra iaf. Det blir det då folk hänger på å vet att det inte är millimeter på precision ;) Flytande tider samt flexibla med sittning etc :)
Sen med ansvarstagande som har just ansvar en sån här gång -det är viktigt det.
Uppstår det problem är det bara lösa dem ;)
Jag har fler ideer å lösningar som en del gillar å andra inte...för se vad jag kan göra i sommar :)
Men litet enkelt sagt så MÅSTE vi ändra på en del saker.
Sen HUR -därom tviste de lärde :)
Jag ser fram emot kommande helger å stunder med dem Alla :)

Helgen som är i....

...antågande så kommer jag svida om till kläder som de hade på 1000 talet -vikinga klädsel.
Jag har fått klart min kaftan å undrar om den funkra bra -hoppas på det, fast den känns tunn.
Tar med mig så jag kan ta på mig mer å då under -som inte syns så väl :) tänkte sova kvar med på fredas natten innan festen på Lördan :)
Vi får se, skotta det skall vi göra iaf så det går å ta sig ut å in ur toan å vedhuset m.m
Tar nog med mig sovsäcken som tål mer kyla iaf....för å va säker..
Å dricka så blodet inte fryser.
Jag sitter nu å hör hur det knäpper å smäller i huset då vet man att kylan är på ingång....
Må dra in mer ved å opp igaraget ikväll innan natten får vad den kräver.
Känner ingen hets då jag är själv å får sovmorron imorrn :) men skulle hellre kliva upp å ha mina barn..
Men det blir som bättre då jag fått klart det jag nu önskar få färdigt -ingen gör dt åt mig iaf :)

Nu har det uppdagats...

...att skattemyndigheten är inte lätt å ha å göra med. Jag har sänt in papper som inte blivit reggade hos dem men de låg efter i den 2/1 hade de kommit till den 27/1......vilket inebär min inte var med. Trots jag ringt flera ggr å kollat för det är MIN skyldighet att vid intresse veta hur det går att ringa. DE berättar inte om det är nått  som förhindrar, fel fastighets beäcknig etc...men datumet den 31/1 har gått förbi så är för sent att söka igen. Jag kan skicka en ny å en skrivelse å hoppas........
Vilket jag nu gjort.........
Undrar vad man skall göra för att lösa det där OM jag inte får rätt ...
Skönka efter pengarna eller kräva kund.......hm......
Skiter snart i vilket å hur det blir med nånting snart.........
Tror jag gör mitt å låter alla å ala andra vara..........
Då jag är mer belastning än att tillföra nån något så.....
Tycker mig ha försökt 'anpassa' mig å att ge å hjälpa andra -å vad har man får det?
Inte lika mkt som de som super slåss å är kriminela -de får ju hjälp iaf.
Nä Jag gör mitt nu jag :) å de jag träffar under Livet å dess väg kommer jag å stötta/hjälpa iaf :)
Nu må jag göra klart belysningebn till Långhuset till helgen, får se vad de tycker om det. Jag tog dit en 'prototyp' först som fick godkännt. Men det innebär inte att nån kan komma på det är farligt :)
Så nu ut i garaget -igen....:)

RSS 2.0