Jag får en känsla....

...av längtan å saknad då jag tex ser folk på kräft/surströmmings fester.
Blir glad då jag ser dem ha skojj men saknar det själv bara. Men det är väl så när man bor i arslet på en gris å det är sååååå långt -ca 40 min med bil från Ösd.
Men oavsett så har även jag bil sovsäck å kan lixom sova på en matta, har faktiskt gjort det av olika anledningar :)
Men de har sina fester å umgängen med de sina så.......nu bjuder inte jag ihjäl mig heller men är väl rädd att om jag bjuder kommer få...som på Holgers kalas en gång. Han bjöd 7-8 st å en kom. Vad säger man då som förälder? å den smätran man känner är inte av Guds nåde..men då dt bjuds hos hans mor kom det folk. 
Är det jag som det är fel på? Äår jag så j-a otrevlig eller....då de for till exxet iaf,
Hursomhaver så är det förbi å borta nu, men då gjorde det j-t ont.
Idag har jag mest ont i ryggen, har fått det av att göra verandan. Det är mest stå åp huk å jobba neråt lixom. Sen gick det så bra att jag tänkte jag skulle måla ikvällå montera golvet imorrn -så bra hade det gåt. Å vad händer? jo mobilen ringer å jag ställer ner färgburken för att svara, så ser jag burken för 500:- vicka ut å hela j-a skiten rinner ur. Hann presis börja kladda på ett par meter, s¨å det går inte ta nån annan färg heller..............fy faaaan.
Jag blir sådär hel j-a galen bra, så arg jag skulle kunna göra....göra...vadsomhelst....å ingen att skylla på :) nu behöver inte jag det heller men det hade lixom varit litet bättre. För den som ruiingde kan junte belastas för det. Utan det blir som förut, ge fan i å ta med mobilen då jag ska göra nått. För man vill ju svara OM nån ringer :)
Men som tråden började med, inte mkt fest inte många som ringer :)
Nu är det som det är...............

Höstens regn å....

.....blåst har börjat komma med styrka nu.
Det brukar bli som mörkare blötare å blåsigare på hösten, men det känna vbara lite mer iår -iaf av blåst å regn.
Man undrar ju hur det är OM det är tillfällit så eller.
För ett par tre milijarder år sen var antarktis grönt med buskar å träd. Jorden är ju ca 4,6 miljarder år å de beräknar solen skall lysa i fem miljarder år till, hur det blir å är då kan man bara fantisera om. Jag tror inte människan är kvar på jorden då -vi har tagit ihjäl varann innan dess :)
Men inget jag behöver bekymmra mig om..
Men visst funderar man litet..:)
Men nu närmast är det mer hur jag skall ha det i vinter.
Jag förstår det blir en lång vinter, både fysiskt å psykiskt. Men jag hoppas jag får å har att göra å att jag vill/orkar det med.
Vi får se..........
Det blir mer gjotr då barnen är sos sin mor för då måste jag få dagarna att gå lixom, då de är här vill jag mest vara med dem.
Annars så tycker jag det är rätt långtråkit så, tur jag kan fara till stan å ha litet skojj ibland :)
Det händer inte så mkt i byn -för de inflyttade :) utan bybor är alltid bybor :)
Imorrn blir det mer veranda bygga iaf, undrar hur mkt jag hinner i år?
Jag göär så got jag kan, igår blev det inget gjort alls låg ju i migrän så..............å idag är jag som bakis. Trött å seg så inte som vanlit iaf. Men Allt går bara man vill :)
Nu är det vilodags... ;)

Det blir ibland....

......dagar som inte blir som man tänkt sig.
Idag var en sån dag.
Vaknade med huvudvärk men tog mig opp å fick iväg ongan iaf, sen opp i vila -sov ett par timmar. Provade med kaffe å lite näring åp vatten -inget bättre. Så att lägga sig å sova var nästa steg -igen....vaknade vid 14 å tänkte ut å hämta posten för att få luft i näsan........orkade inte....
Men på em lyckades jag kravla m,ig opp å hämta posten å mer kaffe så kände jag att jag kunde börja stå upp iaf.... Sen var det dags att grejja middag, å vi åt sonen å hans kompis å jag för dotra var hos en kompis.
Hursomhaver så då jag skulle hämta dotra så tänkte jag tanka å handla mjölk -jag tankade å på väg till dotras kompis kom jag på jag glömt mjölken.....så är det vissa dagar. Jag funkar helt enkelt inte....rör miog å kan få i mig å mina närmaste det vi behöver men är lixom inte 'påkopplad' helt enkelt, inte med i matchen....är inte ens på plan :)
Jag vet det kommer bättre å nya dagar men tycker det är synd det blir så här då solen gassat hela dan -nästan- å jag skulle fått så mkt gjort....
Men men så är det-Livet , ibland...........
Jag får vara glad jag märker skillnad å att jag har ont ibland -det finns de som inte gör det heller. Även om jag ghärna skulle kräkas så ont gör det -men det blir junte bättre direkt. Jag får ont presis där jag har min buckla...känner exakt var den är så....
Annars så är det snart älgjakt å jag önskar innerligt att jag får komma in på plan där iaf. Att det inte blir som förut helt enkelt.
Lite förenklat har det inte utvecklats där som jag hoppats, inte där heller.
Jag söker å sökre men finner inte 'min' plats så. Jag erbjuder mina tjänster å att hjälpa till -inte ta över å driva. Utan att vara ren arbets kraft men det verkar inte va så intressant så....
Men både tror å hoppas att nån förening/klubb eller nått tycker jag är ok å att jag får hjälpa till å umgås så...
Inte att det är vissa delar i varje större grup som dunkar varandras ryggar bara, å låter mig se på...
Men det ä väl jag som bara är fel.
Jag har hört nu att barnens mor skall byta hus å boende -toppen !! då våra barn får egna rum å kan vara själva från hennes nya barn å deras pappa.
De bodde så trångt förut att det nog inte var så lätt, hursomhaver så har iaf mina barn fått det bättre där....
Om/vad det innebär förändringar för mig -det får vi se. Men jag har en tanke iaf, att det blir förändringar -på vad får vi se....eller OM :)

Ibland då man hör.......

.....eller ser på nyhterna så talar de om hur det dött flera tusen i krig eller flera hundra i jordbävningar m.m
Har någon tänkt på hur många det drabbar?
En person i krig tex har säkert fru å barn, föräldrar, vänner och ett jobb -om det är fred....
Säg tio personer per dödsfall -lågt räknat......å tex hur länge de kommer sakna sin make/far i många många år. Hur en barn åp 4-5 år undrar å frågar om ¨om igen  när pappa kommer hem.....
Hur de kommer tänka på honom nätterna då de skall sova eller då de ser nått han gjotr eller ägt....vilka känslo stormar det ger. (Nu är det en Man i exemplet)
Men oavsett kön så hur dt satt spår i människors Liv. Då 'deras' nära bekant for iväg att med gevär stoppa nånting. Som kanske sen inte gick att stoppa. Syrien är det krig i nu, då deras 'folkvalde' skjuter de landsmän.
Hur otroligt besvkina/arga/ledsna de anhöriga skall känna sig. 
Jag tror inte vi förstår hur det känns -inte ens om vi försöker...
Sen hör vi folk i Vår närhet klaga på mjölk priset eller alla vägbyggen som det tycker är katatsrof då de kommer hen 7 min senare än vanligt -för att äta å sepå teve på kvällen..........om kriget i Syrien de är less på att höra om -samvetet? OM de har nått.....
Vilka kontraster....
Eller vi läser om ett dödsfall i en olycka i tidningen bläddrar vidare å tycker det är tråkit, men så är det borta..
Jag får ont i hjärtat varje gång jag läser/hör om olyckor eller krig där nån dött, det känns som meningslöst.
Dör man av ålder å haft ett rätt så bra Liv med familj å barn så känns det naturligare...men då andra med berått mod -tom kan få medalj får det- eller i fyllan i en bil eller rent slarv/nonchalans orsakat en botrgång känns det onödigt....
Vi ser på Sons O Anarchy nu å där dödar de folk som om det vore som att slå ihjäl en fluga, vilket nu mer än 37 st har det som vardag. Maffian i öst eller knarkar kretsar eller de i Asien som gör det för att få det bättre..hur j-a meningslöst det känns.
De tar bort Liv som har fler människor i sin närhet.......det känns bara meningslöst....

Nu är söndagen här då....

....det inhandlats skolkläder igår för den Första dagen imorrn :)
De växer ur sina kläder å utvecklas hela tiden. Nu tex går det inte köpa på Ellos som förut -oneej. Nu skall det vara kläder å skor av rätt märke/utseende, å kläder som jag inte tycker är bra de vill de ha :)
Man är helt off på kläder till arvingarna nu, Holger är det ok med mkt men inte vadsomhelst å Towas är det nanometer nogrannhet. Nåväl det är så det är å blir för oss alla föräldrar...
Men lite kortfattat så blev det ingen dag med små utgifter......men en bra dag blev det.
Det var dessutom en show på torget av crossar som hoppade å slog bakåt volter ! med crossen. Sen skateboard å BMX uppvisning -å tävling som jag inte begrep vad som utsåg en vinnare.. :)
Men det blev bra iaf.
Nu är det dags för att fotrsätta med veranda bygget iaf. Å det som jag tänkt göra klart inför vintern.
Jag har visioner å förhoppningar jag...:)
Sen hur eller vad/om det blir får vi se. Men det brukar resultera i nånting iaf. Men VAD det vet inte ens jag :)
Jag gör som jag vill å tycker jag, å då jag inte kan störa eller behöver tänka åp vad nån annan tycker är det ingen fara.
Nu är det tårt dags igen -har kvar litet sen födelsedan :)

Så har min....

.....födelsedag gått förbi :) den blev bra överlag. Många kom ihåg å hälsade, eller är mkt med hjalp av Facebooks påminnelse? :) så är det för mig iaf. hjälp av den rätt ofta :)
Hursomhaver så känns det iaf j-t bra å få grattulationer så....
Även om jag kan bli besviken på att vissa inte minns, men även jag har säketr missat nån...
Osvett så är det som det är nu...
Idag sänder man sms eller ett mess på 'fejjan'....konstit är det faktiskt. Förr för länge sen så hälsa man på så kom mobilen å man ringde å idag sänder sms eller ett mess på forum....
Är det en utveckling vi gillar allihopa?.....hm jag tvekar, jag tror att de flesta blir gladera av att få besök å bju åp en kopp....tror jag. Men de finns de som tror på Gud åxå :)
Nu är det som det är ett år närmare Slutet....
Så är det Livet, det börjar å slutar bara...
hoppas att vi alla hinner med det vi vill göra innan vi sluter våra ögon för gott.
Jag satt å tänkte idag iaf -jo jag kan det :)
Men jag känner jag inte riktigt blivit det jag tänkt mig bli så. Jag har inte als klarat av att bli so Ni andra så. Som jämför å stolta kan berätta vad ni gjort eller gör så.....jag vet det inte är nån tävling men jag känner mig bra kass.
Kom åp det då jag ser det jag inte gjotr som jag egentlige kan har råd med å vill, men har klixom ingen motivation så. Idag då jag fyller år så blev det jag städade av litet, för då behövdes det. Jag pusade fönstren för ett par veckor sen, utan att det egentligen behövdes -ok det blev mkt bättre...men.....ingen ser eler bryr sig lixom.
Som om vad gör eller inte gör -ingen bryr sig....helt enkelt.
Så om jag skiter i att sätta list -vem stör det? Ingen, om det inte berör mig så är det inte nån så....
Grannarna kommer hit om de vill låna nått verktyg eller fiska det gör de. Är aldrig in på kaffe så...undrar hur det är för er andra. Kommer folk hem å tar en kopp sådär spontant?
Jag tror -igen:)- det ionte är så idad utan var å en gör sitt hos sig å med de närmaste så....
Tyvärr..............
Nu ska jag knyta mig å känna Famous Grousen pumpas runt i min lilla hjärna -både Black å White...:)

Nu har jag å....

...sonen grejjat med verandan -som snart är klar :)
Nädå det är mkt kvar än men det har mätts å betsämts hur den skall byggas å var lixom. Det är höjder å bredder å placeringar som tar tid med. Nu är det 'bara' vänta att det brunnit klart sen är det det roliga kvar, att snickra ihop samt få en riktig veranda..:)
Jag skäller å han bara bockar :) närå men det känns så ibland. Jag bet om hjälp å han ställer glatt upp men
ser lixom inte vad jag menar å jag höjjer rösten...å så skäms jag...
Men det blir bra -till slut, men jag vet inte om jag måste vara tydligare eller om han måste vara öppnare då han blir sluten då det händer nått, tex så bar vi en rejäl träplanka 3"*8" typ å det stönas mkt, sen då vi ska ställa den mot väggen ville han vila först sen då vi bär fram den ställer han sig på 'insidan', mot väggen lixom å han får benet skrapat litegrann. Tyst men arg går han iväg, jag fick knappt titta ens..
Men så tänker jag att jag borde sagt tydligare vart den skulle ställas eller så får han lära sig av misstagen. Jag vil ju inte förklara som till en förståndshandikappad heller.......
Hursomhelst så ser jag i hur ivrig han är att hjälpa til,l att det blir fel i ivern att få hjälpa till åxå, så jag biter ihop å låter honom rusa av sig sen upprepa i lugn ton vad jag menade.
Som om jag skulle be honom hämta tumstockan å han rusar iväg vi "Skulle du vilja..." så rusar han innan han hört vad jag ville ha eller vad han skulle göra.
Han vill hjälpa till så myket han inte vet hur snabbt han kan hinna lixom...
Men vi ordnade det tillslut, å utan hans hjälp skulle det inte gått så pass bra det nu gick.
Jag menar skall man gjuta å har blöt cement så blir det svåtr hålla lyfta/stötta/hämta under tiden.
Han hjälpe till mkt iaf som det blev mkt bra av med, bara att blanda å hålla m.m.m.
Så jag är ytterst tyacksam jag får hjälp å att han vill :)
Annars är det lite jobbit nu då dagarna skall vändas till skolan. De äe såååååå trött på morron, men det ska gå tänkte jag. Ska in å handla lite skolgrejjor imorrn :)
Det blir nog bra bara man kommer igång med vardan igen.
Men idag är det annat på tapeten, at städa ihop litet för de fyra som kommer hit å grattar...mor å far å syster med sambo..å deras dottir förståss :)
Men vill det skall se acceptabelt ut iaf ..

Men mitt iallt.......

....som tar emot å känns skit händer även bra saker.
Å det är det mina barn som står för -mest. De tycker å tänker å visar på olika sätt att de gillar mig, å det känns kanonbra. De ger inte pengar eller presenter eller nån grejj, utan mer av sig själva -trots d får skäll tittsomtätt.
Men det är väl litet så att fostra barn, man må var sakarp ibland å vänlig ibland.
Jag å Holger var på skjutbanan igår -han måste ju följa mig över allt, enliogt avtalet exxet drev igenom. Å det gick väl bra men han är inte van att vänta så, speciellt inte på saker som inte han har nåttt å göra med.
Men det gick bra å jag var kvällens första samt enda som sköt 5ettor en hel serie rakt igenom...:)
Sen idag så har han städat bilen helt ren å fräsch, vilket behövdes :)
Så på nåttvis så gör han bra saker med :)
Dotra har sin match att gå nu -mot sig själv men det ser hon inte -än.
Jag har själv gått klart mina matcher jag :)...nä förresten en som jag inte rett ut är en på jakten som inte riktigt förstått vad han gett sig inpå. Å blir det fel igen kommer han å få ont......
Men i övrigt är det nog inte mkt. Jag var på en bygg å färg butik idag å det kommer inte glada minnen därifrån. Sist jag var dit fick jag skäll att jag är så bitter........å veckan efter det kommit fram jag har firman på is tas det en firma från Östersund.....
Idag så har jag förstått att det som ger mer bescvär än pengar det tas inte hem helt enkelt, så de som behöver såna varor får åka till annan ort.
Annars så h¨åller vi på att ändra dygnsrytmen för skolvecka nästa måndag.
Innan dess är det mest lugnt.
Jag ska väl fylla år å få ont i magen igen, gör ju det då det är som det är :)
Ska dra i mig ett par trfyra gråggar på kvällen iaf .själv :)
Nu är det gjutning imåra för verandan. Som går akta å säke framåt.

När jag ser å....

........förstår hur de jag trott jag känt sviker en gör dt ont -jävlit ont...
Jag har inga förväntningar på att de jag känner ska hålla vad de lovar längre -jo några finns det. Som jag får skäll av ibland :) å med all rätt, de må få tycka å tänka vad de vill å öppen kritik eller menings utbyte det är ok.
Men alla jävlar som ljuger å säger ett, gör ett annat för att få de verka vara som det tredje. De måste ha ett allvarligt fel i sitt moderkort..........
Det är såååååå mkt jag skulle vilja säga men vet det är som att pissa i havet, då de anser sig å de har på sin sida vara totalt ofelbara....det går lixom inte in bara. Men har man hjärna som en liten lus är det svårt få in nått annat än vad som halkat in redan -å det är inte mkt.
Det är beklagligt, men jag har förstått de aldrig kommer förstå hur j-a korkade å blinda de är..........
Visst de kan räkna köra bil å jobba.
Men Livet innehåller så mkt mkty mer än det.
Att respektera andra för den de är å stå för sina handlingar -även om de är fel. Jag vet jag är långt ifrån perfekt å att jag har mina fel å gjort en hel hög med fel. Jag är inte stolt över dem, men har förstått å lärt mig att undvika göra om det..........
Det största skit som människan tillverkat är inte atomvapen, det är Pengar.
De har med alla säkerhet förstötr fler liv än vad tio Hiroshima bomber skulle jgort. En har lixom inte fyllt en tiondel av vad pengar förstört.
Tänk alla självmord genom tiderna, misshandel, mord, krig m.m.m. som denna 'vara' åsamkat genom homosapiens tid på Tellus. 
Jag är helt övertygad om att det är avsevärt många fler än vad Hiroshima bomben tog............
Jag blir bara så trött så trött...........å att det inte kan stoppas är en annan sak -då de flesta tror det är något gott i just betal medlet, pengar...........för dt är just vad det var tänkt var till för.
Ett enklare sätt att byta varor/jobb...inget annat.

Ibland undrar jag...

......verkligen hur det är -med Mig eller andra..
Jag menar saker jag hört som bara förnekas, eller som jag tydligen inbillat mig. Det sitter någon å små flinar åt mig då jag har fel, saker jag fått höra som inte någon annan hötr -överhuvudtaget nångång......
Jag tyckte inte om det då det sades men ananmma 'proffsens' råd...order...men idag -nä det har aldrig någon sagt nångång...
Jag tror Ingen går oberoende ur en sån sitution utan att påverkas.
Sen vad jag gör är en annan sak, men själva grejjen.
Har jag drömt det? eller hittat på det själv. För det kan absolout inte vara saker som de ändrat/dragit sig ur -om det är fel, utan Alltid jag som vimsat till det...
Jag är väl helt enkelt för dum i huvet bara, enligt vissa. För det är inte så att andra vänder kappan efter vinden å tycker sig höjjas....
Resultatet? jo det blir väl att Allt kommer jag endast ta på papper/mejl/brev å Inte fråga säga något alls....
Det är resultatet av hur det kommer sluta. Men då gills väl inte det heller utan det måste signeras av den som påstår n¨ågot, som i fas 3 heller inte stämmr utan det måste bevitttnas...
Tror någon att nån i dagens j-a undflykts samhälla fins nån som törs tro på vad nån säger hädanefter?
Jag har ett avtal skrivit som jag -mer eller mindre- tvingades skriva som innehåller saker som inte de själva följer efter heller, men jag MÅSTE...annars.............
Faan jag blir så j-a upprörd bara.....:)
 

Så har Fars dag....

.....kommit å gått. Min Far fyllde 75 år å hade som önskemål att gå en vandring till fjälls med hela familjen.
Så det blev 19 st som gick de två mil som var planerade. Från Gräftåa till Aradalen, där hans Mor bodde i 8-10 år. De var opp med kor m.m för sommar bete.
Hursomhaver så gick vi iaf stigningen var på 500 m itre etapper å då 2 mil.
Mina älskade arvingar följde med, å knoga å gick hela vägen. Den sista branten var väl jobbigast då de förbrännt de krafter de hade å var trötta, men de gick !! hela vägen själv, bar sin packning -fika- lite av å till, mest av :) men de gjorde ett mkt bra insats iaf.
Jag vill se de barn på 9 å 11 som gör en sån här vandring för ros skull, eller det var nog mer för att testa. holgers BV var bra mest hela vägen, fick en dipp på sista branten med det kände han å vi grejjade det.
Å vid 'målgång' fanns det goa snittar med öl, för den som ville ha :)
Det blev hemfärd samt duschning till em å middag på kvällen. God mat å gott dricka med trevliga lekar till, Jeperdy samt nån till sån där tävling -skojjigt.
Sen mer gott dricka å sen kväll.
Men som sagt en underbar dag med bra väder.

Det kommer tider då.........

.....man borde vara mer tillfreds än vad många är.
Jag menar ynnesten att få kliva opp en dag -själv, utan hjälp eller med stöd av mediciner.
Att kunna fortsätta ut i köket göra sig en kopp kaffe å njuta av den medans man vaknar upp, se vädret ute oavsett vilket -för vart väder har sin bra effekt. Regn är bra för päran å sol för blommor å bin....åxå :)
Oavsett så att se å uppskatta det lilla vi får -å har......
Att få vara någorlunda :) friska att äta oss mätta å tak över huvet.
Men vi missar det lite för ofta. Då jag hör nån av mina kompisar beklaga sig över repan på sin bil. Jag menar: åker man sämre? knappast. Visst tappar det i värde men man har inte ont av det så -fysiskt. tya den 'förlusten' accpetra å gå vidare, det är bara pengar.........
Tappa ett ben eller få en allergi, sockersjuka eller annat som åpverkar din vardag, då är det mer befogat. Men de som får det så gnäller inte, de accepterar å fortsätter sina Liv....
Så ta en kopp å njut ! helgen kommer snart å då är det bättre. Dricka n¨tt man mår bättre av å får sova ut på morronen...för att orka med nästa vecka. Som åxå har sina fördelar. att få träffa folk å fä :) skratta å slkojja å få lite skäll. Allt har sin fördel å guldkant, att kunna utvecklas å lära sig tex....
Att utvecklas personligt å yrkesmässigt...
Det är nog det mkt handlar om -att utvecklas å utveckla, sig själv å sin familj å det man gör om dagarna...
 

Visst är jag.........

...........avundsjuk på hur andra lyckats i Livet. På saker de har lyckats med att göra. Sen har jag sett hur en del inte gjort så mkt mer än vad jag lyckats skrapa ihop. Jag känner bara att jag inte riktigt fått chansen eller nån gång kommer att få det heller -eller ens kunna då orken tryter.
Men hur jag känner hur jag ville så mkt mkt mer. Jag har försökt men av olika anledningar inte kunnat driva mitt elföretag. I en del delar inte varit mitt fel utan bara blivit påverkad av annat/andra, saker som då begränsat det för mig...
Så idag sitter jag här, utan nån egentlig mening med Livet. Jo för mina barn har jag en uppgift eller roll -men annars så spelar det lixom ingen roll. Om jag är här eller inte, utan är bara här för min egen skull. Å då gör jag det, lever i min egen lilla värld för min egen skull -å skiter i vad andra tycker å tänker å vad de gör å varför.
Låter dem sitta där å skryta med sina framgångar, hur j-a viktiga de är, så att solen går upp imorrn -för några tror verkligen att världen stannar om de inte gör vad de anser vara deras kall..........
Låter det studsa av mig, hur litet jag gör eller vad jag borde göra eller vad de anser jag kan..........hur j-a trött jag är på att få höra sarkastiska kommentarer på vad litet jag bidragit med.........
Jag kan säga att Gud nåde den som i fortsättningen gör sådana anspelningar.....antingen ser dem inte mig mer eller så får de ont. För jag  har lixom tröttnat höra deras hintar om vad de anser vad jag kan göra men att jag är så lat jag inte vill -hur j-a mkt fel de har. För jag vill, men kan inte.
Att ha det så utan att själv kunna påverka -det är jobbigt det.
Att man tom i sina egna ögon å åsikter inte är nån person att bry sig om........

Vilken toppendag idag, då.......

......det blev ca 15 mil på Hojjen :)
först ner till jakt stugan å byta ett fönster -jag å Pontus. Sen hem via två andra jakt kollegor, så det har gått ner rätt mye kaffe ida :)
Sen hemkomst å handlat lite på affärn så träffa jag ongan mine å krama dem litet å prata litegrann så...
Så hemma vart det inte alls mkt gjort....men det kommer fler dagar så..:)
Men att åka hem i solsken å att känna Hojjen vibba under en är ljuvligt.
Imorrn är det nya upptåg å får se vad kvällen ger då. Men det borde bli mer jord skottat å bortfarslat..
En annan sak jag upptäckt nu är att belysningen må monteras in för kvälllarna blir mörkare nu...tom svart ute på sena kvällar å nätter.
Jag tycker det är rätt mysigt då man känner hur natten blir 'tyngre' på hösten så...
Annars så känns det rätt tomt...speciellt då barna är borta....har lixom en egen liten bubbla jag kan leva i...
Känner mig varken behövd eller med nån uppgift så....
Men har som svårt OM jag skulle ha nånting med....får frågan då å då men har ju inte råd eller ork å göra nått vettigt.
Så jag får fortsätta lalla på här jag, å åka Hojj då solen skiner å göra saker för att ha nått å pyssla med.
I dag fyller min Far 75 år.....klar i knoppen å fysiken ibehåll -tänk å få ha det så....vad bra det vore. Chansen är inte stor.........läste förut om de som har den typ av skada jag har å rätt många blir dementa...åldern varierar väl men det blir knappast senare än vad det skulle vara utan buckla :)
Jag lär känna intressanta människor jag -tittsomtätt å finner det härligt :)
Ena nu som har sina sidor å haft mkt knas i Livet men pånåttsätt är j-t trevlig å tacksam, sen att utseendet är mkt bra å IQn är i toppskiktet sitter inte ivägen...........
Men jag får som en tanke hur j-a orättvist det är för en del ibland, De som är goda å bra för det som tybgre än många rena å skära idioter....
Å hur en del som är bra å snälla får det sämre. Jag har fortfarande ont i magen för min son å hans j-a diabetes. Sen varför har jag fått det förklarat, vad som kunnat ge honom det -å det gör det inte lättare. Undrar om den som bidragit till det känner det? Jag känner det iaf -varje dag......trots det inte var min ide´om hur det blev...
Nu är det som det är å Jag önskar forskningen kan lösa det bättre än hur det är idag så...
Nu må jag iaf knyta mig för morrondan.........

Nu är det nära........

......jakten å jag må ta tag i det jobb som behöver göras.
Skjuta tex grejja med stugan, vi måste byta ett fönster å sist vi började så var det ett getinbo i närheten.
Så vi rev ner det å sa vi får ta det sen, så imorrn bär det iväg. Så jag å Pontus ska dit å byta ut det imorrn.
Sen på kvällen tänkte ta det på kvällen. Hoppas det blir som jag önskar iaf.
Idag har jag iaf putsat fönster !! tänk...att tom Jag kunda å kom på det!!
Nu ser man tom ut å vilket väder som är ute.
Det kändes skönt efteråt å mer fönster blir det. Det var ju ett tag sen de blev rengjorda sist.
Å verandan skrider sakta framåt, mest planering å hur det bör byggas osv.
Å fått erbjudande om att få hjälp med, å det känns bra. För det är bättre med fyra händer å två kroppar på olika ställen. Speciellt då takåsarna skall upp..takplaster å solfångare. DÅ behövs det hjälp :)
Sen må krökarn anlitas för att knyta ihop det hele....
Det är väl planerna inför hösten....

Jag har som den.......

.....positiva känslan kvar iniombords -långt inne lixom.
Ok jag gnäller å klagar en hel del, men nånstns inom mig så har jag en förhoppning/känsla det blir bättre....snart -hela tiden. Lever litet på hoppet så..jag gnäller på mkt men det är som små saker som inte stör mig så innerligt utan som går över eller bara stör mig litegrann....
Men innerst inne har jag mest goda tankar å förhoppningar, å djupet så dt är mest det ytliga jag finner negativt....
Jag menar att fast jag tycvker jag har ditt eller datt är skit så vet jag att jag är tacksam jag är kvar å kan se, gå å röra mig.
Å jag gnäller mest här för att inte göra det lika mkt då jag möter folk....sen är det inte bara gnäll här -men det är nog rätt mkt :)
Men det händer saker runtikring mig som inte riktigt stöttar eller motiverar mig att fortsätta hjälpa andra så...
Hur det rätt ofta lixom lyfter fram de som inte förtjänar eller är bra på det som de utnämns till......
Inte för att jag är bättre men kanske andra är bättre lämpade för det...å jag undrar hur det kan bli så. Vad de gör för att få den 'platsen' som de inte kan sköta bättre än nån annan.
De ger rätt intryck men har snott ideer eller andras tips lixom. Å jag ser å förstår det kommer att brista -om de inte lyckas lura av andra nya saker.
Men att de har det samvetet, att det inte är deras egna 'jobb' som de presenterar....
Jag fattar det inte bara............
men de hoppas väl å tror på det själva så.....
Jag vet att jag blivit 'bortträngd' av nått som jag lovats, å då av andra som pånåttsätt slickat rätt.....
Jag känner å blir ledsen just då, men finner det skönt sen då jag slipper det ansvaret eller det jobb som jag blivit frågad om...eller lovad.
Utan jag finner det sämre jag blir förbigången å sänkt bara, det är en dålig känsla -som går över :)
Men det är till 99% alltid upp till mig att ringa å be att få träffas eller mötas eller att få göra nått med nån. Å jag lessnar mer å mer på det så. Jag vill inte lixom tränga mig på att få hjälpa till, utan erbjuder mina tjänster sen får de andra säga till när de behöver dem. Men sen hör jag inget mer....å då är det inte Jag som gör en förlust :)
Nu skall jag kvikna i för kvällen å föreberda för morron dan :)

Ser vi på hur.........

.......det är i världen å med andra med människor, hur kan då någon tro det finns en Gud -kraft- som kan påverka Livet på jorden för oss? 
Jag menar man ser barn som inte fyllt 5 å knappast hunnit göra något ont i Livet, men som bor på gator å som får tigga för att få mat. Som sen gubbar knullar andan ut ur dem för en peng...
Medans det sitter dårar i toppar å företag samt karteller -olagliga åxå:)- å bara håvar in stora pengar på barn arbete eller ungdomars knark missbruk.........eller vuxnas missbruk/brott...
Hur kan man ens då tro det finns en Gud som kan regera, då det gått för långt. Då den gränsen passerats för länge sedan.
Medan de vuxna som gör andra medmänniskor bra, sitter ensamma en julhelg eller har knappt mat för dagen?
Vi tror de onda får domen då de lämnar jordelivet -vilket nog mer är en önskan eller förhoppning.....eller...
Varför kan vi inte säga ifrån här å nu, å slå ihjäl de som helt klart bryter mot humanismens tanke samt lagar men som har ryggen fri, då deras underhuggare får göra skit jobbet?
Då man ser en film då stålmannen typ tar bort de som de vet gör fula saker, eller beordrar det, hur stålmannen kan får slå ihjäl dem -å vi njuter......
När kommer det komma nån som får ta bort de som bara gör skit å blir rik på det......
Jag finner ofta att det känns orättvist mot de barn tex som får se till att de som har mkt får mer, medans barnen gör det för att överleva........
Livet är ibland inte så rättvist.

Hur vi än gör och......

...försöker som kommer vi alla försvinna från denna tillvaro.
Varför då inte ta den tid vi har tillvaro å vara vänliga mot varann.
Undrar hur de tänkte (tänker:)) nu de som gick ut i krig för de högre herrarna i toppen då de blev dödade i strid.
Då de skulle bekämpa den lede fi......som i sin tur tvingat ut folk.....som åxå skule möta de onda.
Varför vi inte låter andra tro på göra vad de vill med sina Liv.
Varför vi låtyer oss styras samt att vi betalar dem med vår tid samt den ersättning vi fått får det arbete vi utfört -som  motsvara vår föda... Att vi ger dem en del av vår möda samt slit.
Då vi borde lägga det på att umgås med våra nära å kära, å kan göra dt vid en läger eld å grilla det kött vi fått ihop. Eller bara sitta å förära de vi älskar med vår totala närvaro....
Nä idag så skall det hetsas att tjäna max pengar samt att bränna dem på saker vi knappt behöver...
Varför inte vara nöjda med det vi har å låta det vara så?
Jag satt å fundera häromdan på en bekant som jag mött, hur denne hade sin 'plan' klar. Att jobba järnet för att kunna pensionera sig tidigt för att kunna njuta ac Livet mer...........sen så sade kroppen ifrån så han somnade in...
Ändå var han vältränad å tyckte han tog hand om sig, det enda var hans iver å då stress att jobba intensivt som satte stopp till slut. Han var en god män niska med goda avsikter...men det spelade ingen roll -tydligen.
Jag har fått en chans till som jag inte vill försätta, men vill Ödet annat å tar mig härifrån tidigare än vad jag hoppats så är det så. Å säkert nån funderingh bakom det.....'
Då det finns de som är totalt värdelösa i Livet men får fortsätta - men många goda å vänliga rycks bort för tidigt.
OM det nu finns nån logik bakom vårt Liv här eller om vi bara är 'blommor' som kommer å går....växer å dör, helt enkelt.
Å hur en del som får 'full pott', vackra begåvade samt otroligt rika........men som inte möter Lyckan iaf...
Å de som har det fattigt, slitsamt å knappt har mat -är lyckliga med att vara här....
Pånåttvis tror jag att det är nått vi missar nånstans här.......nånting vi alla har mitt framför näsan men som bara vissa ser.....å förstår....å de andra de blir aldrig nöjda utan ger järnet tills Livet passerat dem......
Livet har inga måttstockar i saker eller pengar, det har något inom sig som vi Alla borde ta till vara....

Nu har det lugnat sig med......

...tankarna om Tellus samt dess undergång :) även om jag fortfarande anser vi -människor- bör tänka oss för...
Vilket vi nu alldeles för sällan gör.....tyvärr.
Tex så har någon filur tagit en bom som funnits mellan grannens tomt å våran. vilket jag inte riktigt kan begripa varför de tagit bort den, på vilket sätt den störde eller vad som skulle kunna vara bra för ......att ta bort den. Jag menar, det går inte köra bil så bra eller det underlättar inte nån som i ärligt syfte skall passera...
En trodde det var för att de ville ho bommen.......en skrotupplaga från nått gammallt vinkeljärn som jag svetsat ihop å en gammal brohållar bult som låstes med ett gammal järn med hål i....
Som sagt, rent skräp som endast satts dit för att förghindra folk att köra förbi mitt garage å över min tomt. Jag är grannen hade dock nycklar så vi kunde låsa upp den OM vi -motförmodan- skulle vilja köra den vägen.
Jag finne ingen logik i det som nu inträffat, men.........det ger mer jobb -för Polisen.
Skadegörelse kallas det....:) vi får se hur det blir..........men jag tror knappast Polisen känner så stort för detta. De har väl fullt upp ta cyklister utan lyse eller de som inte använder bil bälte...DET ger iaf inkomster. Men såna här fall, där det knappast finns nån som erkänner så händer det väl inte mkt :)
Fast det med fortkörning är rätt intressant. På vägen ut från min tomt ut på 87:an så har -vad jag vet- två olyckor med dödlig utgång inträffat. Men det verkar inte vara belägg för att ha kontroller här. Där det är 80 å det körs 100-110, fast det är bättre än förut då det var 110 å de passrade i 130-140, rätt ofta.
Jag var på väg en en gång med bil (?) -SAAB- en gång med släp, på vintern. Å jag hade svårt få fäste å sikten inte var såååå bra så långt men körde ut då det var fritt åt båda håll. Nu var det somsagt vinterväg å omöjligt köra 100 direkt eller ens köra ut fort, risk köra av eller att det mest bara spann så det gick inte fort. Men men ut kom jag å upptäcker då att från höger kommer en bill i full kareta mot mig. Å det gick inte 110......mer 140 hållet så...iaf så ser han mig å försöker bromsa, jag försöker ta mig över till parkeringsplatsen för att inte va ivägen...men släpet jag hade på var kvar på höger körfält då föraren av den andre bilen inser att den inte kan stanna. Utan kör då över på vänster körfält för att inte smälla in i mitt släp -med skoter på. Men åp den sidan möte den en buss som frenetiskt blinkar med heljuset då dess förare är liiite osäker om det är möjligt att undvika en frontal krock. Då det är max 2-3 m kvar till bussen kommer bilen tbx till rätta körfältet -å allt är över. Det vore intressant å ta pulsen åp den föraren av personbilen, eller veta om denne hädanefter komma stå på som den gången........eller om det går saktare, OM den kör här fler ggr :)
Nu är det iaf 80 å jag undrar om bilförare förstår -kan se kopplingen- mellan satta hastigheter samt antal utfarter eller sikt möjligheter....eller om de kör med fri hastighet iaf...
Jag försöker -å kör oftast- efter de hastigheter som de satt, just därför att de har lägre fart, av nån anledning. Inte för att bötfälla fortkörare...
Jag vet hur otroligt små marginaler vi är har här på jorden, hur lätt det är att förolyckas i trafiken.
Vi är inte ensamma på vägen.
Så kör man fort så innebär det att andra har svårt att hinna se att man kommer.
Jag åkte buss från Ösd en gång, som blev omkörd av en sporthojj med fulla blås uppemot industriområdet. Men då en buss skulle köra ut från dess parkering såg denne inte mcn med den farten utan körde in i sidan -måste det varit- så mcn blev puttad över åp andra sidan där det tog tvärstopp mot en björk........
Återigen, det är farten som Dödar......det är inte svårare än så.
Trots jag höll rätt hastighet höll det gå på tok, för vi är Människor. Å vi gör fel ibland.
Den som körde på mig gjorde fel, föll irätten dönd ett straff å botat det -så är det ur världen.......för honom.
Jag har sett andra i olyckor där det varit helr annorlunda. En kille i 25-30 års åldern jag träffade i Umeå som hade blivit påkörd av ett rattfyllo som inte kunde kommunicera med någon så bra. Utan satt där å hade besök av sina föräldrar, ¨å vars mor höll hans hand -men kunde inte prata med honom....
Om de fick rattfyllot tror jag men jag tror inte han super mindre idag eller har ångest, hanm borde få möta den person han sabbar Livet för.....inte hjälp med soss för 'det är synd om honom'.
Om jag fick en kvart eller fem minuter i ett stängt rum med honom så skulle han inte kunna gå ut själv. Sånt Hat känner jag för de som tillfogar oskyldiga människor sån skada....
Vi måste förstå att vi inte lever ensamma på jorden utan med en massa andra.
Respektera dem för vad/vilka de är, samt se till att man själv sköter sig efter de regler som samhället ställer på oss.
Inte som de som tog bort denna bom mellan våra tomter. JAG tycker å vill, som inte förstår att någon nog har monterat dit den av en anledning....

Jag är övertygad om att......

.....de flesta förstår att Tellus pånåttsätt inte riktigt är som det borde vara. Det kommer rapporter hela tiden om skövlingar av både fisk å skog, Hur de multinationella företagen dumpar ut avfall i haven hur fabriker spyr ut giftaiga avfall m.m.m.m
Men vi väljer att se bort å tror det inte påverkar så mkt, eller intalar oss å hoppas......
All heder åt de miljökämpar som hindrar -eller uppmärksammar- de som släpper ner tunnor med skit.
vi som är så intelligenta -eller hävdar det själv iaf, bord väl förstå dt inte är bra att göra det som vi låter de göra så idag. Eller räcker det att vi får köpa saker billigare bara?
Det är nog så då vi accepterar att barn jobbar 12 timmar om dagen å att det dumpas avfall, att vi ser bort då de på alla möjliga sätt belastar vår planet å skadar vattnet etc -bara vi får köpa fler saker att lägga i hyllan billigt....patetiskt.
Hur -oftast- kvinnor köper kläder til bra pris -som de använder sällan, utan läggs på hög.
Hur män leker med fordon å spyr ut koldioxid som stör balansen tex.
Eller alla resor de stora företagarna/tjänstemän gör, trots det finns datorer...
Lite kort skrivet borde vi se vad vi kan dra in på så jorden funkar längre å bättre. Man får känslan de far till Mars för de vill ha nytt ställe å bo på, att kolla iaf  OM det är möjligt kanske :)
Eller om dt finns Guld där tex, nått att tjäna pengar på.
Som verkar vara människans största morot i Livet........
Idag då vi förbrukar ämnen -varor- på löpande band, saker som vi slänger bort då det kommit en ny färg eller ännu snabbare datorer -trots de gamla fungerar än. vilket innebär att allt vi slänger botr försvinner å vi tar bara nytt material å använder -tills nästa uppdatering.
Om hundra år är säketr sopstationer en guldgruva -för de som be till mammon- å kan sälja ämnen som dt är ont om.
Ser vi krasst på det hela så orsakas det mesta av att pengar är det som styr vår värld idag.
Inte logik å sunt förnuft. Utan att tjäna så mkt som möjligt på så kort tid som möjligt -då är man duktig å man ser upp till dem som är i 'toppen' så......
Inte dagis fröken som tar hand om deras barn -då de inte har tid då de skall tjäna pengar mest.
Inte ta hand om sina nära å kära......jo förresten det är väl det de gör gör. tar hand om det som de älskar mest -pengar.......
Men det finns föetagare samt saker/tjänster som gör det bättre med. Så Allt är inte skit :)
Men det som är dåligt borde tas bort bara.
Men det går inte då de som styr själva blir rik på deras varor å tjänster.

Man kan undra om...

...det är så konstigt med alla jordbävningar här å var.
Jag menar att då Jorden har samma massa men volymen öker -borde inte själva ytan bli mer porös lixom?
Har man tex 100 m3 jord i en kub på 10*10 m med vikten 1500 kg. Sen ökar volymen till 130 m3 så borde väl denna kub bli mer porös om det är samma massa å vikt som den förra på 100 m3?
Dvs då är det lättare att trycker ner ett spett eller för vatten att rinna igenom....då volymen fylls ut till hundra procent å inte bara ligger på 'botten ' av kuben...
Därmed så torde det vara lättare för trycket inom jorden yta att trägna ut å vatten att tränga in å lösa upp det.
För ytan hade ju förut komprimerats ihop av inlands isar som vi idag ser att mark ytan stiger då trycket försvunnit.
Så att slutsatsen blir då att ju mer den höjs j mindre packad blir hjord ytan ju mindre behövs för det tryck å den massa innanför ytan att tränga ut.
Dvs mer vulkaner samt jordbävingar, jord skred etc....
Då vulkaner uppstår så far det ut massa från det inre som i sin tur trycker ner det som förut var jord skorpan....
En liknande rund gång som sker i våra potatisland -om vi inte skulle röra dem....det över hamnar mer å mer under då nya lager kommer ovanpå så...
Om vi inte sög upp oljan skulle den tagit eld  å brunnit rejält tills den var slut? Då det säkert skulle bli nån vulkan genom de sprickar i skorpan där oljan hamnat? å Då orsakat ett mooln som skapat en ny istid. Men som idag inte kommer hända då vi bränt oljan i sakte gemak å orsakat högre temperatur i vår atmosfär. Att vi 'kopplat' bort en länk i kedjan som skulle gjort vår planet beboelig?
Men massan är fortfarande den samma, men volymen ökr, som gör skorpan blir porösare -å 'katastrofer' ökar.
Är det inte naturens egna enkla lagar som vi inte kan ändra på.
Men tvärtom så bygger vi större å större städer på samma yta med högre å högre skyskrapor. Som gör att trycket på denna yta ökar att det till slut brister......
Tänk er en ballong som öker i volym mer å mer men att man ökar trycket med ett finger -borde inte trycket inom ballongen öka på övriga delen av ballongen? Å de delar av ballongen som får svagare gummi riskera att släppa ut luft där? Inte explodera som en balong skulle göra men ballong 'modellen' ger bara en bild av tryck ökning då volymen ökar, som att ha en ballong där trycket lufttrycket minskar å ballongvolymen ökar...
Eller trycket inte ökar då volymen ökar tills fingret åker in i ballongen mer å mer tills det drunknar....
Så jag menar att istiden har gjort att vår planet kunnat hålla in gaser samt begränsa vulkaner att vi kunnat bo här. Vi vet ju att världs delarna åker över ytan sant att marken höjjs, borde inte det innebära att det blir mer av vad vi ser idag? Jordskred. jordbävningar vulkaner etc att de ökar?
Att det som orsakade dinosauriernas död -det moln som skapades å lade Tellus skugga som gav oss istider som idag bidragit till att vi kan bo å leva på jorden, men som idag då Tellus volym ökar som ger porösare mark med mer 'katastrofer' som kommer orsaka vår Död? Vår ragnarök...:)
Sen kan vara hur j-a smarta vi vill, men naturens makter rår vi inte på....kanske tvärtom. Då vi centraliserar vår folkmängd mer å mer till färre platser så bidrar det till tryck förändringar....
Se i Japan, Sverige då Stockholm ökar eller Usa då alla städer blir större å större å ökar vikten på dessa platser....
Jag tror inte det i slutändan är bra, då vår största Gud föser ihop folkmängder då det tjänar Honom bättre i stora städer....
Guden Mammon :)
Nu är det inte bara en sak som bidrar till Ragnarök utan fler olika små saker som på sitt sätt gör att Slutet är närmare......eller slutet å slutet vi kommer säkert att pånåttvis att ha några kvar då vi är så många. Men att det kommer bli förändringar det är jag helt övertygad om -det har så varit å skett genom Tiden...:)
Men sen när å vad som påkyndar det mest -därom tviste de lärde....:)

Jag ser å förstår att.......

......de i Byn har fester eller aktiviteter jag inte får höra något om alls. Jag vet inte hur eller ens varför det blivit så. Jag har erbjudit att hjälpa till vid de aktiviteter de anordnar -men de tar hellre folk utifrån.....fast då de som de känner.
Det påminner om andra klubbar jag vill vara med i -man kommer inre in om man inte har vänner i klubben redan. De släpper inte in nya människor så, som med arbete. Jag vet en som jobbar på ett större kommunalt/statligt verk som ser hur den chefen anställer en kompis på 'vikariat' men som inte kan förrän senare iå. Å den chefen väntr med att tillsätta den tjänst -som behövs. men som får stå tom tills kompisen kannn
Nu måste man på kom/stat. företag göra en offentlig annons där alla kan söka, men gö man det till vikariat så behövs inte det -utan man kan tillsätta tjänsten iaf. Sen det gått ett tag så 'ser' man att tjänsten behövs å att man då lägger ut men den som vikarierat tidigare har då ett klart försteg.
Det är så det fungerar idag, via kontakter samt vänner..........sen får de skriva å formulera hur de vill..
Men det inofficiella vägen funkar alltid bäst, sen kan man lägga ut det på udda sidor/tidningar så de kan peka på att de 'annonserat' ut det...
Så det idag inte utvecklas som dt gjorde förut -tror jag. Att man stänger ut de som kanske verkligen kan bringa eller tillföra något i föreningar/företag, utan tar in nån man själv gillar/är kompis med. Men som kanske i själva verket inte är rätt för uppdraget.........
För att avsluta så inser jag att jag inte kommer in nånstans:) varken i klubbar/föreningar/arbete....då jag 'tappat' många av de kontakter jag haft förut å bor i en ny bygd -för mig- jag flyttat till.
Jag kommer inte in...........

Inatt har vi.............

............stannat å sovit i skogen söder om -ljusdal, vår tanke att åka hem på två nätter fann vi vara för länge. Barnen ville sova ut innan de far till sin mor så....
Så vi ändrade oss till att ta det på en natt i husvagnen å en natt i Mörtåa. Det har blivit en pressad resa med små marginaler -men det gick !!
Så nu ska de sova ut idag å vi sover hemma inatt.
Igår så sade Holger -lite förvånad- att 'det är väldigt mysigt det här !!' då vi suttit å spelat Monopol i stearinljusets sken å plockat ihop å dukat upp kvällsfikat å filmen hade ställts iordning för att ses på.
Å efter filmens slut gjort kväll -med allt vad det innebär- å lagt oss för att sova återigen intygat sitt gillande.
Jag kan skriva å berätta att det känns skönt att få krypa ner under täcket efter en dag då man vaknat med träningsvärks å kört bil tills ögonen svidit - att det är en underbar känsla känna lakanet å att glida ner å dra upp täcket..........mmmmmm
Även om jag längtas köra Hojj igen till veckan.
Livet har sina stunder av Lycka å Harmoni, tex då jag såg mina barns glada skratt då de åkte på grönan eller då de uppskattar små saker i vardagen så -om man kan kalla att bo i husvagn i skogen vardag. :)
Jag hoppas innerligt att de ser det finmns andra saker än att få saker tevespel å pengar så -att Livet kan ge glädje på annat vis.
Sen då de börjat träffa sina partners så ser det att även kärlek ger en styrka fortsätta Livet......
 

Änteligen har vår.......

.......dag på Gröna Lund blivit av :) En dag full med att åka å bara ha roligt, tyvärr så kom vi senare än vad vi trott så det blev bara 11 timmar. Campingen vi bodde på var en fin å mkt fräsch å fin men då vi skulle in till city så var vi tvugna att gå ca en-två kilometer då de -av rånrisk- inte sålde buss biljetter på bussen längre, men det var bara bra med en morron promenad.
I år så var Towa nog stor att kunna åka Allt å det gjorde hon, nä förresten så var det två saker de inte åkte. Vilket jag kan förstå, fritt fall på 80-100 m typ å en djävulsk bergådal bana. Men annars åkte de allt, eller det som de ville iaf. Då de gick iväg å Towa fick klartecken -efte mätning- å de satt i det åkdon som skulle snurra dem runt så satt jag å väntade med väskan. Jag såg å hörde deras skratt å skrik å ser hur de sitter bredvid varann å håret far runt så fick jag en sån där stor lkump i halsen.
Jag blev så oerhört glad å rörd av att se dem ha så roligt där å tillsammans.....sen iväg på nästa å nästa å...
Det blev en kanondag med underbart väder dessutom, strålande sol å bra folk. Lite mkt på em men innan å efter var det bra. Jag åker inte så mkt eller har det önskemålet men visst åkte jag en hel del med. Jag åker mkt gärna de som åker å jag kan se vart det leder å är på väg, dock totala översskningar är lite för mkt bara. En snurr karrusell vi åkte var j-t rolig, snurren var helt ogenom sebar så å fort gick det -å jävlar vad yr jag blev.... Kunde knappt ta mig ut ens. Å då visste jag mkt mer var min gränsgår så. Jag har mitt balanssinne lite rubbat å blir lätt påverkad så å det tar en stund att få igen balansen på rätt köl. Undrar om det tar längre tid då tydligen ett öra får ta hand om hela jobbet :) hursomhaver så var det j-t roligt å att åka 'lilla fritt fall' kände jag var lite för mkt. Men barnen åkte den om å om igen :)
En sak jag förstår är att Holgers blodvärde går upp mkt då han gör saker som han får högpuls av, typ att åka karusell eller spela tevespel. Kroppen höjjer blodsockret av adrenelin så å jag har inte riktig koll på hur det skulle -om det går att justera ned det, att sänka med insulin det går -det förstår jag. Men det är lite svårt då man inte vet hur glad/exhalterad han blir så. Antingen att ta oftare, att mäta å ta insulin, eller att bara dra ner vid näringsintag....
Jag må kolla med dem igen, då det inte riktigt blev som jag önskade på ett möte med systrar sist...
Sen har jag börjat förstå varför det tom är bra av de yngre tjeejerna att raka musen. Jo för rakar de inte bort så kommer det att sticka ut hår av busken då de drar opp sina shorts så högt å djupt, kanske därför de åxå blekar rövhålet så brunögat inte syns så väl. Jag vet jag har tagit upp detta förut men jag fattar det bara inte. De går med tjocka tröjjor å huttrar men minimala shorts -de har de. Inte mig eller andra män emot som får en bra bild på näthinnan att fantisrea om då de tar frun på natten sen -i bästa fall. Men jag förvånas Inte at det sker så pass många våldtäckter -jag försvarar dem inte utan anser de är sinnesvaga å sjuka i huvet, men förstår hur de kan kåtas opp å inte lixom klarar att begränsa sig. Men det är tjejer/kvinorrs 'rätt' att få vara halvnakna utan att bli våldtagna, naturenslag skall inte annammas å såna här fall, som det naturligtvis skall tas fram då de är bra -att bära tungt tex. Nu menar inte jag de skall bära slöja eller bara ha långbyxor, men vafan vanliga shorts är väl ok iaf....
Sen andra saker jag sett, det är ihuvudsak fler som inte har nordiskt utseende där, familjer å ungdommar. Man hör allt fler som inte talar svenska så, ok om det är turister men jag får inte den känslan att de är just turister. Då de skall köpa nått pratar svenska acceptabelt. Annars mest burreblutt å blappblapp....vi satt å tog en fika å vid bordet bredvid satt det några ungdommar som inte var ifrån norra delen av europa, först satt ett par tjejer å prata svenska å jag reagerade inte alls på det. Sen kom det några killar å vips! så var det burreblapp igen. Jag reagerade å tittade åt deras håll å fick ögon kontakt med en a dessa killar som tittar mig i ögonen å säger något å lixom för öppenhand mot mig -undrar vad han sa,men tjejen sa nått å jag kände det inte var nått för mig att  se/höra/lägga mig i, men jag reagerade bara å såg dit lixom....då de dessutom inte pratar i normal samtalston utan bräker ut sina läten mest....
Sen såg jag en rödhörig fet å inte vacker kvinna sitta med en från södra europa, som varkade ha barn ihop å vara gifta -av ringarna att dömma. Å jag undrar om det är vanligt att de som ingen svensk vill ha utan de tar hem nån från et land där de har det sämre å som vill komma hit. Som de -oftast- äldre halv alkoholiserade män över 50 å som har en sjaskig kåk å som duschar ibland, som tar hem tjejer under 25 från asien. Att det är så de gör de som inte kan träffa å ha de från egna hemlandet -de tar hem nån som har det mkt sämre å som gör vadsomhelst för att komma därifrån -inte av kärlek, Hur de yngre tjejerna eller män känner de deras 'hussar'/'mattar' vill ha sex nån kväll. Om de blundrarå bara vill ha det överstökat....mest troligt, men hur de mår efteråt....illa å äcklade skulle jag tro....
Vi har en ynnest att kunna få välja vem vi vill bo med i sverige så, även många andra länder men tror det är mer av kärlek i de länder där de har det bra ekonomiskt så.... Som gör mig glad.......å singel :)
Undrar om vi egentligen vet hur pass bra vi har det i sverige iaf, trots alla j-a rödstrumpor å skatter m.m.
Så kan vi välja vem vi vill som vi vill älska å bo med, att vi kan byta varannan vecka å ha barn härsåtvärs. Å kunna få vara de egoister vi tyvärr verkar vara å bli.........inte Alla men alltför många, Som inte bryr sig om de som påverkas i vår närhet.
Att vi inte behövre skämmas att importera sexpartners eller att byta då det behagar, utom männen då förståss :) som bara gör det för att....å det gör inte kvinnor som far till Afrika eller södrasödra europa :)
 

RSS 2.0