Den som ifrågasätter...

...om vi har en global temperatur förändring måste dricka starka drycker hela den vakna tiden -eller halkat å fått en hjärnskada :)
Denna värme som gör att det blommar rosor i Sthlm i november, att det regnar i gränsen på december.
Se vilka bekymmer de har med skid dagis för vuxna, alperna står i konkurs situationer.
Det finns ingen snö -så enkelt är det. Det regnar å är plus grader å INGEN på tellus kan övertyga mig om det är ok.
De pratar om att vi åker bil för mkt -å det stämmer. Min bil tar 70 Liter å räcker ett partre veckor. Hur många kubik kör flyget upp? Per resa å hur många flyg går det på en dag härsåtvärs...i denna digitala värld vi inte skulle behöva det, iaf inte lika mkt.
Men be oss att inte ha lamporna på eller att inte åka bil att gå å cykla, så kan pamparna fara härs å tvärs å anse de är värda det.
Vissa anser sig vara lite mer jämlika i denna jämlika värld vi försöker skapa.
Men då vi bara ser å förstår pengars värde så....men det åpminner om den mannen som sitter på en gren å sågar grenen innanför sig. Han vet vad som händer då han sågat länge nog -ändå fortsätter han såga...
Så j-a dumma är de, som styr vår värld...å vi inte förstår varför de gör så då vi är så dumma i huvet.
Mad max gick på teven förut. å undrar när jorden ser ut so men öken vad vi gör då¨-men....det är junte vårt bekymmer då vi är döa då. Egoister vi nu är å skall leka fotboll å åka bilar å flyg m.m. bara för ros skull.
Det är tragiskt......att vi lämnar över denna förbrukade Tellus till våra arvingar...

Det är bara konstatera...

...att jag längtar till 2012. Ett år som jag kommer att göa mer som jag vill, då jag räknat ut att jag får mer tid å då mer ork. Orken begränsar mer än vad man tror -även om man vill så går det inte om orken är för låg...
Gruvar mig att reda ut garaget :) har iaf dragit in litet virke för att få det torka. Men må ha mer plats då jag gett mig f-n på P18 skall i drift i sommar. Så jag skall flytta solfångarna tänkte jag så det blir mer plats där, vilket medför att jag skall göra om i pannrummet -igen...det blir bra bara det blir klart :) Det är som kotrhus så -det ena gör å ger den andra :)
Då är det en fördel att man inte kan eller har råd att sätta igång direkt. Utan att få fundera innan det blir nått.
Så det blir andra lösningar än vad man trott från början.
Det känns gott ha nått se fram emot iaf, annars är det lugnt -för lugnt.
Ska grejja packväskor till HD för sommar turer :) med tält å packning samt en resa genom sverige....en bit iaf :)
Må få bort det jag lovat först bara.....hoppas jag hinner med...vilket jag borde...
Jag känner mig nöjd med att det skall bli upprensat i garaget å ihopsatt som det borde där. Värmen å arbets bänken tex -saknar både okk. Har en värme fläkt iå för sig....men ca 0,5 m arbetsbänk av de 4 m den är byggd i....på...den är ca 4 m iaf :)
Annars håller jag på å tänker -igen. På folk å hur de är å vad de gör....var ju i stan i helgen som var å glodde litet påfolk på dagarna å kvällarna. Jag blir lika förvånad varje gång -dels det finna så många olika varianter av homosapiens. Sen hur vi beter oss då vi druckit -kolla på youtube får ni se ännu mer, det fanimig tragiskt.
Jag dricker för att skratta å ljuga å ha roligt så, inte för att ha nån på rygg eller få leva ut...utan mer för att slappna av på de gränser var å en har -utan att belasta andra..
Så.....det blir nog bra med altihop innan det är klart...:)

Helgen var trevlig...

...men som det brukar vara å bli, avslagen.
Men inser mer å mer hur trasig jag är -inombords. Hur lessen i ögat jag blir av att se filmer som berör mig just inombords -undrar hur många män på 45 som fäller tårar till filmer från Usa :) men det kommer faktiskt både tårar å filmer som är starka från Usa..
Jag har svårt för det här med Julen -tyvärr. Som många filmer handlar om nu....
Men denna 'högtid' är till just för dem som har nån att älska. Kanske därför att det är en topp på självmord -då det idag är ett sätt att högakta den Gud som hyllar gemenskap, som gör att vi stänger in oss endast med våra nära å kära. Å Gud förbjude om man hälsar på i denna 'högtid' å stör deras harmoniska tid -å därmed spräcker deras tids plan då det räknat ut vad de hinner göra dessa dagar..leka med alla klappar de fått.
Jag tycker det är tragiskt det har försvunnit det som det var tänkt för vad det ska fira -egentligen...
Nu är jag inte kristen alls så men innan dess var det att fira att solståndet var över å dagarna blev längre -har jag för mig :)
De åt å drack å firade denna tekniska händelse som planeterna skapade å gjorde....helt logiskt å reelt.
Sen kom nån på att vi kan dra in pengar på det här å mötas i stora hus å be om pengar å almossor tidit på morronen då de inte är vakna nog att förstå....gå i kyrkan i ottan å skänka slantar.
Sen kom affärerna eller köpmännen på att ge varandra gåvor -som de tre vise  männen, som knappt gav nått. Men vi ger sken av det så barnen för klappar å alla vill ha det -annars är man ju udda å konstig. Så sälj mina bröder -sälj...stäng in er sätt er i soffan å ät er feta på godis å lås dörrn som lyser som ett varus entre'...
Var det han ville? Jesus.....att vi skulle distansera oss å bara vara med Familjen?
Sen vem kom på det skulle vara så mkt ljus i fönster å i träd på broar å tak balonger etc? Elbolagen? eller symboliserar det ljusets återkomst och längre dagar? :)
Pånåttvis har vi en högtid för en man som fanns för tvåtusen år sen som hänvisa till en Far -ingen har sett, å ger varandra gåvor enlig en tradition som aldrig funnits.......som gör vi låser in oss med de närmaste ännu mer.
Mot att fira längre dagar -vilket är bevisat- å dricker oss berusade umgås med släkt/vänner/grannar å äter gott å har det trevligt ihop. Å inte stänger ut dem som stör vår planering....ta med er en fläskbit, brännvinn eller ett gott kaffe bröd på fröjdas till längre dagar med mer sol....
Så att de som försvinner med en kula i huvet och får uppleva den gemenskap alla sjunger om.....eller bjuda in den uteliggare som är ute i kylan på en kopp med doppa till, inte ger dem en peng som de som köper brännvinn. Som får honom/henne glömma det Liv de bara får se å höra andra har å upplever...
Att ha en vecka ledit då det är den kortaste dagen bara....å då inte fira en Gud ingen fotat eller har bevis på finns...att fira varandra för den de är med att träffas å umgås å vara sociala.
Spela kort, sjung, kasta pil eller liten gris, eller gör middagar ihop å festa loss, dansa !...meka med bilar eller åka häst -vad man nu vill göra som livar upp de mörka korta dar vi har...
Är det inte trevligare mot att stressa runt å köpa saker de inte vill ha som gör vår plånbok tunnare.
Att få nått man inte visste fanns å hur det skall användas det som det är tillverkat för...å man skall vara glad man fått...mot att äta gott i dagar tre å träffas å prata med andra individer som ger en nya syner på saker vi inte tänkt på...
Nä inbilla er inte att ni hedrar nån i inte vet finns eller som inte ens begär det, utan berika varandra med er närvaro å umgänge istället.......

Ensam om att vara....

...orolig för döden är nog många. Jag vwet inte varför jag är orad av det så ofta. Å vad jag är rädd för, inte att det gör ont å Livet efter detta -OM det finns nått:)- nä jag är mer rädd att missa mina barns uppväxt, med allt vad det innebär. Examen å barnbarn, giftermål etc det är det jag inte vill missta lixom.
Att få se hur det går för dem i Livets start, intressen, jobb bostad m.m.mm. det är så mkt man vill se....men oavsett om man ser det nu eller från en annan dimension så är det som bäst få vara där å kunna ge utryck för det man tycker om... Eller om man är stark nog göra det från andra sidan,;)...hm
Sen har jag flera planer jag vill förverkliga i Livet med, huset, åka i alperna m.m.m. :) har ju åkt lite hojj nu men vill åka mer...:)
Äh vi får se.
Jag har iaf börjat fundera om hjärtat så, om det skulle stanna å om man kan undvika det innan lixom. Mina händer faller känslan bort i mer å mer å speciellt då jag ligger i sover....om det ska vara så å om fler har denna känsla -eller om det är personligt. Man har ju ingen å jämföra med så....men det är nog sånt som ala tänker på ibland -å känner efter. 'slår det inte lite väl ofta?' frågar man sig blir orolig å det ökar farten bara för det :)
Är det cancer eller olyckor är det inte mkt å göra åt, jo cancer kanske...men hjärtat stannar det så hinner man nog uppfatta tänka mkt innan ljuset släcks....
Jag har ofta funderat på vad jag tänkte innan jag small i långtradarn...OM jag tänkte nått -men det borde jag. Tanken är ju rätt snabb den, å var det en, två sekunder innan det small borde jag hunnit tänka nått tror jag -rädd hann man nog inte bli. Om  hjärtat stannar tar det nog längre tid innan syret i cellerna är slut.....eller om det nån sjukdom -cancer tex- som kanske för en å tyna bort på nåra månader....men man hinner då ta farväl lixom...
Smäller hjärtat till så är det stopp direkt -oförhappandes lixom...
Men grejjen är kvar iaf.....när, för inte om det kommer hända oss alla -att Dagen D kommer....så önskar jag det har hunnit gå några år till :)
Vill ju se hur Livet ser ut att bli för mina arvingar :)

Det finns ord som....

....värmer mer än andra.
'Du ska bli pappa' å 'Jag är gravid' är de två fraser jag värderar mkt högt...sen hur det blev sen är en annan sak :)
Det är rätt fascinerande vilka vägar Livet gett oss allihop. Tänk efter själv vilka vändningar som det blivit -oftast. Saker som hänt man inte trott skulle ske....vinster, jobb boende partners m.m.m.
Hur förvåmad man blir å ofta glatt överaskad.
Men för vissa svänger det baklänges mest :) jag har ett sånt stim nu jag.
Men det jag fick åt mitt håll väger opp allt annat, så det är bar le å gå vidare. INGET kan lixom störa ur mig mer än det -det var det värsta lixom. Helt vim sig å förvirrad men ser ,hör å rör mig -så hitt på nå värre går som inte ....eller hur jag skall förklara.
Barna har sagt det var tur jag överklevde olyckan så de kunde komma till :) å vad säger man -mer än ler å fäller en tår....å njuter av deras tankar....
Sen att de har önskemål idag -det har vi alla, önskemål- som är svåra eller omöjliga att uppfylla.
Jag har iaf betsämmt jag skall gå vidare å göra nya saker jag tänkt på å drömt om -å ingen kan stoppa mig så :)
Utan jag gör å är med på det jag vill å gillar, å vil inte störa utan önskar ha skojj mest..:)
Å jag kommer ha det roligt i vinter å sommar men mer till sommarn tror jag ;)
Så min timeout är bra nu åp olika sätt, ekonomiskt å ork mässit då jag känner mindre press redan nu å ler åt svart jobben en person gör i byn ;) hoppas det inte händer nått -eller.......hoppas jag det?.....hm...njae en liten brand vore på sin plats så de får erfara risken de utsätter sig för :)
Äh nog om detta nu :) Corroded fest imåra å jobb innan dess....

Att starta företag är....

...lätt -för vissa. tex de som får å tar starta eget bidrag. Alla j-a pixxerior tex som byter ägare vartnnat år för att skatten är efter å det går att skjuta den ett par år...
Jag har förstått att den offentliga kommunal upphandlingen är svår att undvika, vilket jag nu inte vill heller. Utan visst får alla ge pris på jobb lixom -men........
Men om man räknar mattematiskt så är det mkt lägre vinst för oss åp landsbygden. Om man räknar på att ha samma pris å vinst på ett jon så får jag lägre vinst, högre skatt och dyrare mtrl då de större har högre rabbatter. Så då får vi utanför städerna -med lägre skatt- å mindre små företagen -med dyrare mrl- nöjja oss med mindre vinst å svårare överleva...
Så för de i små kommuner med högre skatt å mindre företag är därmed helt ute från chansen att kunna göra jobb. OM de inte nöjjer sig med låg vinst å därmed svårare att kunna investera/underhålla den egna firman.
Så är det.............
Det heter fri marknad -vilket det i realiteten INTE är..

Vi har som...

........plan idag att åka å bada på em i Ösd. barnem gillar bada i badhuset där, de har lite banor etc å för står det är skojj. Må bara först kolla så dt är öppet då de har fuktskador som gett mögel, men jag är inte förvånad då dt är så hemskt bråttom då det skall byggas nånting. Det harr inte den tid i beräkning det tar att få dt att torka riktigt. Betong eller färg etc....utan bygg in fukten så får man dessa problem. Jag tyalade med en matt läggare en gång som berättade de fick oftast komma tbx å byta ut efter betongen torkat riktigt men att det var viktigare hålla byggtiden -annars var det höga böter....en teorteisk värld. Undrar vad miljö kämpar säger om det? :)
Men det räknas inte :)
Som att de nu upptäcker att lågenergi lampor är miljöfarliga....och.. Jag har länge berättat vad de innehåller å hur det är med dem, att man skall öppna fönstret å vädra i 15 min efter det gått sönder -om man tappar dem...m.m. gasen i dem samt kvicksilvret vi tagit bort från lysrrören hamnar där i stället......
Man undrar verkligen vad de egentligen vet å kan våra 'folk valda'?
Lokalt är de bättre än riksdas politiker -det borde vara tvärtom...

Är det bara jag...

...som funderar åpå den ekonomiska situation som pågår i världen idag?
Hur konstigt det är med Grrekland tex, att d får sina skulder avsktivna. Men andra länder med skulder skall betala tillbax...I Sverige har vi de som lånat 2-3 miljoner amorteringsfritt, om de inte kan betala skrivs deras lån ner de med? Sbab som staten tog öbver för att undvika krasch -i Stockholm !!
Om det blir så skall väl ALLA lån skrivas ner med xx  % lika så för de andra europeiska länderna...
Varför skall de som sköter sig få betala mer än de som överbelånar eler lever över sina tillgångar...
De om detta, vad kan man göra -inte ett j-a dugg......bara irritera sig.
Jag har jobbat litet idag å haft det rätt tungt..inte jobbet i sig som bara triggar min lilla hjärna. Men att komma iväg osv...
Jag vet inte men finner det svårt motivera mig men då jag kommit iväg trivs jag.:)
Nu är det fler länder som är åp gång rösta fran ett parti med Islamiska sympatier -vilket förvånar mig.
För de måste ju få så pass många röster de kan ta över lixom, att de finns folk som köper det. Nu är tex Tunisien ett sånt land där de måste börja tänka å agera politiskt å inte bara jihad å allt vad det är. Som i sverige där alltför många ungdommar inte vill jobba med 'skitiga' jobb utan vill sjunga, skådespelare jobba åpkontor med ator etc...
Men nån måste utföra många jobb, tågen sätter inte ihop sig själva? eller skall det lejjas bort tillasien dör 10-12 pojkar ¨flickor får jobba under slavförhållanden....men......det är litet så idag. De monterar ihop skor hårfönar å teve apparater som vi kan köpa till et bättre pris....
Oavsett så är det lite tråkit om de tror att världen kan drivas med tankar/tro å teorier....
Helt ärligt finns det mkt jag skulle vilja skriva här..........
Men det är mest gnäll :) å det får vara kvar..inombords. Men lite allmänt gnäll tar jag iaf...
Nu är det snart vinter å snö som leder till sommaren...

En månad kvar till...

.....Jul den helgen som är sååååå bra.
Inte för alla. Jag undrar varför självmords statistiken ligger i topp denna helg?
Är det för att 75%  ljuger om denna ljuva Jule tid? som framkallar ångest å besvikna åp sina klappar fylla å misshandel...en helg i frid? eller...
Nu tänker jag inte taLivet av mig supa spy å misshandla, utan önskade jag hade min familj att fira med. Inte mor å far utan just min egen så, nu blir det inte så -nångång....
Det är då jag ser tbx på mitt Liv å kommer fram till allt jag misslyckats med -å då snackar vi mkt.
Jobb = 0, familj = 0....eller två underbara barn har jag iaf....liten å kompakt å världens bästa barn dårå.... min dröm om mitt boende, vänner.....hm..., socialt umgänge/status.....äh vi kan kort säga jag är missnöjd å tycker det stinker.  Å mår då inte så bra nurå..:)
Men det kommer nya tiser å år, å nästa blir det hojjen, bilens å mjödets år :)
Det borde vända nångång tycker jag :) å det blir bra i slutändan..:)
Oavsett hur j-a dukitga vi är vad vi gjort kommer vi alla dö nångång. Å då spela det inte så stor roll vad man gjort å inte...bara man har ett rent samvete,,,eller rent å rent kan ingen ha men ett samvete som är ok iaf då :)
Jag hoppas jag ger mina arvingar en god insikt om folk å fär, å att de får ett bra Liv så.
Mitt är ju iaf snart förbi......ca 36 år till så :)
Innan dess är det ett bra antal pkt kvar på min 'lista'..

En ny dag som medför ny helg med...

...litet nysnö som medför ny vinter som snart blir ett nytt år.
Nytt nytt å nytt det är bara en själv som är den gamle samme......eller är man så? Utvecklas man inte?...hm.. jo det gör man -eller jag iaf försöker utvecklas å göra nya saker å lära mig nya saker.
Känner mig inte begränsad alls så...utom io mitt inre som gör jag inte vill göra andra illa, såra kränka etc...
Så har dagen idag startat med jkaffe å att komma igång vilket är svårt då jag sover så j-a illa....undrar litet varför. Drömmarna är inte positiva å väcker mig å jag vaknar å är rädd alltför ofta, men vet inte vad jag är rädd för.... Kliver då opp å går på toa filosoferar en stund går tbx å somnar om till slut men rädslan är borta.
Tror inte det är Döden jag är rädd för eller att bli sjuk eller pengarna skulle ta slut .....men det är en dålig känsla. Om det är ensamheten, arbets förslusten eller vad jag gjort.....eller vill göra eller vad som kan hända. Så j-a jobbit då det inte går att förstå varför jag har denna negativa känsla då jag vaknar...väcks av.
Känns som jag bara måste opp å ruska av mig det jag känner mår illa av å väcks av pånåvis.
Å jag inte vet vad det är eller vad det handlar om, knappt då jag är väckt heller..
På morronen är allt frid å fröjd å jag har inte så stora bekymmer somna om efter jag varit upp.
Det är väl nå psykologiskt eller nått/nån som vill mig nått :)
Men idag är det att åka ut till låmghuset å grejja där å bli fotad av en kvinna som går nån fotojurs å frågade om jag ville vara modell :) Skojjit då jag inte haft den chansen få uppleva det förut, tur det är mkt kläder utanpå idag så.... det är lätt att dölja sin skavanker...
Nu är det bråtom -som vanligt :)

Hösten har flera...

...olika sidor. Bra å dåliga, som så många andra. Men inte så stora skillnader lixom, toppen å botten. Jag slits mellan hopp å förtvivlan, mer förtvivlan tyvärr.
Försöker göra saker å hänga med på nöjjen men då man är tbx i vardan känns det snopet lixom.
Jag tycker jag tänker å försöker känna på vad jag å andra vill, så jag inte sårar eller gör andra illa -UTAN att 'sälja' mig själv...pånåvis :)
Jag har lite lätt tänka på de svin jag träffat genom mina år i Livet lixom, hur det gjort å gör...
Sen då jag ser andra grisar som dyngar runt å beter sig som jag skulle hänga mig om jag kom på jag var sån, men som pånåjävlavis lixom glider fram genom Livet med bra bilar hus å partners.
De gånger jag ser det så tror jag inte det finns nån kraft i nån annan dimesnsion. Å jag är inte som så många andra som hoppas de får igen det i 'himmelen/helvetet' så. De som tar åt sig å ger andra sjkit har det bra NU å det Liv vi VET finns...
Varför är det så?
Varför dör inte deras barn eller får ekonomiska problem?
Jag träffar mkt folk genom jobb å nöjjen å ser det finns så Underbara människor som bara får skit....
Den ärbara guden Gud som många t ror på men som då bara ger dem smärta å lidelse....å att då få det bra i nästa värld -som vi inte har den belejkaste om att den finns...
Är det att den finns varför drar då de högre i den kristna världen åt sig så in i h-e med pengar, köper hus m.m.m
OM de äör SÅ säkra på att det finns en världefter denna -varför ger de då inte bort skog pengar fastigheter till de som bor lever å behöver det mkt bättre?
Kyrkan är en stor skogsägare. De har flera fastigheter -hus- de fått av nån iförsamnlingen som dött, men behåller denna jordiska konstruktion? Ge dem till de hemlösa istället å få en plats nära Gud -eller........
Om pengar inte betyder nått -ge då bort å sälj hela skiten å ta ut en lön som ger dem själva ett vanligt boende å mat...inget mer.....inte flashiga kläder kyrkor lägenherter resor etc.
Jag avvaktar litegrann men fotrsätter denna j-a verklighet mig så kommer jag skita i allt å bara göra vara de jag vill.
Men........kommer inte göra andra illa , medvetet.
Ser man på det hela så är det mer som buddister ser på det. De går runt i kåpor å bara ÄR mer å ber å belastar inte andra utan låter de andra tro vad de vill. Har inte ens hört de tar skatt eller nån hög lön eller resor eller nånting. De bygger sina tempel åt å med varann som ett kollektiv, å är det flockdjur vi nu är...
Vilken härlig värld det vore om man inte graderade folk efter lön eller kön tex, utan lät Alla vara med å välja den flock man velat själv å då hjälpt dem att ha det bättre. Vegeterianer, mcåkare, jägare, bögar, knarkare, filosofer eller vilken 'gren' man nu vill tillhöra....
Å låta andra göra å vara med den de vill....å respektera deras val -för jag vill de skall respektera mina....

hur är det ens.........

........möjligt att kunna förklara sig ibland. Idag var jag till sonens diabetes läkar besök.
Det har nu gått ett tag sen han fick det å man har hört en del sägas å förklaras. Men helt ärligt -jag har inte bett dem skriva å har inte spelat in vem som sade vad när å vart.
Tex så har det varit bekymmer med sonens värde före lunch, han har blivit för låg. Det har visat sig på hans blodmätare. Å vi har försökt att lösa det, det har tom  med pratats om att han skall ha två fruktstunder. För att ändra hans frukost dos var det inte tal om eller möjligt, utan han skall ha dubbeldos. Tar han 2 doser till en banan under dagen så skall han ta 4 på morronen. Kroppen tål mer eller vad det nu kan bero på -törs inte ens nämna det jag hört förut :) Det medförde bekymmer här då han åt bra men blev låg före lunch. Så det har ändrats å försökts mkt -här iaf. För att ändra dosen på morronen var uteslutet. Nu äter jag osötad myssli å mest socker låga varianter på maträtter, men det funkade inte på skola utan han fick ta dextrosol innan lunchen, ofta...mer än inte iaf..
Nu har det gått bättre då han ätit sötad mysli, då har han inte blivit låg. Men nu kommer det intressanta...
Holger har gått upp i vikt å han äter för söt mat å jag nämner det här med bekymret innan lunch. Men NU går det -å har alltid- gått att ändra morron doser. Att han inte behöver ta dubbeldos -vilket de förnekar de sagt !!
Jag undrar då vart jag fått det ifrån..................
Så det går att gå tillbax till osötad mkysli å ändra dosen....vilket inte gått förut som de aldrig sagt...
Sen att dricka färsk pressad apelesin har samma system som att äta dextrosol -pang in å ut...
Att det sen är kvar från apelsinen från fruktköttet påverkar inte blodvärdet ! ren juice -ok det fattar jag. Men om man tex dricker juice å tar en/två klyftor apelsin så påverkar inte det blodvärdet mer än att ta dextrolsol....
Jag hade i min otroligt dumma tanke det är bätttre med fruktjuice än dextrosol, som jag nu fått förklarat inte är bra -utan bör ge honom dextrosol mot pressad apelsin.....med vitaminer å att den ligger i längre...som den nu inte gör...
Säger jag sen nått eller frågar så är de så agressiva å svara/säger hur j-a fel jag har . Fast jag måste fått det ifrån nånstans, men inte från dem. Utan jag har åpnåttvuis drömt eller nån annan har sagt hur det är.....vem det nu skulle kunna vara. Visst pratar jag med andra föräldrar om diabetes barn, men vet hur inviduellt det är å tar det med Holgers egen syster/läkare...
Men det jag hötr å tillämpat visar sig nu att jag inte hört det där då jag inte har tid namn datum etc på vem som sagt vad.....å kan då inte hänvisa till datum osv å skall bara skämmas å var tyst..
Ett paper om att samarbeta med skolan kom fram idag, ett paper jag inte hört om förut men fröken fyllt i.....å vi skall ha möte om detta. Å det borde väl då vara bra om barnets båda föräldrar är med i det lixom....
Eller att man får höra Allt som sägs för Holgers omvårdnad å inte fem minuter efteråt i korridoren å då bara de utvalda...
Sen äter vi -jag- till 99% fullkorn å matsorter som tar tid att bryta ner....absolut inte potatis som gör mest socker å dess arter efter det kommit i magen. Kanske därför han måste ta så högt av den spruta han tar för dygnet. å han får kompensera med -dextrosol nu- å apelsin förut -för att inte bli för låg... Lantusen -dygns sprutan- sänker sockret en längre tid så -över dygnet å blir han hör låg får den sänkas/höjjas....
Men lite förenklat kortfattat tycker jag det är naturligast om föräldrarna gemensamt beestämmer godislöften, höjning/sänkning mat sorter etc ....
Jag finner det olyckligt då de kommer hit å har 'godislöfte' -inte äta godis på ett åtr. Vilket jag stöder å finner gott.....men  får lixom bara höra vad som är brstämmt. Sen vilka var å när det vet jag inte...utan får lixom bara höra resultatet...Lantus löften m.m.m.
Som i sitt fall är bra, men........:)
Nu skall jag inte vara så.....men finner det lite tokit.....
Jag VILL vara min sons diabetes vardag nära........

Nu har det varit....

...........en dag i arbetes tecken. Har hjälpt en vän i Sthlm litegrann idag, sett nya saker å pratat ....rätt mkt faktiskt.
Imorrn är det hemfärd till mina ädla arvingar :) Ser fram emot å längtar efter dem, Tänker ofta på dem vad de sagt å hur de är ;)
Även om jag inte är hemmavidså har jag de i mitt sitte så.....de är ju en del av mig.
Å skulle oturen vara framme å det finns möjlighet skulle jag då ta hand om dem så de får ett långt å lyckligt Liv.
Om när å hur det får vi se dagen..:) -måtte det dröjja..

Det är oftare jag funderar......

.............på hur det kan å har blivit för mig i mitt Liv.
Jag tänker inte sitta still å tycka synd om mig själv utan vill gåvidare å Leva........men pånåttvis så' förföljer mitt förflutna mig iaf -emotionellt.
Mitt Livs första Kärlek dyker opp titt som tätt i mina drömmar. Det spelar ingen roll vad jag drömmer om dyker hon upp. Det lustiga är att jag har inte minne av vad vi gjorde då vi var ihop, utan vet hur det tog slut å vem hon är...lixom. har inte mkt att gå på så, vet litet vad vi vartit å hållt på med -rent tekniskt. Men inte hur det kändes å hur det var så jaghar lixom inga glädje händelser kvar -likt förbannat dyker hon opp i mina  drömmar.
Inatt drömde jag att jag hamnade i slagsmål med en man som gjort mina barn illa å tom där dyker hon opp åfördömmer den mannen å är upprörd...fattar det inte..
Sen mina barns mor som jag träffar varje vecka i princip å på det sätt hon bettet sig gör åxå hon svänger i i min drömvärld -inte lika ofta å på ett annat sätt bara...men det stör mig mindre i min inre värld...
Men det är mest de två somär i mitt inre å som 'stör' mig i min sömn..:)
Får inte bort dem då jag inte vet hur eller om/varför/att osv de skall bort.
Jag är en rätt känslig person inombords å det är väl det som gör jag är 'mottaglig' i dessa drömmar, att jag inte är en maskin å bara ägår på'. Det som svenska kvinnor vill mä skall vara med så väljerde andra maskulima män som inte bryr sig om elle tar hand om de på det sätt många svernska män gör.....
Jag har hört från några tjejer som kände mig å mina vänner i ungdommensdar hur jag var å hur 'untochable' jag var. Inte hur jag var utan bara att....å visst jag var  inte det som hånglade runt utan valde noga med omsorg vem jag var med-som idag- å då inte fick de 'erbjudanden' andra fick som var mer 'lätttillgängliga'.
Men innerst inne vill även jag bli älskad som så många andra....
En sak som hände mig för några år esn är åxå en sak jag undrar om det har koppling till det system som träder in :)
Jag åett par vänner var ut på krogen å en av oss fick 'hugg'. Jag står bredvid å inte ens hade talat med henne uta sett de nojsat å dansat litet framför varandra så....lite avvaktande men öppna för varann lixom Lite förenklat hade jag inte pratat antytt eller stört dem på någotvis, utan stått bredvid å sett samma uppträde då hon helt plötsligt bara tar sitt glas å slänger sin drink rakt i mitt ansikte ! Hon sa ingenting å gjorde inget metr utan bara slängde det rätt i fejjan. Jag blev paff mest å irriterad å tog hennes hand innan hon drog tbx den, men släppte det lika fort. Kompisen som dansat med na blev åxå paff men skrattade sen å lät det bara passera. nu hade vi pratat litet då de knöt kontakt men inte antytt eller mimat eller gjort nått alls så utan bara sagt nått somokmpisar gör vid uppträde men som hade avtagit då hon dykt upp. Nu var hon rätt söt å så men honhade på morronen bara frågat honom om han ville bli avsugen å han tackade jag förståss :) så hon kunde nog inte vara Einsteins dotterså. Men den grejjen med gråggen i ansiktet har jag aldrig förstått....eller varför osv. Jag nämnde det för kompisen senare vid ett tilfälle å även han berättade sin förvåning hur det blev, å att inte han heler begrep varför.
Jag har lite teorier jag behåller inombords för jag inte har belägg för dem.....helt så...
Men..............jag störs litet av hur det är i mitt Liv ibland....även om jag försöker undvika göra andra illa eller låter mig behandlas hursomhelst -även om det krävs rätt mkt innan jag säger ifrån eller till -så blir det grejjer som jag reagerar över.... jag vill folk väl å försöker bju på mig å att hjälpa till -men pånåvis blir det fel i slutändan iaf.
Har jag tex blivit lämnad av en tjej kan hon en i framtiden 'störa' mig på ett sätt jag inte fattar varför. Då det varit hennes val attdra borde hon låta mig vara ifred sen, men icke det. Utan har senare i sitt liv tex ringt då hennes senaste å hon gjort slut m.m.m. fast inte sagt det tagit slut för dem.... fast jagvarit avvisande så har det fortsatt. Nu är det mkt bättre å det händer inte mer -tackålov. Utan jag får 'frid' att få släppa å gåvidare.
Även några av mina nära kompisar har lite underligt beteende så. Som lovar men sen sviker, sen får jag sänka mig å be om ursäkt att jag blivit sviken efter löften de gett... Nu blir det inte så mer -orkar lixom inte.
Nu är det färdig trampat på mig som matta. Dinner det illa får de väl dra å låta mig vara...tack å hejj å jag går vidare till de som Vill umgås med mig. För det finns det :)
Nä nu skall jag nog kliva opp å hitt på nått i denstora staden..;)

Nu är jag på...

...........resa..eller mer på besök i Sthlm. Ser å träffar mkt folk å tycker det är trevligt mkt trevligt. Får se vad festen hamnar i kväll. Har åkt färja å köpt lite gott dricka varit på pub igår å mår bra idag. Skall hjälpa de jag bos litet på dan med att ta i sommae möbler å lite elhjälp .
Vad sen kvällen ger får vi se :)
Jag förundras litet hur folk är å hur de har det, å allt vad de gått igenom. Tar mer om det senare då jag är hemmavid å har mer tid. Ligger nu i sängen å vaknar opp å läser litet nyheter...

Angående att låna....

..pengar från EU som Grekland gjort? -kommer att få göra. Det medför att fler länder som har 'kris' vill 'låna' å skriva mer skulder -för pengar de levt upp....
Italien står på tur, sen är det Spanien eller Irland...
Som Grekland nu då det talas om nyval å då en ny som inte står för dagens ledare tecknat avtal. Eller vad de nu kan hitta på för att undbvika betala igen år 2035, då det börjas åp att amorteras..
Undrar om tex det är liknande som de gör på Lyxfällan? att de skriver om räntor å skriver om -ner- lånet. Vilket innebär att vi som betalar det vi är skyldiga, vi är dumma bara. Då det uppenbarligen går att förhandla om rtor å beloppet.......hm...
Gnäll mest så får du mest sänkt....lite konstigt då de som inte gnäller får betala mest.
Ska man överbelåna å grina så får man allt till bättre pris? mot att de som säljer inte lånar ut å ger fani å sälja åt dem som inte kan betala.
Men jag är väl för logisk....
Nä snart är ragnarök över oss :) å kaosets tid kommer. De starka må överleva -inga andra ... nä hoppas att civilsationen består. Fast man undrar hur länge -då politiker förser sig själva med mer å mer. Å folk accepterar det -än så länge....
Våre löne ökningar får inte överskrida 3% å de får själva 30% för '...de är värda det...'
Revolution !! Upp till KAMP ! :)

Innerst inne är jag...

...undrar jag om världen bestraffar folk som beter sig illa mot andra.....
Å har kommit fram till att så inte är fallet. Utan de som klampar på å gör folk illa eller utnyttjar andra inte får det sämre än de som är goda -tom tvärtom.
Minns jag hörde om en porrkung som spottade tjejer de knullad i ansiktet å skrattasde åt dem. Nu har han avlidit å lämnat sitt 'imperium' till sina arvingar. Som i sin tur inte skäms vart deras pengar kommit ifrån utan kan med gott samvete fortsätta tjäna ännu mer pengar.
Vilken sjkillnad är de på dem å de som för 1000 år sen slog ihjäl andra å såg dem i ögonen iaf -innan de stal som de svagare skaffat sig. Fruar, barn, djur ev pengar etc....
Det är inte bättre hur de gör idag -även om de inte har stake nog att se dem i ögonen , de som de blåser...
Ärliga företagare blir inte milionärer -tvärtom, de blir blåsta av de som lurar de ärliga.....de som inte har samvete i sitt ordförråd, eller sitt inre.....'
pånåttvis blir jag häpen hur måpnga tänker å funderar....
Ok jag är inte komplett jag heller, men jag gör inte nån illa medvetet eller blåser andra för att tjäna pengar.....
vet jag tom inte fakturerade en kund för de hjade det smått om pengar utan sa att vi tar det längre fram då resten skall åtgärdas... Jag väntar å hör inget å svänger in för att se hur det ser ut å är lixom. Å vad har hänt? Jo de har tagit dit en konkurrent köpt material där å vill jag skall montera det .......
Eller en jag var i konfkilt med men för att släppa det inte krävde de tusenlappar jag hade rätt til ca 10 st, som denne 'vägrar' betala för pengarna är slut -å vad händer? Jo denne går å köper en sak för ca den summa jag efterskänkt. Som jag säkerligen fått ut om jag gått till tingsrätt....men valde av praktiska samt humanistiska skäl att inte kräva det...........
Att det finns såna totala egoister till människor...........jag mår illa...

Vet inte hur det är....

...ens teoretiskt möjligt förklara min situation....
Att om å om igen bli ifrågasatt å överkörd. Jag drar mig tbx mer å mer bara.
Jag orkar helt enkelt inte umgås/ringa/mejla till folk som bara tar emot -å inte ger ett smack tbx.
Helt ärligt kan de gå å dö å jag bryr mig inte.......
Jag väljer hellre att umgås med de som tycker jag är trevlt, helt normal tom rolig.......
Jag träffade en klasskompis som hade blivit människahatare för det han upplevt å varit med om....å dfte är inte långt kvar. Då alltfler gör mig illa å bara är egoister........
Jag lever mitt liv själv hellre än ens ser dessa oerhört trångsynta egenkära trorsigvetaltt egoister.
Det är skönt dt går att välja bort dem med...
Min ork räcker inte att ens veta de existerar...
Jag har mina arvingar varannan vecka å vi hälsar på de som tillför något å vi har det bra med. Nu är det inte så många vi alla tre gillar men för mig är det ok iaf, det gör mig inget att 'tvingas' till detta -för mina barns skull...
Nu har Pehr gnällt mer än vanlit. Men orkar inte hålla truten....hålla...tangenterna otryckta :)
Så ha det bra nu alla som har det bra :)

Jag undrar hur...

...det kan vara å bli som det är idag...
Hur det har utvecklats till den nivå så.
Ser man tex på reklam så vänder den sig mer å mer till barnen -då föräldrar kanske har svåtr att säga nej.
Hur det -i all välmening- blivit snett, tex att kramar man om nån idag så är det hur den personen uppfattar det å inte av vilken anledning man ger en kram. Om tec en kvinnas make gått bort å Prästen vill trösta men hon UPPFATTAR det som han stöter på henne eller att han kladdar , fast det endast är en kram i välmening så har hon rätt. Det är hur det tolkas/uppfattas av henne som styr. Vi prata om detta på ett kyrkofullmäktige möte där prästen fan det olyckligt at det blivit så.
Idag kan Du knappt skrika åt dina barn om de gör något Du inte vill/gillar/olycksrisk, för Du blir anmäld för vaddetnukallas.
Hur det idag skall anställas varannan kvinna/man sedemera %ellt av invandrare. Hur tror de det skall funka rent praktiskt? Det måste då finnas de som söker å klarar av alla yrken -inte bara de fina. Även på verkstads golvet bygget skogen etc...men vill de söka de jobben? Knappast, nåra vill det vet jag men nog för att uppfylla de kvoter de vill? Knappast....
De vill ha de jobb som är lättsamma å bra betalt.
Svenskens tanke ekller vision är god -men inte genomför bar i Livet.
lönerna kommer vara lägre för kvinnor då de är borta mer i samband med barn, födsel då män idag inte kan föda bara göra barn :) å är barnen sjuka vill -oftast- kvinnan ta hand om då de anser mannen inte kan osv.....
Svensken tror de är npobla då de är vänliga -så väljer kvinnorna Män utifrån landet.
hörde åp radion idag att grekiska kvinnor bor kvar i Grekland -så länge det finns jobb .å då jobben tar slut vill de bo I Sverige igen.....undrar varför....kan de ha nått med bostad eller sjukvård eller barnens bästa att göra?
Som glesbygd i sverige, de vill hit åp ålderns höst bo i storstan då de vill jobba å röjja. Vilket innebär lägre inkomster för de kommuner utanför städerna, lägre lön=lägre skatte intäkt.Då det betalas procent på lönen som är just lägre efter 65. Sen kan det medföra mer utgift då de bor äldre människor som vill -har rätt till- hemhjälp/lyftar/ombyggt kök osv...mer bussar/sjuk taxi etc..mer läkare som saknas=högre lön för att få hit nån..
Det är mkt mer än det här lilla men lite förenklat.
TexRagunda kommun som lejjer folk utifrån kommunen som gör jobb åt Ragunda, som pumpar ut från Ragunda. Mot att lejja inom kommunen å behåller skatte intäkterna inom den egna kommun. det finns bara inte,. Då de anställer XX från ösd som i sion tur lejjer sin ploare från Ösd........osv osv..
Pånåttsätt har det blivit mer svågerpolitik eller astt håla varnn om ryggen, se till man har att få kräva oavsett vem de belastar bara det är nån annan.
Kräv å begär blås de andra....
Jag har den tron att vi är här idag för att vi förr samarbetade mer, idag skall vi bara ha å ha av andra.
Idag då aktiebolagen ger åt aktie ägarna å låter de som anlitar/köper av dem betala mer......
Nordea ett bra exempel -kickar 2000 st å ger vdn 100 000 000 :- i pension !!!
Hur det idag blir helt j-a snett....
Att vd ska ha ba betalt anser även jag -OM företagat går bra.......
I USA det Stora Nobla Lnadet i väster, ger sina vdar bra lön då det går bra å kicken med 0? eller låg ersättning då det går dålit. I Japan får de en kula å en pistol så de kan göra vad som de anser var rätt -harakiri..
I Sverige så tar vi -de- åt sig bara en del av kakan -att få å inte vad som krävs å vad som anses vara rätt..
Alla j-a uppdrag politiker ger åt varann eller pension avtal  till sin nästa.....för att själva få det tbx sen......

Om jag utstöter läten som formar ord...

...om saker jag sett å folk uppfattar det annorlunda är det hur det upplevs som 'styr' vad som sagts.
Det är konstigt å bakvänt.
Jag såg på ett teve program där det skall 'rättas till' med dåliga pojkvänner, så klart finns de -men har någon nångång sett ett liknande program då den utsatte varit kvinna. Det är inte samma sak med den där serien där kvinnor vill bli fotomodeller -detr är DERAS val.
Hursomhelst var det på trean om pojkvännerna, de skulle gifta sig å tjejerna skulle få en klänning. Å en slänger sig fram för att roffa åt sig den bästa....å det var ingen blond tjej om jag skriver så. Men att roffa åt sig -det är modellen. Inte vara ödmjuk å vänlig inte = samhället idag, jag skrev om igår...tror jag det var :)
Sen att de i samma serie förlåter sina pojkvännner som varit otrogna. En tjej fann det ok om han knulla en ny varje gång å inte samma tjej två gånger -DÅ var det illa.....undrar vem som verkilgen är illa ute?
Jag vet inte hur jag skall förklara min förvåning då de sen de åkt ut följer sin pojkvän hem å kramas å är sååå kär..
Hur är det ställt idag? killar gör slut i fyllan eller blir bråkiga/otrogna då de dricker m.m. å ändå stannar tjejen kvar....
här sitter man å inte ens har såna tankar utan försöker vara vänlig å hjälpa till, blir man en mes då som inte är nått å ha?
Tror man tar hem nån från utlanne som uppskattar vänlighet å inte behöver visa sig duktig å att Kvinnor Kan.....
Utan som lever symbiost med sin kille å han med henne, utvecklas tillsammans å umgås.
Så varken mannen -på nätterna då tjejen sover- eller kvinnan är ärliga utan förlustar sig framför datorn  -å hon  dagarna med hjälpmedel då han jobbar...
Det måste vara nå fel då man inte får eller kan prata om vem man är å vad man vill å gillar...
Att vara öppen -inför varandra iaf.
Men det har åxå försvunnit, så man kan inte gå till grannar å vänner å berätta om sina problem. Utan man får gå till en kurator eller psykolog.....
Vart har vänligheten, kamraterna å vänner å den humanism tagit vägen -det som fört oss hit till det vi har idag. Det sociala samspelet som gjort att vi utvecklats.
Utan idag är vi Egoister som går över lik för att 'göra karriär' eller 'förverkliga' sig själv?
Idag då pengar betyder mer än vänskap....att vi sitter famför teven eller skärmen mot att träffas IRiktigaLivet. Skratta, grågga å spela kort.....varför händer inte sånt på andra ställen än på semestern eller jakt stugan?
Pånåttvis har vi slutat träffa folk utanför jobbet, jo på träning förståss ellwer i fyllan på krogen på lördan...
Men efter jobbet är det bråttom hem å sätta sig själv framför en skärm.
Tror fan det sker mkt skilsmässor idag, då man endast träffar sin partner å sina barn efter jobbet...

Jag tror att alla...

...vill ha en behaglig död.
Tex cancer sjuka som vill röka på i sitt slutskede, för att undvika smärtan. Eller att bara få somna in å aldrig mer vakna, helt odramatiskt.
Nu har jag det rätt bra då jag inte haft så många anhöriga som dött. farföräldrar å morföräldrar. Jag vet egentligen inte så mkt om själva insomnandet mer än för min morfar.
Min mor fann honom liggande på gästsängen hållande dagens post i sina knäppta händer, hatten var avtagen men ytter rocken var på. Som om han var trött å skulle vila innan posten skulle öppnas.....
Så harmoniskt det låter iaf, att bara ska vila å somnar för att aldrig vakna...helt odramatiskt.
Det finns ett otal många andra otäcka sätt att få dö. Jag brukar ibland fundera åp vad jag själv tänkte då jag körde in i lastbilen. För jag måste vid nån sekund innan inse att nu smäller det, iaf nån tiondel ;)
De pratas ju om att man ser sitt Liv innan å fram dit, även om det är på kort tid....fast då det är halövsekunder är et nog svåtr. Men vad jag tänkte innan smällen.....mer än 'va faan' :)
Undrar vad man tänker just då man inser att -nu är det över....
En lättnad eller skräck. Jag ser fram emot den frid man får efteråt, men har skräck den dag då det kommer lixom...
Då hjätrat slutar slå -om det gör ont eller bara blir lugnt så. Det är åxå att man kan få en stroke eller nått i huvet å bli omedveten om vad som komma skall. Eller är de det? De är svåtr attsäga då folk kan vara helt omöjliga att kommunicera med fast de kan tänka klart. Det beror på vilken del av hjärnan som får bristningar.
En fil om en amerikansk soldat som lg åp ett rum med släkt ljus, som bara tändes då personalen kom in å bytte matningen å såg att han låg år ryckte med huvet. Han var nämligen förlamad från halsen å neråt å kunde inte prata. Utan låg där som en mumie i mörkret å ryckte då de var in med sonder osv.... Nu var det en tjej som jobbade där som hade en pojkvän som skulle bli telegrafist å hon hade förhört honom på morse alfabetet, å fick för sig patienten rykte rätt metodiskt. hon lade sitt pekfinger på hans panna å upptäckte han låg just å nickade meddelanden med morse tecken. Nu utecklades det här mer å han som legat så i flera år kunde nu berätta vad de hette de som skött honiom å vad de sagt. Å där låg han å provade varje gång att påkalla uppmärklsamhet å systrarna bara ryckte åp axlarna 'Nu liger han å rycker igen den här......'
Tänk er vilken fruktansvärd situation.
De säger idag man inte skall prata om patienter eller illa om dem fast de är mevetslösa -och det stämmer.
Jag minns inte det här nu men då jag låg mevetslös var det en till på mitt rums som var muissbrukare å bråkade en natt. Det 'berättadeä jag om å hade frågor om då jag vaknade flera dar senare... Jag uppfattade det fast jag låg medvetslös....
Sen jag vaknat upp så var jag så vimsig å yr att jag först blandade tre språk, tyska engelska svenska några ord innan jag tystnade å ville ha papper å penna för att rota å beskriva eler om jag fick det sen jag fäktat å inte sade nått :) det vet jag inte men jag har kvar dessa 'dokument' med det klotter å teckningar jag gjorde...
För jag ville äl säga/fråga/tycka något...:)
Sen det gåt tett tag började jag på att prata igenj, men då de satte en tidning jag skulle läsa var det inte intressant att göra. Kolla bilder å slängde bort den, det var lite svårt att läsa då man inte kan så bra ;)
Men en sak jag tänkt på å det är att jag inte set nån tunnel med ljus i eller sett Gud eller nått sånt. Om detär för jag inte kommer ihåg eller om det var för att det iinte var nått det vet jag inte....
Jag vet bara att den första natten jag minns idag jag låg på sjukhuset då drog jag upp benen under mig för om fötterna låg kvar i fotändan så kunde 'DE' få tag i mig igen. Å vilka 'DE' var det vet jag inte, men det var som en öppning eller hål där DE kunde dra ner mig igen. Men det var inga personer utan mer bara röster. Så där låg jag med fötterna så högt upp jag kunde....
Sen även idag så kan jag ha drömmar om ett träd med barr/löv typ som skapar ett skal som håller Rösterna inne, inte nått kroppsligt utan bara röster....andar?? å barren/löven skapar en gräns utåt som om rösterna å jag är inuti en stor boll. På insidan å inte kan komma ut...
Å för många av de här rösterna är Allt självklart å de vet Allt. Inget är svårt eller konstigt. Men det är som olika läger å olika uppfattningar å de diskuterar å 'kampar' om vem som har rätt, å om vad vet jag inte....
Det här kommer ibland i mina drömmar......å har lite olika former men i huvudsak är det samma princip varje gång...
Jag har svåtr sätta ord åp saker som inte riktigt finns. Hur förklara man färgen blå för en som varit blind sen födseln?
Det finns en film som heter 'Mask' där en kille har vattenskalle å som har svårt i sitt sociala Liv. Han möter en blind tjej som han blir frälskad i och hon ser inte hur han ser ut utan åxå blir kär i honom -hans inre lixom. Han skulle förtklara färger för henne å gav henne en isbit å sade at den här var blå, å en röd var en het sten orange en ljummen osv. Jag finner det hela så otroligt klokt, färger skapar ju känslor mer än logiska saker. Det förstod han. Då sommaren var slut å deras föräldrar skulle hämta barnen så såg hennes föräldrar hur han såg ut å därmed såg till att deras kontakt bröts.....de såg inte honom inut som hon gjorde å den han var utan de såg bara hans skal....
Det är väl så Alla vill bli sedda -för den de ÄR å inte deras yttre.......

RSS 2.0