Jag har sett att...

...jag ofta blir någons vän så...eller ofta å ofta men det förekommer allt mer bara.Jag passar till vän så men inget mer...undrar varför...men jag vill inte själv heller med de som det känns 'fel' med så.
Som det känns bra med men inget 'klick' lixom...
Å det är kanske därför det inte utvecklas mer så, jag släpper inte in de för långt utan har höga krav å tar in dem en bit bara. Att jag inte släpper in dem nog, det finns saker som bara är mina -men så är väl alla?
för berättar man allt så är risken de tröttnar lixom....eler ver exakt vart de har en. Eller döljer jag mitt inre så bra de inte tror det finns mer?........hm...
Jag vet iaf vem jag är å hur jag är, gör ingen illa -medvetet......OM de inte förtjänar det. Om tex nån slår sin frua/sambo/flickvän då har de visat hur högt ribban skall läggas å den som leken ge får leken tåla. Är det nått jag avskyr är de män som tar till nävarna då deras hjärna fått stryk av sin kvinna. Jag får aldrig däng intellektuellt av en kvinna jag.........jo dt har väl hänt -den 21/3 1986, då fick jag ge mig  :)
nämen allvarligt så har många ndra män ochkvinnor kunskaper jag inte kommer i närheten av, intressen är olika å Ingen kan allt. Kanske litet om mkt men inte mkt om allt....
Sen om jag har teorier -för dt har jag, om Allt :)- men förklara nån som kan det så ger jag mig å finner dfet gott jag fått lära mig nått nytt.
Det finns alltid saker för alla att lära sig -överallt, hela tiden...
Träffar man ett barn på 4 år kan de ge en vuxen nya sätt att se på saker....från deras synvinkel.
Det fascinerar mig litet, hur Alla kan lära andra nånting överallt hela tiden...
Vad de känner tycker tror eller vill, för det behöver inte vara hur deriveringar genomförs i mattematiken eller Napoleons födelse data. Utan dera tankar å funderingar, vad de tycker å tror.....
Vad de upplevt eller saknar, frågar eler påstår..
Människans stora egenskap vi bör använda oss mer av är just att kommunicera.
Förhållanden, chef/anställd, mor/dotter, vänner, arbetskompisar  m.m.m.m.m.
Ingen har fel i tyckanden alls, datum å räknesätt är det rätt å fel, men lämna det å fundera istället..
Vad ni tror eller hoppas önskar å vill -inga krav utan bara vad man funderar på. Sen hur det blir får man se...:)
Vi är alla människor. ljus brun gul å prickig.......sen om vi kan leva ihop då våran uppväxt varit för olika -det är en annan sak. Men alla kan prata med varandra....hela tiden , överallt.
Peka , visa låt eller gestikulera -det går alltid att lösa bara vi vill ....allting går att lösa då.

Så har dagen....

...gått, även om det är Måndag så tog den slut. Jag var till hammarn med papper till Kommunen.
De vill ha in fler bud på firmor som gör jobb åt dem. Å det skulle vara inne idag åPehr har slarvat så det var bara att åka in med det....å träffade den ansvarige med.
Sen var det besök från soss å deras utredning angående vårdnads tvisten. De fråga vad det kunde bero åp det blivit såhär.....vad skulle jag svara -kvinnans frihet?...:)
Hursomhelst så är det sopm det är å bättre än såhär blir det inte -inte för mig i mitt liv iaf.
Jag trivs bra med barnen å de verkar inte ogilla mig heller, bara då de får göra rätt för sig...:)
Nu är det matdags å att smälta dagen bara....vilket inte är så bara heller..:)

Varför flyttas...

...alltid saker åt 'fel' håll?
Idag tex skulle jag posta ett brev, som jag ville skulle gå idag så det är framme imorrn. Förut tömde de postlådan 1600 eller 1700 sen ändrade de till 1500, för ett tag sen 6 månar kanske.
Idag då jag kom dit 1318 så såg jag det var ändrat till 1300.........vad trött jag blir...
Varför har jag aldrig sett/upplevt/hört om , att det har flyttats senare...........nästa dag har det nog blivit...men inte samma dag å litet senare bara.
Jag skulle kollat det förut jag vet, men jag tyckte det nyss var ändrat till 1500 å ville vara säker på att hinna så for dit tidigare -tyckte jag.....
Nu innebär det komplikationer för mig, det går att lösa ALLT gör att lösa -på nått sätt, bara man vill eller försöker iaf :)
Nu är dagens bestyr över, skoterfärd grillning av korv å kramning av arvingarna...
Imåra måndag å det går nog bra det med...:)

Kom på en sak som...

...jag måste kommentera.
Jag var så upprörd av att ett spel jag installerat på barnens spel dator inte funkade å ett spel som begärde andra varv som heller inte fungerade.
Nu har det fått sin lösning.....först fick jag mkt hjälp av en åp FB som var helhygglig å gac m,ig goda råd -men det funkade ändå inte.
Så jag tänkte ta med burken där jag köpte å reklamera eller få hjälp iaf..:)
Nu blev det så att det kom saker emellan å jag tänkte ta det ....sen :)
Senner kom å gick förbi så gick det ett tag till så barnmen kom hit å undrade om jag fått till detå jag kom på att jag förträngt det hele....men sonen fick för sig att testa iaf -å vips!!! så funkade det. Fast jag inte ens startat deras dator, undrar om tiden eller nog med om starter.....å det andra spelet det funkar inte åp Win7 utan WinXP funkar det på....
Sen Win7 å oulook mailen funkar inte heller men då Kräver oulooken en licensnyuckel från M icrosoft oOffice paketet, jag lade in min nyckel men det funkade inte -blir lite trött åp Win7 som är för nytt tydligen...

Politik är...

...något som borde finnas -eller som är det bästa, idag.
Det finns bra å dåliga, som allt annat. Men jag blir lite mer irriterad på de parti som får mkt röster för vad de anser sig vara.....ett arbetarparti. Det som revs igenom i början på 1900 talet var bra, men dagens företrädare kan ju inte dra nytta av det idag å ta åt sig äran.
Speciellt inte då man ser deras beteende idag. Det som de står för -socialtrygghet har även partier i centern av gruppering av partier..:)
I Östersund har de lyft löner som en vanlig arbetare inte kommer i närheten av, sen då de ställs till svars för att det inte gått bra -då skyller de ifrån sig. 'Visste inte...' '..det har jag inte hört..' osv osv. Deras lön byger ju åp att de skall veta å vara insatta, å vet de inte så borde de inte få den lönen/positionen...
De anser de är värda höga löner ör att.......de har så stort ansvar -just det. Men då det uppdagas så skyller de ifrån sig....svagt....
Jag säger bara Toblerone vad det innebar, en timeout kom tbx å lyfter säkerligen en fet pension idag.
En pension en vanlig arbetare inte kan få ihop på 40 år i arbetslivet.....
Tror fan det att folk misstror de som styr vårt land....
På nått vis menar de på de skall ha betalt sen är det någon annan som får stå för ansvaret.
Det skall bli intressant å se hur det artar siog det med vatten föroreningen i Östersund.....
OM de finner någon -vilket jag inte tror de gör. De som jobbar med undersökningen lämnar sina rapporter till just politiker som kanske upptäcker att en kollega är ansvarig -som aldrig gör fel, de är ju politiker- å då kommer det att mörkas så ingen har gjort fel lixom, offentligt.
Nu finns det även bra politiker, som är raka å ärliga. 'det här väljer vi bort för att..' 'Den budget vi har tillåter inte..'
Men de som är ärliga så de väljs bort då de finns andra som lovar Allt å litet till...
Jag efterlyser ärligare folkvalda å att de bär sitt ansvar då det går fel.
Det är inte svårare än så..

Idag så har jag och...

...dotra haft en underbar dag. Tagit det lite lkugnt åp fm sen iväg å shåppa saker till vårt bak. Vi har som bakdag åp fredagarna. Idag gjorde vi bullar som doftar ljuvligt. å medans de jäste på plåten tog vi en promenad i det härliga vädret. Så kom sonen hem å njöt av lukten bara, så vi hala in oss nåra st :)
Det är skönt få en dag skalv med min underbara prinsessa :) nu är det middagsdags så jag ska sno ihop nått smarrit. Sen ikväll blir det myyys då vi köpt lite godsaker..;)
Hoppas det är sol imorrn med får då har barnen planer vad de vill göra.....jag me förresten.
Men innan dess Freeeedaaaaaaaaaag...

Jag har trott att....

...de flesta vill andra väl....men börjar se mer å mer att så är det inte...
Utan många är stora egoister, tyvärr, så är det så det är.....de ser sig själva närmast å ger fani vem de sårar eller utnyttjar.
Förr i tiden så sade man att det straffar sig på Den Yttersta Dagen, men idag då få tror den visionen så skiter de i vilket samvete de har den dag de somnar in..
Det är inte svårare än så, även jag har gjort fel -det har väl alla.
Men jag har inte MEDVETET blåst någon nångång....
Jag undrar hur de kan se den i ögonen de ämnar att bedra -för det är just det som de gör, bedrar med full insikt...
Eller de som har i avsikt att klara sig undan -ekonomiskt eller personligt.
Hur kan de sig själva i spegeln å vara stolta, eller skiter de i det -stoltheten då det ekonomiskt är bättre att...
Om Livet tar en väg man inte trott är en annan sak, tex en kvinna som träffar Honom å sen får stryk eller mannens stora kärlek knullar runt i byn/stan/landet så är det en annan sak. Då har det döljt mkt bra vilka de är innerst inne, å en annan typ av uruselt -ohumant- system.
Men de som gör/är på det otrolit dåliga sätt, hur kan de sova?
Hur har de samvete? eller har de inget samvete?
De har väl inte det då de inte tror de får 'äta upp' det på den dagen de står inför sin Skapare....som de inte tror på.
Varför kan man inte vara ärliga bara, å säga vad ämnar med sitt beteende, vilka de är.
Jag försöker göra det, så länge det inte skadar andra. Jag vet åxå att jag inte kan berätta allt om Mig.....tyvärr. Då inte alla kan accepterar eller förstår det. Jag minns då jag var en praktik å jag ville berätta själv om min skada, jag mörkade ett tag först och allt gick bra. De pratade å skojja som vanlit, så berättade jag å -vips!!. Blev det annat, jag kunde se hur de 'granskade' hur jag bredde mackor eller rörde om i koppen. Alldeles som om jag blev en annan person...'jaha han kan hämta det själv å lyfter koppen som vanlit folk, men undrar om....' så såg de ut att tänka. Jag VET hur de förändrades efter jag sagt hur jag är. Dålit minne i ungdommen. min trötthet hur mkt det är att ta in å hur vimsit det kan bli :) De pratde om teve programmet kvällen före för att avbryta mitt iberättelsen vänder sig mot mig å undrar om jag sett det å om jag kommer ihåg det, eller om jag får frågan om jag minns det som hände för 19 år sen -vad nu det ska ha för betydelse.....:) Om de sen ville lära sig eller om det var för att försöka förstå -vilket jag hoppades. Platsen i det arbetet fick jag inte utan de tog en annan bara, om jag var för dålig eller om jag jobba för litet, gjorde fel eller varför jag aldrig fick det får jag aldrig veta...å kan inte bry mig heller..
Jag vet åxå att det försöks att 'utnyttja' eller att själv dra fördel av det. 'Pehr det minns inte du att...' vad det nu kan vara, saker som ALDRIG sagts eller hänt. Men då det passar dem så tas det in som en Sanning, de tror ?? det själva iaf, fast de vet innerst inne att så inte är fallet.....
Jag ämnar inte alltid att få rätt eller att ha rätt heller, men gör inte så att ni försöker för ofta.....en gång är ingen gång två ggr är en gång för mycket.
Jag kommer ihåg de som i fel syfte gjort fel saker -å tro mig det kommer de att få äta upp om jag så ska gå i KK innan. Att bli behandlad på det sättet det vill ingen bli -INGEN- ingen förtjänar det heller.
Jag är inte total å minns inte allt -men vem gör det?
Varför skall jag behöva spela in allt, få papper på allt, behöva ha 'vittnen' som kan intyga osv. Då det egentligen är de själva som gjort/minns fel?....men vid konfrontation är det till 99% jag som får ge mig.
Det tråkiga är att så kommer resten av mitt liv få se ut....om jag minns nått bättre än nån annan så sänker de sig att de inte minns å att jag gör det -jag har en klar skada....å de är sämre än Mig....
Det är inte min sten att bära, å de är inte kassa i huvet om de minns sämre än mig. Men det är lättare att ljuga sig ur det hela -för sig själv iaf. Alla minns olika saker på olika sätt, en är mer intresserad av en sak å minns den bättre. Oavsett om den har brutit benet i fjol eller blivit påkörd...
Jag tänker inte acceptera att bli behandlad illa...säger ifrån bara, försöker vgänligt men har fattat är de inte låter så...men har blivit rätt bitter på hur folk är å gör.....

Så har mina...

...arvingar kommit hit å dt känns SÅ skönt. Nu blev det mer monpol vilket de älskar, å jag tycker det är skojj med. Sen blir det väl mer sdaker i helgen, jag har lite planer. Får se hur det (ur)artar sig :)
De åker buss hit efter skolan nu då det är bytes dag.....
Man undrar om det ligger andra saker bakom....situationen känns helknäpp. Tex då jag går på affärn å går mot kassan å blir sedd av en person så vänder sig den sig om å skyndar sig ut -för att slippa (?) hälsa eller...
Tom den jag hade med mig dit reagerade på hur det blev........
Annars har jag pysslat om litet här hemma, såna där små saker. De som inte blir gjorda bara, nån krok här å list där. Det känns skönt efteråt å mer blir det...:)
Men..om...nä skit i det :) de får vara....kan junte skriva vad jag vill här.....
Dagarna nu är underbara, solen gassar å gör snön 'självlysande' lixom, det riktigt sticker i ögonen så vitt å starkt är det.
Nu må jag knyta mig......å sova till morron dan, får se vad jag gör då.

En del säger...

...att Livet går ut på att söka kunskap. Om vadå?
Det sägs även ofta att 'livets är en resa' , men.............vart?

Om man känner...

...man har mkt inombords man vill ge men ingen vill ha.
Hur gör man då?
Det finns många saker jag verkligen undfrar över å satt igår å zappa mellan kanalerna å kom in på Big Brother en sväng, å en kille där hade ungefär samma fråga.
Han tyckte han var snäll, iaf försökte men tjerna drog å hans uppfattning var att de som super å beter sig illa får ha kvar tjejerna läångre. Å det är som jag åxå lurat ut. De som är snälla, mer jämliks å låter sina tjejer få veta sin plats å killarna gör luitet som de vill -de har kvar sina förhållanden. Kvinnan på teve som killen resonerade med sade att ofta vill kvinnor 'ta hand om' killar så -att deras moders instinkt kopplas på...
Jag tror att den man som 'skapats' i Sverige vill kvinnor inte ha, de vill hasbegränsningar å 'jobba' för sin karl...
Men tex jag som är så rotad i det system som gör att vill inte kan vara den stökiga man de vill ha.
Hur gör vi?
Vi som vill de skall kunna 'förverkliga' sig själva å tror de önsklar den frihet vi ger dem.
Men som de hela tiden tröttnar på då de inte tror vi bryr oss tillräckligt.
Hur blir det för oss?
Skall vi gå å se på då de som är egoister sätter på å skrattar åt deras senaste one night de skryter om hos polarna....å känna vi tycker det är fel å synd om de tjejerna.
Å får ta de som haft 40-50 killar å är rätt stukade efter de är utnyttjade å som mår illa...
Som träffar en tjej å går på stan å möter killar som flinar då de tagit dem å som 'dumpat' dem...
Hur blir det med vår självkänsla att ta upp efter de flashiga killarna?
Tror tjejerna de har högre 'status' de de haft ett par fotbolls lag i sig?
Tyvärr, det är inte så -för många av oss....det finns de som hellre tar en tjej de knappt kan prata med men som inte gått laget runt.....
Nu finns det killar som tycker de är såå bra som kan å får vara med såna m,ånga -men att tjejerna går vidare med dem -fast de vet hur de är. Hoppas de att få vara Henne för dem? eller vad  är det som får dem att totalt klicka in huvet för?
Se på den gamle Svartenbrant -som hade ett helt gäng med tjejer som stod å hoppades...eller de som tar män från södra europa å kommer hem med ett par ungar....
Vad får då kvinnor att tro att vi normala män tänker om kvinnors kapacitet?
Tror ni att män känner förtroende att de klara av att vara chefer tex?
Eller att vi vill ha dem som våra kvinnor?

En annan sak som...

......pågår idag, som borde ses över.
Företag idag skattar på arbetarens arbetstid. Vilket innebär att tex Volvo har en svetsare anställd så beskattas den anställde med arbetsgivar avgifter, skatt på lön etc. Kommer då personen att bytas ut mot en svetsrobot -som det är idagpå stora delar av produktionen- så kicklas svetsaren å hans arbete görs av en robot som kostar en ansenliog summa.  Nu kan dock den här roboten jobba 23,5 timmar/dygn i snitt på ett år, har inga pisspauser, ingen lunch behöver ingen firma fest strejkar aldrig för mer lön.....å kostar företaget endast en inköps kostnad samt en viss del underhåll. Jättebra företaget tjänar mer pengar å ingen behöver gföre det 'slitsamma, tråkiga' jobbet.
Problemet är att folk tappar anställning å staten förlorar en rejäl summa in i skatt (arb.giv. skatt m.m)
Nu går det inte att ersätta alla arbeten med robotar, men om man köper fler maskiner som underlättar arbetet avsevärt så är det helt klart att det går att ha mindre anställda som gör samma jobb.
Den här modellen vi har idag är helt ur tiden å är förlegad. Allt utvecklas så borde även skatte systemet för stat/företag göra... Så istället för att beskatta den arbetares tid å lön så beskattas ingenting.....om man har en robot som gör samma jobb.
Så för företaget är det mkt billigare att ha en robot som gör jobbet eller att man skaffar maskiner/robotar som gör en del av jobbet, än att ha folk anställda för samma jobb. Fler maskiner=färre anställda=mindre skatte utgifter.
Så den skatte intäkt staten fått förut får de inte in, vilket innebär att skatte trycket blir högre å högre på de som jobbar kvar -för statens intäkter måste täckas. Företagets skatte inbetalningar sjunker då anställda sjunker, eller högre del på de som är kvar.
Varför inte beskatta på omsättning istället, vilket kanske gör det billigare att ha folk anställda på samma jobb än en maskin som gäör det jobbet för nån miljon. Kanske även jobbet blir snabbare eller bättre gjort om en anställd gör det, men som, idag rent skattemässit gör det billigare för företaget att ha en maskin/robot för det jobbet.
För företaget är det endast ett språk de förstär å annammar -pengar. Inte kvalitet eller att folk får jobb -det är ointressant. Stor vinst blir större om man skaffar maskiner/robotar som gör en del av jobbet.
De skaffar inte robotar/maskiner för att underlätta jobb för en anställd utan för att öka effektiviteten=större arbete men samma/lägre kostnad.
Det är via ekonomin som man kan styra företag att anställa fler.
Se på skogindustrin. Förut var det 5 gubbar som högg 500 träd per dag å som staten fick in avgifter å skatt för. Idag gör en gubbe samt en sjkördare för 5 miljoner samma jobb, hugger 500 träd om dan. Men staten får lägre intäkter......då fler blir friställda.
Nu är det ett jävla slit jobb iskogen, men folk går ju på gym å kanske skulle må bra av att ha ett fysiskt jobb.
Men om det rent ekonomiskt skulle bära sig får företaget att ha litet hjälp medel för 1 miljon ha fyra anställda som får det lite lättare men iaf ett jobb å fysiskt.
En situation jag tror att de flesta skulle vinna på, miljön, den anställde, staten å företaget....
Men det är idag inte ens i tankarna då det skattas endast på anställda..............
Så skifta det hela snabbt å enkelt så kommer det att själv att ändras till fler anställda å mer jobb :)
Beskatta på omsättning/vinst å inte arbetstid/vinst.
Idagens industriella datoriserade samhälle har människan blivit en belastning -ekonomiskt.
Som gör att människor inte får jobb, sämre fysik å mer sjukdommar..m.m.m
Vi borde kunna använda tekniken för att underlätta för de som är kvar, inte ersätta dem....

Min 'tro' som gör...

..att jag anser att människan måste byta system. Idag så styrs vi av marknaden -inte tvärtom.
Det finns de som är diktatorer för att styra å ha det bra, vi köper kläder å skor billit av de som utnyttjar barn. Vi hyllar de som producerar noll å förbrukar mkt energi.
Världen kommer förr eller senare hamna i kaos, där de sitter med 10 miljoner på kontot men inte har nått att äta..
Då folk slår ihjäl andra för att få föda, det är där vi kommer att hamna. Naturkatastrofer, som vissa tror eller vår dumhet som driver slut på allt eller krig/uppror jorden runt....
Vi har tid å möjlighet idag--å nåra år till :)- att kunna förändra, eller börja iaf.
Se på det enklaste  matte sättet att räkna + å -, å fatta vad som pågår. Tellus leverar 100% å vi tar ut 130%. Det är ju forskare -inte jag - som räknat ut att vi tar ut mer av jorden ger. Vilket innebär att jorden snart är i konkurs.
För att folk skall förstå får vi ta ett exempel med ett företag.
Firman har efter alla utgifter ett positivt resultat på 100 000:-, vi tar ut löner på 130 000:- å får låna 30 000:- varje år.
Hur länge å kan den firman fortsätta finnas kvar?
Vi förbrukar upp den planet som vi lever på....
Vi vet om det å ändå fotrsätter vi...
Men som nästan alla säger, 'vad kan jag göra åt det?'.
Sluta förbruka så mkt vi inte behöver. Använd skor å kläder tills de är helt slut, inte tills det kommer nytt. Undvik tvätta kläder efter en, två gångers användning. Häng ut dem på vädring -om det inte är direkt nedkladdat med nått iså fall, försök gno bort det i en djuptallrik med vatten. Byt kläder med dina syskon som bör långt bort mot alla köpa nya kläder. Kör mindre bil, åk mindre resor. Åk två mil i sommar å bo i tält å grilla korv å bada med barnen iställer för att åka 40-50mil å köpa grejjor. Köp riktig mat, storpack å tillred maten själv, godare å nyttigare. Tapetsera om vart tjugonde år, klipp gräset mer sällan. Ge bort det som barnen vuxit ut till de som har mindre barn. Du behöver inte duscha varje dag, tvätta under armarna varje morron/kväll istället -tex. Försök åka kommunalt till jobbet eller samåk med andra. Stäng idrotts anläggningarna varannan vecka. Släck belysningen på vägarna Europa vägarna, ha var tredje tänd om man nu måste. Jobba sex timmar om dan så fler får jobb. En tjänst på tre som om vi skär ner å vi får mer fritid. Lek med barnen själva mer än att skjussa dem härs å tvärs. Köp inte kött från brasilien, bananer är svårt odla här men mkt annat kan man sluta köpa som kommer långväga. Läs dags tidningen på nätet å se nyheterna på teve, köp endast en hobby tidning i månan.
Om ALLA gör det här så blir det inte helt bra, men mkt bättre. Om vi drar ned på vår förbrukning vi inte måste utan som vi gör bara för att det finns....
Vi behöver inte all dynga som sitter på bilar idag, tomdum som berättar vart vi skall å bilen som kör å styr själv å väcker oss då vi är framme..:) Vi kan köra de färre mil vi måste själva juh. Eller gör alla datoren med kort som man kan byta ut om man måste ha snabbare, större minne, mer färg eller bättre ljud, gör kretskort man bara byter ut oavsett om det är en Atschiatschi eller Tjoofräsan. Ett standardisering som gör att man slipper slänga dator efter dator. Eller att kasta -köpa fler- teve apparater då det kommet en megaultra boxvox 52" superslim som är som en affisch....se på den du har tills den lägger av. Baka bullar å kakor me dotra/sambon själv. Köp närproducerad mat å inte pannkaka som thailändare gjort eller förpackat det som odlats i tyskland å sen hit till sverige.
Det här gör att vi har mer pengar över å kan köpa dyrare kläder som sytts av vuxet folk i europa, helst i vårt egna land. Att åka till thailand å stötta dem, att handla sov kompisar å billiga kopior tillerkat av barn händer inte lika lätt.
Gör vi alla nånting, börjar nånstans så borde iaf det bli mindre illa för våra barnbarn.

Information/utveckling...

.... av föregående modell :)
Det påminner om dagens system å går att tillämpa med en 'light' lösning :)
Vi har kvar våra kontokort med personlig kod, vi jobbar som vanlit ser till den vi gör jobb åt/till registrerar in den tid vi skall uppylla. Därmed är svartjobb meningslöst. Den tid som idag arbetas divideras med antalet arbertsföra invånare. Sen om tiden fylles under två månader eller under ett år, det bedömmer vi själva, men ingen är arbetslös. Det går heller inte att spekulera å flytta tid att få mer tid.
Men tiden värderas efter olika system.
Att köra sopor gör en timme=en timme att vara mcdonalds Vd så måste man jobba i tre timmar för att få en hel timmes tid. Då den tjänsten är meningslös ur samhälls synpunkt. Du väljer ¨åxå vilka kläder Du vill men bara ett visst antal tex byxor per år, skor, strumpor etc. Du kan köpa byxor av en kompis som avstår dem helt å får kanske mer mat av dig.
'Lönen' bestämms efter vilken nivå det är på samhälls funktionen, å därmed har inte ala samma lön. Utan efter förmåga å intresse fritt att välja å efterfrågan reglerar det på ett naturligt sätt. Många sopkörare. lägre tidslön, få stor tidslön å fler vill jobba med det. Man kommer byta jobb efter vilken efterfrågan som detr är störst på å då alla vill jobba så litet som möjligt.
Ingen skatt att tänka på, å det går att köpa blodpudding så man har råd att åka utomlands en gång vart femte år, allt registreras på kortet/servern. Beroende på vilket system som används...
Det här systermet går att uppfylla år 2016 om Pehr får fria händer :) snacka om vallöfte va? :)
Allt kommer att göras program på å dagens personal på skatteverket får den uppgiften att sköta om den apparaten.
Bensin priset blir därmed mkt högt en timme= 1 L, men det kommer gå mkt fler bussar -över hela landet. Vilket skapar även mer jobb å kräver fler anställda :)
Nu är det bara en litem del i kittet, men ett exempel...:)

Vad skulle hända om....

....människan fick bevis på att det inte finns någon himmel eller Nirvana, att det inte händer något efter vi dör -att det var tar.....slut?
Skulle det förändra vårt liv här?
Skulle det bli totalt kaos?
Dvs att religionens 'uppgift' är att vi håller oss lugna -annars hamnar vi Helvetet. För kyrkan har ju kört med det rätt länge nu, de onda brinner för evigt därnere å de goda sitter på fluffiga moln å hör harp musik (som om alla gillar harpa nudå:))
Såg ett teve program där en rik snubbe hade byggt en kyrka som har sängalkover efter långsidorna så de kunde ligga i Kyrkan den sista tiden de hade kvar -å då var det mer tänkt åt de fattiga då de rika hade så gott anseende att prästen besökte dem. I ett fönster där finns det en såndär mosaikbild av jesus å allt vad som hör dit, men........även en bild om vem som kom var. Jo de rika till himmelen å det fattiga....ja just det, till Avgrunden där elden flammar. Så kontentan är att de som har det bra å är rik här får det även bättre efter Döden....kyrkan byggdes runt 1700 talet. Jag reagerar litet då jag såg detta. Vad säger att rika är godare än fattiga? Vad säger att de med pengar kommer till himmelen? Då -idag- är det väl mest de som utnuttjar människor för just pengar.
Å kyrkan ser till att de med lägre staus åller sig på mattan, å inte kommer på nått dålit, Att de inte kommer till himmelen....fast det finns en liten liten chans, kanske, om de sköter sig ännu bättre..vilken press de levde sitt liv.
Men tbx till 2000 talet.......idag då Allt har å kan bevisas -nästan allt iaf. Skulle det bevisas det INTE finns ett liv efter detta. Skulle vi göra upppror då? eller leva annorlunda? Skulle de 'fula' bli ännu fulare?...hhmm...nä, Jag trotr inte det... Jag tror att folk hoppas idag att det finns nått men bryr sig inte mer än så, så religionen har misst sitt syfte -i den aspekten iaf. Det fyller sin funktion att hålla kvinnor på plats -mellan östern- eller då det skall ökas med inokmster å man har fått ett 'budskap' att döda folk i grannlandet för Guden vill det -inte för att sno åt sig mer pengar, olja,guld skog skatteintäkter eller vad som nu gör att just inkomsten ökar....
Allvarligt, vad får oss -den inteligentaste (?) djuret åp jorden- att tro att just vi, våran själ lever vidare. Men inte apans, myggans, delfinens, valens inte ens just Din hund....kanske han iaf...han är ju så...vad det nu krävs..
Vi som förstår å vet Allt, eller...gör vi det? Vi förutsätter att för att liv skall frodas krävs eld, luft å vatten -typ. Inte att det kanske finns livs former somINTE behöver det utan är nöjd med kväve gas....
Vi föreställer oss att utomjordlingar har två ben två ögon etc , men vi har ju även djur här som har tusen ögon å inga ben...varför inte då dfe som inte behöver luft?...
Att vår själ inte är så speciell å som inte är nått som lever vidare, utan som bara får os att tro det då vi kan tänka å tro både det ena å andra.
Hur länge skall den stora toppen på Guds Isberg av skapelser hållas på plats, för att tjäna andra som är lite högre upp på isberget. Det var en som sade att vi är alla jämlika....men visa är mer jämlika än andra...
Är det inte bättre att leva då vi ändå är här, UTAN att döda,stjäla, förnedra -vara elaka mot andra?
Att låta Krister be till Brahama å röka gummidäck -om han vill det.
Att hjälpa grannen som inte klara det själv, UTAN att ta betalt. Utan att bara hjälpa till å ta en kopp kaffe efteråt..
Att vi accepterar varandra för de vi ÄR, inte vilka vi vill å låssas vara. För att passa in nån mall...
Skulle samhället då krackulera i Kaos?...hm...nä jag tror inte det. För de som är elaka mot andra ser vi till att bestraffa så de slutar med det. Öga för öga tand för tand modellen typ.....
'ok du våldtog Lisa å är fälld i rättegång, nu skall du våldtas' de finns desom gillar det å gör det -gratis.:)
Mot att låsa in dåren å låte de som sköter sig jobba för att hålla honom på plats. jobb-skatt-fängelse-värme/mat.
Nä för fan släng in honom i en lada å låt de som vill förnöja sig med honom, han kommer med största sannolikhet INTE våldta igen.
Det finns mer komplexa brott, att stjäla en bil-låt den gå i ett par år så är det löst...
Å att råna banker spelar ju ingen roll då sedlar fungerar som tapeter å eldtänne då...inget att stjäla då inget är värd nått. Å vill Du äta får Du göra nått så Du får mat -som lön för jobbet.
Det som pengar från början var tänkt för,ett medel för att värdera det jobb/det man sålt varar värd. Inte nått man skyfflar hit å dit å får mer av just pengar för att sjkyffla ännu mer å få mega mkt med det...
Om vi alla fotrsäter som idag å kan gå å hämta mat eller åka till nån som inte kan det jag kan å få ett körkotr som bevisar jag jobbar å visar upp å hämtar mat. De som inte jobbar inget kort=ingen mat. Å jag gör bara jobbåt de som har ett kotr som visar de gnor med nått de med...eller digital gnweps som man drar i en mojj som intygare han är ok, han jobbar.
Jag menar det finns ju så i in i pipsvängen med möjligheter idag, ögon scanning fingeravtryck DNA å guuuu vet vad. Det MÅSTE gå att lösa......bara Vi vill.
Å den drift kraft många har att lägga ännu mer pengar på kontot inte är aktuellt så borde även konsumtionen sjunka= mindre förbrukning av de tillgångar Vi har på Tellus....
Att vi blir sedda å älskade för den vi är å inte vilken bil/hus/kläder vi har råd att köpa...
Att vi lallar på då vi är här, gör det vi kan för andra. Accepterar att livet är slut efter den tid vi tillbringar på fötterna. Att jag inte gör folk illa -då inte jag heller vill ha stryk. Utan vi lever bredvid varandra, hjälper, jobbar, super å grillar tillsammans eller att vara själva -om man nu vill det.
Vi har alla val hur vi vill leva, å gör det. Jagar hare med hunn, mekar med bil stickar en tröjja eller vad vi nu gillar göra, utöver det vi gör för andra...hjälper dem med nått de inte klarar av....
Att vi ger fan i att skjuta grannen för min idol/chef/präst säger det....JAG vil junte bli skjuten å låter även han leva. Å dödar jag nån för min skull å det kommer fram, ja då dör ju jag å det gillar jag junte så värst.....
Behandla andra som jag vill de behandlar mig, hjälper dem då de hjälper mig....
Det är inte svårare än så....
Å då jag sköter mig med jobb å är vänlig. Gå till affärn. titta in en kub å ögat läses av å jag kan hämta det jag behöver för att kunna leva...ezxempel: 1 L mjölk, 2 kg kött, 500 gr potatis/ris/pasta per person iveckan+barn tilldelningen -då det finns i servern jag lyckats avla av mig :)
Vi föds, vi lever, vi hjälper andra, vi avlar av oss, vi utövar nöjjen, vi blir äldre å dör, vi grävs ner.
Vad är problemet?..;)

En sak till idag som....

....jag upptäckt. Vilken effekt solen har på individer å växter å djur. Hur min hund sitter i fönsret å tittar ut, hur man ser hur vattnets sugs upp av växter. Hur mkr mer man själv kviknar i -inombords. Om m an sitter på ett café så passerar nån av det motsatta könet -oftast:)- så ser man mer å det spritter i en mer.....
jag satt idag å såg fler som lixom lyfter å blicken å ler då det går förbi nån, jag är helt övertygad om ddet är solens ljus som gör att sinnet väcks ur sin dvala.
Jag blir iaf gladera, av ljuset säketr men även av andras åxå gladare hunör...
Mer sol, ge mig mer sol, jag vill ha mer sol...trallaralara..;)

Igår var det en...

...bra kväll med mkt trevligt folk ute -vissa mer trevliga än andra. :)
Jag tycker det känns bra å j-t rolit träffa folk på kvällen. Alla är ju positiva å glada å är ute för att ha rolit -de med :) Sen träffar man gamla bekanta, jag kan inte säga att nån gör mig besviken -mer förvånad kanske.
Men rolit är det å fler ggr är planerade. Det är ju så i mitt liv nu -solo varannan helg...å tänker fanimej passa på. Sen fåpr folk å fä tycka vad de vill.
Idag så gjorde jag flera 'fynd' faktiskt -saker jag tänkt köpa å inte hittat eller kommit på fann Pehr idag.
Sen är det litet mer jag åxå stökat om här hemma, det är långt ifrån rolit å inte trevligt göra det,men.....då det är klart känns det så bra :)
Så mer förbättringar kommer det att bli :). Sen så längtar jag faktist efter sommaren ...i det syftet, kunna göra om för jag har fler ideer som jag hoppas jag har tid/ork/råd att göra.
Nu är det andra saker jag må få klar innan dess....
Å just nu att bara få kvällen=pannan klar å lägga mig sen....:)
Blir nog en dokumentär ikväll -har ju flera intressanta såna.

Det känns bra...

...att elda med ved dessa kalla dagar nu. Tänk om man haft värme med el tex, idag tar Eon 1000:- för att de levererar elen hit å sen själva Jämtkraft på 2000:- ca. Men de säljer själva varan. Undrar om folk vet om vad som ingår i deras elpris? det konkureras om ören på Kwh, saker folk fattar. Sen är det en del som elbolaget där anläggningen ligger belägen i som är procentuellt av förbrukningen.
Det jag köper jag för 100:- av jämtkraft tar Eon ca 10:- som tillkommer på förbrukningen, summan ligger då på 110:-. Men sen är det ännu mer, moms, elskatt, fast avgift etc å priset blir mkt högre, men det syns inte då de bara pratar om Kwh pris..
Jag tycker det är falsk marknadsföring jag. Å undrar på vad det är för fakturor de får de som har elvärme tex..eller luftvärme pump -då det är -25.....hoppas de inte är för höga.
Imorse vaknade jag av en drömjag hade -å kunde inte somna om.
Jag var på nån tillställning -ni vet hur luddit det kan vara :) å jag var själv där så kom mina barn dit å då skulle jag åka. Min dottir skulle följa med mig, men ho satt å spela kort(?) med ett par andra barn å skrattade på sitt sätt -sådär sprudlande ;) å jag visste inte om jag skulle ta henne därifrån...å vaknade ...
Bilden av hur hon lägger huvudet bakåt å skrattar sådär sitter etsad i mitt sinne..... Min son var med mig, i drömmen, å -som alltid- ödmjuk å vänlig i sitt sätt. Log å väntade på hur jag skulle bestämma mig...
Såna där saker som förgyller drömmandet eller verkligheten. Små stunder av en fullkomlig närvaro lixom, i skrattet eller stödet eller som åskådare. Som att se barn få se/vara något de inte trott var möjligt..:)
Jag vet jag ger mina barn något de inte kan få någon annanstans.....små stunder tex.. men mkt mer än det.
En helt annan sak....jag lyssnade på radion härom dan å det var ett program en någon som åkt till sthlm å som gjort en skiva !! som är sååå speciell å guu vad duktig den är å bevare mig väl vilket under att en härifrån fått åka till STOCKHOLM å göra en SKIVA !! kyss marken den går på.....nä Pehr inte så, inte så....
Men jag blir j-t trött på att höra den j-a dynga de berättar på radion ibland -visserligen är det media som går ut på att lyssna, å mkt musik. Men hallå !! spela deras musik då, jag skulle inte ens under hot köpa den medioåkra variant jag hörde den som 'var såå speciell..' Gör repotage om andra saker nångång..
Jag är helt övertygad om att det finns folk i vårt län bara som gör helt andra saker å som betyder mkt mer för fler än för nån som har sitt kall å vill bli milionär.. Jag vet det finns de i skolor som gör så mkt mer för barn/ungdommar som nån artist inte kommer i närheten av. Men som bränner ut sig för de inte orkar eller fysiskt håller....berätta om dem istället. Eller företagarn som dragit igång nått som skapat mkt för orten...eller nån sportfantast som stöder de som har det svårt å får dem ur sina hålor eller...vadsomhelst....livsöden på fjället.
Men att låta dessa 'artister' sitta å göra reklam för sina produkter -för det är just vad det är, en produkt- borde bannlysas. Jag VET det finns flera i min lilla omgivning som gör andra bra saker, hur många vet jag inte om?
Ge dem litet uppmärksamhet, en i månan iaf eller en i veckan...som sommarpratare tex. Många av dem har mkt att dela med sig av -å inte då hur många de träffat å vad de vill sälja...
Som för mig in på en annan grejj, då jag hör å ser på teve. Hur det idag uppmärksammas på det yttre, fåsenu vad heter ett av dem...programmen de stylar/tävlar om hur de är födda å ser ut. hmm...top model tror jag det heter, det sänds på bästa sändningstid å om några -iåförsig- vackra små brudar som kacklar om smink å hår skor som gör såå ont å det är såå jobbit stå å flina då de fotas....sen att det är undernärda enligt BMI är en liten detalj bara. Sen att de inte vet vad den stora lampan som skiner på nätterna inte går att släcka eller att det finns en hel värld utanför deras 'bubbla'. Att barn svälter å dör å har PROBLEM, inte nån j-a styling som inte håller som gör deras dag förstörd...utan ungdommar som stjäl för att få nått i magen....
Hur konstit det är i världen....jag vet att man lever i sin värld, men.....att de inte vill veta om det ens. Å kan därmed inte behöver bry sig eller göra nått åt det...
Jag gör inte mkt heller men har jag möjlighet så gör jag nånting...
Men inte ens ett promille av vad många andra gör för sjuka/äldre/undommar å barn i vårt län bara...
Gör program om dem istället så kanske fler vill engarear sig å att de som gör detta får en klapp på axeln. Mot dessa penning hungriga undernärda 'artister' i alla möjliga nollproducerande branscher. För de bara förbrukar. producerar inte ett j-a dugg. 'Får folk att må bra'  jo -men det gör sprit åxå ;)
Vi borde se litet längre än vår egen livstid, de egoister vi nu är....tänka på de som tar över (städar) efter oss.
Nä nu j-r blir det iladdning å fääst...å att förbruka den vara som har samma effekt som en god vals kan ge...

Jag blir så....

....less på de nyheter som skrivs om i tex Epressen på nätet, eller nyheter å nyheter det är  mest skvaller om vem som sa/gjorde vad å nån sade om en annan på ett teve dansjippo eller hur formen är för nån sportfåne. Typ 80% av vad det skrivs om är sånt dravvel. De nyheter man ser är inte många. Sen är det så otrolit pigga på att skriva saker som är negativa, det händer väl bra saker åxå?
Tex det om Östersunds dricks vatten, då det var dålit var det stora rubriker å ofta. Nu är det en notis om att det inte är nån fara längre....
Tror fan det att folk -däribland jag- blir trötta/negativa då...
Iförrgår då jag vaknade å var dålig i magen å var uppe en stund innanm barnen, hade hoppats det skulle hållas kvar i  magen till de åkt på skolan. Nu blev det inte så, utan då Holger kommit ner å satt på toan kände jag att det var på väg...;) vad gör man då? Jo jag tog på mig skorna å gick ut å spydde ute. Sen började jag fundera....
Jag har hört -inte av exxet- att barnens halvblod skulle döpas i helgen å tyckte det varit tråkit om de var sjuka då. Så jag ringde upp exxhonan å berättade läget å att jag inte varit i kontakt med barnen å tyckte det var bättre om de inte var hos mig den dan, å då skolan var olämplig var det bättre de var hos henne, Så hon hoppa in i bilen å for å hämtade dem. Innan de ätit eller ens dptra klivit upp, väkte na å på med hennes kläder iväg...
Nu sa exxet att behöver jag nått är det bara höra av sig, men jag skulle vara nöjd om barnen fick ringa så var det ok. hör inget å ringer opp själv å får prata litet, då de var hos sin mormor. Så varsegod att jag inte bara er mitt eget j-a liv utan tänker på de runtikring med. Jag har ringt angående Holgers diabetes med till henne jag gett barnen, då det enligt uppgift är vi som bestämmer om Holgers behandling, doser tider mat etc. Jag försöker ha en kommunikation om det iaf.
Vad hör jag? Jo orders som fdhonan å nån till har bestämmt -ändrad insulindos eller nått. Jag har inte hört ett smack om att det var nått fel eller vad jag trodde skulle göras. Likaså insulinpump, det ämnet har vi berört förut å fått avrådan då pojkar i den åldern rör sig så mkt. Men nu har det överlagts -med nån- å det vore bra om han fick en sån. Å jag inte hört ett pip om det.....förrän vi sitter hos läkarn.
Jag blir så trött så trött.....
Imorrn är det dop av deras avkomma å jag lägger mig inte i alls, men söker en mer dialog om barnens tillvaro. Vad de mer gör sen i kyrkan spelar inte mig nån roll -utåt- ringbyte eller sjunga eller vad de nu vill göra.
Jag tycker iaf det inte skall vara såhär. Jag blir barnens barnvakt då nån annan i exxfruns tillvaro har mer att säga till om barnens tillvaro mer än mig -barnens Far. Att uppfostra dem det gör jag å försöker så bra jag kan.
Men min tro om barn å familj är för evigt borta. Ser mest egoister som lever sitt liv, utan att tänka på barnen.
Min dotter sa själv för ett tag sen att hon inte upplevt att hennes mor å far bott ihop å att hon fått vara i en familj. Å jag vet att hon aldrig kommer att få uppleva den friden heller.
Hennes början i denna värld började med att åka mellan varannan vecka å se/höra det vi gjort genom åren. Killar kommit å gått, diskussioner om tider, höra hur kass pappa är, få höra vad pappa/mamma gjort då hon inte varit där. Att en av oss åkt utomlands, träffat folk åkt hit å dit, sett å hört saker de inte vet nått om .m.m.m
Tror någon att min dotter tycker hon fått en bra start i livet?

Det finns stunder....

...som jag verkligen reagerar å ibland ger blanka fan i att bry mig...:)
Nu är det litet mer reflektioner bara...
Såg på teve 'Wifw swap' -fru byte- från england. Som startade min vindlings tunnlar i hjärnan, för faktisk fyller det protein som rinner i våra hjärnor även de sin minnes funktion...tasr mer om det senare i nån annan tanke kedja :)
Men de visar två familjer som byter fru ett par veckor, åsså två ytterligheter natutrligtvis. En hemmafru, dålit ställt å en karriärs kvinna med bra ekonomi. Det är intressant å se hur det är då det är så pass stora skillnader. Barnen är oftast till antalet i samma antal -på ett ungefär. Sen hur barnen tar sin mamma i försvar, säger de något negativt så blir det i förbipaserande å tas det upp blir de 'förvånade'. Mannen i hushållet har väl förstått 'leken' å gör som det är tänkt å deras 'nya' fru säger -oftast. Men vilken skillnad på mödrar, en dominant å en flat. Barnen i den ena får orders å inget ansvar alls i den andra... Nu anser jag inte att den ena är bättre än den andra men ett mellanting vore väl bäst, å ibland så tar de åt sig å ändrar sig av den andra mamman litet åt det hållet. Leker/umgås mer eller ger barnen mer uppgifter. Jag brukar jämföra med hur det är hos mig. Jag försöker ge barnen vad som de vill ha men som åxå kan berika dem litet på sitt sätt. Att mixa lixom, nöjje å nyttigheter. Nu anser jag inte att barn skall 'jobba' hemma då de är just barn, men vill de hjälpa till är de välkomna. Sen får de även lite orders med, att städa eller plocka bort från bordet m.m.
Men jag mår bra av balansen -Yinyang typ å tror att även de mår bäst av det.
Det tecknet -YinYang- gillar jag jättemycket, det står för så mkt som livet å världen är å har. Ingen klar gräns lixom, utan nöjjet har litet av nyttighet å tvärtom. Jag tror det är det bästa. Mixen å inte detstinkta rätt/fel, bra/dåligt osv. då det ofta har två sidor i sig. Politik tex det ena behöver inte utesluta det andra, utan att vara flexibel å inte helt stum tror jag är bäst. I lagen är det svårt då lagen skall vara lika föra alla -men är det idag i Sverige? Får inte de längre ner på samhälls stegen andra straff än de på högre vid liknande brott?...hm...hmm
Sen en sak till jag har sett å funderat på. (Nu blir man väl kallad rasist, men är det fel?)
Å tex på fredas mys reklamen idag så är det en neger å en blondinska som gör reklam för Western chips! visst är det så i dag så att det förekommer pappa/mamma men det är fler än denna reklamsnutt som har den grupperingen. Jag har inte sett nått annat som det åxå förekommer av idag. En äldre man å yngre asiatiska som myser i soffan eller städar handlar, ringer, reser, åker bil etc...är det 'fulare'?
Eller om man ser på den procentuella fördelningen på Bollibompa värdarna, där det är 80% av utländsk härkomst å 20 % nordisk, ser fördelningen ut så i Sverige idag?
Är det nån typ av justering av hur det skall vara bra att inte vara nordisk.
På radion har jag åxå hört en reporter som inte riktigt pratar klockren svenska -på radion!! där det bara skall kunna höras vad man säger. Nu hörs det vad han säger men då det stakar sig å så distraheras man -iaf jag- av hur han pratar å inte om vad.
Jag har inget emot de som kommer fråmn andra länder, utan gillar att diskutera å höra hur de ser på saker. Men att leva med dem å ta in deras sätt til Sverige tror jag inte är så bra. Flyttar de hit å har sin religion -bra!! Men då får de även acceptera våra rutiner -att gå i kyrkan på avslutningar eller ha sexundervisning, att frun inte bär burka om hon inte vill att hon kan skilja sig m.m
Gillar de inte det kan de väl resa hem igen. Jag vill då iaf inte att de tar med sig sina avstånds taganden till muslimer/habbas/jemer, eller vad det nu är. Flyttar de hit kan de får riskera att bo granne med deras motpart i kriget hemmavid.
Jag tycker att det jag räknat upp är en del av 'justerandet' som finns idag.
Jag är öppen å vill det skall kunna vara en öppen värld -för oss ALLA.
Har nån mer än jag missat det som varit i Egypten å hur de länder har det runtikring där nere?
Att några styrt sitt land i 20-40 !!! år!! å sonen som ska ta över, men med 'val' naturligtvis....horribelt.
Jag har iaf inte vetat om det förut, inte ens tänkt på det. Nu uppdagas det å med dagens teknologi, internet, mobiltelifåner m.m gör det mkt lättare att nå folket -jättebra. Även om bensin priset stiger så är det för mig en kostnad jagf hellre tar än än att det är acceptasbellt med diktaturer -för det är just vad det är. Diktaturer.
Jag hoppas vi alla kan 'mötas' på Tellus, även om det är svårt å tar tid. Men fotrsätter denna 'kamp' där en del tar åt sig av kakan å några får betala för den, så kommer jorden att kollapsa.
Då det inte finns nån samverkan på hur vi (ut)nyttjar vårt Hem idag -allas Hem, Jorden
Så låt oss alla krama varandra å hålla händer å sjunga "we shall overcome.." :)
Nädå inte så nu, jag är nykter -lovar. Men vi borde kunna acceptera varandras relöigioner å leverne, utan att låta vissa bli penningstinna av saker som tär på jorden....
Att vi idag förstår men accepterar detta är för mig en gåta.
Att vi köper kläder/skor för det är billigt -men fattar att det är små barn händer som knåpat ihop dem. Men viu är stolt å nöjd att fått köpa nått billit. Vi vet det men väljer att blunda å handla å stötta det. Mot att avstå från nånting å köpa det dyrare som INTE är tillverkat av barn. Nu är det svårt då flera av dessa kedjor har bytt märkning å det står 'made in France' tex fast de inte är det. Eller de som kopierar loggos å säljer vatten i ampuller som skall vara tex insulin i, men de tjänar pengar då de flesta vill göra 'klipp', å folk med sjukdommar dör.
Ursäkta ja må kräkas....
Mot att Alla tog avstånd mot allt sånt här beteende...
Det är en vision somär svår att nå -tyvärr. Men OM alla kan få tak över huvet å mat fördagen, utan att förnedra sig för att en liten del skall tjäna pengar vore det bra.
Att barn i asien slapp sova med äldre europeer föratt ha råd att äta.... eller jobba 14,15 timmar om dan för att ha säng å mat...
Men vi har det bra vi....

Nu har det...

...börjat lägga sig å det är lugnare i magen -men så tog jag en whiskey igår åxå. Så nu vet jag hur det bäst skall undvikas då det går magsjuka. En liten wiskey innan läggdags. Jag har hört att en wiskey varje morron är bra då man är i utlanne, för att undvika magfaring. Problemet här är då att man skall köra bil/jobba etc å inte såå bra ta en på morron då, så en litet större på kvällen funkar för mig :)
Annars så är Pehr piggare idag å börjat filosiofera igen....
Såg rätt mkt på teve igår å bland annat all j-a reklam -som de MÅSTE spela på högre volym än vad programmet sänder på, så man INTE kan slappna av å halv/helsova framför teven. Eller som nån 'logga' efteråt i deras slutvinjett en hund som skäller, på flera olika bolag på alla kanaler. Vilket kan innebära för oss som har hundar att de hör ett skall å skall minsann svara de som skällt i deras närvaro, det är ju deras instinkt....sån tur är att efter 5-10 ggr så lägger det sig å de skiter i vem som skäller å varför -om man har tur, men jag är övertygad om att det finns fler hundägare som är trött på att lugna sin hund...
Sen all reklam om mat å godis. Godis som ser såå gott ut å tex inte min son kan äta hursomhelst....men ser det å saknar det ännu mer. Eller den grandiosa pizzan...jag köpte en sån en gång. Barna var inte hos mig å jag hade jobbat å inte förberett maten å såg å tänkte "man kan testa.." Jag är ju rätt öppen för det som är nytt å oprövat så....jag köpte en å rännde hem å värmde den enligt rådet. Men guu vad besviken jag blev då det skulle inmundigas den 'stora, härliga' pizzan...fan det var ju mest bröd å passeradtomat på den, å litet kryddor för smakens skull. Det hade varit enklare köpa runda polarbröd spruta på ketchup å skiva på ost å värma den i micron.
Sen fascineras jag av alla olika träningsredskap som finns, tunnor, skivor, styren, bollar m.m.mm. jag menar.. Vilken stor industri det må vara. Alla som räknar ut å sen de som skall bygga det.
När det egentligen är bara att ge sig ut å gå i backar eller springa/åka skidor en sväng, cykla till kiosken å köpa en tidning. Nu gör jag varken eller, är lite fet å trivs inte med det -men gör inget åt det heller så.......som man bäddar får man ligga (mjukt iaf:)) Men jag kan säkert komma på vem jag skall skylla det på , som de flesta andra, inte är det MITT fel utan...hmm...reklamen ! deras fel då de visar å gör mig sugen på kolhydrat bomber...;) Nädå, det är opp till mig....å jag löser det....sen :)
Det Du kan göra idag, skjut upp det till morrondan så har Du glömt bort det :)
Annars så har jag funderat mkt på min situation med, men inget jag kan skriva här. Då det inte är 'att rekomendera' då det kan utnyttjas av de som inte vill mig ngt bra. För vi lever ju i Sverige ett åsikts fritt land -så länge man tycker å är enligt mallen eller säger som alla andra.... Det är väl därför jag sitter i den sits jag sitter, då folk inte vet hur de skall göra/svara/tycka på allt som fladdrar i min hjärna....lite allvar å mkt skojj.
En del blir kränkta en del blir arga en del blir....ja det vetgudarna men avstånd tas iaf....
Det svåraste man kan vara i Sverige idag är just sig själv, OM man inte är efter mallen.
Förort, fru, 2,5 barn, hund å V70, fjällen/Mallorca vartannat år, jobba mån-fre 0700-1600.
V70 å hunn det har jag, sen spricker resten. Försöker vara den jag är, inte göra folk illa, hjälpa andra är väl det tyngsta 'punkter' jag tillämpar. Men jag låter mig inte trampas på, å det är väl det som är det svåraste -för andra.
Jag har en liten stolthet innerst inne, som jag inte vill släppa -eller kan. Å är det så nån försöker få mig att ta bort det kan de dra åt varmare avgrunder :) å jag låter dem vara. Jag tar lixom botr dem från mitt liv bara, ser dem inte ens -å 'glömmer bort' dem bara. I mitt fall är det j-t lätt hjärnskada å inte minns min ungdom :) så det är bara lägga dit fler individer jag inte vill veta av :) Det gör jag i ren egenbevarelse drift, orkar inte med eller låter dem åpverka mig å mitt liv.
Men de som jag gillar å älskar kan jag ge min högra hand för....
Vet vilka de är å gör vad jag kan för dem med, å det är inte bara mina barn skall ni veta. Även om jag gör Allt -å litet- till för dem. Som åxå några inte anser vara 'rätt' -men det är enligt deras egen uppfattning, inte min. Å jag lever mitt liv å ger mina barn den jag är. Men samtidit med en baktanke inför deras liv.
De skall kunna ta ansvar för sig å vad de gör tex...det är mkt mer men kortfattat/förenklat...
Nu skall jag ut i solen med min hunn å gå litet, känns bra då jag legat mest igår.

Så har jag....

.....fått magsjuka. Jag har tagit ca 2 cl wiskey varje kväll sen det började, men igår glömde jag det -å vad händer?? Joo vaknade å var dålig i magen, å efter diverse försök att undvika att det började. Det gick iaf inte så jag har legat i soffan å gått på toan mest hela dan. Nu har jag lyckats få i mig nått som jag tror kommer stanna.
Så jag börjar se färger igen. Faan vad matt man blir av få magsjuka, orkar lixom ingenting...
Men bara jag ser hur det utvecklas så blir det en 2:a till. Det är väl det bästa det...
Jag har inte ens orkat tänka idag, å då är det illa.

Pehr får ibland....

...svackor när jag lixom tas ifrån att jag kan få planera/bestämma något. Är det mat till mig å barna spelar det ingen roll, men mycket av det som händer i vardan.
Fixa skjussar eller kläder resor ..m.m..
Är jag såå j-a dålig på att kunna lura ut såna saker själv?
Är jag omöjlig då jag gör som andra/de själva gör?
Varför skall jag berätta exakt vad å vart jag är å hur länge, då andra inte gör det till mig. Men jag skall göra det åt andra, berätta vem som sagt vad till vem å hur jag beslutat?
Tror f-n det man inte ids att diskutera det fram å tbx, får inte hjälp/råd/tisp/ett resonemang -utan bara att jag sågas.
'Det du säger går inte !...' sen släpper de det 'Har du tänkt på xx eller yy?..' osv osv
Frågar jag då vad de tycker vet de/den inte, men kan säga detär fel jag lurat ut....
Min kommunikation blir mer å mer knapphändig bara -det är resultatet.
Jag vill gärna att man möts från två hål, inte att jag ändrar -hela tiden. Eller nån som inte vet eller är i min närhet skall bestämma när/var å hur det skall lösas.
Lejjer man tex mig för jobb å vill ha en sak utförd, får de väl lita på att jag kan göra det -eller....
Annars kan de lejja nån annan eller göra det själv. Har de önskemål kan det komma fram då de beställer det.
Så jävla enkelt är det.

Idag blir det en....

...dag med lugn å ro. Dotra spydde igår å är hemma idag med sin bror då de 'bör' vara hemma med, syskonen bär mest trolit på bacillerna med. För att undvika att fler blir sjuka rekomenderar det att föräldrarna gör så.
Så det blir spel å film mest hela dan idag...
Tur det är grått å kulet ute så man inte får ångest var inne.
Mer än så bör jag inte skriva -även om jag vill. Då det kan användas i andra syften än att läsa vad jag tycker å tänker, utan det läses för att klämma åt eller se till att mitt liv blir mer innehållslöst än vad det är -så skriver jag inte mer än det här...nu :)

Nu är det såhär att...

....jag är tekniker å mattematiker till yrket (humanist på min fritid dock ;))
Men då jag räknar å filurar får jag det inte att gå ihop...
Tex så har elräkningen ökat med cs 24% den senaste tiden, maten ökar med ca 10% bensin priset har jag inga siffrore på men att den ökar kan alla intyga. En mkt bra å säker inokmst källa, ju mindre man pumpar upp ju mer betalt :) då folk måste ha bensin, ett sido spår men iaf så är det så :)
Telia gör miljard vinst -vem betalar, EON gör åxå miljard vinst -vem betalar osv...
Vad har gått upp mer?...hmm...
I Ragunda skall de öka utgifter/hyror för de som byggt upp vårt land -vilken bra belöning....
Det finns fler saker som ökat xx %, men vad öker lönen? jo i snitt 3% 'för att hålla ner inflationen' vilket innebär att folk inte har råd att köpa som förut. det som driver samhälls hjulet runt.
Utan de får dra in åp vad de handlar då de måste använda el, äta mat å tanka bensin för att åka till jobbet -iaf här uppe. Då kollekt8i trafiken inte är ytbyggd som i Stockholm -å inte politiker idag har fattat...
Pånåttvis får jag det inte att gå ihop, utgifter ökar mer än inkomster. Folk måste dra ner konsumtionen -det som håller samhället igång.....å så stannar det= lågkonjunktur (som det kallas fint).
Är det bara jag som finner det hela helt ologiskt?
Tanken är väl att alla skall jobba för att kunna dra nytta av det ekomiska systemet? Hålla det igång..
Jobba så får Du lön, som ger Dig mat å husrum å nöjjen.
Jobbar Du inte får Du inte lön att kunna köpa det Du vill/måste ha.
Å man börjar dra ner å det som förgyller tillvaron, nöjjen å fina middagar med vin till mindre resor/film/krogrundor å slutar köpa kött utan kör med pannkakor å blodpudding med vatten till (om man inte bor i Östersund :))
För balansen för alla är att inkomsterna skall vara högre än utgifter....eller iaf+-0.
Då folk mår sämre ökar sprit/hustrumisshandel/slagsmål på stan etc mer. Då de känner de vill 'ge igen' å inte vet hur eler var utanm bara blir mer aggresiv å tar den de kommer åt....
Allt det här innebär åxå ökade utgifter för landstinget som måste få mer inkomster=ökade skatte intäkter..
Det hela blir lixom en ond cirkel.....å det är därför jag inte köper den lösning vi har idag.
På löner/jobb/miljö/konsumtion m.m.m.m.
Vissa får groteskt stora löner, bolag gör astronomiska vinster, politiker ger sig själva 20% löneökningar m.m.m
Sen kommer blir de förvånade då de ser vad som händer i Egyptien...där det gått för långt bara. Visst vi har demokrati som det så stort heter, men vad har vi att välja på? De etablerade å deras avkommor, då de inte släpper in vem som helst. Helst -eller bara- de som accepterat hur det 'skall vara'...
Jag är övertugad om att det förr eller senare kommer raseras -om det inte sker förändringar......
Frihet att bo å leva var man vill, jobba med det man vill osv -kommer att försvinna.
'Ta det här jobbet, annars...'
'Flytta dit, annars.....'
Jo lever i ett fritt land, bara man följer marknadens lagar å viljor.
Vi får välja vad vi vill idag, pannkaka eller blodpudding.....Tensta eller Kista....
Men då utgifterna ökar -mat,bensin, el ,kläder etc- gör 'valet' mer å mer styrt....
De som har ideer å viljan, förmågan att 'växa' låt de göra det -med högre lön. Men ingen är så oerhört mkt bättre än andra å kan tjäna på ett år vad vanliga, bidragande människor gör på ett liv. Då det hela handlar om samarbete. En VD utan folk på golvet, funkar inte -eller folk på golvet å ingen VD...
Som en växellåda, en sväxel spak många brickor mkt olja å några kugghjul.
Ta bort en sak så funkar den inte alls, jo ett tag....... Det skulle kunna undvaras är väl färgen som förgyller tillvaron litegrann (konst, musik) men som får det övriga att må bättre.
Men det hela bygger på att ALLA bidrar med vad de vill å kan.....
Men idag då många är/blir egoister å drar åt sig vad de kan å inte ser samarbete så faller det hela. JAG är värd, JAG skall ha, JAG förtjänar osv osv.
Fan bli glad då grannen vunnit en miljon, så kanske Du blir bjuden på fest. Uppskatta de på golvet så styrks de å jobbar bättre vilket ger mer tillskott i kassan=högre lön. Mot at dra in allt till dig själv å köpa ett lyxhus å de anställda blir arga å sänker tempot. Ge dem mer förmåner istället å håll igen på vad Du själv kan dra åt Dig...
Låt Kamprad ha sitt konto med xx miljoner(miljarder?) då han gett så mkt, UTAN att utnyttja folk. Idag vet jag inte då 'marknaden' (aktieägarna) köpt det å vill ha mer å billig arbetskraft, barnarbetare??.
Pånåttvis har det snurrat om för hur det blivit....
Alla vill ha mer å missunnar andra....
Mot att se varandras förmågor å personligheter....
Krama varandra mer å ge blommor till alla :) sa jag å tog en klunk :)
Nämen Ni förstår.......utjämna det skillnader som förkommer, växer idag..
Se å hjälp varandra mer.

Nyheterna hade ett....

..inslag om en kvinna som blivit våldtagen av sin styvfar. vilket jag fördömer så ini h-e...
Men hon fick mer i skadestånd än vad jag fick...fast hon inte har stora (någon?) fysiskt skada...
Utan kan leva vidare med jobb osv, familj vet jag inte. Men kan teoretiskt 'gå vidare'...
Som hon fick sparken för hon var gravid å åxå fick större skadestånd.
Å här sitter man...med en fysisk skada som gör mig oförmögen att jobba så mkt som jag velat. Till den dan jag somnar in är den skadan kvar......
Jag vet det inte går att jämföra, men det känns litet konstit lixom....
vet det finns fler som fått större skadestånd fast de inte har skador för resten av livet.....
Det suger....rejält...

Varför har vi.....

...pengar?
I början bytte vi bara varor så, en hare mot 5 kg blåbär osv...
Så kom nån på att det var lättare ta det i en symbol så man slapp dra med stolen till kötthandlarn :)
Å då man kom på att arbete går att byta mot pengar, innan var det att bo här å ät mat mot det arbete du utför. Så utvecklades att gräva ett dike motsvarar 100 peng å det var vad en dags matransor å en natt under tak osv.
Så kom nån på att just mitt arbete att bygga en båt det klara inte alla av så det vill jag ha 2 dagars mat å två nätters sömn för ett arbete, dvs 200 peng. OM du ville ha en båt.
(Nu är summor å mängden bara påhittad men själva principen)
Det blev fler å fler varianter på hur mkt vardera sak var värd å hur bra de var hur många som kunde det.
Men grundtanken var att ha en enhet att ha i fickan mot att byta varort tjänster, praktiskt...
Idag sitter det människor vid en skärm å köper å handlar med denna enhet -peng. Å kan då öka/minska den mängd de har. De flyttar härs å tvärs över världen, köper papper å säljer den dan efter å vips!! har de mer av peng i sin ficka....
Jag tycker mig nånstans att det känns konstigt....att man kan enbart med att ha peng i en låda å låte grannen låna det över helgen å sen ge tbx det + delar av denna enhet......
Om denna peng från början hade ett motsvarighet på ett dike å över en helg var värd 0,9 eller 1,2 st dike...
Då det från början bar samma enhet. ok om det finns lite fisk å mkt älgkött å man vill ha just fisk å får betala mer då fler vill ha just fisk, men diket är ju rätt statiskt. Å i obegränsad mängd, det är ju bara att göra tusen diken eller ett -var man nu vill ha det å till vad...
Är det så att då grannen min har et dike ska jag ha två? för att vara värre å vill han han en fisk köper jag allihopa å är värst.....fast den blir dåliog å jag får slänga hälften...:)
Varför kan man inte se att vi tillhör samma djursort å hjälpa varndra. dela med sig å ha det man vill ha. Om jag inte gillar fisk å grannen älskar det. Då tar jag hans älgkött å han min fisk...etc.
Eller är vi missunnsamma å ska ha bara för att visa mig liite bättre än grannen? Å att han inte skall få må bra....
Så gräver jag mitt dike rakt framför hans hus å tar all fisk för honom?
Mot att gräva diket bakom huset så att även han har nytta av det å kan ansluta sitt dit å äta det han vill å jag det jag vill äta.
Varför denna egoism idag? Roffa åt Dig å sitt själv på din hög med peng, mot att låta grannen låna över månaden då de bara ligger å du inte har användning av alla peng du nu har, då du bor i ditt hus å äter den mat du orkar å vill ha.
Varför denna 'tävlan' om vem som har största högen med peng eller största huset, då du bara kan vara i ett rum, i taget å sova i en säng å flytta röven en gång åt ett håll -oavsett om du åker häst eller RollsRoyce till byn.
Varför ha den fordon som snabbast tar dig 200 mil då du åker själv, mot att åka långsammare med andra människor i din del av världen? Att få skratta å prata med andra under resan å lära dig nya saker på en dag, mot att stressa å dö i förtid då du åker ensam å fort -för att hinna med allt som ger dig möjlighet att lägga mer peng på hög?
Mot att träffa folk å kunna berätta för dina arvtagare vad du lärt/hört under den resa du gjorde....
Att sitta ner å umgås med de som växer upp efter dig å se hur de lär sig saker å utvecklar det som du trodde var det bästa som fanns :)
Att glädjas med grannen över en matstund å dricka den dryck som ger dig smilgropar...å en kvälls nöje. Mot att sitta själv vid din skärm å glo -som det idag finns två varianter av...en teve å en dator, men båda i samma syfte. Att få tiden att gå, så du snabbare kommer till ditt slut.
Att vara här å nu.
Nä hjälp varandra, se varandra, lär känna varandra, skratta med andra -mer än vad denna enhet peng behöver.
Utan det DU behöver, inte din hög av enhet peng vad det behöver för att växa bäst av...
Den hög Du ändå måste lämna då Du går vidare å avstått gemenskapen för.
Gemenskapen som Du mår bäst av...som jag tycker är trevligare än att uppleva än via skärmen...

En tanke kedja...

..jag hörde på den bok jag lyssnar på nu i bilen.
Var en general i Salladins armé vid år 1266, som sade en rolig sak.
"Jag har lett flera tusen man i strid och det har gått bra, men att behaga min fru det klarar jag inte..."
Det gjorde att jag skrattade högt på den bilfärd jag var i å lyssnade...
Å tyckte det var lite roligt så....man ser honom framför sig...då han står där med tiomma ögon å försöker -men ger upp. Hur han slår ut med händerna ser ner i gräset å ger upp... ;)
Undrar hur många män/kvinnor som kännt sig så?
Jag tror att 99,99% har nångång under livet kännt den frustration man känner då man hamnar i denna situation.
Man har försökt å tycker man har förstått -vad händer då? joo!!, lappkast. Då händer något helt annat än vad man trott skulle hända..:)
Jag har försökt att göra så bra jag kunnat för de jag velat ska ha det bra. JObbat mer/mindre eller ställt upp på ditt å datt. Tycker mig ha lyssnat på vad de velat å gjort det jag kunnat å velat göra för dem.....så har de dragit.
Så den frustration generalen kände å på det sätt han sa det fann jag igenkännande å humoristiskt...
En annan sak jag pånåvis sett, om det är bara jag som 'fastnat' i det eller...om det är fler liknande med andra tal bara.
Men djävulens nummer är 666, vikinga tiden tog slut 1066 å den här boken jag lyssnar på har stora omvälvningar år 1266. Det är mer jag hört som har dessa kopplingar lixom, till siffran sex. Å varför den är så 'stark', jag menar tre är åxå en sån där 'stark' siffra. Tre gissningar, tre små grisar osv....
Varför inte 2 eller 4 gissningar...varför har historien ofta 6 'i' sig så...jag kommer inte på mer justnu men jag har sett/hört/läst om saker som inträffar vid just 6 eller 66 som årtal, inte 6:e juni utan just året/åren 6,66.
Kan ta fram mer händelser om det finns intresse....
Kort agt tre å sex å tydligen viktiga siffror, om det är för att tex tre är ojämnt å en 'sida' må vinna å sex en siffra med dubbel betydelse -det vet jag inte...än :)
Nu är det slut för idag, å förberande dag för ankomst av arvingarna imorrn.

Jag gillar att...

...lyssna på ljudböcker. Å gärna desom är har nått spännande å en lite mystisk handling. Jag tror det är rätt vanlit med, att man dras till saker man inte riktigt kan säga rätt eller fel eller om det finns.
Se på alla religioner bara. Hur det spekuleras vitt å brett men ingen kan säga rätt eller fel. Svårt ta ut fakta  lixom.
Det finns dock handlingar som religioner är 'ansvariga' för -eller som nån tolkat det till att deras religion vill de skall göra. Tex hänga på barn plastnycklar runt halsen för det är 'nyckeln till himmelen' innan de börjar gå över minfältet....
Eller de som säger deras 'kall' är att......vad det nu må vara. Å oftast nått de själva vinner på i detta livet. Tänker då på alla sekter..vars ledare åker i värsta bilen å har det flottigaste huset.
Men den religion som vi i väst anser vara rätt -kristendommen.
Vad gjorde att de hade 'rätt' att åka till Jersusalem å slå ihjäl folk som det var 'deras' stad?
Då Judar m.m redan bodde där?
De kristna menar att det är deras stad då deras religion startade där, som indinanerna i Amerika. De var ju där först å då borde ha störst 'rätt' till det landet....
Varför inte låta folk tro på vad de vill å bo där de vill.
Nu är det svårt som att kristen få bosätta sig ett muslimskt land och vara just kristen, men om ALLA accepterade varandras tro å lät var å en tro på vad de vill...
Inte tvinga barn/kvinnor/män att vara nått som de inte själva vill.
Jag döpte inte mina barn då jag anser att det inte är min sak att bestämma ett spädbarns religion. Då barnet i sig inte kan säga mkt själv -vadde vill å tror på....
Utan jag gav mina barn ett namn så får de döpa sig själva, då de vet vilka alternativ som finns.
Sen vilken religion de väljer, men de får de själva välja, å vad de än väljer så stöttar jag det. Förutsatt det är deras eget val, att inte nån tvingat på vad de anser vara rätt. Jag låter de välja å leva sitt eget liv...
Se man på kristendommens korståg, vilket var rätt råa. Då de brände, döda, våldtog å stal det som det kom över. Som de sen i sin tur gjorde att de kunde köpa vad de ville ha. Bygga kyrkon, hus affärer mark tec.
Öppna å läs denna länk: http://sv.wikipedia.org/wiki/Korst%C3%A5g#Det_egentliga_korst.C3.A5get
Som innehåller mkt fakta i frågan....
"Det egentliga korståget startade planenligt hösten år 1096. Efter att ha gått över Mindre Asien och intagit Antiochia samt med fredliga medel tagit kontroll över Edessa inledde man den 7 juni 1099 belägringen av Jerusalem. Den 14 juli lyckades man ta sig in i staden. Efter slaget inleddes en grym massaker på alla stadens invånare, förutom de kristna som innan belägringen tvingats lämna staden. Hemska berättelser skildrar grymheterna då män, kvinnor och barn dödades. Innan natten var över hade man rensat staden på dess judiska och muslimska befolkning. Hur många som dog i massakern är okänt"
Sen tycker de att de har en 'rätta' religionen.
Eller då de köpte mark i norden å bara andra kristna fick köpa mat av dem....de som var döpta.
Valet var att svälta ihjäl eller att bli kristen.....hmm...svårt val....
Idag slår dagens kristna sig åp bröstet å är stolta över att deras religion är så stor.
Fråga dem varför den är så stor istället........

Måste bara...

...länka till denna...
http://www.youtube.com/watch?v=qCnWZncHH2Y&feature=player_embedded#
Öppna å se å lyssna......

Va faan är....

...det för djävla moral idag?
Man hör tex Teliasonera går med 7,5 MILJARDER i VINST på tre månader, å väljer att säga upp 800 st. De som bidragit till den abnorma vinst de erhållat, visst är det 30 000 anställda men nån j-a moral borde de ha..
de skall dela ut vinsten till aktieägare -visst borde de få en del i det  -men............
Sen SEB banken 4,3 Miljarder i vinst de med på tre månader....
Tror fan det att folk blir trötta/besvikna/irriterade på hur de behandlas.
Kunderna är underlaget -dvs de som betalar- å ger dem de goda siffror de har.
Varför då inte ge dem återbäring/sänkta avgifter eller nånting?
Det kommer att byta bolag -de som orkar å kan. Vilket kommer vända det åt andra hållet, då de högt uppsatta inte fattar att folk blir förbannade...
Jag har berört det förut, men det som jag 'ser' komma i framtiden är hur folk gör 'revolt'.
Politiker ger sig mycket stora höjningar till deras höga löner idag, telia tar mkt betalt, SEB lurar folk (har avgifter för allt). Ica handlare som gör stora påslag på varor, klädes affärerna likaså.....å folket får köpa å finna sig i...vad har de för andra möjligheter att välja på?
Likaså med elen, bolagen gör stora vinster på nått vi måste ha idag. De 'bygger om' å får enorma bidrag -så de kan tjäna mer pengar...
Folket får flytta till de orter där det finns jobb -tvång?
De vill -måste- ha bank (å alla har avgifter) telefon mobil/fast som har abnorma vinster, alla vill äta mat å ha kläder....
Å allt de betalar till hamnar i de storas fickor, som köper yatchar/bilar/öar/hus m.m.m.
För vilket val har de? de som jobbar för att äta å bo....finns det alternativ?
Jag anser visst de skall ha pengar för sina ideer å sitt arbete, att de skall ha lön för den möda de lagt ner....
Men nu pratar vi inte om 10 000:- mer i månaden, som jag tycker är ok. Utan snarare 100 000:- för de flesta å 1 000 000:- i månan för några mer i månaden!!
Jag i min j-a situation har hamnat i den sitsen jag inte ens har möjlighet -ork- att kunna välja den väg jag velat gå. Att jobba å driva företag å kunna växa ekonomiskt.
Jag får då en alldeles för liten del av det stora ärbara företag -som ger topparna stora löner- som plåster. Fast det inte var varken mitt val eller fel att hamna där jag hamnat -ren otur bara. Karma eller nått :)
Jag vill så mkt men kan inte ens hälften, jag älskar ärliga trevliga människor å delar gärna med mig.
Vad händer?...man blir sparkad på av de som i sin tur inte kan/törs/får ge igen på de som egentligen stör dem i deras tillvaro....chefen/gubben/kärringen/banken m.m
Hur folk blir missunnsamma å önskar den med ny bil att köra åt h-e. Mot att bli glad att de har lyckats med nått som gör att de har råd med den bilen.
Att känna vi alla är ETT.
Jag är övertygad om att om den ekonomiska världen inte var uppbyggt som idag skulle folk vara gladare å trivas bättre.
Om denna girighet inte fanns, att dö med xx miljarder på kontot, men att få leva gott iaf...
Ha ett bättre hus å bil men inte ha stora summor på banken -som i sin tur ger dem sovproblem. Då de planerar att flytta summor hit å dit å gömma dem för att de inte vill 'förlora' för mkt i skatt.
Nä lagomt vore bäst.
Nån har litet mer å nån litet mindre -som triggar folk att expandera å utveckla sitt liv mer.

Jag minns...

...den första veckan på sjukhuset med Holger då hans diabetes hade uppdagats. Han var vid gott mod å inte så lessen som jag var, om det berodde på att jag förstod mer vad det innebar -eller vad det nu var...
Jag kommer ihåg vi spelade pingis å biljard flera ggr, å fick litet distans då iaf.
Sen då vi satt i hans egna rum, där Lina å han sov, vi var där då folk -tex Linas släkt å vänner- kom dit å hälsade på. Sen vem de hälsade på kan man fråga sig, iaf så kom de dit till min son å jag fann det bra för honom. Men det var inte många som hälsade på Holger far -mig alltså. Vilket var lite konstigt, visst var det för honom de kom.....eller.. hursomhaver så kanske de gav mig en blick utom Holgers morbror , Erik han hälsade å sa nåra ord iaf, men de andra....inte ett ljud, eventuellt en kort blick. Men det var mkt intressant att prata med Lina, nu skulle hon föda sitt tredje barn iåförsig men....jag fann det konstigt... Jag fick noll respons på min närvaro, Holger litegrann å den tredje mest. Så uppfattade jag att iaf att det var, sen satt Linas nuvarande där å läste tidning mest. Han sa inte många ord i övrigt så, vilket inte gjorde stämningen lättare....
Ser man på hur Holger uppfattade å kände det så kan det inte vara roligt....
Jag kommer även ihåg då det var vi -Holgers föräldrar- skulle säga vad vi trodde Holger skulle ha i mat å insulindos -å Lina vänder sig från mig å mot nuvarande å frågar, resonerar med honom vad han trodde. Han hade ju dessutom gått utbildning i just diabetes frågor som den lärare han nu kallar sig.
Där stod jag som ett fån å visste inte vem jag skulle 'bolla' med, då det vore bra om även jag fick lära/fundera på hur det skulle behandlas/utföras lixom.....så jag prata med Holger om det...
Men det kändes j-t konstit iaf....höra andra prata om min son å då exxet med sin nuvarande..å jag var helt off.
Idag är det inte så stor skillnad, jag är fortfarande själv med resonemang i det här, men får klara orders vad som är bra å vad som är bestämt av exxet å nån till -syster eller mor eller nuvarande, det varken vet eller bryr mig vilket som...spelar ingen roll.
Jag å Holger samarbetar å löser det så gott det går å går jag bet ringer jag sjuksyster/exxet....
Fast det är kanske det som är 'planen' att hålla mig så mkt som möjligt utanför....fast vi har två barn ihop å trodde vi skulle vara en familj länge då vi även gifte oss ;) å var gifta i ca 1,5 år..:) löjligt...
Så får jag inte riktigt vara med i min egen sons problem-diabetes...är själv å löser det mesta själv..
Den som har störst problem med det här är sonen förstås, sen vem/vilka som har näst mest problem det vet ingen. Å det spelar inte så stor roll, man borde se till Holgers hälsa å denna fråga...att kunna samarbeta med det.

Som alla har...

...även jag mina stunder....bra å dåliga..
På morron nu så är det mest tungsamt, en förkylning som inte riktigt vill ge sig...
Kliver opp får iväg arvtagarna å vilar på fm (sover ibland:)) å jobbar på em. borde göra mer men har inte 'stinget' lixom. Har dock träffat å pratat med fler i byn å förstår mer om saker jag inte riktigt tänkt på förut. Har dessutom fått mer 'input' utifrån med. Kan inte säga jag 'är helt överens med åsikterna men tar åt å läggar in det i min HD.
Men hela tiden är det upp till mig hur det blir, med det i mitt liv -ingen annan som har ansvaret :)
Några försöker hjälåa å råda å nån försöker få mig göra som de vill -lycka till :)
Men flera saker blir rätt roliga, vi får se vad framtiden har i sitt sköte så...
Snart är vårvintern här då solen går högre å högtre åp dagarna å värmer mer åp snön..
Det blir nog en bra tid med skoter m.m, tråkit nog blir det en kortare tid i fjällen i år -men det kommer fler år..
Så det uppskattas mer då det inte blir för mkt rutin med det :)
Variation å längtan skapar mer än vad man tror :)

Då jag kollar..

... på Tradera ser jag hur mkt fysiska saker det finns som har ändamålet att dölja eller förvanska verkligheten :)
Shape in å lyft upp å bygg ögonfransar eller retuschera det ena å andra...
Om jag träffar en tjej på krogen säger vi, tycker hjon är trevlig å ser bra ut å stämmer träff med na dan efter på ett fik. Så dyker hon upp utan extensions i håret borttagna ögonfransar å nu gröna ögon å lite mysmage....
Hur tror de att jag reagerar då? för det kommer fram förre eller senare, nu pratar jag inte om att duscha sig frisera sig å klä opp sig å lukta gott -utan mer att göra om sig.
För vad jag vet gör alla sig fin för att gå ut, men att inte gå ut som den man är utan att ändra hur man ser ut.
Det har hållit på ett tag i den Stora Landet  i väst, det ärade landet som hyllar marknads krafter. Att tom operare om sig, ta bort fett å former lyfta å stretcha här å var med botox m.m.m. å det har även börjat i vårt land. Jag tycker det är bra om man har ett harmynt eller nått är snett mkt stort eller en ren defekt. Inte det som endast är för att förhöja den som redan ser bra ut -att se ännu bättre ut...
Jag undrar hur de ser ut på ålders höst då kroppen inte klarar av att hålla ihop alla snitt de gjort...
Men lite förenklat är det väl bättre att vara den man är fysiskt å psykiskt.
'Det här är jag...' ärlit å utan krussiduller. Ok att träna eller dra in på lördas godis m.m. Att ta hand om sig...varann.
Men att försöka vara nån annan å själv veta att det inte riktigt stämmer...är det bra?
Kan det kännas bra?
Jag såg på teve en gång för ett tag sen om en tjej som klev upp en timme föra maken!! för att hon måste sminka sig innan han vaknade -för han hade aldrig sett henne utan smink....tragiskt...vilken press för henne. Undrar om han skulle ta ut skilsmässa?...hm.knappast å gjorde han det är det inget att ha..
Visst vill även jag ha en Pamela -men ingen utan hjärna....lite av både och vore trevligt..:)
Rätt person som mår bra....

RSS 2.0