Äntligen så....

...är Årets sista dag här, som jag längtat efter sen i våras då jag bestämde jag skulle jobba året ut.
Pånåttsätt är det tyvärr så at man värderas efter vilket jobb man har i Sverige, å tro mig jag har försökt år ut å år in -att klara mig å göra så gott det går..men det räcker inte.
Sen varför det struntar jag i nu..:)
Nästa år blir det Mitt År för mig -tro mig.
Jag vet att mkt jag tänkt göra förut nu kan bli gjort....
Så det är med STORT intresse å vilja jag går in i 2012...

Jag har bestämt...

...att nästa år blir ett bra år -förstått det på alltför många jag upplevs som negativ :) vilket säketr stämmer.
Så nästa är är hojjens, P1800:ans å Mjödets år ;)
Det är nu bara ett par dar kvar för omställning, sen är det Ljuva Året som kommer. Å med mina planer blir det bara kanon :)
Bara låt Livet rulla på acceptera å Le å njuuuuta....
Tänkte vinna en millijon å köpa nått skojj-igare.
No problem -å vinner jag inget så har jag iaf chansen att få nånting, ett bra stund å bara lugnare å bättre.
Relalalaxa bara :)

Snart är det...

...slut på 2011. Å ett nytt år å igång.
Jag ser fram emot nyårs firandet då det kommer ske på annan ort. Jag å en vän å mina barn fa iväg å firar in det till fjälls. Vi grejjar god mat å dricka skjuter väl nåm raket  -om det finns kvar nåra i affärn. :)
Det känns bara bra iaf å som en bra start på 2012.

Saab tänkte...

...jag inte skriva om då jag inte har pejl på hur/vad/när saker hänt.
Men ser man det från ett annat håll kommer saken i ett annat läge.
Vi har lagar å förordningar om att ha offentlig upphandling m.m i stat å kommun. Vilket innebär att de med rätta kontakterna kan få uppgifter från de som känner rätt folk eller jobbar på rätt plats. Det VET jag hur det i flera fall blivit så, å den personen som lämnat uppgifter har i sin tur fått 'förmåner'.
Men Saab var det....
Tittar vi på stat/kommun/landsting -vilka bilar hgar de som tjänstebilar? Jo Atchiatchi, pingpong å allt vad de heter. Alltså bilar från asien, som får deras företag att blomstra. Sen medel åldern på deras arbetare vet jag inget om men den är klart lägre än hos oss....
Ok, vi köper det som är biligast, MEN somm edföär att tex Saab går på knäna å vi får via skattsedeln ge stöd m.m Först till företaget först innan de går omkull sen de som jobbar åt dem å sen deras underleverantörer för att sist det sociala -skola, affär, hus. Hela karusellen som håller den ort igång dras bort...
Varför kan eller får inte stat/kommun/landsting inte gynna de företag de vill?  Risken för att bli köpt finns å pågår redan nu...fast vi låssas inte om det.
Varför får inte de köpa var de vill -OM det är små skillnader i pris?
Om de vill se till att företag på orten är kvar?
Jag VET att jag inte har en chans att konkurrera med stora företag från större städer -lägre skatt å högre rabatter.
Om nu Ragunda skulle vilja stöda företag i deras kommun så varken kan eller får de göra det...sen om de vill det har jag inte den blekaste aning om.
Men kanske andra kommuner i landet vill det. Sen är det offentligt så det är bara gå in å granska om man vill...
Om man ser ogentligheter är det bar anmäla det, om tex en chefs son/dotter/polare får alla jobb... Det som sker idag fast vi inte låssas se det. Flera fall har kommit fram då chefernas hus renoverats av dessa företag -som fått jobb åt kommunen...........
Nä det är dags att vakna å se hur det föresgår runt om i landet...
Låt våra skattebetalare få köpa å stödja svenska/kommunala företag -även om de är 10% dyrare....
Mot att rensa upp skiten sen de gått i KK......via skattsedeln....
Jag förstår inte denna bakvända tanke som existrerar idag.....som i bilbranschen egentligen stöder å nästan uppmanar -kräver??- barn arbete. Som ger dem billigare bilar...
Eller den tanke med att gynna småföretagare i deras egna kommun...

Historien är...

...olika beroende vem man frågar å vad det tror på.
Som kyrkan.....som vänder kappan efter vinden.
För länge sen då de helt köpte Aristotoles teori att Jorden var i centrum av uninersum !! i en 'kula' som det var hål i som kalades stjärnor.
Copernicus ifrågasatte det å han fick en anhängare Brum (om jag inte minns fel :)) som sattes i arrest i åtta år sen misshandlades å brändes på torget på bål för han inte nekade vad han trodde på.
Sen har vi inkvisationen, som medförde mord på en stotr antal människor -beräkningar åp 8 miljomer har misstat livet. Den mellan protestanter å katoliker som krigade det 'kalla kriget' som varade i europa i trettio -30- år !!
Innan det kom på att det var ok om de trodde olika. Det som buddismen kommit på tusen år innan.......
Tycho Brahe var åxå en man som stödde Copernicus men fick under skarpt förhör avsäga sig trom för att rädda Livet, Isaav Newton den klipske mannen sade inte kyrkan hade fel men att det var åp det sätt han visade å sade-smart. Men han gick inte ut med det. Men Halley han gick å pratde med Newton och så kom  Newtons tankar fram. Halley pratde med Newtyon som sade att en komet kommer vart 74 år å som var åp gång igen. Newton hann inte se den då han förutspått den skulle komma, med det gjorde Halley...Halleys Komet :) som det heter idag :)
Man skulle kunna sitta här å skriva en bok om allt som De Lärde gjort genom tiderna, som bara skulle förnekas. Googlar mad på Aristotoles står det inte så rakt vad hans teorier sade, bara lite kortfattad vad han trodde på. Ok de var fel, men han hade mycket rätt med -som lyfts fram idag..
Hur det tystas ned att Kyrkan tog ihjäl folk som ifrågasatte Aristotoles....m.m.m
Det är Vinnarens Historia som skrivs ned å som är kvar för efterkommande, de andras tas bara bort..
Sen vilka rättigheter präster hade är det åxå flera historier om...om de stämmer ? vet inte men....
Ingen rök utan eld, så nånting ligger i det hela.
Tom i modern tid är det fall där de satt på pojkar men bara förflyttats till nästa 'kyrko stat' -en ny 'marknad'. Jag har skrivit om det förut -tror jag :) en i Usa som pippade runt tills han förflyttades till Irland -utan starff. Han skrev tom å bad om ursäkt efteråt -som om hans våldtäckter inte skulle göra mindre ont då...
Överhuvuden å myndigheter blundar å ser åt annat håll....fy faan..
Även fast de stämt träff med dem å vill ha det upp i dagen..
Som ni förstår sitter Pehr i Mörtåa å ser på teve som informerar mig om dessa ogentligheter å blir upprörd.
Sen fördömmer. döljer de vår egen tro -Asa tron. Vi läser om muslimer Buddister kreti å pleti men Asa tron nämns bara som nån illa hedendom på vikingatiden. Det som är VÅR HISTORIA !!
Tror man på gud kommer man till himmelen å tror man på Tomten får man julklappar.....jag ser det parrallellt lixom. Lova saker som inte gör att kontrollera....det låter å går bra det.
Låt folk tro på vem de vill -så länge de inte gör andra illa...
Så nu är det snart dags för nästa upprörande dokumentär :)

Sånt strul det...

.....blir då det kommer snö. Jag menar snön kommer ju varje år -vad är problemet?
Det är som om de i kommun styrelserna tror att skär de ned snö kostnaden så snöar det mindre :) , en Sanning som nu aldrig kommer hända.
Pengar styr mkt men absolut inte vädret........än :)
Prata med en kvinna som berättade att det skall skäras ned på äldre vården med 16 miljoner för att satsa 15 miljoner på att folk mår bättre å lever längre.......vänta vad är felet i den tankegången -förutom att tanken verkar vara på julledighet.
Det är bara konstatera att de som bestämmer  åxå lever i en egen bubbla, som att snön minskar vid mindre budgetar.
Jag finner det hela rent otroligt.
Som det med arenan i Östersund, som kostar xx miljoner. tittar man på ritningar på vad det skall innehålla har det samma struktur som ett lager. Det är enligt uppgift inte ens stolar att sitta på med i beräkningarna...
Jag blir mer å mer fundersam på hur det fungerar i vårt 'intelligenta' samhälle....
Som arenan: är det vad folk vill ha istället för Thome', snöröjning, belysning i parker å vägar?
Eller är det nått som nån vill kunna visa vad de genomdrivit i Östersunds omnejd...
Jag tycker det känns lite bakvänt. Tex attt vatten å avlopps systemet i Ösd kommun är utdömt men det är för dyrt att reda ut å fixa till. Så man lägger halva den summa det skulle kosta på arenan istället....
Vatten å avlopp är väl viktigare än en lekstuga för vuxet folk?
Men det är inte bara i Ösd kommun det försegår bakvända saker. Ragunda har sina stenar att bära de med -inte lika stora, men bakvända iaf.
Då det skall sparas här åvar 'men inte på min avdelning, eller min brors eller svåger sen har jag en kusin som.......' lite förenklat är Ragunda för litet för att nån i kommun styrelsen inte känner eller är släkt med nån på den avdelning som de tänkt spara å då röstar nej....å lurar fler att ge det avslag...
Pånåttsätt fungerar inte den nobla tanke man haft från början....
Jag vet inte vad de har i förtags ekonomi OM de ens haft det.
Om ett företag går dålit å man skär ner på personal, som då ger mindre producerat så sjunker det väl ännu mer. Visst om efterfrågan sjunker, men inte dumpa folk för att höjja vinst marginalen från 8% -som är för dåligt- till 30%. Då borde man göra färre varor eller så sliter man ut de anställda fortare -högre personal omsättning, vilket alla de lärda vet sänker produktiviteten.
Men Ragunda kan lixom inte ta bort lärare för att spara pengar, det finns barn som har rätt till -å skall ha utbildning.. Jag kan bara säga de har börjat i fel ände, att skära ner kostnader. Då det helt enkelt borde ses på att öka intäkter istället, å inte öka skatt å sophämtnings avgift....
Utan se på vad det finns för möjligheter -inte vad som hindrar bara...
Att vända på kakan å öka produktiviteten inte minska då det snart inte finns nått man kan skära ned på -vad gör man då? då allt man kan är att sälja ut å skära ner...


Vardagen är........

......snart här. Jag ska mest bara 'knyta ihop' säcken jag -då det nya året är i antågande.
Hoppas jag hinner få med allt på detta året så det blir enklare med bokföring etc.
Men det ordnar sig...........;)
Nu har jag iaf gått igenom en Jul till utan arvingarna mina -å det är inte lättare med tiden , tvärtom.
Undrar om jag nångång kommer igenom det som hänt genom åren....bråken, rättegångar, diabetes etc...
Det gör det inte lättare vara från dem. Inta att jag oroas så men känner med å för dem mer bara...
Jul helgen var iaf trevlig med god mat å trevligt sällskap -det är bara jag som är trög å tjurig så :)
Sen var det fest på Juldan å anan dan, skojj med men lite avslaget så. Folk är sega å de är inte de 'gladaste' som är ute -men många nog iaf :)
Så det är ok vaar ute så.....lite konstgjord andning men men....
Jag har träffat fler trevliga tjejer men har lixom inte orken göra så mkt mer så -att höra av mig å fika tex...
Vet inte varför....träffar jag nån som jag gillar så tar det tid innan jag 'byter' lixom. Beroende åp hur länge man har varit ihop så....gift=lång tid tex, flirt är borta dan efter..lite förenklat :)
Nu är det iaf snart ett nytt år å nya tider, kommande år har jag längtat efter sen i våras...
Har planer som jag skall förverkliga...hus hem gård fordon å resor.....
Pånyårsdan så fyller min son 11 !! år.....tänk vad tiden går fort...
Men mkt har runnit under Mörtå broa den tiden å mer blir det :) Så det är bara hänga med. För jag får ju ideer hela tiden -å slutför vissa :)
Det är inte alla som ser å förstår men så är det, det bli saker klara....men jag gillar ha flera olika projekt igång å kunna välja vad jag vill göra den dan.
Vissa anser det är fel -men det får stå för dem. Jag lever Mitt Liv å de sitt.
Å jag menar så lämge man inte sårar nån så......
Jag har hört att det är flera som finner mitt sätt att göra saker är fel å de får stå för dem så. Jag både tror å hoppas jag har mer tid att göra saker nästa år så -eller jag vet det :) sen hur det blir vet Ingen.
Sen vet jag att jag mer tid för mina små å hoppas mitt humör är bättre...
Nu är det 'bara' att se det tar slut för året först. Sen rensa å total avsluta å sen utvecklas privat.
Det låter väl som en bra plan? :)

Allvarligt -hur är det ens............

.....teoretiskt tänkbart att det finns en Gud som skapat detta Universum?
Med alla planeter solar cirklar å allt vad det innebär å som kronan på verket att skapa människan -som kommer till hans värld om vi TROR på honom.......
Även om jag ger en fattig själ en peng eller mat, på vilket sätt påverkar det saturnus?
Inte ett dugg -skulle jag säga.
Varför gjorde Gud inte bättre djur å tog bort oss om vi är så tvivelaktiga på Honom. Eller visade sig mer så det blir fred på Jorden nångång.......
Människan bygger byggnader å slåss sins emellan för att Han skall förära just dem att leva i himmelen. -de som slagit ihjäl alla andra som tror andra saker.......
Vem skapar en endaste värld för att vi skall tro på Honom?
Eller finns han endast ivår fantasi?
Ok om det innebär att vi är vänliga mot varandra å inte slår ihjäl nånn för deras plånbok eller att de har fel tro eller går på Våran mark.....
Jag är lessen det finns ingen gud.........en kraft kanske som vi inte förstår. Som vi påverkas av men inte styr oss.
Så varför då inte leva i fred å samförstånd å låta var å en göra som de vill....justja då har vi ett bekymmer -pengar. De som jobbar får pengar att äta å bo för de som int ejobbar inga pengar å då varken mat eller husrum...
Men.......visst slänger matkedjor bort mat för att det producerats för mkt å som sänker priset, å visst tar vissa mer än andra ur det system vi skapat? typ vdar å de som är liiiite bättre än oss andra...
Då vi överproducerar som gör vi suger ut jorden snabbare än vad vi fattar, för att tjäna pengar vi kan lägga på hög tills vi dör.... Mot att bara producera det vi använder....
Varför inte att alla bor iegna kollektiv å hjälper varandra som det flockdjur vi nu är?
Bygger egna hus å hjälper grannen sätta pärer så hjälper han dig släpa hem älgen du tagit död på....å byta med varann. Gå hem till frun efter druckit jäst dryck å umgås med frun litet för att göra andra saker nästa dag med
nästa granne...
Vi har nånstans skapat en värld vi stressas av för att göra saker vi inte behöver, å att ha mest prylar vi använder ett tag.
Mot att leva mer i harmoni med varandra å leva längre då våra hjärtan å själ skulle må bättre av det....
Pånåttvis har vi skapat en tillvaro som förgyller oss för stunden å tror vi kommer till Evigheten om vi tror på 'rätt' Gud.........
Giv mig styrka å varandra hjälp å kärlek i stället....

Då jag funderar på...

...vem jag är å hur jag är så finns det stunder jag gillar hur jag är. Jag försöker undvika såra å göra andra illa -förutom mig själv :)
Men bor som jag gör å trivs med det å att finna en till som gillar det är svårt jävlit svårt. Det är inte så jag bara söker å¨tar den som kan å vill utan det är fler saker som måste stämma in -naturligtvis...som för alla. Men jag har dragit mig ur då jag förstår de inte kan tänka sig bo på landet. Jag har åxå blivit lämnad för jag vill bo kvar....
Sen det blivit annat ljud i skällan sen är en annan sak...
Jag ser å finner andra glädje källor än att bo nära kläd affärer å barer -som har sina fördel det med. Men vi är Alla olika å jag gillar de möjligheter jag har här.
Nu efter nyåret blir det mkt mer gjort hemmavid......så långt pengarna räcker.
Oavsett så blir det bättre å trevligare även om jag gör det själv å enbart efter mina planer....
Sen om nån råkar korsa min Livsväg å annammar det så vore det trevligt, innan dess blir det mest lugnt på den fronten. Men barer å trevligt folk å ljuga med över en grågg är aldrig fel...
Kommer åka hojj mer å sommar med å mest bara vara i min tillvaro :)
Men innan dess så kommer det ske saker på å i min fastighet, å mina fordon...
Ska blanda å göra Mjöd att förgylla min helger med...:) de stunder jag vill det.

Jag hamnade ....

..framör teven då Böda Camping gick. glodde nåra minuter å kom att tänka åp en sak.
Det var en äldre man där som stod å vÄnta åp sin fru, hon var botr i ett ärende. Reportern frågade -nästan ironiskt- hur det kändes vara själv osv...då det slog mig.
Undrar om det idag  är mer skilsmässor för vi inte har tid för varndra som förut...jag menar att i forna dagar var man mer med varann än idag.
Jobb, karriär, barn, intressen osv. Det fanns inte så mkt sånt förut utan man umgicks med sin äkta maka/make.
Idag skall alla ha 'egen tid' å det är så viktigt.....fast det kanske bara ger en fler att träffa å bli sugen på...
Eller tröttnar vi fortare idag? å varför isåfall............
Jag menar vi träffar andra människor hela dagarna nu, å förr var det mest grannar å släkt...men det är mer skilsmässor idag -trots vi 'vet' så mkt...egen tid, egna intressen etc.
Kan det vara så vi inte klara av att se så många andra vi blir sugna på ?...hm......
Pånåttvis tror jag att det är bidragande iaf -inte enbart eller mest eller styrande -men att det påverkar.
Vi ser 10 poängare åp teven å tror de är intresserade av oss själva så vi ratar alla under 8 poäng, vi vet det finns helsnygga å söker endast/mest efter det.
En person får inte chansen att visa vem de är -inombords. Å det finns många jättetrevliga å sunda som inte har det fysiska för sig -men som inte får chansen lixom.
Visst måste/borde båda sakerna tillsammans göre en person komplett, men det känns idag alltför ytligt fixerat.
Jag försöker förklara det för mina barn jag -att de som bråkar ofta gör det av en anledning, å ofta inte då att den de skäller på är den som är/har fel.Utan det kan ligga andra saker bakom, bråk hemma, retat av nån å arg inombords osv...
Det hänger åxå ihop med skilsmässor, att man inte 'möts' intelektuellt så, tanke banorna korsas inte bara.
Om man möter en intresant/trevlig person som ha tankar man håller med om å gillar så nekar man denne/a bara för att de har nått fysiskt fel -illa.
Jag har hellre en vettig/klok/trevlig jag kan prata med än en tio poängare som ijnte kan breda mackor ens :)
Eller de som bara gör saker för en själv, kan inte lägga två strån i kors för nån annan......
Nu vet Ni det? ;)
Äh ni förstår nog hur jag menar :)
Nu är det natt å jag må krypa till kojs......solo, inte ens en hund som skrotar runt på natten :(

Ikväll har vi....

...ätit Julbord jag å mina små :) De åt mer än vad jag trodde de skulle -vilket känns bra. Delsatt de törs smaka å att de törs erkänna om de ändrar sig å vill ta mer eller eget efter jag fått dem att smaka mitt :)
Att de inte vägrar att säga de ändrat sig :)
Annars är det tråkit nu då de far hem imorrn på torsdan...
De kommer junte tbx förrän dern 29:e. Så det blir en låååång å trååååååååkig julvecka. Sen fyller Holger år den 1:a så det blir lite snävt med dagar mella fylla år å nyåret, men det går det med. Hans kusin fyller år den 28:e å har närmare -varje år..:)
Min bror har räknat ut att det är exakt samma dar mellan deras barn som mina eftersom det var skott år då dotra mi föddes :). Så det är två skorpioner å två oxar vi fått :)
Annars tycker jag vi fått bra julstämnig i huset iaf så. klätt gran å satt fram grejjor som gör det juligare än annars.
Så på nått sätt har vi haft lite Jul iaf, mat idag å klappar sen nästa vecka...
Sen är det saker jag fått botr som mest bara varit ivägen,saker som jag inte kommer sakna eler som flyttats bort :)
Jag känner mig mer å mer stolt över mina arvingar. Då de lyckas att göra saker de vill å inte är alltför osams :)
Nu skall jag ta mig i kragen å förbereda för det vi vill göra nästa år -tillsammans.
Så lite kortfattat tycker jag vi har det rätt bra :)

Vissa stunder i....

...Livet så tänker man mer än annars :)
Å även stunder man känner mer än annars, å det kan tom variera från dag till dag.
Men då man ser mer än vad man vill är det inte bara blunda å titta bort humma å förneka. Det finns både bra å dåligt här i Livet. Även om jag nu kan konstatera att det förekommer orättvisor eller olaglighete eller saker som bara är omoraliska så är det inget jag fastnar i. Fast är det saker jag inte gillar med mig själv å saker jag kan göra något åt så försöker jag mer å lättare än annars -tex ekonomin i USA. De bryr sig inte såp mkt omPehr i Mörtåa vad han tycker :)
Men om jag kan undvika göra andra illa så är det saker jag KAN påverka.
Sen så pratar jag mer å mer personligt med vissa än andra. Å jag skulle ALDRIG vända ut å in på mig u fyllan så...tror jag .)
Jag vill ut å ha skojj. Även om jag kanske hamnar i diskusioner å gillar surra är det inte så mkt mig å  jag -på fest så.....men jag å en närstående så visst -det är klart jag visar även mina ledsna sidor.
Men det är väl så med oss Alla?
Sen om jag anser att det är helt fel med beslut eller hur saker fungerar i USA så kan jag engagera mig å diskutera -en stund....
Å jag VET jag har en bra bit kvar i min 'utveckling' då jag inte kommer stagnera å bara stanna av.
Det finns för mkt att se å lära sig :)

Det är med....

...tungt hjärta å sinne man inser saker. Det kommer tillfällen man inser saker om sig själv som inte är sååå bra -tvärtom.Jag längtar ännu mer till min tid jag får nästa år.
Är mest trött å lättretlig nu så, korta å för få dagar.
Jag gillar att filosofera å diskutera men förstår det skrämmer botr folk jag känner då det kan vara tunga ämnen...
Jag träffar väl för få på den nivån -den tunga låga.....å tar det med fel folk.
Jag vill inte folk illa men för att jag har lätt att släppa å byta sinnestämning så innebär inte det att andra har det...
Må lära mig se saker från fler å positivare håll.
Men det kommer lättare med ork å mindre stress så.
Ska 'bara' städa bort årets projekt först, å det är inte det lättaste :) gör så gott jag kan iaf. Svårt göra mer än så.
Jag vet/känner/tycker mångfalt mkt fler saker än vad jag säger/skriver...å jag tycker jag säger/skriver litet -men inser att det är mkt iaf om man jämför med andra så...
Nu är nog pannan nog varm att stängas av för natten...den åxå :)

Tragiskt men....

...sant.
Det som händer i Kairo den här veckan -av soldater !!
Alltför många män blir som vridna i huvet -mer än vad de är......

"Släpades längs gatan

Soldaterna uppges ha varit mycket brutala – inte minst mot kvinnor. De släpade kvinnor i håret längs gatorna, slet av dem deras muslimska huvuddukar. En medelålders kvinna slogs upprepade gånger i ansiktet, uppger AP.
Bilder och videofilmer på internet visar hur soldater drar upp skjortan på en kvinna och släpar henne halvnaken längs gatan.
– Tycker de att det här är manligt? Var finns värdigheten? frågar sig den 19-åriga studenten Toqa Nosseir enligt AP. 
Hon anslöt sig till protesterna mot sina föräldrars vilja, eftersom hon inte stod ut med scenerna från torget.
– Ingen kan acceptera det som händer här. Militärrådet vill tysta ned all kritik. De vill hålla fast vid makten… Jag tänker inte acceptera den här förnedringen bara för att behålla stabiliteten, säger hon. 
Unga aktivister sparkades i huvudet tills de låg livlösa på torget."

 

http://www.expressen.se/nyheter/1.2655203/soldaterna-i-kairo-brutala-mot-kvinnor

 

 


Att det finns......

.......knivar i leksaker är otroligt dåligt. Men de som de berättar i dess närhet tex föräldrar finner jag så j-a ologiskt.
'tänk om hon skulle svälja baskett bollen då har hon ju fått xx i halsen!!'
Som om det vore lätt att tugga i sig eller byggare Anders som menar att halkar man å kör in handen mellan säkrings raderna blir man grillad....eller om man hoppar från andra våningen å landar på den flaska nån slängt på trottoaren...osv....
Det känns liiiiiiite långsökt -vad som kunde hända OM...
'Det finns bensin i rör på bensinstationen, det är ju bara att dricka !!'
Vafan det är väl allas egna j-a skyldighet att bete sig som folk å att kolla/skydda sig själv.... OK att det är en kniv i en leksak är j-t fel å konstigt, men vid ett normalt beteende hos de som leker, använder grejjorna så vore det rätt ofarligt...
Men ser man en vass ud på en leksak gapar man väl inte å för in den i munnen?? eller är det bara jag som inte gör sånt?
Det vore värre om nått gosdjur skulle vara indränkt i salpetersyra etler dylikt. Men tyvärr finns det gravt sjuka människor i dagens samhälle där vi inte ser varandra -utan en del vil bli sedda å gör vad som helst för det..
Men det spekuleras i 'vad som kan hända OM....'
Nä låt folk få stå för sina handlingar å vad de gör själva...utan att skylla på andra om det gått tokigt.

Mitt hjärta blöder för.....

.....min son ofta -djupt å innerligt.
Jag kan med innerlig å djup sorg även konstatera att min son med diabetes skulle få det j-t svårt klara sig....
Har tungt med det även idag fast det finns hjälp att få -mediciner etc.....
Hur j-a tråkit det känns han får bära frukt av det han fåttuppleva.
Jag kan med innerlig å djup sorg även konstatera hur min son med diabetes har det.
Har tungt med det även idag fast det finns hjälp att få -mediciner etc.....
Hur j-a tråkit det känns han får bära frukt av det han fått uppleva.
En sån glad å trevlig kille får det som det blivit -för hur Livet farit fram med honom....
Jag har den stora önskan å dröm att det en dag skall gå att grejja på någorlundavis...
Dagens teknologi där man kan fara till Jupiter men man inte förstår hur man kan grejja det här.....
Jag kommer Aldrig släppa Tanken åp att det kommer bli bättre.
Det finns så många j-a idioter å löst folk utan bekymmer medans de som bryr sig om andra råkar ut för en sån här sak....
Det är ionte alltid så utan det finns de som ärver det hela, men att tippa över kanten kan ofta utlösas av inre tankar å smärta.....

Jag har sett på.....

....Titanic -har specielle minnen runt den filmen....å har mkt svåtr hålla ögat torrt....
Men det påminner om det jag skrev häromdan, att bakom alla statistik siffror finns en människa, Vi hör 8 miljoner Judar eller XX 000 st i krig nånstans eller i historien, Ceasar m.m.. Bakom alla dess siffror finns det en historia, enm individ med ett KLiv. Familj, föräldrar syskon....bakom alla trafik olyckor där det dör folk finns det människor kvar som får ta hand om sitt Liv efter en såpn upplevelse-förlust.........
Jag har tänkt på det här rätt ofta då jag var lite väl nära.....OM det blivit så hur Livet skulle sett ut då...
Ingen Holger eller Towa eller Mörtån i dess skick eller de jag påverkat runt omkring mig...om nån skulle minnas mig idag lixom...20 år senare. Min familj förståss mor å far å syskon...men annars -å viklen skillnad det är idag. Förutom mina närmaste blod släktingar. Vem tänker på de vi misstat själva genom åren efter 20-25 år...........
Kan någon ens förstå en maka/mor till en man som dödats bland tusen tals andra.
Hur j-a konstigt det är med makt å pengar. De som styr å ber oss ställa upp för våtr land å döda eller dödas.
För att de 'valda' är liite bättre än oss andra å inte behöver skjuta män i andra kläder, men vill 'fot folket' sklall så de kan fortsätta regera å styra = lyfta fastigheter å löner som förut var mest guldmunt å tackor...
De som gjort jobbet åt dem som får utdelning av deras 'kamp' att stå å prat å låsa in de  som inte vill kriga för dem.....
Vatr finns valet då?
Är det Henry Svensson eller regeringsmaktyen som anser det behövs å som får 'lönen' av det hela.
Jag tror att om XX år kommer det att revolteras å bli andra bulla, som franska revolotionen. Där de fick nog å tog ihjäl de som styrde Frankrike...
Vad eller hur mkt mer skall folk tåla idag?
Jag har den tokiga inställningen att fanns det ingen som styrde skulle det först bli kaos med allt vad det innebär -ja våldtäck å röveri......för att sen stagnera. Då man inte kan äta guld eller ha nytta av förnedrade kvinnor/män...
Utan det skulle bli små hövdinga dömmen som regera sig själva mer som kollektiv....
Som klaner som samarbetar i närområdet å rövar band som far runt...å stjäl andras mat för de inte kan/vill göra det själva...
Önskar innerligt det inte händer -men vad hindrar?

Nu har Lucia passerat å........

...jag har inte sett en enda en, varken hon själv eller stjärngosse eller nått. Inte ens hötr sången......jag vet det går på teve -tror det iaf. Men sover för dålit för att ta mig upp å det blev sen kväll...så ingen Lucia iår för mig.
Å det känns som ingen mening 'fira' Lucia själv heller.....som Julen. Skulle fanimej kunna var hemma bara å glo mest...har lixom ingen som helst motivation -jag som gillade Julen förr -sådär lagom, mer än idag iaf.
Men sen jag nu är solo helt under denna familjehögtid känns det meningslöst -som att åka skidor på sommarn...går mest bara trögt.
Varför skall jag duka opp å ställa fram då det inte är nån här under själva aftonen eller veckan efter -jag släpper mina arvingar den 22 å de kommer hit den 29....tråååååååkit.
Holger sa idag att vi kunde lika gärna ta fram plats granen.......å jag håller med....tror jag...för innerst inne vill jag ju fira jul med fika på säng klang å jubel å äta/dricka gott -men det blir junte så iår heller...
Å blir det min tur ha mina små blir det att besöka andra -ingen far ju hit så..antingen är vi själva vi tre eller med andra i min första familj.......
Så var det med det.
Jag försår mer å mer hur j-a kasst det är här då ytterst få orkar/vill åka hit å hälsa på...oavsett årstid eller orsak. Fast det är klatr vill man ha eller köpa nått då kommer de hit, kanske ska börja sälja mer prylor så nån stackars dåre förirrar sig ut :)
Eller varför inte ge bort saker Gratis, det fattar folk som gör vadsomhelst för att 'spara' pengar.
Men.........de snyltarna vill jag junte ha hit heller...
Nu får vi se hur stor ork jag har att skriva här framöver...det känns som lusten avtagit rejält.
Sen bara gnäller jag med :) men gör det hellre här än i ansiktet på folk jag möter......alla två.
Så då det inte ens egentligen behövs gnälla av sig kan det lika gärna vara...
Så var det med den saken.
Har som inget lust vara på FB heller mer nu, det avtar åxå mer å mer då jag kanske är för 'på' å jobbig där med..
Å firman å jobbet där ska jag ju släppa med nästa år. Så där med blir det lugnare..ännu lugnare ;)

Jag vet inte eller...

...förstår inte, men jag har lixom ingen ork eller lust till nånting. Jo litet mem känner ingen motivation lixom.
Så kommer den tid på året som man borda vara glad då Alla vill vara/är det -utåt iaf :)
Jag tycker jag fått rätt mkt gjort i firman å hemmavid, så kommer den dagen då jag inte tar mig opp ur sängen.....jo men inte tidigt å lätt.
Så fortsätter mina dagar å nätter å helger å det känns som om jag trampar luft.
Längtar til den dag då jag känner det trevligt Leva igen, inte bara äta sova jobba å tvätta kläder.....å var full rättvardet är.
Vill fylla mitt Liv med färg å inte bara ha det varannan vecka lixom.
Ser/förstår å hör saker som jag verkligen undrar om det blir som jag befarar. Blir det på dt sättet så kommer stenar falla från miona axlar samtidigt jag inte finner det rättvisst, men är Livet rättvist?
Det är ju det jag får svar på den dagen jag vet.
Sen har jag tröttnat på att bli sviken -igen. Det lovas å pratas så j-a mkt som inte finns intresse för att genomdriva. Jag fick frågan om att bli anställd å jobba via min behörighet lixom, men det kunde inte vara i ordning att lejja mig då jag har firman i drift. Eller så är det nyuppkommet å de inte hunnit fråga än.
Jag är rädd jag kommer bli obekväm eller bitter i mina svar å åsikter om saker som jag hör.
Jag har svåtr hålla tyst om saker som påverkar mig så, i min vardag..
Sen om man av mänsliga skäl inte påpekar hur fet nån är är en annan sak :)
Men jag tycker jag har försökt vara öppen å tillmötesgående. Jag undviker kritisera kollegor från andra företag, att de har sin lösning å jag mina -sen får kunden välja vem de tycker gör det bäst. Men som underleverantör skall man höja sig med att kritisera å anmärka hur kassa de andra är....lite konstigt -men så är det.
Sen hur de tolkar eller om det är på rätt sätt gjort -det vete gudarna....men jag försöker iaf :)

Det med att kvinnor....

...får klä sig som de själva vill, visst men det finns/kommer hit sjuka människor åxå. Tänk på det...
Hur långt kan en kvinna få gå? hänga med hem/ta hem en man, gå topplesspå krogen, bära kjol där man ser stringtrosorna, ha jeansen så man ser att håret vid musen -på ovansidan- är bort rakat, byta om till nattkläder, hångla, sova ihop etc -vart är det ok att kvinnan gör Utan att mannen Får?
Nånstans borde hom känna det räcker å är nog lixom, å han att ett nej är alltid ett nej.
Jag anser INTE jkvinnan måste gå klädd i långkläning å sjal över å runt huvet, utan att klä sig snyggt å lite sexigt -inte visa vårtgårdar å deras rakade mus utan visa spingan....det måste finnas nått lagomt lixom.
Men beter man sig å klär sig på ett visst sätt är risken betydligt större...
Jag uppfostrar mina barn på det sättet att de skall respektera å vara vänliga -mot alla.
För de män -för de förekommer, helt klart- som inte kan behärska sig utan gör å lever efter normer/mallar som den moderna människan vuxit ifrån..
Tex att kvinnor skall få göra militär tjänst, å vid eventuell strid å blivit tillfångatagen å de hävdar sina rättigheter...tragiskt...då män våldtar tom kvinnor från egna hemlandet å ofta bara för att förnedra..de tom våldtar män för att förnedra.
Oasett vad som sagts i Geneve....
Jag tror å hoppas det kommer förändras så det blir bättre ålättare för alla att vara den de är i samhället....men vi är inte där än.
Innan dess vill iaf jag att min dotter tänker sig för...inte följer med 8-10 män till en flykting anläggning där de väntar på asyl.........-de arresterade en till idag, nr8.
Jag vill min dotter det bästa å min son att respektera å vara snäll -vad hjälper det om andra 'lockar' män men att vara halv nakna? Det enda som hjälper är att jag har gjort vad jag kan för mina närmaste...
Klä er å gör vad ni vill, men tänk på att Alla inte är logiska å respekterar ett nej...idag.

Man känner hur....

....Julen nalkas då folk får den där Blicken, små pupiller som får dem lite maniska. För de vill ha klart det mesta -allt?- till denna helg. Fast jag förstår dem.....det är så idag att denna helg betyder så mkt för de som vill konsumera mera. Den som köpt mest med mat å godis å meningslösa leksaker som mest är ivägen....å trasiga efter två veckor.
Jag ser fram emot sillen å nubben jag :)
Det är skönt att ha nått se fram emot iaf....åså det nya året, då jag skall ta hand mig å mitt Liv.
Jag hörde i helgen av en kollega att jag missköter mina jobb -hade han hört. Jag har inte hötr nått sånt, det jag hört om är det klassiska -pengar. De tycker jag är för  dyr !! om man jämför med stads priser å framkörning är det skillnad å så j-a sakta jobbar jag inte...OM så vore vore det väl bättre med Mig de talade med. Men jag har en känsla det är som vanligt, nån i samma bransch som kan få chansen att platta till en annan konkurrent. För det är så det är i min nisch av yrkesval. De försöker höjja sig själva att kritisera andra :) så kan de få mer jobb -tror de. De som mycket snackar skit har mest framför sin egen dörr -det tror jag iaf.
Men nu får de göra hur fandevill, jag tänker inte finna mig i detta mer på ett tag. Utan låter de kasta skit på varandra ett tag nu.
Men det är litet så att vara underlevantör, vara kompis å bäst på allt överallt. Att slicka rätt röv :) lite förenklat.
Undrar om jag ska börja med voodoo å göära alla de jag inte gillar sjuka? ...hm...skulle jag gilla det ? ...nä knappast :) bara lite ont ihalsen kanske...
Annars känns det mkt bättre nudå snön kommit å det skiner opp i naturen...
Har tom börjat se vad jag må tagi vid garaget....å hur jag har planer för min v70 å förbättra grejjer -vad får man se. Höjja styret på hojjen, så det blir bättre kör ställning...
Å se till den är ok för kommande säsong ;) så det går å packa på saker som jag vill/måste ta med.
Både tror å hoppas sommarn blir bättre kommande år....har mer tid för mig så...
Jag ha i helgen stött på fler trevliga med bra humör :)

Ännu enklare att...

...förklara vad jag tycker.
Det är mannen som inte hängt med i svängarna utan de ligger efter....
Å visst får kvinnan följa med vem de vill, klä sig som de vill.......men de måste åxå veta vad de riskerar.
Det är som att smälla upp en 75:a på bordet framför en alkoholist......deras gener har mkt svårt att avstå.
Som för män, då deras blod förvunnit från hjärnan till ett huvud längre ner å de inte kan tänka utan bara går på instinkter :)
I framtiden går det bättre -men inte nu.
Allt utvecklas....även män, det tar bara lite längre tid....)

Svårt att möta....

...den kommentar jag fick på den senaste funderingen då den som lämnat den varit anonym -ok. Jag skall försöka förklrara hur jag tänker å tycker å hur jag tycker å tror det är idag.
Den är godkänd å lyder som följer:"Detta va det värsta jag läst på länge.. Fy vilken kvinnosyn du har!"
Jag är rätt van jag blir missförstådd men har inte riktigt förstått vad som gått fel.
Tar det i klartext istället, eller försöka klargöra iaf:).
Killar/män av idag har svårt att acceptera förstå Kvinnans frigörelse -utan att känna sig hotad. Å det är just vad de gör då de märker  att kvinnor är lika bra -tom med bättre än dem på att akademiskt resonera å diskutera på möten tex.
Kom ihåg: det är mkt lättare kliva uppåt i samhället än att sänkas........
Om Kalle får 'spö' av en kvinna på ett möte är risken större att han slår tillbax fysiskt, iaf mkt lättare än om det skulle var hon som förlorade.....
Min kvinnosyn är att jag accepterar å vill de skall få  lika lön för lika jobb. Men säger jag 'gå dit' vill jag bli bemött för att bli ifrågasatt.....jag vill inte ha en kvinna som är en hund. Säger jag 'sitt!' å hon sätter sig direkt, det vill jag INTE.
Att det inte är lika lön för lika jobb är för att vi idagens samhälle prioriterar det ekonomiska systemet -mkt sjuk= låg lön. Kvinnor har en blödning varje månad å det förekommer att de är sjukskrivna oftare än män som inte blöder -men det vet inte vdn hur denna kvinna han ämnar anställa är å har det. Utan ger henne lägre lön. Sen hon varit anställd en tid kan hon gå in å omförhandla sin lön sen hon visat hon inte är en som är sjuk så ofta varje månad. Män skulle definitivt omförhandlat sen han visat vad han går för -å får han inte det vara beredd på att byta arbetsplats. Jag vet inte om dte är lika vanligt hos kvinnor, då många är nöjd med det som de har å acepterar det.
Sen om en vd anställer en kvinna mellan 20-35 år ca vet han inte om hon blir med barn å är borta 6 mån-1 år. Vilket medför mer kostnader= lägre vinst= lägre lön.
Det är SÅ det ekonomiska tänkandet fungerar.
Jag har varit på praktik på olika platser, trots detta har jag INTE blivit erbjuden en tjänst -trots de jag jobbat med intygar jag är bra tom gillar det jag gör å tycker jag gör det bra.....
Jag är en 'ekonomisk risk' för att anställas då jag har har migrän vid olika tillfällen av olika orsaker.
Jag vill belysa jag INTE stöttar detta system med ekomiskt tänkande, eller mäns beteende som kan hända om de fått hem kvinnor som 'går för långt' å han tror det är klart hur å vad han vill göra.......
JAG vet att jag inte gör kvinnor illa på det sättet, men konstaterar att det finns svaga sjuka män som INTE klarar av att hejda sig.
Jag säger INTE det är rätt vad som sker men jag tror inte mannen idag är rikigt mogen att klarar av att bli 'omkörd' av kvinnor i samhället -speciellt de som inte fått lära sig det i skolan eller av sina föräldrar...
Jag vet vem jag å vad jag står för, finns det kritik ta det ärligt å öppet som en Människa å stå för era åsikter -eller var tyst.
Nu vet inte jag statistiken men jag skulle inte bli förvånad om misshandel/våldtäkter har öket inom familjen mot sin kvinna på senare tid.
Mannen har idag en 'roll' i samhället som inte finns -mer statist. Han behövs inte idag på samma sätt som förr. För tusen år sen drog de hem älgar å övrig föda å försvarade Familjen. För hundra år sen var det mannen som arbetade så familjen fick pengar till mat å husrum. Idag behövs mannen inte till nått -jo att lyfta tunga saker som en gorilla.
Kvinnan kan åka till andra länder å tom befrukta sig så inte ens för det behövs han, hon kan jobba å försörja sig å sina barn etc.....
Jag tror många män idag inte känner de har någon identitet eller 'uppgift'.
Som i sin tur resulterar i dessa låga handlingar som en del av oss gör, misshandlar å våldtar. Då de känner sig som en riktig man.....
Jag högaktar en kvinna som accepterar de skillnader vi har -för skillnader finns. En kvinna som inte behöver hävda sig och gör tunga saker för att visa sitt oberoende, utan låter mannen -som vill- göra det. Som säger vad hon tycker å kan motivera sina åsikter. Inte håller tyst å låter sig bli överkörd.
Det är litet därför jag tror att det blir tokit ibland för kvinnor som TROR att Alla män respekterar ett Nej i soffan efter en timmes kramar å kyssar, eller att de kan visa halva rumpan å gränsen till vårtgården på brösten...
Tyvärr så tror jag inte alla män klarar av det, å det räcker med en av 256 st för att begå våldtäkt. Han kanske 'väljer' en som 'ber om det'.
Det kan dessutom vara för att han inte tror han behövs eller missade den tjänsten han sökte -som en kvinna fick.....vilket inte är ett försvar dock en förklarning till hur svag han nu är. Å han 'slår' tillbax -tycker han.
Det jämlika samhället är en utopi som det tar ett bra tag till, OM det nånsin gör det.
Då vi idag gladeligen tillämpar det ekonomiska systemet med dess baksidor.
Jag har upplevt dem å vet hur det känns.....å dagens Gud vi har idag tillåter inte att de går back på saker de kunnat förhindra -Guden Pengar acceperar inte det.
F-låt om jag varir 'rörig' men ämnet är komplext å det är fler saker som är inblandade som jag inte tagit upp här....utan försökt ta de två jag tror påverkar mest...

Tidningarna skriver...

...om saker som berör. Tex våld mot kvinnor som många blir förbannade av. Jag anser bara att de som utför våld eller våldtäkt borde behandlas -rejält. Inte bara nu lgh å utbildning å klapp på axeln å 'ajja bajja', utan rejäla straff förstå främst å då med vanliga fångar å de får komma dit med stämpeln vad de gjort. Hjälper inte det kan man med kemisk/kirurgisk kastrering få våldtäkts män att sluta -vilket många själva uppskattar men den svenska mes lagen får inte ens hjälpa om de vill...
Sen menar tjejer åp de har rätt att klä sig som de vill å göra vad de vill utan att bli våldtagna. Det är en 'sanning' som jag till viss del håller med om -men jag VET jag inte skulle göra någon tjej illa så oavset vad de bär eler hur de gör. Men alla män är inte så.
Nu har det varit en mistänkt gängvåldtäkt på en föykting förläggning. Men varför går en kvinna dit själv till ett gäng män på fest? Det känns som om honnästan ber om det....eller hon som är i Grekland å under olika omständigheter lär känna en man som drogar na å tar hem na å våldtar henne. Nu är hon i sin tur anmäld med, dt blir intressent att se hur det faller ut. Men har man -nu vet jag inte hur hon gjort- lixom 'lockat' för att få upmärksamhet, för det är det ofta vad det handlar om, att bli sedd. Så är det lägre stående män som 'gåtr igång' å inte har hjärna nog att begränsa sitt beteende.
Vilket skuld har då kvinnan?
Kan de klä sig sexigt, följa med hem, klä av sig naken, kyssas å sen neka? Vart går gränsen?
Nånstans borde ansvaret falla över på hur kvinnan gör med, å inte alltid skylla på mannen. Jag hoppas det är så att de väger in vad kvinnan gjotr med.....
Fast oftast så är det att kvinnan vill ha uppmäerksamhet å synas, att känna sig åtrådd...
Å för männen att kunna 'erövra' en kvinna till, inte att bli sedd på samma sätt eler känna sig älskad. Utan att mer få bekräftelse åp att klara av att få koppulera med henne :)
Nekar hon i sista stund så kan det slå fel då han fått klar tecken hela vägen å våldtar i tron om att han erövrat henne med fast det är tvärtom.
Men även männen idag måste lära sig att lägga band på sig. Hon skall kunna gå förbi sexigt å lite klädd utan att en man våldför sig på henne. Menm hon bör tänka sig för innan hon lägger sig i soffan å hånglar -lättklädd å sen nekar...
Vanlig sund logik tycker jag. Svårigheten är att det måste sättas på pränt så det bli lika för alla....men vänta nu. Det finns ju andra lagar som int är helt klara utan ger mkt plats kvar för personliga tolkningar -ja jag tänker åp el lagen :)
Nog om detta...
Tänk er för -innan ni gör/klär eller vem ni  umgås med å på vilket sätt.

De stunder jag....

...funderar på vem å hur jag är desto mer känner jag att jag inte låter nån tycka om mig. Att jag håller den distansen OM jag inte själv känner jag vill - å att uppfylla de 'önskemålen' är inte lätt. :)
Så håller jag påsom jag gör både slipper jag att bekymra mig alls så :) men det är som kluvet. Gillar vara själv samtidit jag gärna delar det med nån.....
Livet är lite lustigt för oss alla. Nån tar den de får bara å är nöjd med det å en del söker jämt, sen de som har för höga krav -det finns säkert fler excempel så men nåra jag kommer på nu.
Jag försöker inte göra tjejer illa men gör det ibland iaf, å blir sårad med ibland -så ÄR det Livet :)
Man ger å tar, men få -hoppas jag- gör det hela medvetet. Det bara blir så..
Jag har kännt besvikelse på olika saker men kommit på jag inte skall lägga energi på det, utan mest bara gå vidare...
Tycker det är konstigt bara....hur det är i Livet. Eller hur folk å jag är :) jag i min omedvetenhet inte reagerar åp saker andra gör i min närvaro. Som ser saker jag inte fattar.......eller vill fatta, men tycker de som lever så är fel :)
Bakvänt va, men ser det inte själv bara. Å är det nån jag misstänker/känner vill mer med mig så stänger jag dörrn å får skäll ;) men bättre så än att bara hamna i saker å att det gör mer ont.
Ser saker som gör att jag känner andra saker, tex på gårn här. Ser saker jag borde -fr ont i magen, ser saker jag vill -blir peppad å glad ...
Vi får se hur det går.......
Men vad gör det om hundra år då varken vi eller våra pengar finns kvar :)

Nätterna som ger...

...mig sömn svårigheter är jobbiga. Ligger vaken å tänker -på allt. Jag känner dock jag växlar mellan glad å lessen så....vet inte varför men ser ofta saker på två sätt -bra/dåligt. Det bra gör mig lätt i hjärtat å det löser sig, blir det däremot en massa bekymmer å dåligt blir det tungt -med mkt. Det verkar som hänga ihop pånåvis....börjar en sak knasa hänger det på fler saker som gör det kasst, å tvärtom.
Så tar man det lätt å posituivt borde allt bli just glatt å lätt :)
Ska nog försöka påverka krafterna så...:)
Jag vet inte omm an skalls kratta eller gråta, då man ser åhör om de som är r eligiösa. Antingen ser de eller vet mer än vanlit folk -vilket jag inte tror, men hoppas ;) Jag menar, hallå om man säger vissa ord så får det följder för joirden eller sitt/andras Liv. Borde inte Livet påverkas mer av vad vi gör å är?
Det känns så iaf....för jag vt att många idioter som inte har ett uns humanism i blodet får det tungt -tvärtom. De går på glada å obeymmrade å får det mesta som de vill.......det verkar så iaf. Sen VET jag att många som är snälla INTE får det. har tom läst om de som äter gröt varje dag å ger bort alt de äger å har å lever helt 'passivt' å slår inte ihjäl en fluga ens -de hoppas de får igen det i himmelen -rätt trist om nu inte himmelen finns..........
Jag är AsaBuddist jag, snäll mot de som är snäll mot mig å elek mot de som är elak mot mig....
Krama de goda å slår ner de onda :) om det är lättare fatta ..:)
Men jag har som filurat ut det så jag -att oavsett vem det nu än är, vilket jobbb eller politisk åsikt så vill jag de väl som är snäll. Men de jag vet är elaka vill jag inte ens prata med, dålig energi å vibbar lixom...
Sen är det vissa man bara måste, på myndigheter tex eller de som man möter varje dag.....är det en sambo -tack å hejj. Men nån som man jobbar med -ouvva.
Jag har en sak jag tänker på. Å för den personen det som den vill ha -då jävlar är det raka rör. För då finns det Ingen Högre Makt. Jag brukar inte vara misunnsam, men mot denne individ är jag det. Det jag hötr sett å vet vad henne gjort stör mig innerligt, å möter man den å är full själv å får en kommentar för den en rak höger ut genom väggen bara -så enkelt är det.....det bhövs inte större anledning. Om man är så stor egoist å utnyttjar folk så bord man skämmas å denne borde ha svårt å sova, vilket nu knappast är fallet...
Så EN aneldninf -poff!! så är det klart. Så är det väl bara betala böter sen som amen i kyrka så begär säkert den kärring det nu är en på sveda å värk......:)
Men nu är det mer en vägg konstruktion som jag tänker åp i sömnlösa nätter, Hur detär bäst å vad somkrävs osv :)
Googlar nurå å kolar -men inget nytt, kanju allt redan...tydligen :)
Vill bara safa å kolla beräkningar å hur m.m. så....men det blir som jag tänk mig från början har jag förstått nu :)
Så att lägga sig å läsa vore bättre än vara här å trycka på knappar å glo ..:)
Så jag skal släpa min kroppshydda till bomulls tältet ta fram bojen om vikingar jag lånat av en söt ena för ett års sen snart.....så ho för igen den...
Natta...

Den ärlighet som....

...förr i tiden fanns -vart har det tagit vägen?
De stod för det som de hade sagt, en mans ord stod fast lixom -en hedersak.
Idag ljuger/förtiger/justerar så många man blir yr :)
Har man det skriftligt 'kommer jag inte ihåg' eller att spela in det på mobilen kanske är det nya. Det tar inte många seklunder starta inspelaren, men de vill väl inte man spelar.
DÅ måste man ju stå för det sen...
Visst glömmer eller missar man saker ibland -det gör alla. Men att ta åt sig å stå för det man sagt är idag en ynnest.
Det är lite förenklat sämre med moralen så. De säger ett gör annat å menar det är ok. Som på byggfälan, de lovar å tar betalt men varken slutför eller kan redovisa vad eller varför de gjort ena eller andra.
Förut kunde man iaf ge dem stryk, idag blir man väl stämd om man glör det -fast man betalt 2 miljoner.
Det har nånstns gått fel. Som med barn -som jag högaktar, men jag låter dem INTE bestämma. Kan i samråd med dem låta dem tro de bestämmer. Men JAG sägar vad som gäller, å spelar det mig ingen roll så......blir det som de vill iaf :)
Idag så är det svåtr att klara sig ifrån skojjare -som verkar ha alla rättigheter. Jag menar de vill ha betalt så de kan slutföra de knappt påbörjat. Sen får de å går i KK. Ska man betala i efterhand varje gång? tex ett hus åp 2 miljoner?? vilket är svårt för många byggare ligga ute med så stora summor....men. De borde få nån lån kredit eller dylikt så kunden bara betalar vid leverans.
Det finns sååå mkt mer, bil affärer, kläder, stugor allt som sälj å folk vill köpa.
Det som egentligen har gjort att det hela 'ballat' ur är Pengar.
Jag tänker på å hedrar Djingis Khan som visserligen fick mkt i byte men gav bort det mesta -då han själv var ointresserad av att ha mkt pengar å rikedom....
Såna MÄN finns inte idag -eller får finnas heller. Idag skall man vara mesig, ödmjuk å snäll så fruntimmran kan dra iväg själva. Å göra det som de tror är bra, ligga runt å blir förvånade Ingen vill ha dem som fast kvinna/sambo/fru.
Förut var det roller som var rätt naturliga, idag finns de rollerna inte kvar. Inte förrän det blir Kaos blir det som förut, den starkaste vinner. Efter nått krig eller annan kollaps, inte ekonomisk då dessa nya 'regler' kvarstår. Då kan de som vill kvinnorna kan, ropa tills de blir nedslagna bara.....
Det är tyvärr den totala sanningen, OM det blir kaos....
Idag, då det inte är det så kommer kvinnan styra å kallar det vad de vill, å låta kvinnor ta de jobb de menar de kan -vilket de ofta gör, men inte alltid. :)
Sen har jag förstått att många i större städer kommer ha ihjäl varandra å äta det som de kommer åt innan de dör ut -eller de nelit kvastår som grejjar att överleva. På landet är det inte samma problem, med vatten , mat å att klara sig själva. Djur i skogen å ved att värma oss med, oavsett vems skog det nu var :)
Ska se till att man kan freda sig själv å sina närmaste bara...

Nu är Julen snart....

...här. Så det är rycket innan stängnings dax :). Jag har förstått å märkt att jag inte ger förtroende nog att jobba i byn med omnejd :). Å det är väl inte fel heller, då jag inte varit exemplarisk att sköta mina åtaganden. Har gjort så gott jag kunnat.....å det var -är- inte tillräckligt. Minns jag vid ett fel en gång, på julafton blev hämtad så de fick till det. Sen det återstående arbetet fick jag inte, om nån annan installatör eller om de gjorde det själva vete gudarna...
Men hursomhelst var jag iaf inte aktuell för resten....
Jag ser mer å mer saker här hemmavid jag både vill å måste ta itu med. Finner det på två sätt, skönt samtidigt jag vill träffa folk nyktra å inte på krogen som det kommer bli sen.
Hoppas att de i den klubb jag ämnar gå med i kan ge å ta emot mig å mina sidor :)
Jag gillar hjälpa folk som jag finner bra. Sen är jag så j-a tråkig jag inte glömmer en oförätt heller ;). Jo de e klart jag gör -beroende åp hur det gåptt till å vad det kostade...:)
Nu blir det andra saker efter nyåret...jipii...

Ibland har man....

...ingenting att filosofera om. Undrar hur det jkan bli så? Är man för trött eller bara inga ideer....eller förresten ideer å funderingar är väl det sista man ger opp :)
Så länge man kan tänka gå man väl det, även om  man är 96 år å ligger på en bädd åglor så är bväl tanken med -om man är frisk å inte dement :)
Men för att orka tänka å filosofera måste man ha orken över. Kanske därför det var med gfilosofer förri tiden -på grekernas tid typ. De åt å mest bara existerade....kanske. Idag måste eller skall -förväntas alla producera å utveckla blurreblutt för att bli accepterad. Att idag mest få sköta sig själv å sin familj går junte. Förr kunde man ut å ta sig en älg för att äta, idag 'äger' skogsbolagen dem å vi måste betala för att få skjuta deras skade djur....
Så för att ha råd å skjuta måste du betala älgen vapnet ha jakt kotr å licens försäkring tex.....
Lite bakvänt om man vill vara själv å reda sig själv -det går inte. Ska du odla måste du köpa marken för att så dina pärer på.
Grejjen vore att jobba ihop en bunt med kläder köpa sig en gård å flytta dit å sluta jobba,,,justa köttet....jobba litegrann för att köpa kött kanske. Eller köpa en ko å avla på denna å äta nöt köttet sätta pärer å äta å göra vodka -frid på jorden :)
Eller....ja vilka val har man -egentligen...........

Tänker de nånting?

Det kommer stunder då det går trögt att jobba åt en kund som mitt under den renovering jag hållit på med -så har de tagit dit en annan elektriker för lite jobb.
Dels koppla in de belysning i badrum som jag VET har för dålig kapslings klass -som de själva köpt. Som inte ville koppla in. iaf inte över duschen :) men de andra gjorde det.
Sen vem som får stå för det juridiska ansvaret tviste de lärde, men jag måste släppa jobbet helt då de är olagligt utfört..........hoppas kunden fått det åp faktura iaf.
De risker de tar fattar de inte, se bara dina egna försäkrings villkor vad de säger. Å de som tror de på försbolagen driver välgörenhet kan jag bara önska lycka till..
Jag var å hämta ut ett paket med på ByggåFärg, å de som bor alldeles vid den butiken hade en firma med högt namn å tydligen lejt dem. Vilket inte gör mig så mkt, men då jag skall åka åker även frun i huset iväg å jag ser henne sen på affärn. Hon går alla väger förbi eller runt mig -fast det kunde ju vara så beroende på vilka varor.... I kön sen kommer hon bakom mig men hälsar inte utan ser bara ner, då jag står där i arbets kläder.
Antingen så skämdes hon eller inte ville prata alls-ens hejja som hon brukar- eller...ja säg :)
Jag blir mer orolig för hur de tänker då de ser til att stödja företag från tex Ösd kommun då vår egen går på knäna.
Hur de lixom tänker -tror de att de stöttar Ragunda då den anställde bor där, men företaget i Ösd....
Det känns bara bakvänt nånstans.
Javisst får de lejja vem de vill -vi lever i ett fritt land -att sen vår egen kommun går i KK spelar ingen roll, eller.......
Men den anda de har i Gnosjö finns inte en tillstymmelse av.
Vet att det fanns en affär förut som dess ägare sade samma sak.....att de inte kände sig stödd av folk på byn ens...
Det är mest bara tråkit.....

Rättvardetär så...

...blir det tokit på morron så. Vaknar lite sent å missade julkalendern -då börjar det, missnöjjet.
Då man är trött å ställt väckaren som inte funkat å det blir diskussion det första som händer, inget svar åp tilltal att kliva upp, frukosten duger inte å man får löftet att lämna mig då jag inte älskar dem tillräkligt. Tallrik i golvet som går sönder, mer diskussioner....ännu tröttare....
Tur det ät lördag imorrn så det går att sova ut mer -alla tre. Snart är det Jul den tiden på året då Alla är sååå lyckliga å harmoniska. Inte de som super å tar livet av sig fr att slippa se skiten de inte får vara med i...
Nä klistra på er maskerna å be till Herren -för det ju vad som firas...som få vet om.
Utan ge barnen så mkt plats saker som möjligt som barn i asien monterat ihop för 52,00:- dan.
Nä jag ska prova fira Julen på annat sätt jag........
Det känns som en stor lögn att anamma å göra det alla 'lyckliga' gör. Sen det med jobb å den stressen gör det inte lättare, dålig sömn samt inte helt frisk underlättar det inte...
Undrar hur andra har det innan Julen så?
Kanske bättre vara anställd å inte ha nån press -överhuvudtaget, Men om Alla var anställda -hur skulle det se ut?
Nänu må jag fli mig iväg å få nå gjort -ett jobb jag inte får betalt för heller... en kund som mitti arbetet tagit dit en annan för han 'trodde jag inte hade tid..'
Det är väl opp till mig att bedömma....

Efter flera dagar med...

... en totalt urusel konserv öppnare fick jag äntligen in det i min hjärnbark att köpa en ny.
Å tänk att en sån liten sak gör Livet så mkt bättre. Här har jag nu under lång tid jävlats med denna urusla gamla, som började knasa för ett par månar sen. Sen utvecklar man ett sätt som gör att det går att använda den iaf -'om jag vrider till höger å trycker där så går det ju bra.....
Efter ytterligare nån vecka funkar det ok. Sen måste man 'bocka om' konservöppnaren så, dra ut å tryck så vinkeln blir bättre -'sådärja....nu går det ett tag till...'
Nu den sista veckan var den helt kasst tog typ 2 cm sen bara snurra å nästan halva locket gick vika upp -trots mina sinnrika bockingar å tryckningar å ursinnet var fullständigt...jag undvek dock att ta i den vassa kanten trots mitt vasinne å hulkiga humör stadium..:)
'Hur i h-e kan den vara så j-a kass...förbannade kines prylar...men vänta nu,,hur länge?....ok'
Å idag kom jag ihåg att köpa en ny med en sned hållare -nästan som min gamla :)- å provade den på katt maten ida -å vips!! klart !! på ca 3,8 sek.
Så kommer frågan: varför köper man inte den tidigare? då man vet hur skönt det känns efteråt......mot att hålla på sådär så pass länge... Knappast för pengarna då en ny gå på ca 80:-. En öl å garderobs avgiften bara....men konsercöppnaren gläder mig längre -på ett annat sätt iåförsig, men iaf...
Idag har jag gjotr flera andra saker jag inte tagit mig för förut.
Lagat taket på garaget jag körda sönder med husvagnen -inte helt klart men mkt mkt bättre, bar litet kvar nu.
Skottat ner stenhögen som låg vid skoter garaget, så det går att köra skotern bättre in å ut nurå.
Rensa hängrännan från barr -sibirisk lärk barr, det blir rätt mycket då alla barren skall av trädet innan vintern :)
Har mer jag vill ha till innan jul å vinter -vi får se...
Nu är det natta å pannan skall stängas å Pehr knytas.....

Jag läste nått allvarligt...

...problem häromdan.
Att orsaken till en döds olycka var en osandad väg...........så ta skydd samtliga för osandade vägar. De har räknat ut hur de kan ta oss....så vad vi kan göra för att försvara oss är ett mysterium.
För det är inte upp till föraren att köra efter väglaget å bedömma risker etc.
Jag finner det tragiskt det blev så för dem, men om inte alla hade så j-a bråttom hände aldrig sånt här.
Idag fick jag en bil i arselen åp en blöt väg d¨det var -1,+-0 typ, Den låg väl säket trettio ! m bakom mig.....
Om jag nu -motförmodan- skulle behöva bromsa eller kör på nått djur -vilken möjlighet har denna då att stanna?
Skulle denne platta till mig ännu mer mot det som stoppa mig eller bara knuffa mig av vägen kanske.
Ska de va så svåtr att hålla tre eller varför inte fyre, fem sekunder då det är halt. Så det inte blir som för Ståkkhålmare som slår ihop som ett pärlhalsband -eller som de kromade kuolrna i snöre, ni vet vilka jag menar :)
Vi har ansvar inte bara för oss själva utan även de som som vi kör på... Ok, det händer olyckor för bristande uppmärksamhet -vilket jag fått erfara- men att hålla avstånd, köra försiktigt, sakta ner vid dålit väglag.
Vad är problemet?
Bråttom å lite tid -ja då skulle Du startat tidigare, inte riskera andras Liv för Du är sen.....

RSS 2.0