Änteligen.....

...så är vinterdäcken utbytt. Det har varit lite strul med allt med bilen. Däck är bara förnamnet, det är framvagns inställningar må byta fjädrar bak. Det kostar sen är det som lite tid. Är tvungen byta yttre styrstag, billit å lätt.
Ska bara....först. Fira sista April som jag ser fram emot. På morron skall jag iväg å kolla samt slutföra ett jobb, sen hem å fli hop så det ser bättre ut. Sen blir det mest äta å må gott.
Jag blir så trött då det är huvvevärk under eftermiddan, tänkte vila på em å somnade å sov knockad en timme..
Nu känns det bättre å hoppas det blir bättre imorrn, nä hoppas inte utan det blir bra å det går bäst :)
Positivt tänkande så blir det bra bara. Tur det blev idag iaf, så det går att motverka imorrn.
Det är så skönt att det är sommar snart. Skönt att årstider växlar, så det blir lite variation...
Sen då jag gick på gårn häromdan så ser jag hur bra jag egentligen har det här på min täppa.
vilka möjligheter jag har, att få göra litet det jag tycker är rolit.Meka å snickra fiska åka skoter grilla å jaga på hösten -inte här men kan göra det. Jag ser mkt jag kan å vill göra å som inte stjälper min ekonomi utan mer jobb än utgifter -å det gillas :)
Jag släpper mer å mer firma å jobb med den, gör det jag kan å orkar....går inte att spränga sig för att vara mer 'normal' för fullt mormal kommer man aldrig att bli....undrar om man nångång varit det :)
Utan tar det som det blir.....å som jag löser efterhand.
Å nu är det den här helgen....med mat å dryck å umgänge :)

I helgen så....

...fick jag en stor ny 'portion' av välmående då jag har förmånen att bo här..:)
För det är just vad det är för mig -en förmån. Me dessa möjligheter att kunna göra saker med mina händer å få som jag gillar det....men det vore trevligare om nån sa emot med :)
Livet drar iväg med nya intressanta vägar vi inte trodde fanns, men det krävs mod samt en styrka att väga prova nya vägar med. Mot att ta den lätta beprövade vägen.....varje gång.
Att ta det som är knöligt men som ger andra, nya erfarenheter.....å som inte går för lätt. Även om man kan lära sig mkt den lätta vägen med...:)
Att man faller på den knöliga vägen som gör det bättre vara två är en sak det med. Mot att gå ensam på den släta, lätta vägen....
Det är det Livet åxå kan ge, en svårare väg som ger en mer upplevelser -då man är två.

Påsk helgen har...

...nu passerat och är förbi -nästan. Barnens lov är ju veckan efter..:)
Jag hade lite svårt att tänka ut vad som skulle hända på påsken iår då det inte fanns nån snö kvar. Men då vi fick besök var det jag tänkte jätte bra. Vi har spelat Monopol rätt mkt :) sett nån film innan läggdags å därimellan partierna så har det grillats mest. :)
Solen har ju varit framme ofta å så är det torrt på backen så vi har varit ute å sprungit med.
Så är det tråkiga med att få tiden att räcka till....men som vanlit för få timmar å få dygn.
Sen var det ett besök på sjukhuset åxå som tog en dag av lovet med. Så jag å Holger var dit, hans mor kom inte av nån anledning. Men vi fick iaf 'råd' vad jag gör för fel :) för män kan junte ta hand om barn...
Så igår å idag så är det mest att ladda om å se nya möjligheter.
Lite skönt att få landa å kvikna i igen...

på morronen idag så......

...klev jag opp å tog en kopp kaffe satte mig här å kviknar sakta i då barna sover ut.
Jag kan bara konstatera att Livet -det förunderliga- hela tiden utvecklas å förändras....
Jag har lixom en liten tanke om hur människor bör leva å ha det å inte ha...läste en artikel å blev lättad att det är fler som vill å tycker så...
I dagens express 22/4 så var det en man som askrivit en bok å som säger.
"Lasse Berg som skrev succéboken ”Gryning över Kalahari” – har rest jorden runt, genom öknar och regnskogar, pratat med vetenskapsmän och studerat Sanfolket i Afrika som fortsatt leva som samlare och jägare, precis som de gjort i över hundra tusen år. I sin nya bok ”Skymningssång i Kalahari”, söker han svaret på frågan vad omställningen från samlare till bofasta gjort med oss.

- Vi lever i dag ett helt annat liv än det vi genetiskt är skräddarsydda för. Att bo ensam, leva i städer, att underordna sig – historiskt sett är dessa fenomen så svindlande nya. Inte konstigt att vi blir stressade! Våra gener har inte anpassat sig.
Lasse är övertygad om att vår tids stora problem – fattigdom, miljöförstöring, våld – inte har sin grund i människans natur, utan beror på jordbrukets och civilisationernas uppkomst.
– Människan är i grunden god. Och lite lat. En humoristisk, trevlig typ! Men när vi blev bofasta blev det lönsamt att ha mer än andra, att bestämma över andra.
– Och när vi känner oss föraktade, förtryckta, ensamma – vilket är helt mot vår natur – ja, då kan vi ju bli riktigt elaka."

Att det finns 'bevis' på annal leverne än vad som ses som bäst idag....
Att leva med teve, göra karriär, å trampa ner våra medmänniskor INTE är vad som gör oss lyckliga....

Stagnation...

..som jag tror har börjat i den digitala värld vi lever i.
Ungdomar söker inte utbildningar som leder till 'vanliga' jobb, Tex i sjukvården, skolan eller verkstäder. Nä de vill sitta å blogga å tjäna så de klara sig på det eller vara musiker -vilket är mkt svårt- eller journalist, gå å mingla. Prata i radio eller teve...
Men........vem skall producera det vi MÅSTE ha?
Våra nya slavar?
jag menar att bygga vägar som våra fina bilar skall köra på. de måste grävas å asfalteras, eller bo i hus som ingen vil bygga. Eller låta våra barn lära sig det elementära i skolan, som har outbildade släktingar asnställda...
Jag menar att samhället kräver att det utvecklas å konstrueras för att kunna brukas.
Att sitta å blogga om kläder å livstilar å att köpa kläder barn i asien knåpat ihop...det håller inte...
Det pratas om feminismen på nätet -som om det är framtiden.....som egentligen bara är en låssas värld...
De hyllas de som skriver om vadde äter till frukost å vilken kjol de har till vilken jumper...
Ingen ser upp yill dem som tillverkar/konsturerar det som används idag.
Volvo lanserade sin nya bil igår, en lyxbil som kostar för mkt för den massan som jobbar för vanlig lön...å de kommer sälja mkt mindre mängd å bara åt de som tjänar mkt...folkbilen volvo går då i graven.....
Vi gynnar de som jobbar å bor i städerna, som mår sämre har högre kriminalitet/våld -utslagning av de 'annorlunda'.
Det samhälle jag vill ha är gemenskap humanism å att kunna bo på landert -om man vill....inte klumpas ihop till en grå massa i en stor stad...
Där folk umgås via FB eller twitter eller nån chatt....att kunna se varandra i ögonen drickakaffe med dopp å ljuga litet. Att planera å genföra den grilln ingen de talat om å ta en grågg ihop...
Att umgås med riktigt folk i verkligheten.
Inte se dem supa sig fulla å göka på BigBrother.......
Inte sitta i sin lägenhet å skriva om trivilala saker på sin blogg -å tjäna pengar på det...
Jag knyter nya kontakter här å var å gillar det, att träffa en riktig människa å se/höra/känna att de finns...inte bara textrader på en skärm -som i bästa fall har en bild....å på sig själv :)
Hoppas denna 'trend' att kunna klara sig å leva på att inte jobba försvinner......snart.
Att folk tröttnar på sin digitala värld å börjar umgås.....

Nu finns det ett bra...

...sätt att hålla koll på barnen med hjälp av deras mobiler. Man ringer ett nummer gör en anmälan så kan man se vart de är...
Vad blir nästa steg?
Koppla in kameran utan att barnet vet så man kan se vad de gör -om de har luren framme -men det bara att smsa så tar de fram den å svarar så ser man mer exakt lixom...
Eller hålla koll på gubben/tanten? Det är bara att anmäla ta luren å verifiera själv i smyg då man lånar mobilen ett par minuter eller göra det då de sover/duschar...m.m.
Vart är vi på väg?
Vart har ordets makt tagit vägen?
Att man kan säga vart man varit eller var man är?
Att vi kommunicerar under förtroende å vill de inte berätta så får de välja själva att inte säga det....
Nä vi ska hålla koll på alla, överallt hela tiden..
Då barnet vuxit upp å är tonåring. Som det var för oss. Då man kunde vara å göra saker för att testa å lära sig saker genom erfarenhet....utan att behöva förklara sig för nån...
Låt folk/barn ha sitt eget liv å göra saker å göra vad de vill...
Förtroende, gemenskap men att kunna ha ett eget liv....vart har det tagit vägen?
Hoppas det är ytterst få som vill tillämpa denna 'möjlighet' att se vart de andra i familjen är så de går i KK :)

Logiken har.....

......kopplats ur då pengarna talar.
Nu hr jag många olika teorier, men funderar ett tag på dem -oftast:)- innan de tas här.
Å nu har jag funderat å bara fått det bestyrkt av en väl insatt i ämnet.
Nämligen SJ problem.
Att de är fler på kontoret är en sak som naturligt sned -men det har jag tagit förut.
De som jobbar på spåren har fler invecklingar än vad som innebär problem...KAN göra det.
Förut så var det samma gubbar som jobbade på tex Östersunds station, de jobbade åt banverket. Idag så skall det läggas ut på privata företag för att det skall pressapriserna neråt -vilket det INTE gör.
De tar först en firma ett år sen året därpå kan det vara en annan för att lämna till den tredje året därpå. Å vad händer? Jo den stora skillnaden är att det inte är samma folk som har den erfarenhet av just dessa växlar å stationer.... då erfarenhet inte går at mäta i pengar. De som jobbade åt banverket de vissta att växel nr 12 (tex) kärvade då det kom snö så de sopa av den så fort det kom mer snö. Vad händer idag? jo de måste vänta tills den har stannat/frusit/kärvat ihop DÅ skall de börja felsöka samt åtgärda -vilket gör at tresten av stationen tappar den service som behövs. Förut var det män -oftast :)- som visste vilken som hade vilket bekymmer å kunde åtgärda det på -låt osss säga 5 man. Så idag då det kommer nya gubbar varje år å som pressar priserna är kansketre fyra stycken som skall åtgärda systemet som fem man gjorde iinnan -men som VISSTE vart problemen fanns. Idag då dessa tre skall klara av detta UTAN erfarenhet å med mindre gubber = kaos.
Så de ränner runt som yra duvor å försöker hinna med alltihop, räkna ut vart åtgärda å förhindra...
Är det nån som tycker det funkar bra? :)
Nu har det erfarits att en inlejd firma i Göteborg inte har skött sina papper rätt, bokföring, skatter etc. Så de är väl avstängd Kk eller nått. Å måste då erssättas med en ny firma litet snabbt.......dytr mao.
Å vem får betala? Ja det är inte politikerna som åker taxi eller nått -utan vanliga göteborgare som åker med just spårvagn....
Det är samma som med SJ, dåligt skött å inte klarar sin uppgift, att transportera folk,mindre åker å vips!! så tar de bilen å snart får väl SJ lägga ner att transportera folk...då de inte vet vilken tid de är framme....å möten ställs in eler läggs alla på em. Ett möte då man förut kunde ha två per dag en på fm å en på em, vilket nu inte går... och ineffektiviteten har slagit till. Så antingen ett möte eler så tar man bilen å har två möten per dag...
Ser ni systemfelet?
Det finns många fler branscher som inte klarar av det här med att altid lejja den som är billigast, vilket de BÖR (skall) enligt offentlighets principen...inte vem som är bäst utan...billigast.
Å vi vet ju alla att man får vad man betalar för.....
Erfarenhet -det begreppet finns inte i ekonomernas hjärnor och tanke/räknesätt.......

Härligt att höra om...

....att Telia har gått med ca 7 miljarder i vinst under Januari till Mars ! Jag menar det känns bara bra, att varje medborgare från 0 år till 100 ger dem stackarna ca 800:- var....skänker det konkurs hotade telia.....
Ändå var inte vd helt nöjd '...men det duger..'
Ursäkta jag må gå kräkas..........
Fattar inte de vilka de lurar på pengar?
Då jag anser att det är just vad de gör lurar av oss på det sättet att vi inte kan välja så mkt -visst byt bolag till Tele2 eller telenor, som har i princip lika stora vinster de med...
Det är som att kunna välja fritt på Ica i byn, de har bara icas egna russin, packeterade i asien... Men jag har ett val köpa eller ge fani det. Sen att det är högre pris på mkt det  måste de ju vara då det ligger så långt bort å må fraktas, sen att hyrorna är 25% avstädernas det har inte med saken att göra....
Det är lika med alkltihop, finns det ett uns möjlighet astt öka priset PANG!! så far det upp, men är det neråt 'så kan det ju vända ' å de tar det med ro. Som mackarna dåpriset är högt är ders tankar tomma -som måste fyllas. Är det lågt å de kan sänka måste de först sälja ut den dyra bensinen de har på lager först....
Allvarligt, tror man att det här tänket kommer att funger?
För att kraftbolagen haer kartell är det inte att tala om...höjer en så sänker en annan..........nä knappast de följer varandra som hanhunn följer en löptik........

Att höra på radion är....

...trevlit -oftast. Men helt ärligt...
Jag är så infernaligt trött på att de hela tiden framhåller deras varor som de så ärbart har lyckats producera. Nämligen musik.....jag älskar musik å lyssnar gärna, men............vill inte höra om PelleSprättLäpp förklara hur han kom på ideen att spela in en skiva som har fyra ackord per låt.... Eller nån skådespelare som verkligen gjort nått bra för eftervärlden....å spelat en roll -som nån annan skrivit, men som knappt nämns. Det är väl författaren som är duktig? inte apan som rapar upp å gör det som står i manuset.
Visst är det bra de med de som komponerar påpp å som spelar en roll....men det är inte så intressant at höra på radion... Däremot författaren som tyänktr till å skrivit nått bra som skall filmas, de kan -å har ju- tänkt iaf. De har kanske fler kloka tankar..
Varför inte göra nå repotage om nån som har nått att säga...som betyder nått? nångång iaf...
Inte nått som bara är för stunden, hår, kläder, nån roll eller deras turne på Hacåsgårn :)
Äh, ni förstår hur jag tänker...
Jag menar de som jobbat som FNsoldat eller Etiopien hur de har det där eller som sålt släkt gårn å flyttat till Lilla ön i Medelhavet. Eller fotbollstränaren som tar hand om barn som hamnatr snett i livet...
Jag vill inte höra om Gais j-a stolpträff mot Örgryte FKm de dem en egen kanal där de bara kör sport dygnet runt...om å om igen UTAN musik. Bara älta det ena efter det andra....3-2, 3-3, 1X2 träningar å spelarbyten å Zlatans otroooliga minuter på bänken :)
Visst finns P1 åxå å det har bättre repotage å innehåll än P3, P4. Dock ingen musik å är det nån de frågar så är det Muhammed från Kista....
Förlåt men jag blir bara så trött på dessa 'reportrar' som klappar polarens rygg....lixom inga vettiga inslag, Nu har de 'sommar' där få utvalda får prata ett par timmar...å ofta samma från de sista fem åren -sen tre st nya....som man ser/hör i teven/radion......;(
Fan bryt ny mark ta in nån som lever i det Riktiga' Livet. Som jobbar mån-fre hämtar barn å producerar nånting. Det måste finnas fler än jag som är verbal å tycker nångting, å kan berätta om det....
Som har varit med om nått nångång -å inte på nån dans bana i Värmland djupa skogar :)

Jag känner mer å....

...mer hemma i 'min' värld nu. Det utökas en del av mina intressen...
Jag gillar att bara få vara så ibland. På en lägre nivå...utan att behöva tänka på amortetringar å räntor, kärnkrafts olyckor m.m.m. Utan att få skära sig en bit kött å grilla över en eld å dricka nått till. Slippa borsta håret å på med rakvatten etc....att få VARA bara. Enkelt äta sova å vakna....pyssla eller snmickra nått....eller jaga fiska å dricka sig berusad med vänner å ljuga å skratta bara....
Slippa allt j-a tjat om hur man klär sig hur man pratar å att äta GImat---ouvva...
Jag vill VARA ibland.....nu går det inte idag på samma sätt då man har skyldigheter å plikter.....
Man blir ju yr å trött av allt man skall hålla reda på ,tider jobb grejja å fixa innan den dagen ...
Nä, jag längtar till den lilla tid på sommarn som man bara kan........vara :)

Helgen har varit mkt...

....trevlig. Lite sova men trevligt sällskap. Det är alltid välkommet med besök som har tid å lust att stanna. Sen om jag pratar öronen av dem vore trist :) är ju rätt verbal å då jag får chansen så.....:)
Annars känner jag det är saker jag borde ta tag i mer så, kontors mässit -fakturor etc. Men det blir liggande...jag har varken förklaring eller orsak -det blir bara inte gjort....
Jag går å väntar på svar från myndigheter innan jag känner jag vill/kan rensa bort lixom...men det vore bäst att fli bort å få det urvägen...men kommer inte igång lixom. Jag har förstått hur de store företagen riskerar att gå i Kk för såna enorma summor som 99,00:-. Jag finner det så oerhört tragiskt...men de förlorar på det själv -i slutändan tror jag.Då resultatet blir att det blir färrre som handlar av dem som har det sätt de har. Det är inte svårare än så.... kundrelationer å vänligt bemötande det är en förlegat det..:)
Om jag hade samma system mot mina kunder så fick jag ännu mindre jobb.....men man är ju som mellanhand lixom....hursomhelst nu är det som det är :)
Nu har snön lämnat Gården till 99% å det blir en Påsk utan snö......
Ingen skoter eller skidor får se om vi tar en dag till fjälls -inget bestämt så det är mest bara en tanke...
Nu må jag ur å börja veckan på riktigt :)

Vilket bra sätt att....

....bli millionär...:)
Man ser till att man har en sida på internet som är tämligen välbesökt. Sen lägger man en hel del länkar på denna sioda att trycker man på dem så skänker man typ ett tusen -eller ett hundra så orkar folk inte bry sig då det bara är en hundring. Pengarna går sen till ditt eget konto. Nu kommer finessen...:)
På den första sidan har du intressanta artiklar eller vanliga sidor men just den första sidan hoppar lite upp å ner så..... Så om nån vill se en artikel/reklam länk så hoppar sidan så de trycker nått annat, gärna då länken där man skänker ovangivna summa -vips !! efter ett tag så har du ett antal mer siffror på ditt konto. 
Lägg då gärna den länken alldeles ovan/nedanför en välbesökt vanlig länk....
Jag känner min puls ökar iaf då min j-a sida hoppar uppåner. Så vill jag se nånting så är det nästan som att skjuta prick på länkfönstret, varje gång det kommer fram nånting jag inte har den blekaste om så ber jag en stilla att jag inte anmält/prenumrerat/skänkt nånting till nån...nånstans....

Nu på eftermiddan så...

...kom jag igåmg litet mer än åp dan förut. Jag måste lära mig att dra ner rullgardin så jag inte vaknar flera ggr efter 0430 fram tills det är dags kliva opp.:)
Så rullgardin ner, iaf mer nere än helt oppe då vaknar man ju i ottan :)
Annars så känns Livet lite trevligare nu, det är mer sol å torrare ute med. Så det går mot sommarn med tsorm steg å det går att vara ute mer på dagarna.
Annars har jag ett projekt jag hoppas jag får till innan sommarn är förbi. Barnen gillar det med å jag vore glad :) Men det är både pengar å tid...å lite kunskap. Nu har jag hjälp av min gode vän Thommy som jag kännt sen jag varit 6 år så i 20 år har vi umgåtts :) nämen han är duktig så jag kan få råd Om....nä när jag kör fast :)
Har fler funderingar med inför sommarn.....som jag vill göra....eller de är mkt jag vill men kan/hinner/inte råd med allt :)
Men saknar att umgås med en vuxen mer å mer......men men det ordnar sig...
Innan dess sjkall jag hitta åp annat skojj.
Att vara på fler vikinga äventyr tex..har skaffat lite grejjor till det som skall samman ställas med....sys ihop mest. Så det blir framför teven kanske.....de sys ihop....kanske. Eller så blir det som det brukar, sitter i panik dagarna före å stor syr bara...
Vi får se, tänkte ju gno iväg med ongan mer i sommer åxå....å har mer tiddå kanske....eler...vem försöker jag lura? På morron då de slafar kan jag göra det inte åp kvällen heller...
Det får bli det som det blir -med det åxå..:)

Om alla fick....

...höra sina fel av andra hela tiden.....hur skulle det bli då?
Det blir rent av två världar då de man känner på ett sätt bara vill å ser det som är bra å de andra bara det som är dåligt....
Nu kommer det hela att styras av hur ofta man möter de olika sidorna. Varje dag de bra är posititivt å varje dag de dåliga klart negativt. Då man kan välja vilka tror ni man väljer då?
De som bara tyar fram de dåliga sidor man har eller de som stärker det man misslyckats med....
Tror de att man vill ha nån kontakt med dem då?
Tror de att de står högt på prio listan att man tar kontakt med dem?
Om den man konverserar med endast ser det negativa å inte nått bra alls...
Vill man då ens tänka på att försöka träffa/prata/mejla med dem?
Knappast...;)
Det blir som jag tror att alla vill att man vänder sig till de man trivs med å som trivs med en själv....
Vi har alla ett val.

Dagens tankesätt måste....

...ha nån högre vision som vi vanliga människor inte förstår.
Att vi är så otrolit olika värda -fast vi alla behövs. Att bestämma var diket skall grävas är lika viktigt som att gräva det. Jag menar inte på att alla skall ha samma lön, men lite mindre skillnad. Då oftast de som som bestämer var det skall vara någonstans har pluggat å lärt sig om var å hur det ska vara bäst. Så skall de därför ha lite högre lön för att de har vad som krävs idag det vi idag och värderar högre, förmågan plugga å läsa in. Som inte alla har.
Lägre löner för de som inte kan då de är fler, visst ska chefen ha högre men är vissa värda så mkt att deras arbetslöshets ersättning på två månader motsvarar vanligt folks arbetslön på ett år? Tex Mona Sahlin - Sven Svensson....
Eller de som tar ut groteska löner på vad folk idag måste ha, tex vattenfall.
Hur har människan tänkt här?...........
Är det inte en risk att folk till slut får nog å gör som de gjorde för länge sen?
Att folk gör uppror slår ihjäl å ser till att alla får mat å husrum....mot nån ett rum å de ett palats...
Jag ser likheten med hur det varå blev tex i Frankrike då adeln då försedde sig med saker som vanlit folk bara kunde drömma om. Som idag politikerna börjar följa efter. De anser sig vara lite bättre än oss å ska ha mkt högre lön å högre löneökningar än vad vi får.....vi får 3 % å de en del får 20 %.
Är inte risken större att efter ett tag tröttnar folk å tar bort dem bara?
Eller gör 'de högre' i samhället som Gadhaffi gör idag? sänder deras armé mot dem.....
Lite kortfattat tror jag inte det här sättet vi har idag kommer hålla i längden.
Att vi ser hur de tar in släkt å vänner in i sin 'klubb' dvs jobb i politiken. Då det idag är en klar fördel att ha nån i toppen man har nån anknytning till...........å vi andra lämnas utanför å bordras gör vår rätt -att välja. Repesentanter de valt ut......sonen/dottern/vännen etc...

....kom en tanke till, som...

...det inte finns något svar på.
Vart kommer alla själar ifrån?
Är det samma antal som snurrar runt eller blir det nya?....hm...
Vart tar alla själar vägen då Tellus slukas av solen?
Kommer de irra runt i universum utan mål?
Eller har de nya 'boplatser' dvs kroppar att 'belägra'? :)
Om man ser den kristna teorin så kommer vi väckas upp -de med den rätta tron iaf- på den yttersta Dagen. Vilken ålder kommer vi/de då att vara i?
En som dog när personen var 95 år å knappt kunde röra sig.
Vi blir 30-35 sade en religiös till mig, ok.
Men det spädbarn som dör då? de som är en/två månader eller de som aborterats bort, vilken ålder blir de i? Det sägs ju att abotr är fel då det är en själ tidit i magen.
Kommer de bli en person i samma ålder, 30-35, fast de aldrig varit det?
Eller kommer de inte väckas den Dagen då de inte döpts -men inte fått chansen heller......men de har ju själ då de är ett liv i deras mors mage heter det ju. Får de inte chansen eller är det ok var odöpt då?
Hur länge kan man ha rätt tro men inte vara döpt?
Det räcker väl om man döper sig före konfirmation....eller?
Jag har både döpts å konfirmerats men är inte 'rätt' troende så, hur blir det gför mig? Jag har ju iaf mer än vad odöpta barn har, men de får fast inte jag...eller får jag men inte dem -å de inte haft nån chans....
Fast vi kanske inte nån av oss får vilket inte stör mig mkt men kanske det barnet som vill men inte hunnit....
Eller är vi bara ett djur med intelligens som hoppas/tror vi får liv efter detta då vi förstår vad det innebär att dö?
Att alla de medium bara svamlar -fast många gör/säger saker ingen kan förklara.....hmmm....
Kan vi inte leva mer här å nu utan att vara elaka, att hjälpa varandra å ge fan i att trycka ner medmänniskor. Bara för att vara lite bättre med lite mer status å finare bil än andra?
Varför slår vi inte ihjäl de som haft ihjäl andra, som inte låtit sina medmänniskor fått leva sitt Liv klart?
De som gör Guds 'verk' å tar bort de som inget gjort mot nån.....
De som leken ger får leken tåla.
Tex de som skjuter poliser vars jobb är att låsa in de elaka som blir dödade av dessa dårar.
De som misshandlar sina fruar/sambos för att visa hur duktiga å starka de är. Berätta för de som lever i fängelserna vad de andra gjort så får de se hur det känns att få pisk -varje dag, om å om igen. Varför skall de sättas i nått fängelse där de inte får uppleva vad deras offer fått erfara?
De som begår mord på sina syskon/egna döttrar för de valt en man de själva vill leva med. Varför slänger vi inte den från den bro de kastade ut flickan?
Öga för öga, tand för tand.
Vore inte det rättvisst mot deras offer? Mot att ge förövaren skyddad identitet å lgh fast de våldtagit barn....
Lämna ut bild å adress på dem så får de se hur det känns leva efter traumatiska upplevelser de gett dem....
Nä hårdare straff mot dessa dårar.

Rätt var det är så...

....uppstår det stunder/dagar i Livet man verkligen funderar. Undrar om alla får såna tillfällen?
Då man ser tillbax å tänker på hur man hamnat/gjort/å är där man nu är. Vad  som fört oss till just det Liv vi har just idag. Är det egna val eller har man påverkats -fast....konstigt vore det väl annars om man inte påverkats av annat. Det kan vara jobb/barn/skolor/olyckor/vinster etc, lite vad som helt som gett en den möjligheten att göra val. Att kunna byta ort, jobb  eller Liv.
Jag funderar på om jag styrts i den riktning som jag nu hamnat i....
Det är saker som är lite underliga -jag har skrivit om det förut- men jag har alltid i Östersund bott vid Stuguvägen. Vilket jag tycker är lite finurligt då jag hamnat här nu.
Var det avsikten från början? eller är det en ren slump bara?.....hm.........
Om jag inte mött hon som jag flytta hit med å jag inte haft den utbildning å att jag r den jag är så hade aldrig mina barn fötts. Hur hade det blivit om jag inte träffat hon å inte biott här etc, hur hade Livet sett ut då?
Livet jag har idag är inget jag ångrasr, det går inte ångra saker som redan är gjorda.
Men visst trodde jag att mitt Liv skull te sig annorlunda då jag skulle se mina arvtagare växa upp.
Jag trodde aldrig jag skulle hamna i en rättegång MOT mig. Att jag inte skulle anses vara kompatibel att ta hand om de jag älskar mest å skulle utan tvekan offra mitt hjärta för.....
Jag tror inte det är sunt att analysera för mkt så, men visst funderar man.....på hur/var/när/varför....
Vad kan tanken med det hela vara? är det någon tanke? eller händer det bara?
Antingen sitter man å försöker knäcka nöten eller så ger man blanka fan i det å låter det bara vara...å lever vidare.
Rycker åp axlarna å jaha å bara fortsätter....men nu är det inte bara jag i denna soppa. Vore det bara jag så gjorde jag säkt just så, log å drog vidare. Men då jag vill andra väl å speciellt mina egna barn så är det inte lätt. Det jag är mer säker på är att mittt Liv skulle intete sig som det blivit om jag inte haft dem. Men jag har ett mkt rikt Liv med dem åxå, å skulle aldrig vilja vara utan dem. Det är väl bara att jag har dem just själv då jag har dem som känns tråkit.
Men det ordnar sig det med -till sluit på nått vis.
Hitler var väl knappast nån stor filosof. Men en sak han sagt som jag tyckte var lite skojjig.
'Döden är inget jag är rädd för. Den är över på ett ögonblick, sen vet du inget mer'.
Undrar om det var just det vad han hoppades, att det inte finns något mer efter detta Livet? För han hade knappast nån hög rang eller kurs på sitt liv efter det han nu gjort.
Nån religion -buddism tror, önskar, jag- som har sagt att så lämge man är ihågkommen av nån så lever man vidare i nästa Liv. Den tanken gillar jag för efte tre generationer efter en så är man borta. OM man nu inte gjort något som eftervärlden pratar om, Jesus, Bodhidharma, Einstein eller nu -tyvärr- Hitler å Stalin.....
Kan det vara så illa? eller är det bra?....hm...
Är man en vanlig homosapiens så tynar man sakta bort i andras sinnen å försvinner sakta sakta bort............
Det tycker jag låter fridfullt å trivsamt....att inte vara kvar å störa då livet å världen förändras.
Utan få gå in i den massa jag nu tror på å kunna hamna i nästa kropp nånstans....utan veta om den Pehr som en gång fanns.........

Hur många...

....har genom tiderna funderat å bidragit nått bra till vår utveckling? Det finns ett stort anatal det är så säkert. Leonardo da Vinci som tog ner lik å skar isär dem för att kunna se hur vi såg ut  fast hade kyrkan vetat om det hade han blivit avrättad, eller Kopernikus som under 1400-1500 talet kommit fram till att solen var i centrum å inte jorden som bibeln sade. Copernikus som var tvungen förneka att jorden snurra runt solen...:) präösterna visste han hade rätt men hur skulle folket inte ifrågasätta bibeln om det visade sig att det stod fel i bibeln? :)
"Bibelns första berättelse handlar om hur allt blev till och den inleds med orden ”I begynnelsen skapade Gud himmel och jord.” (1 Mosebok 1:1) Himmel och jord är en beteckning på allt som fanns, universum. Och även om frågan om medelpunkten inte fanns så är det en underförstådd tanke att jorden på något sätt är i centrum. Men det står inte uttryckligen att jorden är universums medelpunkt. 
Detta är dock inte specifikt för bibeln utan präglade människors tänkande i stort. Det är inget märkvärdigt. Däremot tycker jag kyrkans reaktion på 1500-talet är tragisk. När Copernikus och andra hävdade att jorden snurrar runt solen och inte tvärt om så reagerade kyrkan mycket ovist. Men det är alltid lätt att vara efterklok. Kyrkan har lärt sig av misstagen och bejakar nu den vetenskapliga utvecklingen. Gud finns ju också i den"
Citat: http://www.bibelsajten.nu/frageladan/question/5471-universums%20mitt?.html
70 år efter Copernikus såg gallilei det här å såg att det stämde.
"Galileo fortsätter sina iakttagelser av de himmelska fenomenen och kommer mer än en gång i gräl med sina vedersakare, såväl jesuiter som andra. Han klandrar flera av dem för att inte hålla sig till sanningen, men är själv inte alltid det bästa sanningsvittnet. Han har i hög grad språket i sin makt och skräder inte orden i sin polemik mot oliktänkande.

År 1616 sätts hans kopernikanska uppfattning på prov. Påven och hans närmaste kardinaler finner då för gott att markera att föreställningen om solen i centrum är irrlära. ”De revolutionibus” förs upp på listan över förbjudna böcker tillsammans med några andra pro-kopernikanska verk, dock inget av Galileo. Galileo åker till Rom i hopp om att rädda Vatikanen från att fastna i en dogm som han inser att kyrkan senare måste överge. Men han misslyckas. Han får dock fortfarande använda sig av de kopernikanska föreställningarna, men under det strikta villkoret att de hela tiden bara betraktas som ”hypoteser”, inte som beskrivning av verkligheten. Detta inpräntas i Galileo såväl av påvens chefsteolog som av påven själv, även om det senare kom att råda oklarhet om precis vad Galileo blev tillsagd att inte göra, skriva eller tycka."

"Till råga på allt anser sig påven Urban VIII, alias Galileos tidigare vän och gynnare Barberini, ha blivit både förlöjligad och bedragen. Galileo har, menar Urban, inte bara talat för de kopernikanska irrlärorna. Han har också gett sig in på den mark som teologerna hade ensamrätt till, nämligen hur man skall tolka bibeln. Han har dessutom mage att föreskriva hur naturen måste uppföra sig, fastän Urban sagt till honom att Gud alltid hade frihet att göra som Han finner för gott, oberoende av vad Galileo tycker. Kanske också Galileos flirt med atomläran hade betydelse för Urbans vrede; kyrkans lära om nattvarden och hur de heliga sakramenten omvandlas, kunde inte förenas med läran om oföränderliga atomer.

Så Urban tvingar den nu 70-årige och sjuke Galileo att komma till Rom och ställas inför inkvisitionen. Under hot om både tortyr och fängelse faller han den 22 juni 1633 på sina knän inför kardinalerna och avsvärjer sig sina kätterska läror.

Han döms till husarrest för resten av sitt liv, och döms också att inte ha kontakt med andra lärde."

"Det skulle dröja ända till 1835 innan Galileos ”Dialog” från 1632 slutgiltigt togs bort från index över förbjudna böcker. Och efter ett antal påvliga piruetter genom århundradena kom 1992 resultatet från den kommission som påven Johannes Paulus II föreslog 1979 för att få ökad klarhet i relationen mellan Galileo och kyrkan. Många Galileokännare ser resultatet som en halvmesyr: Vatikanen var inte villig att skapa den klarhet som man kunde ha gjort. Galileo Galileis lik i den kyrkliga garderoben har nog ännu inte helt avlägsnats."

Citat: http://www.svd.se/kultur/understrecket/galileo-sag-mer-an-vad-kyrkan-kunde-tolerera_5838195.svd

http://svt.se/content/1/c6/05/01/55/inslag021216_Galileo.html

En utryck som jag gillar mycket är Albert Einstein -som sade många intressanta å kloka saker å en del med glimten i ögat.
'Det finns två saker som är oändliga, universum och människans dumhet. Men jag är inte helt säker på om universum är oändligt.'
Ser man sig om i världen hur den stora guden Mammon tillbeds av fler å fler inser man hur vis Albert var....
Det finns företag som bara lever på att sända åpminnelser å ta ut stora avgifter för det, det börjar vid 5 dagars försening. På vilket sätt ser de till att samhället å att vår utveckling stegras, begränsar inte de hellre?
Eller de som sitter vida datorn å köper/säljer aktier -som skapar jobb??- vilket de anser sig vara något bra för världen. Nu pratra vi inte om vilka som vägrar utnyttja barn eller har ett miljötänk, nädu. Utan nu snackar vi bara om de som har den största återkastningen åp just aktieägarna -inget annat. De varken vet eller vill veta vem som gör det på fel eller rätt sätt -pengar!!. Det är det enda de ser å förstår......tragiskt.
Sen att vi tillbeder å imponeras av dem är -om möjligt- ännu dummare....

Varför skall vi....

...konkurrera och tävla om allt -hela tiden. Ok att två företag gör det om ett jobb tex men det gagnar å gynnar oss alla...de flesta :) Men att konkurrera  i övrigt... Om P-platser å vara mest poppis på fester eller i jaktlaget eller arbetsplatsen eller....vart det nu är. Eller om vem som gjort bästa affären, tvista om barnen, huset eller vem som får mest överhuvudtaget?
Varför kan vi inte unna varann mer i/på världen då ändå är här en begränsad tid. Fan, ge grannen p-platsen närmast honom om han är ju så slö eller mest barn. Eller låt Kalle få glänsa på jobbet -det kan han behöva. Varför måste jag ha gjort det bästa klippet med bil affären då polarn är nöjd med sitt köp, varför bråka om hus eller barn då barnen är bådas å sälj huset å köp två nya bostäder då....eller bjud exxet ta huset så får du se lite nya saker. Ok om Ulla fick den tjänsten eller komma fram den här gången -nästa gång kan det bli din tur....
Ge varrandra lite klappar på ryggen å bjud till, det jämnar ut sig (sa han som sket i kalsongerna :))
Äh ni fattar....det är å kommer en ny dag -imorrn terx eller vintern kommer igen, eller det så finns det fler bilar å brudar....men...barn är det svårast med -dela med er.
Till den du en gång älskat förut...för det gjorde du.

Kloka ord...

...finns det många av. En av de mest bästa är Harold Wilson.
'Den enes löneförhöjning är den andres pris stegring'
Det ju just det som inflation handlar om...........

Jag ska inte...

...vara helt bitter å inte säga som det är. För visst har jag fått 'intresse anmälan' av nåra stycken. Men antingen har jag inte kännt så för dem utam mer vill vara kompis eller så bromsar jag å drar mig ur för jag inte har samvete att 'ta hit' nån utifrån, då jag -med erfarenhet- lärt mig hur man bemöts i bygden. Det finns både bra å dåliga...men mer av den sämre sorten.
Att vara falsk å säga en sak till en person för att sen baktala är inte min stil....som jag upptäckt här. Har man en åsikt vilket innebär kritil så tystas den ner av baktal å rena lögner.
Sen hur väl man känner varann verkar inte spela nån roll, gift/barn/sambo/vän/kompis är man släkt så sägr man inget negg alls......offentligt. Utan går hellre i graven för att behålla -vad man tror, är det goda ryktet.
Jag försöker vara tydlig och ärlig -så länge det inte gör någon illa. Har upptäckt att en del saker som jag inte annammar men vet vilka effekter det skulle ge å behåller det för mig själv :)
Nu skall jag å dotra pyssla här hemma tills sonen kommer hem...

På ett sätt...

...blir jag glad då jag ser kompisar å vänner som funnit sin levnads kamrat....men visst funderar jag vad jag gör för fel llxom.
Å visst undrar jag som många andra på OM jag kommer träffa HON som är just HON.
Har jag en totalt fantasibild som inte finns? Nä det tror jag inte, för dubbel DD blå ögon å miljardär -de finns väl? ;)
Har jag för höga mål? .........nä de kan jag inte påstå heller då jag ser personen -å tagit fel på den , flera ggr :)
Bor jag på fel plats? njae kanske men många fler än jag finner den underbar...
Är det för jag har två barn? Borde inte va det heller då män med tre.fyra träffar nya...
Är jag oförståelig att bo å leva med? Varför inte? men har inte hört från vänner/arbetskompisar jag är svår att förstå
Är jag för bestämd på mina mål i Livet? Tror inte det heller då jag vill de berättar å drar med mig på sina upptåg
Är jag borta för mkt? ...Är det nått jag inte är så är det väl det :)
Jag kanske är FÖR närvarande? Att tjejer intye vill jag kliver opp först till frukost å att middan är klar då de kommer hem...hm....inte jämt men oftast...
Att jag stör då jag städer i huset? vill ju ha mer tid tillsamman juh..:)
Att jag INTE ser på fotboll å sportspegeln -nångång? De kanske skyller på gubben då de vill..
Att jag pratar ihjäl dem? Då jag vill man kommunicerar om ......allt..:)
Att det är tokit jag vill utomlands -ibland, nångång bara å inte varje år?
Att jag bara dricker i andras sällskap å inte super då jag är själv?...
Att jag bara är för fet å ful?
Att jag är för social med deras föräldrar å vänner..
Att jag är för bådas intressen å viljor?
Nått borde det ju vara...hhmmm......
Jag får fundera ett tag till på det.
Förslag mottages gärna ;)

Solen har...

..idag gassat å tagit bort ännu mer snö, men tjälen är kvar det syns då det blir så mkt vatten gräsmattan...
Idag blev det en strulig dag, var mest hemma fast planen var at åka på ett större knog. Men det blev inte läge... Det skall ju vara på det sättet att det inte går att bara dra iväg, då saker här hemma inte är klara så. Så det blev mer papper samt komplettering hos skm.
Såg ett program på teven igårkväll om brottslingar som lixom byter brott mitt i planeringen/genomförandet :) hur de lixom mitt under själva brottet byter fot å gör/tar något annat bara.. Jag får känslan det är ute efter spänning eller bara att komma över något, eller vara dum mot någon de inte gillar.
Sen märker man fler har vår saker de måste göra.....tyst tystare tystast, vem är vad å varför? :)
fåglarna hör man sjunger mer å mer nu iaf, det ger mkt energi att höra deras livs kraft å deras glädje över solen värmen så de får färsk mat snart...
Jag må åxå knyta ihop vintern å bereda sommarn...snart, jag skall bara :)

Intressant att se....

....hur våren har startat å så mkt snö har försvunnit bara på ett par dar, fast är det +12 å +grader på nätterna går det fort :)
Snön brukar ju ligga över Påsken men det ser kärvt ut....tur det kommer fler år..å mer snö :)
Försvinner snön blir det inge mer skoter men sommarens fordon ska ju fram med -nu !!
Har ju visioner å förhoppningar at hinna få iväg nått till sommarn juh.
Jag har sååååååååån längtan att skaffa motorcykel, varje vår varje år......
Kanske tur jag inte skaffat nån än -så man blir kvar ett tag till....på Tellus...
Men även att reda ut saker på gårn är en såndär vårstress, som man inte skall ha. Man får sätta sig softa å hoppas anfallet går över. Inte bra för hjärtat annars då..:)
Annars ser jag frammot sommaren då det kommer innehålla mkt i år. Kunna åka med barnen, har fått inbjudan till Stockholm å tänkte dra iväg nångång i sommar med :) Lite mer folk å möjligheter där än i Mörtåa :)
Så.......en bra sommar är i antågande :)

Idag läste jag....

...ett helt gäng bloggar i morse..:) nyfiken vad de skriver om. De som har ca 50 000 st läsare, de skriver om                           . Presis mest ingenting, bilder på hundar, mast å kläder. Sen att de gått på Mcdonalds, att de sovit dålit eller nått annat momentant..:) tänk att folk läser det med...eller vänta nu...jag kanske är för 'tung' i sinnet. Å skruiver hur jag ser på saker eller vad jag känner/tycker. Kanske jag ska ta bilder på Ztoj å berätta då jag far på affärn å handlar....eller.....nä...det skulle aldrig funka för mig....
Jag tänker för mkt bara ;) å känner jag vil 'få ur' mig det åxå....:) Fast det blir kanske för jobbit för ER...läsare....hm... Njae blir ni less så blir ni å läser då ni orkar eller inte alls.. :)
Jag är som jag är å svår göra om :) Det händer bara för litet bra saker just nu, det här decceniet :)

Kvällen har gått å....

...jag har funderat litet -igen :)
Vad skall man skriva på sin blogg sida -egentligen?
Skall man visa kläder å bilder på mat tallrikar, oftast med mat på men även utan :). Jag tycker det är många såna sidor, ytliga å som de visar sina kreationer i klädväg..... Vilket har sina sidor, å de får skriva om vad de vil å visa vad de vill, men....... läste att en tjej under 20 som visar mest kläder å vad hon skall gå göra med vem eller vad som skall handlas/ätas har typ 40 000 St läsare....
Vilket jag blir förvånad över, men ok bra de har sin 'nisch' å sin sida för de som vill se det...
Det är klart det är roligare läsa om hur bra å lättsamt folk har det -men alla har det inte skojj å lättsamt. Jag känner jag gnäller å klagar mkt jag, men laddar 'ur' en del som jag inte vill belasta med de jag träffar med... Saker som jag tänker på eller känner/upplever...
Jag tar gärna emot om ni tycker jag går över gränsen i mitt klagande.. men tyvärr så är inte Livet så rolit alla gånger.
Jag har fått rådet att INTE skriva för mkt här då vissa använder det i eget å fel syfte...men vart tog vår yttrandefrihet vägen?
Skall jag kunna anklagas eller stå till svar för vad jag känner å tycker?
Skall jag riskera stämning från nån kund som känner igen sig eller nån närstående som känner sig kränkt?
Får man inte tycka å känna saker åskriva ned dem utan måste censurera å hålla det inom sig?
Ok att skriva namn och direkt dåliga saker är inte lämpligt, men är det olagligt?
Att jag tycker Kalle Kula kör bil dåligt....kan jag stämmas för det? eller om jag skriver jag kötr bil i fyllan (vilket jag aldrig skulle göra9 är det ett erkännande som kan leda till fällande dom?
Exemplen är extrema varianter men själva frågan kvarstår lixom...
Jag tycker iaf att på ett sånt här forum borde man kunna få ge utryck för sina känslor å åsikter....
Är jag helt fel ute då?....

Pehr tröttnar då....

....jag läser om dessa j-a kriminella-det är just vad de är- som anser sig vara värda millioner i lön/avgångs vederlag. Politiker eller de i 'karriären' som ger sig åp andra vad de vill ha men inte förtjänar. tex en direktör på vattenfall får 46 millioner i pension å här sitter man med den ynka penning som man får av staten. Den vinst vattenfall fått är inte deras förtjänst utan det ologiska sättet som sätter priset på el som alla måste ha å som bara är att betala å hålla tyst. Visst ska direktörer ha mer betalt å bra pension då de har jobbat mkt i sina dar men 46 !! millioner. fan det är ju mer än vad jag får under ett liv.....
Det är inte mitt val att sitta där jag sitter, att jag hamnade där jag hamnat. Det är ingens medvetna fel, för alla begår misstag och det är bara reda ut efteråt hur det blivit. Men jag har inte den möjligheten att kunna göra karriär..
Jag är övertygad om att det finns fler i landet i liknande situationer. Men jag får höra jag skall vara TACKSAM jag lever å att jag har det bra fysiskt -vilket jag har å förstår. Men dessa j-a dårar som snor våra, skattebetalrnas pengar, ska inte de vara tacksamma de kan gå fritt på stan å att de får äta sig mätta? Skulle nån veta vilken som de såg på stan å de var ifyllan så skulle de säkert säga till dem å bli stämda å fällda för att de visar vad de tycker i vår 'fria' land. Fast de egentligen skulle vilja klappa till dem så de for på arselet.
Se på den situation som är i sjukvården, där INGEN vill jobba varannan helg till dessa skamligt låga löner. Ingen kommer ta hand om de äldre vi har sen. De som jobbat ihop den välfärd vi njuter av i sverige. Det pratas om att det är ett problem, men varför då inte göra som de gör i topparna i statliga bolagen -höj lön så får de anställda. Svårare än så är ddet inte, det har ju drivits fram det här med marknads krafter. Å då det är 'skit' jobb borde de väl få mer betalt...de gör ju något få vill -tydligen...men det måste göras.
Sveriges toppar vet inte hur det fungerar det här med marknads krafts systemet -tydligen. Gör du ett dåligt jobb fårdu kicken utan avgångs vederlag -ute i världen. I sverige får de den summan iaf hur j-a dålit de än sköter sig, är de smarta tar de en tjänst missköter sig får då avgångs vederlagfet å kan snabbt dra till nästa höga tjänst -missköta sig igen å få nytt avgångs vederlag osv osv.
Tillämpa det system som övriga världen har missköter man sig= o kronor, gör de bra jobb = bra betalt..

P1800 har en....

...del överaskningar :) då man börjar rota å kolla upptäcks saker som behöver fixas. Så tänker 'jag skall bara...' så blir det mer å mer det ena ger det andra.
'Varför lossnar inte den här......hm.hm ..hmmpphh..' KRACK!! så går nåt sönder...å det blir mer att ordna till :)
Så man fortsätter å ler......pånåvis å ser hur dagen D flyttas fram mer å mer..
Oavsett vad som händer så fortsätter man.....
Har även städat ihop litet så det går att röra sig bredvid bilen med......:)
Vi får se hur slutar...:)

En bloggare skall..

......helst vara:
*tjej
*15-23 år
*flyttad utomlands
*matexpert å visa bilder på mat, gärna lunchen
*klädrådgivare å visa kläder, mode
*tillgänglig å insinuera, antyda det 'vilda' livet de lever
*modell å visa mkt hud på sina bilder
*frigjord
*Långhårig med vackert hår -gärna blont
*positiv -oavsett hur det är
*fåordig å inte lämna ut sig
...INTE vara:
*kvar i sverige och/eller hemort
*man
*över 40
*anställd
*tankfull å skriva om det
*ärlig
*negativ i sin blogg
*negativ ångående kvinnor/exx
*rak å stå för obekväma åsikter
*utan pengar
*visionär

RSS 2.0