Vintern har...

..kommit med besked..jag menar drygt 20 minus ett par dar nu...
Å lite snö som gör det känns varmare lixom.
Så har adventen åxå dykt upp, å jag har börjat få på stjärnor å stakar....lite ute belysning kvar...men de e ju så kallt :)
Annars är det lite trögt för mig att komma igång -pånåvis...
Imåra är det Funäsdalen jag skall till, å tänkte ta det bara över dan sådär. Hoppas att bilen håller med...den har ju börjat få samma ljud som sist nu...hm...volvos framvagnare säger jag bara...
Livet i övrigt verkarrulla på sådär, inget svar av advokaten vilket gör mig mer tankspridd :)
Har annars messat om helgen å har fått nåra bra okntakter så...
Å de skivor om RödeOrm å Julius Ceasar är helbra, å har gett mig lite nya syner på Livet...
Men........tar det nån annan gång då jag må göra mig redo för en ny natt....ensam å att vakna solo å äta frukost själv..det är sååå j-a trist. Fast......hellre det än med fel person. Jag vill ju hela 'kittet' skall stämma, å det är sopm det brukar. Finns ingen som är så förvirrad som Pehr...:)
Jag vet inte, jag är väl lite för naiv å rak...så att de som ljuger om ditt å datt gör fruntimmran kära å galna -för att sen upptäcka att de inte var som de trodde...eller fick höra. Näpp, här är det öppna å raka kort -orkar inteköra med nå spel så...å är kanske just därför solo :)
Jag vill nog mer än vad män brukar..så. Att se å upptäcka vad man kan göra med sitt liv så. Prova på det man funderat på...tex teatern eller träffa lite annorlunda människor med andra synvinklar än vad malllen erbjuder...
De som är NÅGON å inte bara smälter in....utan säger vad de tycker å står för det....å det är väl det som är den största stenen att acceptera..:) Att jag önskar ärliga människor som inte lovar det å andra -för attsen svika. Å de känner de inte varit ärliga nog p besparar mig den smärtan -vilket jag är tacksam för...:)

Nä nu, mer ved i pannan å i säng så dagen blir lättsammare imorrn...

Så har dagen efter...

...gått förbi ;) Jag har inte varit bakis alls. Utan låg mest å filosofera hur skojjit det vra igår...träffade många glada å trevliga, det var nån som var lite vrång men med valda ord så blir det bra..:)
Så kan man konstatera hur det är ett skådespel att vara på krogen ,nöjsamt visst men dock ett skådespel. Å det är bara anamma å spela med å ha det roligt...:)
Sällskapet var trevligt med å då det kom fram en söt fröken å fråga om vi var ett par å jag sade att vi inte var det -med förhoppning :) så tog hon å bjöd upp..... tjejen !! Skojjit.:) Men de dansade bara disko så inga omoraliska fysisa aktiviteter förekom :) så det kanske bara var för att tjejen älskar att dansa disco å gör det bra :)
Så dagen idag har varit lugn, for till väninnan (kvinnlig vän, visst heter det så då?:)) å drack kaffe å pratade litet.
For hem å konstaterade att jag inte vet vart jag har alla julgrejjor ;) tog fram det som huset erbjöd så litt mer jul vart det iaf.:)
Nu blir det nån film å lite relaxxing ikväll, jobb imåra å bra vara pigg nog...blir mest så. Vilar å skjuter opp saker....
Väntar med spänning på domarens beslut imorgon -undrar hur jag får det?....hm...via advokaten eller..jo det borde vara så :)
Det ordnar sig, på nått vis får jag höra iaf..

Nu Da vinci Koden på Tv3 -fast jag har dvd: så ser jag det iaf -igen. Jag gillar boken mkt men filmen är inte helt rättvis tycker jag, då saker som fröken löser för Langdon äran av i filmen...Hollywood....vinklar som de vill

Nu är det Lördag....

...och jag tänkte ut å göra stan :)
Känner jag vill ut å lufta vingarna litet....kan inte påstå det varit så trevlig vecka -den som varit.
Men nu är den över å nästa vecka hoppas -å tror- jag börjar i positivare anda.

Det måste den då jag inte känner någon eller hört talas om att man är stämd inför tingen -som förälder..

Det är svalt å myggfritt ute iaf -å det är väl skönt? ::)
Funderade på att kolla på auktion på släpvagnar tex men sån tur var så låg bilder ute på nätet å jag såg det inte var av intresse med vagfnarna eler Hilti maskiner -som jag inte såg en enda av:)

Så det blir en spanings runda på stan för att sen gå på fest å sen på en nostalgi fest på Marité...
Hoppas möta glada å positiva människor där, å är de inte det så får jag vara den glade å dra med mig andra :)
Kommer vakna imorrn med tungt huvud å bra upplevelser iaf...det är min avsikt.
Prata med en vän igår som berättade att de var utomlands i fjol å levde på den resean i minst en månad..:) så om jag hinner med mer saker så innebär det älngre tid att 'leva på' framöver...:)

Så..........här kommer Häggen å ska ha kul !! jääss

Dagen efter...

...träffen i tingsrätten. Mötet var ca 2 tim långt å jag undrar vad det egentligen var bra för?
Jag satt där å fick först höra fel jag begått av exxets advokat i 15-20 min, där fel efter fel räknades upp. Saker jag misskött å inte klarat av -enligt deras version. Sen var det vår tur, å det tog väl 5-10 minuter. Å det som räknades upp bemöttes inte då det inte kändes vara aktuellt. Så var det exxets tur å det togs fram änny fler fall, å som i vissa fall var det ren skär lögn, tex att jag kräkts då jag gått upp å kollat sonens blodvärde på natten.
Så var det vår tur, å vad som jag inte orkade gå igenom svara alla punkter, jag tog upp nån å svarade sa vad jag ville å tyckte. Å så var det plädering å påminde om som det var innan de räknade upp mkt å vi svarade att vi ville ha det som förut -delad vårdnad. Inte det Lina vill, hon vill ha enskild vårdnad å fast boende hos henne.

Svaret kommer vi få Måndag.
Vi får se...

Men det är inget rolit att behöva svara att jag älskar å kan ta hand om mina barn...

Jag kände att..

..det var dags att göra nått att variera vardagen idag...for till Stan å shåppa lite grejjor till vår ärade husvagn;) rätt pris å rätt vara... Mötte dessutom en gammal bekant som jobbade där de sålde det jag ville ha...så det blev liite prat förtåss:) -ovanligt....;)
Sen åt vi på stan igen å china -igen...
Annars ter sig helgen litet som jag hoppas, att kika på en auktion på lördan å ev en utgång. En kompis hoppade av men tjejen är kvar..åsså jag  :) å kanske fler vänner åt henne.. Det är bra om det blir trevligt då det skall vara nostalgi kväll på Marité på lördan. Gamla godingar...OM det blir av,,;)
Annars blir det andra evemang :)
Om jag inte var den jag är så vore det kanon iaf, men nu är jag jag å det innebär att jag inte strular för nöjje eller bara för att....då låter jag hellre bli...har kommit till den pkt i mitt liv jag inte vill komplicera det för mkt bara..
Utan träffa kompisar oavsett vem eller vad å få ha skojj.
Jag känner det är min 'grej' nu...å att det är efter det som blir på torsdan är bara bra..då jag vill få distans till vad som det nu leder till då. Oavsett vad så tycker jag det är tråkit det blivit som det blivit, det är inte mitt val som gjort att det är som det är iaf..

Vi får se hur det artar sig...

Men pånåvis blir det å jag vill få lite skojjigheter på lördan så...så nått blir det...:)

Kollade dagens händelser på..

...en nät tidning. Å ser hur det består mest av två saker, kärlek/sex å sport...
Jag som är singel å inte behöver se alla tips för att höja höst stämningen eller det ena å andra ellre fvill läsa om Petter som gjorde ditt å datt.......utan läser de två andra artiklar som inte innehålller om död..
Tror f-n att folk blir höst trötta då de är så många singlar i sverige å avundsjuka på Slatans miljon lön..
Då det inte är så många bra artiklar som ger en nått bra i sinnet..:) för det måste finnas andra bra saker än förhållande å fotboll....å då mena jag inte myskvällar å hockey som alternativ :)
Mer om bra nyheter -för det finns....nånstans...om att det är en riktig vinter på väg å inte rysskylan å dyra elpriser, utan mkt snö å många bra skid/pulk backar får vi med...bra skoter före, gratis motion då vi skall skotta infarten ren från snön. :)
Att få komma in till en varm koppchoklad efter varit ute i kylan å frusit, hur skön den känslan är under filten eller vid brasan..

Se det positiva runtikring -som alltid följer med. Allt är inte skit å spott å spä..:) om det så är en lite gnutta skönt eller bra lyft fram å stärk det istället...

'Alway look on the bright side of life...' Monty Python "Life Of Brian"

Måndagen var..

En dag som Måndagar kan vara ibland åp sen hösten sådär...
Jag är såå oerhört trött bara så det blev en kontors dag idag. Rensade papoper -vilket behövdes...
Beställt litet varor å ska knoga imåra..annars inte gjort så mkt idag..
Men det är mkt med pappres stöket med, gå igenom å ringa åkolla läget.
Att höstens mörker gör dte tungsamt kan bara intygas, skönt med snö å ljusare iaf ..så det lixom skiner upp å man får mer ork. Satt i telifån å ringde småföretagarnas förbund idag. Satt å vänta i 45 !!!! min innan jag tröttna å la på...
De må ju ha nå fel på sin växel...eller deras kontors folk=dator, brukar det heta. Då jag får yterligare en påminnelse -fast jag betalat.....urk...)
Sen är min dator så otrolit seg......påslaget tar ca 2-3 min, å sen då den är igång så 'hakar' den sig emellan åt...
Frustrerande...svårt å påverka med..å då man växlareller byter sida....rrrrrrrr....rrrr så tar det en minut å så sitter man å mest gllor då bara...Å hummar lixom..tadadamm tadamm
Igår har iaf bilen fått sig en upplyftning, kamrem å service å bytt nån spindel led förstyrningen Jag hr hört det knackat levt f-n då vägen haft gupp=överallt i jämtland ;)
Nu är det tyst å lytt iaf -tack vare min systers kille..

Nu är det kväll här å elding å fikadags snart...

Insikt

Den som inte känner sig älskad, tappar självkänslan....och Dör -inombords.

Det blir ibland att..

..jag undrar över en sak... Vems liv lever man om inte sitt eget?
Ok om man har barn har man ett ansvar, det tycker jag ala borde förstå -som har barn, eller ska skaffa.
Eller om man själv vill göra något å nån annan något annat, vems ide skall man då genomföra?
Vist påverkar det andra eler man har lova så borde man göra som det var sagt. Men om det under dagen blir att saker förändras, skall man då släppa allt man planerat in. Då det som tillkommit/ändrat det hela ändå går att genomföra -med mindre justeringar....
Om det inte innebär så gruvligt stora omändringar eller tids perspektiv...
Om en sak drar ut lite längre än vad det var planerat, skall man då gå iväg då man själv räknat ut/eller den tid som är avsett för händelsen?
Ska man inte göra den saken klar innan man hoppar på nästa lixom..även om det dragit ut på tiden?
För andra kan junte rätta sig efter min tidsmall....eller planering. Visst är det mkt bra om de jag prata med hjälper mig -helt lkart. Men jag fixar dt även själv -det tar bara lite längre med tid...:)
Problemet är om det blir att det påverkar andra lixom...något jag försöker undvika...otfast.
Om nån är besviken på att de inte han nmed som de har tänkt, men som beror på att de inte varit närvarande hela tiden. Det kan ju inte innebära att jag skall skämmas -eller.......
Tro mig -jag försöker få det så bra jag kan för andra. Att jag håller det jag lovar, försöker så mkt jag kan. Får lixom ont i magen då jag inte lyckats grejja mina ölften, men det blir gjorda -tillslut...nångång...oftast :)

Sen hur lång tid det blir i difff vet man junte -förrän efteråt :)

Lite förenklat så undviker jag att lova saker jag förstår jag inte kan/hinner med. Men det jag tänkt göra påverkas av saker inte jag kan påverka, utan jag får försöka lappa ihop det så gott det går. Å säger nån vad de kan hjälpa till med litar jag å att det är ok...
Men jag kommer -på ett eller annat sätt- att försöka 'kompensera' om jag fått hjälp..

Varje gång :)


I dag så tror..

.....jag att allt fler saknar någon eller något...lixom. Att de inte riktigt vet vad de saknar utan bara saknar nått så. Ser man på teve tex så visas det den 'riktiga' stora Kärleken, å tror att alla finner den stora varianten av kärlek. Så de finner nån får barn men upptäcker det inte är komplett lixom, de svävar inte på moln -hela tiden. Eller att partnern har vissa defekter, sport, kompisar, kläder, intressen -vadsomhelst- å de tror det inte är  'rätt' å bryter sig ur. För att finna 'den rätta' som kanske inte finns men förhoppningsvis -nånstans, så man hoppas å blir en 'sökare'. En som sällan finner den stora kärleken utan som byter partner efter partner å hoppas -varje gång. Då de möter en som får höra de har barn med flera stycken å blir rädda å drar sig ur.... å så har de en till i listan på parners...som de byter som underkläder. ;)

Lite sammanfattat kan de vara en 'defekt' av det fria samhället skapat, att de inte bryr sig om sina barn på samma sätt då man har barn lite varstans eller med 'nån' bara, som betalar men är osynlig.
Nu är det inte alla som har det så men det ökar å blir fler å fler....
Jag är rädd att det med känslor trubbas av mer å mer, att det blir kallare å att den värmen man söker blir svårare att finna.....då det mest är att man lever för stunden. Att träffa 'nån' att ha det trevlit med -just nu. å det inte finns någon 'vettig' att hålla ihop med..

Men den som jag nu är som trots allt hoppas å tror det finns fler än jag som söker ett ärligt å seriöst umgänge..
Som tar mig trots mina fel för jag vet att det inte finns någon utan sina 'egenheter'. Hoppas ví har samma/liknande egenheter å intressen bara :)

Men har förstått mina önskemål inte är enkla å vanliga så ;) utan att de tror sig finna Herr Perfekt -å det vet jag att jag inte är :)
Jag gör så gott jag kan å är den jag är.....men kan utvecklas/förändras som alla...

Jag är på...

...nätet å kollar lite olika sidor, tidningar å banker chattar m.m.
En sak jag har börjat upptäcka å det är otrolit många fler barns mödrar söker partner...
Undrar om det är män som inte vill ha det som det innebär att vara just flerbarns far....
Då det verkar som om kvinnorna har sina barn mer än halvtid....om det är kvinnornas val eller männens.
Förut har jag varit övertygad om att det varit mannens val, men efter tiden gått å de kontakter jag haft inser jag att fler å fler kvinnor känner att de skall ha barnen mer....
Å jag undrar litet varför. Klarar männen inte av -eller anses inte klara av det?......hm..
Eller vill de inte var sina barn nära?....eller FÅR de inte vara sina barn nära?...
För män klara inte av en familj eller vill inte -eller är det en skröna det feminina genuset av homosapiens som kommit på det?
Jag vet vad jag vill, å det är att vara mina barn nära.
Nu har det blivit en konflikt om det....å jag funderar hur många fler som är i liknande sits...
Att det som sägs å skrivs av vissa inte stämmer...

Kanske vore läge med lite jämlikhet där?
på sammas villkor -oavsett kön på föräldern..:)

Det som kallas...

..religion eller att vara religiös -vad innebär det?

Innebär det att jag har rätt att slå nån annan med annan tro -då de skjuter varann i andra världsdelar?
Kristna likväl som de nån annan.Varför skall jag tvingas betala skatt till en tro?
Hur kunde präster/biskopar förr ha rätt till mer än andra? Hur är det idag?
Hur ser kristendommen på att vara rik då man dör? Är det en last?
Det sades ju så förut -några hundra år sen. Har det förändrats? Så det å är ok idag men inte förut?
Om Bibeln inte är tidsenlig så borde samma reger gälla då som nu?...eller...
Hur det var att vara kvinna förr å idag?
Gäller inte samma regler då som nu? Eller har tolkningen förändrats av samma text?
Om det tolkas annorlunda idag, samma texter. Varför sker inga under idag? Jag menar det har gått ett par tusen år sen buskar brann å en gick på vattnet. Kunde nån få ta sig, tex en flygtur själv dårå -utan hjälp medel :) om kraven ökat....
Hur kan en religion som har samma bok -Bibeln- ha så vitt skilda meningar genom århundraden?
Då det inte ansågs att folk skulle förstå genom att få lära sig läsa eller att prata latrin -om det var för
att håla des om ändå lyckats lära sig läsa....
Idag är det mkt svårt att vara lite mer jämlik än andra :) men de har -nästan- samma lön å arbets krav som vanlit folk.
Då Jesus var Jude är inte judendommen den rätta delen av kristen dommen då?
Munkar å nunnor hur är det tänkt att folk skall ta ett sånt liv då det knappast befrämjar rasens fortlevnad...
Eller de högre stånden som just använder sitt stånd på pojkar...hur är det att d inte för spetälska..-som förut var guds straff på de i svag tro eller fel tro...

Eller är det som det sägs att historien skrivs av de som vinner....å de som inte vann vet vi inget om..

Om det finns högre makter vet ingen -inte ens jag å då j-r :)
Men om det finns så kan knappast de högre makternas mål vara att begränsa folk i sitt leverne, att folk är värd olika mkt. De som svär eller dricker eller har sex med eget kön...varför är de mindre värda då?
Om de inte gör någon illa, kanske tvärtom:). Medan de som i katolska kyrkan förgripit sig på andra å tillfogat dem smärta....för livet, kan få förlåtelse å leva i välstånd efteråt...


På nått sätt är...

..det som att jag tycker jag försöker på olika varianter.
Har jag tex blivit oense med nån nära stående så försöker jag reda ut eller lösa det. Jag gillar inte att man är ovänner för skit saker. Jag menar har man kännt någon i säg tio år så blir man oense om vem som betalt vad är det löjligt.....-å nu kommer det...mennet- ....men..:) har man blivit sårad djupt oavsett hur länge man kännt den -eller är släkt med- så tar det mkt längre tid att 'gå vidare'.
Å då menar jag inte vem som senast betalade ölen eller så, mer kvinno affärer eller på ett djupare plan...
Jag försöker iaf att lappa ihop då jag känner jag orkar lixom...å hoppas det ger resultat -på nått sätt. Sen om det blir som förut får man se..:)

Jag vet jag inte är nån ängel....eller försöker heller -jag är JAG.....sen om jag lär  mig å försöker undvika mina dåliga sidor är en annan sak :)
Det kan vara lite vadsomhelst, humör eller jobb eller hur jag vill ha ditt å datt :)
Jag vill att mina barn skall känna sig trygga å att de får utvecklas i egen takt å riktning...
Jag låter dem leka med lite vadsomhelst -som inte är farligt. Att spilla vatten eller tejpa överallt för det är skojjit osv...det är ju bara att ta bort/torka upp -inga problem. Svårigheten är väl då det blir tushpennor iblandade på väggar/dörrar :)
Men jag mår lika bra för det, då derasnamn står skrivet med tush rakt över dörrlisten..:) den går ju att byta ut..

Läste en sak på Facebook:

Ett barn sa till sin mamma "mamma jag målade dina lakan med läppstift" rasande slog hon sitt barn medvetslös. Sen ångrade hon vad hon hade gjort och bad sitt barn att "öppna ögonen" men det var för sent. Hans lilla hjärta hade slutat slå. I sovrummet på lakanet stod det "MAMMA JAG ÄLSKAR DIG".

Hoppas det är påhittat skräck exempel men det finns säkert liknande IRL -tyvärr.
Det skulle aldrig bli så att jag skulle dänga mina barn......för nånting. Gör de olagliga saker har vi lagar å straff för det...
Jag får försöka få de att tänka å känna på bra saker, å att behandla andra som man själv vill bli behandlad.
Så enkelt är det....
Sen om folk i min omgivning inte gör det utan gör andra illa, det är inte min sten att bära....
Jag gör så gott jag kan...

Kan inte göra mer å leva andras liv :) utan jag får stå för mitt....

Hantverkare är..

...inte att lita på -det har man hört å hör titt som tätt. men folk fattar inte hur det är att jobba i den branschen..
Hur det sägs vara å hur det är. Kunden säger det går fort å är enkelt '...det tar väl en timme...'  åsså kan det ta en kvart eller -oftast- minst dubbel så lång tid.
En kund ringer till mig å frågar när han/hon skall vara hemma.
'..på efter middan--' säger jag' nä jag vill veta en tid, går det bra vid 14?' 'ok vi säger 14--'
Så jobbet innan är klart vid 1130 så får jag sitta å vänta till 14, vem skall betala den tiden? Eller så är jag inte klar på jobbet vid 14 utan kanske tom med måste dit dan efter...då väggarna inte bestod av det som de trodde. Eller det saknas jord tråd -fast det är monterat jordade uttag '...jo jag bytte ut dem då de andra var så dåliga..' eller föregående ägare varit händige Harry å nuvarnde inte visste om det..m.m.m.
'vi har ju bestämmt 14--'...ok så jag skall lämna föregående kund för vi avtalat tid?
Då jag försöker ringa å säga jag blir sen.
Ska jag lämna kunden före med ett jobb som inte är klart och som inte fungerar?
Eller då kunden före ber mig ' göra det här åxå då du ändå är här--' ska jag neka å säga jag kommer om tre veckor å gör det andra då du bara beställt detta...får jag goda rekomendationer då? knappast -eller så gör jag det åsså tar det en/två timmar mer -men är klart...

Eller hur kunder säger hur jag skall montera för 'de vill det på det viset..' å jag vet det tar dubbelt så långtid, å jag har tänkt det ska ta tre timmar å det tar sex....å sen får man gnäll på att vara dyr...:)

Det hela äe gentligen att folk inte förstår hur det hela ser ut från vår sida, vi de dåliga hantverkarna...

Äntligen så.....

......har jag tagit mig iväg på en rolig å intressant resa.
Den har gett mig många nya synvinklar på flera saker. Saker jag kommit på med mig själv å andra. Saker å aktiviteter, hur folk är å kan vara........
Det kommer förändras mkt för mig iaf, men det hela kommer genom drivas med min fulla insikt... Jag ser fram emot det resultat som det förhoppningsvis blir för resultat.
Jag undrar hur många som har svårt att acceptera andra på hur andra är å på vilket sätt de stör dem. Vad som gör att andra kan säga åt andra hur de skall leva å vad de skall göra å vad som värderas bäst.
Det är väl upp till varåen, vad de vill å varför.......
Om  jag bara äter älgkött måste andra respektera det utan att be mig sluta med det för att de tycker det är synd om älgen.....vilket jag inte anser...;)

Nu skall allt det praktiska kvar på denna resa....
Sen kommer vardan igen..:)

Historien måste...

...visa vad vi inte bör göra.;) att vi lär oss av föregående misstag.
Historien har skrivits av de som vunnit, så enkelt är det, men......
Det som då saknas är bredden av händelser vilket gör att vi är rädda att göra det vi själva vill -om det inte sammanfaller med vad mångfalden anammar.
Jag lyssnar rätt mkt på ljudböcker -vilket är bra på flera sätt, kör lugnare å det är trevligare än att höra på musik. Det som kan vara bekymmret är att det startar en del tankar hos mig..:)

Skulle nån annan se på vår planet med dess invånare så måste det se rätt lustigt ut....jag menar. Att gå till speciella byggnader och prata med döda ting å att dyrka stenar. Att göra saker/klä sig som någon sagt för flera tusen år sen för att de gillade det....att avbryta det man gör för att producera för att sitta i en klump å inte göra nått förutom att dyrka den döde.
Jag menar religioner förståss.

De som följer en tro skall avstå vad som de vill göra eller tar stryk för det bara tänkt fel sak. Att vi slår ihjäl varann för att den andre inte tror på samma sak som jag -vilket kanske är bra då vi är intelligenta nog att kunna ta bort de sjukdommar som begränsar vår ras, naturligt. Så vi accepterar tom hyllar att vi skjuter/spränger ihjäl varandra istället. Å att vi tycker det är bra dessutom...
Varför kan inte varåen få tro på vad de vill, OM de vill tro på något. Vilket i många fall är bättre att de får tro än att hävda sig över andra, misshandel tex. Att de som inte kan vara som folk då de druckit å de vet om det är har lättare avstå då deras religion förbjuder dem att dricka. Låt de göra sitt val. Även om denna egenskap ligger undermevetet...märker de att de mår bättre.
Men att tvinga någon till något de inte vill tro på är för mig helt onormalt och konstigt.
Om jag vill ha byxor men inte kjol, men skall tvingas av min sambo för hon tycker det är fint. Hur det känns att göra något man inte vill, bara för att den man gillar säger så.....
Eller män som tvingar sina kvinnor till det ena å andra för att de själva vill för att de är starkare å slår dem annars. Om de båda vill -ok, men bara i hans eget intresse..

Det finns dock de religioner som är 'goda' å låter var å en tro på å göra som de vill. Men det verkar försvinna då de är många som ser sin chans att kunna styra folk att göra som de vill, eller att de tjänar pengar på dem. Det finns ju flera olika sekter som tar folks pengar för de skall må bra själva med bra hus å bil.
Men det så finns de som tar pengar för att hjälpa de som har det svårt, lite Robin Hood lixom. Det är gott att man får å kan utjämna så att fler får det drägligare under sin tid på jorden.

Sen är det bra om alla visar varandra respekt å inte dödar eller gör andra illa. Vi har alla val vi kan göra, å sen stå för vad vi gjort eller vilken levnads situation vi har....
Varför skall de som väljer att bo i städer ha det bättre än de som inte vill bo där, som inte vill bo på hög utan bo ensligare eller mindre med människor iaf. Se på hur det är med taxi verksamheten, hur stor skillnad det är på landsbygd å stad. Sjukvård eller mat/kläder, hur mkt mer det finns istäder vilket gör att fler dras dit. Om de vill ha fler grejjor å prylar. Men varför 'bestraffa de som inte vill ha det?

Den starkaste 'religion' som finns å vi alla annammar är -pengar.....
Det är mer acceperat att göra dåliga saker mot folk om det är i vinstsyfte, än om de gör det för att de bara gillar det.

De två starkaste medel vi har att 'styra' människor med är två saker: religion och pengar.

Skulle de tas bort hur mkt enklare världen skulle vara då...
Om vi inte slog ihjäl någon som dyrkar en annan död person eller att skjuta någon för att kunna köpa mat å husrum. Det är så för alltför många idag, de måste råna eller döda för att kunna få mat. Inte i den 'nobla' världen men just i stora städer, de som är mkt stora. Där barn tvingas göra saker med vuxna för att kunna få mat i magen, sexuellt eller utföra arbete. De som är lägst har inget att förlora -utom sitt liv. Å kan de klara sig genom att låta sin kropp ta stryk men får då mat att äta så gör de det.

Sen vet vi andra om det men väljer blunda för att det händer....
Eller väljer att vara som de flesta andra då de i minoritet riskerar att utrotas.....
Att vi accepterar hur andra gör, fast de gör de runt omkring illa för de vill ha mer pengar..

Ica har en större vinst i år än i fjol, men vill höja för att tjäna ännu mer pengar....
Hur krigen i Jerusalem fortsätter för de vill ha samma sak -att be till samma sten/plats.
Hur flygen fortsätter transportera folk -män- till länder där de utnyttjar barn i eget välmående syfte.
Hur vi accepterar föräldrar göra mot sina barn i egoistista tankar.
Hur vi inte säger ifrån då kvinnor tvingas till saker som ingen själv vill utsättas för.Ttänk er en man i slöja, men då han är starkare fysiskt så slår han ned den som försöker tvinga honom. 
Hur i sverige tvingas män till saker för att få umgås med sina barn, ibland bra saker, Att vara nykter å städad å ibland att betala.


Om alla lät andra göra som de vill men hjälper de som vill ha hjälp, inte tvingar andra till något de inte vill. Att stå för sina handlingar som påverkar andra. Att respektera de som tror på annan profet å tro. Att inte utnyttja andra för egen vinst/välmående.

Att sköta sig själv men att hjälpa andra.

Varför kan man...

...inte försöka se det som någon gjort som att det medför nånting positivt?
Om tex mitt barn river ner en tallrik så den går sönder är det bra för då blir det mindre å snart måste jag köpa nytt fint porslin :) eller om något inte blir som man tänkt/planerat att det är bra att man försöker iaf mot att bara nöjja sig med det som är.
Det är väl det som för oss framåt (utvecklas)? att folk försöker nya saker -helatiden överallt...
Eller att erkänna någon kan något bättre än en själv å berömma dem för det.........
Att skapa en bredare syn -än rätt å fel....nästan rätt, lite fel..:)
Inte svart å vitt utan allt därimellan åxå, ljusgrått eller nästan svart..:)
I den digitala världen är det ettor å nollor, 1/0 men i människor är väl ingen chippad maskin heller?
Så låt alla vara personliga å sig själva..

Om något är gjort så är det gjort, svårt....nä omöjligt få det ogjort igen -så enkelt är det....
Torka eller städa upp å gå vidare....trallallala..:)

Nu har hösten....

...kommit helt seriöst å var å varannan är sjuk eller på väg att bli det -även jag , tror jag..:)
Känner mig så otrolit trött bara, å känner hur orken tryter ju mörkare det blir..längtar tills snön kommer så det skiner upp litet..

Sen har jag lixom tänkt på lite allt möjligt sådär. Å känner jag trots allt är i balans lixom, skall åka bort på torsdag vilket jag hoppas går bra. Man vet ju aldrig med alla j-a terrorister som hotar väst så, utan man önskar bara man inte är där om det händer. Å då känns det j-t tryggt att bo i Mörtån..:) jag menar -hallåå, hur många Al Qaida anhänger kommer förbi här......hur ofta kommer nån förbi här :)

Jag har börjat fundera på hur jag skall lösa det med husvagnen å hur den ser ut å vad jag vill göra åt den...för allting kan förbättras. Ellre utvecklas så det passar oss tre, funderar på att ta bort antennen helt å hållet. Känner inte att den fyller nån riktig funktion så..man kan ju ha med sig filmer. Sen fick jag ett sms från säljaren som jag messat atrt jag hittat backspeglar å att vi var nöjda, å han svarade att han var mkt nöjd att just vi köpte vagnen...vilket gläder mitt hjärta...för jag ser det positivt iaf :)
Jag skall se över nåra saker jug funderat på iaf, tror jag köper en gasol tub till. Så man har en till att byta till om den andre tar slut.........om man nu gör så. Oavsett så ser jag det vore lite trist om tuben tar slut å man behöver laga mat eler väörme nån kall natt...skall kolla om det går att kompletera med nån elplatta lixom, å inte bara köra med gas....hm...jag tror det vore grett iaf...
Sen kännewr jag det är lättare ta jobb längre bort nu då man kan fara å bo vartsomhelst med...får kolla upp hur det går att lösa. Marknaden finns annanstans än här iaf...å nu går det att utöka sitt arbets område mer..

Sen så går det trögt med allt annat jag vill speeda upp.
Min levnads situation går att förbättra den med...jobbet har jag lixom tappat fokus på känner jag....mina tankar är mer åp annat håll. Sen att jag är så trött gör det inte bättre....
Jag känner jag vill så mkt mer än vad jag kan å får göra.....jag vill så mkt mer än vad dagen ger lixom. vill kunna få bygga å  grejja mer hemmavid, någon att kunna umgås med -på flera pålan. Prata, planera, äta, handla, semestra, åka skidor m.m.m med...
Men jag undrar vart jag skulle träffa en sån nånstans......då är det bättre all annanstans än Mörtån. :)
Å då att bli bortbjuden till Sthlm är trevligt..så jag tar den chansen iaf...

Annars undrar jag hur jag verkar vara för andra, å hur liten roll det spelar nu...har lixom tappat lusten att hela tiden be om att få vara bekant å att umgås lixoim. Ingen å då menar jag Ingen spontan bjuder mig som jag ser att folk gör på teve eller som jag läser om -på nätet......
Jag måste vara/göra nånting knasit bara, det är inte svårare än så...jag försöker skapa mig ett liv då jag har mina barn ..så de inte tråkas ihjäl..:) sen att jag gillar göra saker med dem behövs väl inte poängteras..:;)

Jag fick inte roller i Arnljot jag sökte till iaf, å det gör inte mig så mkt...bara lite tråkit att jag inte höll den klass de önskar :) men ett år till som statist är skojjit det med...å det är bättre få mer rutin så -tror jag...

Jag hann unte göra om köket i somras, vilket jag önskar jag hinner med i år å att jag har råd göra det med...för det vore mkt bättre att få det omordnat mot idag....större matplats å mer bänkar...jag undrar ibland varför det skall utökas. Då det är som det är å mer än så verkar det inte bli....jag har åxå funderat på hur små olika aker gör att livet tar de stora vändningar som det gör -ibland....
Man träffar en tjej som gör livet så mkt annorlunda, på olika vis. Flyttning barn tankar upplevelser m.m.m.m å uhr lite nån bryr sig om det om hundra år...
Hur momentana vi egentligen är lixom....saker man gjort i ungdommens dar. Hur litet det påverkar idag....
Saker man sagt å gjort......saker man velat göra men inte gjort är nog nått man ångrar mer än det man gjort..
Jag försöker göra det som jag funderar på iaf...köpa husvatgn tex. Jag tror det vore najs å grejjar det för att se hur det är...

vi får se vad nästa ide blir -om det blir nått nytt innan sommaren å köket :)

Nu är natten här...å det är dags att sova så dagen imorron blir uthärdlig....har en tendens till huvve värk känner jag å sömn är bra i såna lägen....

Igår tog vi bilen och..

...for iväg. Barnen visste inte alls vart vi skulle eller vart vi var på väg. Efter 40 mil å många gissningar svängde vi in på en tsoor plan framför ett stort förråd. Det låg en massa bråta o maskiner blandat men en viss logik. Traktorn var avdriden å det lyste i garaget å i........husvagnen utanför...
Vi stannade å säljaren kom ut å barnen var tveksamma om vi kunde låna husavagnen....'det kan vi inte, v i skall köpa den :)' å de blev häpna men även mkt glada..:)
Så efter viss rundtur samt överlämnning av bankens pengar for vi iväg å barnen glittrade -lite mer än vanligt.
Nu är det en bagagnad men en bra vagn som vi kan semestra i å åka härs å tvärs med... :)
Så vi styrde kosa norrut å åkte en bit innan vi stannade för natten.
Vi sov jätte bra alla fyra....så dagen var toppen att vkana till...
Första frågan jag fick av dotra var , 'är det verkligen våran -det här??'
Så efter dagens lugna å trevliga tur så är vi hemma å skal börja packa in våra grejjor i den..åp förbättra -litegrann. Fan det är ju Pehrs vagn nu å han vill ha den så den passar honom å de han lever med juh :)

Nu är jag...

...hemma igen, eftre ett flängande som kunde vara mindre. Men får j ulyssna på Arn -ljudbok- då jag åker så pass mkt..:)
Det är så trist vara solo så jag hittar på saker för at inte upptäcka tristessen att vara själv..hoppas det går det med.

Är dte nånting som vi alla vewt, så är det att alla vi kommr att dö.
Jag har lurat ut att jag inte kommre att dö nyfiken. Jag har bra mkt kvar jag vill uppleva....men hunnit med en del iaf :)
Min tanke är att då döden är något så naturligt att det inte är nått vara rädd för, utan vi får alla ta hand om os så vi kan somna in i frid...lixom. Att vi känner oss färdiga då Dagen D kommer......
Inte att vi har en massa saker ogjorda så, å attde runt i kring oss finns då de är hhär å borta då de gått vidare. Vi kan dock ha dem i tankarna å 'hylla' dem då vi vill -på vårt sätt. Blommar på graven eller tillägna tankar å aktiviteter till dem...
Men att vi ärar dem nånting, som kommande helg som det j-a marknads landet i väst kommit med å sabbat det hele -Halloween. Som inte ska 'firas' på den hät helgen, som vi verkar tappat bort. Den helg vi ärar de vi hafdt som föregångare i vår familj.
Vill inte Du äras med då Du är borta?
Att nån kommer ihåg Dig............
Jag tänker ibland på mina förgångare även om det inte är just den här helgen, jag tänker på hur de hade å hur de gjort i sina liv.
Hur små saker styr mkt i våra liv. Jag satt i min bil idag å tänkte på hur mit liov skulle vara om tex jag haft kvar hon jag var ihop med i Funäsdalen.
Vart jag skulle bott å hur livet skulle sett ut lixom, skidor, elfirma, dialekt m.m.
Om jag skulle trivts bättre/sämre då.....

Lite kortfattat har vi alla någongång gjort/blivit utsatta för någonting som förändrat vårt liv helt å hållet.
Min olycka tex, på en mkt kort sekund förändrades mitt liv. Nu tror inte jag man skasll älta hur det varit OM detINTe hänt osv utan bara acceptera hur det är å att det blev som det blev....men hur små saker får stora effekter i våra liv...
Nån kommer på en snilleblixt å inte behöver jobba mer i livet -men är det bättre sen?..........hm.....
Hur någon byter bil å mår mkt bättre å möter sitt livs kärlek....då de vågat mer lixom, å tagit kontakt som fget det andra..:)
Eller just den dagen köpt en lott å vunnit. Eller nån som såg åt fel håll å blev påkörd eller .....
Hur småsmå grejjor kan få så stora effekter...

Hur lite i egentligen påverkar vårt liv....å hur små yttre saker påverkas oss...

Men lite styr vi logiskt själva med, våra val av jobb å bostad etc..

Men hur slumpen kan ha sin 'kraft' den med....å om nån styr den..........slumpen...

Idag är jag i...

....Funäsdalen.
Det känns rolit å lite ovant lixom, en plats man varit så mycket. Känner igen  litegrann sådär.
Det är föråss jobb, visserligen åt ens väns syster. Skönt att få variera arbets plats -ort :)
Passade på att svänga in hos bekanta på vägen hit.
Imorrn må jag tbx för jag har saker jag bestämmt hemmavid...
Men efter Öl å en wiskey på väg gör att jag blir lite mer relaxed....å hoppas det känns bra imåra med..
Det är inte så mkt kvar så det borde gå som ja tänkt mig. Min brors dottir bjöd på kaffe idag då jag passerade. Om jag fattade rätt var hon inte så van att göra kaffe -men det var gott.

Annars är jag glad då jag fått höra bra saker nu slutet å inte bara från min Mor :) utan även vanligt folk.
jag gillar att jag får höra att jag inte är så illa :) nämen det känns bra iaf. Sen att det kommer från helt oväntade håll gör mig mer förvånad, då jag trott det inte var på 'min sida'.
Om man nu kan prata om 'rätt' sida i ett sånt här fall...

Nu har jag andra saker som jag tänkt grejja med -innan vintern. Får se om det blir som jag tänkt mig då.....men större chans då det mest hänger på mig :)

Jag ser iaf fram emot kommanmdfe årstid på ett sätt å länghtar till sommarn på ett annat.

Nu blir det att avsluta dagen å ladda i sig denkolhydratrika dryck som man bara blir rikare å snyggare av :)

Jag tror att...

...det är nån mer än jag som är så jävla less å det vuxen dagis som tar plats i tidningar/nätupplagor/teve program...det kalas Sport. Att se -oftast- vuxna män leka med leksaker som fotbollar å att de helt seriöst ger intervjuer om hur å varför det gick om det gick.
Inte nog med tid det tar från andras intressen såä rdet förunderkligt att ingen i hela världen någonsin tagit upp det med miljö tänket å vad sport tar av våra arvingars tid på Tellus. Resor å all ström det drar att driva alltihop, hur de syr kläder å skor som skall hålla för att leka i -å samtidit sitter det många vuxna å barn utan kläder å tak över huvet.....
Sen att de inte ens skäms..utan är stolta över sin 'bedrift'.
Vad har de dragit för strå till utvecklingen för mänskligheten?
Inte ett endast dugg.......bättre skidor å tränings grejjor -som ingen har råd eller möjlighet att köpa...
Då de dessutom tjänar på en match vad en vanlig anställds tjänar på ett år...typ.........

Ursäkta men jag blir mer å mer less på det hele...
Tex då de hade värme med värme produkter på en fotbolls plan i England då de satt folk i östeuropa UTAN värme...

Jag anser att sport är bra -för barn, å vuxna om det leker med barnen .
Då har de rolit ihop å får öra på sig, å då att ha skojj inte att 'toppa' å vinná. Utan spela å ha rolit bara..

Undrar hur ...

...vanlit det är bland folk.

Att tex försöka skylla på andra varför man själv gjort fel?
Om jag fattar ett beslut för det passar mig då men sen ågrar mig å försöker få andra att framstå som skyldiga?
Eller att försöka komma undan något man gjort man inte är stolt över.......
Eller försökt att få andra göra som man själv vill..men inte vågat stå för det själv?
Eller hur vanligt det är att ångra sig -för att inse det inte går att ångra, attdet inte går att återställa. Därmed att bestraffa eller försöka göra motparten så illa som det bara går. Även om man själv inte mår bra av det....
Hur ofta man om å om igen försöker intala sig man gjort rätt beslut då man fattade beslutet.
Hur ofta man då inser trots mycket eller hårt arbete ändå kommer på att det endast beror på en själv -att det gått så illa.
Hur man skall kunna se sig själv i spegeln med vetskap om att man gjort så många illa för att man tagit fel beslut?
Hur man påverkar andras liv med att bara göra det man själv vill...........

Hur många det är som törs erkänna att de gjort fel?
Att de törs ställa sig upp å erkänna att man tagit fel beslut, att man gjort något som inte föll ut som man trodde att det skulle bli.
Hur många som kan be om ursäkt för att man gjort den/de andra den skada man inte förstod att det skulle bli...

Jag har gjort alla ovanstående punkter -tror jag:)- men insett idag hur j-a dåligt det är....inte ens jag är ofelbar, jag är bara människa, ingen maskin.
Å i de flesta fall försökt att 'återställa' men samtidigt vetat det inte går att få det ogjort.

För att allt jag gjort är just gjort, det enda man förändra är framtiden. Å jag försöker att lära mig av mina fel...
För alla har sina fel ...........även jag :).

Det kanske är därför människan gillar att läsa om historia, för att försöka få in bra/dåliga saker för att göra om/undvika göra det.

Jag har dåligt samvete för en del av mina saker men även gott samvete då det inte är jag som önskar det som gjorts. men............det är förbi.

Men jag tänker inte ta den skit som det resulterade i.........

De utgifter får de själva stå för då jag endast utfört som de önskat...
De försöker skylla på mig i det fall då de inte orkar stå för det själv.

Ingen vill bära andras stenar i sin ryggsäck, för de har fullt upp med sina egna....
Ta hand om din egen last.......

Det kommer stunder i...

...livet då man tänker efter.
Ibland är det dåliga skaer å ibland bra...eller det händer för en del att man bara tänker efter utan at det varit bra eller dålit.
Det händer saker runtikring oss å rätt var det är så stannar vi upp å ser hur världen rusar fram, å så tänker man 'ska det vara såhär?'
Det kan vara flyktingarna på Frösön som många velat hjälpa men det blev attdet ställdes krav å de krävde att få mest å trängde sig fram, slog på dörrarna då de stängdes. För att de blev lite kaos artat där inne. De blev förbannade -fast de ropade att det räcker åt alla, så ville de fram iaf. Var det för att få mest å det bästa grejjorna?
Det måste kännas tråkit för de som grejjat det hela för att hjälpa till....
Eller då man läser om vattenfalls vd som ett par hundra millioner i lön, då folk knappt kan betala sina elräkningar.
Eller då de etablerade politikerna ratar nya partier -som folk röstat fram. Då de 'vet bättre än de som röstat in dem'. Att de gör sig litet bättre än vanligt folk. Att inte låta deras ledare få samma 'status' som de etablerade?
De som sade att EU skulle var frälsaren för Sverige men det inte bllivit så...priserna ligger kvar -om de inte höjts. Hur de sålt ut mkt av det som skattebetalarna har investerat i som nu är i privat ägo....å vi får se hur de flyttar iväg 'våra' företag.
Hur vi kan acceptera att bli styrda av den kraft som i slutändan kommer att förgöra oss? Marknads kraften som suger ut vad Tellus producerar, men ger den vinst man vill ha....ekonomiskt....inte at bevara å se till att de arvingar som följer kan leva.......
Hur vi släcker gatlampor i städer för att spara energi -å kvinnor är rädda att bli våldtagna och rädd för rån. Medans sport arenorna förbrukar på en vecka vad de sparade in i staden på ett halv år....... 
Hur svårt det måste vara att byta lampor å spara 40-50 watt per lampa då de ser belysning i/på eljusspår, hockeyrinkar, liftar å efter stora vägar som drar ett par hundra watt -styck!!
Hur de skapar lagar som defenitivt kommer att bli ett vapen att få pengar, i skadestånd för kränkning osv osv. Det om att säger man nej så är det legitimt att kunna stämma om den andre går vidare. Om det inte sägs nej utan som bara hävdas i efterskott, å det blir ord mot ord. vilken skulle tro på en man i ett sånt läge?
Hur folk idag pluggar till ingenjörer å inte vill ta jobb som 'inte är i deras utbildnings nivå', utan det får de äldre eller invandrarna ta, å de utan erfarenhet skalll räkna lösningar på men nått de inte arbetat med...
Hur folk reagerar då högt uppsatta i dagens politiker klan, får lägenheter på ett par dar å andra får vänta i tio år...
Hur konstit det är att det om fildelning på nätet skapade lagar å resurser på en gång -fast de inte vill/kan se över de lagar vi har som skall skydda folk för livsfara.
Hur de kan se att det finns resurser att i polis väsendet kolla bältet samt fortkörning men inte kan tänka ut sätt att stoppa den ekonomiska brottslighet som många tillämpar idag...att ta det enkla 'brottslingarna'.
Hur konstit det är att vissa som använder kredit kort som inte är deras men kan komma tbx å göra karriär, medans vanlig anställda i liknande situationer får sparken........

Jag vore glad om någon kunde förklara skillnaden på det system vi haft men lämnat för att få det rättvisare men som vi är på väg mot igen, men döper om så det låter bättre bara.

Vi är alla jämlika......men vissa litet mer jämlika än andra..........:)

RSS 2.0