Jag längtar.....

... tills det här med barnen är över, eller över kommer det väl aldrig bli -då menar jag deras skrivna adress. För jag högaktar dem för vilka de är, för jag tror inte det är så lätt alla gånger att vara barn idag.

Det flyttas ut å in nya mammor/pappor å äktenskaps bryts å nya syskon kommer till å den nya partnern har barn innan osv osv. Jag får för mig att barn idag blir lite förvirrade, å då det är fler som separerar vid andra barnet är det illa -jävligt illa. Men det är väl ingen fara -tycker de som kan. Tur vi lever i ett fritt land där man får tycka annorlunda,vilket jag gör -ofta. ;) å säger det å står för det....

Jag orkar inte hymla eller dölja, det är lixom ingen mening med att vara dold å sitta hemma å klaga på hur dålit ditt å datt är. Men passar det inte så är det bara låta mig vara, å de får själva göra sitt. Jag VET iaf att det är mer som hålller med än vad som törs vara offentliga. Jag säger vad jag tycker sen kommer de i efterhand och säger att de håller med -då ingen hör..... det känns bra att höra men det vore bättre om de sade det då fler hörde -som åxå kanske vågar hålla med. OM de gör det.. ;)

Alla har vi våra stenar att bära, jag mina å ni era. Men jag har insett att jag orkar inte bära alla jag vill bära på, utan släpper ner de som jag anser jag kan/vill/törs släppa ner.
De andra får jag bära på ett tag till....:) OM jag släpper får vi se. Jag vet junte ens det själv än...
Jag har kännt jag mår mkt bättre i själen då jag inte vänder min ilska inåt utan säger åt dem jag anser gör på fel sätt -utan att bli arg. Men klargör min stånd punkt å stör det dem så de inte vill ha med mig att göra så är det så. De får kånka på sina egna stenar.
Jag å exxet har är faktiskt överns nu -för en gångs skull, eller överenså överens, men vi vet vart vi står iaf. Hon litar inte alls på mig, å varför får jag nog aldrig reda på. Å mitt förtroende för henne är inte på max, jag anammar inte allt eller dissar allt -utan tror att en de...det me.....nånting kan vara rätt.:)
Me ndte kjänns bra å veta vart man har varann så.
Nu blir det diskussion om att jag vill ha sonen skriven hos mig å dotra hos henne. Men det låter väl jämlkt å bra, delad vårndnad å ett barn hos oss var -som många/de flesta(?) andra separerade par...

Men vägen dit tar på krafter å humör, för oss alla fyra. Vi skrev dem hos henne för hon fick bostads bidrag men det fick inte jag -det är min version. Hennes är att.....vi....skrev...för att.....ja jag vet inte vraför båda blev skriven hos henne enligt henne. Jag gillar att ha avtal på papper, klart å tydligt. Det är bara att komma fram till något vi båda accepterar...... det är nog inte så bara det. Men jag har tålamod å vilja att lösa det här, det har jag.
Det är för allas bästa,först å främst barnen sen okmmer väl inte jag å exxet att prata mer. Men vad gör det för skillnad. tom kanske bättre än att bli oense -varje gång.... Nä rakt å klart på papper vad som gäller. Sen om jag vill/accepterar att det några gånger kan justeras är en annan sak. För jag är inte benhård på '...att enligt avtalet så står det att...' utan visst okmmer jag att låta bli att pekaåp mina rättigheter å att det blir på annat sätt ibland. det beror på vad/hur/när det är lixom, jag okmmer inte att vägra barnen göra nått bara för det är 'min' vecka å jag har rätt att.... utan jag kommer se till vad barnen vill. Å är det genomförbart med mina egna eventuella planer så är det så...

Nu blir det kvälls fika å lite teve innan slafen.. å att planera för morrondan.
Jag känner mig lättad att deklaratiopn är klar iaf...


Ämnet jag försökte...

....skriva om är som sagt väldigt komplicerat men de som känner mig vet jag är verbal än en skrivande person.
Fast jag har börjat se mer å mer att det som drar folk å deras åsikter/handalnden bäst är pengar. Jag är långt ifrån milionär å kommer aldrig bli, så jag kan inte betala för att få vänner utan jag får dra med min person/charm som kanske finns nånstans :) jag har inte den valmöjligheten att 'köpa' kärlek å vänskap.
Men då jag har det som jag har det så är jag hellre black utan vänner men en som står för sina åsikter å tyckanden.

Jag har mkt tid å lite lagom å göra vilket ger mig tid att tänka på lite vadsomhelst. Då barnen är här så lägger jag min tid på dem, så mkt som möjligt.
Lite förenklat så har jag mått bättre men vet det kommer vända å då går det bara att humöret höjs. Jag har kommit undefund med hur jag lasta ur stenar ur ryggsäcken jag bär på å se framåt.
Vid möten jag haft i veckan har bara styrkt mig å att jag har rätt sätt å ideer att göra. Ju fler jag pratar med ju fler inser jag ger mig rätt. Det är några få frågetecken att räta ut men efter dem så känns det bra att kunna börja bygga igen.
'Bättre bygga framåt än oroa sig bakåt.'

Har man inte tron på framtiden så orkar man inte fortsätta leva -tror jag.
Några flyr undan de bekymmer de har å några bara förnekar, jag å fler med mig agerar å gör nått åt det å grejjar det på det viset.
Går det inte så går det inte men då har man försökt iaf.

'Bättre att höra en båge som brister än aldrig spänna en.'

Jag kommer att försöka ändra min situation iaf.
Säga ifrån å göra några arga/ledsna
Men jag kommer inte att tvinga nån att acceptera/gilla mina åtgärder. De får själva stå för sina åsikter å samvete.

Men jag kommer leva mitt liv å de sitt.

Det blev ett par ordstäv nu men en del säger mer än en roman :)


Lycka....

....kan man inte köpa för pengar men det underlättar en att må bra.

Jag kan försöka....

...förklara hur det är/känns för mig. Jag kan inte återge hur andra tolkar/känner/tänker utan jag kan bara återge min a tankar å känslor, däremot kan jag förstå vad de tänker å känner men inte hur.
Att någon är ledsen men inte hur lessen eller på vilket sätt.............lite förenklat.

Ämnet som följer är mkt komplext å svårt att vara fullständigt....

Jag tycker jag försöker nå andra med mina tankar å teorier. Är det om världs ekonomin så är det mer åsikter för jag kan inte påverka i samma utsträckning -men åsikter kan jag ha.

Jag har hört å förstått mkt ofta att jag tänker rätt å att mina ideer inte är uppåt väggarna, utan att de håller med -till stor del. Oavsett om det är uppfostran eller praktiska problem. Sen om det är för att jag tjatar tills de ger sig eller för det tycker så vet ingen :) men jag försöker att klargöra å släppa å inte ta det om å om i gen -om de är uppenbart de inte lyssnat/förstått vad jag sagt. Då vill jag ta det tills de förstår vad jag tycker å menar, men då måste de vilja förstå å inte bara köra sitt race.
Jag har förstått att folk inte erkänner att/om de har fel, men det är deras egen 'match' att gå...men visst är det bra -för alla- att höra de har rätt i en fråga/diskusion.
Jag är en homosapiens, å homosapiens har den goda(?) egenskapen att de kan tänka å förmedla vad de tycker/känner/vill till andra av samma ras. Men, man skall respektera andras tankar/känslor å leverne. Inte tvinga någon att tro eller ha samma åsikt politiskt som en själv. Ragundas fd kommunalråd skrev att det vore bra om alla röstade på samma sak, dvs säga det hon tyckte var rätt. Vilket är helt rätt, OM alla har samma åsikt. Men nu kommer nästa krux, vi tycker/känner/vill inte samma sak -nånstans. Jo man kan ha samma åsikt å hålla med flera stycken men inte alla.

Jag har på nåvis upptäckt att säger jag något så ifrågasätts det mer än om andra tycker nånting -så känns det iaf. Men hänvisar jag till annan källa -nätet/Kalle/press eller dyl- så är det lättare. Jag tål att ifrågasättas -om det är sakfrågan å inte att det är jag eller varför jag har min uppfattning. Vi lever i ett fritt land -tack å lov- å vi får tycka å tänka vad vi vill. Så länge man inte sårar/kränker/förnedrar/lurar/ljuger om å för andra.

Men man kan INTE tvinga nån till att vara det som jag själv anammar å tillämpar.
Utan man måste låta andra tycka å göra/leva som de vill.

Nu har däremot samhället upprättat 'mallar' för rätt å fel. Mord, rån, inbrott, trafikregler, arbete/lön, respekt för varandra  m.m.m.m. men det är för vi är flera stycken på Tellus. Å att leva många på samma ställe fungerar inte om man inte samverkar, som en växel låda i en bil.
Jag kan inte vägra betala vägskatt då jag använder vägarna.
Jag bör inte vägra visa respekt då jag vill ha det osv....

Om jag skriver så här: om jag diskuterar med någon om en rödfärg så är det inte färgen några vill prata om, utan varför jag tycker/tänker som jag gör -inte argumentet utan varför just jag tycker just så. Å förklarar jag så rycks det på axlarna å hummas med miner...(lite svårt att förklara å finna ord)
Utan jag ifrågasätts, får kommentarer, nonchaleras vilket jag idag inte accepterar. Jag vill inte alltid ha det på mitt sätt eller att allting kan redas ut. Men jag vill gärna be om exempel, eller vad som styrker deras åsikt i ämnet. Inte om deras uppväxt som gör att de tycker någonting. Inte hur jag/de ÄR utan deras argument till att de tycker/känner/vill någonting. Men de  kan byta ämne, eller försöka svara -vilket jag högaktar.

Men visst, ibland kan man vilja något utan att kunna ta fram exempel utan man bara känner nånting -intution.
Jag vill ha glass, inte för den är grön eller för det är varmt eller att räntan gått upp -utan bara för att jag...........vill.

Men om jag vill ändra någonting i mitt liv, byta bil/bank eller köpa något så är det mer konkret. Å jag väger kanske in mer logik i det hela -drar mkt bensin, för stor/liten, långt till kontoret, ful färg m.m.m.
Argumenten kommer fram på ett annat sätt, å då skall man inte fundera på varför jag tycker/tänker/känner för den saken.
Sakfrågan.

Min olycka i sammanhsanget är att på nått mystiskt vis så slutar diskussionen/argumenten/åsikterna där. Jag förstår inte därför att...jag kan inte därför att...jag är inte tillförlitlig därför att....jag är så därför att....osv osv.
Jag accepterar inte eller vill inte det skall vara så mer.
Jag vill kunna vara/tycka/tänka/känna/leva den jag ÄR, inte vara den jag anses att vara -därför att.....:)


Om man ska jämföra lite i religion som belyser det hela mkt bra.
Muslimer, kristna, katoliker protetsanter m.m.m. vill att alla skall tro som de.
Medans buddismen tycker att alla för tro på vad de vill. Islamen, kristendommen försöker tvinga andra på deras tro, tom med krig. Eller korsridderier, se på hur Sverige kristnades, de köper mark å odlar mat. Men bara de som har samma tro får köpa maten av dem. Eller tar en å frågar om han är kristen 'nej' svarar denne som avrättas direkt på plats så tar man nästa å samma fråga. Vilket val har den då? svarar man nej=död, svarar man ja så döps man å är kristnad.....å får köpa mat.
Vilket bra sätt å få folk att välja, mat eller död.
Inte att 'jaha du tror inte på Gud utan Papphammar, ok ,men välkommen att köpa mitt kött iaf du...'

Jag finner det hela mkt omoraliskt.

Som i Usa då det uppdagades det med den förskolan som hade varit i press å domstol.
Då någon förälder inte gillade skolans ledare utan frågade barnet om det hänt något dåligt på skolan idag?
'nähä har det inte det, då får du inget mat' å barnet tvingades på detta sättet att berätta om övergrepp m.m. 
Men barnet fick då sin middag.
Sen blev det om ufo färder i rymden, efter psykologers diskusion me dandra barn. Samhället tog ledarna tillförhör å 'erbjöd' dem att erkänna å få straff på 10 år eller gå upp i rätten å riskera ett straff på 50 år......men höll tyst om ufo resorna barnen berättat om.
Varpå någon ledare 'erkände' å låstes in.

I efterhand då det hela uppdagades hur det hela startat -barnet, middagen, berättalseerna. Så var det hela km mkt konstigt, för de hade ju erkännt något som inte hänt....
Nu vet jag inte hur det hela löstes men det här var ett program på teven om förut, ett program om hur det gått till.

Hur vi idag, i dagens upplysta humana samhälle styr åsikter dit vi vill.

'Idag belägger vi fluderutter med 80% skatt för att....', -vem kan då vara fluderutt?
'vi anser alla skall bära skjortor för att vara normala' -vem vill då bära tshirt?

Jag tycker att tanken/åsikten/livet skall få vara fritt så länge man lever efter vissa grundläggande humana/samhälls 'lagar'.

Man måste låta andra få leva sitt liv utan att ifrågasättas/rättas till/ändra -för att man själv tjänar på det.

Jag älskar å vill ge mina barn det jag kan. Jag måste få tillåtas göra det med.
Jag vill att vissa partier skall få regera i Sverige men måste vika mig om de andra får majoritet.
Jag vill kunna åka till Mars med det är idag omöjligt.

Jag vill tycka/tänka/varaleva mitt eget liv.....även om det blir ensamt.....

Mitt liv/mina val -även om barnen bestämmer en del, som även min kärlek skulle fått göra :)

Kortsagt: att ta OCH att ge.

Efter barnens...

... simskola är det skönt att få den tryggheten att veta att de klarar sig i vatten om de faller i. Sen att exxet även tagit dem på dabhelg gör det inte sämre.
Vi åt en liten fest måltid innan å jag känner det blir mer bad framövre -med mindre oro.
Det finns andra saker att oróa sig för... :)
Grekland å dess effekter jag inte tror vi kan överskåda idag, då det lånats ut 20 000 miljarder kronor till europeiska länder.;)

Nä nu hoppas jag att helger ger ett varmt å skönt väder så det går å grilla å må gott....synd att man är solo bara.
Men det får man junte prata om :) utan bättre dölja fakta för..........nån....

Nä nu blir det en wiskey till å se om jag blir nå snyggare...;)

Skål å gutar mina vänner...

Man skall aldrig...........

..........sluta fötundras.:)
Det 'system' som tillämpas i Stugun.
Angeånde badtider i simhalen.
Det finns ingen som helst information om att det är olika ålders indelningar på de öppet tider som står uppsatta att hallen är öppen Barnen kommer hem å säger en sak å nästa vecka en annan, tror hin håle att de blir förvirrade å tycker att det är konstigt. Då vi åker på andra bad är det bara att betala å gå in. Men här då är det tydligen vissa tider för vissa grupper, å vilka tider för den grupp det finns ingenstans att läsa om. Utan de 'vet barnen' vilka tider som gäller för dem........
Så nu är vi där igen...
Att vissa vet eller bestämmer vem som får eller bör bada på den tiden det passar just då....

Varför inte bara ha en tid om öppet sen får barn komma ågå som de vill å prata med sin kompisar när de skall å kan?
Varför skall det vara så in i h-e styrt från vuxet (?) folk när vem får göra vad med vilka?
Antingen får föräldrar prata om det är samåkning eller sambadning eller om barnen själva kommer överns om att innan/efter middan '..vid XX tiden då ses vi'.

Jag vet inte hur att det är tänkt att barn i Stugun skall kunna fungera ute i samhället på andra ställen/skolor m.m.

Det finns nu en indelning men varför?

Då jag googlade som det heter så står det på kommunens hemsida ålders indelningar !! på olika tider....

Men......är det inte föräldrarnas intresse å ansvar att barnen känner sig trygg å att de får bada säkert?

Sen om jag har två barn ett på 10 år å ett på 5 år.
Måste jag då vänta med det ena då det andra får bada eller får det yngre bada med stora eller det stora med små -å inte sina kompisar som följer dessa tider som är bestämda.

Nä, ta bort det med tider å åldrar å låta barnen själva -sinsemellan- bestämma när de deras kompisar skall bada.

Jag har blivit...

... tröt iaf -på det mesta. Att det till 99% är det som sker, sker på mitt initiativ.
Om jag vill på fest eller ha skojj får jag fixa det själv, oftast. Har tyckt att jag i den största mån grejjat fester annars, men inte numer. Idag då kassan är mest tom så blir det inte stora utsvävningar....

Ska det till 90% alltid vara jag som tar kontakt/ringer/reser -om det inte är jobb förståss :)- eller borde det vara på båda sidors initiativ å intresse att hålla kontakt m.m. Jag har två vänner som håller komtakt å jag beundrar att de orkar :) Pehrs glada dagar känns vara förbi -men visst hoppas jag på ett 'nytt liv' :) En exx vän har hela tiden sagt jag borde flytta, å jag vet han har rätt men jag har mina barn här å jag trivs på denna underbara plats. för den är det -oftast :) underbar....lite ensamt bara.

Problemet är väl mer att jag är så pass trygg här å att jag har mkt svårt att motivera nån att bo här med, för jag vill att de vill åxå -inte bara föra att Pehr charmar å övertalar...för prata det kan jag juh :)
Utan det må var deras vilja, att följa Hans fotspår ;)
Äh ni är med...:)
Om den kvinnan jag kommer lyfta på ett pidestal finner glädjen å friden att bosåhär så kommer detbli sagolikt...
Jo! jag ÄR nykter -lite fil.osofisk bara ...å trött ...:)

Så nu hägrar sängen å nya tag imåra...

Förresten har jag haft bra hjälp idag med veden, vore trevlit om de ville svänga in ....utan att jobba...:)
Men hjälp är alltid välkommet....
Far å syrrans gube med ved klyvning å kapning å mor med städning å mat, sen att jag kunde åka åse på sonens fotbolls match gjode det mkt mkt bättre.
Skulle mina gamla kompisar från skolan höra att MIN son sparka fotboll så vore det bäst de satt ner då det framkom :)

På ett sätt.....

........jag inte förstår riktigt har livet inte blivit som jag planerat/hoppats/önskat å sen varför det pela av så pass.
Jag har undvikit att göra folk illa -så gott det går iaf. Jag har inte rent logiskt tänkt ut saker för att tillfoga smärta på olika sätt. Visst sårar man fd hjärtevänner då de velat mer å inte jag, å vice versa. Men jag får lixom för mig att en del gjort saker de inte gjort av godhet. Sen att det förändrats å inte blivit som de tänkt sig är en annan sak, ett exempel om jag åker på en resa till Långtbortistan dit ett exx velat å jag delkarerat tydligt för henne att jag å nuvarnde åker dit....men som gav mig en sjukdom jag inte kan bota -Malaria eller nått sånt otyg. Hur det känns efteråt lixom, jag gjorde resan för att knäppa exxet på näsan men som gav mig mest negativt själv å inte bara henne...

Jag tycker mig har försökt göra så mycket jag kan för de som lever mig närmast, men på nå vis blir det fel -varje gång. Oavsett om det är flickvänner/vänner/familj, så blir det fel -fast jag vill göra rätt eller det som är bäst.
Jag vet iinte riktigt hur jag skall få till eller vilket fel jag gör. Nu vet säkert de som tycker jag gjort fel, vad som jag ställt till med. Även om jag gjort det i välmening å inte för att såra/kosta/belasta dem efteråt, så anser de att jag tänkt /gjort bakvänt med flit -tydligen.
Jag har många 'prickar' på mitt samvete tro mig -men ingen jag gjort med tanke å med vilja. Sen om det går att reda ut å rätta till det har jag i en del fall inte råd med å i en del fal inte rätta känslor å en del både och....

Jag hade en vision om en familj på ett annat sätt än hur det är idag. En exx fru jag inte får eller kan prata med. Hur jag känner å tänker då jag hör andra par som haft det jobbit men klarat av det, efter att ansträngt sig. Träffade en tjej häromdan jag var lite nyfiken på för 12-13 år sen å hon berättade hur hon å hennes gubbe haft det. Jag blir glad då jag hör att andra kämpar för att fortsätta leva det normalafamiljelivet, fast de haft det mkt mkt värre än vad jag ens kunnat tänka mig. Hur deras barn hållit dem vakna i flera månader dygnet runt men de klarat av det å tom skaffat ett syskon. :) å är ett par än idag....sånt beundrar jag å högaktar.
Men de som är gladast är nog deras barn, som har mor å far under samma tak...

Hur j-a fel allting kan bli......fast man försökt göra/vara rätt.
Men det är klart man kan inte tvinga nån till något de inte vill, men de borde fundera efter innan man gör barn eller drar iväg -att försöka stå för sina handlingar...
Jag tror det är alltför ofta det är så idag, s fort det tar emot så släpper de å drar sig ur. Då ingen behöver krusa nån för att klara sig idag...


Det blev Towas ....

.. dag idag. Hon fyllde ju 7 år i veckan å hennes farfar å farmor å faster m familj ville hälsa på å gratta.
Jag vaknade å kände mig som om jag supit i fyra dar, tung i uhvve å kropp. Ner i ottan å i med huvvevärks tabletter å upp å somna om. Sen efter ett tag sprallade dotra å vill se på film i sängen, vi gör så oftast på helgerna frukost i säng framför en film. Så jag raglade ner å gjorde mackor å choklad på väg upp ser jag att min syster å hennes sambo å deras dottir kommit, Så bara ropa ner barna å ta frukost i köket, fast frukost å frukost i matväg vardet så men tiden ...:)
Jag kände iaf att dagen skulle bli en lååång å tung uppförsbacke, jag menar att vakna sådär å veta att dagen skulle innebära att vara lite mer tillhands lixom....men men...

Nu var det iaf towas dag så vi inväntade farfar å farmor så blev det kaffe tårta m..m
Innan det så var det present öppning från faster å det blev en hel del leksaker som skulle provköras. Sen har det gått bra åvarit trevligt, lek å stök å varit ute mest innan em mellis sen for de iväg allihopa.
Jag närmast riggade lite leksaker som skulle fästas m.m sen inå förberedda middan. Så åt vi å barna såg på bolli å jag däckade i soffan å har nu vaknat. Men har fortfarande inte sluppit ifrån huvvevärken å dess tyngd, den har lättat av tabletter under dagen men är inte över........blir så matt av att det inte ger sig utan det hänger kvar bara.

Så kvällen blir lugn å inte många knop, synd att de tregnar dessutom så det inte blir att var ute å grilla tex i kväll. Vilket vi gillar å detär skönt vara ute i den friska luften...

Nu AFWå relaxxa...

Då det.......

......var dags att mottaga mina små så var det ett nytt grepp i överlämnandet.

Exxet körde in å lät barnen bara kliva ur å gå in själva. Jag har hört att det gått till så men jag har aldrig trott det nångång skulle hända mig.
En gång förut så släppte jag av barnen å for iväg, men det var för att jag var tvungen åka å handla å det var i stängingstid å så var barnen bara in å hälsa på sin nye lillebror. Så jag for tbx å plockade upp dem så for vi hem, men ville de skulle få hälsa lillebror välkommen till deras mammas hem lixom.
Men igår så kom de bara in så for hon. Det hänger säkert ihop med att jag (å sonen själv) vill att han skall skrivas här. Den informationen jag får fram till idag anser jag vara bristfällig å att hon o hennes nuvarnde 'tar över' mer å mer.

Jag vill känna mig delaktig i mina barns uppväxt å uppfostran å vad som händer.
Är det för mkt begärt?

Jag har provat tala med exxet om det här under ett års tid men inte fått nån respons alls 'inte nu..' ' sen...' osv.
Hon har inte ens velat prata om det, då jag försökt. Nu har jag inte provat varje vecka då det låtit jag varit tjatig men jag har ibland påtalat mitt intrese för mina barn så......
Å nu är det iaf påbörjat att ta tag i det hela.

Är det något hon vill eller inte vill så kan hon tadet med mig  å inte via barnen. Men inte ens mejlen svara hon på mer..... Då hon väntade barn så berättade barnen det å hon sade inte ett ljud om det....

Jag tycker det är lite tokit att ta såna saker här men känner jag vill få ur mig å hur det är. Det här känns så j-a onödigt.
Jag har aldrig neggat eller undvikit att ta konflikt/åsikter öga mot öga. Men jag kan säga att den gången hon satt å berätta om sitt senaste ligg hur dålig han var kändes inte rolit alls. hon märkte på min reaktion att jag blev besvärad å sade att det var nog inte lämpligt att gå in så mkt på hennes killar.
Nu var det här rätt nylit efter hon flyttat, den tiden då vi fikade -eller jag stannade å fikade, hon jjorde det ytterst sällan. Fast vi hade sagt vi skulle uppehålla en normal kontakt nivå så barnen inte kände 'spänningen' mellan oss så. Men de gånger hon stannade å tog den fika vi skulle för at växla hur de haft det, det hände så många ggr att man kan räkna dem på en hand. Jag gjorde det inte jämt men oftast.

Lite kortfattat s åtycker jag att jag har försökt få det verka 'normalt'. Även om de tagit i själen under den första tiden. Å börjar det bli såhär känns det inte bra det heller.

Vad ska man göra? då jag försöktprata om det -ingen reaktion utan honkör bara sitt race. Jag tar saken i egna händer å blir helt nonchalerad.
Sen att barnen reagerar på det å hur det är då de lämnas är inte trevligt alls, tänk er att era egna barn gråter för att föräldrarna inte kan konversera -inte ens om hur de -barnen- har det.....
Hur tolkar barn sådana saker?
Om de känner sig älskade å omtyckta?
Eller känner de sig ivägen då man hivar ut dem för att skynda sig hem till nuvarande å deras nya egna barn?

Jag vet iaf vart jag står angående mina barn, å de vet vad jag tycker å tänker om dem.
Hur högt jag känner för dem å hur jag visar det. på ett sätt jag tror de förstår å uppskattar.

Jag tänker inte bäras exxets stenar men barnens kan jag inte undvika, omöjligt om jag skulle försöka. Men jag vill vara delaktig i hur de har det å vad de vill å känner.

Det är därför jag tagit det här steget.............för att få känna mig delaktig i mina barns uppväxt.
För jag är deras Far oavsett vad någon, nånstans tycker om det........

Då är det bara att...

... fara iväg till stan å shoppa mat å present..
Vet ju vad fröken gillar iaf å ska lura ut lite mer då det finns flera varianter av just denna..;)
Annars är det -som vanligt- lite upp pirrat då de kommer hit,men det skall bli såå skönt. Så j-a trist att vara hemma själv så. Hoppas det blir väder i helgen å veckan som kommer. Så vi kan grilla å må lite gott å vara ute.

Undrar hur det blir med cross bana iår, om det är intressant nog...eller om det är nya planer i år:)
Jag har mer saker jag vet vi pratat om som jag ska höra med dem om de vill gå vidare ;)
Bara de får litet som de vill iaf....

Nu är det iaf skönt kunna vara ute å äta leka/dona, det är fördelen med sommaren. Å att då bo som jag gör är ännu bättre, för stället gör sig bäst på sommaren.
Tänk å vinna en miljon eller två så man har helt fria händer bara. Nu är det bara det som begränsar, ideer å arbetslust finns iaf. Men innan 'skapandet' börjar måste alt det praktiska lösas, veden tex....huvva. Det är skönt då vintern är här å man kan elda för värmen så, å inte köra dyrt med el...

Nu skall det åkas iväg ...

Trött efter att........

... dragit trädstockar för att kapas å klyvas för värme i mitt hus i vinter.
Det är tur jag får hjälp med det, så det blir gjort nångång..:)
Min far hjälper mig å ligger litet på så det blir utfört.
Jag vet jag kan själv men då blir det inte klart före missommar.
Fick pengar idag -som är slut :) stor omsättning här ju.....
Tänk om man mot förmodan skulle ha iaf en tusen lap över då månads ersättningen kom :)

Har tänkt litet efter ett samtal igår å hur mitt liv ser ut...å dragit vissa slutsatser.
Dels för att förhindra dels för att utveckla...

Annars vankar jag mellan teven å att glo här, går ner å gör lite fika går upp å glor igen -inget speciellt å mest tomt i huset. Kan inte ens ha uhnn å katt ine då sonen inte tål dem å jag inte vill han skall bli dålig.
Jag plockar med lite olika saker som ligger ivägen eller nått....

Jag folisoferar rätt mkt fortfarande men det känns inte så kul att håla monolog här.
vore mer trevligt att göra det verbalt med nån så...........

Väntar mest på solen dagtid nu så det blir fina kvällar -med allt vad det innebär....

För väl suga i mig mer Gin å dra en sol dans kanske till helgen...

Vilken avslutning på....

....dagen. Grannen messade först å hörde om jag varveken, vilket jag var. Sen rignde han å berättade att de funnit deras katt påkörd å att ett bakben var av, å ville ha den avlivad. Katten hade varit borta i ca en vecka då den kommit tbx å varit hemskt mager å ena bakbenet trasit/av. Så jag gick dit å hjäplte dem, det är bättre än att låta den plågas å ha ont å inte kunna röra sig bra. Katen var en fin mörklånghårig som inte var rädd mig heller. Så dte hela gick bra till.
Sen bjöd de på lite fika åvi satt å pratade till sent i natt vad 2 tror jag de blev av med mig...;)

Så idag har det tagit emot att kliva upp, å kaffet gör sig ännu bättre.:)

Idag blir det i huvudsak ved jobb då det inte varit väder riktigt än, eller varit tillfälle...
Sen känner jag att jag måste ta tag i deklarationen med allt vad det innebär. huvva men det måste ju göras bara.
Jag får ta shoppingturen imorrn....vet ju vad jag måste ha å vad jag vill så det är ingen större fara.

Så dagarna går å det blir mindre kvar .:)

Min dottir.....

........ fyler sju år idag !! Det är otroligt den lilla söta flickan på väg att börja i 'riktiga' skolan till hösten.

Jag besökte henne på skolan å grattade. Det är iaf nått jag orkar å vill.
Det blir besök från den andra sidan ikväll hos exxet, å så fruktansvärt sugen att vara där är jag inte. Så dotra får ha sitt firande av mig hemmavid då ho är här.

Så hoppas hennes dag blivit bra iaf.....å ho ringer å längtar komma hit -säger hon. Vilket känns bara bra.


Imorgon är det....

... en ny dag å så kommer det pengar, inte lön för det vet i f-n när den kommer. Det är väl så för de flesta, att de dagarna före lönen så är det liiite kärvt.:) Man shoppar inte loss lixom.

Idag har det varit mest grått å regnit men på em sken solen. Jag fick dessutom besök av två trevliga kompisar, å inget planerat så. Det är så trevligt det blir sådär spontant bara.

Sen håller jag på med rummet där nere, å städar ihop litet. Ska kola vad golv oljan går på å är det inte för dyrt så blir det slipat å oljat rätt snart.
Drar även elenm där eftersom men litet svårt innan golv lister kommit å de sätta efter golvet är lkart som...ja ni är med :)
Det ena följer det andra. Å det är då det är rätt bra att hålla på med fler olika projekt lixom. Det är oftastnått man kan göra. Igår så var det -förutom min negg dag- så att jag slipade en del saker. Det är mestr job å rätt pris så.
Jag har lite svårt då det inte finns pengar, kan inte gör ditt eller datt utan må bara sitta å glo på det som jag inte kan slutföra. Jag VILL ju göra så det blir lkart nångång...sen kan det vara så att efter inköp för 500:- gör jag har hur mkt jobb som helst, men jag kan inte välja att flytta eller spar pengar då de måste betalas saker -snarast.
Jag fårt spana efter 2400 inatt om det trillat in så det kan gå ut...igen...men det vänder -snart. Jag är övertygad om det är har varit det de sista tio åren....att det vänder....snart.

Det blir nog bra med det mesta bara man tar det lugnt så...

Ny dag med nya möjligheter.

Men det har sina krav det med.

1, För att kunna åka iväg bör bilen vara tankad.
2, Det är en klar fördel om det finns mtrl att montera.
3, Om telifånen kunde ringa nångång privat..
4, om folk kunde hålla vad de lovat
5, Stå för vad de säger
6, Inte ljuga/förvrida/justera överenskommelser/löften
7, Erkänna om man harfel
8, Låta folk leva sina egna liv utan att peka finger.
9, Förstå vad vi gör med vår planet.
10, Ge fan i att såra andra...

Vad nu det här har med dagen att göra :)
Förutom vad som skulle få dagen att kännas bättre.
Först det primära sen överkursen :)
Undrar vad Pehr skall hitta på idag....städa litet kanske..

Saker som gör en upprörd...

...men som inte är negativa så, men som gör att man tänker på vad man trodde att ens liv skulle ta vägen...
Jag vet inte om just den här låten var viktig då men vet att gruppen var det.
Öppna å lyssna iaf: http://www.youtube.com/watch?v=5-XWWF2qMso&playnext_from=TL&videos=phE_BDIm8D0
Lasse som sjöng -skrev? den här låten dog själv i cancer vilke ger en kalla kårar efter ryggen -iaf för mig.

Men jag tror att det är många fler än jag som trott livet skulle bli lite annorlunda. Eller tänker man så?
Tänker man å tror/hoppas vad man skall göra, om man planerar så....
Vilka förhoppningar man har, å hur det egentligen blev. Ok det är mest drömmar man har men bara att man har visioner så. Tänk alla ungdomar idag, de gör säkert samma sak. Sitter å drömmer med vänner ser på filmer å lyssnar på musik. Sen då de passerat 40 å hör musiken igen, vad de känner då?
Min dotter klara inte av att lyssna på den här låten iaf, den är för stark för henne så -å jag förstår henne...

Jag blir iaf rätt tårögd då jag lyssnar på den här.
Texten i sig bara å sen vad gruppen står för, moppe ungdomsår å livet framför sig :)

Å hur det blev.........

Filmer samt böcker om...

...ensamstående mammor finns å fler kommer. Det står/visas om hur mannen -den onde- drar iväg å lämnar mamman ensamstående med barn å han skiter i det å bara träffar nya å har skojj. Medans hon sliter å släpar ekonomiskt socialt samt har alla barnen själv -gubben har den max en helg varannan vecka.

Är det bara jag som bara ser att det idag så är det fler å fler pappor som börjar hamna i den situationen.
Om det är därför att pappor alltmer ofta tar å skjuter sina barn sen tar självmord eller kör bil åt helvete -med barnen i. Mannen har idag tappat sin 'roll' å känner sig inte lika viktig eller är inte viktig heller på samma sätt som förut, jag tror att många män känner sig meningslösa å inte vet vad de tillför. Eller de ser det inte, då männen mäter kilo/meter eller antal kronor som kommer in. De ser inte hur viktiga de är för barnen. Kan det bero på att den gången mannen dammsög å kvinnan klagar å gör om det -inför barnen. Att han knappast okmmer att göra det igen. Eller de skrattar åt mannen då han gjort si eller så med tvätt eller mat....kvinnans område. Som han försöker att göra åxå -inte ta över, utan mer att bidra.
Det föreokmmer även idag att gubben inte gör ett smack men jag tror att det är fler som försöker å att fler blir lämnade. Kvinnan får ju hjälp iaf, vänninnor å andra män...
Som då ett exx till m ig drog -hon blev erbjuden hjälp av kurator men inte jag. Fast hon drog väl för det var fel på mig, å tog en ny. Men jag lever kvar i samma kropp iaf å har lite svårt att dra iväg :)

Okej vi tar det illa som dras upp varje gång det här diskuteras.
Jodå det var illa då mannen försörjde familjen förut å satt i ohotad sits som överhuvud i familjen , han söp misshandlade å var egoist å allmänt var elak mot kvinnor -så var det sagt.

Men jag menar att vanliga män som idag gör förvirrade saker.
De får för sig att det inte är nån  mening å leva å vill bestraffa sitt exx så mkt han kan......å tar bort hennes ögonstenar. Att han sen dör gör honom inget -för han tänkte ju iaf ta livet av sig.
Det mest tragiska är väl att de som är mest oskyldiga får ta det största straffet. 
Barnen.
Som inte får växa upp å erfara vad livet har att erbjuda, utan tas bort för att modern deras skall få leva i vånda.

Men jag börjar bli så j-a trött på hur det framställs till kvinnors fördel, att det ytterst sällan framställs att mamman är den onde...å är otrogen sticker iväg å lämnar barn hos pappor.
Jag VET att det förekommer ;)
Att män är svin som super slåss m.m.m.m å bara dåliga saker....

Ta tex dagens barnberättelser.
Kråke, Sune, Bert m.m -vem är den som klantar sig eller misslyckas hela tiden?
Jo pappan..........jag har skrivit om det här förut men det retar mig -mycket !!
Är det för att vi män tål att skrattas åt å klankas ned på -utan att bli kränkta?
Men vilken bild får barnen av sin far eller pappor i allmänhet?
Att männen misslyckas eller inte förstår eller kan lösa det som problemet medfört....som mammorna löser eller förstår.

Se på alla j-a filmer bara.
Jag vet inte nån som är vänd åt andra hålllet -att kvinnan drar iväg å har flera nya karlar....jo en gammal en som jag inte ens minns vad det hette. Knappast stor lansering eller sänd på teve så ofta...
Tänk efter själv -vilken film, har Du sett med den omvända situationen?

Jag satt å såg en till sån där film på trean nu, å blev så trött in i helvete trött.
Jag sitter solo med barnen borta å vet hur det gåt till/varit å hur det ser ut idag m.m.

Regniga dagar är bra...

...för då blir det mer gjort inomhus :)

Annars skulle de t aldrig bli klart eller gjort nånting nångfång inomhus.
Har tex fått in fläkten till badrummet, det var så svalt där då jag inte vill elda i pannan å värma hela huset bara för jag vill ha varmt då jag duschar. Så den är monterad iaf å funkar acceptabelt, skall lura ur hur det skall snyggas till. Har nåra funderingar :)

Sen blev det sista i blivande tv rummet färdig tapetserat, nu är det lister -dyrt- å golv lacket kvar. Å då blir det stopp ett tag, då det är för kostsamt att färdigställa rummet helt, men har åxå lurat ut fler saker med hur det skall bli mer praktiskt å estetiskt med kabeln till antennen.
Undrar om jag skall gå lägga mig nu då det inte blir mer idag.
Va f-n skulle jag annars göra?
Har ju inget mer på agendan nu..
Tvätta kläder kanske....
Äta å sova det är det möjliga som det  konomiska läget som är å som är genomförbart iaf :)

Så ....

Idag är........

........det en lite tyngre dag.
Grått ute å inne. Hade tänkt grejja ute men nu blir det inte så.

Var till grannarna igår å drack wiskey efter jag grillat.
Så är tung i huvet idag -åxå :) mem inte så det stör mig utan bara lite segsådär.
Men jag känner mig mest tråkig å ensam så.......

Var på marknan igår en sväng. Kan inte påstå det var mkt folk å trevligt där -alls.
Träffade nån jag pratade med, men de kommer inte från byn heller,  tex så såg jga en jag hjälp med elen i huset å den såg mig å vred bort huvet . :)

Jag undrar ibland på vad å hur de pratar OM de pratar nått om mig så... men jag skiter i vad för jag vet vem jag är å vd jag gör. Sen vad de tror/hört/'vet' å uppfattar är inte mitt problem :)
men det är lite trist att inte lixom ens vara synlig här på byn.....

Jag har ALDRIG trott jag skulle hamna i dennna situationen ens, jag tycker själv jag är ätt öppen å pratglad -snyggå rik blir jag aldrig :). Det kanske är det som stör dem med att jag inte kan hålla tyst, jo det gör jag om hemligheter jag får höra så. Men jag har åsikter om....ALLT :) å säger det, å står för det med. Ingen som snackar skit bakom ryggen medvetet i ett syfte å ljuger inte så. Jag fattar inte ens varfdör man skall ljuga. som sist då jag lämnade barnen, så upptäckte jag att Holgers insulin spruta var nästan tom -den räckte presis till middan å sen for vi till....ja ni vet...
Iaf så funderade jag först på om jag skulle skarva för henne men kom på att hon kommer säkert använda det i ett argument om det uppstår mer diskussioner. Men jag känner att det fyller ingen som helst mening att skarva, jag had missbedömt å inte hade koll på mängden insulin -svårare än så var det inte. Men det gick bra då det inte tog slut innan sista middagen....å kvällsfika skulle han äta hos den ärbara Familjen.

Visst är det saker jag inte är öppen med för folk iallmänhet men det är det ingen som är -helt öppen med allt menar jag. Utan alla har vi våra hemlighter en del många å en del få -vart jag hör vet bara jag.:)
Men jag kan skriva å säga såhär att jag tror att det är ytterst få i min närhet som vet vem jag är. Vad jag kan å vill :) sen tror jag att nåra skulle bli glatt överaskade om de visste mer..,)
Nä nu blir det tapetsering då kaffekoppen är slut...

Flockdjur är....

...människan från början, det har fler å fler historiker konstarerat. Men det finns alltid undantag. Nån jävel som väljer var själv å göra allting själv å trivs med det.
Jag vet att jag inte tillhör den senare gruppen å varje dag då jag är själv måste jag börja sen jag vaknat att motivera mig at kliva upp. Det spelar egentligen ingen j-a roll om jag ligger hela dan.
visst ingen tar in posten eller fixar värme i huset, det är vad mina uppgifter som kallar på mig -inget annat. Jo då jag har barnen är det lite mer, må få dem iväg på skolan å ge dem mat. Det är vad jga har råd med å måste göra. Annars känns livet j-t meningslöst.
Kan inte 'få fingarna ur arslet' å ta mig iväg ens. Har ju inte råd å fylle tanken  med bensin, å på nätet är det ytterst få som orkar svara på sända mess. Jag försöker lixom ta kontakt med folk utifrån men på de jag skriver är det väl ca 1 eller 0,5 % som svarar.
Jag har hört de tycker man är bitter å vara martyr, men vet inte hur jag lixom kan 'vända' på det.
'Jodå det är bra, inga besök ingen jag kan besöka å mkt jobb kjag inte kan slutföra. Är inte utslien av atts vra i telifon eller .....' ja det är bara fortsätta.
INGET händer fast jag tycker jag försöker, åker till stan på fest å bor på hotell tex -i stan!!
Harförsöktr nejla/messa/ringa men det är ALLTID upp till mig att höra av mig OM jag vill ha kontakt. OK det skall inte vara varannan gång -vilket jag inte kräver men NÅN gång.
Nä det rings då det är elfel, DET är min uppgift. Att jobba till bra pris, som åxå visat sig vara före dyrt å jag blir dissad å 'lämnad'.
Fast jag tycker jag försökt på alla j-a sätt, men inte har råd att slutföra eler fortsätta.........å ändå klagas det.
Det hela är mkt mkt enkelt -jag har inte råd att jobba....eller ha kompisar.
Sen försöker jag se till barnens bästa på det mesta, å hör hur de vill ha det. Vad som är viktigt för dem....
Sen att få order på vad jag skall göra å vewd fel jag gör peppar inte mig heller, utan jag får till 90% anpassa mig om jag vill ha nån human kontakt överhuvudtaget...............

Antingen har jag helt fel i huvet å inte förståt hur j-a omäjlig jag är eller så är man totalt ointressant att ha nån som helst ankytning eller att ha med mig att göra.

Jag vet jag har missat nåra 'tåg' å tillfällen jag kommit på efteråt då jag tänkt efter -å då är det försent.
Ett exx ville vi skulle flytta till annan ort Kiruna eller Örebro bara om vi skulle vara tillsammans....
Men jag ville inte då för jag ville bo kvar här, å lixom inte 'hörda' vad hon sa.
Det är kanske så jag är med, har jag en ide eller vilja hör jag inte anrda förslag eller viljor.
Men jag har flrsökt med et åxå på slutet, att lyssna å inte bara köra mitt race.
Med noll resultat........

Mina drömmar.........

....kommer aldrig att infinna sig.
Det vet jag nu.

Ingen familj, ingen karriär, ingen fjällstuga, ingenting jag hoppas få uppleva kommer infinna sig........
Jag har inte mkt jag kan göra, mkt jag vill men inget jag klarar av.

Jag ser på teve de som har vänner/familj m.m. som de gör saker tillsammans med.

Jag upptäcker att jag på nått sätt nånstans gör nått fel, ellre bara är fel.
Jag märker på hur de runtikring mig är å behandlar varann å mig -vilket inte är på samma sätt.
De får respekt jag inte får tex, det fler saker å på som är svår att peka ut.
Hur de får 'finnas' lixom å inte blir behandlade som luft....hur fast jag sitter på samma kvm pratas om som tredje person eller hur mina barn får order av andra fast jag -som jag anser skall bestämma sitter bredvid.
Jag har tom hört saker upprepas -saker jag sagt två minuter innan- som om det vore nått nyttå deras egen ide.

Jag tycker jag blir ned tryckt......mer å mer.....

Hur en del skall lixom hålla fram saker som de vet jag har svårt för/med.
Hur det sker helt omedvetet -varje gång. Eller är det medvetet?
Tror de själva på det ens?

Men på nått vis vet jag innerst inne hur illa de själva måste må för att trö salt i mina sår.
De som försöker göra mig osäker/rädd/lessen inte lyckas på samma sätt, det tar på mina krafter visst -men inte på samma sätt för de som måste framhålla ämnet/saken varje gång.
Undrar hur deras inre är för dem?
Hur deras liv blivit/är?
Undrar om det medvetet gör så?
eller om de bara vet jag mår illa över det å vill att nå j-l skall ha det värre än dem?

Hur illa måste de inte må själva?
Om det försöker övertyga mig -eller sig själva- att de har det mkt mkt bättre då de ÄR bättre.......

Jag skulle kunna räkna upp flera stycken i olika 'schanger' i min närvaro, men vill inte det.
För de vet själva vilka de är å innerst inne hur de mår.

Ett sätt att höja sig själv är att trycka ner andra, i mitt fall kan de försöka men jag vänder hellre å går för jag orkar inte ta den 'kampen' om vem som är bäst/klokast/rikast/sundast........osv.

Jag låter dem tro de 'vunnit' å vänder dem ryggen, hummar med å går vidare med mitt liv.

Att lämna...

...barnen å det fälls stora tårar å jag måste lämna sätter spår i mitt hjärta -åxå.
Det är mkt svårt att motivera å genomföra saker jag inte kan påverka....
Man skulle vilja visa alla j-ar som tycker det är så bra med det som hänt å händer idag.

Visa för feministerna å de män som drar till nästa kvinna bara -vad de orsakar.....

Jag vill inte stötta det sätt som vi behandlar våra barn utan tror de kommer må dålig senare ilivet.
Bara för att vi skall 'förverkliga'  oss eller för vi är egoister å inte vill kämpa för vad vi skapat.
Utan vi -en del iaf- vill bara ha det goda av livet -hela tiden.
Det är bara ta nästa å göra streck i sängkanten.....å ta nästa.
Att vi inte tänker på hur barnen reagerar då de kommer på natten för att sova hos föräldern för de är mörkrädd å finner fyra fötter i sängen, varav två st är helt nya...en jag läste om berättade om det å att barnet sen frågade hur länge den personen skulle stanna hos den andre föräldern.........

De som tycker att dagens sätt är bra borde få veta -uppleva liknande saker själva.

Fattig kan......

.......man vara på mycket.
Vilket är värst går det inte å sia om, varje brist/saknad har sin belastning.
Fattig på mat är liiiite värre än fattig på skor :)
Men om jag vore rikare på fler saker, vänner, pengar, jobb för barn har jag som jag är nöjd med. Jag behöver inte eller ens tänki de banorna heller.
Det är den här tiden på året som gör att jag känner mig rik. Det räcker med en kopp kaffe å sitta ute å bara vara å se/höra hur naturen har sin egen konsert, som gör det.
Jag brukar fundera på hur folk har det i städerna såna ggr, visst att sitta på ett café å se på/träffa folk är trevlit det med -men det ger inte mig samma ro. Sen om jag känner det blir trist så är det bara gå iväg å göra nått, vad som helst -utom att städa vilket är heltråkigt.
Det enda som saknas såna dagar är det sociala umgänget.......
Fast det är så för många idag, de stänger in sig själva i sin familj/vänskaps krets. Jag vill möta nya människor med ett annat sätt å se på livet/tillvaron än den jag har. Jag har fått det via jobbet förut, vilket de flesta får men inte tänker på det. Men jobbkontot är åxå tomt snart....

Nä nu har jag fått i mig närings ämnen som gör att jag orkar gå ut å grejja litet....

Kontraster är.......

.......intressanta. Jag bygger på tomten samtidit jag funderar på hur det är i världen.
Jag saknar att sitta å fundera på allt sådär över en grågg eller bara sitta en natt å filosofera.
En liten dröm så, att sitta vid en eld med gott dricka å lite å grilla i gott sällskap.
Sen att prata om livet efter detta samt varför mackan alltid faller med smöret neråt då man tappar den. :)
Jag vet vad jag längtar men inte hur jag skall upnå det.

Nä då är det bättre å lättare fundera på Euron å dess effekter, för det vet man är ouppnåeligt. :)
Jag hörde förressten att de prata om att genomföra en ny folkomröstning angående euoron igen.
Undrar när folk skall genomskåda våra ärade poliktiker?
Folk omröstning tills det faller dem i smaken....
Hade vi röstat nej till EU så hade de tväl blivit en ny rätt fort. Tills vi röstat ja, det verkar i samma stuk med Euron. Röstning tills folket 'förstått' å röstar 'rätt' -för vissa......
Det vore intressant att se vad de har i lön traktamenten m.m en som jobbar i Bryssel har....eller så vill man inte då man säket bara skulle bli förbannad.

Om man skule kolla på vilka som 'bidrar' till utveckling i samhället? Eller om jag skriver så här:
VAD bidrar sportfåneri samt musik till utvecklingen?.........

Sporten som slukar energi så in i H-e, liftar, hockey rinkar med isar, ljuslingor sportarenor skottnig samt klippning av forbolls planer .m.m.m
vad har de för 'straff avgift'? som utsläppsrätter de belastar producerande fabriker med, de som iaf tillverkar nått -till nån att andvändas. toa papper virke kläder å skor å telefåner tv apparater (behövs den egentligen? ::)).

Lite underligt........

Musiken då?
Jo den gör väl att vi orkar med at tha det som vi har det.:) Lite rolit må vi ju ha med...
Men Idol på teve iall ära, de hyllas ju rätt mkt .... å är de till nått mer än välmående för oss vanligt folk.
Det är klart nått som jag tror drar många artister är att bli dyrkad -å rika :) men vi vill alla bli rika, så varför skulle de vra annorlunda. Men får snickaren Albin samma framskjutna plats i tillvaron? eller sköterskan Anna? eller...ja vem som helst som jobbar som vanlit folk...

Ett annat sätt att framhäva sig själv är att trycka ner andra (hantverkare är suveräna på det), eller som i gamla Sovjet -konkurrenterna blev ett huvud kortare....

Det är lite synonymt med elektriciteten.
Vi måste alla ha el, å det vet kraftbolagen. Skulle de ta 1000 kr/kW mot 1 kr.
vad skulle vi kunna göra år det?
Byta bolag? som åxå tar 1000 kr/kW..........
Deras position är lite konstig, å skulle nån ta vad det kostade så kan de bara leverara det som de själva producerar. Sen må de köpa av de som tar -just det......högre pris. Bara man är stor nog så...
Vattenfall har gjort en vinst 142 miljarder kronor!! å deras kunder har dessutom fogdens avgifter att lägga till..
Eller son gubben i Storuman hans hus är värd 50 000:- å elvärme. Men får han låna på bank till en värmepump som kostar 150 000:-? knappast, då värdet på kåken är lägre -två ggr lägre.
Det är lite som för mig.
Jag skulle vilja renovera litegrann tex. Mitt lån är på XXX 000;- å huset värt XXX X00:- alltså lite mer än banklånet idag -så får jag låna? Näpp inte då huset inte är värt mer, det spelar ingen roll om jag vet jag får lön som klarar av att pröjsa högre lån. huset är värt midre OM jag förolyckas...
Sen att samma bank lånar ut till Hyres rätter !! i sthlm -det är en helt annan sak. Eller SBAB lånen som kom till då värdet riskerade att sjunka i..........just det -Stockholm. Vissa övervärderade fastigheter måste tydligen skyddas.
Vem f-n bryr sig om huset i Svappavaara sjukner till 10 000:-, då det bara är så få husägare..
Men pånåvis så blir det lite konstigt.
Eller han i Storuman, han har junte råd att värma med el -fogden- å inte får låna till att få ner kostnaden....
Nädu, flytt till nån stad å låna tillhyresrätt du........

Så undrar de nobla ekonomerna till varför ekonomin går trögt. varför inte folk konsumerar som förut, det är ju konsumtionen som håller hjulet drivande.
De borde ju kunna handla som förut, då de får sin löne ökning p å3,654 % på 24 månader.
Kan det bero på att allt annat går upp med tex 5% på 12 månader? Inte elen då förståss som ökar mkt mkt mer.

Hjulet kommer snart att stanna...........å DÅ kan vi börja prata om att befolkningarna behöver stöd...
Grekland är då rätt blekt i jämförelse...

Konstgjorda...

.....bidrag/lån får igång det ekonomiska systemet. Nu skjuter börserna uppåt...
Lite konstit........

Vi ger pengar till en fond som lånar ut  till Grekland -i det här fallet. Vart tar vi våra pengar ifrån?
Vi går inte med plus i kassan  om man säger så.......inte England heller -tyskland å Frankrike har kanske stadd kassa...
Eller lånar de med? ..hmmmmm i så fall de länder som har pengar att låna ut , de borde väl 'äga'  de länder som lånar? Jag menar om banken vill ha igen sina pengar jag lånat till mitt hus så begär de bara det, är det lika för de länder som lånar ut? Kan de begära att låntagarna skall betala igen -nu!! om trettio dagar? Eller lånar alla ihop för att 'ge' Grekland de lån på 7 000 miljarder kronor? Vilken grotesk summa dessutom...

Jag hörde på radion att en snickare i Grekland som gått i pension vid 65 -eller var det 60?, spelar inte så stor roll- han fick ut 10 000:- i månan i pension. Men det finns ett statsanställt par som gick i pension vid 50 å får ut 40 000:- i månan, ca dubbelt så mkt....

Nu börjar man fundera på om det är nån skillnad här i sverige?

Tex hon i Bräcke kommun som sades upp sen hon enligt facket varit omöjlig att samarbeta med, vips! 21 månarslöner fick hon -ca 1 miljon.
Jag blev påkörd i en trafikolycka, vid 25 års ålder. Jag fick 240 000:- i sveda å värk, vilket är helt rättvist -jag menar det är ju bara  40 år vi snackar om......eller min inkomstförlust på 40 år som ca är 3 miljoner. Som betalas ut delat på varje månad varje år ca 6000 :-. Det hela är 6750:- kronor i månan på 40 år..
Jag känner på nått sätt det inte är helt rättvist, men hon i Bräcke är inte ensam, se på alla 'folk valda' som får xx miljoner samt 4-5 nämnder att sitta i mot 40-50 000:- i månan.

Förresten folkvalda är de det?

Kan jag välja fram den jag gillar mest? eller måste jag välja på de som partierna föreslår?

Eller måste jag som Gorbatjov gjorde? nästla mig in å bli tillsatt?
Tyvärr har Gorbatjov försvunnit, han som gjorde det ingen klarat av förut, men han insåg att det var tvunget gå den långa vägen. heder åt Honom iaf..;)

Nu till Sverige igen.....för mig är folkvalda de som folket väljer själv, inte de som partierna anser som passar sitt ändamål....det är inte konstit det uppstår lite 'udda' partier ibland. Jag tror att folket är lite trött på de etablerades sätt att bedriva demokrati...
Jag tror det sker många saker bakom de lyckta dörrar som folket inte får veta.
Sen tror jag det skapar en klappa varann på ryggen situation.
'Jag ger dig en högre lön så ger du mig..'
För vem beslutar att de är värda den lön de får? å hur många olika nämnder m.m kan man sitta i -egentligen?
Jag tror det blir bättre om det är fler som sitter på de poster som 'låses' idag. Att en person har en post som han sköter mer fokuserat än den/de som har 5-6 olika poster på olika ställen.
Eller är det fel?

Eller är de så otroligt duktiga att de är lite mer jämlika i vårt jämlika samhälle? :)

Grekland som....

..har stora problem är en konflikt vi ser iaf.

"Den pensionerade sjömannen Niko Kiriako, 65, har sin förklaring till att krisen nu blivit avgrundsdjup.
- Jag ska berätta för dig hur grekerna är - de vill inte jobba. Jag bodde i USA i fem år och där handlade allt om att tjäna pengar. Här är andra saker mycket viktigare, säger han.
- Man vill inte jobba - och man vill inte betala skatt."

Det är klippt ur Expressen om hur det är där å kanske varför det är sånt liv därnere. Men den konflikten är iaf öppen. I England där det nyss varit val pratades det inte mkt om deras skuld, som åxå är i miljard klassen.

Frågan är om det sätt vi tillämpar idag är det sätt som till slut kollapsar.  Som 1930 då alla aktier föll å blir i stort sett värdelösa. Om det blir så om å om igen. Vi utför 'åtgärder' för att hålla det under armarna, att hela 'apparaten' måste hållas igång. Som konstgjord andning, och som fungerar -ett tag.

Eller om vi ser på fisket i världen hur det tömmer haven på -inte bara fisk, utan skadar även korallerna. All denna hets -att tjäna pengar. Sitt levebröd eller att uppehålla sin uppnådda status :) Jag harförstått de misstänker at haven töms -men fortsätter iaf. *Vi måste ju tjäna pengar' säger de som trålar havet å tar upp 5-40 ton varje gång de tömmer trålen.

Här upp i norrland lägger de ner fabriker som 'ger för lite återkastning...' de går inte med förlust -men mycket vill ha mer. Enkelt sagt.
Hur vi tvingas betala överpriser på elen annars stängs det av bara.
Hur de skrotar nybyggda bilar som en effekt av överproduktion. 'Men folk måste ju jobba'

Det finns mycket mer att ta fram men några exempel som jag ser iaf..:)

Resultatet blir den som det brukar -är jag rädd.
Att det brakar ihop sen konsumenterna inte har råd att hålla hjulen igång....

Vad vill.......

......jag? eller folk i allmänhet?

Jo ha det bra  förståss, vilket innebär olika saker för alla individer.
Nån vill ha sprit för att bli nöjd, nån pengar, nån kärlek, nån vänskap, nån en bra bil, nån köpa rätt aktier, nån någon att förtrycka, nån en framstående plats i samhället, nån vill bli dyrkad, nån vill gräva ner sig, nån vill ha en rutinerad tillvaro med NOLL oväntade händelser medans andra vill det skall hända nått hela tiden :)

Men alla vill känna sig lyckliga -på sitt sätt.
Kan man säga åt andra vad som gört dem lyckliga?
Kan jag säga åt mina barn tex?
Jag tro inte det utan att alla har sitt eget sätt å vision samt sätt att bli lycklig. Problemet är väl om det inkluderar andra. Om ingen brydde sig om de som det skrivs om i skvaller pressen, skulle de bli ledsan då? Det tror jag iaf :)
De vill folk skall läsa å skvallra om dem, för då syns de -vilket de säkert vill med offentligt fördömmer det.

Men det finns vissa fundementala saker jag tror skall uppfyllas innan man försöker söka lyckan.
En trygg tillvaro -mat, bostad, jobb, familj, vänner -några exempel utan gradering.
Sen kan man börja söka det som förgyller samvaron.
Saknas nånting av det bas kraven så fyller man det med annat tror jag. Nån fyller det med mer av nån annan gren i sitt baskrav så det täcker upp, å nån med lögner eller att fly för att inte inse hur det egentligen är.:) sprit å pengar är nog lättast fylla det med.

Jag vet mkt väl vad jag saknar iaf...........men ingen som varken vill eller orkar lyssna :)
Jag har tid men inte råd med det jag känner vi i min närvaro behöver.

Men men............nu är det som det är.
Inget som går att lösa eller på verka då det ligger i andras händer å beslut.

Idag verkar.............

........folk ha svårare att träffas å umgås. De flesta har tv de bokat in.
Drivvel dravvel åp mån, tis. ons, tors, fre mellan em till rene natta..;)
Men visst ser jag med på teven men tror inte jag skulle välja det framför ett  besök jag skulle få. Har så att det går å spela in OM det är så viktigt, men de 10 besök jag får på ett år gör det inte särskilt svårt att välja.

Undrar om alagarna som umgås -å bråkar mkt med- om de mår rätt bra iaf lixom. jag menar de pratar eller försöker filosofera om sina saker på sitt vis. En del ser rätt haremoniska ut i parken en såm här solig å fin dag :)
Eller........nä det vore nog inget iv, men socialt ser de ut å ha mer sånt än vad vi 'vanliga' har. vi ser på teve eller chattrar här på nätet........iaf mkt mer än för 20 år sen.
Hur många tvkanaler finns det? 500 st
Å det finns ja alla schanger du kan tänka dig filmer, sport, bilar, kläder, natur, ekonomi .mm.m.m.m
Såg på ett program igår där de talade om att människan är idag ensam i städerna. De är ensamma i den gigantiska flocken lixom. Vrider man på huvet i tunnelbanan å säger/påstår att vädret är fint idag så blir de fani mej rädda. å tror man skall mörda våldta m.m  med dem, så det är bäst å inte höra iaf absolut inte svara..

Idag har vi iaf grillat ute för första gången så nu luktar man rök å är mätt å go. Solen stekte på em så vi tänkte det skulle vara trevlit sitta ute å inmundiga näringsämnen. Men vad händer? jo solen går i moln å vinnden ökar :) så det blev iärförsig grillat ute, men snabbt in igen :)¨. En fördel var att få prova å se vart grillen inte bör stå.

Men som våren gör att min mckort kalar på att få bli nyttjat så får jag samma glada intresse för allt jag ser som jag kan å definitivt vill göra.........för att inse efter 3,54 sek funderande att jag inte har råd med...
Så tbx på ruta ett..........

Jag har läst om hur de försöker digitalisera hjärnor, förstå främst hos 8 mån råttor (vars tankeverksamhet är lagomt svår å praktisk möjlig att genomföra:))
Men det vore en total frihet om det ginge utföra hos oss människor med  iaf för mig:)
Då hade man kunnat pausa å slippa de funderingar som tar energi, humör å kraft å som bara kommer.

Nu är det kväller så det blir väl fli opp sig litet å hitt på nå..........teve kanske ;)

Det känns.....

.......konstigt med det mycket nu.
Hur folk som beteer sig som totala dårar ses upp till å de får som de vill.
Hur en del lixom måste -som en fyra åring- vara trotsig å göra saker som de vet upprör mig tex.
Om jag inte gillar att man äter äpple framför så tar de å spara att äta tills vi ses.....
Varför har de den tanken å betendet att bara göra mig illa?
Har jag gjort den något ont)
Om jag vet att Kalle inte gillar jag smaskar äpple framför honom så låter väl jag väl bli.
Fast visst händer att jag äter mat i telifån fast de andra inte gillar det, jag försöker äta tyst. För jag gillar varm mat, men man borde lägga på å äta sen........
Ska göra så nästa gång det händer om 8 månader...

Igår så såg jag Arga snickaren å jag blir lessen -mkt lessen. Jag vet inte varför egentligen. om det är för att de får jobba med det jag vill göra eller om det oftast är par som har problem -men som kämpar att vara ihop. De ger inte upp efter det blivit lite jobbit......som jag vet att andra gör. Jag inte är värd att kämpa för.
De på arga snickaren har oftast barn  med å det är barna som är de stora vinnarna på att föräldrar anstränger sig att stanna kvar. Oftast så är det upp å ner i alla förhållanden, men så fort det tar emot litegrann behöver man inte ge upp. Sen får de stöd å hjälp.
En som lämnade mig blev erbjuden hjälp av landstinget för -ja det vete fam- men iaf så blev hon erbjuden stöd för att lämna mig. Men...jag som lever med den jag är -som INTE  kan flytta ifrån å byta till nästa..

Jag blir lessen då jag ser de gå runt å berätta om sina visioner, de har iaf nått att se fram emot.
Sommaren, tex, för mig innebär att få det gå ihop,å hoppas kunna ta mig iväg på en semester med barna. Som det ser ut idag blir det inte mkt resa, å blir det resa så blir det på andras villkor.
Jag försöker se framåt -hela tiden.

Bättre bygga framåt än att oroa sig bakåt.

Men ser jag framåt så är det mesta svart, ALLT kostar pengar. Å är det nått jag saknar är det pengar, varje dag vecka månad år.
Bara en sån sak får mig att gnälla på allt jag ser å allt som händer. Jag har insett jag inte blir millionär, å kommer aldrig ens till hälften. Så jag har tänkt att jag jobbar lite +-0 lixom, inte för att tjäna pengar utan för att hjälpa vänner/folk. Men jag har inte råd att se till att andra får som de vill......

Jag åkte iväg för ett tag sen på ett jobb en bit bort. Med 0 NOLL i 'vinst' men på nå j-a vis så blev det för dyrt för dem. Jag var dit å fick mer kostnader själv -resor värme m.m- för hjälp fanns inte att få för dem, så för att hjälpa ställde jag upp. Det var dessutom trevlit vara där med, n¨ån å prata medå ha lite skojjit med åxå. Men det är billigare at gå till psykolog.  Men så 'var det inte' utan jag fick hjälp/trevligt m.m att hjälpa dem, så jag borde var glad.
För att citera Uggla 'jag mår illa'.

Men det är fler saker med som uppkommit efterhand. Men det är över å borta nu...iaf praktiskt.

Jag var uppe i garaget i helgen som var, sista april helgen då jag pratade med tre !! personer inklusive maj brase kvällen....... iaf garaget. Jag har börjat plocka ihop för jag inte har råd att jobba mer. För lite jobb samt för billig... Åsså kommer nästa insikt.
Jag må var heldålig i mitt ärade yrkesval, då jag inte får jobb nog. Fast priset är lagt vid brytnings punkten. Så får jag få jobb som gör jag tappar lusten att jobba lixom.
Med sorg i hjärtat så lägger jag undan grejjor eftersom.

Så arga snickaren -vilket jag gillar se på- framkallar dessa känslor..........negativa förståss.
Så jag lade mig för att sova å hade svårt -fast jag tapetserade till ett inatt- så jag en annan film. En humorfilm å den var rolig, så jag log tom skrattade nåra ggr. Men filmen så blev det -som det brukar. Det strula till sig å huvudpersonen tappade jobb/vänner.......å jag känner igen läget/känslan.
MEN det vände det -ovanligt:)- så hon fick nytt, bättre, jobb å vännerna kom tbx.
Jag har en stor tyngd i mitt bröst som gör sig tyngre å tyngre å ständit återkommande.

Om min j-a film skulle göras så slutar den mitt i handlingen...........dvs ensam........utan jobb.

Om jag säljer -horar- ut mig så är jag populär. Men vill jag nått så stängs jag ute, kunden får som de vill -alltid. Även om jag ger dem råd, det är väl därför de anlitar yrkes män -som har erfarenhet?
Jag vet å förstår man inte alltid ska få som man vill -men det är inte det jag tänker på.
Det är väl för f-n mitt liv jag lever !! å kan inte göra det andra säger jag vill..........
Vill jag gå till höger så gör jag det, men blir då själv till slut. Så jag kan hjälpa andra å bära deras stenar ibland eller gå rakt fram -snett vänster med- för att de hemskt gärna vill göra det. Så jag finner mig inte omöjlig.

De tjejer jag träffat har jag inte orken att falla för lixom, då -med största sannolikhet- innebär en ny seperation.
Vilket Pehr inte orkar mer, nångång mer -eller har råd heller för den delen..
Det lovas å pratas innan man 'får ihop' det -SEN blir det annat ljud i skällan.
De har ändrat sig om ditt/datt, eller insett eller kommit på eller...ja hitta på nått själv.
Visst utvecklas folk -hela tiden, men.......att utvecklas tillsammans vill ingen göra med mig.
Jag har umgåtts med några som sagt de måste 'komma ifrån' för at få distans till mig. Annars fastnar de i mig lixom, den har känslor kvar å för att komma bort så måste de klippa helt ett tag.
Varför är jag så j-a illa var ihop med? Jag varken dricker eller slåss, spelar inte på hästar eller ut ute med kompisar å kommer hen berusad.........har inte hotat/slagit en kvinna heller...
Men de 'måste komma ifrån'...........för mig är det obegripligt.

En jag kände förut sade jag var ett 'socialt geni' vilket jag tänker på ibland. Men då jag inte träffar nån eller orkar heller för den delen mer, så känns det helt onödigt/menings löst.

Jag är sååååå otroligt oändlig besviken att jag får tyngre bröst ju mer jag ser/tänker/upplever/hör/läser m.m om hur folk har det. Släkt vänner jobb familj pengar .m.m
Jag tappar bit för bit -tills det är tomt.

Jag har fått rådet att lämna hela skiten å flytta till vanliga/vänliga människor.
Men det skulle innebära jag tappar det dyraste jag har -barnen.
Som Jag skulle offra mitt liv för, för de har iaf ett liv de kan leva....å utveckla.
Jag vill att de skall forma sig själva å deras eget liv -till viss gräns :) jag låter dem inte göra som de vill -hela tiden :)
Men att flytta det drar, det gör det. Även om det inte kommer att ske så lockar det.......

Hela skiten kan att sluta på två sätt:
1 leva andras liv för att få träffa nån
2 leva som jag vill -ensam

Idag så är det tvåan som det känns vara bäst läge för.

System fel

Jag har funderat ……igen

På hur fel det är i systemet i dagens samhälle.

Skatte politiken –eller vad det nu är- gör att dagens företag är stora å ska bli större. Det innebär att de blir för ’starka’. Har de 100 000 st anställda som riskerar att bli arbetslösa om det går i KK. Då –nästan- kräver de att staten skall ge dem bidrag för att de inte skall hända…å staten är rädd att det blir så. Att det blir många arbetslösa så de måste i princip ge bidrag. Ok om det var ett fördelaktigt lån som betalas tillbaka. Men de vill hellre ha stöd/bidrag, å vem vill inte det? ;)

Jag tror att om man såg till att det var mer lönsamt att ha mellan stora/små företag så blir samhället mer stabilt. Går fem företag i konkurs så är det mkt mindre påverkan. Om det är så att de företagen  har flera olika kunder. Att om en kund går omkull, har de andra ’ben’ att stå på. Pehr G Gyllenhammar hade ju det teorin att det skulle vara så, å jag stöder det helt. Man blir inte beroende av en stor kund så, utan bara en del av företagets omsättning faller bort. Men idag ska det vara så ’nischat’, att de har bara en kund så står å faller de om den kunden försvinner –illa.

Eller som tex flygbolagen, då det gick bra hörde man inget å vinsten försvann i aktieägarnas plånböcker. Men så kommer askan som stoppar deras planerade flygningar, å vips !! då skall de ha bidrag !! av staten för att de  inte skall gå i  KK. Men hade inte med i sina beräkningar att ha en buffert för stopp i nåra dagar? Jag måste ha det i mitt lilla företag, eller kan jag gå till skattemyndigheten eller nånstans å begära stöd? Jag menar att aktieägarna har väl även ett ansvar att hålla ’sitt’ företag på fötter –inte statens ansvar då det går dåligt. Inte att bara lyfta ut den vinst som blir?

Jag känner jag skriver lite som en på vänster kanten, men det borde väl vara samma regler för oss alla företagare? Men de ärade politiker vi har borde väl se faran med det hela då de stora bara hintar om hur många å hur det skulle bli så blir de rädda.

Nä se till att det blir mer lönsamt för mindre företag å dyrare att ha för många anställda. Ett stort företag  kan inte göra bara en enda sak. Utan flera mindre kan ta delar av de stora.

Eller att de små samverkar –då det skulle behövas- å kan ändå ha lite fler kunder samtidit, så de bara säger upp den del som berörs av ev bortfall.

Jag känner det är lite komplext att ta såhär men det ligger mer bakom –både i huvet samt i realiteten. Men dagens sätt som det lönar sig att var mega stor innebär en stor risk…..


Är kläder...

...det man skall blogga om?
Eller vad man åt för mat i helgen?
Visst kan kläder vara ett intresse likaså mat men........så j-a många bara. Sen har de säkert fler hundra eller tusen besökare.
Jag kanske är för tungsam men jag tycker det är intressantare att läsa om vad folk tycker å tänker, vad de vill göra, familjen jobbet m.m. Inte se bilder på unga -visserligen söta- tjejer i nån outfit för kvällen, då det dessutom mest är som nått inköpt å modernt=liknande allihop.
Nån kreativitet i klädväg DET kan jag förstå iaf :)

Eller de som haren bild på en tallrik å bestick INNAN maten å en kort kommentar före: 'nu skall jag äta..' 
Suprise !! på en tallrik? ......nähä...vad SPÄNNANDE !! å guuuuud vad fascinerande...

Tur man kan välja att INTE läsa deras bloggar jämt, jag kollar runt lite grann ibland för att se vad andra skriver.
Det finns fler som är som jag -inte många. Men fler bloggar som är intressanta, om barnen eller vad bra det gått på jobbet....

Men det är väl som vanligt.
Det är jag som inte förstått det här med bloggandet...;)

Bara idag...

... så har den elipsa formen på tellus banan börje ge effekt;)
Ja vad skulle det annars vara.
Pehr har fått mkt gjort idag iaf, mest nyttit men även mått lite gott.
Syndpå blås vinn men det snöar eller  regnar inte iaf

Jag har Lyckats fått tag ien behörig elektriker som monterat en del bra grejjor å snyggat till i garaget.
Snart har jag fått bort så mkt att jag ser P 1800 till å med  ;) har funderat på att sända iväg motorn på rep sen det oxiderat efter kylvattnet trängt in i loppen. Men han skulle ha 4000:-bara för att montera isär å ihop !!
Så det blir hemmapul där med iaf at ta isär -jag menar 4000:- ska höra med fler ställen först.

Har lite mer planer jag undrar om jag okmmer mig för, men vet ju aldrig. Jag kan få nå ryck sådär bara..
Men sätter jag mig ner brukar de få anfallen gå över...

Nu är det kväller -snart...

Jag vet.........

......jag klagar å gnäller mkt.
Men det är som det är just nu, jag både hoppas å tror....nä- jag VET det går över.......snart.

RSS 2.0