Konstigt, jag....

....är både förvånad å fundersam på hur folk är -eller hur jag är.

Jag pratade med en tjej igår om hur killar är -hon ringde om en undersökning å det räcker för mig att öppna att prata om.....allt :) Nä men hon var väldigt trevlig å hennes dator hade hängt sig så vi fick nån minut prat om oss själva, som vi sen utvecklade efter undersökningen...:)

Nåväl hon var i ungdommmens dar vegetarian å åt därmed inte kött, men hennes kille som sen blev hennes sambo sa åt henne att sluta med det då de var ihop för han orkade inte laga två måltider. I mitt sinne är det konstigt, att man inte respekterar å älskar henne för den hon är å att man då gör saker för hennes skull. Vad är det prästen säger? i nöd å lust...dvs både i glädje å sorg älskar man en person å står vid dennes sida, å inte tar nästa då lusten faller på eller intresset avtagit för partnern fogat sig för mkt å därmed är för tråkig...

Det är det jag är förvånad över....för jag har pratat med fler både killar å tjejer med liknande upplevelser.
Låt oss säga att jag, motförmodan:) skulle träffa en tjej som är vegetarian.
Så är det väl henne jag älskar å inte den jag försöker forma efter mina intressen å tycken?
Varför skall det ofta 'justeras' så den andre partnern efter mitt eget sinne?
Om man lär känna någon å blir kär är det väl den person det är å då inte nödvändigt att tvinga den bli som en själv?
Den andre man lär känna kan ju även tillföra saker/intressen/upplevelser jag inte kan komma på själv. Vilket jag skulle se att det berikar mitt liv, att få utvecklas......
Om jag gillade äta blodpudding hemma å se på fotboll å inget annat å tvingade min blivande att foga sig, på vilket sätt skulle jag kunna 'komma vidare' eller få se nya saker -tex äta oxfilé på en havkryssning.m.m.m.m
Varför inte se det som en möjlighet att få lära sig nya saker?
Det lustiga i det hela att de män som lever sitt eget liv, gärna en som super varje lördag med grabbarna åxå, de har tjejer -hela tiden......
Medans de som inte är egoister ses som mesiga å inget att ha.....
Men.....jag kommer ALDRIG att bli den person som prompt ska se på tipsextra å gapar på dommarjäveln å sticker iväg på puben med polarna....jag är den nyfikne som vill utvecklas å se nya saker -nästan hela tiden. Att få lära känna nya människor -UTAN att vara otrogen- utan att få sitta, prata å höra vad de tycker å varför..

Dagens svenskeman har blivit mer jämlik å mjukare, det är kanske därför tjejer åker söderut i europa å får barn med en riktig man? eller åker på 'solsemester' får att få en 'riktig' karl i sig.....
Jag var på en såndär solsemester en gång med ett exx å hörde i flygkön hur tjejer -rätt unga- stod å pratade om hur många de haft i sig å vart de träffades å hur. Men de var överens om att hålla tyst om det då de kom hem då alla hade träffat minst en grek den veckan.....
De kanske tyckte svenska killar inte är män nog å inte så intressanta men väldigt prakriska ha hemma....en som gör som de säger utan att knota.....en som är snäll å låter tjejen åkå på 'solsemester'.....

Det är oerhört tråkit vara själv, men jag kan inte låssas vara nån annan -utan är bara mig själv. Om jag sen är för mesig eller vad de nu kallar det kan inte jag rå för....om de tror jag låter mig formas till deras egen skulptur så är jag hellre solo än finner mig i att bli 'trampad' på.
Oavsett i vilken relation jag har, personlig eller familjär eller vänskaplig.

MEN
jag vill gärna hjälpa de som står mig nära. Å gör det för att visa att jag gillar den för den dom nu är....
Inte i varken ekonomiskt sinne -att tjäna pengar- eller att utnyttja dem då de passar mig, utan hjälper dem för jag vill vara snäll mot dem....men är dock mig själv närmast å den tjej jag har -om jag har nån :).
Idag har jag mina barn som jag lever med å gör saker tillsammans.....för att nästa vecka försöka tjäna pengar så vi har råd att göra det vi vill :)

Det drar ihop...

...sig med Arnljot nu, på torsdag är det fösta föreställningen.
Tur man har en rätt enkel 'roll', statister har ju inte så mkt.
Det är intressant att se hur allt måste stämma lixom, saker man inte tänkt på förut.
Hoppas att allt blir som det är tänkt bara.
Även solen har kommit fram å börjat värma på dagarna.
Det är sol ut men inte inne nurå......
Jag kan bara skriva å säga att vore det inte för mina små som är de ljuvliga de är så vetfan vart jag skulle vara nu.
Det är inte så mkt man duger till mer än att var deras far å statist på Arnljot nu...jag menar.
Inte make/sambo/pojkvän/anställd/son/bybo/kontaktperson/vän/kompis -vad finns då kvar?
Det känns lixom rätt meningslöst -utom att vara far, som jag hoppas jag duger till ett tag till. Men de kan junte välja heller..;)
Nu är det natt efter en dryg dag å fin kväll med god grillad mat med barnen som sällkap....
Men sängen drar å det vore skönt å sova länge nu....å då menar jag länge...:)
Hejhej

Allting förändras...

...men aldrig åt det bättre.
Jag tappar fler å fler personer i min omgivning......
Tom jag börjar förstå hur j-a fel jag är, men fattar inte vad.
Men vem vill bli tillsagd vilka fel man har, alltför ofta av var å varannan?
'Pehr du är ditt å datt å det måste du tänka på...'
Är det i välmening eller i eget syfte eller för att trycka ner för att höja sig själv. Det konstiga är att jag möter inga som helst problem med vanligt folk på vanliga ställen, det finns tom med de som gillar mig för den jag är. De blir inte rädda eller elaka en del tom tycker jag är rolig å trevlig -det har hänt...
Det är svårt för vemsomhelst att se sig själv 'utifrån', utan man är den man är å försöker 'smälta in' -till en viss gräns. Jag har funderat på om jag pratar för fort eller otydligt då det har hänt -mer än 12 ggr- att jag har sagt ngt som ingen reagerat på. Men då nån annan säger -till 80%- samma sak så reagerar de i den krets jag befinner mig i just då, å det har varit olika krestar å olika saker. Men jag har lixom börjat tröttna....på det med.. :)

Visst kan de som känner mig närmare säga mer än en bekant som känner mig litet, men varför är det alltid negativt de säger åt mig?
Nä inte alltid, men iaf övervägande negativt, vad jag gör/är för fel lixom.
De andra för säga vad de tycker men jag får inte svara, då går de antingen iväg eller ruskar på huvet eller byter ämne osv....jag låter oftast de få klargöra sin åsikt å lyssnar. Men det borde vara på sin plats att även jag får säga min åsikt, eller iaf försvara mitt udda beteende....:)

Jag skulle inte under några omständigheter gå in en annan familj å tala om hur de skall göra å ha det. Men för mig i min lilla krets är det tydligen ok. Skit i Pehr för han fattar ändå inte hur det funkar....
Är det för jag verkar förståndshandikappad å inte vet/förstår mina barns eller eget bästa?
Jag får det förklarat att jag inte ens klara av att ta emot post å passa möten. Men va fan jag driver ett företag, sköter faktureringen/beställer varor samt bokföringen själv. Å visst -jag kan missa saker -6 st per år- men vem har inte gjort det?
De som gett mig rätt eller förstår hur jag har det får inte berätta det då de har tystnadsplikt. De har iaf lyssnat på vad jag har att säga. Vid ett tillfälle då jag i en diskussion hänvisade till vad min 'moståndare' hade sagt blev jag bemött med ett leende av denne å blev tillsagd att jag drömt det hela. MEN den som var på samma möte höll med mig då denne åxå hört 'motståndaren' säga det jag just hänvisat till....som vederbörande nekade.

Jag får på nått sätt 'stöd' av rätt många, men inte de i min närhet.
Har jag varit elak förut så de vill ge igen?
Eller törs inte de som inte känner mig så väl säga ifrån?
Är jag så j-a omöjlig å ha å göra med då jag blir mer å mer ensam?

Nånting, nånstans så måste jag göra/vara fel.....det förstår jag.
Men jag finner inte vad eller var.
Allt det här skulle göra vem som helst lessen....
Men jag har iaf börjat säga ifrån för att överleva å må bättre själv. Å det varken gillas eller accepteras av de jag sagt ifrån till. Jag varken slår eller skriker utan säger bara 'nej' jag finns å vill ta plats -i mitt eget liv.

Är det för mycket begärt?

Jämlikhet vore....

...trevlit......
Jag har fått Holgers hemadress hit.Men hon ville inte att H skulle skrivas här så jag fick ansöka å driva igenom det själv, hon överklagade men beslutet blev iaf att han har hemadress Mörtån. Vilket gjorde mig å H glad å jag ände mig delaktig i mina barns uppväxt -mer än förut.
Jag har prata med olika myndigheter om det praktiska, brev, kallelser m.m. å enligt uppgift så sköts det automatiskt via skatteverket -har inte sett det än men tror på vad de säger..:)
Nu kändes det bra iaf -tills.............jag funderade om barnbidraget.
Jag ringer upp å kollar å det visar sig att det kommer att gå dit det gått förut......alltså mamman. Jag trodde i min enfald att barnbidraget gick till barnets hemadress.....i det här fallet nurå Mörtån.
Ska barnbidraget hamna i Mörtån så skall BÅDA föräldrar fylla i en ansökan att ändra det.

Då det inte ens finns intresse om att skriva H här å då hon inte ens via överklagan kan behålla hans adress där.
Sen det avtal jag hävdar vi haft -som hon inte vet något om:)- så skrev vi båda hos henne för hon fick bostadsbidrag å inte jag. Problemet är ett muntligt avtal som hon idag nekar till men har min underskrift på hemadressen för barnen.
Jag trodde i mitt sjuka huvud att det skulle kunna gå att se barnens bästa å för vårat intresse att samverka.
Men då det endast är åt ett håll ekonomiskt å eget intresse samt med hörselkåpor eller oförstående då jag önskar saker som inte faller till förmån.
Det hela har jag försökt prata om i ett år men hela tiden fått undvikande svar.....tills jag lessnat å löst det på egen hand.

Jag kommer att driva det här vidare...

Men det uppdagas mer å mer hur jävla snett det här med barn är i dagens 'jämlika' samhälle.
Hur vi män sätts i andra hand -varje gång.
Så är alla i olika myndigheter förvånade att männen inte vill -då vi inte ens kan eller får ställas på samma nivå...
Barn skrivs automatiskt hos mamman om inget annat informeras myndigheterna...

Kan hela skiten göra att vi män ger fan i allt å drar vidare då vi inte ses som det bästa -eller ens bra- för familjen.
Sen kan femisterna sitta på försäkringskassan sitta å peka finger å säga '..vad var det jag sa..'
Bara för att föregående generationer fått dåliga å män som följt traditionerna -att var man å låta frun sköta hem å barn.
Inte att se till dagens pappor som vill vara delaktiga i sina barns liv -men inte får det...

Folk är olika, sån..

...tur är. Men det finns stunder då jag undrar till vilka jag hör.
Jag ser på teven hur vänner å kompisar umgås, pratar å skojjar fetsra å har kul ihop....det antal de har på en månad har jag på ett år.....

Vilken grupp eller schanger hör jag?

När skall jag känna mig välkommen å hemma?

Har försökt att finna dem...på olika sätt. Det finns folk jag trivs med men inte funnit mitt 'hem' lixom.
Nu menar inte jag hus å jobb det är för enkelt å de har jag funnit, utan mer de människor som jag både uppskattar å uppskattas av. Jag har försökt att vara tillgänglig, inte var till lags eller så....men att vara till hands. Då det passar mig å dem å mig å tycker mig vara justerbar att ändra mig för andras skull......
Tex så har jag börjat på Arnljot nu, å de är trevliga men helt annorlunda än mig. Nu tänkte jag utbildningsdmässit å intressen, jag menar en tekniker som dödar djur :) de är mer humanister å det finns vegetarianer -vilka jag inte pekar finger åt å fördömmer....vi är bara i olika världar...de är mer ärliga i känslor å jag tror inte de ser den vinst de kan göra ekonomiskt.

Jag har försökt ge mina barn en bred syn på samhället å hur folk är, jag försöker ta med dem på aktiviteter men då jag känner att vissa i deras omgivning hela tiden kan bättre -tycker de själva- vill mer å mitt sätt är fel -tröttnar jag.....

Jag måste strida en kamp jag inte valt.....................

Jag vill vänner å bekanta väl men på vägen blir det fel varje gång -å då undrar jag helt klart...vad gör jag för fel?
Varför vänder allt fler mig ryggen?
Tjejer tar avstånd, håller sig borta för att inte 'fastna'....jag varken super eller slåss -ser inte på tips extra eller nån sport överhuvudtaget...försöker göra saker å hjälpa för de som står mig närmast....

Men på vägen blir det............fel.........varje gång.......vill ju inte det skall bli så......

Vill inte ha det så.
Vill leva i symbios med nån.........nånstans....nångång......

Åsså var det måndag å....

...lyssna på väckarn först en stund opp å grejja kaffe å mackor sen till datorn å kolla mejls å bank å lite nyheter.
Sen iväg till en kund som jag bytt central hos å en grupp jag hade en misstanke vart den gick. Sen hade de problem med vatten pumpen för jfb hade löst :) jag tyckte jag förklarat funktioner hos dte mesta men men...satte upp en textremsa till nu iaf....
Sen iväg till affärna å hämta ett paket å handla litet.
Hem å tog en kopp kaffe å kolla nätet innan jag gick ut i garaget å fixade missljudet på bilen. Det var som jag trodde, gjorde det bättre å körde en sväng å det lät bättre. På vägen hemn stannade å pratade med grannsonen som var ute med traktorn å slog hö...
Sen in å laga mat åt kolla nätet sen legat å halvsovit framför teven å tagit mig en kopp the med rostat bröd....må nog lägga mig då det var en ansträngande dag. Har ju pratat med en person tre med kunden å kassörskan..puh åsså Thommy på telifån.
Det tar på krafterna....nä förresten exxet ringde å ville betsämma dagar i september vid älgjakten å julhelgen.... det är bra vara ute i tid. Så jag ska kolla när vi ska jaga å vart mina slöktingar -familj?- är i jul då hon ville ha svar....nu!!
Ingen brådska alls....bara jag svarar idag....
Tror jag går å lägger mig nurå
Nu går vi mot vintern iaf då dagarna blir kortare..;:)

Ozontäcket ger....

...ett diskusions ämne -överallt.
VÄDRET....
Hur kall den är, hur mkt regn m.m.

Jag kom på en liten tanke.....igen :)
På vilket sätt har vulkanen som var på Island påverkat den 'sköld' vi har för solen -eller den brand som oljeläckan som brinner för fullt vid Usa då den har brunnit ett tag nu? Det är många mil om man skall jämföra mängden samt koncentrationen olja/bensin -flera tusen liter om dan- å en bil som drar en liter bensin per mil.....
Då båda rökutvecklare haft/har stor rök utveckling...dvs ett 'täcke' över jorden som reflekterar den värma solen ger oss.
Alla klagar på hur kallt det är men har nån funderat på vad människan själv orsakat?

Vulkaner är svåra bemästra :) men den brand som BP inte kan skylla på naturens eget fel. Sen tror jag att det var bar ren otur att det hände BP, då det visar sig att de flesta oljebolag har det målet att spara in så mkt som möjligt -för att få så stor vinst som möjligt........

Men vi kör ju bil samt förbrukar varor som flyttas kors å tvärs över tellus.....

Vi börjar kanske se 'notan' nu....

Det är mycke nu då....

...det är repetion bara två veckor innan föreställnings veckan:)

Så det blir ryckit med inlägg....

Igår å idag har jag varit där å repat samt det har även varit rep för Towa, Holger har hoppat av efter han varit förkyld å hemma med sin mamma. Jag blev iaf förvånad då han verkade peppad själv då vi var å anmälde oss alla tre. Men det kommer fler år -om intresse finnes....
För mig är det iaf trevligt att se hur det är baokm kulisserna iaf. Att det är mkt man inte ser det förstår man, men den här typen av 'arbete' hade jag inte förväntat mig....
Sen har jag inte samma intressen eller utbildning som de flesta andra har -vilket jag tycker bara är trevligt. Teknister är inte så känslosamma som de är här . skratt å gråt lixom. Känslorna är mer ärliga å öppna så....
Inte så allvarliga som jag är van.
Då jag tex repar å Towa väntar så leker de andra med henne som om de kände henne.....vilket hon gillar tror jag. Hon är mer 'öppen' så å inte lika reserverad som andra är -tror jag...sen är Holger inte alls 'stängd' men lite mer logisk, men även han öppen för inspiration...;) vi får se hur å vart allt slutar....

Det har varit utprovning av kläder å roller, å det känna bra....

Så nu återstår mest 'bara' att repetera å repetera å.......repetera....:)
Sen är jag lite överaskad att regisören är som han är. Heltrevlig å tar alla för vad de är, jag -helt ovan eller de som vet vad det vill å hur det var förut. Sen att han även ser å gör barn synliga samt intresserade...jag är imponerad. Jag tror det är mkt att hålla koll på som jag inte ser å vet mkt om heller.
De har iaf en förmåga som jag inte har, att inspirera samt få oss förstå vad han vill vi skall visa...'tänk er att ditt å datt hänt -hur visar å känner Du då?' osv.....
Sen få allt att bli rätt i tid..att inte skådespelaren går för långt/kort i rätt takt, för det samtidigt skall hända andra saker...å vid föreställning skall allt vara rätt.....svårt backa å göra om..:)

Jag kommer att följa årets företsällning på olika sätt, dagtid även i egenskap av elektriker då jag uppmärksammat å fått höra en del problem de har...jag har några tankar om hur det skall lösas -vi får se..
Jag skall iaf göra mitt bästa för att hjälpa dem få elen att funka bättre..sen får vi se hur långt min skådespelar förmåga sträcker sig.......:)

Nu är det natt å Pehr trött.....

Det kommer...

...dagar då man funderar....
Hur ska det vara att leva ett liv mot att bara finnas.
Nu har tex mitt pensionsparande stoppats av att jag inte betalat in, men va fan. Jag har inte fått den del i min inkomst de själva skulle betalat ut....
Utan jag försöker få in pengar via de jobb jag har å tur jag är solo på kvällen dårå. Är junte så fruktansvärt social de kvällarna. Jag minns ett av mina exx -en sambo tom- som h´jag förresten stötte ihop med på stan häromdan. Hon å hennes mor å modren kände inte igen mig förrän jag började prata. :)..skojjit
Fåse vart var jag...hemma...men i tanken...jo..justja.
Det exxet berättade för de på arbetsförmedlingen -eller AMI- hette den avdelningen att då jag var på praktik på en skola så var jag inte kmt att ha till sambo på kvällen. Vimsigare än vanlit å det säger inte litet det...

Så min ekonomiska situation kan mest bara växa..;) det är väl bra.:)
Så ska pila ihop ett par fakturor å hoppas på betalning snarast så jag kan få resten av den halva som skatte myndigheten ger ut via ROT delen, men bara efter sen kunden betalat.....så väntar de i 30 dar å sen tio dar till tar det bara 40 dar -som mest- att få lön för jobbet. Undrar hur fan de tänkt egentligen....
Bättre att kunden betalar tar kopia på fakturan å sänder den till sktmdh  så de kan ge kunden halva arbets kostnaden. Om jag har ett större företag å gjort jobb på 1 månad får jag ju bara bar pröjs för det jobbet till fullo efter längre tid å fler anställda mer pengar att ligga ute med, medans varje kund bara har sitt eget utlägg....
Logikfel, sen attd et krävs tjänster för att kolla bluffaktur är en annan sak fast...det ger ju jobb :)

Men Livet då, det var ju där jag började.....
Jag vill ha ut mer av mitt liv iaf. Än att bara gå runt å glo å jobba för att kunna köpa mat -nåt mer har jag inte råd med....vore trevlit om sommaren kunde vara fin å i rätt prisså det gick att åka iväg ett tag.
Men med barna blir det iaf till Leksand -om jag så sätter mig i skuld...för iväg ska vi...
Sen om jag far nånstans själv är tveksamt -jävlit tveksamt...men jag har fåt frågan fron tjejer å kvinnor att åka till dem, å jobba......åxå.
Vi får se,det har även anmälts intresse att åka till Mörtåa med -faktiskt....å de behöver inte jobba.
Bara ha det trevlit- förhoppningsvis...grilla å pimpla lite viiin.

Så var det med det, å hoppas det blir så.
Så man står ut ett tag till i det här som vi kallar..........Livet.


Nu börjar jag....

...förstå en del i det sätt man kan behandla andra homosapiens samt att genomdriva sina viljor...

Antingen använder man ord som man kan tolka på olika sätt å får man en bekräftelse fråga så ler man bara.
Alternativ kan vara att stå fast vid just det ordet å då upprepa exakt samma ordföljd med det resultatet att den man talar med fortfarande inte förstår eller är osäker, för att sen göra som det första alternativet -man bara ler.....det är bra då man inte själv är säker på vad man egentligen sagt...

Det finns ett tredje, och en vanligare variant. Det är att man säger vad själv anser å tycker sen är det inget mer med det, utan vänder sig bara bort (man kan även gå iväg från platsen). Kan även kallas att föra monolog.

Det fjärde sättet är lite svårare, men funktionellt det med. Man frågar fråga efter fråga tills motparten inte vet eller kan svara å därmed är ämnet inte klargjort utan man låter det vara och slipper ta ställning eller att stå för någonting.
En variant här är att blanda in andra saker som inte ligger i tiden eller som vederbörande inte har koll på alls eller kan påverka.
Ex: man diskuterar om lättmjölk eller rödmjölk å undrar vilken typ av fordon som fraktar mjölken, å kan det inte besvaras kan/behöver man inte ta ställning...

Min jävla språk dator har fått en buckla eller virus -eller bara är skadat- å då ska inte detta respekteras av alla. Jag har inga som helst problem med vanligt folk som antinger byter ord eller svara på min motfråga.
Medans en del hjärnors konstruktion är för svag hos vissa individer för tvåvägs kommunikation och känner att de  lyckas få ett övertag å kan härmed känna sig mkt intelligentare eller kan få som man själv vill.
Inte att man är öppen att kunna reda ut eller göra sig förstådd heller.

Å vem som vinner på vad har jag inte den blekaste aning om ....eller varför....jag finner bara förlorare i denna sakfråga.

Det enda jag finner svar på här är att man kan få fördelar själv -få sin vilja igenom.
Sen vilka jag har upptäckt det här hos vet de kanske inte om själv ens....

Repetion inför...

...Arnljot kommer att bli jobbigt men säkert trevligt. Det var lite mycket att ta in den första dagen men har okmmit på att förbereda min mer inför nästa :)
Sen verkar det bli lite körit med barnens samverkan -tyvärr.
Jag tycker att de borde få det stöd å hjälp om de vill vara med....men det är/var/blivit en husvagnstur för dem under den första helgen det är föreställning, men Holgar vill var med å teatern mer än ta en tur å Towa vill åxå vara med på teatern. Jag tycker iaf att är det en sån här händelse som är en gång på ett år å kanske man inte vill mer eller kan/får så är det väl att göra andra saker under resten av sommarn/sensommarn/hösten...
Varför krångla till det å låsa just den helgen då det är föreställnig?
Sen tror jag att barnens roller inte är så komplexa utan att de lär sig rätt fort....
Problemet nu är väl att vi inte vet vad de kan å vill göra lixom....
Vi får se -men jag hoppas att barnen får göra det som de vill iaf....
Jag okmmer iaf att vara med, har jag funderat på det här sen i höstas så är det tokit kliva av så nära :)
Jag tycker att det är rolit att se nya saker å prova nya upplevelser...

Tror det hänger ihop med hur man själv utvecklas :)

Sen har jag funderat på rådet av NP som jag nog bör anamma.
Han undrade om det kan hänga ihop med att jag är ensam kopplat med den underproduktion av ämnen som man kan tillföra fysiskt själv. Jag måste erkänna det var lite 'lugnare' då jag tillförde ämnet sist...på många plan.
Jag måste tänka på de som lever i min närhet, även om jag får försaka mig själv till en viss del....
Att nånsin tro jag kommer att få det jag önskat å velat. Det är inte att hoppas på mer utan att göra det bästa av situationen....
Det är med tungt å sorgset hjärta jag får finna mig i hur mit liv blivit å på vilka förutsättningar. Fast det hade mest trolit varit mkt mkt bättre om jag förstått vilka effekter en del av mina val skulle medföra.
Jag ångrar ingenting jag gjort men jag vet att jag skulle valt andra vägar än de jag gått på fram hit.....

Jag såg förresten min bror i teven idag. Hans politiska engagemang medförde en intervju på nyheterna.
Vi är inte överens om sakfrågan men de argument han tillförde kan jag inte neglichera....:) en ny vy var det iaf :)

Det är härlit att se hur andra gör bra saker de brinner för å lyckas. Politik eller företag eller sport eller familj eller ...ja vadsomhelst. Nått de vill å genomdriver...

Otroligt!! -nu...

..käner jag att nån förstår litet hur jag har det. Å inte bara at det är hans jobb utan att han FÖRSTÅR.
Jag har sen den ödesdigra dagen då jag blev påkörd av en lastbil kännt att jag 'nått' fram till någon, å inte bara att det är hans jobb som neuropsykolog -inte psykolog som är nått annat. Neuropsykolog läser visserligen psykologi men de kan mer om det neurologiska i hjärnans funktion, hormoner ämnen å situationer som påverkar vårt inre lixom. En psykolog är mest om känslor å det psykisiska planet.
Men jag har berättat för NP om mina upplevelser å hur jag behandlats å vad jag varit med om, vad jag gillar  å inte m.m. å han sa idag -lite spontant- att jag har haft det j-t besvärligt å att man måste vara stark att klara av att ha det som jag har det........tack å tack....det är inte bara jag som känner å tycker att mitt liv suger.
Inga förklaringar om varför ditt å datt är si eller så utan på vilket sätt mitt liv (?) utvecklats....
Många saker jag berättar håller han med om att jag har rätt, men de gånger jag är ute å cyklar sägar han det med. Han är ingen som håller med/säger emot för egen vinning eller för att lugna ner mig. Utan raka puckar på hur jag är å lever, vad jag bör ta det lugnare med å vad jag bör tänka på...
Sen är det även saker som jag inte tycker är trevliga men förståt å accepterar hans åsikter, för just vad det är -åsikter....
Jag har berättat det mesta -det jag hinner berätta under den tid vi har- om vem jag å är å vad vil inte vill å hur jag har det i min vardag å helg.
Sen ger han råd jag är ytterst tveksam till..........men borde eller måste anamma.........för jag har defekter som gör att jag har mina 'sidor'.
Det är enkelt för alla att styra sina steg -höger, vänster- men tankar å ideer kommer lite som de vill :)
Å i mitt fall så kommer det lite många tankar på samma dag, inget ont eller annorlunda -mkt annorlunda iaf ::)- men jag inte kan lixom begränsa eller har svårt att ta en tanke åt gången.
Sen är mitt livnlite mer komplicerat än vad många vet å tror med. Jag är ensamstående förälder med diskussioner med exxet å två barn halvtid -tack för att jag har någon som återkommer- jobbar med eget företag har hus som bör hållas efter å ekonomi som inte håller ihop. Men som inte jag kan påverka å lösa utan det ligger i händerna på det ärade försäkrings bolaget som jag snart fani mig kommer stämma.....
Sen som grädde på moset allt det privata-personliga med vad allt det innebär.

Bara att få höra att jag har haft det rätt jävligt å att det är inte mitt fel -bara litegrann dårå :)- utan många saker beror på alla jävlar runtikring..........många försöker hjälpa stötta men lyssnar inte på vad jag säger utan har sin ide om vad som är bäst å varför. Oavsett om det är jobb, privat, barn eller burreblutt......så LYSSNAR ......ingen.
Utan jag får råd om det ena å andra av de som står bredvid å har sin -totalt missvisande- syn på det hele...
Ring uppdrag granskning sälj bilen riv ner bygg nytt aveveckla utveckla skaffa det eller den å gör si ellre så...medans INTE en jävla individ försöker att sätta sig i mitt liv med Gud är -kaos.....
Jag får hjälp av många som jag tycker är toppen....men det är många mer saker en just den tiondelen de ser...
Nu har iaf NP fått höra mitt ältande å förstår å håller med om hur jobbit jag har det.
Han vet åxå på vilka nivåer å åsikter jag har om det mesta å hur jag försöker att lösa min j-a soppa till liv....
Å förstår att det inte år lätt -ovsett hur jag nu är så är det mkt svårt å jobbit att lösa eller iaf att leva som jag nu har det.

Tänkte på en scen från Lorry, uhr en kvinna sitter blåslagen av sin make å söpkre hjälp ab en väninna. Å uhr hom behandlas av vänninnan å  att hin borde vara tacksam..........känner igen mig litet där iaf :)

Nu blir det att kolla å försöka grejja saker min bil....

Arnljot på.....

...frösön har jag anmält mig till nurå.
Jag fick 'tipset' i höstas, å tänkte 'varför inte'..;)
Å var dit i dag å anmälde mitt intresse å det var välkommet. Sen då jag frågade när å var det var så undrade de om jag visste nån mer intresserad å jag frågade mina barn. Å de ville hemskt gärna vara med, å de fick åxå vara det. Nu vet jag inte mkt om vad vi skall göra å hur det går till men vi ska iaf dit å repa å se hur det fortlöper:) Känns det att det går bra å de törs så tänker jag stötta dem at genomföra det iaf...
Jag tycker att lära sig nya vägar å nya saker är bara roligt.
Den första föreställningen är den 1 juli så det blir inte så många rep innan å som statist är det väl inte mkt att repa in, hoppas även att barnen gillar det med. Men jag har bara berättat om Arnljot å pjäsen å sen har de själva fått bestämma om det är intressant nog, å de tyckte det :)
Det blir väl nåra resor till stan å lite tröttsamt men om en månad är det över. Så kort å komprimerat blir det :)
Jag har inte mkt erfarenhet av att stå på scen så inför publik men tror det är roligt att få uppleva.

På nått sätt tycker jag att man skall prova aker man funderar på.
Inte bara tro å få för hur det är utan bättre att testa å se i verkligheten. Jag är nyfiken å vill prova allt som inte belastar eller sårar andra eller som jag vill lära mig.....
Vi är här en gång å varför inte våga då det kan vara försent nästa vecka.

Nu är det kväller för morrondagens jobbå första rep..;)

Gemensam...

...vårdnad. Innebär det att man bestämmer tillsammans. Att båda föräldrar pratar å kommerfram till saker gemensamt angående barnet.
Inte som nu, den ena parten bestämmer å den andra för finna sig i. Det köps kläder till skolavslutning som de skall bära. Fast nu är jag man å inte så duktig på kläder, så det är egentligen bra -men....är det fel att prata eller säga hur man vill lösa det. 'Jag har sett fina kläder å skulle vilja....' vilket jag inte skulle ifrågasätta. Men idag då konversationen saknas -fullständigt, utan det bestämms bara, tar det på krafterna.
Jag önskar iaf en konversation, att lösa saker som uppstår -tillsammans. Det finns saker som är akuta som måste lösas fort, å då är det ett annat läge å det är omöjligt att vara två om så -brytet ben eller dylikt....
Men det som planeras för barnen, kommande aktiviteter eller läkar/tandläkar besök m.m.m. det är väl bådas intresse samt ansvar. Idag bestämms det å jag får höra i efterhand vad som gäller -å jag får mest bara finna mig i.....
Jag vet inte hur jag skall kunna förlkara bättre.
Men i min hjärna är det så att gemensam vårdnad betsämmer man saker just -gemensamt.....
Inte att den ena sidan bara meddelar den andra. Ska man prata i telefon med någon om det ena barnet så kan  man väl först prata den andra föräldern om att man inte tycker det funkar med ämnet. å höra om det är lika hos den andre föräldern. SEN ringer  åkommer fram till nått å meddelar.
Inte ringer på eget bevåg -å den andre inte vet nånting- å löser det. Å bara meddelar vad som den ena föräldern å telefon kontakten kommit fram till. Det kan ju vara så att den andre föräldern har samma/liknande problem å kan därmed tillföra något som bör vägas in i beslutet som fattas.

Men det är kanske bara jag som känner/har det problemet.
Men jag vill vara delaktig i mina barnsuppfotran.
Inte var de lägger skorna eller lort-tvätt i det andra hemmet. Det är i deras boende som jag varken kan eller vill lägga mig i.
Men barnens liv på längre sikt, uppfostran å hur de mår -mediciner, träningar, problem med skolan m.m.

Jag känner mig iaf utestängd idag, å har vidtagit åtgärder som fallit ut i min riktning.
Men jag kommer inte att stänga in mig i min sits å vara solo med beslut utan kommer försöka lösa saker -gemensamt...
Fast det är mkt kvar innan allt fallit på plats så är det iaf min avsikt.

Nu är det dags för kaffe å doppa :)

För det är inte likadant i två olika hem.....


Om någon finns som...

...har dessa egenskaper:


Hans ålder från 40 till 50 år
Hans längd från 170 till 195 cm
Hans civilstånd singel
Han vill skaffa barn nej
Hans kroppstyp ganska genomsnittlig men muskulös
Hans främsta personlighetsdrag generös, glad, humoristisk, lugn, omtänksam, social, spontan
Han är romantisk romantisk
Han röker röker/snusar inte
Hennes dryckesvanor dricker i sociala sammahang
Hon äter nyttig mat för det mesta
Hans klädstil rockig, sportig
Jag är mest nöjd med en egenskap som inte finns med i listan
Hans religion ingen
Han praktiserar sin religion icke praktiserande
Hans fritidsintressen fixa i hemmet, friluftsliv, matlagning, böcker/läsning, träning
Hans favoritkväll umgås med familjen, träffa vänner
Hans musiksmak pop, rock
Hans motionsvanor motionerar regelbundet


Som jag såg på en av många dejtingsidor -å jaa, jag är på såna ,åxå :)

Visst ska man ha mål med sitt sökande, men är det därför det finns flera hundra tusen singlar idag?
Vi har för HÖGA krav?
Männen vill ha en 25 åring med långt blont hår å D i bröststorlek å sexig å villig till allt -utan att ha egen vilja.
Å kvinnor enligt ovanstående lista....

Men..............
Vart i hela friden finns det såna A exemplar?
Varför inte se sanningen i vitögat?
Vi män får nöjas oss med en 42 årig mellanblond halvlånghårig 2 barnsmor med 48 st expojkvänner, 11 exflickvänner som har ett humör å vet vad hon vill...å berättar hur härligt å skönt det var på utlands semestern i grekland med massa greker som var såååå underbara...
Å kvinnor får acceptera VMfotboll framför teven å skrikande hur j-a dåligade är innan han drar på pubben å lämnar henne hemma med både hennes egna å hans barn. Men som kommer hem med rosor på hennes födelsedag -kanske dan efter- å efter lördas gråggen vill ha -som han anser han har rätt till- Ni vet vad..;) Som gärna skryter å briljerar med sina 75 nedlagda kvinnor -som egentligen kanske uppgår till hälften.

Men ingen vill nog uppleva detta....utan är hellre singel å raggar för den stunden eller helgen å tar nästa partner nästa helg de är barnfri........å slipper uppleva krav på något sätt -överhuvudtaget.

Ibland kommer..

......det dagar som gör mig låg -less. Jag känner mig meningslös sådär rättvardetär.
Jag menar jag hör/läser/ser att andra har gjort både ena å andra....
På jobbet så har de....eller nått de kommit på för sitt företag, eller har utvecklats till nått jag inte har ens en teoretisk chans till. Dels för att jag inte har orken å dels för att jag inte har de kunskaper eller erfarenheter de har -å jag aldrig kommer att få.
Lite förenklat känner jag mig utanför, å är det med -i yrkeslivet, åxå.
Jag duger inte ens till att ha en familj....
De här graviditets stickor som är sååååå uppseendeväckande å rolit -inte ens det kommer jag eller har fått uppleva. Ok, för sonen blev det lite vimsit men för dotra så gick det inte att vänta en dag å testet dan efter utan fick höra det via telifån. Det var älgjakts vecka å jakten följer inte tidsplaner alla gånger å jag tyckte vi kunde ta testet dan efter så jag skulle få vara med, men hon ville inte vänta utan tog det å rapporterade via mobilen.;(

Eller att få känna hur man utvecklat eller utfört något själv -eller med andra- å känna glädjen i att få lyckas.....saknar det...åxå
Skapar saker här hemma -som ingen ser eller bryr sig :) mer än jag.

Det är många saker som händer i folks vardag som de inte själva ser. Hämta kaffe koppen åt nån eller nån kommer å ber om råd eller du kört fast å vänder dig till en arbets kamrat som tar en kopp till dig å ni filurar ut en lösning...eller ni går på afterwork en gång i halvåret eller höra roliga händelser fråmn hemmet...ja tänk efter själv.
INGET av detta varken får eller kan jag få göra. Praktik -visst, men det är inte samma sak som att bli med i 'laget' på arbetet så. Dels för jag bor som jag gör, men kan faktiskt ta en öl åka buss hem på kvällen -igod tid.
Kan inte komma på många gånger jag blivit bjuden eller fått frågan att få hänga med, Karin gjorde det iaf, hitta på nått ;) men hon var lite onaturlig då hon var emotionellt involverad ;) men trevlit det var det. Bowlade i discomusic å blinkande lampor å svinga nån bägare..najs.
Få sitta på kafferasten å surra om vadsomhelst å höra vad andra gjort å tycker....
Om jag inte hade det jobb jag nu har så vetefan hur det skulle gå, om jag skulle stå ut.
Jag åker hem till folk å monterar å de -oftast- bjuder på kaffe...men det blir åxå mindre å mindre av, båda jobb å kaffe :) Men det känns lite tråkit jag måste betala för det, jobba alltså, måste ha mer timmar. Svårt med både ork å chanser..

Lite förenklat -trist å ensamt..........

Varje gång jag...

...ser/läser/hör hur folk umgås, åker utomlands eller partar ihop blir jag avundsjuk, inte missunnar dem att ha det trevligt. Utan saknar det själv bara.
Förut då jag hälsade på bekanta var det mest sitta hemma hos dem å grågga, inte gå ut å träffa folk. Fast det är klart visst hände det. Men känner jag har lessnat på det surret med....
Men idag händer lixom mest...ingenting. Nu är det så att jag själv kan ta mig ut å umgås med men det tillåter inte ekonomin -än. Sen är jag inte lika motiverad mer heller att gå ut..nånstans nångång....
Jag brukar trivas då jag är ute å ljuger å träffar trevligt folk men det tar mer å mer emot.
Frågan kommer fram -efteråt: var det värt xxx kronor?
När jag känner jag borde lägga det på annat..
Men jag känner jag inte är på topp då det är så litet som händer.....å kan inte få det att hända heller.
Pehrs ork å lust att skapa å hänga med har dunstat bort...mer å mer, å snart är buteljen tom.

Brorsans dottir tog examen förut vilket var heltrevligt, de går ut med livet framför sig. Å man blir glad då man ser hur de skuttar iväg med vita mössor å drickat i handen...:) fulla av förväntan.
Inget att klaga på alls :) bara att det känns konstit då exxets släkt å min har en viss koppling, mina barn å andras förhållanden. Då jag ser de som älskar varann å håller om varann gör mig åxå glad :)
Men jag kliver hellre åt sida när det börjar slickas röv å spelas teater om hur j-a bra allt är. Håller mig hellre utanför då....biter ihop -men svarar- OM jag tilltalas av den ena eller andra lögnaren.........å tänker på de som går ut å deras visioner -å blir glad igen.;)

Frågan om sonens mobiltelifån har kommit upp igen, å inte av honom själv utan hans morsa. Jag är inte lika övertygad om att det är så j-a nyttit för hjärnan att ha en sån högfrekvent flera watts stråling så nära hjärnan.
Se på sjuksköterskorna då vi röntgar oss, vad gör de? Jo de går ur ur rummet....
Det frekvens bandet ligger under å närmast mobil telefån området, styrkan vet jag inget om -men....hm....
De vet med stor sannolikhet att det inte är nyttit att vara för nära för ofta vid röntgen.
Så har vi mobil telifånerna som vi håller vid örat mkt nära hjärnan......hm..jag undrar jag....
Men det är inte av ekonomiskt intresse att det kommer fram att det är farligt -OM det är farligt, vilket vi idag inte vet. Utan varje individ tillämpar den tron som tilltalar dem själva mest......

Så om jag annammar att Holger har en mobil skall Towa åxå ha en, å att de använder en sån då hjärnan växer å utvecklas är inget jag vill. Det har via tester åxå visat att det ger tumörer, visserligen på möss men om de påverkas.
Vad gör oss människor så j-a annorlunda att vi inte påverkas?....
Nu föreligger det saker för Holger som gör att det är tryggare om han har, men tuppar han av kan ju iaf inte ringa. Å innan så är det väl fler i närheten som kan ge honom nått socker eller dylikt.
Å det påverkar inte hjärnanb så mkt under dess utveckling:)


Allting har två sidor..........utom bollen som är und :)

Livet vi själva...

.. inte kan -får?- styra över själva....nä inte så negativ nu Pehr. Men det är litegrann så oftare nu.
Tex så läste jag om en kvinna som låg på över 30 i BMI 30,1 ! å fick därmed inte teckna livförsäkring.

Undrar när vi skall förstå vilken sits vi -vanlit folk- hamnat i. Nu kan det -förhoppningsvis- förändras så ho får ta sin livförsäkring, pga av det som stått i pressen. Vilket oftare åxå har börjat bli vanligare, tex Plus i teve. Försäkrings bolagen är rädda för dålig rykte pga det som står i pressen.
Men till BMi fallet.
Det är en risk fakrot kommer försäkrings bolaget fram till. Att vara neger å ta en skydds försäkring, är det åxå en större 'riskfaktor' å den frsäkringen kan man inte teckna. Eller vara sportfåne å inte få ta medicinsk fölrsäkring då man helt lkart har högre 'riskfaktor'  eller....ja tänk ut själva.
De bestämmer vem som är värd att låta ta försäkrinf , friska arbetande som betalar fullt -månad efter månad....

Eller det som jag hörde av en kille på byn som jag åxå funderat på...han jobbar åxå med el ;)
Mitt hus har ju 'avskrivingar' dvs värdet sjunker med viss procent varje år.
Varför sjunker inte försäkrings premien med samma procent?
Nä full betalning men lägre summa OM olyckan sker..........

OM försäkrings bolagen anser att riskfaktorn inte är för hög....

Vi sitter mer å mer i andras händer som beslutar lite efter det som behagar dem
Hemförsäkringen likadant, som ersätter mellan 5-75% av skade beloppet.
Vad reglerar den procent satsen på? Hur mkt man känner vd eller skade regleraren??

Jag finner det olyckligt samt helt ologiskt.........

Är lagen lika för oss alla med?
Då en 'högt aktad fotbolls spelare' fick dagsböter å fotboja -inte under match dock :)- medans Pelle skulle säkert fått fängelse för samma brott......


Allvarligt...

..det kommer stunder då jag funderar om att blogga är ett forum för mig, eller för vanligt folk överhuvudtaget.
Jag menar man kollar litet på andra sidor som har ca 10 000 st !! besökare. Å de visar sina nya sommar sndaler på 5-6 bilder å guuuuuuu vad de e skööna...
Sen lite om ....ja just det..om ingenting, vad de åt till frukost å när de klev upp. Vad de skall shåppa idag å med vem.
Är de tmig det är fel på? :)
Jag menar jag skriver mer vad jag änker å upplever....är det för jobbit?
Fast´det är klart så j-a possitiv är inte mina texter. :)
Men tömmer av mig här för att kunna vara mer normal bland folk..

Men åter...de som har så in i h-e med älsningar å skriver om så trivilala saker....ellre är det äldre människor som gillar se tonåringar i shorts?....eller de som vill vara tonåring igen å få 'uppleva' hubbabubba snacket om tshirts å vem som har nyaste sommar sandalerna...;)

Tur vi alla är olika å finner nån som har samma nisch i sitt liv.....

En ny dag som...

... innebär nya möjligheter. Holger skall på fotbolls match ikväll iaf, hoppas det går bra med diabetes m.m.
Skojjit iaf att han vill å försöker, å att han törs göra saker så. Igår var det fotbolls träning för både Holger å Towa, först H å det blev bråttom -som vanlit, var där 1701 typ :) sen hem å plocka ihop tränings kläder åt T å tbx igen.
H tränade 17-18 å t 18-19...men det finns ju folk å prta med där iaf, å inte så mkt annat att göra. Jovisst se åp när de springer runt å sparkar boll men inte mkt att göra än att se på så..fast det är trevligt se dem hålla på iaf.
Efter träningen är det att åka hem å börja med kvällsmålet, vi ville grilla korv å vara ute då det är sol å rätt varmt..inte varmt men ingen snö iaf...:)
Sen har vi utökat deras lekträd med iaf, att kunna gå lina eller åka efter en vajer -från trädet ner på backen. Vilket de tycker om å det är inte gråt -hela tiden, bara då de inte följer deras egna köregler eller slår i backen. Så det är inte så farligt.

Rent personligt vet jag inte riktigt vad, hur eller när jag skall göra nått......
Svårt ha råd med att göra nått extra, utan mest basic tillvaro. Äta sova leka.....
Det som håller mig igång så är det barnen.....utan dem vet jag inte om jag skulle orkat lixom. Å när jag vill ha det som de flesta andra har, ett barn skrivet hos oss var så är det mest bara bråk. Hon hänvisar till EN barnpsykolog(kurator?) att vi måste leva efter det, inte de andra 100tal andra som anser det inte spelar nån roll vart de är skrivna...utan att föräldrarna skal må bra, ett av anledningarna till at hon drog -att må bra. Oavsett vem som kanske inte mår så bra av det. utan att må bra själv -det är målet. Mit mål är då att må bättre å att kunna känna mig delaktig i mina egna barns uppväxt, mer än som jag är idag. Det har tom uttalats starka ord i sitt avseende att få sin vilja igenom -hur långt det kommer att drivas att de skall vara skrivna båda två hos henne.
Jag tycker mig inte vara omöjlig, tex igår då barnens kusin skulle ha sin namngivnings fest på 'min vecka' så låter jag den -helt naturligt att de skall få åka dit om de vill det. Inte vems vecka det är, utan att de får umgås på det naturligaste sättet på deras sida -och hoppas det även blir så för mig med. Att ta å ge...så enkelt är det.

Men jag undviker vissa av olika anledningar, dels konfrontation med dem å att hamna i diskusion, då jag vet att det är lögn lögn å åter lögn de förfar med. Nickar å hummar med -för husfridens skull. Sen de som jag känner det inte är någon som helst mening att ens försöka tycka nånting å ramhåla det, eller att ens fantisera om ett socialt umgänge i den geologiska, xerxes/yngve punkten i de delar jag upplevt.
Utan jag gör mitt å de andra sitt

Jag tänker/känner mer å mer å förundras hur j-a orättvis tellus kan verka -är ibland. Jag vet många trevliga ärliga vettiga snälla sunda människor som alltid kommer längst bak å får den sämsta 'tårtbiten'. Var de än hamnar å gör, samtidit det är känslokalla elaka snåla giriga egoister som hamnar först i samma kö -varje gång.
Jag blir mer å mer övertygad om att det inte finns nån högre makt överhuvudtaget....
Ingen som kan påverka låter livet vara som det då är, för de som anses vara mesiga -då de egentligen är vänliga å snälla å vill inte göra folk illa....

Jag känner ingen motivation till att göra nånting snart.....det tar på krafterna att kliva upp å att få någonting gjort, å då är det bra med barna mine. Det är lixom inget val utan jag måste å kommer igång så blir det mer gjort av bara farten lixom.
Så på nåttvis så fortsätter det vi kallar -LIVET.

Är det bara jag som....

... blir trött på hur livet kan vara å te sig?

Då jag pratar med vänner å bekanta så berättar de hur de ska åka eller har åkt på semester. Vilka länder de varit till å vill till, med hela familjen, eller husavagns resan eller bott/sett dit å datt...
Jag förunnar dem å tycker det är roligt att de kan å får åka å ha det bra.
Men...........vilka alternativ har jag?
Inga, utan får förska klara mig utan reskassa eller semester ersättning, min vanliga 'lön' som jag får varje månad -inget mer. Jag får försöka spara ihop, fast mina månatliga utgifter alltid är större än inkomster, vilket gör det  hela mkt svårt att få den ekvationen att få ihop.
Visst är jag tacksam att jag har armar å ben i behåll, men att kunna göra nåt trevlit med dem kostar.......pengar.
Om ni tänker er att er lön är på -låt säga- 15 000:- å utgifter för 16 500:- varje månad, mat, lån, el, försäkringar, vatten, sopor, värme -detvillsäga Fasta utgifter.
Hur å var skall man få den buffert man måste ha för att kunna spara å få undan till ...semestern...?
Sen de som skall ge dig din semetser lön eller full lön hållerine med pengar från 2007 -inkomst, sen semesterersättning sen 1999...?
Hur skulle det kännas å fast du ringt å via advokat gjort det du kan å bara bli nonchalerad ....varje gång...
Välkommen till Pehrs värld.

För att a ett annat exempel.
Jag är natt människa å försöker undvika att mina barn blir så med å försöker få dem i säng i tid. Å får jag i dem så ligger de vakna å gnålar, men lite kortfattat så har de samma tendeser de med -svårt att sova vissa tider, tidigare på kvällen. Jag har läst om sömn cykler å de har lurat ut att alla inte har samma sömn 'tids schema' utan att alla är olika visserligen många i samma 'grupp' ;). Nån funkar kanon att lägga sig 2037 å somnar direkt -vissa somnar 1821, för att kliva upp 2105 för att borsta tänder å lägga sig att sova för natten.......sen att det vaknar vid 5-6 tiden på morron är ju inga probelem. De är ju uppe i tid ! då man SKALL kliva upp å vara sååå duktig...

Men vi andra då? som försöker att lägga sig vid säg 2200 å inte kan somna förrän 2-3 på natten, ja då kliver man upp sju å tänker att ikväll då är det lätt att somna vid 21-22 sådär. Vad händer? jo du ligger iaf vaken från 2130 till 23-3 på natten iaf.... Men det var då självaste...så upp morron efter iaf för att då jävlar ska det va lätt att somna -icke!! Eller om man lägger sig vid 2000 då man är segtrött å somnar fort -toppen...........men för att sen vakna vid 0330 å inte kan somna om, förrän vid 0730 -då man skall kliva upp...å hela dan blir uppåner.

Men förstår de som inte har den här dygns rytmen?
Nädu, knappast -utan det är 'bara att....' 
Men det är junte så för.....alla...hela tiden..varje gång.
Vi är individer, inte maskiner. Inte som motorer som startar på disel eller bensin varje gång man vrider på nyckeln. Utan vi är alla olika, bruna ljusa korta långa gula feta smala korkade smarta osv osv...
Vi är ingen konsekvent ras på sammasätt, överallt hela tiden.
Visst kan vi lära oss å stor utsträckning men är du av en geneteiskt konstruktion å är 176 cm så ÄR du 176...PUNKT
Visst kan jag kliva upp vid 0630 varje morron...men somnar inte förrän sent på kvällen -oavsett theer eller böcker eller trötthet eller kalla vad det ni nu vill -rutiner.. INGET hjälper...jo de e klart sömntabletter, men är det nyttit smälla i sig, varje kväll år efter år?......Tror inte det va? :) å hur blir man som arbets kompis eller invånare då?
Det gör att man inte orkar utan gör som min kropp vill......å kan inte bli längre än vad genetiken betsämmt.

Men attityden hos den stora massan...de som är normala å inte är annorlunda......utan ställ dig i skamvrån för du inte är efter normen för hur vårt samhälle skall fungera.
Eller skämmas för att du 'kan ju göra så, vi andra kan inte..' men jag har inte valt den sits jag hamnat i eller den jag nu är.....
Jag vill inte bli 'sänkt' bara för det.

Eller hur det jag gör rättas till, alltför ofta.
Hur dålit jag gör det ena eller andra, å det rättas till...
Hur det känns....varje gång...
Jag är tacksam för hjälp, men vill inte bli tillrättavisad...
Barn, kläder, jobb m.m.m.m å gärna en litenlilten kommentar om hur fel/dålit det var....eller onormalt att...vad det nu är.
Jag gör inget för att vara elak men, slår tbx på de som slagit iaf...

Man orkar inte tillslut......de är inte svårare än så....vem orkar höra hur j-a bra man har det, fast de inte vet hur det är eller 10% av det en gång.
Hur trött man blir på att försvara/motivera sig, gång på gång på gång...

Hemma igen...

...då det har varit jobb i grannbyn -Östersund.
Har varit  dit på jobb då det är för litet i byn här. En kille jag kommit i kontakt med som åxå driver ett enmans företag har jag gjort förtsa jobbet åt å hoppas det blir fler.

Idag har jag följt med skolan på deras besök på Jamtli.
Det var förvånadsvärt många föräldrar med -vilket jag tycker är bra. Att de vill följa med på nåra utflykter sådär.
Det var lite stökit då det var rätt mkt lek på barnens egna fjös.
Men det verkade ingen må illa av, fast de äre klart lite grin då nån gjort sif illa litegrann men inget att tala om.
Det är bra upplägg på jamtli så för barnen med, dels att få leka men även at få se lite historia -hur det var förr.
Nu har vi varit där förut men om det fastnar litegrann varje gång så blir det mer å snart tillräckligt.

Annars känns det rätt konstit då det var fler där som andra tyckte betedde sig annorlunda/konstigt/fel, men nu är det som det är med folk.....ingen är den andra lik -nånstans.
En del är bra å några lite sämre.

Annars är det rätt meningslösthela skiten.
Bara j-a argumentation å alla belastningar som tär. En del är det inga som helst problem med då jag är motiverad, utan de som jag inte vill men måste tvinga mig att göra -men det blir gjort tillslut.
Har hälsat på når bekanta tex då de inte ens har tanken att ringa ens -å absolut inte hälsa på härute i grisens arlse :)
Jag längar till den dag då det har vänt å nått positivt händer, en benbrott tex. Det är ju bättre än det här ur tråkiga monotoma dag ut å in....

Nu blir det väl som vanlit.
Dra ner fetröven oi soffan å glo då jag inte orkar sp mkt mer idag, har ju klippt en hektar gräsmatta -ja eller 7-8000 kvm iaf..;)

Nä vila det orkar jag med å det går bra....
Huff

RSS 2.0