Imaginär värld

Jag tror jag nämnt det förut, men tycker mig se saker på tv som är totala fantasier. Å det är synd att det bara finns å se det på tv. Att det feminina varianten av homohomosapiens kämpar att stanna/ha kvar en man i sitt liv. Idag behöver de inte det `nähä, då tar jag nästa....´ så svårt är det för kvinor få en ny man. Då vi män är så på så pass djurisk nivå att vi kan idka umgänge med vemsomhelst närsomhelst. Det är knappast jämlikt då dte är så lätt ör en kvinna skaffa barn å få nån som betalar för det utan at behöva gå igonom undersökningar betala för det osv. För går hon på krogen sminkar upp sig å är fin så får hon mat å drinkar å väljer ut en hon tycker vrekar vara tät nog eller trevlig nog. Lägger upp sig å säger hon har skydd å han bränner på hon tar hans namn å ser om hon blivit befruktad. Å har hon detär det bara skicka en bekräftelse å så får hon rätt till att han betalar sin del av `kalaset´. Det kani en del fall at han begär verifikation via blod prov men det stör knappast då hon vet hur det är. I de hr fallen så får hon ju sitt eget blod å har planerat att vara ensam mor till barnet. Är fadern dessutom gift är det bara en fördel då han knappast vill berätta för fru å barn vad han gjort utan betalar å håller tyst.

Jag följer eller ser ofta iaf en serie `Scrubs´ å gillar den. Jag känner igen mkt i dess händelser. Å är mkt lik JD på nåra sätt. Strulig singel som är femtehjulet -överallt hela tiden ;) - men är glad ändå , utåt.
Jag tror han har en attityd utåt men tänker/känner saker han inte visar lixom.

Men det är väl så det ska vara idag vårt jämlika samhälle.....;)
På kvinnans villkor i det har avseendet iaf ;)


Da Vincis strumpor

Människan är smart däggdjur.
Åker med sina saker ut i rymden, kan klyva atomer. Operera det mesta på människan, förhindra katastrofer så vi inte får stor skada på tillvaron. Räkna ut å bygga mkt höga hus å dyka djupt i haven.
Vi kan göra otroligt mkt.

Vi funderar på Gud å högre makter å löser tanke överföring m.m.
Men en sak är fortfarande ett mysterium.

Vart tar barnens strumpor vägen i tvättmaskinen?

Äter den de eller är det nått bränsle som får den att funka. För lägger man i exakt 6 par strumpor så finns det minst två omaka då tvätten är klar. Jag skakar å drar i de större kläderna om de `fastnat´ lixom -näpp.

De har nog försvunnit ut i den sjätte dimonsionen eller nått, för -plupp!!- helt plötsligt KAN de bara dyka upp.
Antingen i maskinen eller bara är på golvet/i hyllan/lådan en dag......

Jag tycker Einstein var en klok männinska men å klara av det här kan varken Da Vinci eller han lösa.
Bara filosofera vart de är under den tid då vi inteser dem...,;)

Da Vinci-Bibeln

Jag tänkte adda litet om bibeln å Da Vinci koden m.m.

Att det kommer fram mer å mer saker hur det skötts i historien.
Ta tex Henrik VII (tror det var VIII kanske ;)) han var iaf kung i England å England var katolskt då. Dvs att kyrkan å kungen samarbetade mkt å var en stark makt i samhället. Så kom Henrik på att han ville skilja sig å ta en ny yngre hustru men det var junte ok då han var katolik, så vad gör han? Jo han ser till att England blir protestanter istället så det går skilja sig. Lite förenklat så passade det Honom bättre, rent i eget intresse så bytte han del av kristendommen.
Se hur Ortodoksa ( rätt stavat -knappst ;)) del av kristendomen med, som förbjöds i tex Ryssland som idag är accepterad. Undrar hur många andra delar i kristendomen som blivit tystnade, Gnostik delen eller de delar som varit mer för kvinnor som gett dem mer å säga till om. Delar som tystnades för 1500 år sen som ingen vet om idag, för de hade `fel´ åsikt som inte var ok då.....
I Da vinci koden boken så förstår man att det har funnits (finns?) `klubbar´ för `högre vetande´.
Lite vip eller a-lag å vi andra, b-lag eller lägre -mindre förstående- grupp.

Även idag så tillämpas att tex kvinnor hålls utanför det sociala samspelet, se tex då det demonstreras i länder i södra-östra delen av europa, hur ytterst få kvinnor som är med. Det är 99% män som bränner å skriker lixom, kvinor får i en del länder inte lära sig läsa skriva för det inte är ok enligt deras bok. Ett effektivt sätt att begränsa vissa delar i samhället att kunna utvecklas.

Kort sagt så religion styr även idag vissa gruppers medvetande/influtande.
Vi tror vi kan bestämma själva, men vi vet inte vad som de döljer å informationen de styr oss med...

Styrs vi för att de själva ska få det bättre eller styrs vi för samhällets bästa?

Jag är övertygad om att vi är alla oss själva närmast.

Jag har ärligt sagt inte riktigt tänkt till i de här banorna förut. Å känner ju mer jag ser å lär mig nu mer avstånd tar jag ;)

Varför kan inte folk få tro på vad de vill?
Varför måste de tro på samma sak som jag?
Buddister har en öppnare religion så, de tvingar sig inte på som de kristna gjort. Köpt land å endast sålt mast åt kristna, döpta alltså. Så visst de har val att göra,  antingen svält eller fått köpa mat.
Vilket smart å effektivt styrmedel.

Som politik, jag kan förklara vad jag tror på å varför. Men behöver väl inte vinna en diskusion för att övertyga andra? Utan svara på de frågor de har om de vill förstå/veta mer....

Alla människor har val att göra, men de måste få saker å välja på.
I gamla sovjet fick de rösta, men det fanns bara ett parti -vad är det för val att välja på då?
Tillämpa det i religion, svara på frågor å informera så kan var å en göra sitt eget val.

Tex Jehovas i Sverige idag 2009 !!.  Ok du kan välja andra religioner men du tappar kontakten med resten av familjen och vänner. Läste om en tjej som valde en annan väg -som gick ur jehovas religionen- å som inte fått prata/umgåtts med sin familj på sju ! år. Men de anser hon inte fattar sitt eget bästa, enligt vad de själva tror på å anser vara rätt.

Varför kan de inte låta hon göra sitt eget val å låta hon tro på vad hon vill å iaf umgås med sin dotter/syster?

Varför skall andra vara som `jag´? Eller `jag´ som dem?
Respekt å öppenhet -mot ALLA. Oavsett vad du tycker å gillar. Så länge de inte sårar nån eller tvingar nån till något. Sen kan man idag tvinga på olika sätt, pengar, umgänge, information, åsikter m..m

Nä -öppna Er för andra som inte är som Ni så kan Ni kanska lära Er saker med, å inte bara förkunna Era åsikter å tro.

Bibeln -dokumentation

Jag lyssnar på Da Vinci koden å har sett filmen. Jag har börjat fundera om bibeln å mkt annat runtikring det som är skrivet, inte bara i bibeln.

För det första är det annat i dagens informations samhälle än förut, idag är det mkt svårare även om det är möjligt.

Även om det även idag förekommer `riktad´ information i tex nyhets programmen i nått asiatiskt land. Kanske även i Sverige, se bara på Robinsson serien. Där de ger sken av att de är på en öde å, fast det finns orter bara 2 km därifrån som vissa insett å utnyttjar det.
Eller hur tufft det är att vara reporter. Hur duktiga de är å att de är värd en rejäl lön.
Så tanken kommer å jag undrar hur riktat det är här, eller hur de försöker kanske.

Tex politiker som försöker förneka eller säga bara en del…

I bibeln står det som är `sanning´.
Men vem har avgjort vad som är sanning?
Jag har förstått nu –vilket är rätt natrurligt-  att det finns fler berättelser som inte tagits med. Sen hur otroligt vinklat det är det som står medtaget, hur manligt det är –tex. Om de ville framhäva mannens gode egenskaper men inte kvinnans, vilka mer saker har de gett fan i att ta med? Nån som haft `fel´ åsikter om Jesus eller som tyckte Johannes Döparen var bättre än Jesus. Leonardo da Vinci verkar vara mer en Johannes anhängare iaf..

Det var tex  Copernicus som insåg att en gammal grekisk teori som borde stämma mer än vad den kristna kyrkan sade hur det var. Att jorden INTE stod i centrum av universum som kyrkan sade -om det stod i bibeln må jag vara osagt, kan den inte så bra. Men han fick gå till biskoparna å ta avstånd från den teorin om han skulle överleva, fast biskoparna visste han hade rätt. Men de var rädd att om folk fick veta det så skulle de ifrågasätta hela bibeln.

`Copernicus teorier hade till en början svårt att vinna anhängare. Många samtida astronomer menade att om att jorden rör sig och fixstjärnorna är orörliga så borde en så kallad stjärnparallax kunna observeras, det vill säga att stjärnors inbördes avstånd till varandra på stjärnhimlen förändras när jorden rör sig. En annan absurd slutsats, enligt den tidens tankesätt, var att människor och föremål skulle slungas ut i universum på grund av att jorden inte är orörlig. Så småningom blev kyrkans reaktion mot Copernicus stark eftersom den hotade den rådande världsbilden och indirekt samhällets grundvalar.´

http://home.swipnet.se/arrack/hist/astrutv.html

Ok hur mkt mer höll de tyst om då, å vad håller de tyst om idag?

Det finns de som tror att det är vissa länder i världen som har fångat/tillvaratagit utomjordlingar. Är det en skröna eller har det tystas ned?

I Sverige har vi folk omröstningar som i andra länder, tex om Euron. I nått land där det blivit nej till Euron har de haft ett nytt val efter ett tag å då blivit ja så var det klart. Alltså om folket röstar som politikerna vill så är det ok, annars nya val tills det blir så. För `de vet bättre´ än vad vi vanligt folk vet –känns tongångarna igen? ;)

Hur de `styr´ våra vals resultat.
Hur `de högre vetande´ sätter sig själv på en högre piedestal å håller tyst om det som inte faller dem i händerna? Eller om de undviker prata om det som ifrågasätter/bevisar att de har fel?

Ragunda kommuns ledning vore intressant att granska efter alla deras `affärer´ ;)

Men ser man historiskt å mer globalt hur kyrkan styrt i samhället är det otäckt. Tempelriddarna blev rika å drev den första typen av bank då de var rika nog, men som kyrkan tystade ner dem å tog bort deras makt. Då kyrkans makt sänktes så länge tempelriddarna var aktiva. Idag är kyrkan inte i den positionen den var förr  -iaf inte i Sverige. Men det är ju andra som tagit dess plats. Om vi skall tex ha nån folkomröstning å de vill vi skall rösta ja, är det då inte risk de kan utelämna  vissa detaljer.

Om jag skall ta ett exempel som inte finns utan som bara får illustrera tanken.

Vi skall ha om röstning om våra valda skall ha mer självbestämmande rätt i europa parlamentet. För får de det så innebär det att de kan snabbbare fatta beslut å kan då få högre makt å kan påverka parlamentet mer. Bra säger vi å röstar ja  –majoriteten alltså. Nu är alla som jobbar i parlamentet medvetna om att de får en lön på 10 miljoner i månaden då de valdas av respektive statskassa. Dvs svenska ledamöter för lönen av Svenska staten. Å vips !! så har vi röstat å därmed `accepterat´ avtalet `jo vi sade nog det, men ni frågande inte om just den saken, utan vi har svarat på alla era frågor..´ om sen frågan löd `tjänar ni 8 miljoner i månaden?´ å de svarat `nej´ har de ju inte ljugit… ;)

Jag tror det framgått hur styrda vi kan bli å inte se eller förstå det.

Sen hur stor risken är får var å en bedöma ;) 

Lite sammanfattningsvis är iaf jag övertygad om att det är många ämnen/händelser/saker som inte är rätt framställda.

Att människan varit på månen tex. De har inte varit dit sen 70talet. Å bilderna från deras expeditioner har stenar som ligger exakt likadant fast det är på två skilda platser. Eller som en kritiker sade `De har åkt till månen å passerat ett radioaktivt  fält å varit klädda i  dräkter som varit klädd med aluminium folie. Det fältet är så starkt de måste ha 2 m bly sköld för att skydda sig´

Om det framkommer i framtiden att människan inte kan åka genom det fältet utan rejält skydd å att Usa har ljugit att de varit dit för de ville vara först för att kunna göra anspråk på månen.
Så de har aldrig varit där fast vi trott det då de visat bilder å berättat det.

Eller den ryska expedition som varit under nordpolen först för att kunna göra anspråk på oljan där. Men de tagit `bevis´ filmen från filmen `Titanic´. ;) 

Jag är iaf mkt tveksam till att vanlit folk fått rätt å all information…………..-tyvärr.


2012

Är en aktuell film på biograferna nu. Jag har sett den å tycker den är aceptabel, men jag saknar mer om varför det eventuellt skulle göra att tellus går under -till en viss del iaf. För filmen baserar sig litet på en gammal kalender från länges sen, men samma kalender berättar även om vad som händer på jorden år 4177. Så Tellus går inte helt under. Det som är intressant så är det vilka som får leva på `Arken´, för detär de med mkt pengar. Som köpt sig en plats, fast då jorden börjar rasa är de värdelösa -pengarna. De går varken att äta eller bygga med  ;)
Så den vinklingen med allt vad de tinnebär är det intressanta i den filmen.

På vikinga tiden så var medelåldern mkt lägre än idag. Å på nåvis känner jag det vore bra om det vore så idag med. Kort å intensivt liv. Idag så lever vi längre men ofta så är de sista åren bara ett liv i  huvet, för många.
Så i dagens moderna samhälle då vi lever längre är inte bara bra. Ändå så har läkarna kommit på attdå man är lite äldre så kanse det inte är värdigt att hålla människor vid liv -bara för att .

Så naturen har kanske `insett´ att det måste tilll katastrofer för att begränsa vår djur art. För detär just vad vi är -djur. vi tror ala vi klara oss men så är det junte. Även jag har den tron att jag klara mig för at det ena å andra. Men kommer berget rasa på mig eller vattnet är hundra meter högt spelar det ingen roll hur j-a duktig å stark å smart jag är. Idag är man ovanlig om man dör före 40 å förut var det vanligast de dog innan.
Men är det så mkt bättre idag?
Förut så var man monogam å hade en livspartner då livet var kortare, idag är livet längre å man byter partner mer. En del byter mer än andra då vi har en sån stor kontakt möjlighet. Nätet, telifåner reser världen över.
Men frågan är om det är bättre idag? d vi lever längre?
För de som är kalla nog å kan å vill byta varje vecka/månad/år -visst. Men de som inte har den egenskapen att byta så ofta. De som vill ha nån de kan dela sitt liv med någon, å tror det varje gång å blir lämnad. Hur bra de mår?

Jag har iaf nu fått hem den nya eminenta bilen, å körde ca 100 mil med den. Å njöt av det varje meter. ;)
Nu fattas bara en motorvärmare som är ett krav häruppe. Annars är bilen helt otroligt skött. Ser helt ny ut invädigt.

Sen har svin influensan stökat till det litegrann för vår familje träff idag. Nästan hälften av Hede skolan ligger i flunsa å brorsans fru å dottir låg de med, Å då man inte vill riskera sprida till oss andra så skjöt vi upp den. Bättre ta det då vi är friska å det känns tryggare träffas lixom.:)
Jag har teorier om influensor med -men det blir i en annan tråd. ;)

Det här med 2012 å min tidigare om månen kanske ger en förstärkning om hur små vi är å hur litet vi har å säga till om. Vi människor som tror vi vet allt............

Nya tag

Nu är det nya tag, efter allt strul. Bilen har ju lämnat in å jag har skaffat en ny, som bara skall hämtas -sen...;)

Jag märker åxå att folk blir lite tuga i sinnet då detär så mörkt å blött ute.
Nä ge oss minusgrader å snö !! ;)
Fast å hård backe å ljusare omgivning...
För delenm ed dagens varma väder är att det går lite ved för värmens skull.
Så man borde leva i en praktisk värld å var glad bara.
Vi som som vill ha både och -praktiskt för veden å humanistiskt för själen.
Jag iaf får nog vänta på att få det å balansera.

Min vision om hur livet skulle bli har inte varit sann på en fläck ;)

Bara bitvis har det fungerat.

Det är bara se de bitar som är bra....


Månen

Det sägs att månen drar vattnet på jorden så det blir ebb å flod.....
Jag ska helt ärligt säga att det verkar väldigt konstigt.
Om jorden har en dragningskraft på  10 -eller G är ju 9,81. Månensdragningskraft är mkt lägre, då de går å hoppa härs å tvärs utan nåra ansträngningar. ( Om människan nu varit där? ;))

Hur kan då månens dragningskraft på verka nått som ligger på jorden?
Då månen dessutom ligger så långt bort å vattnet rätt nära jorden?
Svag dragning-långt bort/stark dragning-nära inpå.

Om en man håller i nått å han är fem ggr starkare än en som vill ta nått från honom å lyckats dra det? ( mkt enkel jämförelse;))

Jag får mer känslan att månens `skuggar´ en kraft vi inte ser/förstår.

Likaså det med att en del har svårt att sova då månen är full.  Månen skuggar inte då men på nå vis så påverkar det oss människor. Jag vet inte hur men, fast det är molnigt påverkas ju en del.
Är den då starkare? Kraften alltså.
Den kraft som månen skuggar om den är `ivägen´?

Jag är rätt övertygad om att det inte är månen utan nånting annat som vi påverkas av som månen skuggar eller inte skuggar.
Det pratas om neutroner från solen tex, kan det vara nått dylikt som påverkar oss mer än vad vi tror?
Eller sån kraft som ligger längre bort så ibland skuggar månen mer å ibland Solen, Saturnus eller Mars eller nån annan planet.
Men den `källan´ långt bort går runt den som skuggar ju längre bort den `skuggande´ planeten är..

Se bara på hur vatten/vind beter sig.
Hur det virvlar runt å det som ligger -tex en träbit- nära den tex stenen som ligger `före´ hur mkt mindre som strömmar mot `träbiten´. Å ligger träbiten längre bort så på verkas den mer tills då den ligger nog långt borta inte påverkas alls av stenen
Jag försöker ge ett bildligt exempel...på en `kraft´  jag inte har klart för mig hur den fungerar men som påverkar oss.

Det finns mkt som på verkar oss som vi inte se reller känner. Värme känner vi men ser den inte å ljuset ser vi men känner det inte.
Strålning varken ser eller känner vi men på verkas iaf.

Den här `kraften´ kanske påverkar oss men vi inte kan mäta eller förstå den.
Vi döper den då till Allah, Gud eller Tor för vi märker dess närvaro men inte kan påverka/mäta/förstå den.......Medias makt

Det är nog bara att konstatera att media har en mkt större makt än vad vi tror.
Det är på vilket sätt eller vilka som framställs i media som `styr´ folkets åsikter å leverne.

Om man ser på vaccinet för svininfluensan, först var det löjligt att vaccinera sig å få skulle göradet å media förlöjliga de som beställt å betsämmt mängden -vart skulle det stjälpas av, det som skattebetalarna hade betalt. Nästa vecka vände det -sen några i Sverige dött av influensan- att det var alla som skulle ta det å det skulle inte räcka. Politiker å de som anser sig vara mer värda ställde sig först i kön eller trängde sig fram. För vaccinet skulle inte räcka !! Hur oansvarigt det var av de som beställer m.m. Och det här skedde på samma månad...

Hur media kan styra i politiken, se på Usa -dit vi är på väg, tyvärr.
Hur de som framställs som bra å får sina saker framförda har lättare vinna. Nu är det inte på samma sätt i sverige. Men tar man fram den sida som pekar finger å visar alla fel som motparten gör så säljer man mest, inte vilken politik som står för vad lixom.
Det vore bättre om de fokuserade på vad de står för istället, vad de vill göra med det ena å andra.
Sen vet jag av erfarenhet att tidningar  vinklar som de vill -för att sälja mer- å det de skriver inte är lögn men lyft ur sitt sammanhang blir det lite `vridet´.

Sen har vi nästa media radio. Sex å musik handlar det mest om i vardags radion. Vem som gör vad med vem å hur man kan å bör osv osv.
Sen det musikaliska, då en figur berättar hur ung hoan var då hoan lyfte en flöjt å kände att det var deras kall. Så spelar de lika bra som grannpöjken. Men med rätt kontakter så -å inte mina kontakter ,eluttagen ;)- kan de få komma fram. Visst är det ett media som man enbart kan lyssna på, men det borde finnas folk som har bättre saker att berätta än hur de knackat på cyklar eller kastruller fär att få det låta som musik. Musik är mkt bra på många sätt men kan man inte ta in någon med andra erfarenheter än i musik. Jag menar svåra eller goda liv som kan ge andra `tips´ eller stötta de som behöver det. Jag vill då INTE höra hur de lyckats få en gittarr att låta då de var tre år å hur de skrek till den ;)
Det finns otaligt med människor som har saker att delge som ger mer än dagens smala utbud. Musik är bra att lyssna på emellan saker man pratar om.

Sen det starkaste mediat -tvn.
Som kan vara på många olika sätt, man kan välja vad man vill se -tack å lov. Historia eller nyheter sport eller musik, det är bra. Tv  är bredare än de andra. Men ser man gomorron programmen är det ibland lite slappa så, som är bra en söndag morron -dan efter ;). Men jag blir lite förvånad på vilka som framställs ibland. Snygga unga tjejer som har haft en svår (?) uppväxt. Hur mkt det `kryddats´  vet man inte, men att `krydda´ säljer å det är vad de vill. Om de var mobbade eller hur de uppfattade det så bara. Jag tror att 95% av alla tonåringar har sin `match´ att gå igenom. Fast om de sjunger om det så kan det stötta många -vilket är bra. ;)
Men det känns ibland som om bagaren pratar om hur man sätter in fönster ;).
Å då är det bättre låta bli än att hamna i sin egen fantasi.
Hon som skrev sagan om isfolket, hon kom på att det hon skrev om var verklighet å att hon hade levt under den tiden osv. Undrar om det kan bli så för artister med? om hur de intalar sig själva hur de hade det å då blir en sanning -som aldrig funnits....
Sen stör det mig att artisters barn `halkar´ in på samma bransch, visst det finns många som inte gör det. Men hur lätt det är för barn att hamna i deras `fack´. Att de åker snålskjuss å det är lättast.

Men det är så i många som `ärver´ sina föräldrars yrke, då de får mkt kunskap med -gratis. Så det kanske inte är så ovanligt, förutom att man måste ha rätt sångröst tex eller kunna spela instrumentet.
Men på nå vis så höjs de som kan sjunga å vara lättklädda upp till skyarna. Det finns de som är duktiga å sjunga men vissar så mkt hud de kan för att synas, vilket är tråkigt. De som bara sjunger kommer inte lika långt.
Hur ungdommar idag drömmer om att bli känd, å de ä klart tjänar man mkt pengar på det å blir millonär så är man lycklig resten av livet -eller..............:??

Jag tycker man borde kunna få se andra saker som kan innebära att lyckats med. Att det finns de som trivs i livet UTAN att vara millonär. Att visa man kan vara glad å det lilla i livet. Det finns en låt av en millionär som sjunger om att gå å fiska, å tror kanske att han känner det har sin `finess´. Eller hon som hennes föräldrar tränat å sett till att hon blir duktig å tjänar pengar, men hon saknar att få vara barn å ung. Å göra det andra barn gjort.
Se M Jacksson -undrar varför han var ett barn mkt inombords? hur lycklig han egentligen var? i själen.....

På nått vis har allt kommit på kant. Vad livet har att ge.


Visst skulle jag vilja vara millionär men kommer aldrig bli det å bara låta bli hoppas, drömma kan man göra iaf ;)
Om det med, som familj eller fred på jorden eller........vad som helst som inte finns idag ;)

Jag kommer iaf att försöka visa mina barn att livet kan ge en mkt i det lilla. Att få gå fiska.........

Jag är stolt övet det Sverige vi lever i som gör att vi får å kan gå å plocka bär överallt -nästan.
Men mkt mer än vad den övriga egoistiska världen har att visa. Mig Mitt Å Jag....

Att låta folk vara som de själva vill. Så länge de inte tvingar eller gör någon illa.........
Utan lever i samförstånd. Låte de andra tro på vadde vill utan att styra.
Kristendomen har haftett j-a dåligt sätt förut. De lät bara de som var kristna handla med dem. Med edn får bli en annan tråd -nån annan gång......


Utpressning

Jag har kommit på hur man gör nu förtia.
Man väntar tills nån vill nått åsså när de vill det tillräckligt -DÅ ställer man krav.
Det måset vara jätte bra -tills man själv vill något.........
Fast då minns man junte vad som hänt förut -hel enkelt.
Man slipper stå för nått -nångång.;)

Sim skola

Idag ska dotra börja på sim skola. Jag har anmält na för ett år sen men inte fått svar ens. Liknar det med busskuren. Man anmäler/skickar förfrågan å får inte höra ett pip.
vad gör man då?
Jo skiter i dem å grejjar det själv ;) min fina egen byggda busskur ...
Å nu anmälde jag dotra till simskola i östersund då jag anser det är j-t viktigt ho lär sig simma. Då vi bor så nära vattnet.
Men innan dess så `ska jag bara´ handla ditt å datt å lite till .;)
Hoppas iaf att jag hinner hälften....

Tiden

Undrar hur mkt man kan eller bör hinna med på en viss tid?
Är det bra att inte göra nått eller för litet? Knappast då traktordäcken samlas runt en.;)
Å  gör man inget så tror jag att man mår dålit å känner sig helt meningslös.
Eller tror -jag VET.
Men vissa dagar får man uhr mkt som helst gjort å på samma tid nästa hinner man inte mer än ta en kopp kaffe å knyta skorna. Men då man hinner så mkt å är så j-a duktig å esn man fått isig maten -då dör man !!Poff
Snacka om slut i batteriet, eller mer kortis bara -tvärstopp.
Tur man har jobbet å vila upp sig på.;)
Barna kommer hem -idag bara sonen- fixa fika å sen ladda att fara iväg för han ville på badet. Dit med honom å esn hem å `ska bara´fixa i garaget. Hann hälften å inser att tiden blir snäv, tbx snabbt till uhset. På med vatten skala löken.............å vattnet blir aldrig varmt skulle juh hämta sonen vid 1730 å nu är den 1726 å sen förbi hemmet till nästa lilla by 2-3 km bort å hämta dotra -hos sin `kille´ Markus.
Spis jävel !! va f-n är det nå fel? vattnet.....( i med fingret) ajj sådär det var varmt...hett mer men inte kokar än....tatadam, i med lök köttfärs å salt å grejjer klart!!..vattnet?.........nä mennu bubblar det litegrann...
Vad är det? spisen är ju ny....kom igen !!!!!!!!!! nu j-r åker spagettin i....sådärja..........
bara de ville böja sej....okmigen nu..........tatadam......ner !! (med biceps ovanpå så for de ner).
Klumpiga å lixom en havre kärve.......vad är det här?? 1731...........ok nu är hag sen -igen...
Men j-s spaggetti...........nä nu får det duga sonen står väl ute å fryser nu.Ok in i bilen å in till byn -inte för fort nu för det är sånna här ghångre polisen kolar hastigheten.......framme !! ja var är han? av med bilen parkrea in i badhuset. Å där är han i omklädnings rummet å näck !! `men Holger !!halv sex sa vi juh´ `-jamen jag skulle bara...´ Undrar vart han fått det ifrån -säkert hans mor jovistt så är det......`kom igen ! marten är på spisen!´ nu på med skor `nä du behöver inte knyta ! nääääjj vi ska åka bil ! NU ! ´ sådärja åsså nästa
Inte fort nu kan va halt..tatadam... framme å ser nära ficklampor flamma åpå gårn deras. Ringr på å `hej har ni haft trevlit?.ok.hmm....jo mkt jobb ...å du? ..ok jaha..jo ..lite älg -...men  de må ju gå...mmm.mm visst ja..jo -jag må gå nu..mm ses´ Ut på gårn `Towa!!´ helt dött.......f-n å maten på spisen -som knapt funka men det bränner väl fast nurå......`Towa!!´runt huset igen......helt svart va f-n...där !! det blinka till......`jaså var du här? nä inte stanna mer...........näjj inte den här gången...´ hej å tack å hem igen
Väl kokta spagettin å köttfärsen har alkdri smaka så hät förr  ;)
Så middag framför tvn å ta med tallriken ni..visst...jag hänger på äter å dör !!
Det här senaste då på 35 min.......å så undrar man varför man dör av hjärt fel.;)

Farväl.......

du kära tvärsöverjola bil.......
Nu har Pehr släppt sin V70 till bättre mekaniker å nya händer.
Bilen drog sin sista suck på väg till Vemdaln å hamna nu i Sveg......
Tror då att vederbörande kan få till den bra då den har goda förutsättningar.
Nu får man se sig om efter en ny....kom på en sak.........hm....
Man byter bil mer sällan än fruntimmer -iaf jag.
Har ju haft ambitionen att driva min familj med den, men andra hade andra planer.
Bilen var det nog iinte så mkt fel påsom `skithuset´.;) men så håller det längre....skithuset alltså ;)
Får es var jag finner nya bilen.....hm..... undrar om det finns nån fruntimmers `butik´ med. De är väl i samma status som de bilar man har -väl inkörda ;)
Har inte råd med en ny bil å oskulder i Sverige...tillåt mig asgarva.;)
Bilar är svindyra nya å oskulden ryker vid 14-15 års ålder, å Pehr är rejält för gammal -å fattig..;)

Vi får se vad man får tag i.........nån koreansk kanske......bil altså........eller....hm...hm.........

Vilken tanke !!

Jag är en verbal å filosofisk filur, som gärna vill att folk skall tänka efter -före ;)
Sen vet inte jag riktigt om jag kan förmedla eller ge mina barn `rätt´ tankesätt.

Vi satt iaf igår å prata vid mat bordet, dotra hade varit hos en kompis så Holger fick bestämma maten.
Stuvade makaroner å köttbullar, så vi inhandlade det som behövdes å jag gjorde iordning det.
Nu var det så att jag har köpt köttbiullar förut å hade i frysen, å den bekväma pappa jag är så orkade jag inte göra egna köttbullar den här gången.
Nåväl vi satt å åt å jag kände att Icas köttbullar inte är nån höjdare å såg att sonen inte högg in lika friskt som han brukar. Jag kommenterade att nötköttbullar smakar lite mindre å annorlunda än älgköttbullar.
`Ja´säger han å fortsätter `..de smakar inte lika bra som Dina pappa sen vet man ju inte då kon stått instängd innan om hon kanske varit deppad och frusit innan hon dog.....´.
Vad ska man svara på en sån kommentar?
Skratta eller bli imponerad?
De smakar säkert annorlunda om kon varit deppad...
Å inte upplevt älgens fria liv i skogen..

Jag bet mig i läppen länge då det var en seriös tanke från honom å jag inte ville göra honom lessen på hans insikt ihur andra kan ha det.

Jag vet det finns flera tillfällen jag kan ta upp här -tankar både av Towa å Holger- men det får bli en annan gång.

Man bör veta hur bra man har det

Social Pehr -surrkusen- som pratar med alla -överallt- som dessutom har det ynnesten att få höra var folk tycker /tänker å hur de har det. Å kommit fram till att de flesta ha det bra -på sitt vis. Jag menar det som passar Pelle å Lisa passar inte Stefan-Staffan å ulla-Lena

Alla har sina nöjen å trevligheter, men vi har alla olika bekymmer med.

Romarrikets förfall har jag sett å läst om litet nurå. Det har börjats göra lite jämförelser med Usa. Å att romarrikets fall kom till stor del av dekadens. å att de gifte sig med sitt syskon å fick härmed barn som var inavel -å då sämre att styra å få det bra i landet. Nu är det inte så i dagens moderna samhälle, inavel så men jag tror det har liknande benämningar på dekadensen. De förser sig själva med fördelar å i Usa där knarket blir mer å mer accepterat. Men undrar om det litegrann kan var det moderna samhällets baksida?

Vi skils å har barn härs å tvärs -inte inavel;)- men om det kan påverka  kommande generationers syn på att ta ansvar å stå för sina handlanden. Se på politiker -som aldrig gör nått fel utan bara beslutar efter nån utrednings slutsats å samtidit ger sig själva löne ökningar då andra får sänka sina löner. För de är så mkt mer än alla andra. Att de är så mkt mer värda att de får gå före i vaccinnations köer m.m.m.
Kanske en tunnelbana chafför är viktigare så folk tar sig till å från jobbet?
Eller pappor  mammor som vid minsta motgång bryter upp å flyttar till en ny partner.
Om kommande generationer får för sig det går bra, att bara klara sig själv å inte att samarbeta.
Ja är rädd att samhällets utveckling okmmer stagnera då.
Då det idag ses som så stor artat att kunna spela tex musik å vara musikalisk.
Vad bidrar de med i samhället? ok musik gör att folk mår bättre men måste det vara så många å vara så ansett?
Idol å körsvänget å schlager SM å allt vad det heter........vad gör de så speciella att de står om de i så många tidingar å så mkt. Jag tror det finns många fler i dagens samhälle som gör mkt mkt mer för andra å är bra på det. Jag hörde på radion idag en som var såå speciell soim börjat spela instrument å bara var 6 år..........som sen inte alla gillar å höra på. Hur populärt det är att välja musiklinjen eller spela läpp i teve å göra det SÅ bra.
Jag har aldrig hört om han som konsturera Eifell tornet hur duktig han var å var han gjorde osv. Det pratas inte om läraren som lärt 25463 st elever att läsa å skriva......
Eller han som ger ungdomar möjligheter att få träffas med att jobba å hålla igång ungdomsgårdar.
Eller som sporter i Sverige, en fotbolls match vad kostar det samhälls kassan? Alla poliser å vakter å skjussar å häktningar å sjukvårds kostnader? För att inte tala om deras löner, vem är det som betalar den? Nä låt klubbarna stå för den kostnad som det medför -helt enkelt.
Skulle världen funka om alla spela å sjöng å sparka boll? Skulle de tfinnas mat vägar hus å sjukvård då?
Äh ni fattar hur jag menar, det är för stor focus på ett intresse som inte ger mkt i  utvecklingen.....
visst är det bra att det finns å att folk får göra vad de vill men då det är för högt höjt på den nobla samhälls skalan.
Sen hut teven sabbat vår sociala okntaktnät ute i samhället. Det var srtejk på teve åp sjutti talet -då det bara fanns två kanaler. Å grannar började umgås å hade det så trevligt å tänkte att det här gör vi mer sen. Så kom teven tillbaks så satt de där igen.....

Nä för fan - se tillatt bevara det man orsakat/skapat å utveckla det som ger andra/samhället nått..........
Uppskatta att ni har tak över huvet å mat för dagen å ta hand om efterkommande generationer.
Klaga inte på repan på billacken eller hur dåli teve programmen är.
Försök se det positiva i allt.
`bra jag bröt benet så jag vet hur det känns - å att jag har ett ben att bryta å jag kan ju gå mer sen det läkt..´

Dygnet

Dygnet har ju som vissa tider som är rätt -å nåra som är fel......
Jag har lyckats vända dygnet fel nu jag.
Kom hem sent på torsdan å inte blir det bättre av att var uppe natten efter heller.....
Men mår helbra under natten så.
Men nu kommer vardan å kackar på döra.-...
Vedvagnen må jag byta däck på tex för att kunna dra in veden....
Annars är det saker jag kan softa med å göra, känner ingen press direkt. Man får se vad dagen har i sitt sköte...
Lite tråkit snön regnar bort -det är så mkt ljusare å bättre då snönligger kvar.
Jag känner iaf att många saker håller på att vända -åt det bättre hållet. Dels hur det utvecklas å saker jag ser å vet jag inte behöver blandas in i -eller kan/vill påverka.
Utan som jag kan slippa undan...;)
Sen saker/händelser jag vill vara med om -å får det..;)

Ska bara komma åt nån bra bil nurå så......

Förklara en färg för en blind

Att förklara en färg för en blind är väldigt svårt. Såg en film -`Mask´med Cher i- en gång där en kille kunde göra det j-t bra. Han sa att rött är så här å gav den blinde tjejen en varmpotatis, å blå så här å gav henne en isbit.....
Det är lite grann så för mig.
Jag känner/tycker saker jag inte kan förklara lixom, jag har kanske för stort behov av att bli förstådd.
Å då jag vill försöka förmedla så får jag inte -eller så kan jag inte. Antingen är jag oförståelig eller så vill vederbörande inte, vore det en person skulle det inte bekomma mig. Men det är inte bara en.....sen vet jag att nåra skyller på att jag är på ett sätt som gör det så. Fast då andra gör till 99& samma sak är det ok...........
Jag finner inte ord.....till det heller.
De som hänvisar till tom luft lixom. Ungefär som de som tror på Gud -ett troende utan tekniska `bevis. vilket jag låter dem göra -så längedet inte på verkar mig.
Saker de påstrår som de inte kan hänvisa nånstans. Ber jag om det så tystnar de...
Saker som jag VET hur det var sagt eller planerat. Då jag har det som jag har det så vet jag åxå att jag förlorar en sån diskussion. Jag måset spela in/ha det skriftligt. Men har inte orkat bry mig mer om det så pass.

Jag är väl en som känner för mkt sådär......

Får man -bör man, gå runt å ha åsikter om andra utan att kunna stödja dem på nått sätt?

Måndag

Idag är det en sån där måndag man pratar om ;)
Grå trist å hel jobbigt komma igång måndag.

Men vet jag att bara man kommer iväg å ingång så ger det sig själv sen.

Ska skarva en avgrävd kabel först sen är det bara fortsätta efter listan........
Jag har även älgkött at ta reda på, tog en halv kalv i helgen till barnen. Det köttet är det bästa att ge de små.
Så håller jag på med fönster med å hoppas hinna få dem klara innan snön virvlar in...
Annars så är det bra, det är som höstar brukar vara ;) fuktiga å kalla. Längtar tills snön kommer å minus grader det är lättare klä sig mot med å så känns det varmare då luften blir torrare.

Sen är det intressant hur jag kritiseras att jag talar om hur andra ska leva då jag själv inte följer det........;)
Undrar litet på vad det kan tänkas vara?....hm......hm

Vad pekar jag finger åt å säger `gör så här!´?
Jag kommer inte på nått iaf, men jag bor där jag gör för jag barn i byn å barna älskar jag. Å har interåd att ha två boenden oavsettt uhr jag skulle göra, klart bo i tält vore nog en lösning.;)
Mitt boende här är det rätt pris på ,men det är ju för jag bor å är på plats det blir så pass billigt. Sen så trivs jag i huset å dess möjligheter. Men det är tunnt me det sociala.

En annan har åxå kommenterat min sociala situation. Den menar på jag `borde skaffa vänner..´
Är lite nyfiken på hur bara.......jag tycker jag har försökt. Men det går junte.
Jag är bra då el behöver dras till bra pris men en vänskap?.........hm
I byn är det helsvårt -inflyttad tex. Jag har erbjudiot mig att hjälpa till vid rally tex men inte hört ett knäpp.
Försökte med slalom klubben men det dog ut då jag blev ifrån flyttad....;) dels för min tid inte räckte till sen för att jag inte hört nått därifrån heller. Jag har besökt olika föräldrar med barn men det är bar vi som hälsar på. Åker på de kalas de blir bjudna på åbjuder till barnens kalas med, men lusten avtar då det kom en !! av 7 inbjudna på sonens födelse dag. Året efter då de var hos exxet kom det 8-10 st, jag vet inte exakt hur många men många fler än hit iaf. Ok om de är sjuk eller har förhinder, men det finns telifån å svara iaf. Jag blev iaf oerhört ledsen då jag såg sonen titta i fönstret å hoppades det skulle komma fler.............

Jag vet inte vad som gör att det inte blev så, men då det kom fler året efter så är det nog inte sonen som skrämmer bort dem ;) å tur är det....

Lite kortfattat -jag kan försöka iaf;)- så har jag förstått det är jag som är/gör nått som gör att folk håller sig härifrån.

Jobbet är likadant så, de lejjer firmor från tsan fast jag är billigare i pris -mtrl är svårt men försöker hålla ner iaf. Men jag gör antingen jobben dåliga eller för dyr eller sköter mig dålit med at hålla tiderna.
tex förra veckan vardet höstlov för barnen å jag kunde inte jobba då, gjorde små jobb då barna såg på film. Vilken god förälder man är då va? på med film så kommer jag hem snart............
Föröker iaf hålla vad jag lovat så.......
Men det som lovar å lovar men bryter gång på gång de högaktas -oavsett hur eller vad det gäller.

En sån måndag är det ;)

En stor helg

Nu kommer den snart, helgen många bävar för -Julen.
Den stora helg med allt vad som den står för saknas.

Julefrid-stress för å hinna allt, jesus-vem är det?, gåvor-va?? fick jag inte mer klappar? familjetid- hos vem är det i år? mamma/pappa?, julmat-finns en månad före å två efter,
Sen all planering för att få det mesta dagarna själv med sina barn, den andra jävlaföräldern skall inte tro den skall få nått. För alla ha barnen över julen själva, denna ljuva familje(?)tid -egoister vi alla är......... Den andre skiter vi i, bara JAG får.

Skall bli intressant å läsa om hur många ensamma människor tar livet av sig i år, fyllkörningar å misshandeln har en topp den med -efter all sprit.
Det är väl bra? för det skapar ju jobb i vården -där ingen vill jobba denna Stora helg.

Undrar hur barnen ser/upplever det att skjussas fram å tillbax å får flera`aftnar´ en hos mamma en hos Pappa å en hos mormor en hos morfar en hos farmor å en hos farfar å kanske hos sina kusiner med -det är nog skilda de flesta idag å då dubbelt av allt. Aftnar å klappar, barnen vill så klart ha mest å mkt klappar. Fåse nu det blir minst sex stycken `aftnar´ med godis korv å klappar hos dem alla -som försöker överträffa deras motpart. `Hos oss är det såååå juvligt å barnen har det såå bra´ osv....

Man mår illa å vill kräkas........

Fast det förekommer faktsiskt familjer som är hela...........nånstans -har jag hört.....

RSS 2.0