Sommar värme

Nu är iaf sommarn här å det är rätt skönt...ett tag. Det är vääääääldit varmt å rätt jobbit å jobba, tur man har de kunder som accepeterar man jobbar på kvällen. Det är skönare jobba då det är lite svalt å svårare få komma vid 6 på morron -OM jag nu MOT förmodan skulle kunna/vilja börja då. Men de e klart vill de ha det så så fixar jag det.
Hursomhelst så är det åxå trevlit då de bjuder på mat. å som igår god mat. Jag tänkte svänga förbi med lite älgkött jag är övertygad de gillar......*L*
Annars så känns det rätt meningslöst då det är mest folk jag träffar för den jag är då jag jobbar. Var visserligen å hälsade på en tjej å hennes kille å polare då de grillade å hade det trevlit. Jag for förbi dessutom ett gäng som satt vid ett hyreshus *L*  vid ingången å grillade. Å då jag for hem vid 2400 ca så passerade jag tre andra som var fulla å hade det trevlit PÅ vägen *L*. Kort sagt så är det så känns det tråkit på nå vis.
De umgås med sina vänner å grillar-dricker å har skoj medans jag jobbar litet en fredagkväll för jag inte har å göra..........
Så min sociala situation är nog inte vad jag varken tänkt eller önskat det skulle resultera i...........
Men jag är inte utan vänner å kompisar men kan inte påstå jag måste planera mina tider......*L*
Ikväll så skall jag iväg å grilla å jag var faktiskt bjuden igår med fattat fel -ovanligt*L*- å trodde det var ikväll som jagvar dit bjuden så. Men jag vimsar till det å fattar fel -å på sommarn blir det mer feluppfattningar då den j-a värmen gör jag blir `full´ lixom. Känner mig `nyktrare´ på  morron då jag dels är utsövd å svalare ute, på nåvis så påverkas jag av värmen uppe i huvet. Ok billgare att känna sig bersusad men inte rolit dagtid, gå runt å leta grejjor jag inte vet vart jag lagt osv. Men på nåvis så är det hemma då jag slappnar av mer, på jobbet så är jag helt fokuserad på jobbet å blir tröttare så men är `duktigare´ att hålla koll då.......men hemma så sänker jag garden å tycker att `det ordnar sig´. Å förlägger eller inte ser/hittar saker .m.m.m.
På nåttvis så de som känner mig känns det helbra med de som jag träffar å som vill träffa Mig. Som vet hur jag är å vem jag är..............

Sommar värmen alla gillar gör iaf att jag blir en `yrpelle´ så ,,,,,,,,fast visst är det skönt med....ett tag.....*Ll

grillat

Ikväll bjöd grannen upp mig på grillning. Så jag tog med ett par flaskor å litwe älgkött, å ett glatt humör. Jag var dock litet trött efter dagen men är glad att nån bjuder hem en så där bara.
Alla har sina sidor goda å dåliga å jag tycker deras positiva är klart övervägande, det spelas blues å skålas för fulla muggar. Å skratts å ljugs lite lagom sådär. Det är visserligen arbetsdag imorrn men va f-n det är sommar en gång per år, å man får passa på när nån är på `G`juh.
Det känns skönt sommaren är här på riktigt nu........;)

Imorn är en ny dag -får se vad den kan ge.......mer grillat då det är fredag? :)

visste de om?

Vore intressant å veta om de som hade planerna förstod att det skulle bli såhär då `kvinnans rätt´ skulle förverkligas?

Jag är öppen å förstår att mannen å kvinnan har olika egenskaper. Mannen är starkare fysikst å kvinnan psykiskt -oftare än män iaf. Visst finns det alltid de som faller ur `mallen´ men det går inte att generalisera helt rakt över alla så, men i huvudsak. Vi har olika kroppar -fysiskt- på flera sätt.

Tex så skall det in kvinnor i elektriker branschen -den bransch jag ser bäst juh, men då ska de göra samma saker åxå. Jag vet att det förekommer att hon skall stå å göra `finjobbet´ å koppla då den manliga kollegan får göra det tunga fysiska jobbet. Det är ett fysiskt krävande jobb ibland å de måste de kunna ta å göra ALLT och inte bara `finjobbet´..............

Lönerna är en sak kvinnorna tar upp -vilket stämmer att lönerna är olika. Men det har sin förklaring, dels ska man kunna stå på sig å förhandla. Sen åxå att det kan innebära merkostnader för företagaren om det anställs en kvinna, om hon tex blir med barn. Då är hon borta ett tag, inte bara ett par veckor utan rätt länge. Att tillsätta en ny på samma post som är ny m.m gör att merkostnaden ökar -komma `in´ i jobbet lära sig rutiner m.m.m.m sen har de flesta kvinnor en månatlig återkommande blödning som en del mår mkt dåligt av å presterar mindre/är borta nån dag. Inte ALLA men en del....

Sen som det ser ut idag så klagar kvinnor på att `män vill bara en sak´ vilket stämmer ofta för att de får inte mkt mer heller. I barn frågan så hamnar vi offside direkt då barnen automatiskt skrivs hos mamman tex. Sen att kvinnan sätter sig högre än honom och om mannen tex tänkt vara snäll å städat å får höra hur dåligt det var -å hon gör om. Snacka om att sänka.
Eller mannen får höra hur j-a dåligt han möblerat, fel gardiner, fel tvätt å har tråkiga/fel kläder. Tror fan det att han tröttnar å ger fan i det bara, det som kort sagt innefattar hemmet. Som många kvinnor anser de är bättre på, som säkert stämmer. Men han inte ens får chansen....
De kvinnor som anser de är bättre ta hand om barnen å kollar hela tiden på hur han gör osv. Jag tror INGEN står ut med att bli kontrollerad hela tiden.
Eller ta det med barnens serier/sago böcker, sune, Kråke m.m.. Vem är den `dålige´ i de berättelserna?
Vem misslyckas å klantar sig hela tiden -jo Pappan. Skulle man vända på det å mamman vore den dåliga/klantiga -vilket herrans liv det skulle bli. Vilka protester ! `hur man behandlar´ kvinnan osv osv.

Jag har kontakt med flera tjejer/kvinnor på nätet -ovanligt- å får höra ofta hur de behandlats illa. vilket jag inte försvarar alls men förstår männen litegrann. Då jag sitter `på andra sidan´ så, å hör hur män pratar å vill å tänker.
Många känner sig utvisade å skiter i vem eller vad de utnyttjar.
De limmar å får vad de vill å tar sen nästa, då de iaf är dåliga å inget å ha i famlijen lixom.
De `slår tillbax´ mot kvinnan i allmänhet å `blåser´en efter en för de vill `ge igen´.

Kvinnans hormoner är lite höga/låga å som påverkar henne efter en graviditet, de borde kunna tänka å förstå det å vänta `tiden an´ litegrann. Men i dagens Sverige så misstar man sin SGI om man inte får barn efter 2,5 år efter det senaste barnet. Jag tror inte kvinnan har kraften att få barn så pass tätt. Å jag anser det `systemet´ -det med 2,5 år å SGI- är helt fel.
Varför är det vanligare att par flyttar isär efter andra barnet än att de bor ihop?
Nu flyttar de flesta ihop igen men statistiken säger att de separerar fler just efter det 2:a barnet -iaf enligt mina kontakter.

Sen om de bor i olika hem å han ser/får höra hur hans barns mor byter killar som lakan. Kvinnan han sett som en god mor åt sina barn å som han älskat, men hon lämnat...........
Den `sänkningen´ är mkt större än det om städningen -som går över på ett par dar. Hur sen hur man ser ner på mannen -som försöker-  vara barnens både mor å far å försöker ge barnen `rätt´ kläder m.m. Men som folk ler åt honom/andra om barn å säger `det syns barnet är hos pappan -med dom kläderna! ´ å ler.............vilka misstag han begår å som de flinar åt. På skolan eller dagis/fritids , som det ihuvudsak är flertalet kvinnor som jobbar å därmed lita partiska. Kanske för de själva inte trivs med sin make..............

Jag har iaf sett å hört hur de kommenterar andra barnskläder m,.m.

Ta bara det om skolans `systemet´ -hur tekninsterna tvingas läsa humanistiska ämnen för att de inte skall bli för tekniska. Vi är sämre på nån konstig skala vi inte ser......teknister vi nu är -å sämre än `goda/bra´ människor....
Men läser humanisterna nån teknik för attförstå teknisterna?
Ska man inte gå halva vägen var lixom?
Varför skall bara vi teknister lära oss `det rätta´ sättet å vara? Å inte tala om att de borde kunna se våran `sida´ ?

Tyvärr så verkar det som om misshandel av kvinnor ökar, det är väl det sätt mannen försöker behålla `kontroll´ på sin status i samhället. Mannens roll har försvagats å han blir vilsen.
Men ett sätt jag fördömmer men tror mig förstå varför det blir så.
Det ska inte vara en URSÄKT att göra så men det men en FÖRLKARING.

Om det var en sak de hade med i sina `kalkyler´?
Jag tror det måste förankras på en längre tid.

Jag vet vart jag står i de frågorna men tror inte samhället är `moget´ för de förändringarna -än..

missommardagen

lite matt idag men haft det heltrevligt igår.
Grillade å sill å nubbe m.m.
Sen att det inte regnade.........så mycket utan bara lite dropp så.
Känns skönt att jag har en som iaf vet om vem jag är å accepterar det å låter mig få vara utan att peka finger å fråga eller kritisera.

AnnaLena i Strömsnäs Du är helbra iaf.....inget krussidull å tillstyltat utan bara är å får vara så.........*L*
`Äh de ordnar sig.....´ känns det igen`........*L*

Ville gärna ta lite snapsar å så å kör junte bil eller ens tänkte det heller `sov här du.. de e lungt...´ å sovsäcken for med.
Härlit att det finns naturliga människor som `just go with the flow´ lixom........å inte bara jag..........

Får se vad som händer ikväll...........

uppskatta

det Ni har för Ni vet aldrig när det kan försvinna -eller varför.
Oavsett vad man misstar är det tråkit.
Någon en bok, kreditkort, nycklar, -men det är bara materiellt som går att köpa nytt/byta ut.
Däremot om  man förlorar nått personligt som tex Tomas Fogdö som förlorade förmågan att gå å röra sig, trots han var-är en stor idrotts man. Nån som förlorar ett öga, men det som iaf går att se att det saknas.
Jag har förlorat nått jag aldrig kommer att få se vad som försvann. Jag har förlorat det mesta av mitt liv, nej livet är kvar å så men det som hände i mitt liv innan 1992. Så mina erfarenheter samt det jag lärt mig är det mesta borta så, det är tämligen enkelt att lära sig skriva å räkna. Men vilken kille har inte trampat av pedalen å slagit i det ömma delarna mellan benen, eller sagt/gjort/sett misstag begås å dragit slutsatser å hur man undviker/åtgärdar detta.
Jag har inte samma `backup´ som en man i samma -unga*L*- ålder.
På nått vis lever jag igen mkt av det då jag har den stora förmånen att få leka med mina barn, om de vill är tveksamt..*L'
Att bygga tex en trädkoja är inte svårt å inte så emotionellt, det är mkt svårare att man inte har i `ryggsäcken´ hur det var  då man kysste sin första kärlek. Olika plan å olika typer av känslor.
Det jag `fått igen´ är mer som kort om jag kan erinra mig lixom, inte lukten temperaturen eller känslan av den situation jag var med i då. Man upplever så mkt mer än vad som man reelt lär sig lixom. Att läsa om en sak å upleva är ett annat.

Varför tror Ni att barn lägger handen på plattan fast Ni sagt det är hett?
Att höra å förstå är en sak som inte har samma `upplevelse grad´ som att prova å känna vad hett är. Nu är det ingen bra upplevelse men sann på sitt sätt, barn måste få bränna sig för att förstå vad hetta är lixom.
Undrar om personliga livet är likadant?
Att man förstår vad smärta i kärlekslivet är -men förstår inte dess bistra känsla förrän man kännt den.......................

Jag har mött å lärt känna flera olika typer av skador som folk fått. En jag träffat reagerade mkt å som jag tror att han själv fick en inblick i hur det är, det var min advokat berättade att han har en axel skada som ger honom smärta i axeln å den `invidualiteten´ (handikappgraden) var bestämd till `ett par procent´ å där sitter jag med hjärnskador som är tio ggr högre än hans besvär lixom. Men hanb upplevde den procenten som ett bekymmer..... Å då styr vår hjärna ALLT vad ser/hör/upplever/säger/känner m.m.m.m.m
Fysikska skador på armar å ben går de flesta att träna bort, å det är bra.
Men de som är borta å inte går att `träna upp´ hur värderas det? inte mkt -ett par hundra tusen är det värt, åsså motsvarar det ett par månars jobb för de som styr vårt land å är utbildad till ett ordinärt jobb. Min möjlighet att `växa´ är begränsad dessutom. Å bara att inse sin förlust å få höra vad det är värt så vill jag bara kräkas, på allt å alla.........*L' -nästan iaf.
Men en sak INGEN nångång kan ta av mig, det är den glädjen jag har att kunna röra mig å kunna prata, till mina närmastes trötta öron.....*L* för ju mindre min umgänges krets blir ju mer får de stackarna höra.....*L*
Då är det mkt om elbranschen eller det som rör sig i min tilltufsade hjärna just då......*L'

Svensken har svårt att visa uppskattning eller vad de tycker om nån i sin familj/omgivning -vilket jag tycker är hemskt tråkit.
 Lägg handen på någons axel å beröm den för nått den gjort å se vilken inre tillfredställelse deras ögon visar.
Eller hur mkt Ni tycker om nån -eller älskar. Gör det då Ni känner för det, inte för att `det är dags´ eller ` nä det sa jag i förrgår..´ gör det då Ni känner Ni vill säga det emotionmellt inte efter nån tidsmall eller plikt.
Ärligt å uppriktigt uppskattas mer än saker man bara säger `för å få den tyst/lugn´.

Försök visa er omgivning vad Ni tycker om den -å är det illa kan man lika ge fan i å klaga för nån annan gillar den å låt den få känna det positiva iaf. Det är inte din sten att bära -deras tyngd (bekymmer).................

Ta hand om varann mer på jobbet eller i familjen å vänner............

Visa Er uppskattning idag för imorrn kan det vara Din tur att få en klapp på axeln............

missommar

Ok nu är det missommar 2009. å barna är hos exxet i år med...........

Tror jag varit inne på det förut men kan lixom inte låta bli då det återkommer gång på gång.
Det pratas vitt å brett om jämlikhet, men ingen har förstått tror jag om jämlikhet angående barnens vistelse.
Å kniper det för tjejen så är det bara antyda om `eventuell, möjligvis, kanske att mannen var mycket kärvänlig´ så
klipps deras band av. Visserligen vore det hemskt  OM det vore så men hur vanligt är det?
Kvinnor tar deras barn å försvinner med stöd av andra ( sårade?) kvinnor.
`Vi skall hålla ihop!´ oavsett vad tingsrätten beslutat.
Sen får de väl en `tillrättavisning´hur å vad det inebär är jag osäker på, men tror att om mannen gjorde samma
sak blev det ett hårdare straff.

Det skall delas så j-a lika ialla väder. OM det inte tillfaller den ena -varje gång.
Jag har iaf inte mkt å säga till om.
Vart blir barnen skrivna automatiskt? hos Pappan?.........
Sen gör man ett avtal under vissa förutsättningar å de förändras borde man väl kunna ändra det?
I mitt fall så fick if jag inget bostads bidrag å vi skrev barna hos exxet, nu då hon inte får -av nån anledning- så
är det inte ens tal om att sklriva ett barn hos mig. Så hon kan flytta med barna lättare än om jag skulle flytta.
Jag blir antingen låst här eller avsäga mig delad vårdnad..........
Det blir oftast på kvinnans villkor -oavsett vem eller var i landet man bor.
Sen blir folk förvånade att pappan inte `tar sitt ansvar´ som den far han nu är.
Kan det hänga ihop med hur lågt fädrernas värderingar står?
JAG får iaf finna mig i mer å mer..............exxets å hennes nuvarande betämmer saker om mnia å hennes barn
å jag får bara acceptera. Inte alltid men oftast, fast är det utgifter så blir barnens far mer involverad ( som jag läst om iaf).

Det är noga att julaftnar är varannan gång, inte födelse dagar. Om de är här å där om de fyller år på `min vecka´, så får de flera olika fester, barn fest här då det stökar till(?) å `vuxenkalas´ där -vuxna från en sida för det går inte å åka hit, jo deras mormor å morfar gör det. Jag besökte mina barn på deras födelsedagar jämt förut för jag tycker de är värd det. men man tröttnar till slut på det med....då det blir komplicerat -tider.vart.m.m-  å tvingas se den hon delar säng med nu stå å flina.
Fast det känns väl bra å hinna vara före femtio strecket iaf?
Sen är det helnoga på vilka kläder de har å vart, vem som köpt det osv. Jag tycker att det är barnens kläder så
de borde väl få använda dem vart de vill, det är ju de som skall bära dem !!
Visst är jag man å inte kan välja rätt osv men jag försöker efter den ekonomiska möjlighet jag har, vilket inte är så hög.

Det är en j-a skillnad på att lämna å bli lämnad iaf.
Då det dessutom sker på min bekostnad att barnen skall få ha det bra, fast jag inte `ställt till ´ vår situation............

Jag har undvikit ämnet förut men varför skall jag tiga å bli behandlad illa, å vara tacksam?
Till slut blir bägaren full..............

Men det är  ju bara missomar.................igen utan barn, `famiolje högtid´ jo j-r då det saknas snart familjer idag.
Mamma/pappa å deras nuvarande.........

Lägg på sillen nu å skåla å ha det bra.................

sköta sitt

Lite kortare den här gången..........*L*

Jag börjar bli mer å mer trött på att folk lägger sig i vilka fel jag gör.
Inte vad som jag lyckas med eller gör bra, utan komma med pekfingrar `.är det rätt att xxxxxx.´ `varför gjorde du....´ m.m
Så längedet inte påverkar andra på det sättet de tror så låt mig sköta mitt.
Jag får/vill inte veta å låter det vara oavsett hur/var/när de håller på med sitt..............
Låt mig få göra mitt med............så länge ingen såras är det inget problem för nån.
Å se efter ert eget beteende först innan man pekar åt andra vad de gör, eller vad de inte gör.

Sen om jag mot förmodan skulle lyckas med nått bra så är det heltyst.
i mitt boende gör jag vad jag vill på mitt sätt !!!!! äter vad vi vill har vilka kläder vi vill m..m.

Jesus

Det om utveckling så har jag mina filosofier å då hur man skall gör med barn, men vet junte om det är rätt å om det funkar. Kan vara olämpligt -väldigt olämpligt-   att testa det på sina barn OM man misslyckas.......*L* Jag vill inte riskera det iaf, utan får testa lite soft sådär.........kan gå in på det mer sedan -kanske. Men lite kort låta barn bestämma å sen får de stå för det, att vara ansvariga för sitt handlande å inte skylla på andra vädret hunden eller vad som helst.


Jag har hörde på radion i helgen eller var det på nätet?...hm.hmm spelar ingen roll för andemeningen var iaf densamma.  Lite förkortat så hade personen ingen respekt för de som föds till nått de inte skapat själva, exemplet var då Paris Hilton som är ett bra ex.

Vad har hon egentligen gjort? Mer än svassat på krogar, gökat på cam å bara funnits å `lekt´ på sitt sätt. Sen att folk vill se vad å hur hon gör, det skulle bli nått teve program om att bli hennes vän nu.........urk.

Jag menar det måste finnas nån annan att göra program om som verkligen gjort nått.........

Jag tror det finns ett flertal individer i världen eller ta bara Sverige som gjort nått mkt mkt bättre, för att göra mer än en sån gör nog varje arbetande person -inte jag dårå...*L*

Det finns liknande IQnoll folk i Sverige iaf, lyckas synas å vips !!  så är de på tv eller nån tidning..

Det lustigaste av allt att folk köper det med, fast vilka alternativ finns? producenterna vill åxå oftast en sak. De vill sälja å tror att folk bara vill ha det ytliga dårspeleriet de erbjuder. Fast de är klart att inte se alls på teve, eller se på annat. ;)


Det  informerades i veckan om `sommarpratare´ jag har kollat och fick känslan att det är åxå en repeter historia med. Många har pratat förut eller jobbar i media annars eller makthavare på olika sätt.

Undrar å hoppas det vore bra å ha med en `vanlig´ människa som har ett liv med barn, skola, fritids aktiviteter å som har något att säga. Jag tror det vore intressant för många att höra sånt med, det finns många levnads öden som aldrig får chans men som har verkligen nått att berätta. De som haft släktingar som dog i Estonia tex eller i cancer som alla snart har. Eller som hjälpt sin dotter med nån sport eller nån egentlig bedrift. Frälsnings armen arbete i storstäder eller nån som jobbat i Afrika å hjälpt nån där eller.....ja säg...


Jonas Gardell har skrivit en bok om Jesus, jag har inte läst den bara bara vad de som läst å vad det sagt så. Å tex att Jesus inte var en långhårig lång ljus vacker man tex, blev jag förvånad?

Nä inte det minsta, för jag hänger ihop det med min teori om vilka som är ödmjuka.

En som föds rik å vacker, eller blir fotomodell å är vacker eller någon som blir rik.

Är de ödmjuka?...................jag vet inte om många iaf, skulle isåfall vara Kamprad . Jag känner inte honom men han har gjort det j-t bra å fått för mig att han är som folk i allmänhet. Men lite kort sagt, rika kändisar å snygga behöver inte krusa nån utan får det de vill iaf.

Så att Jesus var kort, tandlös tunnhårig filosof förvånar inte mig iaf.  Han har nog fått gå den vägen vi vanliga fått vandra, sen om han gjort å klarat av allt det talas om är nog hur mkt man tror på Gud. Jag tror iaf att han var en bra å snäll å en stor filosof som ville alla gott, sen om han blev för populär så ville makthavarna ta bort honom


Som vårt EUval -RÖSTA!! Säger våra politiker, beordrar oss nästan. Sen blir det inte många som röstar, å undrar varför?

Kan de vara så att de inte känner för att rösta fram en person som inte får stå för vad de gjort utan skyler på utredningar å guuuu vet vad, å sen så får det en lön på 120 000:- i mån !! de får på 10 veckor -2,5 mån- vad vi vanliga får på ett år !!!!! Å fan vet vad de gör å kan göra................

Det vi borde göra är att å dit å rösta blankt, tänk om det skulle bli 80% blank röster. Då borde de fatta vad vi tycker.............

De behöver heller inre vara ödmjuka då de kommit in, innan så lovar de guld å gröna skogar -sen`...nä det gick inte, pga av...´ så skyller de ifrån sig..........


Nä Jesus var ärlig å bra på många sätt, sen om prästerna gjort det till sin egen fördel får mig å må illa. Tex de i katolska kyrkan, den präst i Usa som pippade små pojkar å flickor å de bara flytta iväg honom. Till en ny `marknad´ å han fortsatte bara där. Sen han dömts å suttit av 6 år så friades han å bor i Irland å lever som vanlig man å ingen i byn vet om det. När de utsatta ville träffa påven på den dag då `folket´ får prata med honom släpptes de inte ens in. Liv som prästen förstört å som får leva med det varje dag


Jag tror iaf inte det var Jesus tanke med sina filosofier iaf..........


texter

Det finns mycket man kan lära sig av/genom. Filmer-några, musik texter-flera, erfarenheter-mest....*L*

Jag lyssnar gärna på texter som ger mig nått å helst då med bra musik, det är väl därför de skriver text å musik. För att nå och beröra, en del gör det för att tjäna pengar -men det håller inte lika bra lika länge. Likaså med filmer. Hur ofta har man inte sett en bra film men glömt vad den egentigen handla om när man startat bilen å börjat hemfärden. Bra för stunden men inget som ger sitt innersta något, visst kan åxå det fylla sitt ändamål. Att få skratta å må bra i 1 tim å 35 min, för så långa är filmerna då de ska fylla två timmar på teven å de måste ju ha reklam pauser......*L' jämna timmar...

Jag tror världen vore trevligare om man vore ärligare å förlät andra mer. Lite som jesus sa -tror jag han gjorde iaf-  att glömma å förlåta mer. Visst är det svårt att behöva `sänka´ sig å krypa till korset -kanske. Eller så gör man det å sover helbra ,bättre iaf, sen -om man inte har nån sjukdom, mytoman tex.

Jag tror att ALLA människor utvecklas genom livet, olika mycket beroende på vilken period i livet man är. Tonåren då hormoner rusar igenom å gör om röster längder å ......... fysiska attribut å det går fort med förändringarna. Mot en äldre person på 83+ å gjort det den vill å är nöjd å lixom `stängt´ sin dörr. Då det inte sker så mkt å de inte vill det heler utan är nöjd. Det är en frid att se de som är klara med sina liv å se dem somna in. Mot att se en ung person ryckas bort mitt under sin start i livet, det gör mitt hjärta ledset iaf.
Jag har träffat flera personer som varit med om olika saker å ändå är tacksamma för vad de har, fast de inte kan gå tex. Sen hör jag en kompis vara förtvivlad för att hans bil är repig i lacken...............ribban ligger olika högt (lågt?) för oss alla.

Men att få utvecklas bredvid någon är något vi alla vill, då vi egentligen är ett flockdjur. Inte ala kanske men de flesta. 
För vi är djur från början, sen att vi har speciella egenskaper å kan göra komplicerade saker -det är en annan sak. Vad det sen beror på att vi kan mer vet ingen, teorier som von Dänicken givit ut, utomjordlingr eller den religiösa varinaten oavsett vilken religion såp är de alla uppbyggda på samma sätt. Sen HUR man skall komma `vidare´ är det olika teorier om. Men en egenskap vi har är att vi utvecklas att planera å se vad det leder till.

Jag trodde då jag vaknade upp å kom ut i livet att vi var likadana hela tiden lixom.
Så gillade jag korv å inte glass var det alltid så, men jag upptäckte att jag ändrade mig inombords. Men höll fast vad jag sagt förut, för jag ville inte vara `ostabil´ i psyket lixom. Sen då jag kom på att alla kan byta åsikt/smak å utvecklas blev det en stor föränrding för mig, det kändes friare då.

Jag tror att det är så med alla, bara man vågar å låter sig utvecklas. Det finns många som vill ha det `som det alltid´ varit, å vore alla så -ja då skulle vi sitta kvar i grottorna än. Men det gör vi inte !! Till stor del beror det nog på att några ville mer än andra å drog iväg med nya ideer m.m. 
Jag tror att alla har den nyskapande människan inom sig -nånstans- lite olika djupt bara. Å har man då nån som man uytveclkas med åt samma håll -kanonbra. Men om man glider isär vid utveclking är det nog -tyvärr- bäst att vara vänner men inget mer. Jag har i vissa fall kännt man inte hunnit med lixom utan blivit orättvist utvisad..*L*

Har inte alla nångång ångrat saker man gjort -eller INTE gjort...........för att ta en påhittad men en jämförbar berättelse.
Om man -eller kvinna*L*- är på en buss eller fest eller någon tillställning å kommer ilag med en annan person som man börjar prata med -jag pratar iaf med ALLA..*L*- å den man pratar med känner man direkt är på `samma våglängd´ . Oavset vilket ämne det är, jakt, bilar , virkning eller livet efter detta å man bara bubblar isjälen å vill prata hela natten/resan. Så ringer vederbörandes telifån å de går bort, mitti diskussionen. 
Så tänker man att ta deras mejl eller ge sin adress, men personen i fråga kommer igen å säger att hoan måste gå
`så tack å hejj det var trevligt!! -ville du nått mer?´
`.....nääää, tror inte dä....´ 
Å den personen går, å man inser efteråt vad man feg var å vad dumt att man inte tog/berätta melja adressen...............så är det försent. Så får man höra den presonen har sagt samma sak åt andra men ingen vet vem det var lixom. Jag har iaf fått den känslan, att jag inte fått visa vem jag är lixom . Utan bussen gick eller mobilen ringde, å jag blev lämnad med så mkt kvar att ge men inte fick den chansen ens.

Nä ta  vara på dagen direkt, vad den har att erbjuda -imorgon kan va försent om det inte kommer. ( seaes the day eller nått)
Vill du göra nånting skjut INTE upp det, gör det NU !!!

För `om hundra år finns varken du eller jag kvar eller våra pengar kvar´ (Gruppen Vildsvin, som åxå säger en del obekväma sanningar).

En jag lärt känna i grannbyn -AnnaLena `på posten´ har jag pratat rätt mkt med, å vi har en liknande sits. Vi är inte stöpta efter mallen. Utan är som vi är, vilket inte passar alla. Ärliga men inte burdusa utan undviker såra andra `bara för att....´. Men tycker vi nått så säger vi det = obekväma -men ärliga å sover bättre, men bladdrar inte ur oss överalt exakt vad man tänker utan håller igen om det bara skulle såra någon.

Vi borde alla få vara som vi är är å utvecklas åt det håll vi utvecklas åt, inte kanske vad vi vill men gör det iaf. Tänk om en storkarl upptäckte han kände han ville knyppla å göra grytunderlägg, vilket öde !! ja om man måste börja bekämpa för att `passa mallen´. Eller om han började knyppla -vad det nu innebär-  å fick göra nått han egentligen vill. Mot att göra saker andra vill för att motsvara deras åsikter å tyckanden.
Undrar om han vore gladare då?

Tänk å få leva i en värld fri från andras åsikter å dömmanden, att få vara den DU vill vara å egentligen är.

En låt med bra text till är Metallicas `Low man lyrics´hel bra låt men kanon text, för lång berätta här. Låna/köp å lyssna. Eller Elvis Presleys `In the getto´ tragisk men ärlig.......som Metallicas får de flesta att tänka efter.

Jag har skrivit upp vilka låtar jag vill ha på min begravning iaf, som är `jag´ i många hänseenden.
Jag har gjort det nu för jag vet junte när det är `min tur´ ...............

Jag får ont i hjärtat då jag förstår att nån jag kännt i mitt liv inte har det bra, å jag inte kan göra nått. Men vill/vet dock inte hur eller om jag får........eller bör. Jag vill inte `lägga mig i´ andras liv så utan kan bara se på.
Ibland då jag diskuterar med folk säger jag ytterligheter för att `reta´ eller för att provocera fram en reaktion. Vilket jag får äta upp -men jag vet vad jag tycker iaf så...*L' Men den jag pratar med `väcks´ liom å tycker iaf nånting.

Jag skriver oftast här å nätterna -om jag inte blir upprörd- på dan å bara måste.......*L*
Litet jobbigt att läsa mina `romaner´ men jag känner det inte är klart här än.............*L'

Jag får det mer nån annan gång.............
Med fler texter av många arister som ger iaf mig mycket.
Det finns rätt många.........

ny vecka

Ok så var helgen över.....kan inte påstå jag varit stressad direkt.
Jag  har däremot gjort klar bokföringen inför deklaration.
Nått nödvändit ont, vore nog bättre om man hade mer koll på vad å vart man kunde trixa med siffrorna. Nu är man inte nog duktig på det utan gör det efter boken å `får på pälsen´ då varje år.....
Men på nått vis är det mitt val, känns som om det iaf är värt det då jag åtminstonde får träffa folk via jobbet....
När man bor på vischan såhär så får man ta det för vad det är.
Jag funderar ibland på vad som egentligen vore alternativet. Då jag bor här så är det jäääääääääävlit långt bort at åka  40 min, det är det inte värt lixom. Men om jag bodde i stan 5 min ifrån folk men om jag hade lika många besök då, hur dte skulle kännas. Kanske bättre att få tro det är pga avståndet från tätort.
Jag börjar inse fakta mer å mer jag blundat för förut. Jag fick tex frågan om jg skulle vara med på ´storsloken` i söndas i helgen, de har nämligen en tävling för fiskarlag om vem som tar största/mesta gäddan-orna. Jag fick frågan i veckan å log å svarade, som jag inte ens tänkt på innan `vem skulle jag åka med då? Min son? känner ju ingen att åka med *L*´ .
Å på nått vis så gav jag mig ett svar jag vetat om men inte tagit till mig lixom. Har ingen som helst kontakt med folk å ingen kompis ens i byn. Jag har dragit mig tillbaka det vet jag, men innan så försökte jag å umgicks iaf med nåra i byn.
Tex då jag var engagerad i slalombacken så var jag iaf NÅN på nå vis, träffade folk osv. Jag trivdes rätt bra med det å ville inte vara för diktatorisk utan har filosofin att de `gör så gott de kan´ lixom. Fick nån ett uppdrag så försökte jag följa upp det å hade det kört ihop sig så var det att sammankalla till möte igen ,om de inte trodde/ville jag kunde hjälpa till. Jag hade iaf det förtroendet för de i styrelsen att de gjorde på bästa sätt bara. Hade inte höga krav på mötesprotokoll tex men det var iaf klart vem som hade vilken uppgift lixom. Jag är väl för mkt praktiker å för lite byråkrat.
Varför skall man `hänga´ den som VILL å försöker hjälpa till? bättre att ge den sitt stöd oavsett om det blir optimalt resultat...bara de gjort ett bra försök är jag nöjd.

Jag oroar mig mer för hur barnen tänker å ser/tycker desto äldre de blir.
Jag märker på -iaf- sonens frågor å åsikter att han ser mer än vad de närmaste tror. Jag tror han döljer mkt han förstår iaf, saker han inte vill visa. Annars är jag MYCKET stolt över båda två då det gör bra för dem på dagis å skolan. Det var nog annat med far deras, som var nöjd med att bara hänga med. Inga ambitioner alls utan gjorde bara som lärarna sa...ofta som de sa....iblan....det hände väl att jag gjorde som de sade.*L'
Jag  har  funderat rätt mkt på slutet nu å är rätt nöjd med det jag gjort å varit med om ,har nåra pkt kvar på `listan´. Sen de är klara så behöver jag inget mer, känner mig rätt nöjd. Eller....nä inte nöjd för det tror jag INGEN skulle vara med det `reslutat´ jag genomfört med mitt bidrag till utvecklingen så. Jag vill mkt mkt mer men har inte orken eller ens får möjligheten att få bidra med det jag vill -till nån........*L* Vore jag mer humanist så skulle jag vilja skriva en bok, men har inte orken eller den förmågan att genomföra ett sånt `projekt´. Jag börjar få slut på pengar att kunna jobba åxå. Det kostar för mkt att hålla på vore bättre lägga de pengarna på annat. Jag tycker synd om de som idag lejjer fel folk till jobb de enligt lag inte får utföra, min bittra erfarenhet av försäkringsbolagens attityd är att de kommer att följa lagen samt deras egna avtal i framtiden -vilket bara några få procent av landets befolkning tror det blir, däribland jag. Jag mår bra då jag vet jag haft rätt men inte i den här frågan, vilket jag hoppas jag har fel men tyvärr.......vi får se, Framtiden får utvisa vad den har i sitt sköte.....*L*

Veckan som kommer har iaf nått positivt med sig, deklaration jag inte vill veta resultatet av...............men andra saker som är bra. Ska avsluta nått jobb å se till å få iväg fakturor så det blit lite kulor att sänka min skuld hos grossisterna. Jag visste det skulle bli såhär nu. Så då jag fick handla så beställde jag mer än vad jag behövde för att kunna jobba vidare fast de stängt mitt konto vilket det är idag.......*L* hoppas det inte går till fogden bara. Jag har iaf svårt få plus resultat i verksamheten, vilket egentligen är konstigt. Om jag tex köper en sak för 1000:- säljer den för 1150+ moms samt monterar den för 400:- så borde vinsten vara på 500 + momsen som ska tillbax nästa år. Men så blir inte fallet, tex att stå med i telefon katalogen med telefonnummer kostar ca 6000:- / år å då har jag ingen stor text utan mest bara bas införandet i det närmsta området. Sen är det utgifter för försäkring, lager, bil ( skatt förs. m.m) verktyg, kläder kontors mtrl m.m. Saker inte en svartjobbare behöver bekymmra sig över, han har allt från den firman han jobbar på å den företagarn är glad att få sälja mer material. Så med den typen av konkurrens är man helt enkelt för dyr å då  ointressant. Hoppas då bara att det inte händer nånting så bostads ägaren då inte får ut för sin skada eller att han berättar vem som gjort jobbet å han får ett betalningskrav från fast.äg. försäkrings bolag eller från fast.äg själv om han inte får ut på sin hemförsäkring.
Kort sagt finns det ingen vinnare förutom företagaren som fått sälja å fått marterials vinst men som inte behöver stå för nånting, å skulle han försöka med att skriva hans firma gjort nått går inte det heller. Papperet måste iaf vara från bygnads året...
Nä det om detta nu -det är heller inte min sten att bära.......*L*

Jag har mina att kånka runt på å ska först ta mig igenom den här veckan med allt vad det innebär......
Jag skulle må mkt bättre om jag kunde iaf köpa mig saker jag kunnat jobba med här hemma lixom , visst kan jag gräva gropar för att fylla igen  dem...*L* -men det känns inte meningsfullt lixom.....*L*
Kan mest bara planera å förbereda å börja med två nya jobb nu.....sen deklaration är klar å mina ärenden är färdiga.

Så ser kommande vecka ut...............

vilket har högst värde?

Idag tror jag att  folk har börjat ändra värderingar i sina liv.
Att det flyttar mer folk från `sitty´ i städerna å mer ut på landet är en sak.
Man har kanske börjat se att leva det  liv man lever för en sak i slutändan inte är så mkt värt -trots allt.
Att man hellre ser sina barn växa upp istället för att kunna köpa en fin å bra bil, att bo fascionabelt.
Lite kort förenklat att man värderar humanismen mer.

Jag är tekniker på arbetstid :*L* å humanist på min fritid.....L** Sen då det blandas ihop kan det bli komplext...........

Har märkt att idag så ser folk att det går inte å jobba å bli milionär på ett hederligt sätt.
Jo det är klart kommer man på en revolutionär lösning så är chansen större, tills de i asien ser det  kopierar det å låter barn jobba för en billig penning......;( -men vi köper ju deras kläder ,tex, för de är sååå billiga.
Eller om du får en hit i musik på radion typ. Idag är det fler som försöker bli artister å bli kända så, eller att bli kändis via `Big brother´ typ. Tänkte på de som hade sex i rutan eller bara ser bra ut å bildmässiga så får de jobb i den branschen. Man kan ju även via spel -lotto, trav .m.m-  bli tät med, fast den chansen är rätt marginell men visst finns den.

Jag vet iaf vem jag är i det hänseendet iaf, spelar litet å hoppas å jobbar det jag orkar för att få det sociala.
Lägger min tid på barnen å försöker vara vänlig mot de få vänner jag har kvar. För mig ger det mer att hjälpa å se de uppskatta det, som betyder mer än att tjäna pengar. Det är väl därför min firma går back hela tiden..........*L*
Jag är för litet affärsman att har ett samvete än att `klå´ folk på pengar. Sen att jag blir blåst själv har mindre betydelse...........
På nått j-a vis så förstår jag å vet hur det funkar men får inte fram hur/vad jag `vet´ saker/beteende lixom. Som att förlkara skillnaden på orange färg å rosa för en blind. Å då man missslyckats med det blir det `böter´, dvs att få betlala för det. Ibland i pengar å ibland personligt, pengar är en sak som går att ersätta, personliga `sår´ lämnar ärr efter sig...

Jag tycker mig kunna ha ett rent samvete -som är bästa huvudkudden- å gör tex därför inga svartjobb i el. Eller lagt på för mycket, jag gjort små eller inga på slag på material jag sålt. Var ute för en diskusion för nått år sen om kabelpris som jag höll högre än en stor konkurrent. Det tragiska är hur det är uppbygt, ju mer du köper ju större rabatt. Så den här stora firman som köpte 1 000 000 meter kabel hade lägre köp pris än mig som  köper 100 m kabel, vilket resulterar i att deras pris till kund blir LÄGRE än vad jag köper det  för hos grossist -eller så gör de STORA vinster om de säljer efter `mallen. Sen om mitt timpris eller den dimmer jag sålde var i mycket lägre prisläge var för den kunden inte intressant. Lyfter man ut bara en del ur kakan å ser bara den så blir det fel -kort sagt. Jag menade´att för den kunden om han skulle se alltihop så var det ett normalt pris vilket han vägrade, nu är det så att jag hade ett flertal timmar kvar att fakturera som jag inte gjorde...............men det `kostar´  mig personligen mer att skicka än att inte göra det. Den här kunden tar bara nästa å `blåser´ den, men jag tror att i långa loppet är det  nånting han får äta upp............ Idag är han en auktoriserad man i byn -inte hos alla men det flesta iaf. Sen om det är naiva bybor eller att han har `talets´ förmåga spelar ingen roll.
Jag blev baktalad förut av en annan som berättade saker som inte stämde alls, men som flera i byn bad om ursäkt för sen att de trott honom. Och det kändes bra -fast jag inte sett att jag blivit nonchalerad, mer än vanligt....*L'
Jag vet att alla framställer saken från sin synvinklen oavsett vad det är för ämne, men hoppas å tror jag att i slut änden så kommer det fram den andra sidan med........... jag tycker inte det är min sak att säga det heller utan det kommer nog att visa sig.
Undertiden så håller jag på med mitt jag -på mitt sätt.*L*
Men hoppas att jag inte gör någon illa med hur jag lever mitt liv, men jag har tyvärr sårat människor jag tycker om men inte älskar. Men jag kan inte göra/leva som de vill men inte jag vill..........

Jag har mina egna stenar att bära...........de får bära sina själva. Ber de om hjälp kan jag försöka hjälpa dem `att byta tag´ som gör lättare att bära, så kan jag försöka med det iaf.

Vad är mest värt? att köra över andra å tjäna/spara pengar eller må gott i själen å njuta av det liv vi har?

Oförklarligt

Jag vet inte vilket fel jag gör...............men förstår mer å mer att nånting är det som inte `klaffar´.
Jag har förstått att den jag var innan olyckan var en annan typ av person, en med mer `attityd´ å idag är jag egentligen ödmjukare. jag vill folks väl men på nå vis så är det de som låter sig trampa på andra som får leva med det, hela tiden.
Antingen så är jag helt i fablernas värld för det är inte en gång det hänt. Det lustiga är att de som varit utomstående har gett mig rätt men finns det ingen som är opartisk så har jag fel, å jag har ingen ting att sätta emot -ingenting. Jag har en `buckla´ men är inte dum ihuvet för det, har tex gjort IQ test å vet jag inte ligger lågt. Men vid en eventuell diskusion så blir jag överkörd med attityd å det behövs inget `bevis´. Bara hinta om att jag `fått för mig´ saker.................
Jag har i min goda förhoppning trott det inte behövs kontrakt å avtal om allt men det är mer å mer uppenbart att det krävs.
Jag tror inte någon -på denna jord iaf-  kan förstå hur j-a illa det känns för mig -varje gång.
Jag försöker hålla humöret å modet uppe men slås ner tillbax varje gång. Sen av vilka skäl det kan jag misstänka bara.
Jag börjar få mer klart för mig nått jag inte vill eller gillar.
Kort sagt ska jag inte ha med folk å göra på ett personligt plan.
Affärsmäsigt -om det är en som vet vad de vill ........
Privat  är det bäst prata om vädret å hålla sig undan. vilket jag defintivt inte vill men på nå sätt så kostar det mer än vad det ger mig, jag förstår det inte bara är att ta/få hela tiden -men tänk om det vore så nångång.
Det skall  ´redas ut´ men det innebär att jag skall bocka å ta emot.
Om det vore på ett ställe men då det återkommer gång efter gång så är det inte så j-a svårt å förstå vad som är felet. JAG är felet........men på nått vis har jag den tron att de innerstinne vet vad som är riktigt. Å den `stenen´ tänker jag inte bära.
Jag har mina egna att kånka på.......å det är inte det lättaste. Vill inte det men måste göra det iaf.........

I dagens digitalavärld är det rätt mkt man kan göra å kommunicera via datorn å nätet, å så slipper man bli sårad på samma sätt. Jag hoppas att mina defekter inte påverkar mina änglar bara, utan att de blir som vanlit folk.
Det kanske vore bäst för dem om de inte behövde ha en sån far de har, utan en vanlig/normal en......*L*.
Som jag vill vara men uppenbarligen aldrig kommer uppfylla................jag har `det så bra´ jag. Pension å `slipper göra nått, utan har pengar ändå.........´  -det är bara det att pengar kan ALDRIG fylla ens hjärta. Vårat yttreliv hus bil mat m.m det gör det men inte sin själ så. Jag tycker synd om dem som `kör sitt race´ å tror de kan ruska av sig sina handlingar. Den dag det står klart för dem är det för sent............å de tycker själva det är oförklarligt.

RSS 2.0