ekvation

Jag ser livet i allmänhet som en olösbar ekvation. i en ekvatuionen så är det saker som sammanställs på felaktigt sätt men det blir rätt iaf -för vissa. typ 2+3=8 å vi vet det är fel men ok iaf............hm
Är det för att det är `de högre´ eller de som anser sig vara det  som gör det rätt iaf?
Sen allt med hur samhället brehandlar folk olika
lagen SKALL vara lika för alla.........är den det?
Jag missa en trängsel avgift i sthlm å inte hunnit betala den i tid -2 :- var avgiften på.
Så fast de har lång (?) tid innan påminnelsen sänds ut så kom den å då kostade det 520 :-!!!!!!!!
hur många procent i påslag blir det?
Tar man 20*25 får man 500, undrar hur i hela helvete man får lägga på så mkt på FÖRSTA påminnelsen.
Ok jag har inte betalat men varit borta -jobbat m.m å missat den bara. Man kommer hemm å har mkt post å är trött å ska gå igonm posten -sen. I det här fallet blev det mkt mkt dyrt att det blev försent. Fast de är klart de kan bero på hur mkt lön man har.....å har man som en del pensionärer ca 120-150 000:- i månan spelar 500 inte så stor roll....*L*
Men för oss vanliga människor som ligger efter -varje månad- är det j-t tråkit att få en tilläggs avgift på 500............
Men barnen kan få kläder nästa månad.........
Jag börjar känna mig mer å mer  `nedslagen´ jag.  Tex så går det 7000:- att vara med i telefon katalogerna -om jag vill vara med å få telesamtal för jobb. Deklaration 2500:- försäkringar lager bil kostnad -försäkring, skatt,bensin- kontors mtrl, verktyg kläder å guuuuuuu vet vad. Sen gnäller de på att hantverkare är dyra å köper mtrl på Rusta jag skall motera, å vara ansvarig att mtrl håller för vad det är avsett för. I framtiden om det blir så här får de köpa mtrl själva å så tar man lite mer i timpenning, Minst det dubbla i timlön då det är mer utgifter än bara lön sktt å sociala avgifter, som timpenningen idag täcker å den eventuella vinsten i mtrl skall täcka allt det övriga................
 Det enda som håller mig uppe är mina barn.
Jag har försökt -kanske för mkt- att hålla vänner kvar, men tappar en efter en..........
Som fruntimmer .*L' tappar dem med......*L'
Det vore intressant att se sig själv utifrån för nått fel gör jag men ser det inte `innifrån´ så..........
Ingen berättar heller om jag frågar, vågar de inte säga som det är?
Vi får se............

Man lär sig nått nytt hela tiden

Jag gillar lära mig nya saker, om andra människor å sig själv.
Jag har hört ett ord jag inte riktigt kan greppa -självkänsla.
Jag har lixom knytit det till Zenbuddism, att veta vem man är å hur man är. Hur man ska å bör reagera i olika situationer. Om man tex kommer hem å hittar fyra fötter i sängen -då bör man ha god självkänsla. Att inte göra det man vill, dvs att eliminera -gärna båda men iaf den ena av dem....*L' Men god själv känsla är väl då att reagera rätt, lixom. Behålla lugnet å be dem lämna huset -lugnt å fint å inte bjuda på att visa hur sårad man blir att gråta själv sen. Fast det är kanske mer att vara behärskad, men genom självkänsla. Att känna sig själv hur man är å kan styra sig åt `rätt´ håll så.
Känslor har man väl annars för andra människor -kärlek för partner, kärlek för sina barn, vänkap och släkt.
Det är olika typer av positiv känsla men tyvärr åxå negativ, men bör man älska sig själv?
Blir man inte egoist då?
Om man sätter sig själv i första rummet -hela tiden.
`Man är sig själv närmast´  visst, men där det mer i kris situationer. Tex om  man hamnar i krig å inte har mat osv då man efter ett tag bara ser till att klara sig själv, att överleva lixom. Se till att äta själv, inte allt, men så man klarar sig iaf. Å sen kan avvara så den som behöver mer får av det Du inte måste ha själv. (Lite svårt att få med allt här men lite förenklat..*L*)

Jag var på krogstråket igår å träffade flera trevliga människor -mest men inte enbart.......
Är man social å prat glad så kan det missuppfattas att man antingen stöter på dem eller är `tillgänglig´.
Jag bor som jag gör å gillar lära känna nya människor å se andra synvinklar så. En del män lägger armen om `sin kvinna´ för att markera vad som `tillhör´ dem. Men `genom sig själv känner man andra´, å min avsikt är inte att ragga upp nån utan vill bara prat å lära känna å höra hur de ser på livet. mm
Att träffa nån i fyllan blir bara fel, de säger ett å är nåt annat. Dagen efter så får de ångest å säger som det är.
`Jo jag har förhållande/sambo å kan inte inleda nått´
I dagens samhälle är det mer intimt att äta middag med nån -då kan de lära känna DIG. Mot att `sova ihop´ med nån, å alla vet vad det innebär men `man pratar inte om det´. Utan sopar det under mattan å trallar vidare. sen har de `sovit´ med så många att de försvinner i mängden lixom, men minns dem mer som nekat dem `sovplats´ eller vill träffas dan efter. Under en middag så måste man prata om vem man är innerst inne å vad man tycker/känner om saker. Å det är personligare mot att ljuga å `sova ihop´.
Det är människan förunnat att kunna konversera -så varför inte använda den goda egenskapen mer?
Att lära oss om andra å förstå andra, mot att stänga in sig å `veta hur det är´.
Varför fördömma de vi inte känner?
Sen vad de tycker behöver inte innebära att man måste vara överens om allt. Man får tycka olika å vara olika.
Vikingarna de for land å rike runt å krigaoch stal land/egendommar de ville ha, men mig veterligen tvingade de inte nån att ha deras tro, att tvinga in dem i asa tron. Men det stora ärbara kristendommen som på ett eller annat sätt tvingade folk att bli kristna. De köpte mark å bara de kristna fick köpa varor -inte muslimer eller asatroende. Eller så tog de flera tillfånga å frågade den första om han var kristen `nej´å så tog de ihjäl honom genast å frågade nästa. Vad had han för allternativ? Svarade han `ja´ fick han leva å döpas i `den rätta tron´ å svara hen nej så togs han ihjäl. Svårt val? ..hmm.. *L*
De kristna bedrev även `korståg´ där präster försedde kyrkan -å även sig själva- med egedommar/saker men `värvade´ även skattebetalare. Å fick därmed större inkomst..........
Vilket är egntligen värst?
Att förlora sin plånbok eller sälja sin själ/tro/kropp ?
Idag är väl många tvungen att `sälja´ sin kropp - att arbeta. Inte att arbeta med nått man tycker är roligt utan för att  få inkomst, å stänger av sitt inre å bara jobba å drömma sig bort..........tycker synd om dem. Alla finner inte `sitt kall´. Men de måste bidra med någonting om de ska dra nytta av det goda som vi byggt upp. Bostäder, affärer, sjukvård m.m. å inte bara ta. Det handlar om att ta å ge, även där som i hela systemet i dagens samhälle. Det är inget val utan ett krav på alla. En antilop väljer inte att bli ett lejons middag -som heller inte har ett val att låta bli att äta dem -de måste äta för att överleva.
Samhället idag är uppbyggt på ett sätt som jag förstår logiskt -kravet-men svårt emotionellt -valet.
Det är tex bönder som jobbar å sliter men så måste de kasta bort goda varor för att `hålla priset uppe´ samtidigt som folk svälter ihjäl i andra världs delar. Att de skjuter folk för de har annan tro, att de misshandlar folk som ser annorlunda ut. Som inte lever som de själva eller som hejjar på samma lag de gillar  m.m.m.m.
Varför inte låta dem vara den de är?
Tro på vem de vill ....tycka vad de vill politiskt.
Låta dem älska vem de vill umgås med vem de vill, vill man vara själv låt dem vara själv, vill de bära kjol å ha rakat huvud låt dem ha det.
Att låta folk välja vad de vill så länge det bidrar med sitt `arbete´.
De som inte gillar AIK kan väl låta dem vara å gå till sitt eget lag å peppa dem? De som inte gillar mörkhyade låta dem vara å umgås med de som de själva gillar. osv osv.

Ingen väljer att födas till vem de är...........hur de är.

Sköt ditt eget men hjälp andra om de måste ha hjälp.

sex på semestern

Nu är jag tillbax från den första lilla semester resan. Att bo sex stycken på små ytor med kläder å begränsade duschmöjligheter är ett speciellt sätt å bo på. Men skönt att bara få vara utan att behöva hålla efter å ha det snyggt med...

Annars den här tiden på året är en härlig tid, varmt å grilla samt att kunna dricka varje kväll utan att för den del bli bersusad men få må gott lixom. Träffa trevliga grannar samt öppna å glada bekanta är härlit.
Sen blir man mer vänner med vissa  som komplicerar å gör en att fundera efter. Det finns tillfällen man inser att de som är egoister å gör vad de själva vill belönas mer än de som är humanistiska å tänker på hur andra tar saker man kunnat göra.
Varför är det så?
Att de som tar för sig för sin egen del inte `bestraffas´ mer utan folk lixom accepterar det.............
Jag är ingen ängel -har aldrig varit å kommer aldrig bli- men försöker leva efter ett gott samvete å står därför rätt ensam.
Den dagen jag sluter mina ögon vill jag kunna göra det med gott samvete. Det finns otaliga serier/filmer som betraktar det här ämnet. Att de är nära döden å `måste´ rätta till/be om ursäkt för det onda de gjort -de har fått nått de saknat förut, SAMVETE. Det finns säkert flera jag sårat jag inte kommer ihåg å inte har `möjlighet´ att `rätta till´. Men jag lever idag efter en enkel grundregel. Jag får intrycket att jag ses på som en mes å blir i vissa syften `utnyttjad´ -då jag vill vara snäll.
Folk har lätt att `köra över´ de som inte vill andra ont för att höja sig själv i sina egna ögon. Å  som ses upp till av en del andra.
Har litet svårt att kunna veta vem som gör mest `fel´, de som utför det eller de som accepterar det..............
Men det är inte mina stenar att bära.
Jag har fullt upp med mina egna så .............
Jag hoppas innerligt det finns en Gud som kommer att ställa Alla till svars. Men jag  tror inte att så är fallet -tyvärr.
Utan vår själ går in i nått större Allting i en annan dimension eller nått, men inte personen får `stå för´ sina handlingar de utfört under livet.
Kanske återföds som en dyngmask i ett skithus eller nått.......;)
Jag har ställt till det så att jag blir mer å mer ensam å tycker då om det här varianten att få delge mina funderingar. Ingen orkar höra mitt pladder om det så mycket....;) Det finns dagar jag inte orkar med mig själv så heller, ser hur andra `kallsinniga´har flera vänner å tjejer på kö. Se bara gamla Svartenbrant tex, tjejerna stog ( står?)  i kö å vill ha barn å umgänge (=stryk?) med den typen av killar. Medan många jag känner som är snälla å trevliga med hyffsade utsseenden står själva................
I min lilla värld tycker jag det är konstigt.
Ni som öppnat den här bloggen i förhoppning att det skulle stå om sex i den får nog tänka efter vem man egentligen är....;)
Take care, who ever U R..............

sex i sommar

Nu tänkte vi åka iväg på semester så vi blir sex st i sommar...............*L*
Det är så många olika planeringar som går runt då man är ute mycket. Jag ser saker som jag skulle vilja göra -men inte har råd med.....;( Tragiskt men sant, väntar in en bra summa den här månaden men det verkar dröja....
Mitt liv påverkas så mycket av att firman får in pengar, för får jag inte in så måste jag privat betala in å det gör min `reskassa´ för liten -att ens ta mig iväg.

Jag inser -tyvärr- att driva ett företag under de här pemisserna inte går. Men jag är så pass beroende av social kontakt att jag inte har så många val. Jag måste betala för attfå träffa folk, som de som måste gå på bordell i andra syften å kortare tid. Så måste jag betala för att få träffa folk............ska de vara så?
Jag vill för allt i världen inte lämna å förlora mina barn men då `den andra sidan´ är som den är så är det inte mkt att förhandla om. En del på `byn´ sticker i halsen på mig att mina barn är såååå mycket mer i harmoni nu än förut, å de lämnar öppet varför det är så. Men det kan hänga ihop med hennes nuvarnde sängkompis är från byn å hans föräldrar känner fler i byn så. De är egentligen trevliga men jag förstår vart deras `sympati´ ligger, å jag står inte högt på deras lista -där heller.............
Det är som att simma motströms -det tar aldrig slut. Sen att exxet gärna berättar hur skojj barna skall ha hos henne nästa gång de kommer dit -varje gång, hemlisar om resor m.m. sen åker de till ett hygge med husvagnen å `har så trevligt´.
Jag är som jag är å kan inte göra mkt åt det -jo litet i viss mån- å tro mig jag har försökt. Så ini helvete flera ggr att `anpassa´ mig efter mina tjejers ideer. Men nånstans på nått sätt gör jag fel.
Jag kan INTE vara som jag är eller att vara som de vill..............det blir fel oavsett.
Mina barn älskar jag över allt annat å skulle kunna ta ihjäl de som gör dem illa.
Skulle jag flytta å lämna dem så försvinner mkt av mig, å vad/vart ska jag till? Kan inte jobba för mkt då jag blir mer `off´ än nu.*L* Känner inte mkt folk, utom de som har fullt upp med sitt -vilket är naturligt- jobb å familj å jag kan inte lixom ta deras liv i anspråk så....oavsett hur mkt vänner de är. Kort sagt kan jag inte flytta till deras ort för att jag känner dem så...
Jag måste skapa mitt liv själv.......vilket är värst? bo här på en fastighet jag trivs med noll umgänge med folk i byn.
Var tex å bada igår å inte ens grannen, som kom dit hälsade inte ens -såg de inte oss? ( då det säkert var tio st till på hela stranden?)
Eller bo i en stad åxå ensam? här har jag iaf lite jobb å barnen att träffa....å bo i en stad ensam med tusen andra med färre möjligheter att göra saker på min fastighet -lägenhet/hus på landet......... Jag bedömmer idag att det är mer värt kunna grejja här på gårn å träffa mina barn mer än att bo nån stad å chattra å jobba mer. Mindre jobb åt `mig´ på min fastighet å mindre umgänge med barnen............så känns det idag -vilket kan förändras.
På nått sätt så hakar jag mig fram -både ekonomiskt å socialt.................

Lessen jag är så negativ här så ofta å mycket men jag lever mitt i det här juh.........*L*
De vänner jag har kvar bor en bit bort, är ständit black.*L* å mest ensam.......
Så min sommar blir som förut, får haka mig fram å hoppas kunderna betalar -nångång så vi tar oss iväg.........

RSS 2.0